Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Δείτε πως μπορείτε να κερδίσετε 1.000 ευρώ από την Εφορία - 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι κάθε μήνα

Από την αρχή του έτους, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες άρχισαν να χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το πλαστικό χρήμα στις καθημερινές συναλλαγές τους για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 1.900 -2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο.

Τώρα και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση ήρθε η ώρα του υπουργείου Οικονομικών να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να ενισχύσει τις πληρωμές με ηλεκτρονικό χρήμα. Εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά η λοταρία των e-αποδείξεων και οι πρώτοι τυχεροί θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Το σχέδιο μπαίνει στην τελική ευθεία και με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή οι τυχεροί φορολογούμενοι που θα εισπράττουν τα χρηματικά έπαθλα τα οποία θα και αφορολόγητα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ στους τυχερούς που θα προκύψουν από την κληρωτίδα. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να κληρώνονται κάθε μήνα 1.000 τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Με βάση το σχεδιασμό η φορολοταρία, που αναμένεται να στήσει εντός του Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών θα λειτουργήσει ως εξής:

*Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

*Τα στοιχεία αυτά θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου θα γίνει ταυτοποίηση των δαπανών που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο - ΑΦΜ ένας συγκεκριμένο αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (π.χ. έναν λαχνό ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).

*Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.

*Η λοταρία θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

*Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.
Περισσότεροι οι τυχεροί

Ειδικά για φέτος που η φορολοταρία θα ενεργοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει διαθέσιμο στον προϋπολογισμό αναμένεται να δοθούν τα χρηματικά έπαθλα σε πολλούς περισσότερους φορολογούμενους.

Εν τω μεταξύ από σήμερα σχεδόν όλο το φάσμα της αγοράς λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών θα πρέπει να διαθέτει συσκευή ηλεκτρονικής χρέωσης καρτών POS.

 Euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι νέοι Διευθυντές σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Βοιωτίας

 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας. Οι νέοι Διευθυντές θα πρέπει να αναλάβουν τα καθήκοντά τους την 1/8/2017.



Η θητεία τους είναι 3ετης δηλαδή έως 31 Ιουλίου 2020.
Για να δείτε ποιοι είναι οι νέοι Διευθυντές πατήστε αντίστοιχα παρακάτω:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια Δημάρχου Θηβαίων για τον θάνατο του Βάσου Βασιλείου

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τον εκλιπόντα Βάσο Βασιλείου, ιδρυτικό μέλος των Φίλων της Θηβαϊκής Μουσικής


Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του αγαπημένου φίλου και συμπολίτη Βάσου Βασιλείου, ιδρυτικού μέλους του ιστορικού Συνδέσμου Φίλων της Θηβαϊκής Μουσικής  καθώς και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ο Βάσος συνέδεσε το όνομά του με τα τραγούδια του χθες και του σήμερα,  έντεχνα και σύγχρονα δημοτικά που μιλούν για τη Θήβα και τα χωριά της, τα ήθη και τα έθιμα, για τη ζωή των ανθρώπων, τα συναισθήματα και τη νοοτροπία τους και τα οποία έγραψε με πολύ αγάπη και μεράκι. Ήταν ένας άνθρωπος με αστείρευτη έμπνευση και με σημαντική πολιτιστική προσφορά για την πόλη της Θήβας και το λαό της.

Φίλε Βάσο, αιωνία σου η μνήμη.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου 
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 24 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 2η του μηνός Αγούστου  2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης,

         
  Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :


1. Aναμόρφωση προϋπολογισμού οικον. Έτους 2017 (Η εισήγηση θα σταλεί ηλεκτρονικά)
2. Έγκριση της Έκθεσης  αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2017 μέχρι 30/6/2017    (Β΄τρίμηνο). (312/2017 Απόφαση Ο.Ε)
3. Ανατροπή Αποφάσεων ανάληψης Υποχρέωσης
4. Λήψη απόφασης για τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2017,
5. Αποδοχή ποσού <86.025,00ΕΥΡΩ> των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων τους -1η και 2η μηνιαία κατανομή έτους 2017.
6. Ονοματοδοσία ανωνύμου πλατείας στην συνοικία “Ζαγαράς” του Δήμου Λεβαδέων σε Πλατεία Παναγιώτη Στάμου.
7. Έγκριση απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (2) «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών:- Δομή Παροχής Συσσιτίου» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο , Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002200, λόγω επικαιροποίησης στοιχείων.
8. Τροποποίηση της συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία “Σχολική Επιτροπή των Σχολικών Μονάδων της Β/Θμιας Εκαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων” για την ένταξη του Μουσικού Σχολείου (Γυμνασίου) Λιβαδειάς.
9. Λήψη απόφασης περί  σύναψης  Διαδημοτικής Συνεργασίας και αποδοχή των όρων αυτής μεταξύ του Δήμου Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας  και του Δήμου Λεβαδέων ,  με σκοπό την υποστήριξή του Δήμου Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας  ,  ως προς την εποπτεία του φυσικού αντικειμένου της πράξης με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας  Δήμου Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας»,   σύμφωνα με το άρθρο της 6 της ΚΥΑ Δ.23/14435-1135/30.3.2016, και την υποβοήθησή του προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες που ειδικότερα προβλέπονται στο άρθρο 2 της ανωτέρω ΚΥΑ
10. Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής αντικειμένου συμβάσεων γενικών υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων , του άρθρου 221 του Ν.4412/2016, για το έτος 2017.
11. Εγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για την παροχή υπηρεσιών -συνδρομή Α΄εξαμήνου “ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”
12. «Έγκριση ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,
           για εργασίες επισκευής – συντήρησης των οχημάτων & μηχανημάτων».
13. Εγκριση Α ΄Πρωτοκόλλου Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας με τίτλο : “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ”
14. Προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο κατασκευής του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ & ΑΙΣΧΥΛΟΥ” (Η Απόφαση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ θα σταλεί ηλεκτρονικά)
15. Προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο κατασκευής του έργου της ΔΕΥΑΛ με τίτλο “ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΝΙΟΧΟΥ”(Η Απόφαση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ θα σταλεί ηλεκτρονικά)
16. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών άρδευσης λόγω  λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης -Μπαλάσκα Σωτηρίου
17. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από καταλόγους τελών άρδευσης λόγω  λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης- Πέτσα Παναγιώτη
18. Λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί έγκρισης συμφωνητικού  με φιλοζωικό σωματείο για την εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων Δήμου Λεβαδέων.
19. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 64/14-07-2017 απόφασης του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.Λ. περί κατάρτισης – έγκρισης Ισολογισμού - Απολογισμού οικον. ετών 2011-2012-2013
20. Προγραμματισμός και διάθεση πίστωσης  για την συνδιοργάνωση του Δήμου με την Ομοσπονδία ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ Ελλάδος του διεθνούς τουρνουά   ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ HELLAS OPEN INTERNATIONAL 2017 , στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς.
21. Έγκριση γενομένων δαπανών για την πραγματοποίηση του 36ου Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού Ελικώνα .
22. Προγραμματισμός για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Τ.Κ Παρορίου του Δήμου Λεβαδέων και διάθεση πίστωσης
23. Προγραμματισμός   εκδηλώσεων εορτασμού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Τ.Κ Αλαλκομενών και διάθεση πίστωσης
24. Έγκριση γενομένων δαπανών για τη συνδιοργάνωση της όπερας ΙΙ Trovatore.



                                           O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



                                                     
                                                     ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

100 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν στην Aλίαρτο από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που υλοποίησε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε, στις 26 και 27 Ιουλίου 2017, στην ειδικά διαμορφωμένη κινητή μονάδα της αντικαρκινικής εταιρείας που πραγματοποιεί μαστογραφικό έλεγχο η οποία βρίσκονταν στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου. Το διήμερο αυτό εξετάστηκαν συνολικά 100 γυναίκες του δήμου μας.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης Γεώργιος, δήλωσε ότι : « Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα,  εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Το πρόγραμμα Μαστογραφίας που υλοποίησε ο Δήμος μας αποτελεί μια σημαντική δράση πρόληψης και διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και δίνει την ευκαιρία στις δημότισσές μας να εξετάζονται ανά τακτά διαστήματα. Ευχαριστούμε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την ΚΕΔΕ. Και είμαστε σε ανοιχτή συνεργασία και για άλλες παρόμοιες δράσεις».
Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

52 θέσεις εργασίας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα


Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (8μηνα) σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α' Υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Β' Κύκλος
 52 θέσεις εργασίας στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας


Στη δημιουργία 1.639 θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Δήμους και Υπηρεσίες Α' υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών - Β' ΚΥΚΛΟΣ για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, αφορά η Δημόσια Πρόσκληση Ν. 9 /2017 προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα που δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ. Το Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α' Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης προσφυγικών ροών » συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 28/7/2017 και ώρα 10η πρωινή και λήγει την Τρίτη 8/8/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο - αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου - στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της με αριθμό 9/2017 Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ως μακροχρόνια άνεργοι.
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, άνεργοι άνω των 29 ετών.
Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος»
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Για την διευκόλυνση τους, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ- Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (8/8/2017), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι:
1. άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών,
2. άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και    
      3. οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ.
Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.
Αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης των ανέργων
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα επτά αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
1)   Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2)   Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3)  Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.
4)  Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
5)  Την ηλικία.
6)  Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
7)  Τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων ΑμΕΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
8)    Εντοπιότητα βάση της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου.
9)     Δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr),

όπου έχει αναρτηθεί η με αριθμό 9/2017 Δημόσια Πρόσκληση.
Οι θέσεις για τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας- Πρώην Κλωστήριο Σαγίρογλου- Θέση Χαραϊντίνη

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΔΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 8
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΔΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 6
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 4
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΠΕ/ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ 2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ 2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΠΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ 4
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΠΕ/ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΠΡΟΓΛΟΥ- ΘΕΣΗ ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 10

Διαβάστε Περισσότερα »

“Ιστορική επιτυχία των Δήμων της Στερεάς και της Περιφέρειας-Αυξάνονται πάνω από τα 300 εκατ. € οι χρηματοδοτήσεις


“Ιστορική επιτυχία των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας - Με τις συντονισμένες προσπάθειές τους αυξάνονται πάνω από τα 300 εκατ. € οι χρηματοδοτήσεις του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ”.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 10η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στα γραφεία της, στη Λαμία. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η συζήτηση για τα βασικά ζητήματα και τις προτεραιότητες των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Η συνεδρίαση ήταν διευρυμένη καθώς, εκτός από τα Μέλη του Δ.Σ., προσκλήθηκαν και παρέστησαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι όλων των Δήμων.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Χαρίτσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κ. Κορκολής.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος, αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ., στο γενικότερο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και εν συνεχεία αναφέρθηκε πρωτίστως στο θέμα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας: «Είναι τιμή μας το γεγονός ότι βρίσκεστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα. Κύριε Υπουργέ, από τον Μάιο του 2015 η άρση της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Π.Ε.Δ., αγωνιζόμαστε και αγωνιούμε γι’ αυτό. Ετοιμάσαμε μια πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση - λύση, ψηφίστηκε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Στερεάς Ελλάδας, στηρίχθηκε από τα Επιμελητήρια, προωθήθηκε στα αρμόδια Υπουργεία και τον Πρωθυπουργό και ακολούθως με την αμέριστη συμπαράσταση και τη σημαντική συμμετοχή της Περιφέρειας καταφέραμε, όλοι μαζί, να αναδείξουμε το πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα.  Με μεγάλη μου χαρά, κ. Υπουργέ, άκουσα στη χθεσινή σας εισήγηση, ότι γνωρίζετε το θέμα, ότι κάνετε ενέργειες για να αρθεί αυτή η αδικία και περιμένουμε σήμερα τη δέσμευσή σας και τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για τη παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης για την Περιφέρειά μας. Αγωνιζόμαστε να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα ισότιμη και όχι πιο πλούσια από τις άλλες Περιφέρειες. Γι’ αυτό σας καλώ να μας δώσετε την ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο και με την πρόσθετη χρηματοδότηση να μας επιτρέψετε να φανούμε πιο χρήσιμοι και πιο ωφέλιμοι στις τοπικές μας κοινωνίες, με την κατασκευή έργων πρώτης προτεραιότητας».
Ο κ. Υπερήφανος δεν στάθηκε μόνο στο θέμα της υποχρηματοδότησης, αλλά εμβάθυνε και σε ένα, επίσης, σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγροτικοί Δήμοι, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό της μη επαρκούς χρηματοδότησης των έργων συντήρησης των αγροτικών και δασικών δρόμων. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., αφού ανέδειξε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, κάλεσε τον Υπουργό να εξασφαλίσει διακριτή χρηματοδότηση για την υλοποίηση των εν λόγω έργων, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των Δήμων.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Π.Ε.Δ. για την πρόσκληση καλωσόρισε τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα και μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Γνωρίζετε καλά το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας λόγω στόχου 2, λαμβάνετε μέτρα, αλλά σίγουρα έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. Θα χαρώ πολύ να ακούσω τον κ. Πρωθυπουργό, στην απογευματινή του ομιλία να εξαγγείλει ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Στερεά Ελλάδα».
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Χαρίτσης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. για την πρόσκληση αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της αδικίας, που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Στερεά Ελλάδα αδικείται από την ισχύουσα κατανομή, όμως λαμβάνουμε μέτρα για να εξισορροπήσουμε την κατάσταση αυτή. Την τελευταία τριετία υπερτριπλασιάσαμε τους πόρους που δίδονται στην Περιφέρεια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το συνολικό ποσό έφτασε στα 100 εκατ. €. Πριν μερικές ημέρες αυξήσαμε τους πόρους του ΠΕΠ κατά 44 εκατ. €, ενώ υπάρχει σχεδιασμός ο συνολικός προϋπολογισμός του ΠΕΠ να ξεπεράσει τα 300 εκατ. €, όπως θα ακούσετε και το απόγευμα από τον Πρωθυπουργό. Έχουμε μια άψογη συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια και είμαι σίγουρος ότι τόσο στο θέμα της υποχρηματοδότησης, όσο και στα υπόλοιπα θέματα, που σας απασχολούν θα μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις». Αναφερόμενος στα έργα αγροτικής οδοποιίας ο κ. Χαρίτσης ζήτησε από την Π.Ε.Δ. να συλλέξει τις ανάγκες των Δήμων και δεσμεύτηκε ότι εν συνέχεια θα εξασφαλιστεί και θα διατεθεί η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
Ακολούθως τον λόγο έλαβαν οι Δήμαρχοι και τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι παρουσίασαν ορισμένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και η Στερεά Ελλάδα γενικότερα και παράλληλα κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Διεξήχθη ένας άκρως εποικοδομητικός διάλογος και τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας απάντησαν ένα προς ένα σε όλα τα ερωτήματα.
Εν τέλει, όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί η συνεργασία της αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ωρίμανση, έναρξη και υλοποίηση των έργων. Ο Υπουργός, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Υπερήφανο, τους Δημάρχους και τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για τις πολύ στοχευμένες και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις και προτάσεις τους, πρότεινε την πραγματοποίηση μιας νέας συνάντησης εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος για τη μεγαλύτερη εμβάθυνση στα ζητήματα που συζητήθηκαν ή/και την ανάδειξη νεών θεμάτων.
Ο κ. Υπερήφανος στην αποφώνισή του ευχαρίστησε τον κ. Χαρίτση, τον κ. Μπακογιάννη και τον κ. Κορκολή, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος για την τελεσφόρηση της προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης της Στερεάς με την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης του Π.Ε.Π., η οποία θα αυξηθεί από τα 190 εκατ. € στα 300 εκατ. €, τουλάχιστον και φυσικά επεσήμανε ότι υπάρχει ανοικτή πρόκληση για την επανάληψη της συνάντησης καθώς πέραν των εύστοχων εισηγήσεων των Δημάρχων, και οι απαντήσεις του Υπουργείου ήταν άκρως διαφωτιστικές, με φανερή κι έκδηλη τη διαθεσιμότητα συνεργασίας σε όλα τα θέματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας για Μπακογιάννη: «Του χαλάσαμε την εβδομάδα του μέλιτος. Και λίγα μας έσουρε!» ΒΙΝΤΕΟ

Στην κεντρική εκδήλωση του 2ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης. μίλησε τις βραδινές ώρες της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Τέτοια εβδομάδα του μέλιτος όπως αυτή που μου χαρίσατε δεν είχα ποτέ φανταστεί» είπε αρχικά με χιούμορ o... νιόπαντρος, με τη Σία Κοσιώνη, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, που μίλησε με σκληρά λόγια κατά της κυβέρνησης, αλλά και εναντίον όσων εμποδίζουν τον τόπο του να πάει μπροστά.

Ωστόσο, ο Κώστας Μπακογιάννης έστρεψε τα "βέλη" του και εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων, ξεκαθαρίζοντας: «Περιγράφω μία πραγματικότητα η οποία σαφώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015 (όταν ανέλαβε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ), μην τρελαθούμε κιόλας».

«Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και να πω καταλαβαίνω απολύτως, αν μάλιστα λάβω υπόψιν μου και αυτό που είπε ότι του χαλάσαμε και τη βδομάδα του μέλιτος και κυρίως αν λάβω υπόψιν μου και τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από την ενόχληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παρουσία του σήμερα και λίγα μας είπε και λίγα μας έσουρε, περίμενα χειρότερα» απάντησε αργότερα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Μπορούμε να συνυπάρχουμε ακόμη κι αν διαφωνούμε


«Μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις αλλά η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στην ομιλία του ενώπιον του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

«Επειδή διαφωνούμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι έχουμε όλοι την ανάγκη να συνυπάρχουμε σε ένα μίνιμουμ. «Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι όχι άλλη θεωρία, όχι άλλα λόγια» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

«Όλη η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, φτώχεια, ανεργία κι αδικία.Τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό, ακολουθώντας τον δρόμο των παππούδων τους μετά από 40 χρόνια» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

«Περιγράφω μία πραγματικότητα η οποία προφανώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015, μην τρελαθούμε κιόλας», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Περιφέρεια για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την προώθηση του τουρισμού και την δημιουργία της «έξυπνης περιφέρειας».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία κεντρικού κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση της εφαρμογής της υφιστάμενης πολιτικής που θα φέρει επιχειρηματικά «λουκέτα», αλλά και τα αντίθετα, από την ανάπτυξη, αποτελέσματα.
Δείτε την  Ομιλία Μπακογιάννη  
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα καταβάλλεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Σήμερα Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Ιουνίου 2017, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό των 55.661.196,69 ευρώ θα καταβληθεί σε 246.529 δικαιούχους και αφορά συνολικά 559.621 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φτιάχνει ο καιρός από σήμερα

Καλαμάκι Καπαρελλίου
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί Βρειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα και τοπικά έως 6 μποφόρ. Εξασθένηση το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 18 εως 31 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα Ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις της μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας .
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς Νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από Δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα Νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το απόγευμα .
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Νότια βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γεικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία Νότιοι Νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κως

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ