Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Κοσμοπλημμύρα στον εορτασμό του Προφήτη Ηλία στο Λεοντάρι-ΦΩΤΟ

Κοσμοπλημμύρα στην Εορτή του Πολιούχου μας Προφήτη Ηλία !!!
 Ι.Μ.Θ.Λ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, παραμονή της πυρφόρου εις ουρανούς αναβάσεως του Αγίου Ενδόξου και δικαίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, Προστάτου και εφόρου της ενορίας μας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Μεγάλο πλήθος πιστών έσπευσαν στον Ιερό Ναό μας για να τιμήσουν αυτή τη μεγάλη και ξεχωριστή εορτή.
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Γεώργιος Ντασιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης κος. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος,οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαλέσης και Παπαθανασίου  και ο τοπικός σύμβουλος του χωριού μας
κ. Χαρίτος Πετρούλιας
  .
Την ακολουθία τέλεσαν οι σεβαστοί μας Πατέρες:
Αρχιμ. Νικόδημος (Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Θηβών)
Αρχίμ. Πολύκαρπος (Ι.Ν Αγ. Τριάδας Βαγίων)
Αρχίμ. Δανιήλ (Ι.Ν Αγ. Θεοδώρων Θηβών)
π. Πασχάλης (Ι.Ν Ευαγ. Θεοτόκου Μαυρομματίου)
π. Χρίστος (Ι.Ν Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Κλειδίου)
π. Ιωάννης Αθανασίου (Πρώην Εφ. του Ναού)
π. Σταύρος (Ι.Ν Αγ Αθανασίου Άρματος)
π. Γρηγόριος Αθανασίου (Εφ. Ι.Ν Πρ. Ηλία Λεονταρίου)
Στον εσπερινό έψαλλαν οι καλλικέλαδοι ψαλτάδες κ.Δημήτριος Αναδιώτης και ο μαθητής του Νικόλαος Κρουστάλης.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο για τους Ιερείς, του Ψάλτες, τους επιτρόπους και τους Ιεροπαίδες του Ναού.
Απεσταλμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κκ. Γεωργίου ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη πανήγυρή μας ήταν ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική παρουσία σας στις Λατρευτικές μας εκδηλώσεις.
 
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει πάλι θέση το παζάρι της Θήβας


Οριστικά στους Αγ. Θεοδώρους (κατά μήκος του ρέματος του Αγ. Ιωάννη) φέτος το πανηγύρι, μετά την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Θήβας


Παρά τις διαφωνίες των φορέων της πόλης και σύσσωμης της Αντιπολίτευσης οι οποίοι αγνοήθηκαν και που πρότειναν τουλάχιστον για φέτος να γίνει στην οδό Πινδάρου, η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής ψήφισε η εμποροπανήγυρη να γίνει στους Αγ. Θεοδώρους κατά μήκος του ρέματος Αγ. Ιωάννη (όπισθεν του ΡΑΔΙΟΤΟΛΗ).
Υπήρξαν ενστάσεις από όλους ότι ο χώρος αυτός είναι χωρίς καμιά προετοιμασία από πλευράς δικτύων (ηλεκτροφωτισμού, αποχετεύσεων, υδροδότησης, τουαλετών) διαμόρφωσης του γηπέδου, προετοιμασίας κυκλοφοριακής και συγκοινωνιακής, πυροπροστασίας και σύνδεσης με το κέντρο της πόλης, δεν είναι ο κατάλληλος για να τελεσθεί  φέτος η Εμποροπανήγυρη και ότι είναι αδύνατον να προετοιμαστεί στο μήνα που μένει.
Ο Εμπορικός Σύλλογος από πλευράς του επίσης ζήτησε να γίνει για τουλάχιστον φέτος στην οδό Πινδάρου για την τόνωση των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου (λόγω ότι διανύουμε μια πολύ οικονομικά δύσκολη φετινή χρονιά) και να συζητηθεί εξολοκλήρου το θέμα έγκαιρα και με προτάσεις που θα καταθέσει για την οριστική λύση του θέματος.
Παρόλα αυτά η παράταξη του κου Νικολάου επέμεινε στην αρχική της πρόταση και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία για την τέλεση της στην συγκεκριμένη θέση.
exeis-nea-gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι την Τετάρτη 26 Ιουλίου οι αιτήσεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τα προγράμματα
Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ)
και
Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ)
Υποβολή αιτήσεων μέχρι και την Τετάρτη 26/7/2017
Περισσότερα εδώ:http://aspete.eap.gr/

Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ)

Στους σπουδαστές/τριες του ΕΠΠΑΙΚ, απονέμεται το προβλεπόμενο Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, μετά από αξιολόγηση σε έντεκα (11) Θεωρητικά Μαθήματα,  σε Πρακτικές Ασκήσεις Διδασκαλίας  και σε Πτυχιακή Εργασία.

To Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, αποτελεί απαραίτητο τυπικό προσόν για το διορισμό στη Δημόσια εκπαίδευση.


Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ)

Το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό απευθύνεται σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για την απόκτηση επιστημονικών γνώσεων και δεξιοτήτων στα πεδία της Συμβουλευτικής και της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και την εφαρμογή αυτών στην εκπαίδευση καθώς και  σε άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Μπακογιάννη: "Καλώ τον Πρωθυπουργό να σταθεί δίπλα μας"




Επιστολή Μπακογιάννη στον Τσίπρα

Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας, λόγω στατιστικού λάθους, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, εν όψει της επίσκεψής του στην περιοχή κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου. Η επιστολή του κ. Μπακογιάννη προς τον κ. Τσίπρα, περιλαμβάνει τα στοιχεία που δείχνουν τη στρέβλωση στην οποία αποδίδεται η υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με κοινοτικούς πόρους, τις κινήσεις που έχουν γίνει από την περιφερειακή αρχή για την αντιμετώπισή της αλλά και την πρόταση έγκρισης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα που βασίζεται σε έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό και έχει ως δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης καλεί τον Πρωθυπουργό να σταθεί δίπλα σε όλους τους φορείς που έχουν αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για το λάθος που εντοπίζεται στην παρουσίαση της Στερεάς Ελλάδας ως «πλούσιας» περιφέρειας λόγω της συγκέντρωσης βιομηχανικής δραστηριότητας στα Οινόφυτα.

 «Δεν πρόκειται για ένα τοπικό θέμα. Μιλάμε για μία κατάφορη αδικία που αφορά σε περίπου 650.000 χιλιάδες πολίτες της χώρας. Χάνουν αυτά που δικαιούνται λόγω ενός στατιστικού λάθους. Το γεγονός ότι έως σήμερα έχουμε καταφέρει να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο για έργα υποδομών και ανάπτυξης στη Στερεά Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Σε αυτή την διεκδίκηση καλώ τον Πρωθυπουργό να σταθεί δίπλα μας και να δει ουσιαστικά την πρότασή μας για την δημιουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Περιφέρειά μας. Δεν ζούμε αλλού, γνωρίζουμε την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά πρέπει επιτέλους η Στερεά Ελλάδα να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι περιφέρειες. Με τα σωστά κριτήρια και τους ίδιους όρους» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης με αφορμή την επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ τα “Πινδάρεια”στη Θήβα-Δείτε το Πρόγραμμα

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ τα “Πινδάρεια” στη Θήβα

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ  θα πραγματοποιηθεί το φετινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2017”, που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου ευχαριστούν θερμά την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνο Τσέγα για την άμεση και θετική τους ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα του Δήμου .

Η αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τον μακροβιότερο  θεσμό του πολιτισμού της Θήβας, που πραγματοποιείται φέτος για 39η συνεχή χρονιά. Τα “Πινδάρεια” δεν συμβάλλουν μόνο στην ψυχαγωγία των πολιτών αλλά και στην ανάδειξη, τη διατήρηση και τη δημιουργία πολιτιστικού αποθέματος καθώς και στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην περιοχή μας, γι' αυτό και τα  αγκαλιάζουν κάθε χρόνο οι δημότες και  επισκέπτες μας.
 Το φετινό πρόγραμμα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου κοινού και είναι το αποτέλεσμα μίας ουσιαστικής και αγαστής συνεργασίας του Τμήματος Πολιτισμού του Δ.Ο.Θ. με συλλόγους, σχολεία, μουσικά, θεατρικά και χορευτικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.
Δείτε το πρόγραμμα  https://drive.google.com/file/d/0BxqEfqegRxFEVmF0SUUtSmtNX0k/view

Διαβάστε Περισσότερα »

Τους Εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου βράβευσε ο Δήμαρχος Θηβαίων


Τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και  ιδιοκτήτες ιδιωτικών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο “Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων” (σχ. έτους 2016-2017) βράβευσε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Κ.Φ. κ. Κώστα Χαρέμη και της Συντονίστριας της Δομής - μέλος της Επιτροπής κας Δώρας Προκοπίου, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης στη σημαντική εκπαιδευτική αρωγή που προσέφεραν, σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μία κοινωνική δομή, που λειτουργεί στο Δήμο Θηβαίων από το 2012 υπό την εποπτεία του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Επιτροπής Κοινωνικού Φροντιστηρίου και παρέχει δωρεάν μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από εθελοντές εκπαιδευτικούς στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας καθώς σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Οι  αιτήσεις μαθητών για παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας ανήλθαν στις 34 ( 16 Γυμνασίου και 18 Λυκείου) και εγκρίθηκαν όλες από την αρμόδια επιτροπή καθώς πληρούσαν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ευχαριστήριο
Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων ευχαριστεί και συγχαίρει θερμά για την πολύτιμη συμμετοχή τους σ’ αυτή την κοινωνική δράση και την προσπάθεια για ισότητα στην πρόοδο και στην παρεχόμενη παιδεία :

1) Τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που δίδαξαν (και οι οποίοι επιλέχθηκαν με βάση τις ημέρες και ώρες που είχαν δηλώσει στην αίτησή τους και τη ζήτηση των μαθημάτων ειδικότητάς τους):

Ράπτη Αλέκο, Χαλάτση Όλγα, Μπεθάνη Αικατερίνη, Καραπέτσα Γεώργιο (Φιλολόγοι)
Λιώρη Παναγιώτη (Φυσικό)
Σασλή Στέφανο (Βιολόγο)

2) Τα ιδιωτικά Κέντρα Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης
“Λουκάς Βαγενάς”
“Νέο”
“Ειρμός”
“Ορόσημο”
“Μέθοδος”
“Φάσμα”
3) Τους εκπαιδευτικούς που δήλωσαν εθελοντική συμμετοχή αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ζήτηση των προσφερόμενων ειδικοτήτων ή μαθημάτων :
Πετραλή Ελένη-Μαρία, Ελληνικού Μαρία ( Φιλόλογοι)
Κολέσια Ιωάννη, Σωτηρίου Ηλία, Δελβενακιώτη-Γεωργόπουλο Ιωάννη (Καθηγητές Πληροφορικής)
Προκοπίου Δώρα ( Οικονομολόγο- Αρχές Οικονομικής Θεωρίας)
Θεοδωσιάδη Παρασκευά (Πολιτικό Μηχανικό: Οικοδομικό- Αρχιτεκτονικό Σχέδιο κα)
Ψύχα Ευαγγελία ( Aγγλική Φιλολογία-Αγγλικά)

Ευχαριστούμε επίσης τον Διευθυντή του 2ού Γυμνασίου Θήβας κ. Λάμπρο Κούτσικο για τη συνεργασία και τη βοήθειά του στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, τον κ. Δημήτρη Τσομπανέλη  (Κλειδαρά) για τα αντικλείδια των αιθουσών και τον κ. Λεμονάκο Νίκο ( Εκτυπωτικό Κέντρο) για τις πλαστικοποιήσεις των  επαίνων.

Δείτε φωτογραφίες εδώ :https://ethelontesthivas.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Νεοχώρι το πρώτο Πανελλαδικά Πρόγραμμα Διαλογής στην πηγή για τα απορρίμματα


ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ. Πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή για τα απορρίμματα στην τ.κ.Νεοχωρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΥ
               ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ  Τ. Κ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
Ανακοινώνεται στους κατοίκους της  τ.κ. Νεοχωρίου του Δήμου μας ότι αύριο Παρασκευή 21-7-2017,από τις 9,30 π.μ, θα διανεμηθούν οι ατομικοί κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης  (πράσινοι και μπλε).
Η ενέργεια αυτή είναι σε  εφαρμογή  της εξαγγελίας της Δημοτικής Αρχής για λειτουργία πιλοτικού προγράμματος διαλογής στην πηγή και εξαγωγής συμπερασμάτων, με προοπτική επέκτασής του σε όλο το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και την Ε.Ε.Α (Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης) και είναι το πρώτο πανελλαδικά από το οποίο θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα.

Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: 43 χρόνια μετά



Ήταν 05:30 το πρωί της 20ης Ιουλίου του 1974. Ήταν η μέρα που άλλαξε την ιστορία του νησιού της Κύπρου και όχι μόνο.

Η Τουρκική εισβολή με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν. Η ελληνική πλευρά πιάστηκε στον ύπνο και η αντίδρασή της εκδηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, αλλά για «ειρηνική επέμβαση», με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974).

Τα τουρκικά αποβατικά σκάφη άρχισαν να αποβιβάζουν δυνάμεις ανενόχλητα στην περιοχή Πέντε Μίλι, οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, λίγο μετά τις 5 το πρωί της 20ης Ιουλίου. Σχεδόν ταυτόχρονα, σμήνη τουρκικών αεροπλάνων άρχισαν τις επιθέσεις, συνεχώς και κατά κύματα κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας, ενώ άλλα αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούσαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε επίκαιρα σημεία. Οι κάτοικοι βρέθηκαν στο έλεος των εισβολέων. Άοπλοι πολίτες δολοφονήθηκαν, γυναίκες βιάστηκαν και αιχμάλωτοι στρατιώτες εκτελέστηκαν.

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν ανεξήγητα αργοπορημένη. Παρ’ ότι το ελληνικό Πεντάγωνο γνώριζε τις κινήσεις των Τούρκων, θεωρούσε ότι μπλοφάρουν. Η καθυστερημένη κινητοποίηση έδωσε τη δυνατότητα στους Τούρκους εισβολείς να παγιώσουν τις θέσεις τους και να δημιουργήσουν προγεφύρωμα από το Πέντε Μίλι της Κερύνειας προς τον Άγιο Ιλαρίωνα, έχοντας ως αντικειμενικό στόχο τη σύνδεσή του με τον τουρκοκυπριακό θύλακο της Λευκωσίας. Στην Αθήνα, η κυβέρνηση αιφνιδιασμένη από την εξέλιξη των γεγονότων αρχίζει να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Κηρύσσει γενική επιστράτευση, η οποία εξελίσσεται σε φιάσκο.

Την επομένη, 21 Ιουλίου, οι μάχες στην Κύπρο συνεχίζονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Στόχος των ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο είναι να αποκόψουν τον τουρκοκυπριακό θύλακο της Λευκωσίας από το προγεφύρωμα της Κερύνειας. Οι Έλληνες στρατηγοί απορρίπτουν εισήγηση για επέμβαση στην Κύπρο, προβλέποντας αποτυχία του σχετικού εγχειρήματος.

Οι Τούρκοι εισβολείς, παρά την αριθμητική τους υπεροχή και την ποιοτική υπεροχή του οπλισμούς τους, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Μάλιστα, από ασυνεννοησία η τουρκική αεροπορία βυθίζει το αντιτορπιλικό Κοτσατεπέ (D-354), το οποίο εξέλαβε για ελληνικό πλοίο και προκαλεί ζημιές σε άλλα δύο τουρκικά αντιτορπιλικά.

Στις 2 το πρωί της 22ας Ιουλίου, 12 ελληνικά μεταγωγικά τύπου Νοράτλας, που μετέφεραν καταδρομείς στο νησί, βάλλονται, κατά λάθος, από φίλια πυρά πλησίον του αεροδρομίου της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα το ένα από αυτά να καταρριφθεί (4 μέλη του πληρώματος και 27 καταδρομείς έχασαν τη ζωή τους), ενώ άλλα δύο να πάθουν σοβαρές ζημιές. Την ίδια ημέρα, οι Τούρκοι εισβολείς εντείνουν τις επιχειρήσεις τους. Αποβιβάζουν άρματα μάχης και το μεσημέρι καταλαμβάνουν την πόλη της Κερύνειας.

Στις 4 το απόγευμα αρχίζει να τηρείται η ανακωχή κατά τα συμφωνηθέντα, η οποία όμως θα παραβιασθεί αρκετές φορές από τους εισβολείς. Σ’ αυτό το χρονικό σημείο, οι Τούρκοι ελέγχουν το 3% του Κυπριακού εδάφους, έχοντας δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα, που συνδέει την Κερύνεια με τον τουρκοκυπριακό θύλακο της Λευκωσίας.

Η εισβολή του Αττίλα στις 20 του Ιούλη απετέλεσε το πρώτο μέρος της κυπριακής τραγωδίας. Στις 14 Αυγούστου του 1974 η τραγωδία ολοκληρώθηκε με την κατοχή της Αμμοχώστου και της χερσονήσου της Καρπασίας.

43 χρόνια μετά ακόμη ψάχνουν δικαίωση

43 χρόνια μετά την εισβολή και την κατοχή του 36% της ολικής έκτασης της Κύπρου, το νησί ακόμη αναζητεί τη λύση που θα φέρει την επανένωση στο νησί.

Σωρεία ψηφισμάτων έχουν εκδοθεί από τον ΟΗΕ, συνομιλίες και συναντήσεις διαδέχονται η μια την άλλη 43 χρόνια τώρα, κι όμως στάθηκε μέχρι στιγμής αδύνατο να βρεθεί η φόρμουλα για επανένωση αυτού του πολύπαθου νησιού.

Ευχή και ελπίδα όλων να βρεθεί επιτέλους μια λύση που να απαλλάσσει την Κύπρο από τα κατοχικά στρατεύματα, που να σέβεται και να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων και που να επιτρέπει στους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε μια Κύπρο ενωμένη, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων για την συμβολή της Περιφέρειας στα έργα του Δήμου

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 24η  Ιουλίου 2017, ημέρα Δευτέρα - και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης, στην οποία έχει προσκληθεί να παρευρεθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κων/νος Μπακογιάννης

         
  Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι :


1. Συνεργασία και συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην υλοποίηση έργων του Δήμου Λεβαδέων.

                                           O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



                                                     
                                                     ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων καλείται να παρέμβει τάχιστα


Στη νοτιοδυτική γωνία της συμβολής των οδών Κάδμου και Δίρκης υπάρχει ένα υπερυψωμένο κτίριο με υπόγειο και αυλή δυτικά.
Διέπεται από   γνήσια λιτή με μέτρο  νεοκλασική οργάνωση στην όψη , σωστές αναλογίες , από λόγια και λαϊκή  καλλιτεχνική πνοή.
Σώθηκε από την σπέκουλα της αντιπαροχής  μάλλον από ασυνεννοησία και υπερβολικές απαιτήσεις των κληρονόμων με αποτέλεσμα την εγκατάλειψή του
Παρ΄ότι ο φέρων οργανισμός   μακροσκοπικά δείχνει στατικά επαρκής , δεν μπορώ να πω το ίδιο για :
1ον τα επιχρίσματα  που σε μεγάλη έκταση  έχουν καταπέσει  και για υπόλοιπα η πλήρης αποκόλλησή των είναι θέμα ελάχιστου  χρόνου
2ον  τη  κεραμοσκεπή στέγη του με  «βυζαντινά» κεραμίδια ή αλλιώς κεραμίδια «καλόγηρου -καλογρηάς» όπως μας μάθαινε ο Μπίρης στο Πολυτεχνείο και «κολυμβητά»  μέσα σε κονίαμα.
καθώς και 3ον  για άλλα μορφολογικά στοιχεία που διακοσμούν τις όψεις του.
Το κονίαμα όμως  βρίσκεται σε στάδιο προκεχωρημένης γήρανσης  με συνέπεια  τα κεραμίδια  να αιωρούνται ασύνδετα, μετακινημένα και αποκλίνοντα σημαντικά μεταξύ των, τα περιμετρικά των οποίων πίπτουν συνεχώς στο πεζοδρόμιο και διακρίνονται στην τρίτη φωτογραφία εάν την μεγεθύνετε
Στην όψη του δείχνει «μελαγχολικό» για την τύχη των όσων άλλων χαρακτηριστικών νεοκλασικών που συγκροτούν  και συναπαρτίζουν την ταυτότητα της πόλης αλλά επιπροσθέτως του ίδιου ως φορέα ιστορικής μνήμης, αφού στην βορινή του όψη διασώζεται  στο  αποκολλημένο τμήμα του σοβά  σύνθημα τοίχου με περιεχόμενο: «Εθνική Πολιτοφυλακή: Φρουρός της ζωής, της τιμής, της ελευθερίας και της περιουσίας του Λαού» Το τσιτάτο σύμφωνα με μαρτυρίες χρονολογείται από την εποχή της Εθνικής Αντίστασης που έστω και κολοβό πρέπει να διασωθεί .

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης κτιρίων έχει παρατηρηθεί και διεθνώς ότι προκαλεί την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ότι απειλεί σοβαρά την δημόσια υγεία  με τα ερπετά και τα τρωκτικά  που συγκεντρώνονται ,  ότι απομακρύνει δυνητικούς χρήστες και μειώνει την οικονομική αξία των ιδιοκτησιών της περιοχής, ότι απαξιώνει  την εικόνα των πόλεων και περιθωριοποιεί τα κέντρα αυτών  ,ότι  γίνεται κατάλυμα ,κρησφύγετο, ορμητήριο περιθωριακών  και αυξάνει την εγκληματικότητα.
Με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια εμπλέκονται  κλάδοι όπως ο νομικός , ο αρχιτεκτονικός, ο πολεοδομικός, ο καλλιτεχνικός υπό το πρίσμα της  εμπλοκής του σε ζητήματα δημοσίου χώρου στο πλαίσιο εικαστικών παρεμβάσεων, η τοπική αυτοδιοίκηση και η πολιτεία γενικότερα
Έχουν γίνει  τέλος  αντικείμενο ενδιαφέροντος φιλοσοφικών αναλύσεων και αισθητικών προσεγγίσεων στην προσπάθειά  των να ερμηνεύσουν  την διαχρονική εξέλιξη του δημόσιου χώρου με την κατεδάφιση ή την επαναχρησιμοποίηση  αυτών.
Η ιδιοκτησία όμως  κατά  τον Αστικό Κώδικα, εκτός από δικαιώματα, γεννά  και υποχρεώσεις των κυρίων ή νομέων των κτισμάτων αυτών.
Σύμφωνα με αυτόν  ο κύριος ή ο νομέας κτίσματος ευθύνεται για την ζημιά που προκαλείται σε οποιονδήποτε τρίτο από την ολική ή μερική  πτώση ή κατάρρευση αυτού και δεν  αναγνωρίζει ελαφρυντικά  εκτός  γεγονότων ανώτερης βίας  απρόβλεπτων  εκ των προτέρων .
Αν τα κλειστά   παράθυρα και  η σφραγισμένη εξωτερική κύρια θύρα σήμερα δείχνουν  ότι  λόγω απουσίας ζήτησης για τη συνέχιση της χρήσης αυτού ή της επαναχρησιμοποίησης του  οι κληρονόμοι δεν έχουν κίνητρο να το συντηρήσουν και το εγκατέλειψαν στην φθοροποιό και αμείλικτη επέλαση του χρόνου με κατάληξη την ερείπωση του, ο νόμος επιτρέπει και επιβάλλει στον Δήμο να επέμβει  και μάλιστα αμέσως, πριν είναι αργά και να άρει την επικινδυνότητα.

 από τον Πολιτικό Μηχανικό    Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου
 τ. Κοινοτάρχης Βαγίων-τ. Γεν. Γραμ. ΚΕΔΚΕ - τηλ /fax 2262022177- κιν 6997189448
Επαμεινώνδου 71 Θήβα -  theopapaio@gmail.com  -http://kadmos35.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/theodore.papaioannou
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Θα ήθελα ο γιος μου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον εγγονό του Κουφοντίνα

«Αυτό που θέλω, και για αυτό αγωνίζομαι, είναι να μην πάω σε άλλη κηδεία θύματος τρομοκρατίας»

«Όχι. Και δεν έχω καμία διάθεση ούτε να ξεχάσω ούτε να συγχωρέσω. Δεν είμαι παπάς», λέει ξεκάθαρα ερωτηθείς για το αν εξακολουθεί να έχει οργή για την εκτέλεση του πατέρα του από την 17Ν. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για τις όμορφες και τις άσχημες και τραυματικές εμπειρίες στη ζωή του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Athens Voice.

Σε ένα σημείο της συνέντευξης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που θέλω, και για αυτό αγωνίζομαι, είναι να μην πάω σε άλλη κηδεία θύματος τρομοκρατίας. Οφείλω να κάνω ό,τι μπορώ για να κλείσει ο κύκλος του αίματος. Χωρίς αστερίσκους και ιδεοληπτικά συγχωροχάρτια. Χωρίς ναι μεν αλλά. Να μη μεταφερθεί στην επόμενη γενιά.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχουν δεξιά και αριστερά νεκροταφεία. Η δεξιά μάνα δεν πονάει περισσότερο από την αριστερή, ούτε η αριστερή μάνα περισσότερο από τη δεξιά. Είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε όλοι μαζί. Εμείς και τα παιδιά μας. Και γιατί όχι; Κάποια μέρα ο γιος μου να μπορέσει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον εγγονό του Κουφοντίνα. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Δεν το αντέχω. Έχω ακόμα μέσα μου οργή και μίσος. Μακάρι όμως να το κάνει ο Παύλος. Ελπίζω να του μεταδώσω την αγάπη, όχι το μίσος».
Αthens Voice
Διαβάστε Περισσότερα »

Το σποτ με την Ελληνίδα μάνα που κάνει θραύση στο διαδίκτυο - ΒΙΝΤΕΟ


Με ένα ιδιαίτερα πετυχημένο διαφημιστικό σποτ με επίκεντρο την Ελληνίδα μάνα και με κεντρικό σύνθημα '' δεν σε κουράζει το τρέξιμο, σε κουράζει η μάνα σου'', οι υπεύθυνοι του Ημιμαραθωνίου Κρήτης προετοιμάζονται για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός της Κρήτης, την 1 Οκτωβρίου, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν.

Σκοπός των αγώνων είναι να προβληθεί πόσο σημαντική είναι για την υγεία μας η άσκηση. Το τρέξιμο και το περπάτημα είναι η πιο εύκολη άσκηση καθώς είναι οι πιο φυσικές κινήσεις του ανθρώπου.

Στον αγώνα μπορούν να τρέξουν και να περπατήσουν άνθρωποι με οποιαδήποτε φυσική κατάσταση και κάθε ηλικίας, από 6 έως 106 χρονών.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Μελισσοχώρι

 ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 3ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς δώρισαν 16 κλινοσκεπάσματα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς


 Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο
Ευχαριστούμε τους μαθητές του Γ2 τμήματος του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, την καθηγήτρια κα Βασιλεία Γερακοπούλου και την Διευθύντρια του Σχολείου κα Ελένη Κορέλη για την ευγενική δωρεά 16 κλινοσκεπασμάτων προς το Παιδιατρικό Τμήμα του Γεν. Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

 Η Ομάδα Επιχειρηματικότητας, με την επωνυμία 3GymBiolife,  δημιουργήθηκε από τους μαθητές στα πλαίσια ενός σχολικού εκπαιδευτικού προγράμματος. Τα παιδιά έστησαν τη δική τους (εικονική) επιχείρηση, παρήγαγαν με φυσικά υλικά και προσωπική εργασία τα δικά τους προϊόντα, τα οποία και διέθεσαν στην "αγορά". Επίσης συμμετείχαν με επιτυχία  στο διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Πραγματικά συγκινητική η πράξη των μαθητών!
Η πρωτοβουλία τους αυτή, η επιλογή τους να διαθέσουν τα έσοδα από την "επιχείρησή" τους για κοινωφελή σκοπό
αποτελεί φωτεινό για όλους παράδειγμα προς μίμηση.
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα -Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Άι Γιάννης Θίσβης
Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται ο καιρός σήμερα Πέμπτη. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά εως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλοτερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά της Ηπειρου.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα εως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρος: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Θερμοκρασία: από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρος: αίθριος.
Ανεμοι: απο βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονικη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 19 ες 31 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ