Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Έναρξη Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης

ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Δ.ΙΕΚ) ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017Β
Στο σύνδεσμο:
https://diek.it.minedu.gov.gr
γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το εξάμηνο κατάρτισης 2017Β.
Το ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγει τη Παρασκευή 25/08/2017 και ώρα 14:00 και θα κλείσει τη Παρασκευή 01/09/2017 και ώρα 10.00.









Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις της Βοιωτίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
      Απαγορεύουμε  την κίνηση και την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της  26ης Αυγούστου ημέρα Σάββατο  2017,  έως και την 12η  βραδινή της  27ης Αυγούστου  ημέρα Κυριακή  2017,  στις  ακόλουθες περιοχές :


ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων - Κεραμίδι
Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο Ζαγαράς
Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
Θέση «Καραμπατσέικα» - Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες
Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Δάσος Μοσχοποδίου
Δάσος Αγίας Τριάδας
Δάσος Κιθαιρώνα.
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Δάσος Δερβενοχωρίων.
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Περιαστικό  Δάσος Τ.Κ. Κοκκίνου
      Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.

Το Τμήμα  Πολιτικής  Προστασίας  (pprost@viotia.gr)  της Περιφερειακής  Ενότητας  Βοιωτίας  έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς  και  τους Δήμους,  ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
       Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
      Επίσης  υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
      Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

      Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610 - 29036 24ωρου  λειτουργίας), καθώς και στην ιστοσελίδα  (tpp-vio@pste.gov.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδιά Rock στην Ελλοπία

Ο ΑΟ Ελλοπιακός σας προσκαλεί το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 στη μουσική εκδήλωση με τους «Κυνηγούς Ονείρων» στην Ελλοπία
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης-Αποτελέσματα Πανελληνίων εξετάσεων



Αποτελέσματα Πανελληνίων εξετάσεων

Η έκδοση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή και συνέχιση των σπουδών στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση χιλιάδων νέων που διαγωνίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, σε άλλους αφήνει την γλυκιά γεύση της επιτυχίας και σε άλλους την πίκρα της ημιτελούς προσπάθειας.

Στους επιτυχόντες ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή συνέχιση της προσπάθειας για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Σε αυτούς που δεν κατάφεραν προσωρινά να πραγματοποιήσουν τις προσδοκίες τους, για την συνέχιση των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τους ευχόμαστε καλή δύναμη και επιμονή, για την συνέχιση της προσπάθειας.

Σε κάθε περίπτωση η πορεία μέσα στη ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας για την απόκτηση γνώσης και εμπειριών, που θα μας δώσουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στις πολλές και δύσκολες απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Οι επιτυχίες μας ανοίγουν μεν εύκολους δρόμους, αλλά οι αποτυχίες είναι αυτές που ενεργοποιούν δυνατότητες και θέληση για την μεγάλη επιτυχία.

 Όπως άλλωστε έχει πει και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ “ Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις”.

Καλή συνέχεια σε όλους!

Για την Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερες εκδηλώσεις στο Μάζι Αλιάρτου-Όλο το πρόγραμμα



Διαβάστε Περισσότερα »

Τρωάδες και Φοίνισσες- Διπλή παράσταση Αρχαίας Τραγωδίας στους Κήπους της Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Εργοδότης πλήρωσε χρωστούμενα μεροκάματα σε χασίς αντί για χρήματα

Με… χασίς αντί για χρήματα πληρώθηκαν το μεροκάματό τους τέσσερις Πακιστανοί, που εργάστηκαν σε αγροτική καλλιέργεια σε περιοχή του δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν ύστερα από πληροφορίες που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, προχώρησαν στην σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών από το Πακιστάν, ηλικίας 26 ετών, 25 ετών, 26 ετών και 39 ετών.

Σύμφωνα με το patrisnews, η σύλληψή τους έγινε στην τοπική κοινότητα Αυγείου του δήμου Ήλιδας, όπου βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι τέσσερις συλληφθέντες και εργάζονται σε καλλιέργειες με πιπέρι.

Στην κατοχή των τεσσάρων Πακιστανών βρέθηκαν 215 γραμμάρια φρέσκιας κάνναβης. Οι τέσσερις Πακιστανοί υποστήριξαν ότι ο εργοδότης τους στις καλλιέργειες, αντί να τους πληρώσει με χρήματα τα τέσσερα μεροκάματα που τους όφειλε, τους πλήρωσε με κάνναβη.

Κάτι που το αποδέχτηκαν οι ίδιοι, αφού όπως υποστήριξαν και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν αγοράσει από τον ίδιο άνθρωπο κάνναβη για να δική τους χρήση.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας προχώρησαν σε νέα επιχείρηση και το μεσημέρι της Πέμπτης συνέλαβαν τον 48χρονο ημεδαπό, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις πλήρωσε τους αλλοδαπούς με κάνναβη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 48χρονος παραδέχτηκε ότι έδωσε κάνναβη στους αλλοδαπούς και συγκεκριμένα ότι τους την προσέφερε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 10 τροφές για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας



Eίναι σημαντικό να γνωρίζετε την διατροφή εκείνη, που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας και να προστατευθείτε από καρδιακές επιπλοκές.

Δείτε τι περιέχει αυτή η διατροφή:

Δημητριακά ολικής αλέσεως:
Η American Heart Association συνιστά την κατανάλωση τουλάχιστον έξι μερίδων δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα. Το πλιγούρι βρώμης, το πίτουρο βρώμης, το κριθάρι και το πίτουρο ρυζιού είναι δημητριακά ολικής αλέσεως που περιέχουν μεγάλες ποσότητες διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες δεσμέυουν την περιττή χοληστερόλη στον οργανισμό σας και του επιτρέπει να την αποβάλλει από το σώμα σας. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως θα σας δώσουν επίσης μαγνήσιο, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, διατηρώντας την πίεση του αίματος σας σε υγιή επίπεδα.

Φρούτα: Βάλτε μερικά φρούτα στην διατροφή σας, επειδή επίσης περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες. Προσθέστε 4-5 μερίδες ημερησίως από μήλα, αχλάδια, μπανάνες, δαμάσκηνα ή πορτοκάλια στην διατροφή σας για να μειώσετε ακόμα περισσότερο την LDL χοληστερόλη στο αίμα σας. Αυτά τα φρούτα παρέχουν επίσης αρκετό κάλιο, το οποίο μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του διαιτητικού νατρίου στην αρτηριακή πίεση.

Λαχανικά: Τα λαχανικά περιέχουν ενώσεις που ονομάζεται φυτικές στερόλες, οι οποίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τις διαλυτές φυτικές ίνες. Επιλέξτε 3-5 ημερήσιες μερίδες στην καθημερινή σας διατροφή από έντονα χρωματισμένα λαχανικά (γλυκοπατάτες, μπρόκολο, καρότα κλπ). Τα λαχανικά περιέχουν κάλιο, αντισταθμίζει την αρνητική δράση του αλατιού στην υπέρταση. Επίσης, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο, παρέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Όσπρια: Σημαντικές ποσότητες διαλυτών ινών θα βρείτε επίσης στα όσπρια. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε 3-4 μερίδες όσπρια την εβδομάδα. Συμπεριλάβετε φακές, φασόλια και ρεβίθια στη διατροφή σας για να μειώσετε την LDL χοληστερόλη.

Ψάρια: Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στις αρτηρίες σας. Η φλεγμονή είναι ένας από τους βασικούς αιτιολογικούς παράγοντες σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες σας. Προγραμματίστε τουλάχιστον 2 μερίδες από λιπαρά ψάρια (σολομός, ιππόγλωσσα, σκουμπρί, τόνος, πέστροφα κλπ) στην εβδομαδιαία διατροφή σας.

Άπαχο κρέας: Χρειάζεστε 85-170 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα. Αποφύγετε το τηγάνισμα του κρέατος ή το υπερβολικό “καψάλισμά” του στα κάρβουνα. Περιορίστε όσο μπορείτε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, επειδή είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες σας.
Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ή και και χωρίς λιπαρά) γαλακτοκομικά προϊόντα: Επιλέξτε τέτοιου τύπου γαλακτοκομικά προϊόντα επειδή περιέχουν ελάχιστα κορεσμένα λίπη. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν επίσης ασβέστιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μυικού συστήματος. Δεν χρειάζεστε πάνω από 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί περιέχουν Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό των αρτηριών, ενώ περιέχουν και αρκετό μαγνήσιο. Χρειάζεστε μόνο μια χούφτα την ημέρα, επειδή οι ξηροί καρποί είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσια σε θερμίδες.
usay.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρατάει τις εκτάσεις της στη Βοιωτία η χειμωνιάτικη πατάτα

Η φύτευση της χειμωνιάτικης πατάτας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στη Στερεά Ελλάδα. Δυστυχώς, οι τιμές διάθεσης της ανοιξιάτικης συγκομιδής από τους παραγωγούς ήταν εξαιρετικά χαμηλές. Όπως αναφέρει στην «ΥΧ» ο παραγωγός Θεόδωρος Τσαραμπάρης από τη Θήβα, οι παραγωγοί ευελπιστούν ότι η τιμή της χειμωνιάτικης πατάτας θα είναι υψηλότερη:

«Οι πατατοπαραγωγοί καλλιέργησαν περίπου τις ίδιες εκτάσεις σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ανοιξιάτικων δεν ήταν ικανοποιητικές. Κοιτάζουμε μήπως και μπορέσουμε να καλύψουμε μέρος της απώλειας του εισοδήματός μας με την καλλιέργεια της χειμωνιάτικης».

Να θυμίσουμε ότι η τιμή της χειμωνιάτικης πατάτας την περσινή περίοδο είχε ξεπεράσει τα 55 λεπτά το κιλό. Μια τέτοια τιμή ελπίζουν να πάρουν και οι παραγωγοί από τη φετινή συγκομιδή, και γι’ αυτό και επιμένουν στην καλλιέργειά της.
ypaithros.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 30 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο -Ηλιος με πολλά μποφόρ

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Δυνατοί άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη την χώρα.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για το Σάββατο:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Στην Δυτική Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά την ημέρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια, η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ