Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ η Αδυναμία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θηβαίων


ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, Ή ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ Δ.ΘΗΒΑΙΩΝ

Η εικόνα που βλέπετε στην φωτογραφία βρίσκεται στην Τ.Κ.  Χωστίων , της Δ.Ε Θίσβης του Δήμου Θηβαιων . Την εικόνα αυτή την βλέπουν πληθώρα επισκεπτων εν όψει θερινής σεζόν, όπου περνούν απο αυτό το σημείο προκειμένου να επισκεφτούν  την ωραιότερη κατά την γνώμη μου παραλία της Αττικοβοιωτίας, ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙ .

 Δηλώνω κατηγορηματικά  οτι τα σκουπίδια αυτά που βλέπετε δεν τα αδειάσανε μερικοί συμπολίτες μας  απο τον κάδο για να εκθέσουν τον Δήμαρχο θηβαίων (Έτσι όπως μας ανέφερε ο Δήμαρχος Θηβαίων το 2016 σε κάποια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων).
Παρακαλώ πολύ ζητώ την παρέμβαση των Υγειονομικών Αρχών, Αστυνομικών Αρχών και Εισαγγελικών  Αρχών, λόγω της αδιαφορίας ή της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής του Δ.Θηβαίων προς γρήγορη  επίλυση του προβληματος,  διότι υπάρχει κ έντονη δυσοσμία που έχει να κάνει με την δημόσια υγεία των κατοίκων της Τ.Κ.  Χωστίων.



Ο ΠΛΕΙΟΨΗΦΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
  ΤΗΣ Τ.Κ. ΧΩΣΤΙΩΝ

ΔΕΔΕΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδιά Αγάπης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο,η εκδήλωση του Κοινωνικού  Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων στον χώρο του Δημαρχείου.

Μία  μουσική βραδιά αφιέρωμα στο "παλιό λαικό τραγούδι"
Σκοπός της εκδήλωσης, πέρα από τη διασκέδαση και πάνω από αυτή,  ήταν η  ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.Ιωάννου,αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους εθελοντές, τόνισε ότι «το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζεται από τον Δήμο, αλλά είναι αδύνατον να λειτουργήσει με τις αυξημένες ανάγκες αν δεν γίνονται τέτοιες δράσεις από τους εθελοντές και τον κόσμο γενικότερα που το στηρίζει.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης  επισημαίνοντας το σημαντικότατο έργο, που επιτελεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους προσφέρουν, προκειμένου να στηρίζονται οι οικογένειες, που έχουν ανάγκη. Μάλιστα, ο κ. Ντασιώτης, ευχήθηκε να φτάσει η μέρα εκείνη, όπου κανένας συνάνθρωπός μας δεν θα έχει πλέον ανάγκη βοήθειας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί το "κλείσιμο" του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Τραγούδησαν οι ερασιτέχνες τραγουδιστές απο τις Θεσπιές, Κώστας Κακοσαίος,Χαρά Κάπρου και η Γαρυφαλιά Κούνου.
Έπαιξαν οι μουσικοί Σωτήρης Κόλλιας,Νίκος Κακοσαίος, Δημήτρης Δημητρίου και ο Ανδρέας  Μπέρδος.









Διαβάστε Περισσότερα »

Νομοθετική ρύθμιση προανήγγειλε από την Αλίαρτο ο Β.Αποστόλου για την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης γάλακτος -ΒΙΝΤΕΟ

Την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει ως υποχρεωτική την αναγραφή προέλευσης του γάλακτος και των υπολοίπων γαλακτομικών προϊόντων προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου κατά την περιοδεία του σήμερα σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. Μάλιστα προσδιόρισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο θα προωθηθεί τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου στο πλαίσιο της περιοδείας του συναντήθηκε με στελέχη της αυτοδιοίκησης των Δήμων Λιβαδειάς, Αλιάρτου Θεσπιέων, Ορχομενού και Λαμίας, ενώ επισκέφθηκε μια αγελαδοτροφική μονάδα στην Αλίαρτο όπου ξεναγήθηκε από τον ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης Γιώργο Γιαννουδάκη.

Δείτε ΕΔΩ την επίσκεψη του υπουργού στην Αλίαρτο


«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο στοχεύουμε να προστατεύσουμε την παραγωγή μας από τις επιθέσεις ελληνοποίησης που δέχεται από προϊόντα άλλων χωρών» σημείωσε ο κ Αποστόλου συμπληρώνοντας ότι «η συγκεκριμένη, νομοθετική ρύθμιση αποτελεί σταθμό για το χώρο της κτηνοτροφίας. Η υποχρεωτική επισήμανση της προέλευσης του γάλακτος καθώς και του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προ ϊόντα περιλαμβάνει τη χώρα άμελξης, τη χώρα επεξεργασίας και τη χώρα συσκευασίας, στοιχεία τα οποία πλέον ο καταναλωτής θα γνωρίζει για την τελική του επιλογή» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Αναπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.



Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας κελυφωτού φυστικιού στην ΒΙΠΕ Λαμίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κελυφωτού φυστικιού του Μώλου ενημέρωσε του Παραγωγούς και τα στελέχη του Συνεταιρισμού ότι το κελυφωτό φιστίκι εντάχθηκε από το 2017 στον κατάλογο των προϊόντων που θα λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση.

Τέλος, ο κ. Αποστόλου ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα εξελιχθεί στη Λαμία την Τετάρτη και την Πέμπτη είχε συναντήσεις με δημάρχους της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας όπου κατέγραψε τις προτεραιότητες τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι απαντά ο Κώστας Μπακογιάννης για τον θώκο του δημάρχου Αθηναίων

Μια… συμβουλή του παππού του επικαλέστηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Αθηναίων στις εκλογές του 2019.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα της Κυριακής», ο περιφερειάρχης ρωτήθηκε για το σχετικό ενδεχόμενο και, επικαλούμενος τη συμβουλή του παππού του ο οποίος -όπως εξήγησε ο ίδιος ήταν παπάς- είπε: «“τα σκαλιά να τα ανεβαίνεις ένα-ένα, για να τα ξαναβρείς όταν κατέβεις”. Η συζήτηση λοιπόν αυτή ούτε με αφορά ούτε με απασχολεί. Ο κόσμος με έστειλε στη θέση του περιφερειάρχη και την τιμώ κάνοντας τη δουλειά μου όσο μπορώ καλύτερα».

Αναλυτικότερα, το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Μπακογιάννη στο «Βήμα της Κυριακής» :

-Αυτές τις ημέρες το όνομά σας «παίζει» παντού – πέρα από τον γάμο σας – για το ενδεχόμενο να διεκδικήσετε τον θώκο του δημάρχου Αθηναίων στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν και νωρίς ακόμη, τι απαντάτε;

-«Ξέρετε, είχα έναν παππού παπά, ο οποίος πάντοτε με συμβούλευε “τα σκαλιά να τα ανεβαίνεις ένα-ένα, για να τα ξαναβρείς όταν κατέβεις”. Η συζήτηση λοιπόν αυτή ούτε με αφορά ούτε με απασχολεί. Ο κόσμος με έστειλε στη θέση του περιφερειάρχη και την τιμώ κάνοντας τη δουλειά μου όσο μπορώ καλύτερα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο Αλιάρτου-
               Θεσπιέων
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 24-7-2017 επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Αποστόλου Ευάγγελου στο Δημαρχείο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Στη συζήτηση που έγινε, εν όψει του περιφερειακού συνεδρίου που θα διεξαχθεί στη Λαμία στις 26-27/7/2017,τέθηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής καθώς και της συντήρησης των υποδομών.
Ο Υπουργός ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και  ήδη βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας  μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος μεταξύ άλλων έθεσε στον Υπουργό την ανάγκη δημιουργίας ειδικής, διακριτής  χρηματοδότησης ,προς τους αγροτικούς Δήμους ,που να αφορά την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας  ,γιατί με τους υπάρχοντες πόρους αυτή είναι αδύνατη. Επίσης ζήτησε από τον Υπουργό την παραχώρηση της χρήσης του κτηρίου που στεγαζόταν οι υπηρεσίες του Αμπελουργικού Φυτωρίου ,προκειμένου να δημιουργηθεί Διοικητήριο. Ο Υπουργός δήλωσε πως θα εξεταστούν τα αιτήματα και θα εξειδικευθούν σύντομα σε συνάντησή  του με το Δήμαρχο στο γραφείο του.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πρότυπη γαλακτοκομική μονάδα του κου Γιαννουδάκη  ,  όπου και υπήρξε ξενάγηση από του ιδιοκτήτες.
Στη συνάντηση με τον κο Υπουργό, εκτός του Δημάρχου, συμμετείχαν   οι Αντιδήμαρχοι κκ Αραπίτσας Γεώργιος, Παπαθανασίου Αθανάσιος, Μανίκας Χρυσόστομος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμούλης Αναστάσιος, ενώ τον Υπουργό συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κος Ζανιάς Αθανάσιος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων


 
 





Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Βοιωτία και Εύβοια


Συνελήφθησαν (7) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας & της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, από προχθές (22-07-2017) το μεσημέρι έως και σήμερα       (24-07-2017) μεταμεσονύχτιες ώρες, σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνολικά επτά (7) άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Ημεδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Ένας ημεδαπός & ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Δύο ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας.

Ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 10 θέσεις εργασίας συμμετέχει ο Δήμος Θηβαίων στο πρόγραμμα “Μαθητεία”



Τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στο πρόγραμμα “Μαθητεία” αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο (αρ. απ. 174/2017), εγκρίνοντας δέκα (10) θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων μαθητευόμενων και σπουδαστών από ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, θέλοντας να συμβάλει στην επιτυχή υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας προς όφελος τόσο των μαθητευόμενων όσο και της τοπικής κοινωνίας.
Οι θέσεις που προσφέρει ο Δήμος Θηβαίων για το σχ. έτος 2017-2018 είναι οι ακόλουθες :

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΟΜΗ (ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Σ - ΙΕΚ) ΑΡ. ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2017-18



1 Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής ΕΠΑ.Λ 1
2 Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών ΕΠΑ.Λ 2
3 Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων ΕΠΑ.Λ 2
4 Τεχνικός Οχημάτων ΕΠΑ.Λ 1
5 Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής ΕΠΑ.Λ 2
6 Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου ΙΕΚ 2
  ΣΥΝΟΛΟ 10


Η “Μαθητεία” είναι ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2017-18, που θα υλοποιηθεί από κοινού με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και αφορά μαθητευόμενους και σπουδαστές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. – Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητάς τους.
Ειδικότερα:
Το Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια 9 μηνών και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας διάρκειας 7 ωρών τη εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στο σχολείο και, παράλληλα, «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας – μαθητεία σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 28 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη.
Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) έχουν διάρκεια φοίτησης 5 εξάμηνα, εκ των οποίων το πέμπτο δύναται να είναι εξάμηνο Μαθητείας. Η συνολική διάρκεια της μαθητείας ανέρχεται σε 960 ώρες και επιμερίζεται σε 192 ώρες κατάρτισης στη δομή και 768 ώρες στο χώρο εργασίας. Η χρονική κατανομή των ωρών μεταξύ δομής κατάρτισης και χώρου εργασίας ανά εβδομάδα ορίζεται σε μια μέρα στη δομή κατάρτισης και τέσσερις μέρες στο χώρο εργασίας εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στο Πρόγραμμα Σπουδών Μαθητείας. Ο αριθμός των ωρών μαθητείας στο χώρο εργασίας ορίζεται σε 8 ώρες ανά ημέρα.



Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο site του Υπουργείου Παιδείας :  http://www.minedu.gov.gr/
(Διαδρομή-Κατηγορία: Επαγγελματική Εκπαίδευση/Μαθητεία)

Διαβάστε Περισσότερα »

Eπίσκεψη προσφύγων στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο του Δήμου Λεβαδέων

Στο πλαίσιο ενσωμάτωσης και επιμόρφωσης των προσφύγων  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από ομάδα προσφύγων στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο του Δήμου Λεβαδέων.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς, πρόσφυγες και μέλη της ομάδας ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του Μουσείου, κ. Γιάννη Λιάσκο, και ενημερώθηκαν για τις σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας, τα καθημερινά αντικείμενα εποχής (μαγειρικά σκεύη, ρουχισμός, κ. ά)  καθώς και για την ιστορία του Μαντείου των Τροφωνίων.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος, που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Αναγνώριζαν μάλιστα κοινά στοιχεία της δικής τους λαικής παράδοσης.

Το πρόγραμμα «Παροχή Στέγασης και Υπηρεσιών» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Ευρωπαικής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση της Δημάρχου Λεβαδέων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή μας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιος Ζαννιάς, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Μελισσάρης και ο συνεργάτης του βουλευτή Βοιωτίας κ. Θηβαίου, κ. Θεόδωρος Μπέλλος.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων έθεσε υπόψη του Υπουργού τις προτεραιότητες του Δήμου όσον αφορά στην αγροτική ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η επιδότηση των νέων αγροτών αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και της αναβάθμισης της υπαίθρου.  Επίσης, αναφέρθηκε στις μελέτες που έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο σχετικά με τα έργα που αφορούν στην άρδευση και αναδασμό στην περιοχή του Άνω Κάμπου (Χαιρώνεια, Ακόντιο, Προφήτης Ηλίας, Ανθοχώρι), έργα συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία έχουν γίνει οι πρώτες μελέτες και τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σχετικά με το έργο που υλοποιείται από το ΤΟΕΒ Λιβαδειάς για την άρδευση 15.000 στρεμμάτων, σημείωσε ότι το έργο αυτό έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 60%, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των λογαριασμών.  Η Δήμαρχος ζήτησε επίσης από τον Υπουργό την κατασκευή μικρού φράγματος στην περιοχή του Ελικώνα, προϋπολογισμού περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα δώσει λύση στην ύδρευση των ορεινών χωριών της περιοχής (Κυριάκι, Αγία Άννα, Ανάληψη και Ελικώνα) και κυρίως θα συμβάλλει στην αναβίωση των παραδοσιακών καλλιεργειών οσπρίων. Τέλος, αναφέρθηκε στο αίτημα των Δήμων για τη συμμετοχή τους, μαζί με την Περιφέρεια, στην διαχείριση της Κωπαΐδας με τη δημιουργία ενός νέου φορέα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ευχαρίστησε την Δήμαρχο για την υποδοχή, δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια ημερίδα στη Λιβαδειά για τις δυνατότητες αγροτικής ανάπτυξης στην περιοχή, καθώς η Λιβαδειά είναι σημείο αναφοράς για την αγροτική παραγωγή, ενώ τόνισε ότι τα θέματα της αγροτικής ανάπτυξης θα συζητηθούν και κατά τη διάρκεια του 2ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Λαμία 26 και 27 Ιουλίου 2017.
Όσον αφορά στους νέους αγρότες υπογράμμισε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και έως τέλος Ιουλίου θα έχει πληρωθεί το 70% αυτών, ενώ σημείωσε ότι  είναι απαραίτητο οι νέοι αγρότες να ενταχθούν και στα σχέδια βελτίωσης ώστε η ενασχόλησή τους με την παραγωγή να αποκτήσει πιο μόνιμο χαρακτήρα.  Για τα εγγειοβελτιωτικά έργα δήλωσε ότι υπήρχε η αιρεσιμότητα της τιμολόγησης του νερού, θέμα το οποίο λύθηκε με ΚΥΑ μεταξύ του Υπουργείου ΥΠΕΚΑ και Αγροτικής Ανάπτυξης.  Η τιμολόγηση είναι μια διαδικασία για την οποία χρειάζονται να γίνουν μελέτες στις λεκάνες απορροής όλων των περιοχών και να μπουν υδρομετρητές σε όλη την επικράτεια, διαδικασίες που απαιτούν μια πενταετία και μέχρι τότε δεν υπάρχει κοστολόγηση για τη χρήση νερού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιές-Θερμοπύλες:1ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου 102χλμ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων!

Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Νέων στο μπάσκετ, που επικράτησε στον τελικό του Ισραήλ με σκορ 65-56!

Η ελληνική ομάδα νίκησε τους Ισραηλινούς στον τελικό του Eurobasket U-20, στο κλειστό «Δύο Αοράκια» της Κρήτης, και κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Με ψυχή, τσαμπουκά και καλά ποσοστά ευστοχίας από μακριά, οι διεθνείς μας υπέταξαν τους Ισραηλινούς και βρέθηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η αρχή ήταν δύσκολη για την ομάδα μας, που βρέθηκε να χάνει στο τέλος της α' περιόδου, ωστόσο στη συνέχεια οι καλές επιλογές και η ευστοχία έξω από τα 6,75 μ. ανέτρεψαν την κατάσταση.

Ειδικά στο β' ημίχρονο οι Ελληνες παίκτες έπαιξαν με μυαλό και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους αντιπάλους τους, φτάνοντας πανάξια στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι 12 διεθνείς που σήκωσαν το τρόπαιο: Μιχάλης Λούντζης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Αντώνης Κόνιαρης, Δημήτρης Φλιώνης, Θοδωρής Καρράς, Διονύσης Σκουλίδας, Νίκος Δίπλαρος, Γιάννης Αγραβάνης, Βασίλης Χρηστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Διονύσης Τάταρης.

Η Εθνική Νέων ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για τρίτη φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά από οκτώ χρόνια (χρυσά το 2009 στη Ρόδο και το 2002 στη Λιθουανία). Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56.

Βασιλειάδης: Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ, προέβη στην κάτωθι δήλωση: «Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Ευρώπης χάρη στα παιδιά της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων Ανδρών. Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις βροντοφωνάζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για να προχωρήσει μπροστά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές τους, την ομοσπονδία και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην τεράστια αυτή επιτυχία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο ζέστης από σήμερα - Έως 39 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος


Τριήμερο ζέστης, αλλά όχι καύσωνα, όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι, ξεκινά από σήμερα Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο υδράργυρος ανεβαίνει και πάλι πολύ ψηλά, δεν αναμένεται όμως να ξεπεράσει αυτή τη φορά τους 40 βαθμούς σχεδόν πουθενά. Θερμότερη ημέρα αναμένεται να είναι η Τρίτη, ενώ αισθητή αλλαγή του καιρού θα δούμε από την Πέμπτη, που θα δροσίσει και ίσως βρέξει στην Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα Δευτέρα περιμένουμε καλό καιρό και πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 35 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 39, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 39 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 40 βαθμούς, στις Σποράδες από 22 έως 30, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 22 έως 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 μ5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού και ανατολικά παράλια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου..

Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ