Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Σύγχρονο Πατητήρι σταφυλιών στα Βάγια Βοιωτίας-ΦΩΤΟ



Ένα  Σύγχρονο Πατητήρι σταφυλιών της οικογένειας Τζουνάρα στα Βάγια Βοιωτίας

Σας περιμένουμε στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας για να βγάλετε μούστο απο τα δικά σας σταφύλια. Επίσης θα βρείτε φρέσκο μούστο λευκό, ροζέ, και ερυθρό έτοιμο για το βαρέλι σας. Υπάρχει δυνατότητα διανομής.
Επικοινωνείστε μαζί μας στο 22620-61568 6934554401 6975885685
                                                          



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Α.Π.Ο. Παναλίαρτος



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Αλιάρτου


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η-
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
         Ο
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ  ΓΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 &  ΩΡΑ 8:30 μ.μ. στην ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ :
 1)  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ –ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΜΑ
 « ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ »

2)  ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΤΕΑΣ
«ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ »

3) ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ -ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  ΚΑΣΤΡΟΥ &

 4) ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
 «ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΧΤΕΣ »

 ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ .-


                                            ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ &   ΤΟ  Δ.Σ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Πέστροφας με την Γλυκερία στον Ορχομενό

Γιορτή Πέστροφας και πάλι στον Ορχομενό.
Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:30 μ.μ.
ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Στην πλατεία Ηρώων του Ορχομενού
Ελάτε να σας κεράσουμε πέστροφα Ορχομενού
Και να διασκεδάσετε με το πλούσιο ελληνικό πρόγραμμα της Γλυκερίας!
Είσοδος ελεύθερη.

Διοργάνωση:
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με τη συνδρομή του Δήμου Ορχομενού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος Κολοβός ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Ορκίστηκε σήμερα από το Δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων κο Ντασιώτη Γεώργιο, ο κος
Κολοβός Γεώργιος ως τακτικός Δημοτικός Σύμβουλος.
Ο κος Κολοβός καταλαμβάνει τη θέση του κου Ζαχαρόπουλου Δημητρίου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του για επαγγελματικούς λόγους, καθώς  εγκαταστάθηκε στο Βουκουρέστι και, ως εκ τούτου, είναι αδύνατο  να ασκεί τα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου.
Ο κος Κολοβός δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της αρτοποιίας, ενώ είναι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Επαρχίας Λιβαδειάς.
Ο Δήμαρχος, αφού επεσήμανε την προσφορά του κου Ζαχαρόπουλου τόσο στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και στην οργάνωση του εθελοντισμού, ευχήθηκε στον κο Κολοβό καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ τόνισε την ευτυχή συγκυρία που δημιουργείται με την εκπροσώπηση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο ενός δραστήριου παραγωγικού κλάδου, με έντονη παρουσία τόσο στο Δήμο μας,όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Γραφείο ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Συνελήφθη ο ληστής των ταξιτζήδων με το μαχαίρι

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, για ληστεία και απόπειρα ληστείας, σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη χθες (20-08-2017) το βράδυ στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας, ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διάπραξη ληστείας και απόπειρας ληστείας, σε βάρος (2) οδηγών ΤΑΞΙ.

Ειδικότερα, αρχικά βραδινές ώρες της (16-08-2017), σε περιοχή της Χαλκίδας, ο δράστης, μεταφερόμενος ως επιβάτης από Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ), απείλησε με μαχαίρι τον ημεδαπό οδηγό του οχήματος και κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ.

Επιπλέον, χθες (20-08-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας, ομοίως μεταφερόμενος ως επιβάτης από Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ), απείλησε με μαχαίρι τον ημεδαπό οδηγό του οχήματος, πλην όμως ο οδηγός αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Μετά από ενδελεχή διερεύνηση των ανωτέρω περιπτώσεων και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο δράστης εντοπίστηκε, ομολόγησε τις πράξεις του και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο από την κατοχή του.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία Γιώτας Νέγκα στη Λιβαδειά


ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2017 - Συναυλία Γιώτας Νέγκα, Παρασκευή 25 Αυγούστου

Συναυλία Γιώτας Νέγκα
“ Τα τραγούδια που λες ”
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα 21:00
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
Ύστερα από μία σεζόν γεμάτη επιτυχίες αλλά και σπουδαίες συνεργασίες, η Γιώτα Νέγκα ετοιμάζει την καλοκαιρινή περιοδεία της, με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει!
Με αφετηρία την πρόσφατη, κορυφαία συναυλία της στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η οποία σηματοδότησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έναρξη της περιοδείας της, η Γιώτα Νέγκα θα μεταφέρει και στην υπόλοιπη Ελλάδα μία δυνατή, προσωπική συναυλία, που θα παρακολουθήσει βήμα-βήμα την πορεία της από το ξεκίνημά της έως σήμερα και θα εμπεριέχει όλες τις σημαντικές της συνεργασίες.
«Τα τραγούδια που λες»…
Από την πρώτη της εμφάνιση με το τραγούδι "Με τα μάτια κλειστά" του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, μέχρι το "Δίκιο μου"  και τους δυο δίσκους με τον Θέμη Καραμουρατίδη, η Γιώτα Νέγκα χαράζει μια επιτυχημένη πορεία γεμάτη από σημαντικές συνεργασίες τόσο στη δισκογραφία όσο και στη σκηνή, έχοντας στο πλευρό της κάποιους από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες όπως τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Κώστα Λειβαδά, τον Χρήστο Νικολόπουλο , τον Βασίλη Δημητρίου , τον Μίκη Θεοδωράκη.
Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία που ξεκινά από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος, η αγαπημένη ερμηνεύτρια θυμάται αγαπημένα, ιστορικά  τραγούδια κορυφαίων συνθετών, τραγούδια που αποδέχτηκε ως «δώρο» από σπουδαίους δημιουργούς και έγιναν σταθμός στην πορεία της αλλά και μια επιλογή από τα σπουδαιότερα και πιο αγαπημένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από το ‘60 μέχρι σήμερα, που κατέχουν οργανική θέση στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής πορείας της. Και μαζί με το προσωπικό της ρεπερτόριο συμπληρώνουν άψογα το ερμηνευτικό πορτρέτο της, σε ένα πρόγραμμα που αφήνει στο τέλος κάθε συναυλίας μία αίσθηση τόσο ζεστή και λυτρωτική, όσο μια αξέχαστη βραδιά με φίλους, από εκείνες που θυμάσαι.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μουσικοί: Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι, νυκτά έγχορδα, Νίκος Καλαντζάκος: Πλήκτρα, Δημήτρης Κουζής: Βιολί, μαντολίνο, Αλέξανδρος Τράμπας: Μπάσο, Αγγελής Ζευγουλάς: Τύμπανα, Hχοληψία: Γιάννης Παξεβάνης/Γιώργος Κατσιάνος. Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, Φωτογραφίες: Δημήτρης Χώνος
Management / Παραγωγή: PROSPERO, www.prospero.com.gr
Είσοδος: 3 €
τα έσοδα θα διατεθούν στα Οικοτροφεία και Ειδικά Σχολεία του Δήμου Λεβαδέων
Προπώληση :
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ (Πεζόδρομο Μπουφίδου 16, Λιβαδειά)
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (Πεσ. Μαχήτων 47, 
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρηματοδότηση για την αγροτική οδοποιία στην Στερεά Ελλάδα


Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα "Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας". Πρόκειται για πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθούν κατασκευές έργων πρόσβασης σε γεωργική ή κτηνοτροφική ή μικτή εκμετάλλευση. Δηλαδή έργων αγροτικής οδοποιίας, με υποχρεωτική την τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση σε εκτός σχεδίου περιοχές στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός αυτών των έργων είναι η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης στις αγροτικές περιοχές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η ανεμπόδιστη διακίνηση των παραγόμενων  προϊόντων σε συνδυασμό με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων.
Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στα 3.200.000 ευρώ και εκδίδεται στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δηλώσεις με αφορμή την έκδοση της πρόσκλησης έκανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης:
"Ολόκληρη η Ευρώπη στηρίζεται στην παραγωγή και την αγροτική της ανάπτυξη. Εμείς, στην Στερεά Ελλάδα, έχουμε μπει από νωρίς σε αυτόν τον στίβο έχοντας θέσει τους δικούς μας στόχους. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες δραστηριότητας των αγροτών μας, να βοηθήσουμε στον εκσυγχρονισμό της καλλιέργειας για να ξυπνήσουμε έναν οικονομικό γίγαντα, την ελληνική αγροτική παραγωγή. Μόνο αν στηρίξουμε τους αγρότες μας, θα μας στηρίξουν και θα δημιουργήσουν βάσεις ανάπτυξης. Αυτό ονομάζουμε επένδυση. Την ισχυροποίηση κάθε τομέα που εξάγει καινοτομία και τεχνογνωσία και όχι που ακολουθεί" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως ελάχιστος π/υ των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 150.000€ και ως μέγιστος το ποσό των 500.000€.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ (www.opsaa.gr/RDIIS) από 01/09/2017 έως 31/10/2017
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή προγράμματος εκδηλώσεων «Τροφώνια 2017»



Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Κακοκαιρία εξπρές την Τρίτη στη Βόρεια Ελλάδα

Καταιγίδες, πιθανώς χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι, τα κύρια χαρακτηριστικά της αυριανής κακοκαιρίας
Κακοκαιρία την Τρίτη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στα παράλια της Θεσσαλίας, στην Εύβοια, αλλά και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε στις 12.30 το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού θα είναι καταιγίδες, πιθανώς χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.

Αναλυτικά το δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας προβλέπεται για αύριο, Τρίτη, να ενταθούν από τις πρώτες πρωινές μέχρι και μεσημεριανές ώρες κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
- η κεντρική Μακεδονία, κυρίως η Χαλκιδική
- η ανατολική Θεσσαλία, κυρίως τα παράλια τμήματα
- οι Σποράδες
- η Εύβοια
- τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου
- η Ανατολική Μακεδονία και
- η Θράκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας στη Πυροσβεστική Λιβαδειάς

Επισκεφτήκαμε ως ΟΝΝΕΔ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς όπου και είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για το έργο της  και να ακούσουμε τα προβλήματα των πυροσβεστών που την επανδρώνουν.

Σε μια περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας, λόγω καλοκαιριού, οι πυροσβέστες αποτελούν τους «ήρωες της διπλανής πόρτας» και  παραμένουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και να προστατευτεί το περιβάλλον μας από κάθε οικολογική καταστροφή.
Η  πολιτεία οφείλει να συνδράμει αποφασιστικά στον αγώνα αυτών των ανθρώπων που, πολλές φορές μέσα σε εξοντωτικά ωράρια, υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στις κακουχίες που αντιμετωπίζουν.

Ως νέοι, ευχαριστούμε τους άνδρες του Πυροσβεστικού σώματος για την προσφορά τους, αλλά παράλληλα απαιτούμε από τον κατ' ευφημισμόν, όπως αποδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων τόσο πριν αλλά και κατά την διάρκεια εκδήλωσης πυρκαγιών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας Καλοπήτας Θοδωρής, χάρισε συμβολικά εκ μέρους της οργάνωσης μας, μια εικόνα της Παναγίας στον Διοικητή της Π.Υ. Λιβαδειάς, Πύραρχο Γεώργιο Σηφάκη, προκειμένου αυτή να φυλάει τους άνδρες του σώματος και να ενισχύει τον αγώνα τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλό χτύπημα από τους Αλιαρτίστας!! ΦΩΤΟ


 Συνεπείς στα ραντεβου με τους τοπικούς αγωνες οι Αλιαρτιστας,βρέθηκαν στην Αρκιτσα του Δήμου Λοκρων για το δρομο των 8,5χλμ!
Παρα τις σημαντικές ελλείψεις πρωτοκλασάτων δρομέων του κατέκτησε δυο μετάλλια! Τη πρωτη θεση γυναικων κατέκτησε η Ολγα Μαγγογια και τη τριτη θεση η Πεγκυ Παπακωνσταντινου! Πολυ καλη εμφάνιση με καλα πλασαρίσματα στη τελική κατάταξη είχαμε απο τον Γιωργο Τσιώλη , Γιωργο Αραπιτσα ,την Μαρια Δριτσα και τον πρώτοεμφανιζομενο αλλα πολυ δυναμικό Τάκη Τριανταφυλλου!!
Επόμενο ραντεβου θα ανακοινωθεί σύντομα !!






Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο του υπουργείου για τα ανασφάλιστα ΙΧ

To μεγάλο ξεκαθάρισμα της ηλεκτρονικής βάσης των Ιχδων θα επιχειρήσουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών μέσα στον Σεπτέμβριο με διπλό στόχο: πρώτον να περιοριστεί στο ελάχιστο ο αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και δεύτερον να καταλογιστούν τα τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών σε όσους έχουν διαφύγει μέχρι τώρα.

Το βάρος σε αυτή τη φάση, θα πέσει σε περίπου 300.000 οδηγούς οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστα αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από το 2003. Πολλοί από αυτούς τους οδηγούς, είτε έχουν πωλήσει τα οχήματά τους χωρίς να έχει καταγραφεί ηλεκτρονικά η συναλλαγή, είτε έχουν πέσει θύματα κλοπής, είτε κυκλοφορούν ανασφάλιστοι είτε έχουν παρατήσει το ΙΧ τους χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της ακινησίας.

Με απόφαση που θα εκδόσει το υπουργείο Μεταφορών, θα δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους οδηγούς να απαλλαγούν στα χαρτιά από το όχημά τους πληρώνοντας μόνο ένα ποσό της τάξεως των 20 ευρώ. Βέβαια, θα ακολουθήσουν έλεγχοι και όσοι εντοπιστούν να κάνουν ψευδή δήλωση, πέραν από τις άλλες κυρώσεις θα πληρώνουν και πρόστιμο 1500 ευρώ. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία οικειοθελούς προσέλευσης των ενδιαφερόμενων, τη σκυτάλη θα παραλάβει το υπουργείο Οικονομικών πρώτον για να καταλογίσει τα παράβολα στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και δεύτερον για να χρεώσει τα τέλη κυκλοφορίας που δεν έχουν πληρωθεί.

Από τα 1,15 εκατομμύρια ανασφάλιστα αυτοκίνητα που είχε εντοπίσει προ εβδομάδων το υπουργείο Οικονομικών, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι έχουν απομείνει περίπου 450.000. Περίπου 700.000 οδηγοί έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους –ή τα έχουν θέσει σε ακινησία- υπό την απειλή των προστίμων. Αυτό που εκκρεμεί πλέον είναι να γίνει το  ξεκαθάρισμα και στους υπόλοιπους 450.000. Στους οδηγούς θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο να ξεκαθαρίσουν με τη λύση του «20ευρου». Μετά, θα γίνει η τελική διασταύρωση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αλλά και αυτών που δεν θα έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει βεβαιώσει τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας μόνο για τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί μετά το 2010 ενώ έχουν βεβαιωθεί οφειλές για την περίοδο μετά το 2013. Για ΙΧ που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά πριν το 2010 θα διερευνηθούν (με το που θα ολοκληρωθεί το ξεκαθάρισμα της βάσης δεδομένων) όλες οι οφειλές πριν το 2013. Είναι βέβαιο ότι αυτοί που θα εμφανιστούν με οφειλές θα ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα οπότε το υπουργείο Οικονομικών θα χρειαστεί να στείλει μαζικά ειδοποιητήρια για να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά.
Η ρύθμιση των 20 ευρώ

Τι θα πρέπει να κάνουν όσοι εμφανίζονται να έχουν παλαιά αυτοκίνητα στην κατοχή τους τα οποία δεν υπάρχουν πλέον; Η νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα εξειδικευτεί ακόμη με σχετική κοινή υπουργική απόφαση, προβλέπει τα εξής:

·         Για επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα µε ηµεροµηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν τις 4.3.2004, τα οποία δεν βρίσκονται πλέον στην κατοχή των ιδιοκτητών τους, οι τελευταίοι µπορούν να υποβάλουν αίτηση διαγραφής αυτών από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχηµάτων του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόµιση Πιστοποιητικού Καταστροφής του οχήµατος, στην περίπτωση που αυτά έχουν δοθεί για καταστροφή, διάλυση ή αχρήστευση έως τις 4.3.2004, γεγονός που βεβαιώνεται µε υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος και κάθε άλλο διαθέσιµο αποδεικτικό έγγραφο.

·         Εφόσον για τα έτη που έπονται της δηλωθείσας ηµεροµηνίας διάλυσης, αχρήστευσης ή καταστροφής του οχήµατος, έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, αυτά δεν επιστρέφονται

·         Η αίτηση διαγραφής υποβάλλεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της Χώρας και σε αυτή αναγράφεται ο λόγος για τον οποίο ζητείται η οριστική διαγραφή του αυτοκινήτου.

·          Με την αίτηση υπεύθυνη δήλωση παραδίδονται στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες του αυτοκινήτου, εφόσον βρίσκονται στην κατοχή του αιτούντος τη διαγραφή. Αίτηση διαγραφής μπορεί να υποβληθεί και από κληρονόµους,
µετά τη δήλωση αποδοχής της κληρονοµιάς, για κληρονοµηθέντα αυτοκίνητα τα οποία είχαν δοθεί για καταστροφή, διάλυση ή αχρήστευση έως τις 4.3.2004.

·         Στον αιτούντα χορηγείται βεβαίωση διαγραφής µε ηµεροµηνία 4.3.2004, εκτός εάν από επίσηµο δηµόσιο έγγραφο που συνυποβάλλεται µε την υπεύθυνη δήλωση, αποδεικνύεται ότι η καταστροφή, διάλυση ή αχρήστευση πραγµατοποιήθηκε πριν την ηµεροµηνία αυτή. Στην περίπτωση αυτή ως ηµεροµηνία διαγραφής ορίζεται η ηµεροµηνία που προκύπτει από το έγγραφο.

·         Για την κατάθεση της αίτησης και τη διεκπεραίωση της διαδικασίας οριστικής διαγραφής των οχηµάτων, καταβάλλεται από τον αιτούντα τέλος διαγραφής ύψους 20 ευρώ.

·         Σε περίπτωση οριστικής διαγραφής οχήµατος που βασίστηκε αποδεδειγµένα σε ψευδή δήλωση, επιβάλλεται, πλέον των σχετικών ποινικών κυρώσεων περί ψευδούς δηλώσεως, διοικητικό πρόστιµο υπέρ του Δηµοσίου ύψους 1.500 ευρώ. Το όχηµα κατάσχεται και περιέρχεται στην κυριότητα του Δηµοσίου και στη συνέχεια παραδίδεται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δηµοσίου Υλικού για το Νοµό Αττικής ή στο αρµόδιο Τελωνείο για τους υπόλοιπους νοµούς.
thetoc.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας μπαίνει η εβδομάδα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αλλάζει τουλάχιστον για τα δύο επόμενα 24ωρα. Σήμερα Δευτέρα θα έχουμε έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή τις νυχτερινές ώρες και θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η αλλαγή του καιρού θα συνεχιστεί και την Τρίτη τοπικά, κυρίως στο ΒΑ Αιγαίο, την Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές καταιγίδες και θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός θα αρχίσει να επανέρχεται στα φυσιολογικά καλοκαιρινά επίπεδα από την Τετάρτη και θα επιστρέψει το καλοκαίρι έως το τέλος της εβδομάδας.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Δευτέρα

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4 και από το βράδυ 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι-βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 και από το βράδυ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα νότια δυτικοί εντάσεως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Κρήτη κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα βροχής στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το τελευταίο ταξίδι του Χρήστου με τον ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά-Συγκλονιστική μαρτυρία φίλου του



Το τελευταίο ταξίδι του Χρήστου με τον ΠΑΟΚ! – Μαρτυρίες από το στενό του περιβάλλον – Δεν γνώριζαν ότι ήταν στη Λιβαδειά
Η Χαλκιδική θρηνεί τον άδικο χαμό του Χρήστου Μπακόλα -Τραγική στιγμή το τηλεφώνημα της αστυνομίας στη μητέρα του -Ο 24χρονος σκοτώθηκε στα Κρύα Νερά της Λιβαδειάς, μια περιοχή με ταβέρνες, όπου είχαν σταθμεύσει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πριν από το ματς με τον Λεβαδειακό -Ο Χρήστος που γυμναζόταν εντυπωσιάστηκε από έναν νερόμυλο, στον οποίο πάτησε πάνω πιθανότατα για να βγάλει φωτογραφία και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι -Μαρτυρίες από το στενό του περιβάλλον
Πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν έως τη Λιβαδειά προτίμησαν να μην παραστούν στο γήπεδο, αλλά να μείνουν στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν το νεκρό σώμα του άτυχου φίλαθλου του “Δικέφαλου”. Εκεί περίμεναν τον πατέρα του 24χρονου που έχασε τη ζωή στα Κρύα Νερά της Λιβαδειάς, προκειμένου να μην είναι μόνος του αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο νεαρός ταξίδεψε έως τη Λιβαδειά με άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ, για να παρακολουθήσει τον αγώνα των “ασπρόμαυρων” στην 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Αυτό ήταν το μοιραίο και τελευταίο ταξίδι με την ομάδα του. Ηταν ένα από τα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας Μπακόλα από τη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής.
«Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Δεν το ξέραμε πως θα πάει στο παιχνίδι. Δεν το πιστεύουμε ότι έφυγε έτσι από κοντά μας. Οι αστυνομικοί πήραν τη μητέρα του τηλέφωνο και της το ανακοίνωσαν», δήλωσε στενό πρόσωπο από το περιβάλλον του και πρόσθεσε για τον Χρήστο που αγαπούσε την πυγμαχία: «Ήταν ένα χαρούμενο παιδί. Δεν μπορώ να το πιστέψω»,

Στο σημείο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) της τραγωδίας έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο Μπακόλας απεγκλωβίστηκε και έπειτα στο νοσοκομείο της πόλης διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Στο video του PAOK 24 μπορείτε να δείτε το σημείο, όπου σκοτώθηκε ο 24χρονος.
Newsit.gr
 

Συγκλονιστική μαρτυρία για τον θάνατο οπαδού του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ