Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στα Λεύκτρα-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Λεύκτρων.
Ιερείς  και οι πιστοί από τις γύρω περιοχές, συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως για να προσευχηθούν και να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.Μετά το τέλος της αρτοκλασίας και του Θείου Κηρύγματος ακολούθησε η περιφορά της  Ιεράς Εικόνας στους δρόμους των Λεύκτρων. 

Δεσποτική εορτή, από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης.
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης και η Σωτηρία.

Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Ματθαίου ιζ΄1-13, Μάρκου θ΄ 2-12, Λουκά θ΄28-36), ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό, πιθανώς το Θαβώρ της Γαλιλαίας, για να προσευχηθούν. Οι τρεις μαθητές Του, κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο βουνό, κάθισαν να ξεκουραστούν και έπεσαν σε βαθύ ύπνο.

Όταν ξύπνησαν, αντίκρισαν ένα απροσδόκητο και εξαίσιο θέαμα. Το πρόσωπο του Κυρίου άστραφτε σαν τον ήλιο και τα φορέματά του ήταν λευκά σαν το χιόνι. Τον περιστοίχιζαν και συνομιλούσαν μαζί Του δύο άνδρες, ο Μωυσής και ο Ηλίας, δύο από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους ανθρώπους η Θεότητα του Χριστού.
Εκκλησιαστικά

Μέχρι τον 4ο αιώνα η Μεταμόρφωση του Χριστού γιορταζόταν πριν από το Πάσχα, αλλά από την ημέρα των εγκαινίων του Ναού της Μεταμορφώσεως, τον οποίο έχτισε η Αγία Ελένη στο όρος Θαβώρ, επικράτησε ο εορτασμός του γεγονότος να γίνεται στις 6 Αυγούστου.

Μόνο την ημέρα της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κάμπτεται η αυστηρή νηστεία, που προηγείται του Δεκαπενταύγουστου, καθώς επιτρέπεται η ιχθυοφαγία.

Το απολυτίκιον της ημέρας:

    Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδύναντο. Λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι.
                                    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 









 




Όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Το καλύτερο αντίδοτο για το τσίμπημα της μέδουσας και της τσούχτρας

Τι έδειξε επιστημονική έρευνα
Τα κοπάδια από μέδουσες και τσούχτρες συνεχίζουν να κάνουν τις βόλτες τους στις ελληνικές θάλασσες και κυρίως στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό.

Οι επιστήμονες και οι ειδικοί όμως κατέληξαν στο καλύτερο αντίδοτο για το τσίμπημα της μέδουσας.

Οι ειδικοί πλέον καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον επώδυνο πόνο που προέρχεται από το τσίμπημα της μέδουσας είναι το ξύδι.

Μια πρόσφατη μελέτη διερεύνησε την αποτελεσματικότητα των διαφόρων φαρμάκων για το τσίμπημα της μέδουσας. Οι ειδικοί εξέτασαν τα διάφορα αντίδοτα που υπάρχουν, σε κύτταρα προβάτων.

Οι ίδιοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ξύδι είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία, ενώ η πιο διαδεδομένη θεραπεία που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, του θαλασσινού νερού και του πάγου, διαπιστώθηκε ότι προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ακαδημαϊκή ιστοσελίδα Toxins και αναδημοσιεύεται από τον Guardian το πλύσιμο με ξύδι είναι το μόνο αποτελεσματικό αντίδοτο στο τσίμπημα της μέδουσας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό Ωκεανό σχετικά με την αποτελεσματικότητα διαφόρων φαρμάκων για το τσίμπημα της πορτογαλικής μέδουσας (Physalia physalis). Και αποδείχτηκε, όπως δήλωσε ο Δρ Τομ Ντόιλ, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Γκάλγουεï στην Ιρλανδία, και ένας από τους επιστήμονες που υπογράφουν την μελέτη, ότι το ξύδι αποτρέπει την περαιτέρω απελευθέρωση δηλητηρίου, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την ασφαλή απομάκρυνση των κεντριών που έχουν κολλήσει στο δέρμα.

Η ομάδα των ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι το ξέπλυμα με ξύδι και στη συνέχεια με νερό 45 βαθμών ή με εφαρμογή θερμοκύστης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρή 31χρονη έγκυος σε περίεργο δυστύχημα στην Εύβοια

Τραγωδία νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας. Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, το τραγικό συμβάν έγινε στη πυλωτή του σπιτιού που διέμενε η 31χρονη με τον αρραβωνιαστικό της.

Κάτω από άγνωστες και αδιευκρίνιστες συνθήκες, η 31χρονη έπεσε από την καρέκλα που καθόταν και τραυματίστηκε θανάσιμα, με την αστυνομία να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της πτώσης.

Η 31χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της, όπως και του εμβρύου που κυοφορούσε.

Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στο σπίτι βρίσκονται αστυνομικοί του Α.Τ. Χαλκίδας οι οποίοι ελέγχουν τον χώρο και διερευνούν τα αίτια του θανάτου της άτυχης κοπέλας.

Όπως λένε πρόκειται για ένα πολύ περίεργο περιστατικό και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Φορέστε μακριά μανίκια για να προστατευτείτε από τον ιό του Δ. Νείλου


Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογράμμισε ότι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια, μέσω των οποίων μεταφέρεται με το τσίμπημα, ο ιός. Όπως είπε χαρακτηριστικά “πρέπει να γυρίσουμε στην κουλτούρα της προστασίας με σίτες στα παράθυρα, χρήση εντομοαπωθητικών και ει δυνατόν, μακριά μανίκια.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ σημείωσε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου συνήθως έχει ήπια μορφή -όπως έναν απλό πυρετό- δεν λείπουν όμως και τα σοβαρά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.


O κ. Ρόζενμπεργκ χαρακτήρισε συμπτωματικό  το γεγονός της εμφάνισης δύο θανατηφόρων περιστατικών από τον ιό του Δυτικού Νείλου, στην Αργολίδα, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ σε συνέντευξή του στον «Αθηνα 9.84».

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρίσκονται σε εξέλιξη επιδημιολογικές έρευνες και εξετάζεται μία σειρά από υποθέσεις, για το λόγο που εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή και όχι αλλού, τα περιστατικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα - Σε ετοιμότητα η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας

Σε άνοδο η θερμοκρασία από χθες, σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα τις επόμενες ημέρες.

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνονται πρακτικές πληροφορίες και μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια του καύσωνα.Παράλληλα η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.

Προφυλάξεις για τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες

    Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
    Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
    Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
    Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
    Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
    Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
    Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
    Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.
    Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε νεογνά-βρέφη:

    Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
    Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
    Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών όπως χαμομήλι, νερό κτλ.
    Ειδικά για τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.


Aν έχετε ηλικιωμένους:

    Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
    Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
    Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού. Γιατί την γιορτάζουμε σήμερα

Η Μεταμόρφωση του Χριστού επάνω στο όρος Θαβώρ έγινε λίγο προ του Πάθους Του, και συγκεκριμένα σαράντα ημέρες πριν πάθει και σταυρωθεί.

Άλλωστε, ο σκοπός που συνέβη η Μεταμόρφωση, ήταν να στηριχθούν οι Μαθητές στην πίστη ότι αυτός είναι ο Υιός του Θεού και να μη κλονισθούν για όσα θα έβλεπαν τις ημέρες εκείνες. Στα τροπάρια της Εκκλησίας φαίνεται αυτή η αλήθεια.Σε ένα ψάλλουμε: «Προ του τιμίου σταυρού σου και του πάθους, λαβών ους προέκρινας των ιερών μαθητών προς το Θαβώριον Δέσποτα, ανήλθες όρος».

Και στο Κοντάκιο της εορτής λέγεται: «…ίνα όταν σε ίδωσιν σταυρούμενον το μεν πάθος νοήσωσιν εκούσιον τω δε κόσμω κηρύξωσιν ότι συ υπάρχεις αληθώς του Πατρός το απαύγασμα».

Επομένως, κανονικά η Μεταμόρφωση του Χριστού έπρεπε να εορτάζεται τον μήνα Μάρτιο, ανάλογα με το πότε εορτάζεται κάθε χρόνο το Πάσχα. Επειδή, όμως, ο χρόνος αυτός συμπίπτει με την περίοδο της Τεσσαρακοστής και δεν θα μπορούσε να εορτασθεί πανηγυρικά, γι’ αυτό η εορτή μεταφέρθηκε την 6ην Αυγούστου. Η ημερομηνία αυτή δεν είναι τυχαία, αφού προηγείται σαράντα ημέρες από την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβίου), η οποία είναι σαν την Μ. Παρασκευή.

Ουσιαστικά όταν κάνουμε λόγο για Μεταμόρφωση εννοούμε ότι έδειξε την δόξα της θεότητός Του, που την κρατούσε αφανή στο φαινόμενο σώμα, επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να την αντικρύσουν.

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος θα πει ότι ο Χριστός δεν έδειξε ολόκληρη την θεότητα, αλλά μια μικρή ενέργειά της. Και αυτό ο έκανε αφ’ ενός μεν για να πληροφορήσει για το ποια είναι η θεϊκή δόξα της Βασιλείας, αφ’ ετέρου δε από φιλανθρωπία, ώστε να μη χάσουν και την ζωή τους ακόμη, βλέποντας ολόκληρη την δόξα της θεότητος. Γι’ αυτό, το μυστήριο της Μεταμορφώσεως είναι και αποκάλυψη της Βασιλείας, αλλά και έκφραση της αγάπης και της φιλανθρωπίας του Θεού.

Πηγή: Βιβλίο «Οι Δεσποτικές Εορτές», Μητροπολίτου Ναυπάκτου Βλασίου Ιεροθέου
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρή 51χρονη σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων στα Άσπρα Σπίτια

Μετωπική σύγκρουση νωρίς το πρωί της Κυριακής με μια γυναίκα νεκρή και έναν ακόμη τραυματία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στις 7:00'  στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στο 1ο χλμ του επαρχιακού δρόμου που συνδέει τα  Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας με την Αντίκυρα.

Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε ένας 48χρονος αστυνομικός με την 51χρονη αδελφή του και στο άλλο αυτοκίνητο δυο νεαροί, ηλικίας 23 και 18 ετών.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του θανατηφόρου τροχαίου, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους.

Δυστυχώς μετά τη σφοδρή σύγκρουση ανασύρθηκε νεκρή η 51χρονη αδελφή του αστυνομικού, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και ο ένας από τους δυο νεαρούς.

Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί η Τροχαία Λιβαδειάς.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο τιμοκατάλογος ταβέρνας στη Νάξο ...τα είπε όλα




    Τουρίστας ανέβασε στο διαδίκτυο την εικόνα  (δείτε παρακάτω).

Πριν από μερικές ημέρες ο ερευνητής και αναλυτής στη... Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λονδίνου, Κρίστιαν Χέντερσον, επισκέφτηκε τη Νάξο. Eκτός από τις όμορφες παραλίες και τα τοπικά εδέσματα, το ενδιαφέρον του «έκλεψε» ο κατάλογος μιας ταβέρνας στο Καστράκι.
Ο Χέντερσον αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους τα όσα διάβασε στο πίσω μέρος του καταλόγου της ελληνικής ταβέρνας και τα οποία, όπως φαίνεται, του έκαναν εντύπωση.
«Το μήνυμα στο πίσω μέρος του καταλόγου μιας ταβέρνας στη Νάξο», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την φωτογραφία την οποία «ανέβασε» στο Twitter, χρησιμοποιώντας τα hashtag #Greece #Naxos.

Τι έγραφε -μεταξύ άλλων- ο κατάλογος:
«Ο καταναλωτής πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα χρήματα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει από το φορολογικό σύστημα
δίνονται στις τράπεζες για να πληρώσουν ένα χρέος που οι ίδιες δημιούργησαν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο…
Πληρώνουμε φόρους για να ζούμε στην φτώχεια και τη ανεργία, παρακολουθώντας την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας.
Η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους πολιτικούς οι οποίοι συμμορφώνονται υπάκουα στις πολιτικές των πλούσιων και ισχυρών.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι θεσμοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτό που αποκαλούν “οικονομική κρίση” απαιτούν από εμάς να είμαστε νομοταγείς και να πληρώνουμε τους φόρους μας».



Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος - Κυριακή με 40άρια

Στις παραλίες αναμένεται για ακόμη μια φορά να μην πέφτει καρφίτσα, ενώ το νέο αυτό κύμα καύσωνα θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη  -Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα
«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει σήμερα το θερμόμετρο που σε αρκετές περιοχές αναμένεται να δείξει ακόμη και 40 βαθμούς Κελσίου.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός:Γενικά αίθριος. Πιθανότητα μειωμένων όμβρων στα βόρεια ορεινά το απόγευμα.
Άνεμοι:Μεταβλητοί 2 με 4 και στα Ανατολικά πρόσκαιρα Βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 18 έως 38 και κατά τόπους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός:Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μειωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου
Άνεμοι:Μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο Δυτικοί Βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασί
α: Στα ηπειρωτικά από 19 έως 38 και κατά τόπους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 και κατά τόπους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα Ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ