Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Θήβα: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε περιοχές της Θήβας την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από τα μεσάνυχτα της 2ας Αυγούστου έως και τα μεσάνυχτα της 3ης Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, στις ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων:

Δάσος Μοσχοποδίου
Δάσος Αγίας Τριάδας
Δάσος Κιθαιρώνα

"Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199", αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο θύμα στην Ελλάδα: Πέθανε ασθενής από τη νόσο του Δυτικού Νείλου

Μια γυναίκα από την Αργολίδα το πρώτο θύμα από τον ιό του δυτικού Νείλου
Επειτα από επιπλοκές, μεταξύ των οποίων και εγκεφαλίτιδα, που προκάλεσε τσίμπημα κουνουπιού κατέληξε το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου για το έτος 2017 στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία γυναίκα 90 ετών, η οποία αν και είχε επιβαρυμένη υγεία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε ότι κατέληξε από μόλυνσης που προκάλεσε η εγκεφαλίτιδα, όπως αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του, αναφέρουν πως άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, από τους οποίους ο ένας με εγκεφαλίτιδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας.


Συνολικά φέτος, 12 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν νοσήσει. Από αυτούς, 8 εκδήλωσαν βαριά συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση) και 4 εμφάνισαν ηπιότερα συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά πως οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού κατά την τρέχουσα περίοδο, δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. «Ως εκ τούτου, συνιστούμε να λαμβάνονται συστηματικά μέτρα ατομικής προστασίας από κουνούπια σε όλη την επικράτεια», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κέντρο.

Πώς μεταδίδεται ο ιός

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα άγρια πτηνά απ’ όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου, όπως π.χ. εγκεφαλίτιδα, αφορούν συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Μέτρα πρόληψης

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, περιλαμβάνουν τη χρήση εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος και περιβάλλοντος, σητών, κουνουπιέρων, κλιματιστικών κ.λπ., καθώς και την αποφυγή δημιουργίας λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημιουργίας Κέντρων Κοινότητας στη Στερεά Ελλάδα

Υπεγράφη η ένταξη του έργου δημιουργίας Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», συνολικής δημόσιας δαπάνης 164.160,00 ευρώ.

Πρόκειται για το τελευταίο Κέντρο Κοινότητας με το οποίο και ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη δημιουργία και τη λειτουργία τους στους 25 Δήμους και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικού ύψους 4.550.880 ευρώ

Τα Κέντρα έχουν σκοπό την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τη στελέχωσή τους.

Σημειώνεται ακόμη, ότι δύο από τα Κέντρα Κοινότητας (Δήμου Λαμιέων και Δήμου Θηβαίων) συμπεριλαμβάνουν τη λειτουργία Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) για την εξυπηρέτηση μεταναστών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας.

«Εδώ μιλάμε για την ανάπτυξη ενός μεγάλου δικτύου που δημιουργείται για να φέρνει άμεσα σε επαφή τον πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα προγράμματά τους, που καταπολεμά τη γραφειοκρατία αλλά και που δημιουργεί νέες ουσιαστικές θέσεις εργασίας. Με τα Κέντρα Κοινότητας να λειτουργούν πλέον σε όλους τους Δήμους της Στερεάς, βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται την προσοχή και τη βοήθεια όλων μας. Όχι στα λόγια που είναι φθηνά, αλλά με πράξεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την ένταξη του τελευταίου Κέντρου Κοινότητας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

2 Αυγούστου 338 π.Χ. – Η μάχη της Χαιρώνειας



Μία από τις πολυσυζητημένες μάχες της αρχαιότητας. Διεξήχθη στις 2 Αυγούστου 338 π.Χ. στην πεδιάδα του Βοιωτικού Κηφισού, κοντά στην οχυρή πόλη της Χαιρώνειας, ανάμεσα στους Μακεδόνες του Φιλίππου Β’ και στις συμμαχικές δυνάμεις των Θηβαίων και των Αθηναίων. Ο Φίλιππος επικράτησε και αναδείχθηκε κυρίαρχος του ελληνικού χώρου.

Το 339 π.Χ. ο Φίλιππος βρήκε την αφορμή να επέμβει στη Νότιο Ελλάδα. Το αμφικτιονικό συνέδριο των Δελφών κατηγόρησε τους Λοκρούς της Άμφισσας ότι σφετερίστηκαν γη του Μαντείου και ζήτησαν την κήρυξη ιερού πολέμου για την τιμωρία τους. Οι εκπρόσωποι των πόλεων, χωρίς τη συμμετοχή της Αθήνας και της Θήβας, όρισαν αρχιστράτηγο τον Φίλιππο.


Ο Φίλιππος, με 30.000 πεζούς και 2000 ιππείς, με επικεφαλής τον 18χρονο γιο του Αλέξανδρο, εξόρμησε στη Νότια Ελλάδα και αφού πέρασε τις Θερμοπύλες, κατέλαβε την Ελάτεια, όπου και στρατοπέδευσε, ενώ τμήμα του στρατού του κατέστρεψε την Άμφισσα. Η κατάληψη της Ελάτειας παρείχε στον Φίλιππο τον έλεγχο της οδού προς τη Βοιωτία και την Αττική και η κίνησή του έδειχνε πως ήταν αποφασισμένος να τελειώνει τους λογαριασμούς του με την Αθήνα και τη Θήβα. Η είδηση αυτή προκάλεσε ταραχή στους δυο «προαιώνιους» εχθρούς, οι οποίοι με πρωτοβουλία του ρήτορα Δημοσθένη (ηγέτη της αντιμακεδονικής μερίδας στην Αθήνα) παραμέρισαν τις διαφορές τους και συνέπηξαν συμμαχία.

Οι δυο αντίπαλες στρατιές έλαβαν θέση μάχης στην πεδιάδα της Χαιρώνειας στις 2 Αυγούστου 338 π.Χ. Οι Μακεδόνες παρέταξαν 30.000 πεζούς και 2000 ιππείς, ενώ οι σύμμαχοι 30.000 άνδρες και 500 ιππείς. Επικεφαλής των Αθηναίων ήταν οι στρατηγοί Στρατοκλής, Χάρης και Λυσικλής, ενώ των Θηβαίων ο Θεαγένης. Ο στρατός του Μακεδόνων με επικεφαλής τον Φίλιππο υπερτερούσε σε συνοχή και πολεμική πείρα. Επιπλέον, διέθετε ηγήτορες υψηλού επιπέδου, όπως ο Αλέξανδρος, ο Αντίπατρος και ο Παρμενίων, ενώ οι στρατηγοί των συμμάχων ήταν περιορισμένων ικανοτήτων, με ελάχιστη πολεμική εμπειρία. Εξαίρεση στην πολεμική μετριότητα της συμμαχικής δύναμης οι επίλεκτοι Θηβαίοι του Ιερού Λόχου.

Ο Φίλιππος ηγείτο της δεξιάς πτέρυγας και ήταν αντιμέτωπος των Αθηναίων, ενώ ο Αλέξανδρος ήταν επικεφαλής του ιππικού και ήταν αντιμέτωπος με τους Θηβαίους. Με την έναρξη της μάχης, ο Φίλιππος τήρησε αμυντική στάση έναντι των Αθηναίων, ενώ ο Αλέξανδρος ανάγκασε σε υποχώρηση τους Θηβαίους, όταν οι ιερολοχίτες, που μάχονταν με πείσμα, έπεσαν μέχρις ενός. Τότε στράφηκε προς τα δεξιά και πλευροκόπησε τους Αθηναίους, οι οποίοι βαλλόμενοι από δύο σημεία υποχώρησαν. Η μάχη σ’ αυτό το σημείο είχε κριθεί. Οι Αθηναίοι έχασαν 1000 άνδρες, ενώ 2000 αιχμαλωτίσθηκαν. Ανάλογες ήταν και οι απώλειες των Θηβαίων.

Μετά τη μάχη, ο Φίλιππος έδειξε επιείκεια στους Αθηναίους, αφού ελευθέρωσε τους αιχμαλώτους τους και δεν προχώρησε στην κατάκτηση της πόλης τους. Απαίτησε, όμως, να αναγνωρίσουν την ηγεμονία του. Αντίθετα, συμπεριφέρθηκε σκληρά στους Θηβαίους. Θανάτωσε ή εξανδραπόδισε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους και επανέφερε τους εξόριστους φίλους του. Στην Καδμεία εγκατέστησε μακεδονική φρουρά. Μετά τη βαριά ήττα τους στην Χαιρώνεια, οι Θηβαίοι έθαψαν τους νεκρούς του «ιερού λόχου» σ’ ένα κοινό τάφο κι έστησαν στον χώρο αυτό, πάνω σε ψηλό βάθρο, ένα μαρμάρινο λιοντάρι. Είναι ο γνωστός «Λέων της Χαιρωνείας», ο οποίος σήμερα έχει αναστηλωθεί.

Ο Φίλιππος εγκατέστησε μακεδονικές φρουρές στη Χαλκίδα, στην Αμβρακία, τα Μέγαρα και την Κόρινθο, ενώ συνήψε συνθήκες με τους Ηλείους, Αρκάδες και Μεσσηνίους, ενώ τους Σπαρτιάτες τους περιόρισε στην πόλη τους. Έχοντας κατά νου την ένωση των Ελλήνων και την εκστρατεία κατά των Περσών, ο Φίλιππος συγκάλεσε το 337 π.Χ. στην Κόρινθο συνέδριο των Ελλήνων. Όλες οι πόλεις έστειλαν αντιπροσώπους τους εκτός από τη Σπάρτη. Το Συνέδριο αποφάσισε τη διάλυση όλων των συνασπισμών, την επίλυση όλων των διαφορών μεταξύ των πόλεων από διαιτητικό δικαστήριο υπό την προεδρία του Φιλίππου και τη διενέργεια της εκστρατείας στην Περσία υπό την ηγεσία του μακεδόνα στρατηλάτη.

Για πολλούς αιώνες, η Μάχη της Χαιρώνειας οριοθετούσε στην ιστορική αντίληψη και θεώρηση του αρχαίου κόσμου το τέλος τής ελληνικής «πόλεως» και της ελευθερίας. Ας σημειώσουμε εδώ ότι στη Χαιρώνεια συγκρούστηκαν η Μακεδονία υπό μοναρχικό καθεστώς και οι πόλεις της Νότιας Ελλάδας, που άλλες είχαν δημοκρατικό και άλλες ολιγαρχικό πολίτευμα. Για πολλούς, η Χαιρώνεια ήταν το τέλος της πιο αξιόλογης εποχής της ελληνικής ιστορίας, της κλασικής. Πόσοι μετά τον Δημοσθένη πολιτικοί, ιστορικοί και φιλόλογοι δεν θρήνησαν για την ταφόπετρα της Ελλάδας που μπήκε στη Χαιρώνεια! Με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και με ευρύτερη προοπτική κρινόμενη η μάχη αυτή μετά τον 19ο αιώνα (καθοριστική η συμβολή του γερμανού ελληνιστή Κ. Γ. Ντρόιζεν), φαίνεται να αποβάλλει μεγάλο μέρος της δραματικότητας που της είχε αποδοθεί και να θεωρείται πια ως ένα γεγονός που ανοίγει μια νέα εποχή, την Ελληνιστική, με ηγεμονεύουσα δύναμη τώρα τον Μακεδονικό Ελληνισμό.
sansimera.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή Παρεκκλησίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται νέο κύμα καύσωνα -Πού θα χτυπήσουν τα 40άρια την επόμενη εβδομάδα

Συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το ισχυρό μελτέμι που έπνεε τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να εξασθενήσει.

Όπως αναφέρει στην πρόβλεψή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μέχρι να εξασθενήσει το μελτέμι οι ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας θα δροσίζονται σημαντικά. Αντίθετα, όμως, στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, που δεν μπορούν να ευνοηθούν από τους βοριάδες, φαίνεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39-40° C σε τοπικό επίπεδο. Συνεχίζοντας την πρόβλεψή του για τον καιρό, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει:

Από το Σάββατο ανεβαίνει ο υδράργυρος στην υπόλοιπη χώρα

Η περαιτέρω εξασθένηση του μελτεμιού, από το Σάββατο, θα σημάνει την γενικευμένη άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες :

    Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: 40-41°C
    Κεντρική Μακ/ Μακεδονία: 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)
    Δυτική Μακεδονία: 38°C
    Θεσσαλία: 40-41°C
    Ήπειρος: 40-41°C
    Δυτική Στερεά: 40-41°C
    Δυτική Πελ/νησος: 40-41°C
    Επτάνησα: 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)

Ενώ στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.

«Φούρνος» η Ιταλία και οι βαλκανικές χώρες

Τις ίδιες ώρες (Σαββατοκύριακο) θα φλέγεται στους 43-44°C και πιθανώς στους 45°C μεγάλο μέρος της Ιταλίας αλλά και των Βαλκανικών χωρών (εκεί ίσως μικρότερες οι μέγιστες). Ευτυχώς δεν θα έρθει σε εμάς αυτό, έτσι τουλάχιστον φαίνεται με τα νεότερα στοιχεία.

Συνθήκες καύσωνα την ερχόμενη εβδομάδα

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ερχόμενη εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται από αρκετή έως πολλή ζέστη. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά θα επικρατήσουν συνθήκες ήπιου καύσωνα, ενώ προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα έχει την τάση να ανέβει λίγο παραπάνω.

Αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αγγίξουν σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές τους 41-42°C.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοτικά: Σημαιοφόροι με κλήρωση και όχι οι καλύτεροι μαθητές

 Το υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος στην αριστεία και με τη βούλα, αφού στα δημοτικά σχολεία οι σημαιοφόροι θα βγαίνουν μετά από κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας τους.

Με Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 79/2017) ορίζεται ότι από δω και πέρα σημαιοφόρος στην Στ' τάξη του Δημοτικού μπορεί να είναι ο καθένας, ανεξαρτήτως βαθμολογίας, καθώς η επιλογή του θα γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, οι χαρακτηριστικές παράγραφοι του διατάγματος αναφέρουν:
«Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.
Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο τρόπος επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, εφόσον στη ΣΤ΄ τάξη λειτουργούν περισσότερα του ενός (1) τμήματα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου».




                                   
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Ελλοπία



Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Γιάννη Σταθά για το κατάστημα της ALPHA BANK στη Λιβαδειά


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ALPHA BANK ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Απαράδεκτες κι εκδικητικές συμπεριφορές αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι στην ALPHA BANK (Κατάστημα Λιβαδειάς).
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, μη υποκύπτοντας στους εκβιασμούς της Τράπεζας και στις ψυχολογικές πιέσεις που ασκούσε να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη, όπου δικαιώθηκαν.
Η Τράπεζα εξακολουθεί να μην εφαρμόζει τη Δικαστική Απόφαση και να εκβιάζει ψυχολογικά τους εργαζόμενους μη δίνοντάς τους εργασία και δημιουργώντας τους συνεχή προβλήματα ώστε να τους αναγκάσει να φύγουν.
Τα ίδια φαινόμενα δυστυχώς παρατηρούνται και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, που προσπαθούν με διάφορες προφάσεις να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε οικειοθελή αποχώρηση  (Aλουμίνιο της Ελλάδος κ.α.).
Οι Τραπεζίτες που σώζουν τις Τράπεζές τους με το αίμα – χρήματα  του ελληνικού λαού είναι τόσο αδίστακτοι που θέλουν να οδηγήσουν, με μεθόδους που θυμίζουν Μεσαίωνα , χιλιάδες εργαζόμενους στην Ανεργία για να διασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.
Και όλα αυτά γίνονται εις βάρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού με τις πλάτες των μνημονιακών κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.



ΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΤΑΘΑΣ
                                                              ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αχαΐα: Μικρό παιδί έπιασε τσούχτρα 4 κιλών

Το φετινό καλοκαίρι βρίσκεται στην κορύφωσή του, μαζί του όμως και η παρουσία των μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο. Παντού κολυμπούν μικροσκοπικές αλλά και λίγο μεγαλύτερες μέδουσες, το άγγιγμα των οποίων συνήθως είναι επώδυνο.

Στην παραλία Άκολης τις περασμένες μέρες, μικρό αγόρι «ψάρεψε» μια τεράστια μέδουσα βάρους 4-5 κιλών όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε πλέον να εντάξει τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό Κόλπο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000. Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ, γνωστοποίησε ότι επίκειται και τροποποίηση του νομικού πλαισίου για τις προστατευόμενες περιοχές τον Οκτώβριο, ενώ θα παρθούν και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες.

Σε ό,τι αφορά στις μέδουσες που έχουν κατακλύσει τον Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο, ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφορά συνολικά τη Μεσόγειο και τον πλανήτη και πως η εμφάνισή τους επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους.

Όπως είπε, προωθείται άμεση νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να είναι δυνατό να τοποθετηθούν πλωτά μέσα προστασίας των λουόμενων και να μπορούν τουριστικές εγκαταστάσεις να τοποθετήσουν δίχτυα στις ακτές που είναι πολυσύχναστες, ως ένα άμεσο μέτρο. Η σχετική ρύθμιση είναι πιθανό να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: filodimos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων και Αντιδημάρχου Αθλητισμού στους νέους Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων Α'βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων



Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και την κύρωση των αξιολογικών πινάκων για τους νέους Διευθυντές των σχολείων A’ βαθμιας εκπαίδευσης, η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και o Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής των σχολικών μονάδων Α’βαθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Καρβούνης εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους στους νέους Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων Α’βαθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων:

κ. Χρήστο Σύρο, Διευθυντή 12/Θ 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κα Ελένη Παπανικολάου, Διευθύντρια 6/Θ 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κ. Στυλιανό Κεχαγιά, Διευθυντή 6/Θ 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κα Αστερία Ράπτη, Διευθύντρια 12/Θ 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κ. Ιωάννη Δούμα, Διευθυντή, 12/Θ 5ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κ. Ιωάννη Καλπύρη, Διευθυντή 10/Θ 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κ. Παναγιώτη Παγώνη, Διευθυντή 12/Θ 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κ. Δημήτριο Μάντζαρη, Διευθυντή12/Θ 8ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κα Γαρυφαλλιά Πούλου, Διευθύντρια 8/Θ 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κ. Δημήτριο Καραπιπέρη, Διευθυντή 6/Θ 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κα Χαρίκλεια Μαγγέρα, Διευθύντρια 6/Θ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς
κα Μόρφω Νέστορα, Διευθύντρια 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου
κ. Μιχαήλ Τριάντη, Διευθυντή 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Δαύλειας
κα Αικατερίνη Αναγνώστου, Διευθύντρια 6/Θ Δημοτικού Σχολείου Κυριακίου
Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα συνεχίσει να στηρίζει τους νέους Δ/ντες/τριες ώστε από κοινού να διασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, εξέλιξης των μαθητών και ως εκ τούτου ανάπτυξης της κοινωνίας μας.
Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.
Δείτε τους νέους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Τεσσάρα του Λεβαδειακού στην Τουρκία!

Εντυπωσιακή εμφάνιση του Λεβαδειακού στο δεύτερο φιλικό του επί τουρκικού εδάφους.

Η ομάδα του Ανιγκό έκανε… πλάκα στην Αντάνα Ντερμισπόρ, την οποία διέλυσε με το εμφατικό 4-0, αφήνοντας «υποσχέσεις» για το μέλλον.

Στο 15’ ο Καψάσκης κέρδισε πέναλτι, με τον Μπελγαζαουνί να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ανοίγει το σκορ από την άσπρη βούλα. Δέκα λεπτά αργότερα, με κεφαλιά, ο Μάγκας χρίστηκε εξίσου σκόρερ, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους Βοιωτούς.

Στο 65’, με νέο πέναλτι, ο Μπελγαζαουνί βρήκε ξανά δίχτυα, ενώ στο 75’ ο Ομπιόρα έβγαλε ωραία ασίστ στον Γιακουμάκη, ο οποίος αφότου πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, διαμόρφωσε το τελικό 4-0, βάζοντας το… κερασάκι στη τούρτα.

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης (46' Χατζηλάμπρος), Μάγκας, Αντιλέχου, Τριποτσέρης, Ομπιόρα, Μητρόπουλος, Μπελγκαζουανί, Καψάσκης, Γιακουμάκης, Γιουσούφ (46' Τζαφάρ).
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για πρόσληψη 1.135 ανέργων στην Υγεία

Από αύριο Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 και ώρα 8.00 το πρωί, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των ανέργων για συμμετοχή τους για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α’205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Η υποβολή των αιτήσεων ήταν να ξεκινήσει τη Τρίτη 1η Αυγούστου, ωστόσο λόγω τεχνικού προβλήματος, μεταφέρθηκε για την Πέμπτη.

Εξάλλου ο ΟΑΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα, ολόκληρη την προκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας των ομάδων ανέργων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, με προτεραιότητα στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μακροχρόνια ανέργους και στους ανέργους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το ανωτέρω Πρόγραμμα αποσκοπεί:

στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων,

στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών,

στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών των φορέων Υγείας ,

στην βελτίωση των υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας,

στην αναβάθμιση των προσόντων των ανέργων,

στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της με αριθμό 10/2017 Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης σε αυτήν (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), από 01/08/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 21/08/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης, σε μία έως τρεις Υπηρεσίες Τοποθέτησης στο σύνολο των Φορέων Υποδοχής.

Οι δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, υποχρεούνται να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (21/08/2017).

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).
Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

1. Χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2. Μακροχρόνια άνεργοι.
3. Ευπαθείς ομάδες ανέργων.
4. Εγγραφή στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
5. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
6. Ηλικία.
7. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
8. Ύπαρξη προστατευόμενου/νων τέκνου/νων ΑμεΑ (ανήλικων ή/ και ενήλικων) 67% και άνω.
9. Εντοπιότητα.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Νίκου Θηβαίου στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας-ΒΙΝΤΕΟ

Τοποθέτηση του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας "Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις."

Στον παρακάτω σύνδεσμο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία -Συνεχίζονται τα μποφόρ στο Αιγαίο

Παραλία Αγίου Νικολάου Δομβραίνας
Οι δυνατοί άνεμοι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα Τετάρτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα Ανατολικά Βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και στην Κεντρική Μακεδονία κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος
Άνεμοι:  Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 3 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο Βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τοπικά στα Ανατολικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα Ανατολικά και Νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα Ανατολικά κυρίως παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τοπικά στη Βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι:  Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασία:  Από 22 έως 30 και στη Νότια Κρήτη τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ