Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Με Τιμές Γιορτάστηκε η Παναγία στο Νεοχώρι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τίμησε  φέτος την Πολιούχο του Παναγία, το Νεοχώρι.
 Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί  για το Νεοχώρι,η συμμετοχή του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου,στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία.
Στις 13 Αυγούστου παρουσία της Δημοτικής Αρχής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.Παραμονή της Παναγίας τελέστηκε Πανηγυρικός  Εσπερινός, ενώ πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας  στους  δρόμους του Νεοχωρίου. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να προσκυνήσει και να συνοδεύσει τη  εικόνα της Παναγίας.





 









Διαβάστε Περισσότερα »

Υπόκλιση στους ήρωες που δίνουν μάχη με τις φλόγες - Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ


Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τους πυροσβέστες-ήρωες, οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα δίνουν αδιάκοπα μάχη με τις φλόγες αλλά και τους ισχυρούς ανέμους, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, με αυταπάρνηση καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατέψουν τις δασικές εκτάσεις και τις περιουσίες συνανθρώπων μας, που έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Η κόπωση, η ένταση και η αγωνία είναι ζωγραφισμένες στα πρόσωπά τους.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Υπόκλιση στους ήρωες που δίνουν μάχη με τις... από Enikos_gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήξη κατασκηνωτικού προγράμματος στην «Παλιομηλιά Ελικώνα»

Λήξη κατασκηνωτικού προγράμματος της κατασκήνωσης στη θέση "Παλιομηλιά Ελικώνα" του Δήμου Λεβαδέων
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 το κατασκηνωτικό πρόγραμμα  της κατασκήνωσης στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα” του Δήμου Λεβαδέων, κατά τη διάρκεια του οποίου φιλοξενήθηκαν 280 παιδιά σε τέσσερεις κατασκηνωτικές περιόδους.
Η επιτυχής λειτουργία των κατασκηνώσεων οφείλεται στην προσπάθεια των συντελεστών, των εργαζομένων και των εθελοντών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο  για την τέλεση του αγιασμού κατά την έναρξη λειτουργίας της κατασκήνωσης.
Ευχαριστούμε τον γιατρό κ. Γεώργιο Κερασίδη, ο οποίος πρόσφερε  αφιλοκερδώς την ιατρική φροντίδα στα φιλοξενούμενα παιδιά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.  Τους εθελοντές ομαδάρχες που με υπευθυνότητα και ζήλο αγκάλιασαν τα παιδιά και συνέβαλλαν στην άριστη λειτουργία των κατασκηνώσεων και φυσικά όλους τους εθελοντές που συνέβαλλαν στην ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Λάιο μέλος του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών για την αφήγηση παραμυθιών,  τον Αθλητικό Σύλλογο “Κένταυρος” Λιβαδειάς για τα μαθήματα καλαθοσφαίρισης,  τον κ. Ηλία Λιόντο για τα μαθήματα τοξοβολίας, τους κ.κ. Βάσω Καρβούνη, Σπύρο Νικολάου και Γιώργο Κρίκο από τον Σκακιστικό Όμιλο Λιβαδειάς για τα μαθήματα σκάκι και τη διοργάνωση σκακιστικού τουρνουά, τον κ. Θανάση Ορκόπουλο από τον Αθλητικό Σύλλογο “Αναγέννηση Λιβαδειάς” για την παρουσίαση του αθλήματος αντιπτέρισης, τον κ. Θέμη Σμυρναίο και την ομάδα του από τον Αθλητικό Σύλλογο Livadia to kick για την παρουσίαση Ταε κβο ντο, τον κ. Παναγιώτου από τον Σύλλογο Ασπίδα για την παρουσίαση τεχνικών αυτοάμυνας και πολεμικής τέχνης Hwal moo,  τον κ. Οδυσσέα Ανέστη για την βοήθεια του στην πραγματοποίηση πεζοποριών στον Ελικώνα και τα μαθήματα αναρρίχησης, τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς και το Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας “Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” για τα μαθήματα χορού,το Σύλλογο Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς για τη φιλοξενία και τη ξενάγηση στο Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς, καθώς  και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Από το Σιτάρι στο Ψωμί”. Επίσης, την Ομάδα Εθελοντών “Λεβαδρώ” για την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης και την Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Levadistas για τις κατασκευές και τις αθλοπαιδειές.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της Επιτροπής της Κατασκήνωσης που καθημερινά κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία της.
Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να συνεχίσει την λειτουργία του κατασκηνωτικού κέντρου, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες του για τα παιδιά των δημοτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Βοιωτίας

Με  βάση τον  από  16-08-2017  Χάρτη  Πρόβλεψης  Κίνδυνου  Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.  (κατηγορία κινδύνου 4)  που  ισχύει  για  την Πέμπτη   17/08/2017,
για   την  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
      Απαγορεύουμε  την κίνηση και την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 16ης Αυγούστου ημέρα Τετάρτη  2017,  έως  και  την   12η  βραδινή της 17ης Αυγούστου  ημέρα Πέμπτη 2017,  στις  ακόλουθες περιοχές :


ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων - Κεραμίδι
Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο Ζαγαράς
Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
Θέση «Καραμπατσέικα» - Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες
Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Δάσος Μοσχοποδίου
Δάσος Αγίας Τριάδας
Δάσος Κιθαιρώνα.
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Δάσος Δερβενοχωρίων.
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Περιαστικό  Δάσος Τ.Κ. Κοκκίνου
      Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.

Το Τμήμα  Πολιτικής  Προστασίας  (pprost@viotia.gr)  της Περιφερειακής  Ενότητας  Βοιωτίας  έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς  και  τους Δήμους,  ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
       Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
      Επίσης  υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
      Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

      Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610 - 29036 24ωρου  λειτουργίας), καθώς και στην ιστοσελίδα  (tpp-vio@pste.gov.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλή παράσταση Αρχαίας τραγωδίας στους Κήπους της Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο εορτασμός της Θεοτόκου στη Θήβα


Παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου εορτάστηκε  η Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό “Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου” της ιστορικής πόλης των Θηβών,  μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη  Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και του Εφημέριου του Ναού π. Γεώργιου, στο πλαίσιο των  εορταστικών εκδηλώσεων των 150 χρόνων από εγκαίνια του εν λόγω μνημειακού ναού.

Η παρουσία του Προέδρου αποτέλεσε εξαιρετική τιμή και προσέδωσε τη δέουσα σημασία, σε ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής.

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, ενώ συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστόφορος και ο ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Ακολούθησε η λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνος της Μεγάλης Παναγίας, έργο κατά την παράδοση του Ευαγγελιστή Λουκά.


Ανήμερα της εορτής, 15 Αυγούστου, τελέστηκε με λαμπρότητα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του  Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κυδωνίων κ. Αθηναγόρας, Σουηδίας κ. Κλεόπας, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, και οι Επίσκοποι Ανδίδων κ. Χριστοφόρος και Μεθώνης κ. Κλήμης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις ανήμερα της μεγάλης εορτής παρέστησαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα,  Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι  Σωμάτων Ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικών Φορέων και Συλλόγων και χιλιάδες πιστοί.
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Μετά το πέρας του εκκλησιαστικού εορτασμού ακολούθησε  γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά το οποίο ο Δήμαρχος Θηβαίων επέδωσε στην Α.Ε.  τιμήν ένεκεν και ως ελάχιστο οφειλόμενο χρέος προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας μας, πλακέτα στην οποία απεικονίζονταν ο ιδρυτής της Θήβας, Κάδμος και τον ευχαρίστησε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης και την υψηλή παρουσία του, καθώς επίσης και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος στον οποίο, λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων ιερατικής διακονίας, του ευχήθηκε υγεία και δύναμη για να συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Μεγάλης Παναγίας Θηβών μεταδόθηκαν ζωντανά  από τη Δημόσια Τηλεόραση, ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 και τις παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές.
Φωτογραφίες ΕΔΩ 
Διαβάστε Περισσότερα »

SOS – Μη βάζετε φωτογραφίες τα παιδιά σας με μαγιό

Ενας από τους ανθρώπους στον οποίο οφείλει πολλά η Ελληνική κοινωνία,  συνεχίζει το έργο του χωρίς σταματημό.


Ο λόγος για τον Στρατηγό της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη που ίδρυσε την πολύ σημαντική υπηρεσία της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος μέσω του CSI Institute συνεχίζει να μιλάει σε παιδιά και γονείς, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό του, στην Σπηλιά του Δήμου Πλατανιά, στα Χανιά, καλεσμένος της Ενορίας, του πολιτιστικού συλλόγου και του συλλόγου κύριων και δεσποινίδων και μίλησε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο μαζί με την συνεργάτιδα του, ψυχολόγο, Βέρα Αθανασίου.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, Σφακιανάκης και Αθανασίου, εξήγησαν σε μικρούς και μεγάλους ότι στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ούτε ανωνυμία αλλά ούτε και ιδιωτικότητα. Συνέστησαν ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που κοινοποιούμε ως χρήστες, στα προφίλ μας στα κοινωνικά δίκτυα και εξήγησαν πως τα δεδομένα αυτά είναι πολύτιμος θησαυρός που αξίζει δισεκατομμύρια. Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, ο κ. Σφακιανάκης τόνισε πως ποτέ δεν πρέπει να μοιραζόμαστε προσωπικές φωτογραφίες ειδικά ερωτικού περιεχομένου καθώς τελειώνοντας μία σχέση μπορούν να αποτελέσουν μέσο για αντεκδίκηση.Ακόμη, απευθυνόμενος στους γονείς επεσήμανε ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να «ανεβάζουν» στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες των παιδιών τους, ειδικά με εσώρουχα ή μαγιό καθώς έχει διαπιστωθεί πλέον πως οι παιδεραστές αντλούν το υλικό τους από το facebook. Τόνισε ότι πρέπει να αποδεχόμαστε αιτήματα φιλίας μόνο από άτομα που γνωρίζουμε και να μην κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με το πού βρισκόμαστε και πόσες μέρες θα λείπουμε για διακοπές: «Βάζει ο άλλος check in στη Μύκονο, 12 – 20 Αυγούστου. Ε, 13 με 19 Αυγούστου θα είναι οι κλέφτες στο σπίτι του. Κι αν γυρίσει και νωρίτερα μπορεί να του ζητήσουν και τον λόγο!» είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του Βυζαντινού Μουσείου Σπηλιάς, ένα μουσείο που ο αείμνηστος Πατέρας Ευάγγελος Σφακιανάκης, προικοδότησε με σπάνιες εικόνες, ανεκτίμητης αξίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πεζών στο Δήμο Θηβαίων λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς μέχρι 16/8


Με την υπ' αριθ. 179965/621/15-8-2017 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά και λαμβανομένου υπόψη τον από 15/8/2017 Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4) που ισχύει για την Τετάρτη 16/8/2017, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  η  κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 15ης Αυγούστου, ημέρα Τρίτη , έως και την 12η βραδινή της 16ης Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη, στις  ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων:

Δάσος Μοσχοποδίου
Δάσος Αγίας Τριάδας
Δάσος Κιθαιρώνα
Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Διαβάστε Περισσότερα »

400 πνιγμοί κάθε χρόνο στην Ελλάδα – Επικίνδυνες οι μεσημεριανές ώρες

Περισσότεροι από 400 Έλληνες, κάθε χρόνο, χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό,  σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μία χώρα καθαρά νησιωτική με έντονη την παρουσία της θάλασσας γύρω μας. Τα περισσότερα θύματα, πνίγονται σε απόσταση 10 μέτρων και σπανίως σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων από την στεριά, ενώ οι πιο επικίνδυνες ώρες του 24ώρου, είναι οι μεσημεριανές.

Η αναλογία αντρών γυναικών που πεθαίνουν από πνιγμό είναι 3:1. Περίπου 10 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από πνιγμό κάθε χρόνο. Η ηλικιακή ομάδα με την μεγαλύτερη θνησιμότητα είναι άντρες  20-24 ετών.

Άτομα υψηλού κινδύνου θεωρούνται άτομα ακραίων ηλικιών (δηλαδή 0-5 ετών και ηλικιωμένοι). Επίσης  όσοι πραγματοποιούν ριψοκίνδυνη συμπεριφορά μέσα και γύρω από το νερό, όσοι δεν ξέρουν κολύμπι, όσοι γνωρίζουν μεν κολύμπι αλλά υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, και όσοι καταναλώνουν αλκοόλ ή ναρκωτικά.

O πνιγμός αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου και σοβαρό πρόβλημα υγείας παγκοσμίως. Καταγεγραμμένα, ένας άνθρωπος πεθαίνει από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα στον πλανήτη.

Εκτός από τον πνιγμό, ένα πλήθος άλλων ατυχημάτων μέσα και γύρω από το νερό, μπορεί να συμβούν. Μια βουτιά με το κεφάλι σε ρηχά νερά, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη παράλυση στην σπονδυλική στήλη. Ένα μηχανοκίνητο σκάφος, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο αν προσκρουστεί με κάποιο λουόμενο. Η κολύμβηση σε κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει υποθερμία. Ο κατάλογος των ατυχημάτων δεν περιορίζεται φυσικά στα παραπάνω, αλλά είναι ενδεικτικός της αναγκαιότητας απόκτησης κάποιων βασικών γνώσεων. Ο καλύτερος τρόπος είναι η παρακολούθηση σχετικών μαθημάτων, τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, εφιστώντας την προσοχή όλων μας στην ανάγκη για εκπαίδευση.
onmed.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «απείθαρχος» Κώστας Μπακογιάννης

Άλλο ένα κρούσμα «απειθαρχίας» του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και ανηψιού του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Μοσχάτο, μετέφερε στην aftodioikisi.gr, πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει σε βάθος τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως έλεγε «ο Κώστας Μπακογιάννης σε αντίθεση με τον θείο του επιχειρεί να φιλοτεχνήσει κεντρώο προφίλ και γι’ αυτό συνεργάζεται σε επίπεδο επικοινωνίας, όχι με κάποιον από το χώρο της ΝΔ, αλλά με την Τατιάνα Καραπαναγιώτη, κόρη του ιστορικού διευθυντή των «Νέων» Λέοντα Καραπαναγιώτη, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου.

Να σημειωθεί ότι,  το όνομα του Κώστα Μπακογιάννη «παίζει» έντονα για το δήμο Αθηναίων, ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, όχι μόνο δεν έχει πάρει το «πράσινο» φως από την Πειραιώς αλλά, δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί υποστηρίζουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει στον ανηψιό του ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος στην Αθήνα, καθώς «δεν χωρούν τρεις από την ίδια οικογένεια στο κεντρικό πολιτικό κάδρο».  Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τον «απείθαρχο» Κ. Μπακογιάννη και τις σχέσεις της μητέρας του Ντόρας με τον αδελφό της Κυριάκο, στοιχηματίζουν από τώρα ότι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 2019. Έστω και χωρίς την μητέρα του στο «κεντρικό πολιτικό κάδρο».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: "Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος"

«Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος. Αν κάποιος μπορούσε να δει από ψηλά τη γενικότερη εικόνα, όχι μόνο τη σημερινή, αλλά όλων των εποχών, θα έβλεπε τους Έλληνες απανταχού να προστρέχουν σε κάθε εκκλησία, σε κάθε παρεκκλήσι, σε χωριά και βουνά, να προσκυνήσουν την Παναγία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. της “Μεγάλης” Παναγίας Θηβών, όπου προεξήρχε πολυαρχιερατικού συλλείτουργου.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη πως «αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος». Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, 150 χρόνια από την ίδρυση και τα εγκαίνια του ναού της «Μεγάλης» Παναγίας, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κυδωνίων Αθηναγόρας, Σουηδίας Κλεόπας, Καρπενησίου Γεώργιος, και οι επίσκοποι Ανδίδων Χριστοφόρος και Μεθώνης Κλήμης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα 50 χρόνια ιεροσύνης που συμπληρώνει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και στην Κοίμηση της Παναγίας, η οποία δεν είναι ένα απλό γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία.

Ακολούθησε δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έλαβε από τον μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο το ανώτατο παράσημο της Μητροπόλεως. Εν συνεχεία, ο ποιμενάρχης Θηβών αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Ναού της «Μεγάλης» Παναγίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και ισχυροί άνεμοι -Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι ο καιρός και σήμερα Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με την προγνωση της ΕΜΥ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ελαφρά μείωση με τομν υδράργυρο να δείχνει 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς.

    Αττική

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία τοπικές νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Κρήτη: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους

Ανείπωτη θλίψη για τις οικογένειες του 35χρονου Βενιζέλου Στρατάκη από τη Ροδιά και της Κατερίνας Καναβάκη από τις Αρχάνες - Σοκαρισμένα τα παιδιά τους δε μπορούν να πιστέψουν ότι οι γονείς τους από τη μια στιγμή στην άλλη χάθηκαν μπροστά στα μάτια τους
Ανείπωτη θλίψη για τις οικογένειες των δύο γονιών που πνίγηκαν το βράδυ της Τρίτης στην προσπάθεια τους να σώσουν τα παιδιά τους στην παραλία Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο.

Οι καλοκαιρινές διακοπές του ζευγαριού από το Ηράκλειο της  Κρήτης  που είχε κατασκηνώσει στην παραλία κατέληξαν σε τραγωδία.

Γύρω στις 9 το βράδυ αντιλήφθηκαν ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά τους, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, κινδύνευαν και φώναζαν βοήθεια μέσα στη θάλασσα. Το ζευγάρι μπήκε στη θάλασσα, αλλά με δυσκολία κρατήθηκαν και οι δύο στην επιφάνεια.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που βρίσκεται στην παραλία κατάφερε να βγάλει το αγοράκι στην ακτή, ενώ λουόμενοι βοήθησαν το μικρό κοριτσάκι.

Αντρες του λιμενικού που έφτασαν στην παραλία ζήτησαν έως και τη συνδρομή ενός πλοίου που περνούσε από την περιοχή, προερχόμενο από τη Σαντορίνη στις 10 παρά το βράδυ.

Ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ροδιά και η 35χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Αρχάνες ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα από τη θάλασσα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου, δεν τα κατάφεραν και τελικά κατέληξαν.

Σοκαρισμένα τα παιδιά τους, ηλικίας από 7 μέχρι και 14 ετών, δε μπορούν να πιστέψουν ότι οι γονείς τους από τη μια στιγμή στην άλλη χάθηκαν μπροστά στα μάτια τους.

Η νέα τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε παραλία της Κρήτης έχει συγκλονίσει ολόκληρο το νησί, καθώς δύο νέοι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να σώσουν τα παιδιά τους, που κινδύνευαν μέσα στη θάλασσα, έχασαν τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ημέρας άλλα τέσσερα άτομα κινδύνευσαν να πνιγούν, με δύο από αυτούς να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Πρόκειται για δύο άνδρες, έναν Άγγλο 47 ετών και έναν Νορβηγό 44 ετών από τη Νορβηγία, τους οποίους διέσωσαν οι ναυαγοσώστες.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη παραλία είναι αρκετά επικίνδυνη αφού τα νερά της είναι βαθιά και έχουν πολλά ρεύματα. Σήμερα μάλιστα ο κόσμος που κολυμπούσε εκεί ήταν λιγοστός, αφού η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ