Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Δύο χρόνια Aλιαρτίστας, δύο χρόνια επιτυχίες!!! ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Πιστοί στα ραντεβού τους οι Aliartistas!!

Θα ήταν πολύ εύκολο να αναφερθώ στον αγώνα δρόμου  Κώπαια που έγινε το Σάββατο 22 Ιουλίου ,όπου θα περιγράφεται  η άρτια διοργάνωση, ο συμβολισμός και η ουσία του να τρέχεις σε μια τέτοια εκδήλωση καθώς επίσης και το πάθος των 200 και πλέον  δρομέων για να τερματίσουν τα 10χλμ στον καλύτερο δυνατό χρόνο.
Για μένα όμως η διοργάνωση του Κάστρου παίρνει άλλη μορφή κάθε χρόνο στο μυαλό μου. Με βάζει να την βλέπω σαν την καλύτερη ευκαιρία που έχει η ομάδα των Aliartistas να ευχαριστηθούν μια κοντινή εκδρομή , να γνωριστούν καλύτερα, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα , να ικανοποιήσουν την  αγάπη τους για το τρέξιμο και τον αθλητισμό. Σε αυτή την διάσταση λοιπόν θα προσπαθήσω να φέρω ξανά τις εικόνες που έχω ακόμη στο μυαλό μου και να παρουσιάσω  έναν προς έναν τον κάθε Aliartista!!!!
Ξεκινάω λοιπόν με το Αστέρι μας..... την Σπυριδούλα Παλατζά, την Γυμνάστριά  μας, η οποία  είναι σχεδόν πάντα  παρούσα στο βάθρο των νικητών στους αγώνες  που γίνονται στην Βοιωτία. Αλλά οι επιτυχίες δεν είναι αυτές που την κάνουν Αστέρι. Με την συνολική παρουσία της η Σπυριδούλα κάθε φορά δίνει το παράδειγμα προς όλους μας ότι το τρέξιμο είναι υγεία και ευκαιρία για να ξεσκάσουμε!
Θα πάω στον Αρχηγό μας... τον Χρήστο Κόκκαλη ο οποίος μιλάει λίγο και κάνει πολλά. Δυο χρόνια κλείνουν πλέον οι Aliartistas και ο αρχηγός έχει επιστρατεύσει ήδη τρεις δεκάδες αθλητών από το σύνολο της επικράτειας του νομού. Ποδοσφαιριστές, γυμναστές, περιπατητές σε κάθε συνάντηση που θα έχουν μαζί του θα δεχθούν την πρόταση να γίνουν Aliartistas. Κάπως έτσι ξεκινάνε τα ωραία πράγματα και το πιο ωραίο είναι ότι θα κερδίσουμε και το στοίχημα μας. Την διαχρονική παρουσία μας σε όλες τις διοργανώσεις της περιφέρειας!
Λογω επαγγελματικών υποχρεώσεων "ο προσεχώς ξενιτεμένος" Δημητρης Ζαχαροπουλος δε χάνει την ευκαιρία να πάρει μέρος σε αγώνες των Aliartistas!Βουκουρεστι -Αθηνα ένα τσιγάρο δρόμος για το Δημήτρη δηλώνοντας κάθε φορά ότι  η ημέρα πλησιάζει που οι Aliartistas θα κάνουν τον δικό τους αγώνα δρόμου, ως διοργανωτές. Νομίζω βέβαια ,πως είναι και η κατάλληλη ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι τον ξενιτεμό  του Δημήτρη να κάνουμε και τον πρώτο μας αγώνα εκτός Ελλάδος, γνωρίζοντας την κουλτούρα άλλων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα.
Και έφτασε η ώρα να πάω και στον Παλιό της παρέας.... τον Γιώργο Αραπίτσα. Παλιός βέβαια λόγω εμπειριών, πάντα πολυάσχολος και πάντα παρόν. Μιλάει για τα οφέλη και τα <<δώρα>> που σου δίνει ο Αθλητισμός και η αερόβια άσκηση, ακούραστος  καθώς σε κάθε χωριό η' πόλη που θα πάμε πάντα θα υπάρχει μια ωραία ιστορία να ακούσουμε από τον δάσκαλο για τον τόπο.  Το καλύτερο από όλα όμως είναι όταν μπαίνουν τα στοιχήματα για την διαδρομή. Μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας, κουβέντα στην κουβέντα με τον Γιώργο έχουμε γίνει πιο γρήγοροι και από τον Μπολτ!!
Από τον παλιό θα περάσουμε στην νέα γενιά και τον Ντάνο.... Ναι καλά διαβάσατε, οι Aliartistas έχουν βρει τον δικό τους Ντάνο στο πρόσωπο του Δημήτρη Τσαπάρα. Ο τύπος δεν παίζεται, έχει φέρει φρεσκάδα στην ομάδα και φυσικά έχει ρίξει το μ.ο ηλικίας μας στα μάτια των διοργανωτών! Για την ιστορία ,το Ντάνος βγήκε από την επετειακή φωτογράφια που βγαίνει μετά τον αγώνα. Δείτε αυτή του Κάστρου και θα καταλάβετε!!
Αλλά να πάμε και στις νέες, ωραίες και γρήγορες Ηρω Βαρθαλαμη και Πεγκυ Παπανκωνσταντινου. Λίγες μέρες αφού τελείωσαν οι προπονήσεις στο βόλευ, πήραν μπρος οι φιλενάδες και ξεκίνησαν τα χιλιόμετρα μαζί μας. Νομίζω ότι οι δύο τους μαζί και με την Πανούση, Μωραίτη, Μπουζά, Μαγγόγια,Βαλμα,Δριτσα που έλειπαν αυτή την φορά μπορούν να δώσουν ρυθμό στην ομάδα!
Ουτε 'λαυράκι'δε βγήκε!!!κλειστά τα στόματα απο Μαρία Μιλλιωτη και Μεροπη Τσιλιου για το ποιος είναι ο επόμενος στόχος τους μετά από τη κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου!
Όπου αγώνας δρόμου στη Νότια Ελλάδα ,κάπου εκεί θα δούμε και τη συμμετοχή του Κώστα Μαρρα!  Ατέλειωτα Χιλιόμετρα. Από τη Λαμία έως και το Ναύπλιο δεν εχει αφήσει αγώνα για αγώνα που να μην έχει πάρει μέρος!!
Αν και νέος στην ομαδα των Aliartistas o Σπυρος Μπουζίκας,κρυφοκοιτάζει τον καλο χρονο αφήνοντας να υπονοηθεί σε κάποιους οτι στον επόμενο αγωνα θα του βλέπουν τη πλάτη !!
Πάμε στο τρεχαντήρι και γκρινιάρη Γιωργο Τσιωλη! Σκληρή και καθημερινή προπόνηση απο το πρωην παλαιμαχο των γηπέδων !Στον αγώνα του Κάστρου  λόγω  οικογενειακών υποχρεώσεων και καθυστερημένο  κατα 5 λεπτα απο την εκκίνηση των 10χλμ επειδή δεν καταγράφηκε επίσημα ο χρόνος του λόγω καθυστέρησης ,ποιος είδε το Γιωργο και δε φοβήθηκε!!
Δημήτριος Βούρλος ,λάτρης του βουνού και πιστός φιλος μας εδω και καιρο ,ειναι στο ψήσιμο να φορέσει τα πράσινα χρώματα τρέχοντας με την ομαδα των Aliartistas!Μετα την ανάρρωση απο το σοβαρό τραυματισμό  που ειχε θα πέσει και η επίσημη προταση!!!Να του ευχηθούμε καλούς αγώνες και πάντα δυνατός!
Με απολυτη επιτυχια ολοκληρωθηκε ο αγωνας δρομου 'Στα Χναρια Των Ηρωων',μια διαδρομη 102χλμ με σημειο εκκινησης της Θεσπιες και σημειο τερματισμου τις ιστορικες Θερμοπυλες!Μια πρωτοβουλια του Α.Π.Σ Απολλων Δυτ. Αττικης με συνεργασια των Δημων Αλιαρτου-Θεσπιεων,Λαμιεων και της Περιφερειας Στερεας Ελλαδας,στην οποια συμμετειχαν 96 αθλητες απο ολη την χωρα,αριθμος που θεωρειτε ρεκορ για αυτη τη πρωτη διοργανωση!Μελη της ομαδας των Aliartistas παρευρεθηκαν στους σταθμους υποστηριξης,βοηθωντας και ενθαρρυνοντας με το χειροκροτημα τους,τους υπερμαραθωνοδρομους αθλητες!
Τέλος θα θέλαμε  να απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όλες και όλους να έρθουν μαζί μας σε οποιαδήποτε ηλικία και επίπεδο φυσικής κατάστασης  βρίσκονται,  για να ευχαριστηθούμε  το τρέξιμο ,το περπάτημα να μεγαλώσουμε την ομάδα μας ,  να περάσουμε το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός είναι για όλους, είναι  υγεία, δίνει  χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια του ανθρώπου. Μπορούμε επίσης να παράσχουμε  βοήθεια , τεχνογνωσία και προγράμματα φυσικής κατάστασης μέσω των Γυμναστών-τριών μας.

Επόμενο ραντεβού θα ανακοινωθεί σύντομα!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυρκαγιά στο Ζέλι Λοκρίδας



Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 14:30 πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζέλι του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας. Η φωτιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, είναι σε ρεματιά με πεύκα και πουρνάρια και απειλεί να πάρει διαστάσεις.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 100 δόσεις οι οφειλές στο Δήμο Λεβαδέων


Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο του Ν. 4483/2017, που ψηφίστηκε πρόσφατα (Ιούλιος 2017) και των ευνοϊκών διατάξεών του, ανακοινώνει τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 30.9.2017.
Ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2017 (άρθρο 52 παρ. 1 Ν. 4483/2017).
Συγκεκριμένα:
1. Στη ρύθμιση του Ν. 4483/2017 υπάγεται το σύνολο των οφειλών κάθε κατηγορίας που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 30.9.2017.

2. Οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν εφάπαξ ή σε 2 έως 100 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν και ειδικότερα κατά ποσοστό 100% για την εφάπαξ καταβολή και κατά 50% έως 80% για τις μηνιαίες δόσεις

3. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 52 του Ν. 4483/2017 πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

4. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.

5. Δημοσιεύεται αναλυτική περιγραφή των διατάξεων.
Για περισσότερες πληροφορίες στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, Σοφοκλέους 15, Λιβαδειά, 3ος όροφος γραφεία 10 και 11 και στα τηλέφωνα: 2261350823, 2261350828 και 2261350875.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις και 86 προσαγωγές σε εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (48) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.150) άτομα και περισσότερα από (850) οχήματα, προσήχθησαν (86) άτομα και βεβαιώθηκαν (215) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (08-08-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.183) άτομα, εκ των οποίων (925) ημεδαποί και (258) αλλοδαποί, καθώς και (887) οχήματα.

Προσήχθησαν: (86) άτομα, εκ των οποίων (61) ημεδαποί και (25) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (48) άτομα, εκ των οποίων (34) ημεδαποί και (14) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(1) ημεδαπός, για διάπραξη κλοπής.
(3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για απόπειρες κλοπών.
(2) ημεδαποί & (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(7) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(9) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(5) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(3) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.
(3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπή, για επαιτεία.
(4) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

Προϊόντα κλοπής.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (244) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(215) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (43) για υπερβολική ταχύτητα, (8) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (8) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (149) λοιπές παραβάσεις.}
(7) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(8) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(5) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(9) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πεζών στο Δήμο Θηβαίων

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά και λαμβάνοντας υπόψη τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Πυροσβεστικής (κατηγορία κινδύνου 4) που ισχύει για την Πέμπτη, απαγορεύεται η κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 9ης Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη , έως και την 12η βραδινή της 10ης Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, στις ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων:

Δάσος Μοσχοποδίου

Δάσος Αγίας Τριάδας

Δάσος Κιθαιρώνα

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.
Διαβάστε Περισσότερα »

This is Spasta Party στα Δειλινά στη Θίσβη Βοιωτίας

 Το πάρτι που αλλάζει τα δεδομένα στην διασκέδαση έρχεται για να μας ξεσηκώσει και να περάσουμε όλοι μαζί μια τέλεια καλοκαιρινή βραδιά....
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο κόκκινο αύριο η Βοιωτία για εκδήλωση πυρκαγιάς-Χάρτης

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

      Απαγορεύουμε  την κίνηση και την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 09ης Αυγούστου ημέρα  Τετάρτη  2017,  έως  και  την   12η  βραδινή της 10ης Αυγούστου  ημέρα Πέμπτη 2017,  στις  ακόλουθες περιοχές :


ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων - Κεραμίδι
Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο Ζαγαράς
Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
Θέση «Καραμπατσέικα» - Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες
Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Δάσος Μοσχοποδίου
Δάσος Αγίας Τριάδας
Δάσος Κιθαιρώνα.
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Δάσος Δερβενοχωρίων.
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Περιαστικό  Δάσος Τ.Κ. Κοκκίνου
      Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.

Το Τμήμα  Πολιτικής  Προστασίας  (pprost@viotia.gr)  της Περιφερειακής  Ενότητας  Βοιωτίας  έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς  και  τους Δήμους,  ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
       Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
      Επίσης  υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
      Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

      Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610 - 29036 24ωρου  λειτουργίας), καθώς και στην ιστοσελίδα  (tpp-vio@pste.gov.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Δήμου Λεβαδέων για το στεγαστικό πρόγραμμα για φοιτήτριες από τη ΧΕΝ Ελλάδος

Ενημέρωση Δήμου Λεβαδέων για το στεγαστικό πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος για φοιτήτριες/σπουδάστριες για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018
Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι η ΧΕΝ Ελλάδας, μέλος της Παγκόσμιας, Γυναικείας Εθελοντικής, Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, υλοποιεί για 5η συνεχή χρονιά στεγαστικό πρόγραμμα για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018, που αφορά φοιτήτριες/σπουδάστριες προερχόμενες από την περιφέρεια και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα έναρξης ή συνέχισης των σπουδών τους σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Αττικής και οι οποίες δεν διαθέτουν τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για να εξασφαλίσουν ασφαλή και αξιοπρεπή διαμονή.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την ΧΕΝ Ελλάδος (Αμερικής 11, Αθήνα) στα τηλέφωνα: 210-3624291, 210-3606530 και 210-3622400, ή στο email grammatia@xen.gr, καθώς και στο Κτίριο “Αθηνά” (Μαρίνου Αντύπα 81, Ηλιούπολη) στα τηλέφωνα 210-9932820 και στο 210-3622400 ή στο email xenilioupolis@gmail.com και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ Ελλάδος www.xen.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στον Γ.Σ.Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Aύριο η πληρωμή από τις πυρκαγιές του 2013 από τον ΕΛΓΑ


Για το πρόγραμμα «Πυρκαγιές 2013»
Το συνολικό ποσό των Ενισχύσεων ανέρχεται σε 79.113 ευρώ και αφορά 42 δικαιούχους από τους Νομούς Βοιωτίας, Ηρακλείου, Κορινθίας και Φωκίδος
Μια νέα πληρωμή Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) για το πρόγραμμα «Πυρκαγιές 2013» πρόκειται να πραγματοποιήσει αύριο ο ΕΛΓΑ. Ειδικότερα, το συνολικό ποσό των Ενισχύσεων ανέρχεται σε 79.113 ευρώ και αφορά 42 δικαιούχους από τους Νομούς Βοιωτίας, Ηρακλείου, Κορινθίας και Φωκίδος.

Η πληρωμή αναφέρεται κυρίως σε ενισχύσεις για αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές του 2013.

Αποζημιώσεις ύψους 12.468.131 ευρώ πρόκειται να καταβάλει επίσης αύριο ο ΕΛΓΑ σε 7.536 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα ασφαλιστικά καλυπτόμενα αίτια μέσα στο 2016 και το 2017. Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Πέλλας όπου καταβάλλονται συνολικά 7.460.655 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λεβαδέων-Ποιοί ωφελούνται

Το
Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λεβαδέων εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 με συνολική πίστωση 112.320 ευρώ για τρία χρόνια, στεγάζεται στην οδό Δωδεκανήσου 12 (πρώην ΚΑΠΗ) και λειτουργεί καθημερινά από 07:00 -15:00 (Δευτέρα – Παρασκευή).
Οι υπηρεσίες που παρέχει προς τους πολίτες είναι :
Να πληροφορεί και διασυνδέει τους πολίτες με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης, που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
Να υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
Να εξυπηρετεί τους ωφελούμενους του προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”  σχετικά με τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης και την ορθή συμπλήρωσή της έως τις απαραίτητες οδηγίες για την προσκόμιση και παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Να παρέχει συμβουλευτική στήριξη κλπ
ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΜΗ
Οι πολίτες που διαμένουν στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων, περιοχή παρέμβασης του Κέντρου Κοινότητας και κατά προτεραιότητα:
άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού
οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΚΕΑ
μακροχρόνια άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ
μακροχρόνια άνεργοι/ες με χαμηλά προσόντα
Άτομα με Αναπηρία
Μετανάστες
Γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για τις παραπάνω παροχές θα απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, στις Κοινωνικούς Λειτουργούς κ.κ. Μακρή Ελένη, τηλ. 22610 – 20150 και Λάμπρου Χρύσα, τηλ. 22610-20151 και στο φαξ 22610-20451.

Διαβάστε Περισσότερα »

"ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2017" - Αναλυτικό Πρόγραμμα

Διαβάστε Περισσότερα »

Aγρυπνία για τον'' Ευαγγελισμό της Κοιμήσεως'' στον Ι.Ναό Αγ.Νικολάου του Νέου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις τσούχτρες



«Παρέμβαση του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για την
λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από το έκτακτο φυσικό φαινόμενο της εμφάνισης υπερπληθυσμού μεδουσών
στον Κορινθιακό Κόλπο.»


Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. ευαισθητοποιημένος από παράπονα κατοίκων, καθώς κι από παρεμβάσεις επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του Κορινθιακού εξαιτίας του έκτακτου φυσικού φαινομένου της ύπαρξης υπερπληθυσμού μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αιτηθεί εγγράφως στις 7/8/2017 την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου για την λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από το εν λόγω φαινόμενο. Το περιεχόμενο του αιτήματος έχει ως κάτωθι:

«Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι σας είναι γνωστό το έκτακτο φυσικό φαινόμενο της ύπαρξης υπερπληθυσμού μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των λουομένων στις παραλίες του Κορινθιακού και τον εξ αυτού κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται παραδοσιακά στις παραλίες του Κορινθιακού.

Αναγνωρίζοντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η πατρίδα μας, αλλά και την ευαισθησία της κυβέρνησης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, ζητούμε την παρέμβασή σας για την λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης και διευκόλυνσης των εκατοντάδων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω παραλίες.»


Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς ρυθμίζονται τα χρέη στους Δήμους σε 100 δόσεις

Ανάσα για πολίτες και επιχειρηματίες που οφείλουν στους δήμους όλης της χώρας χρήματα αναμένεται να αποτελέσει η νέα ρύθμιση για την ευνοϊκή αποπληρωμή των χρεών σε έως και 100 δόσεις. Τα χρέη προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ποσό των 500 εκατ. ευρώ.

Απλήρωτες κλήσεις, δημοτικά τέλη ή άλλοι φόροι φόρους ρυθμίζονται πλέον σε 100 δόσεις.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 52 του ν. 4483/2017 σε καθεστώς ρύθμισης μπορούν να υπαχθούν όλες οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα οι οποίες έχουν ήδη βεβαιωθεί ή πρόκειται να βεβαιωθούν μέσα σε δύο μήνες από την έναρξη ισχύος του σχετικού νόμου.
Μάλιστα, ανάλογα με τις δόσεις που θα επιλέξει κάθε πολίτης για την αποπληρωμή των χρεών του, θα λαμβάνει και κάποιο ποσοστό απαλλαγής από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί ως εξής:

    Αν γίνει εξόφληση εφάπαξ, προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.
    Αν γίνει εξόφληση σε δύο έως 24 δόσεις, προβλέπεται απαλλαγή κατά 80%.
    Αν γίνει εξόφληση σε 25 έως 48 δόσεις, προβλέπεται απαλλαγή κατά 70%.
    Αν γίνει εξόφληση σε 49 έως 72 δόσεις, προβλέπεται απαλλαγή κατά 60%.
    Αν γίνει εξόφληση σε 73 έως 100 δόσεις, προβλέπεται απαλλαγή κατά 50%.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης διαφορετικά θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντιστοίχου μήνα, αλλιώς υπάρχει επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στο Ταμείο του Δήμου το αργότερο έως 30/11/2017. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση το αίτημα εξετάζεται από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η οποία αποφαίνεται μετά από σχετική εισήγηση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Σημειώνεται ότι πλέον με το άρθρο 65 του ίδιου νόμου, τα στοιχεία που αφορούν στην ακίνητη περιουσία και στο εισόδημα των υπόχρεων εντός των ορίων της διοικητικής τους Περιφέρειας, μπορούν να δοθούν εντός 30 ημερών με μια απλή αίτηση στους Δήμους, οπότε η διασταύρωση και η σύγκριση των δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων είτε για το Τέλος Καθαριότητας είτε για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, θα μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μια πολύ απλή υπόθεση. Συνεπώς σχετικά νωρίς θα αποκαλυφθούν τα όποια λάθη - εκούσια ή ακούσια - στη δήλωση προς τους Δήμους και θα βεβαιωθούν οι διαφορές με υποχρεωτική επιβολή των νόμιμων προστίμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχαριστίες του Κέντρου η "Προστασία του Παιδιού"

ΠΑΜΒΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
Με την συμπαράσταση και την πολλαπλή και γενναία βοήθεια του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Το διοικητικό συμβούλιο του κέντρου: Η Προστασία Του Παιδιού εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για την προσφορά σας, η οποία συντέλεσε στην επιτυχία της πρώτης προσπάθειας απασχόλησης των παιδιών κατά την διάρκεια των διακοπών.
Χορηγοί:

1)Μάρκετ-ιν Αλιάρτου.
2)Jumbo Λεβαδιάς Γαλανά Εμπορική Ε.Π.Ε.
3)Ελλάνιον Άλευρο κ. Κεφαλάς Χρήστος.
4)Σχολή Α.Σ. Λεβαδιάς BIAKHS TEAM.
5) Σύλλογος Γυναικών Αλιάρτου.
6) Α.Σ Βοιωτικός Θηβών Αθλητικός σύλλογος tae kvo do Θηβών και Αλιάρτου κ.Ντρέλας Αναστάσιος.
7)κ. Καραμάνη Αγγέλα γυμνάστρια-παιδαγωγός.
8)κ.Χανιώτη Θεανώ γυμνάστρια.
9)κ.Γόγουλα Κυριακή Ψυχολόγο.
10)κ. Πανούση Ευφροσύνη ομαδάρχη.
11)κ. Καρακικέ Τζούλια ομαδάρχη.
12)Ευχαριστούμε όλες τις μανούλες για την βοήθεια τους στον καθημερινό μπουφέ.

Τηλέφωνα:2268023540 - 6943299652

Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία -Ισχυροί άνεμοι σε όλη την χώρα

«Ελαφρά» υποχώρηση θα σημειώσει ο καύσωνας σήμερα Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να μειώνεται 2-3 βαθμούς.

 Το θερμόμετρο ωστόσο θα δείξει έως και 39 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές ενώ εκτιμάται πως αυτό το θερμό «κύμα» θα κρατήσει μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως στην Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 22 έως 38 και κατά τόπους έως 39 βαθμούς Κελσίου

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Θεσσαλία και στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα την ημέρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα Ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ