Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς στην ανατολική Αττική - ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη οικολογική καταστροφή έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στον Κάλαμο, καθώς στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα πρασίνου.

Η φωτιά ξεκίνησε στον Κάλαμο, πέρασε από τους Αγίους Αποστόλους προς στον Βαρνάβα και γύρισε πάλι πίσω.

"Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας που παρουσίαζε η ένταση και η διεύθυνση του ανέμου, του είδους της βλάστησης, της ποσότητας της καύσιμης ύλης και του ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της και δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:
Διαβάστε Περισσότερα »

Oκτώ νεκροί τον Ιούλιο στην άσφαλτο της Στερεάς

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (8.274) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.738) για υπερβολική ταχύτητα, (509) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (194) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Ιούλιο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα  
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (56) τροχαία ατυχήματα (έναντι 51 το 2016). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2016)
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (ομοίως 3 το 2016)
47 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 43 το 2016)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (92) παθόντες (έναντι 74 το 2016).  Ειδικότερα καταγράφηκαν:
8 νεκροί (έναντι 5 το 2016)
6 σοβαρά τραυματίες (έναντι 3 το 2016)
78 ελαφρά τραυματίες (έναντι 66 το 2016)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
H παραβίαση προτεραιότητας
Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
Η υπερβολική ταχύτητα
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
Η παραβίαση της σήμανσης

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.  
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Ιούλιο του 2017 βεβαιώθηκαν συνολικά (8.274) παραβάσεις ως ακολούθως:

 1.738  για υπερβολική ταχύτητα
    194  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
    116  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
    155  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
    354  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
      69  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
        5  για αντικανονικό προσπέρασμα
      29  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
      12  για αντικανονικούς ελιγμούς
    429  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
      92  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
      12  για φθαρμένα ελαστικά
 1.083  για παράνομες σταθμεύσεις
 3.986  λοιπές παραβάσεις


γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό των συμβασιούχων καθαριότητας ο Δήμος Θηβαίων: Υπέγραψε τις νέες συμβάσεις

Στο πλευρό των συμβασιούχων καθαριότητας ο Δήμος Θηβαίων: Υπέγραψε τις νέες συμβάσεις, ζήτησε 16 άτομα για διορισμό από το Υπ. Εσωτερικών και προχώρησε σε τροποποίηση του ΟΕΥ για νέες κενές οργανικές θέσεις

Στην υπογραφή πέντε (5) νέων συμβάσεων στην Υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε ο Δήμος Θηβαίων, μετά την υπ’ αρ. 169/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσίας του προσωπικού που προσλήφθηκε με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, μέχρι την πλήρωση των οργανικών θέσεων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης/3/2018, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 και την εγκύκλιο 19/30-6-2017, για την κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών, προκειμένου να μην παρατηρηθεί κενό ως προς τη μισθοδοσία των εν λόγω εργαζομένων.

Επίσης, ο Δήμος, με έγγραφό του, έχει υποβάλει αίτημα από τον Φεβρουάριο του 2017, για πρόσληψη δεκαέξι (16) ατόμων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων έντεκα (11) ατόμων για την υπηρεσία καθαριότητας και ειδικότερα έναν (1) επόπτη καθαριότητας, πέντε (5) εργατών καθαριότητας, τέσσερις (4) οδηγούς αυτοκινήτων, και έναν (1) επιστάτη καθαριότητας. Το αίτημα διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με εισηγητική έκθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνέχεια με την υπ’ αρ. 171/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) σχετικά με προσθήκη κενών οργανικών θέσεων ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, σύμφωνα με την εγκύκλιο 19 του Υπ. Εσωτερικών, ως ακολούθως: μία (1) θέση ΔΕ χειριστή σαρώθρου και δεκατρείς (13) θέσεις ΥΕ εργατών καθαριότητας.

Ο Δήμος αναμένει να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η τροποποίηση του ΟΕΥ, προκειμένου να προβεί σε νέο αίτημα για την πλήρωση των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.




Διαβάστε Περισσότερα »

Διευκρινίσεις Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την ηλεκτροδότηση στη θέση "Λαπαθιάς" Δαύλειας



Η Δημοτική Αρχή και οι Υπηρεσίες του Δήμου μεριμνούν καθημερινά για την εξυπηρέτηση των δημοτών και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την ηλεκτροδότηση στη θέση “Λαπαθιάς” που προκάλεσε και την καταγγελία της δημότισσας μας κας Σταματέλου Ειρήνης, ενημερώνουμε αναλυτικά ως εξής:
1. Δεν υπήρχε ποτέ παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και η προσωρινή εγκατάσταση για την εξυπηρέτηση μια ημέρα κάθε χρόνο
για το “Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων” δεν είναι ασφαλής για τους χρήστες (χωρίς πίνακα και χωρίς ρελέ διαφυγής).
2. Σε συνεννόηση του Αντιδημάρχου κ. Κ. Καπλάνη με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δαύλειας κ. Π. Στουρνάρα και στο πλαίσιο της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στη Δαύλεια, αποφασίστηκε η διατήρηση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και η τοποθέτηση πίνακα και ρελέ για την ασφαλή εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών.
3. Ο ηλεκτρολόγος του Δήμου επισκέφθηκε την Πέμπτη (10/8/2017) διαπίστωσε το πρόβλημα και διαβεβαίωσε ότι κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους, θα αποκαταστήσει την παροχή την Παρασκευή ή Δευτέρα (14/8/2017).  Το γεγονός της απώλειας της σεβαστής μητέρας του την Παρασκευή προσδιόρισε αναγκαστικά τη Δεύτερα ως ημέρα αποκατάστασης.  Σήμερα, Δευτέρα ολοκληρώνονται οι εργασίες της ασφαλούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
4. Η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει να προβεί στη νόμιμη διατήρηση της παροχής για 3 μήνες κάθε χρόνο έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι κατασκηνωτές.
5. Η καταγγελία της κας Σταματέλου δεν είναι αληθής στο ότι υπήρχε πάντα παροχή ρεύματος στην περιοχή.  Προφανώς η ίδια ως κατασκηνώτρια λάμβανε τα μέτρα με τα αντίστοιχα απαιτούμενα προσωπικά της εφόδια για την ασφαλή διαμονή της.
6. Η καταγγελία ακυρώνει επίσης την προσπάθεια και ευαισθησία των δύο ηλεκτρολόγων του Δήμου μας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, που υπερβάλλουν τον εαυτό τους καθημερινά για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πόλης και των 24 οικισμών.
7. Η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής δεν κρίνεται από τις αναληθείς αναρτήσεις στο διαδίκτυο κρίνεται από τα έργα και τις πράξεις της που τις γνωρίζουν ακριβώς οι έχοντες ανάγκη δημότες μας (ΕΕΕΕΚ Χαιρώνειας, Ιδρύματα, Κοινωνικές Δομές και Α/βάθμιο ειδικό σχολείο), τα τρία χρόνια διοίκησης του Δήμου.
Τέλος, αποδεικνύεται ότι η έλλειψη “θεμάτων” προς “διαδικτυακή κριτική” υπερτονίζει θέματα που δεν αντέχουν στη λογική ανάλυσή τους.
Η συνεχιζόμενη προσωπική επίθεση κατά του Αντιδημάρχου κ. Καπλάνη, είναι σχεδιασμένη και αποσκοπεί στη μείωση του σημαντικού έργου που επιτελεί όχι μόνο ως Αντιδήμαρχος, αλλά κυρίως ως απλός εργάτης.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπλόκο» της Ασφάλειας Θήβας σε αυτοκίνητο με 20 κιλά χασίς έξω από τα Σκούρτα

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατασχέθηκαν πάνω από (20) κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Διενεργήθηκαν έρευνες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, καθώς και σε ισόγεια αποθήκη στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής



Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη προχθές (12-08-2017) το μεσημέρι, επί της επαρχιακής οδού Πύλης – Σκούρτων στην Βοιωτία, ένας 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 48χρονος.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν στη θέση του συνοδηγού και κατασχέθηκαν δύο νάιλον σακούλες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους, (2.090) γραμμαρίων.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθως, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε ισόγεια αποθήκη που διατηρεί ο 48χρονος στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν πληθώρα συσκευασιών, οι οποίες περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους, (18.766) γραμμαρίων.




Το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε επίσης, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Σημειώνεται ότι η καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο αυτό οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, πάντα με γνώμονα και κοινή συνισταμένη την προστασία του κοινωνικού συνόλου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Με Βάσω Χατζή και Σκαφίδα πανηγυρίζει σήμερα το Νεοχώρι!!!


                 Δευτέρα  14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Νεοχωρίου .
Τηλ.κρατήσεων 6980135050-6980644471




Διαβάστε Περισσότερα »

Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού-ΒΙΝΤΕΟ

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
          Βράδυ Δευτέρας 7 Αυγούστου 2017. Η πιο λαμπερή πανσέληνος του χρόνου. Το θερμόμετρο να μην λέει να κατέβει σε υποφερτούς αριθμούς. Οι αρχαίοι Μινύες όμως ήξεραν πολύ καλά που έχτιζαν τα μεγαλόπρεπα μνημεία τους. Σε τόπους ευλογημένους και ενεργειακά ισχυρούς. 3.500 χρόνια πριν, ο βασιλιάς του Ορχομενού Μινύας διάλεξε τους πρόποδες του Υφάντειου λόφου για να διαιωνίσει το όνομά του ανεγείροντας τον «Θησαυρό» του. 1.000 χρόνια αργότερα, τον 4ο π.Χ. αιώνα, οι Ορχομένιοι αποφάσισαν πως ο χώρος αυτός ήταν ο πλέον κατάλληλος για να δημιουργήσουν το πρώτο θέατρο της πόλης τους. Ένα θέατρο που εξελίχθηκε σε πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και τις Ελληνικές αποικίες για να συμμετέχουν στα «Χαριτήσια». Και πάλι μετά από 1.100 χρόνια περίπου (873 μ.Χ.) ο Λέων Πρωτοσπαθάριος επέλεξε τον ίδιο χώρο (σε απόσταση 100 μέτρων από τον Θησαυρό του Μινύα) για να χτίσει λαμπρό ναό αφιερωμένο στη Μητέρα του Χριστού.
          Σ΄ αυτόν τον χώρο τον ιστορικά φορτισμένο, που σύντομα θα αποτελέσει το αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού με ενοποιημένη ιστορία τριών διαφορετικών περιόδων, ο Δήμος Ορχομενού διοργάνωσε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην πανσέληνο του Αυγούστου. Μια συναυλία ενταγμένη στις προτάσεις της ΕΦΑ Βοιωτίας με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την οποία άνοιξαν οι εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Χαριτήσια 2017».
          Καλεσμένοι καλλιτέχνες ο Σταύρος Σιόλας και η Αργυρώ Καπαρού με τη συνοδεία του Μάριου-Λάζαρου Ιωαννίδη στην κιθάρα και του Στέλιου Φραγκούς στο πιάνο. Η γλυκιά φωνή του Σιόλα και η μεστή και δυνατή ερμηνεία της Καπαρού σε γνωστές και βραβευμένες συνθέσεις του πρώτου αλλά και διάσημων ελλήνων συνθετών, ταξίδεψαν τους περίπου 400 παρευρισκόμενους στους μουσικούς δρόμους της έντεχνης μουσικής. Ξεδίπλωσαν ένα τρίωρο απολαυστικό μονοπάτι που κυριολεκτικά καθήλωσε τους ακροατές  και τους απογείωσε μέχρι το ολόγιομο φεγγάρι που αντίκρυζαν πάνω από τους καλλιτέχνες. Εξάλλου και το τραγουδιστικό δίδυμο εξέφρασε την απορία και ευχαρίστησή του για την μουσική ευλάβεια του κοινού που διέκοπτε μόνο για να τους χειροκροτήσει και επιβραβεύσει την ηχητική ψυχαγωγία που τους πρόσφεραν απλόχερα. Αυτή η βραδιά ίσως να ήταν από τις ομορφότερες και ταιριαστές που διοργανώθηκαν για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Και λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ήρθε και η έκπληξη… Οι φίλοι του Σιόλα τον αγκάλιασαν με μια μικρή τούρτα, ευχόμενοι για τα γενέθλιά του! Γενέθλια που γιόρτασε μαζί μας τραγουδώντας το φεγγάρι!
          Στον ήχο και τα φωτιστικά ο Ορχομένιος Δημήτρης Καλαντζής ενώ την τροφοδοσία των επισκεπτών με αναψυκτικά και ποτά είχε αναλάβει ο Πολιτιστικός & Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού. Φυσικά τόσο ο Θησαυρός του Μινύα όσο και το αρχαίο θέατρο και η Παναγία της Σκριπούς ήταν ανοιχτά για όλους όσους θα ήθελαν να τους απολαύσουν με το φως της σελήνης.
          Μαζί με τους δημότες του πάντοτε ο Δήμαρχος Ορχομενού και πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος με τη σύζυγό του Ευγενία, οι Αντιδήμαρχοι Ορχομενού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων αλλά και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του τόπου μας.
          Πολλά συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Κική Καραβαγγέλη που με μια μικρή ομάδα συνεργατών είχε αναλάβει την διοργάνωση της υπέροχης Αυγουστιάτικης βραδιάς!
Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού





Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ
Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας στη Βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 32 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 20 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 20 έως 30 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση από το απόγευμα. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και κατά τόπους ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις μέτριοι με περαιτέρω εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ