Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι επιστήμονες μίλησαν: Έρχονται ακραίοι καύσωνες-Κάθε χρόνο θα χάνουν τη ζωή τους 152.000 άνθρωποι


Νέα μελέτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπογραμμίζει ότι κάθε χρόνο θα χάνουν τη ζωή τους 152.000 άνθρωποι λόγω της κλιματικής αλλαγής

Ο αριθμός των θανάτων στην Ευρώπη από καταστροφές που οφείλονται σε μετεωρολογικά αίτια μπορεί να αυξηθεί κατά 50 φορές έως το τέλος του αιώνα, με τους ακραίους καύσωνες να προκαλούν περισσότερους από 150.000 θανάτους κάθε χρόνο έως το 2100, αν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ανέφεραν επιστήμονες.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες στο περιοδικό «Lancet Planetary Health», οι συντάκτες της έρευνας υπογράμμισαν ότι τα ευρήματά τους έδειξαν ότι η κλιματική αλλαγή επιβαρύνει κατά ραγδαία αυξανόμενο τρόπο την κοινωνία, με τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων πιθανώς να επηρεαστούν, αν δεν ελεγχούν οι εκποµπές αερίων του θερµοκηπίου.

Οι προβλέψεις, που βασίζονται σε μια υπόθεση μηδενικής μείωσης των εκπομπών αερίων του θερµοκηπίου και καμίας βελτίωσης στις πολιτικές μείωσης του αντίκτυπου των ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων, δείχνουν μια αύξηση των θανάτων εξαιτίας καιρικών συνθηκών από 3.000 το χρόνο στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1980 και 2010 σε 152.000 τον χρόνο στο διάστημα μεταξύ 2071 και 2100.

«Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές για την ανθρώπινη υγεία τον 21ο αιώνα και ο κίνδυνος που θέτει στην κοινωνία θα συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τους κινδύνους που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες», τόνισε ο Τζιοβάνι Φορτζιέρι από το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από τους επικεφαλής της έρευνας.

Όπως τόνισε: «Αν δεν περιοριστεί επειγόντως η υπερθέρμανση του πλανήτη», περίπου 350 εκατομμύρια Ευρωπαίοι σε ετήσια βάση μπορεί να είναι εκτεθειμμένοι σε επικίνδυνα καιρικά φαινόµενα έως το τέλος του αιώνα.

Η επιστημονική ομάδα μελέτησε τις επιπτώσεις των επτά πιο επικίνδυνων τύπων καιρικών καταστροφών –κύματα καύσωνα και ψύχους, πυρκαγιές, ξηρασίες, πλημμύρες ποταµών,παράκτιες πλημμύρες και θύελλες – στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελβετία, την Νορβηγία και την Ισλανδία.

Οι συντάκτες της μελέτης εξέτασαν τα αρχεία φυσικών καταστροφών από το 1981 έως το 2010 για να εκτιμήσουν την ευπάθεια του πληθυσμού, συνδύασαν αυτά τα ευρήματα με τον τρόπο που η κλιματική αλλαγή μπορεί να εξελιχθεί και με τον ενδεχόμενο ρυθμό αύξησης του πληθυσμού και της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα κύματα καύσωνα θα αποτελούν τις πλέον θανατηφόρες φυσικές καταστροφές και μπορεί να προκαλέσουν το 99% όλων των μελλοντικών θανάτων που οφείλονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Τα αποτελέσματα επίσης προβλέπουν μια σημαντική αύξηση στον αριθμό θανάτων από παράκτιες πλημμύρες, από έξι θανάτους το χρόνο στην αρχή του αιώνα σε 233 ετησίως έως το τέλος αυτού.

Οι συντάκτες της μελέτης τόνισαν ότι το 90% του κινδύνου θα οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, ενώ το 10% στην αύξηση του πληθυσµού, η μετανάστευση και η αστικοποίηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο με 53 συλλήψεις στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (53) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.300) άτομα και περισσότερα από (1.000) οχήματα, προσήχθησαν (83) άτομα και βεβαιώθηκαν (254) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν προχθές (03-08-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.355) άτομα, εκ των οποίων (1.036) ημεδαποί και (319) αλλοδαποί, καθώς και (1.049) οχήματα.

Προσήχθησαν: (83) άτομα, εκ των οποίων (63) ημεδαποί και (20) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (53) άτομα, εκ των οποίων (39) ημεδαποί και (14) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(5) ημεδαποί, για διάπραξη κλοπών.
(1) ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής.
(4) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(1) ημεδαπός & (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(1) ημεδαπός, κατόπιν σχετικού Εντάλματος σύλληψης.
(10) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(11) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(3) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(5) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(2) ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
(1) ημεδαπή, για παράβαση νομοθεσίας περί «αιγιαλού – παραλίας».
(3) ημεδαποί, για επαιτεία.
(2) ημεδαποί & (1) αλλοδαπός, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία.
Προϊόντα κλοπών (ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα κ.λ.π.).
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (289) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(254) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (101) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (2) για αντικανονικό προσπέρασμα, (1) για αντικανονικούς ελιγμούς, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (5) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και (138) λοιπές παραβάσεις.}
(4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(10) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(5) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(2) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
(14) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

10ο Φεστιβάλ Πλαταιών-Την Κυριακή η μεγάλη εκδήλωση!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Αγίου Γεωργίου Νηλείας στο Βόλο-ΒΙΝΤΕΟ

Ανάμεσα σε δυό γραφικά χωριά του πανέμορφου Πηλίου, τον Άγιο Βλάσιο και τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, υψώνεται η Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Σε απόσταση μισής ώρας από τον Βόλο και σε υψόμετρο 650 περίπου μέτρων, αγναντεύει τον Παγασητικό πάνω από ένα θεαματικό φυσικό εξώστη με πανοραμική θέα. Το τοπίο που την περιβάλλει, πλούσιο σε πράσινο και σε κρυστάλλινα νερά, είναι μοναδικό σε χάρη, ηρεμία και γαλήνη, κομμάτι χωρίς υπερβολή του Παραδείσου, ιδανικό για την εγκαταβίωση ψυχών αφιερωμένων στη δοξολογία του Αγίου Θεού. Η Μονή υπάγεται διοικητικώς στον Δήμο Μηλεών, ενώ εκκλησιαστικώς εξαρτάται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού. Στις μέρες μας φιλοξενεί μια 25μελή μοναστική Αδελφότητα, που αγωνίζεται να συνεχίσει  την μακραίωνη ιστορική της πορεία, προς δόξαν του Θεού και κλέος της Αγίας Εκκλησίας μας.
Δείτε το όμορφο βίντεο από τον π.Κωνσταντίνο Παπαθανασίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Μηχανάκι τράκαρε με αγριογούρουνο, τραυματίστηκε σοβαρά ο δικυκλιστής-ΒΙΝΤΕΟ

Ένα απίστευτο τροχαίο έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Φθιώτιδα, κοντά στο χωριό Βαθύκοιλο.

Ο 42χρονος επέστρεφε στο Βαθύκοιλο από Πελασγία. Λίγο μετά το εργοστάσιο της «ΠΑΚΟ» πετάχτηκε ξαφνικά από ένα μικρό χωματόδρομο, το αγριογούρουνο το οποίο προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο.

Ο δικυκλιστής δεν μπόρεσε να το αποφύγει και έπεσε πάνω του με το μηχανάκι. Μετά τη σύγκρουση ο αναβάτης απογειώθηκε και σύρθηκε για αρκετά μέτρα στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

«Έχει πάρα πολλά αγριογούρουνα φέτος στην περιοχή μας. Το συγκεκριμένο σημείο είναι πέρασμα και θέλει πάρα πολύ προσοχή από τους οδηγούς, κυρίως τις νυχτερινές ώρες....», είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γιάννακας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άτυχος 42χρονος στον ίδιο δρόμο παλαιότερα είχε τρακάρει πάλι με αγριογούρουνο. Τότε οδηγούσε αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το ζώο και να πάθει μεγάλη ζημιά το αυτοκίνητο.

Πολλά αγριογούρουνα έχουν δει επίσης να κυκλοφορούν και στο δρόμο Ράχες - Πελασγία, καθώς και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου της ανατολικής Φθιώτιδας.

Στην ίδια περιοχή, το περασμένο καλοκαίρι, μια πολυμελής οικογένεια αγριογούρουνων «επισκέφθηκε» την Πελασγία και έκανε βόλτες μέσα από κήπους και αυλές.
 lamiareport.gr
Δείτε το βίντεο που είχε στείλει αναγνώστης:
Διαβάστε Περισσότερα »

O Σπαλιάρας ντύθηκε αγελαδάρης και ποζάρει με σέξι «αγρότισσες» στη Θήβα


Με ίχνη από Survivor η νέα φωτογράφιση του μοντέλου
Ο Γιάννης Σπαλιάρας επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την παρουσία του στο Survivor.

Μπορεί στο ριάλιτι να έγινε γνωστός ως ο «σφάχτης της καρύδας» εντούτοις όμως στην πραγματική ζωή ο Γιάννης Σπαλιάρας είναι ένα μοντέλο που φωτογραφίζεται για τα προς το ζην.

Η τελευταία του φωτογράφιση, πάντως, έχει ένα ψήγμα φύσης καθώς ο Σπαλιάρας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram, πόζαρε μπροστά στο φακό ως αγρότης με σέξι «αγρότισσες» να τον συνοδεύουν.

Όσο για τη φωτογράφιση, αυτή έγινε στη Θήβα χωρίς το μοντέλο να αποκαλύπτει άλλες πληροφορίες για το σενάριό της.





Διαβάστε Περισσότερα »

Κύμα καύσωνα από σήμερα -Πού θα φτάσει το θερμόμετρο σε όλη την Ελλάδα

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία σήμερα, Σάββατο.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις στο Αιγαίο, εντάσεως 5-6 μποφόρ.



Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι:  Μεταβλητοί 2 με 3 και στα Ανατολικά πρόσκαιρα Βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος
Άνεμοι:  Μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο Βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα Ηπειρωτικά 19 έως 39 βαθμούς και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι:  Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι:  Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 24 έως 31 και στη Νότια Κρήτη τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα Ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι:  Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα Νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ