Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στη Θήβα


Πωλείται οικόπεδο 470 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο,  πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας.
Πληροφορίες στο τηλ.:6972851506
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ελληνικό χωριό όπου οι κάτοικοι μιλάνε με σφυρίγματα!-ΒΙΝΤΕΟ


Αφιέρωμα του BBC για τη γλώσσα που μοιάζει με τους ήχους των πουλιών

Κρυμμένο βαθιά στη νοτιοανατολική γωνία του ελληνικού νησιού της Εύβοιας, πάνω από έναν στριφογυρισμένο λαβύρινθο από ρεματιές που καταλήγουν στο Αιγαίο, βρίσκεται το μικροσκοπικό χωριό Αντιά στις πλαγιές του όρους Όχη. Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ή εστιατόρια σε απόσταση 40χλμ. και το μικρό μέρος είναι τόσο απομακρυσμένο που δεν υπάρχει στους Χάρτες της Google. Κάπως έτσι ή ακριβώς έτσι το BBC αναφέρεται στο εν λόγω επαρχιακό μέρος το οποίο επέλεξαν να παρουσιάσουν για ένα ιδιαίτερο λόγο: εδώ οι περισσότεροι κάτοικοι μιλούν με... σφυρίγματα!

Καθώς ταξιδεύετε εδώ, κατά μήκος ενός φιδωτού δρόμου από την Κάρυστο, μέσα από ένα μυθικό τοπίο με πέτρινους τάφους μεγαλιθικών «δράκων» και γιγαντιαίους κυκλικούς ογκόλιθους, θα ακούσετε το αρχαίο τραγούδι της σειρήνας να αντηχεί στα βουνά. Αυτό συμβαίνει επειδή για χιλιάδες χρόνια, οι κάτοικοι της Αντιά χρησιμοποιούν μια αξιοθαύμαστη σφυριχτή γλώσσα που μοιάζει με τους ήχους των πουλιών προκειμένου να επικοινωνούν στις απομακρυσμένες κοιλάδες, όπως σημειώνει το βρετανικό μέσο.

Η σφυριχτή γλώσσα της Αντιάς, είναι γνωστή ως σφυριά, κάθε σφύριγμα αντιστοιχεί σε ένα γράμμα της αλφαβήτου και η σύνθεσή τους οδηγεί στη δημιουργία των σφυριχτών λέξεων. Όπως σημειώνεται, τις δυο τελευταίες χιλιετίες, οι μοναδικοί άνθρωποι που μπορούσαν να παράγουν και να κατανοήσουν τους περίεργους ήχους, ήταν οι βοσκοί και οι αγρότες από αυτό το χωριό, όπου ο καθένας μεταλαμπάδευε με περηφάνια την ιδιαίτερη αυτή τεχνική στα παιδιά τους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ο πληθυσμός του χωριού έχει μειωθεί δραματικά από 250 κατοίκους σε μόλις 37 και καθώς οι ηλικιωμένοι χάνουν τα δόντια τους, δυσκολεύονται αρκετά να «μιλήσουν» τη γλώσσα. Σήμερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόνο έξι άνθρωποι μπορούν και επικοινωνούν με αυτό τον τρόπο.

«Όταν έφτασα στο χωριό, συνάντησα τον 45χρονο αγρότη Γιάννη Αποστόλου ο οποίος με περίμενε έξω στην πλατεία του χωριού. Αφού με χαιρέτησε στα ελληνικά, κοίταξε μακριά στο χωριό, τακτοποίησε τη γλώσσα του έτσι όπως αυτός γνώριζε μέσα στο στόμα του, και έβγαλε μια κυματιστή μελωδία» γράφει ο δημοσιογράφος Eliot Stein. «Κούλα; Τσίπα; Έχουμε επισκέπτες!», ήταν η μετάφραση όσων σφύριξε ο 45χρονος...

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η σφυριά προήλθε από τους Πέρσες στρατιώτες -οι κάτοικοι της Αντιάς πιθανολογείται ότι ήταν απόγονοι των Περσών στρατιωτών. Ύστερα από την ήττα των Περσών στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Περσικός στρατός εγκατέλειψε τους φρουρούς της Καρύστου, οι οποίοι κατέφυγαν στις ορεινές περιοχές γύρω από την Αντιά. Αναμείχθηκαν με τους τοπικούς πληθυσμούς και αφομοιώθηκαν από αυτούς.

Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, οι κάτοικοι της Αντιάς είναι δωρικής καταγωγής, αφού σε αντίθεση με τους γύρω πληθυσμούς δεν μιλoύν αρβανίτικα, σημειώνει το wikipedia. Όσο για το πώς «ανακαλύφθηκε» η γλώσσα από τα ΜΜΕ, αυτό έγινε τον Μάρτιο του 1969 από σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν τη σορό ενός πιλότου, το αεροπλάνο του οποίου είχε προσκρούσει στο όρος Όχη.

Δείτε βίντεο από παλαιότερο αφιέρωμα στην Αντιά:
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάχτη έγινε «σπα» αλόγων στο Στροβίκι Βοιωτίας




Τεράστιες υλικές ζημιές προκάλεσε σε κέντρο αποθεραπείας αλόγων ιπποδρόμου, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες στις εγκαταστάσεις του, στην περιοχή Στροβίκι Βοιωτίας.

Η φωτιά ξέσπασε στις 00:34 τη νύχτα και επί τόπου έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες  με δύο οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στον χώρο με το ανακριτικό της πυροσβεστικής να αναζητά την αιτία που την προκάλεσε.
newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ.Θήβας:Ξεκινάει η πληρωμή του Δωρόσημου οικοδόμων του καλοκαιριού 2017

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ


AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΩΡΟΣΗΜΟΥ Β΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2017 ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ

Συνάδελφοι,
1.  Σας ενημερώνουμε, όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να εισπράξουν από το Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ  την καταβολή Δωροσήμου του Β΄ Τετραμήνου του έτους 2017, από τις  7/8/2017.

2. Η πληρωμή του Δωροσήμου θα αρχίζει από τις 7/8/2017 ημέρα Δευτέρα έως και τις 21/8/2017 ημέρα Δευτέρα τις πρωινές ώρες λειτουργίας του Υποκαταστήματος.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
Αστυνομική ταυτότητα ή  Διαβατήριο.
Για τους απογραφέντες μέχρι 3/2/2002 η προσκόμιση ΔΑΤΕ ή βιβλιάριο εντολών ασφάλισης  ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου.
Για τους απογραφέντες από 4/2/2002 και μετά η προσκόμιση της Βεβαίωσης Απογραφής Ασφαλισμένου ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου.

3. Το  δωρόσημο καταβάλλεται και μέσω Τραπεζών σε όσους οικοδόμους εκδήλωσαν επιθυμία και υπέβαλαν την σχετική αίτηση-δήλωση .
 Ειδικά για τους παραπάνω η κατάθεση του δικαιούμενου ποσού δωροσήμου στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα πραγματοποιηθεί την 4/8/2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Υποκατάστημα της περιοχής τους.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ονοματοδοσία ανωνύμου πλατείας της Λιβαδειάς σε "Πλατεία Παναγιώτη Στάμου"

Όμιλος Φίλων Παναγιώτη Στάμου

Απόψε (2 Αυγούστου 2017) στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η «Ονοματοδοσία ανωνύμου πλατείας στην συνοικία “Ζαγαράς ” του Δήμου Λεβαδέων σε Πλατεία Παναγιώτη Στάμου.»
Το θέμα ψηφίσθηκε ομόφωνα.
Ο Όμιλος Φίλων Παναγιώτη Στάμου εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Στάμου − πρόεδρο και τους Δαμιανό Μωραΐτη μέλος του ΔΣ και Χρήστο Καρβούνη μέλος.
Στην αρχή της συζήτησης ο Όμιλος έκανε παρέμβαση με το Δαμιανό Μωραΐτη που παρατίθεται στη συνέχεια:
«Καλησπέρα, σας ευχαριστώ που μου δίνετε το λόγο. Τυπικά την αίτηση για την ονοματοδοσία της ανωνύμου πλατείας, την είχε κάνει ο Σύλλογος Ελικωνίων, η αίτηση μάλιστα όπως αναφέρεται στην εισήγηση, συνοδευόταν από περίπου 256 υπογραφές, που θα μπορούσε να είναι πάνω από 2.000.
Έκτοτε όμως έχει δημιουργηθεί ένας Όμιλος Φίλων Παναγιώτη Στάμου και θα ήθελα λοιπόν να πω δυο λόγια εκπροσωπώντας τον Όμιλο Φίλων Παναγιώτη Στάμου για να ακουστούν και να καταγραφούν στα πρακτικά του Δ. Σ. Λεβαδέων.
Ο όμιλος μας είναι πραγματικά όμιλος και δεν έχει νομική υπόσταση από επιλογή μας γιατί θέλουμε να είμαστε μια ένωση προσώπων με ανοικτές διαδικασίες
Δυο λόγια κυριολεκτικά για το πως ο ίδιος ο Παναγιώτης Στάμος αυτοβιογραφείται στο πρώτο του βιβλίο του 1983 (ΛΟΓΟΣ ΑΝΘΗΡΟΣ ΧΕΙ−ΡΟΝΟΜΗΘΕΙΣ) όπου σημειωτέον μιλάει σε τρίτο πρόσωπο και λέει «Διετέλεσε μέχρι τα 12 ανυπόδητος, αχίτων και χαμαιεύνης» και κλείνει την αυτοβιογραφία του λέγοντας «Πικρά αυτοδίδακτος χωρίς ανακουφιστικούς τίτλους διδάσκει αεί διδασκόμενος και ελπίζει να του τυχαίνουν πάντα καλοί δάσκαλοι, δηλαδή μαθητές !»
Αυτός ήταν ο Παναγιώτης ο Στάμος, ο οποίος διετέλεσε Καθηγητής, στη συνέχεια Γυμνασιάρχης και Λυκειάρχης στη Γερμανική Σχολή, επί του τυπικού είναι αυτό, και επί της ουσίας υπήρξε δάσκαλος φωταυγής για πάρα πολλούς στην Ελλάδα και όχι μόνο, όπως και για πολλούς επίσης από μας εδώ στη Λιβαδειά και ειδικά για πολλούς από μας που ήμασταν στην Εκπαίδευση, και συνεχίζει και θα συνεχίζει να είναι δάσκαλος εσαεί.
 Κατέλειπε μία βιβλιοθήκη με πάνω από δυόμισι χιλιάδες βιβλία, από την οποία ένα μέρος της, περίπου 300 βιβλία, επιλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας, έγινα από τον όμιλό μας δωρεά στη Βιβλιοθήκη. Τα βιβλία αυτά έχουν καταλογογραφηθεί και εντός των ημερών θα είναι διαθέσιμα στο αναγνωστικό και κύρια στο ερευνητικό κοινό. Υπάρχουν ακόμα περίπου δύο χιλιάδες βιβλία τα οποία καταλογογραφούντε  και ελπίζουμε μέχρι τέλος του έτους να είναι στη διάθεση του αναγνωστικού και ερευνητικού κοινού.
Σας ευχαριστούμε καταρχάς γιατί αυτό το θέμα περνάει από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και ευχαριστούμε όλους σας και όλες τις παρατάξεις. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό σας τιμάει,  ότι σας τιμάει δηλαδή το γεγονός που αποδίδετε αυτή την τιμή, μετά θάνατον, στον Παναγιώτη Στάμο.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.»

Για τον Όμιλο Φίλων Παναγιώτη Στάμου
Ο Πρόεδρος

Νίκος Στάμου
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 2 ατόμων σε Βοιωτία και Εύβοια για κατοχή ναρκωτικών και παράνομο καπνό

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Πρόκειται για έναν υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται επίσης για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και για έναν υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται επίσης για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και ναρκωτικά δισκία


Συνελήφθησαν, σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, δύο (2) αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 55χρονος υπήκοος Πακιστάν & ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι
για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και κατά περίπτωση, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ο 31χρονος χθες το βράδυ στο Πευκί Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (775) γραμμαρίων. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ο 55χρονος σήμερα μεταμεσονύχτιες ώρες στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, διότι στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (1.025) γραμμαρίων, καθώς και (17) ναρκωτικά δισκία.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού θα σταλούν στα αρμόδια Τελωνεία, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ θέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία της Βοιωτίας


«Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στο Δημόσιο Τομέα Υγείας»

Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την 21-08-2017 η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή τους για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει» (οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ, από σήμερα 03.08.2017 και ώρα 08:00 π.μ. έως τη Δευτέρα 21.08.2017 και ώρα 12:00 μ.μ.).

Ειδικότερα στο νομό Βοιωτίας ανοίγουν 8 θέσεις και κατανέμονται ως εξής:
Γ.Ν. Λιβαδειάς
3 θέσεις Βοηθών Νοσηλευτικής, 1 θέση Μαιευτικής, 1 θέση Χειριστών Ιατρικών Συσκευών
Γ.Ν. Θηβών
1 θέση Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, 1 θέση Διοικητικού Λογιστικού, 1 θέση Τεχνικού Ειδικότητας Θερμοϋδραυλικών
Δείτε εδώ την προκήρυξη.
Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ-Δεύτερος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του φέτος στη χώρα μας, από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Αργά το βράδυ ένας 76χρονος που είχε προσβληθεί από τον ιό, άφησε την τελευταία του πνοή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην Αθήνα.

Νωρίτερα, εχθές μία γυναίκα 90 ετών από την Αργολίδα, έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού, εμφάνισε επιπλοκές μεταξύ των οποίων και εγκεφαλίτιδα και άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο ιός επανήλθε φέτος, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας από την ελληνική επικράτεια, στην περιοχή της Αργολίδας. Μέχρις στιγμής 12 άτομα από την περιοχή, έχουν μολυνθεί και εκδηλώσει λοίμωξη από τον ιό.

«Απρόβλεπτο» χαρακτηρίζουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού -τα κουνούπια μολύνονται από τα πτηνά που αποτελούν την κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση- κι ενώ έχει καταγραφεί το πρώτο θύμα της λοίμωξης από τον ιό, μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Αργολίδα.

Ο ιός ενέσκηψε εφέτος, έπειτα από δύο χρόνια «απουσίας» από την ελληνική επικράτεια, στην περιοχή της Αργολίδας όπου καταγράφεται έντονη κυκλοφορία του, όπως αυτή αποτυπώνεται στα 12 μέχρι στιγμής άτομα που έχουν μολυνθεί και εκδηλώσει λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Ο ιός πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους και τους ανοσοκατεσταλμένους, προκαλώντας βαριά μορφή της λοίμωξης. Οι τέσσερις είχαν συμπτώματα γρίπης, με πονοκέφαλο, πυρετό, μυαλγίες.

Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Όλες οι περιοχές με έντονο υδάτινο στοιχείο, από ποτάμια και λίμνες μέχρι έλη, βάλτους και ρέματα, αποτελούν περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς κουνουπιών, άρα και περιοχές που μπορεί να επηρεαστούν από το ιικό φορτίο που μπορεί να κουβαλούν τα κουνούπια. Τα προγράμματα για την καταπολέμηση των κουνουπιών έχουν μπει τα τελευταία επτά χρόνια στην ατζέντα των περιφερειών σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές, λόγω ελονοσίας και λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών. Οι περισσότεροι νομοί της Μακεδονίας, περιοχές της Θεσσαλίας, η Ανατολική Αττική, η Βοιωτία, έχουν καταγράφει ως περιοχές που επηρεάστηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου από το 2010 και μετά.

Πλέον, το θέμα της πρόληψης από τα τσιμπήματα μολυσμένων κουνουπιών αφορά σε κάθε κάτοικο της Αργολίδας, ιδίως στην περιοχή που ορίζεται από τις Μυκήνες και το Άργος ως το Ναύπλιο, ατομικά, με την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον ίδιο πχ κατάλληλα εντομοαπωθητικά σπρέι, ρούχα, κουνουπιέρες για τον ύπνο και για το περιβάλλον του, πχ όχι πότισμα κήπων, γκαζόν, φυτών στη βεράντα στη διάρκεια της ημέρας, απομάκρυνση νερού από βάσεις γλαστρών ή άλλων σημείων που ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει από σήμερα ο εξωδικαστικός μηχανισμός-Αναλυτικές οδηγίες προς κάθε ενδιαφερόμενο



Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, στην οποία οι οφειλέτες θα υποβάλουν αίτηση προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας που θέλει να προχωρήσει σε ρύθμιση θα μπορεί από τις 3 Αυγούστου να μπει, με τους κωδικούς του Taxis, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα καταγράφονται αναλυτικά όλα τα χρέη του. Στη συνέχεια, η υπόθεση ανατίθεται σε έναν συντονιστή, ο οποίος αναλαμβάνει -κατόπιν ελέγχων- να καλέσει όλους αυτούς, στους οποίους η επιχείρηση χρωστάει, να βρουν μία λύση για το πώς θα διαχειριστούν τα χρέη.

Για μία μικρή επιχείρηση, όπως υποστήριξε ο κ. Κουρμούσης, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, ενώ για μία μεγάλη έως και 10 μήνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δυνητικά επιλέξιμες είναι από 150.000 έως 400.000 επιχειρήσεις, υπό προϋποθέσεις, τις οποίες είτε πληρούν ήδη σήμερα οι επιχειρήσεις, είτε θα τις πληρούν μέχρι τα τέλη του 2018, οπότε και θα είναι σε ισχύ ο μηχανισμός.

Ο κ. Κουρμούσης σημείωσε ότι η προϋπόθεση για μία κερδοφόρο χρήση την τελευταία τριετία είναι η μοναδική απαίτηση του νόμου για να αποδείξει κανείς ότι νοείται η επιχείρηση ως βιώσιμη.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο ειδικός συνεργάτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Στέφανος Κομνηνός, ο οποίος εκτίμησε ότι, όπως έχει δομηθεί το πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, τελικά θα είναι λίγες οι επιχειρήσεις που θα καταφέρουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για το πώς μπορεί ο οφειλέτης ή εκπρόσωπός του να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό:
Υπόβολή αίτησης από οφειλέτη ή εκπρόσωπό του

     Εισερχόμαστε στον δικτυακό τόπο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους ((www.keyd.gov.gr), επιλέγουμε στην κορυφή της αρχικής σελίδας την υπερ-σύνδεση με τίτλο "Αιτηθείτε στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό", η οποία μας οδηγεί σε σελίδα στην οποία υπάρχει κουμπί (θα ενεργοποιηθεί τα μεσάνυχτα της 2/8/17) που παραπέμπει απευθείας στην ειδική πλατφόρμα υποβολής αίτησης. Κάνουμε εισαγωγή των προσωπικών μας κωδικών taxisnet και επιλέγουμε «Συνέχεια».
    Επιλέγουμε ρόλο χρήστη:
    α. Οφειλέτης,
    β. Εκπρόσωπος δηλ. εξουσιοδοτημένος από Οφειλέτη π.χ. Λογιστής κ.λπ.
    Επιλέγουμε «Ενημέρωση» ώστε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας του Οφειλέτη (Τηλέφωνο, e-mail) και στη συνέχεια «Ενημέρωση».
    Παροχή εξουσιοδότησης για αυτεπάγγελτη αναζήτηση των δεδομένων του
    οφειλέτη. Επιλέγουμε στο checkbox και στη συνέχεια «Επιβεβαίωση στοιχείων».
    Η Εφαρμογή μας μεταφέρει στο 2ο Στάδιο: Επιπρόσθετα στοιχεία, ώστε να ξεκινήσουμε την κατά φάση συμπλήρωση της αίτησης.
    Συμπληρώνουμε τα αντίστοιχα πεδία και όταν ολοκληρωθεί η συμπλήρωση
    επιλέγω «Αποθήκευση» και «Επόμενο βήμα».
    Η Εφαρμογή μας μεταφέρει στο 3ο Στάδιο: Κριτήρια υπαγωγής. Πρώτα επιλέγω «Έλεγχος online κριτηρίων» και ενημερώνεται αυτόματα για τυχόν οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στη συνέχεια επιλέγουμε στα checkbox κριτηρίων. Τέλος, επιλέγουμε «Αποθήκευση» και «Επόμενο βήμα». Επιβεβαιώνουμε για την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης των κριτηρίων.
    Η Εφαρμογή μας μεταφέρει στο 4ο Στάδιο: Υποβολή αίτησης όπου επιλέγουμε αρχικά «Εισαγωγή/έλεγχος οφειλών» , στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα αντίστοιχα 4 πεδία και τέλος επιλέγουμε «Αποθήκευση».
    Α) Επιλέγουμε «Επιπρόσθετα στοιχεία» ώστε να ελέγξουμε την ορθότητα των προσυμπληρωθέντων στοιχείων της αίτησης.
    Β) Επιλέγουμε «Επισυναπτόμενα αρχεία» ώστε να προχωρήσουμε στην επισύναψη
    όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.
    Γ) Επιλέγουμε «Δεδομένα οφειλών» και αρχικά συμπληρώνουμε τον πίνακα Πιστωτών.
    Οι Θεσμικοί πιστωτές επιλέγονται από έτοιμη λίστα. Για τους υπόλοιπους πιστωτές π.χ προμηθευτές, εργαζόμενοι κ.λπ. προχωράμε σε συμπλήρωση με τα απαραίτητα στοιχεία τους.
    Στη συνέχεια επιλέγουμε «Συνοφειλέτες», ώστε να προσθέσουμε τυχόν συνοφειλέτες οι οποίοι χαρακτηρίζονται Ειδικοί ή Υποχρεωτικοί ανάλογα την περίπτωση.
    Επιλέγουμε «Οφειλές», ώστε να συμπληρώσουμε τον πίνακα Οφειλών/Πιστωτή.
    Δ) Επιλέγουμε «Υπεύθυνη Δήλωση», κάνουμε checkbox και επιλέγουμε «Αποθήκευση».
    Έχοντας ολοκληρώσει και αυτό το Στάδιο, η αίτηση αποθηκεύεται προσωρινά έως ότου συνυποβάλλει/ουν αίτηση ο/οι Συνοφειλέτες. Σε περίπτωση μη ύπαρξης Συνοφειλετών η Εφαρμογή μας δίνει το δικαίωμα Οριστικής Υποβολής.
    Μετά την Οριστική συνυποβολή αίτησης από Συνοφειλέτη, ο Οφειλέτης εισέρχεται εκ νέου στην Εφαρμογή και επιλέγει Οριστική Υποβολή αίτησης με αποτέλεσμα την αυτόματη Ανάθεσή της σε Συντονιστή.

Συνυποβολή αίτησης από συνοφειλέτη

Εισερχόμαστε στο www.keyd.gov.gr/ocw , κάνουμε εισαγωγή των προσωπικών μας
κωδικών taxisnet και επιλέγουμε «Συνέχεια». Επιλέγουμε τον ρόλο και μετά «Είσοδος».

Αρχικά κάνουμε checkbox για παροχή εξουσιοδότησης αυτεπάγγελτης αναζήτησης
των δεδομένων του συνοφειλέτη και στη συνέχεια «Βεβαίωση στοιχείων». Συμπληρώνουμε τα αντίστοιχα πεδία που μας ζητά η Εφαρμογή (τα ΦΠ δεν συμπληρώνουν αυτά τα δύο πεδία) , κάνουμε checkbox για τα κριτήρια υπαγωγής και τέλος «Αποθήκευση». Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κριτηρίων υπαγωγής του Συνοφειλέτη επιβεβαιώνουμε με «Συνέχεια».

Η Εφαρμογή μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στο 3 ο Στάδιο : Συνυποβολή στοιχείων συνοφειλέτη και να επισυνάψουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τα Δεδομένα οφειλών.

Ο Συνοφειλέτης συμπληρώνει τους πιστωτές του, τυχόν Συνοφειλέτες του καθώς και τις Οφειλές του (η διαδικασία είναι όπως και στον Οφειλέτη).

Αφού ολοκληρωθεί από τον Συνοφειλέτη η συμπλήρωση της αίτησής του, επιβεβαιώνει για την Οριστική Υποβολή και η Εφαρμογή ενημερώνει για την επιτυχή υποβολή και τον Οφειλέτη, ώστε να εισέλθει( ο Οφειλέτης) στην Εφαρμογή για να προχωρήσει σε Οριστική Υποβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγούδια στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Δήμο Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 37 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος -Ανεμοι στο Αιγαίο

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη με τους δυνατούς ανέμους να παραμένουν στα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα Ανατολικά Βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος
Άνεμοι:  Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο Βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα Ηπειρωτικά η ελάχιστη θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι:  Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι:  Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 23 έως 29 και στη Νότια Κρήτη τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια και Ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι:  Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ