Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΘHBAΣ



Η
Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας παρέχει τις υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης στην περιοχή αρμοδιότητας της και ειδικότερα  το πολύ σημαντικό έργο της αδιάλειπτης παροχής νερού σε επαρκή ποσότητα και σε κατάλληλη ποιότητα σε όλους τους καταναλωτές, καθώς και της συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης των υγρών αποβλήτων συμβάλλοντας στην προστασία και ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, με προτεραιότητες τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.
Για την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών της και τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης ως κοινωφελής και μη κερδοσκοπική, θα πρέπει και οι χρήστες να δείξουν την απαιτούμενη συνέπεια ως προς την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Ληξιπρόθεσμη οφειλή  είναι αυτή η οποία έχει βεβαιωθεί με λογαριασμό και για την οποία έχει παρέλθει η αναγραφόμενη προθεσμία πληρωμής.
   Σε εφαρμογή του Αρθ. 52 του Ν. 4483/2017 και της με αριθμό 188/2017 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, η Επιχείρηση ανακοινώνει στους οφειλέτες της, ιδιοκτήτες του υδροδοτούμενου ακινήτου ή ενοικιαστές-υπόχρεους της παροχής,  τη δυνατότητα ρύθμισης για την καταβολή του συνόλου των ανεξόφλητων ληξιπρόθεσμων οφειλών (βεβαιωμένο κεφάλαιο οφειλής και τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής) από λογαριασμούς των παρεχόμενων υπηρεσιών της.
  Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης μπορεί να φτάσει τις εκατό (100), ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από είκοσι ευρώ (20€).  Η οφειλή απαλλάσσεται από τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. Με εφάπαξ καταβολή του κεφαλαίου οφειλής θα αφαιρούνται κατά ποσοστό 100% οι προσαυξήσεις λόγω τόκων.
Με την αποδοχή της ρύθμισης και την τήρησή της:
·         Αναστέλλεται η λήψη και εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων που αφορούν τις οφειλές της ρύθμισης
·         Απαλλάσσεται η βασική οφειλή (κεφάλαιο και τόκοι) από περαιτέρω προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά το χρονικό διάστημα που διαρκεί η ρύθμιση.
·         Παρέχεται στον οφειλέτη αναστολή της διαδικασίας διακοπής της υδροδότησης για τη ρυθμισμένη οφειλή
·         Σε περίπτωση που έχει γίνει διακοπή της υδροδότησης γίνεται επανασύνδεση αυτής κατόπιν υποβολής αιτήσεως
  Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2017, με δυνατότητα να υπαχθούν και οι οφειλές  που θα βεβαιωθούν ως την ημερομηνία αυτή.
Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο έως και την 30ή Νοεμβρίου 2017.
   Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. παρακαλεί τους χρήστες (ιδιοκτήτες ή υπόχρεους) να ανταποκριθούν και να εξοφλήσουν εκκρεμείς οφειλές λογαριασμών τους ή να προβούν σε ρύθμιση καταβολής τους, προκειμένου να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες από το νόμο και τον Κανονισμό της επιχείρησης για την άμεση είσπραξη οφειλών και να μην προβεί στην έσχατη λύση, τη διακοπή της υδροδότησης.
  Επίσης παρακαλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είναι υπόχρεοι λογαριασμών κατανάλωσης αλλά το ενοικιάζουν ή το παραχωρούν, να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση προκειμένου να ενημερωθούν για την ύπαρξη οφειλών για τις οποίες είναι συνυπόχρεοι σύμφωνα με τον Ν. 1069/80 .
Πληροφορίες στο Τμήμα Καταναλωτών, τηλ. 2262022547.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΘ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ   ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή του ντοκιμαντέρ εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Φέτος – για 3η χρονιά - εντάχθηκε και η Λιβαδειά στον κατάλογο των πόλεων.
Έτσι στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.30 μμ. θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

         Οι προβολές θα γίνουν στο ART CAFÉ ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ – Ι. ΛΑΠΠΑ 9 –
         ΛΙΒΑΔΕΙΑ

         ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Για τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Wall Democracy   26’

Βάλια Καρδή - Νεφέλη Κοσκινά

Στην Αθήνα, οι τέχνες του δρόμου και πιο συγκεκριμένα το graffiti, είναι ένα φαινόμενο που δύσκολα περνάει απαρατήρητο μέσα στο αστικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσε άραγε να αντικατοπτρίζει τις εξουθενωτικές επιπτώσεις μιας οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης; Είναι μια πολιτική και επαναστατική δράση ή όχι; Graffiti και street art, νομιμότητα και παρανομία, τέχνη και βανδαλισμός. Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την Αθήνα και να ζητήσουμε από 14 καλλιτέχνες (writers, street artists και εικαστικούς), να μας απαντήσουν σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

No silence   47’

Μαρία Θεοδωράκη, Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης, Μαρία Νικολάκη

«Ήταν τόσο πρωτοποριακό, που φαινόταν ακατανόητο.» Για πολλά χρόνια ο θόρυβος δεν νοούνταν ως τίποτα περισσότερο από θόρυβος. Τα ηλεκτρονικά μέσα κατόρθωσαν να μετασχηματίσουν αυτόν το θόρυβο σε ήχο με νόημα, η ερμηνεία του οποίου ποικίλλει. Το No Silence προσπαθεί να προσεγγίσει την ερμηνεία και τη χρήση του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέσα από την καλλιτεχνική δράση ανθρώπων που, ως δημιουργοί, διαπραγματεύονται το ρόλο τους. Χωρίς ο προσδιορισμός της ταυτότητάς τους να αποτελεί πρωταρχικό προβληματισμό, καταφέρνουν με κάθε μέσο την ολοκληρωτική κατάλυση της σιωπής.

Κάθε μέρα 55’

Σπύρος Γερούσης

Το ντοκιμαντέρ Κάθε μέρα ασχολείται με τις καθημερινές προκλήσεις και πολιτικές επιλογές της γενιάς της δεκαετίας του ’90, υπό το πρίσμα της χιπ χοπ κουλτούρας. Η γενιά του ’90 αποτελεί κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, του οποίου οι συλλογικές ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον και μιας σχετικής ευμάρειας έχουν διαψευστεί από πολιτικές αποφάσεις, το λόγο των ΜΜΕ και τις καθημερινές προκλήσεις της σκληρής πραγματικότητας της κρίσης. Είναι μια ταινία ανασκόπησης, καλλιτεχνικώv ερμηνειών της πραγματικότητας και συλλογισμού περί πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής.

      Για την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ο διάλογος του Βερολίνου             80’

Νίκος Λυγγούρης

Ένα κινηματογραφικό δοκίμιο που αποτελείται από κομμάτια ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας και φιλοσοφικού στοχασμού, με θέμα το πολύπλοκο αλληλεπιδραστικό παιχνίδι μεταξύ των πολιτισμών του ευρωπαϊκού βορρά και νότου που έχει τη μορφή ενός πέρα-δώθε μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Ένα ταξίδι μέσα από το λαβύρινθο της νεώτερης ευρωπαϊκής ιστορίας, κατά τη διάρκεια του οποίου εθνογραφία, ιστοριογραφία, πολιτισμός, καθημερινότητα, πολιτική και προσωπικά βιώματα αναμειγνύονται σε καινούργιους συνδυασμούς.

Η μεγάλη ουτοπία    90’

Φώτος Λαμπρινός

1917-2017: Ένας αιώνας από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Το μεγάλο όραμα που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη, γέννησε μεγάλες ελπίδες, όνειρα, οράματα και μαζί εξεγέρσεις, πολέμους, καταστροφές, που σημάδεψαν ανεξίτηλα ολόκληρο τον εικοστό αιώνα. Έναν αιώνα που έζησε τη μεγαλύτερη ουτοπία που γέννησε ποτέ η ανθρωπότητα. Η ταινία αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) αυτού του οράματος στη χώρα που γεννήθηκε, τη Σοβιετική Ένωση, ανατρέποντας πολλά από τα μέχρι σήμερα γνωστά στερεότυπα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτυχημένο το φετινό παζάρι της Θήβας


Επιτυχημένη η φετινή διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης Θήβας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια Εμποροπανήγυρη της Θήβας, που φέτος για πρώτη φορά διεξήχθη κατά μήκος του ρέματος Αγ. Ιωάννη, πλησίον της οδού Οπλ. Βόγκλη στους Αγ. Θεοδώρους.

Με την επιλογή της νέας τοποθεσίας, η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία με θετικά σχόλια για τη διαμόρφωση του χώρου, την κατασκευή των παραπηγμάτων που αναπτύχθηκαν σε μήκος περίπου 220 μ., την άνετη κίνηση των επισκεπτών, την ευκολότερη στάθμευση των οχημάτων  και ιδιαίτερα για την καθαριότητα του χώρου.

Στην εμποροπανήγυρη συμμετείχαν 67 έμποροι με διάφορα είδη -από τα επιτρεπόμενα με βάση τον κανονισμό- εμπορεύματα και κληρώθηκαν - διατέθηκαν όλα τα παραπήγματα, γεγονός που επέφερε  σημαντικά έσοδα στο Δήμο και  περισσότερα από άλλες χρονιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημοτικός Αστυνόμος, Υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και η αρμόδια Επιτροπή πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους καθ' όλη τη διάρκεια, στο πλαίσιο της τήρησης των κανονισμών λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο συγκεκριμένος δημοτικός χώρος να διαμορφωθεί κατάλληλα στο προσεχές μέλλον, ώστε να χρησιμοποιείται ως χώρος άσκησης υπαίθριας οργανωμένης αγοράς.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών, το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας για τη σημαντική συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή και  την ασφάλεια των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης. Ευχαριστεί, επίσης, τους υπαλλήλους της Τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσίας, του Τμ. Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, του Τμ. Καθαριότητας και Πρασίνου και τον Δημοτικό Αστυνόμο που εργάστηκαν απρόσκοπτα για την επιτυχημένη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας



Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας είχε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Τρίτη 29 Αυγούστου στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπ. Συλλόγου Θήβας κ. Αναστάσιος Σαμιώτης και τα μέλη κ.κ. Βασίλης Γκέλης, Νίκος Λεμονάκος, Στέφανος Δημόπουλος και Πέτρος Νταγιάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο και έχουν αντίκτυπο στον κλάδο των εμπόρων, όπως η ετήσια Εμποροπανήγυρη της πόλης, ο Κανονισμός Λειτουργίας του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα, το παρεμπόριο  αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι λόγω της οικονομικής κρίσης. Τέλος, επιβεβαιώθηκε η θέληση για αγαστή συνεργασία του Δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας.  
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μπαμπάδες με Ρούμι" Θεατρική παράσταση στη Ξηρονομή


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Τον καταπλάκωσε δέντρο που προσπαθούσε να κόψει

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Παλαιόκαστρο Μακρακώμης, όταν έλατο καταπλάκωσε 48χρονο κάτοικο της περιοχής.

Το κακό έγινε νωρίς το πρωί, όταν ο Γ.Δ. πήγε με έναν 83χρονο θείο του από το χωριό, στη θέση «Νόμστρος» για να κόψουν δέντρα.

Κάποιος λάθος υπολογισμός, η κακιά ώρα, έφερε έναν μεγάλο έλατο να πέφτει πάνω στον άτυχο άνδρα που βρήκε ακαριαίο θάνατο. Ο ηλικιωμένος άνδρας που ήταν μαζί του κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να τον απεγκλωβίσει, καθώς το δέντρο ήταν τεράστιο, ενώ επειδή δεν οδηγούσε χρειάστηκε και αρκετή ώρα για να βγει στο δημόσιο δρόμο και να καλέσει σε βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσε και πλήρωμα της Πυροσβεστικής από τη Μακρακώμη για τον απεγκλωβισμό του, αλλά ήταν πλέον αργά.

Τα αίτια του δυστυχήματος εξετάζει πλέον το ΑΤ Σπερχειάδας.

lamiareport 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρυθμίσεις οφειλών προς το Δήμο Θηβαίων μέχρι 30-11-2017



Ο Δήμος Θηβαίων στα πλαίσια του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107/31.07.2017 τεύχος Α') «Ρυθμίσεις για τον Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας- Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν βεβαιωθεί ή  θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του Ν.4483/17, ήτοι έως και 30.09.2017.

Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του Ν.4483/17, δηλ. έως 30.11.2017. (άρθρο 52 παρ. 3 Ν. 4483/2017).

Συγκεκριμένα:
Α. Στη ρύθμιση του Ν. 4483/2017 υπάγονται οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος αυτού, ήτοι έως και 30.09.2017.

Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις (πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων) με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.

Γ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 52 του Ν. 4483/2017 πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση ή το ποσό της εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η αίτηση θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
Δ. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι (20) ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Ταμειακή Υπηρεσία  του Δήμου Θηβαίων (Υπεύθυνοι Επικοινωνίας κ. Κωτσογιάννη Μαρία – κ. Παπαγιαννάκη Ελένη τηλ. 2262350617, 616

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δήμου Λεβαδέων για το αντίτιμο εισόδου στις εκδηλώσεις Τροφώνια 2017

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι στις εκδηλώσεις των
Τροφωνίων 2017 για τις οποίες υπάρχει αντίτιμο εισόδου, το ύψος καθορίζεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους ή τα καλλιτεχνικά σχήματα για την κάλυψη των εξόδων τους (μετακινήσεις, μεταφορά σκηνικών και εξοπλισμού, έξοδα προβολής κλπ) και ο Δήμος δεν έχει κάποιο έσοδο από αυτές.
Αντιθέτως, ο Δήμος Λεβαδέων για τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων αναλαμβάνει τη δαπάνη της ηχητικής – φωτιστικής κάλυψης τους και μεριμνά για τη διαμόρφωση των χώρων πραγματοποίησής τους (καθίσματα, καθαρισμός, κ.λ.π.).
Η μόνη περίπτωση που ο Δήμος Λεβαδέων καθόρισε το αντίτιμο του εισιτηρίου και εισέπραξε το ποσό ήταν στη συναυλία της Γιώτας Νέγκα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στα οικοτροφεία και ειδικά σχολεία της πόλης.    

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος αντιδήμαρχος στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων


Στον ορισμό νέου Αντιδημάρχου  προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης.

Νέος αντιδήμαρχος ορίστηκε ο κ. Κοκοράκης Λουκάς στη θέση του  κ. Μανίκα Χρυσόστομου. 


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

«Αντικατάσταση Αντιδημάρχου Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 44/2017 Απόφασης Δημάρχου».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 1, 54 παρ.4, 58,59,61,92,94 και 282 του Ν.3852/2010 όπως ισχύουν (ΦΕΚ 87/Α’/2010) «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και
της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»
2. Τις διατάξεις των άρθρων 75,76,87 και 89 του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α/2006) «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων»
3. Τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 3 του Ν.4051/2012 (ΦΕΚ 40/Α/2012) «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις
εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του Ν.4046/2012», με τις οποίες τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ
87/Α/2010), αναφορικά με την αντιμισθία των αντιδημάρχων.
4. Τις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 του Ν.4071/2012 (ΦΕΚ 85/Α/2012) «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη
Διοίκηση – Ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50/ΕΚ»
5. Τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 33 του Ν.4483/2017 (ΦΕΚ 107/Α/31.07.2017) Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και
λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) - Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το
προσωπικό των Ο.Τ.Α. - Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας - Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις.
6. Την υπ’ αριθμ. 43 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με α.π. 30565/06-08-2014 με θέμα «Ορκωμοσία των αιρετών του δήμου, εγκατάσταση των νέων
αρχών και εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των Δήμων (Δημοτική Περίοδος: 1η Σεπτεμβρίου 2014 – 31η Αυγούστου 2019)»
7. Την υπ’αριθμ.23/2014 απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 για την
ανάδειξη δημοτικών Αρχών στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
8. Το Πρωτόκολλο ορκωμοσίας του Δημάρχου και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, της 29ης Αυγούστου 2014.
9. Την υπ΄αριθμ. ΓΠ-192/18-03-2014 Απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «Τροποποίηση της απόφασης με αριθμό 2891/15-03-2013
(ΦΕΚ 630/Β/2013)» και θέμα «Αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοίκων 2011 που αφορούν στον De Facto πληθυσμό της χώρας» (ΦΕΚ699/Β)
10. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων
11. Την υπ’ αριθμ. 44/2017 (ΑΔΑ: 9ΟΣΕΩΨ4-ΩΜ4) προηγούμενη απόφαση του Δημάρχου για τον ορισμό αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων
12. Την υπ’ αριθμ. 44/2017 (ΑΔΑ: 9ΟΣΕΩΨ4-ΩΜ4) απόφαση του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων με την οποία ορίστηκε ο κ. Μανίκας Χρυσόστομος
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αλιάρτου, του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων
13. Την αριθμ. 44/2017 (ΑΔΑ: 9ΟΣΕΩΨ4-ΩΜ4) απόφαση του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων για τον καθορισμό παροχής αντιμισθίας των Αντιδημάρχων του
Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, με την οποία καθορίστηκε ότι ο κ. Μανίκας Χρυσόστομος και ο κ. Παπαθανασίου Αθανάσιος θα τους παρέχεται αντιμισθία
14. Την υπ΄αριθμ. Πρωτ. 8023/31-08-2017 αίτηση παραίτησης του κ. Μανίκα Χρυσόστομου από την θέση του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Αλιάρτου, του Δήμου
Αλιάρτου – Θεσπιέων
15. Την ανάγκη αντικατάστασης του Αντιδημάρχου κ. Μανίκα Χρυσόστουμου πριν από την λήξη της θητείας του.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Α1. Αποδέχεται την υπ’ αριθμ .Πρωτ. 8023/31-08-2017 αίτηση παραίτησης του κ. Μανίκα Χρυσόστομου από την θέση του αντιδημάρχου για τους λόγους που
μνημονεύονται σε αυτήν και
Β1. Ορίζει Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αλιάρτου, του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, από 01/09/2017 μέχρι και 31/08/2019 τον Δημοτικό Σύμβουλο Πλειοψηφίας τον κ.
Κοκοράκη Λουκά του Αθανασίου, αναθέτοντας σ’ αυτόν τις πιο κάτω κατά τόπους αρμοδιότητες, που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου:
1. Καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων
2. Δίκτυα ύδρευσης
3. Συντήρηση πρασίνου
4. Συντήρηση- έλεγχος παιδικών χαρών
5. Κοιμητήρια
6. Σήμανση, φωτισμός, πινακίδες
7. Διαχείριση αδέσποτων ζώων στη Δ.Ε. Αλιάρτου σε συνεργασία με τους προέδρους Δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων
8. Υπογραφή παντός εγγράφου που έχει σχέση με τις προαναφερόμενες στον αντιδήμαρχο αρμοδιότητες
Σε περίπτωση απουσίας του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Αλιάρτου τις αρμοδιότητές του, τις ασκεί ο Διοικητικός Αντιδήμαρχος
Γ. Από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών (Οικονομικών, Προγραμματισμού και Διαφάνειας) κ. Αραπίτσα Γεώργιο του Ευαγγέλου αφαιρεί την αρμοδιότητα περί
συντονισμού συνεργειών μεταξύ των υπολοίπων Αντιδημάρχων όταν ο Δήμαρχος κωλύεται και την μεταβιβάζει
Δ. Στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπαθανασίου Αθανάσιο του Χαραλάμπους, μεταβιβάζει πέραν των άλλων
αρμοδιοτήτων που του έχουν μεταβιβαστεί με την υπ’ αριθμ. 44/2017 (ΑΔΑ: 9ΟΣΕΩΨ4-ΩΜ4) απόφαση Δημάρχου και την εξής αρμοδιότητα, από 01/09/2017
έως 31/08/2019: Συντονισμός συνεργειών μεταξύ των υπολοίπων Αντιδημάρχων όταν ο Δήμαρχος κωλύεται.
Ε. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους οι Αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν είναι δυνατή η
αντικατάστασή τους παρά μόνο μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.
ΣΤ. Κατά τα λοιπά ισχύει ως έχει η υπ’ αριθμ. 44/2017 (ΑΔΑ: 9ΟΣΕΩΨ4-ΩΜ4) απόφαση Δημάρχου «Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και
αρμοδιότητες από 01-03-2017 έως 31-08-2019».
Ζ. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί μία φορά στην τοπική ημερήσια εφημερίδα «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΏΡΑ» και να αναρτηθεί στο πρόγραμμα Διαύγεια και στην
ιστοσελίδα του Δήμου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Κυκλοφορούσαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, φορτωμένο με κλοπιμαία, ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν (4) άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετέφεραν πλήθος αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν

Επιπλέον κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, (5) μαχαίρια διαφόρων τύπων, ποσότητα ηρωίνης, ναρκωτικά δισκία, λαθραία πακέτα τσιγάρων κ.α.

Εξιχνιάσθηκε μία κλοπή από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο


Τέσσερις (4) ημεδαποί συνελήφθησαν, χθες (30-08-2017) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.

Πρόκειται για έναν 53χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες ηλικίας 57, 33 & 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων, τελωνειακού κώδικα και αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι για το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί η κλοπή του, την 04-08-2017 στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η πινακίδα κυκλοφορίας που έφερε ανήκει σε έτερο όχημα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τόσο εντός του οχήματος, όσο και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·        πλήθος αντικειμένων και εγγράφων [(4) κλειδιά αυτοκινήτων, (24) κινητά τηλέφωνα, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (tablet, usb, gps, φωτογραφικές μηχανές κ.α.), κοσμήματα, πιστωτικές κάρτες κ.α.], την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν,

·        διαρρηκτικά εργαλεία (φανούς, βαριοπούλα, πένσα, κατσαβίδι),

·        (5) μαχαίρια διαφόρων τύπων και μηκών,

·        (1) μεταλλική ράβδο,

·        (8) γραμμάρια ηρωίνης, σε μορφή βράχου,

·        (26) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, καθώς και

·        ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και λαθραίων πακέτων τσιγάρων.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες, πέραν της κλοπής του ανωτέρω οχήματος, το οποίο ομοίως κατασχέθηκε, είχαν προβεί και στην παραβίαση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πριν λίγες ημέρες στην περιοχή της Χαλκίδας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, μέρος των οποίων βρέθηκαν μεταξύ των κατασχεθέντων και αποδόθηκαν νομότυπα.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν έντονο ποινικό παρελθόν, απασχολώντας τις Διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Θηβών.




Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο νέα έργα στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΔΟΠΟΙΙΕΣ
Υπογράφηκαν την Τετάρτη 30-8-2017 από το Δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων  και τον εκπρόσωπο της «ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΒΕΤΕ» κο Μπεκρή Σπύρο, οι  συμβάσεις για δύο μεγάλα έργα στο Δήμο μας.
Τα έργα αφορούν οδοποιίες εντός πυρόπληκτων περιοχών και πιο συγκεκριμένα το δρόμο «από ΧΑΔΑ Μαυρομματίου έως Άγιο  Γεώργιο» ,προϋπολογισμού 222.510,87 Ευρώ με ΦΠΑ και το δρόμο «Από οικία Λάμπρου έως Στενή», προϋπολογισμού 278.461,91 Ευρώ με ΦΠΑ.
Τα έργα αυτά θα προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ενώ θα εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της Δ.Ε. Θεσπιέων καθώς μειώνουν σημαντικά την απόσταση προς την έδρα του Δήμου.
Η χρηματοδότηση γίνεται από το ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 466, δράσεις σε πυρόπληκτες περιοχές).Υπενθυμίζουμε ότι πυρόπληκτες περιοχές στο Δήμο μας έχουν χαρακτηριστεί οι τ.κ. Μαυρομματίου και Άσκρης.

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώην στέλεχος κραταιών εταιρειών τεχνολογίας προειδοποιεί..

Ξεχάσατε το smartphone σας στο σπίτι και τώρα νιώθετε νευρικότητα, αισθάνεστε ότι κάτι χάνετε; Μπαίνετε να χαζέψετε στο Facebook, στο Instagram ή στο YouTube και καταλήγετε να χαραμίζετε όλη τη μέρα εκεί; Η ημερήσια διάταξη θεμάτων που απασχολούν το μυαλό σας ορίζεται από τα θέματα που θέτουν τα σόσιαλ μίντια; Δεν είστε εξαίρεση, ούτε και ευθύνεστε αποκλειστικά για αυτόν τον καθ’ όλα σύγχρονο εθισμό. Η τεχνολογία έχει βρει τον τρόπο να κάνει κατάληψη στο μυαλό μας, υποστηρίζει ο Τρίσταν Χάρις, πρώην product manager της Google και νυν επικριτής των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, που, όπως λέει, έχουν βρει τρόπους να ελέγχουν και να χειρίζονται τη σκέψη και τον χρόνο μας.

«Το κινητό στην τσέπη σας είναι σαν ένας κουλοχέρης. Κάθε φορά που το κοιτάτε είναι σαν να τραβάτε τον μοχλό για να δείτε αν κερδίσατε κάτι». Ετσι περιγράφει ο Xάρις την κατάσταση εξάρτησης που έχουμε διαμορφώσει με τα τηλέφωνά μας, τον οποίο ο Τύπος στις ΗΠΑ χαρακτηρίζει «ό,τι κοντινότερο διαθέτει σε συνείδηση η Σίλικον Βάλεϊ». Σκεφτείτε το, συμβαίνει. Η εξάρτηση αυτή οδηγεί ακόμα και σε αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «κατά φαντασίαν δονήσεις» – όταν δηλαδή νομίζουμε ότι το κινητό μας δονείται ή χτυπάει, ενώ μπορεί να μην είναι καν εκεί.

«Η τεχνολογία πλέον κατευθύνει το τι σκέφτονται καθημερινά δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι», λέει ο Χάρις. «Οι θρησκείες και οι κυβερνήσεις δεν έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στην καθημερινότητά μας». Ο απόφοιτος του Στάνφορντ με προϋπηρεσία σε μεγαθήρια, όπως η Google, η Apple και η Apture, παράτησε την καριέρα αυτή για να στήσει το Time Well Spent, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που σκοπό έχει να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία εκμεταλλεύεται τα τρωτά μας σημεία, το πώς οι προγραμματιστές σχεδιάζουν τηλέφωνα και εφαρμογές, ώστε να απορροφούν όλο και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μας, χρόνο που δεν επιθυμούμε απαραίτητα να δώσουμε.

Αύξηση εφηβικού άγχους

Ψυχολόγοι δε επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία αυξάνει γεωμετρικά το άγχος, ειδικά στους εφήβους, οι οποίοι είναι οι πιο επιρρεπείς. Πλέον, ούτε εκείνοι ούτε εμείς έχουμε χρόνο για να μην κάνουμε απολύτως τίποτα, κάτι που ψυχολογικά κρίνεται απαραίτητο. Τα τηλέφωνά μας μετατρέπονται σε συσκευές που προκαλούν συνεχή διέγερση. Ο ψυχολόγος Λάρι Ρόζεν και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο Dominguez Hills στην Καλιφόρνια διαπίστωσαν πως όταν οι άνθρωποι μένουν μακριά από τα κινητά τους, ο εγκέφαλός δίνει σήμα για την παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλη. Η κορτιζόλη δημιουργεί μια κατάσταση επιφυλακής στον εγκέφαλο, μας κάνει υπερευαίσθητους στο περιβάλλον, κάτι που π.χ. εξυπηρετούσε τον πρωτόγονο άνθρωπο γιατί τον κρατούσε ασφαλή. Σήμερα απλώς μας οδηγεί στην ανάγκη να κοιτάξουμε το κινητό μας.

Τα συστήματα αυτά είναι σχεδιασμένα ώστε να κατευθύνουν τα ένστικτά μας καλύτερα από ό,τι εμείς τα ελέγχουμε. Τα Snapchat Streaks εθίζουν τους εφήβους στο να στέλνουν καθημερινά έστω ένα μήνυμα σε όλες τις επαφές τους, τα autoplay στο YouTube μας κρατούν περισσότερη ώρα εκεί, οι ειδοποιήσεις μας υπενθυμίζουν να τσεκάρουμε τις συσκευές μας. Και πώς ξέρουμε πότε είναι κάτι που θέλουμε εμείς και πότε μας κατευθύνει η συσκευή; «Αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων», λέει ο Χάρις στο Wired. «Κάποιες φορές αυτό είναι ευχάριστο. Δεν είμαι ενάντια στην τεχνολογία. Απλώς σε αυτόν τον πόλεμο για την προσοχή μας η τεχνολογία μάς κατευθύνει προς τους δικούς της στόχους, όχι τους δικούς μας. Απολαμβάνουμε αυτό που μας πείθει να κάνουμε, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ήταν επιλογή μας. Ξεχνάμε αν το επόμενο βίντεο στο YouTube φορτώθηκε αυτόματα και ήμασταν ευχαριστημένοι που παρακολουθήσαμε. Ομως, όλοι αυτοί που εργάζονται για να μας δώσουν το καλύτερο πιθανό επόμενο βίντεο δεν γνωρίζουν ότι είναι 2 π.μ. και μπορεί να πρέπει να κοιμηθούμε. Δεν είναι στην ομάδα μας. Είναι στην ομάδα αυτών που θέλουν να περάσουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία...».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανταζής-Τσάκωνας-Γαλιάτσου το Σάββατο στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Απόλλωνας Λιβαδειάς ευχαριστεί τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων και τον Γ.Σ.Αλιάρτου

Το κλειστό της Λιβαδειάς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτές τις ημέρες λόγω ενός διεθνούς τουρνουά μπάντμιντον και ο Απόλλωνας Λιβαδειάς βρήκε στέγη για προπονήσεις στο κλειστό της Αλιάρτου.

Η διοίκηση του Απόλλωνα, ευχαρίστησε μέσω ανακοίνωσης το Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων
αλλά και τον Γ.Σ.Αλιάρτου, υποσχόμενος ανάλογη φιλοξενία στο μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

‘Το ΔΣ της ομάδας μας ευχαριστεί τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιών για την εξυπηρέτηση που παρέχει αυτές τις ημέρες στην ομάδα μας, με την χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιάρτου για την προετοιμασία μας καθώς το Κλειστό της Λιβαδειάς έχει παραχωρηθεί για διεθνές τουρνουά badminton.

Ευχαριστούμε θερμά και την ομάδα του ΓΣ Αλιάρτου για την παραχώρηση ωρών προπόνησης στο κλειστό. Είμαστε ιδιαίτερα υποχρεωμένοι και ευγνώμονες για αυτήν σας την βοήθεια στην ομάδα μας και σας δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε αυτήν την όμορφη φιλοξενία. Επίσης, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τους αγώνες της ομάδας μας στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ. Σας ευχαριστούμε πολύ!’
Διαβάστε Περισσότερα »

10 φορές πιο βρώμικο απ΄το καπάκι της τουαλέτας ...είναι το κινητό!


Δεν το αποχωρίζεστε ποτέ. Συχνά κοιμάστε με αυτό δίπλα σας και το κοιτάζετε κάθε τόσο. Γνωρίζετε όμως, πόσο, βρώμικο είναι το κινητό σας τηλέφωνο;

Η απάντηση είναι: πιο βρώμικο από όσο νομίζετε. Έτσι, έδειξε έρευνα που έκανε η Deloitte. Σύμφωνα με την έρευνα, οι... Αμερικανοί τσεκάρουν το κινητό τους κατά μέσο όρο 47 φορές κάθε μέρα.

«Λόγω ότι οι άνθρωποι κουβαλούν παντού τα κινητά του, ακόμα και σε περιπτώσεις που θα έπλεναν κανονικά τα χέρια τους, πριν κάνουν οτιδήποτε, τα κινητά τηλέφωνα έχουν την τάση να γίνονται αρκετά αηδιαστικά», αναφέρει η Emily Martin, βοηθός καθηγητή επιδημιολογίας στο University of Michigan School of Public Health, σύμφωνα με το Time.

Ταυτόχρονα, πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν 17.000 βακτήρια στα τηλέφωνα των μαθητών λυκείου, ενώ επιστήμονες από το University of Arizona βρήκαν ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από τις περισσότερες τουαλέτες.

Παρ΄ολ' αυτά, τα περισσότερα βακτήρια από αυτά που βρίσκονται στα κινητά δεν θα σας αρρωστήσουν σε γενικές γραμμές, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ