Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

70 χρόνια πριν στον ίδιο ακριβώς χώρο- Εντυπωσιακή εικαστική παρέμβαση στο Νεοχώρι από τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων


Εικαστική παρέμβαση στην πλατεία Τ.Κ. Νεοχωρίου
Μια όμορφη εικαστική παρέμβαση έκανε ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων στην πλατεία της τ.κ. Νεοχωρίου..
Συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά του κτηρίου του συνεταιρισμού, που «βλέπει» στην πλατεία, τοποθέτησε γιγαντοαφίσα διαστάσεων 4χ2,5μ η οποία απεικονίζει την ίδια πλατεία, φωτογραφισμένη τη δεκαετία του 1950.

Ο θεατής αισθάνεται σα να ταξιδεύει στο χρόνο, καθώς βλέπει τον ίδιο ακριβώς χώρο  σε πραγματικό χρόνο ,αλλά ταυτόχρονα και 70 χρόνια πριν.

Η φωτογραφία παραχωρήθηκε στο Δήμο από το αρχείο του «Permisospress» τον οποίο και ευχαριστούμε.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια εικαστική παρέμβαση έχει γίνει από το Δήμο στην είσοδο του Οργανισμού Κωπαϊδας στην Αλίαρτο, ενώ επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει  σε κάθε τοπική κοινότητα ,εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων




Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας:ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ και ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ είναι ΠΟΛΛΑ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ και ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ είναι ΠΟΛΛΑ.
Η έλλειψη αντίδρασης προεξοφλεί νέες επαχθείς εξελίξεις στην περιοχή.


Συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες δύο (2) χρόνια από το έγκλημα του αποκλεισμού της παραλίας Αγγελή στον όρμο της Νούσας και της οικειοποίησης του δημοτικού δρόμου που οδηγεί στην παραλία, από την ΒΙΠΕ Θίσβης συμφερόντων Στασινόπουλου, με την ανοχή του δημάρχου Νικολάου και της κυβέρνησης, αλλά και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών .
Η κυβερνητική κάλυψη Τσίπρα στις παρανομίες των βιομηχάνων, η συμπόρευση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Μπακογιάννη (και του ιδιαίτερου ρόλου των αντιπεριφερειαρχών Παπαθωμά και Ταγκαλέγκα, αλλά και η στάση πλήρους έγκρισης όλων των περιφερειακών συμβούλων Βοιωτίας), του Δήμαρχου Θηβαίων, Σπύρου Νικολάου (Νέα Δημοκρατία) με τα ιδιωτικά συμφέροντα και η συναίνεση των λοιπών μνημονιακών παρατάξεων στο Δήμο Θηβαίων των Χαλβατζή, Κατσέλη (ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι) και Κόρδατζη (ΣΥΡΙΖΑ), με αυτά τα συμφέροντα, έχουν προκαλέσει μια νοσηρή κατάσταση, που απαιτεί την κάθαρση και την επαναφορά των κοινόχρηστων και δημόσιων πραγμάτων σε όλους τους πολίτες και τους κατοίκους της Θίσβης.
Στα παραπάνω, ήρθε να προστεθεί η πρόσφατη εξαγγελία από τον πρωθυπουργό για κατασκευή ΣΜΑ στη Θίσβη, 1,8 εκ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια ανάγκη, λόγω της πολύ μικρής ποσότητας απορριμμάτων της Δ. Ε. Θίσβης και σε αντίθεση με την διαχείριση με διαλογή στην πηγή και τον ΕΣΔΑ. Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει τους εξωθεσμικούς σχεδιασμούς των ιδιωτικών συμφερόντων, τον οποίο διεκπεραιώνουν στα σκοτεινά και ερήμην των πολιτών, η κυβέρνηση Τσίπρα, ο δήμαρχος Θήβας, ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ  και η περιφερειακή Αρχή, που σκοπεύουν στην δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή και μετατροπή όλης της περιοχής της Θίσβης με την αξιοποίηση του λιμανιού και της Νούσας, σε κομβικό χώρο ρυπογόνων δραστηριοτήτων. Η βούληση να καταστεί η περιοχή της Θήβας χώρος καύσης απορριμμάτων (αίτηση του ΗΛΕΚΤΩΡΑ στην ΕΑΡΘ το 2008-9) και συγκέντρωσης απορριμάτων όλης της Περιφέρειας (πρόταση σεναρίων της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ το 2011), η αγορά αγροτεμαχίων δίπλα στο ΧΥΤΑ Θήβας από ΗΛΕΚΤΩΡΑ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και η πρόσφατη αναγγελλία του πρωθυπουργού στη Λαμία για το ΣΜΑ Θίσβης 1,8 εκ. ευρώ, αποδεικνύουν ότι ο σχεδιασμός για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων στη Θήβα σε μια υπερμονάδα (ΜΕΑ σύμμεικτων απορριμμάτων Θήβας, με μεγάλο υπόλλειμα), με ανοικτό το θέμα και της καύσης, είναι σε πλήρη εξέλιξη, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.  
Η έλλειψη συντονισμένων ενεργειών και κινητοποιήσεων από τους πολίτες, για την αποτροπή αυτών των σχεδίων, ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους «επενδυτές» και τους διεκπεραιωτές.
Η ανοχή στις παρανομίες της βιομηχανίας είναι μια μεγάλη γέφυρα για να περάσουν όλα τα σχέδια για την μετατροπή της περιοχής σε κομβικό χώρο ρυπογόνων δραστηριοτήτων που θα μειώσουν τις δυνατότητας εναλλακτικής αξιοποίησης της περιοχής υπέρ των κατοίκων αλλά και της δυνατότητας τους να ζουν στον ίδιο τους τον τόπο.        
Απαιτείται τώρα και πάνω από όλα, η κινητοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών μας, απέναντι σε αυτή την παράνομη συμπεριφορά των οργάνων της κεντρικής και τοπικής εξουσίας που εξυπηρετούν τις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες της Βιομηχανίας του Στασινόπουλου, αλλά και ενάντια στα σχέδια για την μετατροπή της περιοχής σε χώρο κερδοσκοπίας των μεγαλοεργολάβων των σκουπιδιών.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας το αμέσως επόμενο διάστημα είναι ένα πρώτο βήμα για να εφαρμοστεί το δίκαιο απέναντι στην παράνομη κατάληψη που έχουν επιβάλλει οι ιδιώτες μεγαλοβιόμηχανοι με τη συνενοχή και συγκάλυψη της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, αλλά και ενάντια στα σχέδια για την μετατροπή όλης της περιοχής μας σε χώρο ρυπογόνων δραστηριοτήτων.

Θήβα 11 Αυγούστου 2017

Θανάσης Σκούμας

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Θηβαίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρτυ για την ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ Μαζίου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για τους χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων



Το Δ.Σ. του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστεί δημόσια και μέσα από την καρδιά του όλους τους συμπολίτες μας που από το πλεόνασμα της αγάπης τους προσφέρουν για τους σκοπούς του κοινωνικού παντοπωλείου. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους χορηγούς, χωρίς τις προσφορές των οποίων θα ήταν αδύνατο να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Ευχαριστούμε για την προσφορά τους:

·        Το Γυμναστικό Σύλλογο  Αλιάρτου

·        Το εργοστάσιο «ΝΟΜΙΚΟΣ»

·        Το Σύλλογο Εμπόρων & Βιοτεχνών Αλιάρτου

·        Τους Κυλινδρόμυλους «ΜΑΡΙΝΟΣ» στο Σχηματάρι

·        Την « ΚΑΒΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ε.Π.Ε.»

·        Τα Αρτοποιεία Αλιάρτου

·        Την Ελληνική Ζυθοποιεία Αταλάντης
Εξαιρετικά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστα Μπακομήτρο για τηv αμέριστη και συνεχή συμπαράστασή του στο έργο του Κοινωvικού Παντοπωλείου.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΟΙΝ. ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπαίνουν δίχτυα στον Κορινθιακό για τις τσούχτρες

«Ψήφιση τροπολογίας για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων (δίχτυ) για την προστασία  των λουομένων από τις μέδουσες,     ανεξαρτήτως αν οι περιοχές είναι πολυσύχναστες ή μη»


Με την παρέμβαση του Σ.Π.Ο.Α.Κ., ύστερα από παρατηρήσεις πολιτών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο του Κορινθιακού και την υπ’ αρ. πρωτ. 142/30.6.2017 επιστολή μας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και την αποδοχή και πλήρη υποστήριξη του αιτήματός μας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, ξεπερνώντας δαιδαλώδεις διαδικασίες και γραφειοκρατικές αντιλήψεις με την δική του παρέμβαση, εκδόθηκε το ΦΕΚ Α' 115/7.8.2017 - Ν.4486/2017, όπου το άρθρο 104 συμπληρώνει τον ήδη υπάρχοντα Ν.4072/2012 (ΦΕΚ Α' 86/11.4.2012) όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 1 του άρθρου 49 του Ν.4150/2013 (ΦΕΚ Α' 102/29.4.2013).
Η συγκεκριμένη τροπολογία δίνει την δυνατότητα “πρόσκαιρης χρήσης (μέχρι 3 μήνες) προστατευτικών διχτύων για την προστασία των λουομένων από τις μέδουσες, ανεξαρτήτως αν οι περιοχές είναι χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες ή μη”.
Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιχειρηματίες επιθυμούν να κάνουν χρήση του μέτρου για την προστασία των λουομένων στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται, να προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση προστατευτικού πλωτού φράγματος.
Καλούμε τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες (Λιμενικό, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, Περιφέρεια, Δήμο) όπως επισπεύσουν τις διαδικασίες για οποιονδήποτε επιθυμεί να κάνει χρήση του μέτρου στα πλαίσια που ορίζει ο Νόμος.

Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Θίσβη


Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)
της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:
H Δημοτική αρχή, ζήτησε από τον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε να συμπεριλάβει στο
Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και τον ΣΜΑ Θίσβης.
Το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίσθηκε ως Β΄ προτεραιότητας, δηλαδή να αξιολογηθεί
εάν υπάρχει ανάγκη για την κατασκευή του, εφόσον έχει υλοποιηθεί ο σχεδιασμός όλων των
έργων Α΄ προτεραιότητας και υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση.
Σημειώνεται ότι αυτό είναι γνωστό σε όλους και στην δημόσια διαβούλευση του ΠΕΣΔΑ
που πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο δεν εκφράστηκε κανένας αρνητικά για την ένταξη του
στο σχεδιασμό.
Σε συνέχεια ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό χρηματοδότησης του ΣΜΑ Θίσβης,
προέκυψαν ανησυχίες ως προς τον τρόπο λειτουργίας και τη χρησιμότητα ενός
Σταθμού
Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Κανείς δεν έκρινε σκόπιμο και πολύ περισσότερο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, πριν
καταγγείλει το έργο, να διευκρινίσει και να μάθει περί τίνος πρόκειται.
Ο Φορέας μας είναι πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε οποιοδήποτε σχετικό ερώτημα
και να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάτι τέτοιο δεν
ζητήθηκε από κανέναν.
Πώς όμως γινόταν η διαχείριση των απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Θίσβης στο
παρελθόν ;
Γινόταν με εναπόθεση των απορριμμάτων σε Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων
(ΧΑΔΑ), κοινώς χωματερή.
Από την 1η
Απριλίου 2009 ο ΧΑΔΑ Θίσβης έκλεισε και το σύνολο των απορριμμάτων της
Δημοτικής Ενότητας Θίσβης μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Θήβας.
Ο πρώην τοπικός ΦοΔΣΑ (Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε) υπέβαλλε πρόταση χρηματοδότησης για
αποκατάσταση 7 εναπομεινάντων ΧΑΔΑ των 7 πρώην Καποδιστριακών Δήμων (Θίσβης,
Πλαταιών, Βαγίων, Τανάγρας, Σχηματαρίου, Οινοφύτων & Δερβενοχωρίων ).
Στις 2 Φεβρουαρίου 2012 με το υπ΄ αριθ. 115897 έγγραφο (ΑΔΑ: ΒΟΖΚ0-2ΤΖ), εντάχθηκε
το έργο αποκατάστασης των 7 ΧΑΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2.965.283,93 ευρώ.
Η προαναφερόμενη δράση ολοκληρώθηκε (ΑΔΑ : ΩΗΜ54653Ο7-3ΞΔ) και οι 7 ΧΑΔΑ,
μεταξύ των οποίων και αυτός της Θίσβης στη θέση Μαυροβούνι» ή «Σπηλάκι», έχουν πλήρως
αποκατασταθεί.
Αυτό σημαίνει στην πράξη ενδιαφέρον και ενέργειες για τη δημόσια υγεία και το
περιβάλλον.
Τι είναι όμως ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ;
Mε λίγα και απλά λόγια, σκοπός της λειτουργίας του ΣΜΑ, είναι τα αστικά απορρίμματα
της περιοχής του Δήμου, να μην μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ με ατελείωτα δρομολόγια
2
απορριμματοφόρων, αλλά να συγκεντρώνονται σε ένα μεγάλο press container χωρητικότητας
ίσης με τη χωρητικότητα 3-4 απορριμματοφόρων, που θα τα μεταφέρει αυθημερόν στο ΧΥΤΑ.
Έτσι, εξοικονομείται και χρόνος και χρήμα, προς όφελος της ταχύτερης, συχνότερης
οικονομικότερης και με περισσότερη ασφάλεια αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων της
περιοχής.
Αυτό είναι ο ΣΜΑ, και τίποτα παραπάνω.
Σήμερα λειτουργούν στην Περιφέρειά μας 13 ΣΜΑ.
- 1 στον Δήμο Δωρίδας
- 1 στον Δήμο Δελφών
- 3 στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας
- 2 στον Δήμο Λοκρών
- 1 στον Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου
- 1 στον Δήμο Καρπενησίου
- 1 στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού
- 1 στον Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας
- 1 στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων
- 1 στον Δήμο Ερέτριας
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει ο ΣΜΑ Καρύστου, ενώ αναμένεται η
ένταξη από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η κατασκευή 2 ακόμη ΣΜΑ στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου (1
στην Κύμη & 1 στο Αλιβέρι)
Επιπλέον υποβάλλεται πρόταση στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας για ένταξη 2 ακόμη ΣΜΑ Α΄
προτεραιότητας στον Δήμο Δωρίδας & Καρύστου (Στύρα).
Παραθέτουμε ενδεικτικά ιστοσελίδες που αφορούν τη λειτουργία του ΣΜΑ Καρπενησίου
καθώς και άλλων ΣΜΑ στη χώρα, με σχετικά video, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να
αντιληφθούν τον τρόπο λειτουργίας ενός ΣΜΑ:
http://www.dailymotion.com/video/x1umj1e
https://www.youtube.com/watch?v=AguxSRAh4po
Οι σκοπιμότητες φαιδρών κινδυνολόγων οδήγησαν σε ένα κύμα παραπληροφόρησης,
για βαπόρια, τρένα, αεροπλάνα και διαστημόπλοια που θα μεταφέρουν σκουπίδια στη
Θίσβη, και άλλες τέτοιες ευτράπελες ιστορίες προχωρημένης … φαντασίας.
Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα σοβαρό.
Αφορά τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος, τα οποία δεν μπορούν
να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους.
Ο Φορέας μας είναι Πανελλαδικά αναγνωρισμένος και βρίσκεται στην πρωτοπορία της
διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, ακριβώς επειδή διαθέτει και γνώση και σοβαρότητα.
Ιδιότητες που δεν διαθέτουν οι φαιδροί κινδυνολόγοι.
Επειδή όμως, με την διασπορά ψευδών ειδήσεων, δημιουργείται αφενός ανησυχία
στους πολίτες και αφετέρου πλήττεται το κύρος και η αξιοπιστία του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας
Α.Ε, ο Φορέας μας θα φροντίσει να διασφαλίσει με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει, ότι ο
καθένας που εκφράζεται με δημόσιο λόγο για τα θέματα διαχείρισης των αστικών
αποβλήτων, θα έχει συνείδηση αλλά και ευθύνη των λεγομένων του. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Λεβαδέων-Ποιοί ωφελούνται

Το
Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λεβαδέων εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 με συνολική πίστωση 123.360 ευρώ για τρία χρόνια και στεγάζεται στην οδό Δωδεκανήσου 12 (πρώην ΚΑΠΗ), λειτουργεί δε καθημερινά από 09:00 -17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή).
Στόχος της λειτουργίας είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του πληθυσμού του Δήμου Λεβαδέων που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΜΗ
Άτομα με Αναπηρία
Άνεργοι
Μέλη πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα
Μονογονεϊκές οικογένειες
Γυναίκες και παιδικά θύματα κακοποίησης
Μετανάστες
Πρόσφυγες και Αιτούντες άσυλο
Νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο
Άστεγοι ή άτομα που έχουν αποκλειστεί από την στέγαση
Ηλικιωμένοι
Φτωχοί εργαζόμενοι με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα
Φτωχοί συνταξιούχοι με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα
Ρομά
Πολυμελείς αγροτικές οικογένειες με ελάχιστο κλήρο
Η δομή στελεχώνεται από δύο άτομα (1 φαρμακοποιό και 1 βοηθό φαρμακοποιού) τα οποία θα παρέχουν σε άπορα και ανασφάλιστα άτομα των παραπάνω κατηγοριών δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό, κλπ, τα οποία αποτελούν χορηγία πολιτών και συναρμόδιων με το αντικείμενο φορέων.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για τις παραπάνω παροχές θα απευθύνονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, στην Φαρμακοποιό κα Ελίνα Νάνου, τηλ. 22610 – 20451.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ : Σαββατιάτικο γλέντι στο Διστομο, με προσφορά δωρεάν τοπικού κρασιού!

Ένας από τους πιο γνωστούς κρασότοπους της Ρούμελης, το Διστομο , γιορτάζει  προϊόντα της αμπέλου,με τραγούδια, χορούς και φυσικα με...δωρεάν διάθεση του ονομαστού  κρασιού του! Για 13η χρονιά  λοιπόν ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου διοργανώνει την ονομαστή ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ, το Σάββατο  12 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο Προαυλιο των Μουσείων, στην Κάτω Πλατεία της μαρτυρικής κωμόπολης.

 Κέφι με την γνωστή λαϊκή ορχήστρα ''ΕΝ ΠΛΩ΄΄ με λαϊκά, δημοτικά, ρεμπέτικα και νησιώτικα τραγούδια και ο χορός ελεύθερος για όλους! Διατιθενται και σουβλάκια και αναψυκτικα

Φέτος ο Πολιτισμικός Σύλλογος Δίστομου μας επιφυλάσσει δυο εκπλήξεις σχετικά με την Γιορτή Κρασιού : Η μια ειναι ότι από τις 6 μμ, στο χώρο μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσειο θα λειτουργεί έκθεση δημιουργημάτων ( κοσμήματα, διακοσμητικά, καλλυντικά ,έργα ζωγραφικής  κλπ) γυναικών από την ευρυτερη  περιοχή - Βοιωτία και Φωκίδα.

Η δεύτερη είναι το μήνυμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης που συνοδεύει τις ανακοινώσεις  του, καλώντας τους οδηγούς ΙΧ και μοτοσυκλετών που θα πάνε στην γιορτή  να μείνουν νηφάλιοι: <<ΟΣΟΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ>> αναφέρει το μήνυμα , το οποίο επισήμαναν θετικά και αθηναϊκά ΜΜΕ όπως και το ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ''(ΑΠΕ) ,ενώ το μετέδωσαν παντού- για όλες τις Αυγουστιάτικες γιορτές και πανηγύρια!

Τηλέφωνο για κρατήσεις για την Γιορτή Κρασιού Διστόμου : 6973666447 και 6978363834.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινή εκδήλωση του Αθλητικού Συλλόγου Χωστίων στο Σαράντι



Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγκαία ενημέρωση από τον Ι.Ν.Μεγαλης Παναγίας Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων σε πρόσφυγα για εύρευση και επιστροφή χρημάτων

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων για εύρευση και επιστροφή χρημάτων από ωφελούμενο προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στη Λιβαδειά
Η Δημάρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) κ. Θανάσης Αλεστάς, ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Eurobank κ. Θανάσης Νταλιάνης και εργαζόμενοι στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων συνεχάρησαν ωφελούμενο του προγράμματος, που διαμένει στη Λιβαδειά, ο οποίος παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 50 € που βρήκε στο ATM της Τράπεζας.
Η Δήμαρχος κατά τη συνάντησή της με τον πρόσφυγα τόνισε ότι η κίνηση επιστροφής των χρημάτων στην Τράπεζα αποτελεί πράξη με μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα, ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος υλοποιεί το πρόγραμμα προσφέροντας ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες.
Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας χαιρέτησε την ανιδιοτελή πράξη του  σημειώνοντας ότι το ήθος και οι αξίες δεν εξαρτώνται από την οικονομική κρίση ή τις δυσκολίες διαβίωσης, αλλά από τον ίδιο τον άνθρωπο, ενώ συνεχάρη το Δήμο Λεβαδέων που αναδεικνύει τέτοιες πράξεις καθώς και τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο φιλοξενεί τους πρόσφυγες στην πόλη.
Τέλος, ο πρόσφυγας ανέφερε ότι η κίνησή του αυτή, ήταν το λιγότερο που μπορούσε να πράξει απέναντι στην κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό που άνοιξε πρώτα τις καρδιές του και μετά τα σπίτια του για να υποδεχθεί τους πρόσφυγες.  Τόνισε δε, ότι η κίνησή του αυτή είναι σύμφωνη με τις αξίες και την κουλτούρα του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερές Ακολουθίες στο Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 41 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος -Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Άγιος Ισίδωρος΄Αντίκυρας
Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή ο καύσωνας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ωστόσο, από το Σαββατοκύριακο αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς ορισμένες περιοχές θα πληγούν από ισχυρές καταιγίδες ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα Ανατολικά πρόσκαιρα Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο Δυτικοί Βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά από 22 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Ανατολικά  5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στη Νότια Κρήτη κατά τόπους έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και και στα Βόρεια πρόσκαιρα 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα Ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα Νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

1. Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία μέχρι και σήμερα Παρασκευή στην χώρα.

Πιο αναλυτικά οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν κατά τόπους:

Α. Σήμερα Παρασκευή (11-08-2017) στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά:

Σήμερα Παρασκευή (11-08-2017) τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο (12-08-2017) τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

2. Το Σαββατοκύριακο (12-08-2017 και 13-08-2017) στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον, θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο (12-08-2017) στα δυτικά και την Κυριακή (13-08-2017) στην υπόλοιπη χώρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ