Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Είδαν τον χάρο με τα μάτια τους: Τρελή πορεία Ι.Χ.στη διασταύρωση Μαυρομματίου-Φωτογραφίες

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν  ο  οδηγός και τρεις επιβαίνοντες σε Ι.Χ. στη Θηβών Λιβαδειάς
Άγιο είχαν  σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress,  τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας, όταν το όχημά τους πριν από λίγη ώρα  εξετράπη της πορείας του στην Παλαιά Εθνική Οδό Θηβών Λιβαδειάς.

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης Μαυρομματίου, με το όχημα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, να εκτραπεί σε παρακείμενο χωράφι ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό,παρά μόνο το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Θηβών.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης










Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς ρυθμίζονται τα χρέη στους Δήμους

Με την καταβολή της πρώτης δόσης αναστέλλεται η όποια λήψη αναγκαστικών μέτρων


Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με ευνοϊκούς όρους παρέχουν οι Δήμοι της χώρας σε πολίτες και επαγγελματίες.

Σύμφωνα με το νέο νόμο 4483/2017 αρ. 52, επιτρέπεται στους οφειλέτες ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων ή την εφάπαξ καταβολή του ποσού, να απαλλαγούν έως και κατά 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και τα πρόστιμα. Επίσης, με την καταβολή της πρώτης δόσης αναστέλλεται η όποια λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα αν ο οφειλέτης καταβάλει εφάπαξ το σύνολο του ποσού, απαλλάσσεται 100% από τις προσαυξήσεις – τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και τα πρόστιμα.

    Από 2 έως 24 δόσεις, ο οφειλέτης απαλλάσσεται κατά 80% από τις προσαυξήσεις – τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και τα πρόστιμα.
    Από 25 έως 48 δόσεις, ο οφειλέτης απαλλάσσεται κατά 70% από τις προσαυξήσεις – τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και τα πρόστιμα.
    Από 49 έως 79 δόσεις, ο οφειλέτης απαλλάσσεται κατά 60% από τις προσαυξήσεις – τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και τα πρόστιμα
    Τέλος από 73 έως 100 δόσεις, ο οφειλέτης απαλλάσσεται κατά 50% από τις προσαυξήσεις – τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και τα πρόστιμα.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στο Ταμείο του Δήμου το αργότερο έως 30/11/2017. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση το αίτημα εξετάζεται από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η οποία αποφαίνεται μετά από σχετική εισήγηση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Σημειώνεται ότι πλέον με το άρθρο 65 του ίδιου νόμου, τα στοιχεία που αφορούν στην ακίνητη περιουσία και στο εισόδημα των υπόχρεων εντός των ορίων της διοικητικής τους Περιφέρειας, μπορούν να δοθούν εντός 30 ημερών με μια απλή αίτηση στους Δήμους, οπότε η διασταύρωση και η σύγκριση των δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων είτε για το Τέλος Καθαριότητας είτε για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, θα μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μια πολύ απλή υπόθεση. Συνεπώς σχετικά νωρίς θα αποκαλυφθούν τα όποια λάθη – εκούσια ή ακούσια – στη δήλωση προς τους Δήμους και θα βεβαιωθούν οι διαφορές με υποχρεωτική επιβολή των νόμιμων προστίμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δίωξη Ναρκωτικών «ξετίναξε» σπείρα που μοίραζε ηρωίνη σε όλη την χώρα

Ως μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας στον «ακήρυχτο πόλεμο» κατά των ναρκωτικών λογίζεται η εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά την παρουσίαση της υπόθεσης από την αστυνομία, η σπείρα είχε έδρα τη Δυτική Αττική και είχε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κατασχεθείσες ποσότητες ηρωίνης ανευρέθηκαν αυτοκόλλητα με επιγραφές, που αντιστοιχούν σε πόλεις προορισμού, όπως ενδεικτικά οι πόλεις Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση για να εξυπηρετεί το δίκτυο διακίνησης των ναρκωτικών είχε αναπτύξει ένα παράλληλο σύστημα αποθήκευσης, εργαστηριακής νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης.

Σε έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία σε καταυλισμό την Νέα Ζωή Ασπροπύργου, εντοπίστηκαν χώροι που συγκροτούν τέτοιου είδους εργαστήρια, σε πλήρη μορφή.

Μάλιστα γύρω από τα εργαστήρια αυτά, σε περίκλειστους και μη υπαίθριους χώρους και σε ειδικές κρύπτες κάτω από το έδαφος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 23 κιλά ηρωίνης, κατανεμημένα σε 49 συσκευασίες, ενώ επιπλέον βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και νοθευτική ουσία βάρους πάνω από 16,5 κιλά.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα τρεις υπήκοοι Αλβανίας (2 άνδρες και μια γυναίκα) και δυο Έλληνες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης  ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης: «Κατά τη διάρκεια της έρευνας που οδήγησε στην εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης παρουσιάστηκαν ιδιαίτερες προκλήσεις για την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η τοπογραφία της συγκεκριμένης περιοχής αποτελούσε ανασταλτική παράμετρο για τον σχεδιασμό της επιχείρησης. Η επιτήρηση της περιοχής ήταν δυσχερής και η όποια παρέμβαση αποτρεπτική. Παρ όλα αυτά, καταφέραμε μέσω ανάλυσης των πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεων και αστυνομικών ενεργειών επιτήρησης να ταυτοποιήσουμε τους ρόλους και την εγκληματική δράση των εμπλεκομένων και να ανακαλύψουμε τους χώρους στην περιοχή που είχαν αποκρύψει τα ναρκωτικά και τους χώρους που χρησιμοποιούσαν ως εργαστήρια νόθευσης και επανατυποποίησης αλλά και αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Για την ταυτοποίηση των χώρων η οποία παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες, ακολουθήθηκαν μέθοδοι και εξειδικευμένες τεχνικές, οι οποίες υποβοηθήθηκαν με τεχνικά μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, οι βαλκανικές και βόρειες διαδρομές είναι οι κύριοι διάδρομοι διακίνησης ηρωίνης που συνδέουν την Μέση Ανατολή με τις τεράστιες αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Η βαλκανική οδός που διασχίζει ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη προς την αγορά την Δυτικής Ευρώπης περνάει από τους δρόμους της Τουρκίας και της Ελλάδας. Ως εκ τούτου η επιτυχία αυτή, έρχεται σαν αποτέλεσμα των προσπαθειών των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στους δρόμους του διεθνικού εγκλήματος υπάρχουν διωκτικές αρχές οι οποίες μπορούν να καταστείλουν την δράση τέτοιων εγκληματικών ομάδων».

Ο διοικητής τόνισε πως στο πλαίσιο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των περιοχών αυτών και των κοινωνικών δομών, σε περιοχές όπως αυτές της Δυτικής Αττικής, η αστυνομία εντατικοποιεί την παρουσία της με στοχευμένες δράσεις στην ευρύτερη περιοχή για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δραστηριότητας συγκεκριμένων ομάδων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποστήριξη μαθητών με αναπηρία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020, της πράξης για την υποστήριξη μαθητών με αναπηρία και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικής δαπάνης 393.320 ευρώ.
Η συγκεκριμένη πράξη προβλέπει, εκτός από την εκπαιδευτική υποστήριξη, και την εξυπηρέτηση των μαθητών ΑμΕΑ με κινητική αδυναμία, με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την υλοποίηση του Άξονα Προτεραιότητας  που αφορά στην  «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.
Μετά την υπογραφή της ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννης, τόνισε ό,τι πρόκειται για ακόμη μία πράξη που εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων. «Αυτός ο αγώνας και ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, είναι διαρκής, καθημερινός. Η κοινωνική συνοχή και οι ίσες ευκαιρίες κυρίως προς τα παιδιά, λανσάρονται στη χώρα μας σαν ανθρωπιά, σαν ευαισθησία, ενώ στην πραγματική ζωή αποτελούν υποχρέωση και σεβασμό στην ύπαρξη και τη συμμετοχή μας στα κοινά. Για εμάς, αυτή η ομπρέλα προστασίας και εξυπηρέτησης αυτών των παιδιών αντιμετωπίζεται ως βασική αρχή» πρόσθεσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη σχολικής καθαρίστριας στο Δήμο Θηβαίων


Ανακοινώνεται ότι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων, πρόκειται να προσλάβει μία (1) καθαρίστρια με σύμβαση μίσθωσης έργου για το σχολικό έτος 2017-2018 για τον καθαρισμό του παρακάτω Σχολείου:

1ο Νηπιαγωγείο Θήβας

΄Εργο της προσλαμβανομένης θα είναι ο καθαρισμός των αιθουσών διδασκαλίας, των γραφείων διδασκόντων ,των κοινοχρήστων χώρων και των προαυλίων των παραπάνω Σχολικών Μονάδων. Η Επιτροπή για την διενέργεια του διαγωνισμού είναι η κάτωθι:

1. Γιαννίκας Δημήτριος με αναπληρωτή τον Μητσάκη Γεώργιο

2. Καμούτσης Αναστάσιος με αναπληρωτή τον Κατσάρα Βασίλειο

3. Τούτουζας Δημήτριος με αναπληρώτρια την Μακούλη Θεώνη Οι ενδιαφερόμενοι , πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως 11/9/2017 ,ώρα 12.00 το μεσημέρι , στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημαρχείο- Κύπρου 3- Θήβα), συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση

2. Φωτοτυπία ταυτότητας

3. Εκκαθαριστικό τελευταίας φορ. δήλωσης

4. Ανεργία

5. Πιστοποιητικό Οικ. Κατάστασης 6. ΑΜΕΑ (ΠΡΟΣΤ.ΜΕΛΗ)

Τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα κάτωθι: Εισόδημα : από 0 έως 3000€ =5μόρια από 3000€ έως 6000€=3 μόρια από 6000€ έως 10.000€=1 μόριο από 10.000€ και άνω = 0 μόρια Ανεργία έως ένα έτος: μέχρι 4 μήνες = 1 μόριο μέχρι 8 μήνες = 2 μόρια μέχρι 12 μήνες = 3 μόρια Ανήλικα τέκνα: 2μόρια /ανήλικο τέκνο ΑμεΑ (προστατευόμενα μέλη) =3 μόρια Μονογονεϊκή Οικογένεια : =2 μόρια Πολυτεκνία:10% επί του συνόλου της ανωτέρω μοριοδότησης .

Η προκήρυξη αυτή θα δημοσιευτεί σε μία τοπική εφημερίδα, στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Θηβαίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς για το συλλαλητήριο εν όψει της ΔΕΘ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ  9  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  2017  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

         Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απευθύνει προς όλους τους πολίτες ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017.
Σας ενημερώνουμε , για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των μικρομεσαίων της Επαρχίας μας  στη Θεσσαλονίκη, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  το Σάββατο 9/9/2017 ώρα  8.30΄ το πρωί.
    ΄Οσοι  θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα τηλέφωνα : 22610 28344 και  6934640599.



                                                           Το       Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

2η Ελικώνια Ορειβατική Συνάντηση

2η Ελικώνια Ορειβατική Συνάντηση

9 – 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων διοργανώνει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς την 2η ετήσια “Ελικώνια Ορειβατική Συνάντηση”, με σκοπό την προβολή της φυσικής ομορφιάς του Βουνού των Μουσών και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.

Κάθε χρόνο η Ορειβατική Συνάντηση έχει διαφορετική διαδρομή έτσι ώστε να αναδειχτεί το σύνολο των χωριών και του πλούτου του ΕΛΙΚΩΝΑ.

Φέτος η 2η Ελικώνια Ορειβατική Συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου του 2017, στην κορυφή του Ελικώνα, Παλιοβούνα, 1.748 υψμ. και θα έχει αφετηρία και τερματισμό την τοποθεσία
Αρβανίτσα (Κυριακίου).

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές. Η μια θα είναι διάρκειας περίπου έξι (6) ωρών με ανάβαση στην κορυφή Παλιοβούνα και βαθμό δυσκολίας ΜΕΤΡΙΑ-ΔΥΣΚΟΛΗ και η δεύτερη θα είναι διάρκειας περίπου τριών ωρών, στην τοποθεσία Σταυρός, με βαθμό δυσκολίας ΜΕΤΡΙΑ.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου

16:00 Υποδοχή και εγγραφές στην περιοχή ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ του Ελικώνα.

Όσοι επιθυμούν κατασκηνώνουν στη περιοχή Αρβανίτσα. (Με δική τους ευθύνη).

18:00 –20:00 Ξενάγηση στο ‘’ Μουσείο Δασκάλου’’ στο Κυριάκι.

20:30–21:30 Παραδοσιακοί χοροί από τοπικά συγκροτήματα.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

07:00 Τσάι στην Αρβανίτσα

07:30 Εκκίνηση Μεγάλης Διαδρομής από Αρβανίτσα (έξι ώρες) για την κορυφή και επιστροφή.

09:00 Εκκίνηση Μικρής διαδρομής Από την Αρβανίτσα (2 με 3 ώρες) μέχρι το Σταυρό και επιστροφή.

14:00 Κέρασμα στην Αρβανίτσα σουβλάκι κτλ. για τους Συμμετέχοντες και λήξη της εκδήλωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην Αρχαία Κόρινθο: 3χρονο αγοράκι σκοτώθηκε πέφτοντας σε βόθρο


Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα από τον φρικτό θάνατο που βρήκε ένα αγοράκι ηλικίας περίπου 3 ετών στην Αρχαία Κόρινθο.
Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού, στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου.

Ειδικότερα, ένα αγοράκι 3 ετών ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα από υπόγειο χώρο συγκέντρωσης λυμάτων που βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην περιοχή «Θέατρο», στην Αρχαία Κόρινθο.

Tο νήπιο έπεσε μέσα στο υπόγειο χώρο, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες και κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να το απεγκλωβίσει.

Στη συνέχεια, το νήπιο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής το δυστύχημα σημειώθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε περίπου στις 9:40. Όπως τόνισε η επέμβαση ήταν άμεση και το παιδάκι απεγκλωβίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά από το φρεάτιο βάθους 4 μέτρων.

«Κατέβηκε συνάδελφος, ήταν στενά εκεί, δεν χώραγε να βάλει αναπνευστική συσκευή. Κατέβηκε με διηθητικό φίλτρο και με πρόχειρα μέσα, με σχοινί για να γλιτώσουμε χρόνο» σημείωσε.
Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νηπίου ηλικίας περίπου 2,5 ετών, το οποίο έπεσε σήμερα το πρωί μέσα σε υπόγειο χώρο συγκέντρωσης λυμάτων, στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην περιοχή «Θέατρο», στην Αρχαία Κόρινθο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν η υπεύθυνη των εγκαταστάσεων, δύο γυναίκες-συνοδοί ανηλίκων και δύο άνδρες που πραγματοποιούσαν εργασίες στον υπόγειο χώρο λυμάτων.

Όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό, τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για την εκκένωση της δεξαμενής, το νήπιο ξέφυγε από την προσοχή της συνοδού του και έπεσε στον υπόγειο χώρο. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας(Ορχομενός και Θήβα)

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα Δημόσιο Σχολείο που παρέχει στους αποφοίτους απολυτήριο τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.
Απευθύνεται σε ενήλικες, άνω των 18 ετών που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δεν φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας προσφέρει στους εκπαιδευόμενους ουσιαστική μόρφωση, γνώση αγγλικής γλώσσας και χρήση υπολογιστών, συμβουλευτικές υπηρεσίες και σύνδεση με την αγορά εργασίας, ψυχολογική στήριξη σε μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες της ενήλικης ζωής.
Οι γνώσεις στην Αγγλική γλώσσα και στη Πληροφορική μπορεί να πιστοποιηθούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευομένων.
Η διάρκεια σπουδών είναι 2 έτη.
Το πρόγραμμα σπουδών χαρακτηρίζεται από ευελιξία, προκειμένου να καλυφθούν οι ατομικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και να αναδειχθούν οι κλίσεις και οι δεξιότητές τους. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 25 διδακτικές ώρες και είναι απογευματινό από τις 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. Τα μαθήματα είναι καθημερινά, ο δε τρόπος διδασκαλίας βασίζεται στις αρχές εκπαίδευσης των ενηλίκων και η αξιολόγηση βασίζεται στην ενεργητική συμμετοχή των εκπαιδευομένων και όχι απαραίτητα σε γραπτές εξετάσεις.
Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι Ελληνική Γλώσσα, Αγγλικά, Μαθηματικά, Πληροφορική, Κοινωνιολογία,Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Φυσική-Τεχνολογία και Αισθητική Αγωγή.
Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που διαμένουν εκτός του Ορχομενού και της Θήβας, παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση ώστε να επιτυγχάνεται η μετακίνηση από και προς το σχολείο. (μαθητικό δελτίο/ταξί/επίδομα).

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας λειτουργεί από το 2004, σήμερα στεγάζεται στα Πέτρινα κτίρια(Μινύου 3) του Ορχομενού και λειτουργεί εκτός έδρας τμήμα στη Θήβα, στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας.
Πληροφορίες – Εγγραφές. Κάθε απόγευμα από ώρα 17.00 μέχρι  21.00 στο τηλέφωνο:22610-39045. (   http://sde-orchomenou.blogspot.gr  )
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλαμπόκι: Ο καύσωνας επηρέασε αρνητικά την παραγωγή στη Βοιωτία

Μειωμένες φαίνονται οι παραγωγές καλαμποκιού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου. Ήδη οι πρώτες κοπές στο Δοκίμι Αγρίνιου και στον κάμπο της Βοιωτίας δείχνουν ότι η χρονιά δεν θα είναι από τις καλύτερες. Οι καιρικές συνθήκες, και ειδικά ο καύσωνας, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την καλλιέργεια. Επίσης, οι εντομολογικές προσβολές και ιδιαίτερα το έντομο Diabrotica, έκαναν τη δουλειά τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να διαμορφώσει η πορεία της παραγωγής να πάρει την κατιούσα. Ζημιωμένες, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι οι καλλιέργειες καλαμποκιού μεγάλου βιολογικού κύκλου και ειδικά αυτές που σπάρθηκαν πρώιμα.

Οι μικρού βιολογικού κύκλου πρώιμες και οι μεγάλου βιολογικού κύκλου όψιμες σπορές, φαίνεται να μην επηρεάστηκαν σημαντικά. Η τιμή του προϊόντος, όπως προβλέπουν οι εμπλεκόμενοι, θα κυμανθεί κάτω από τα 20 λεπτά (λόγω και των πιέσεων από τα εισαγόμενα), σε μία περίοδο που το κόστος παραγωγής είναι αρκετά υψηλό. Από την έναρξη της συλλογής του καλαμποκιού, η «ΥΧ», με ρεπορτάζ από τις περιοχές παραγωγής του προϊόντος, αφουγκράζεται τον παλμό των αγροτών και μεταφέρει την εικόνα της καλλιέργειας.
Στερεά Ελλάδα

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η συγκομιδή του καλαμποκιού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τα πρώτα μηνύματα από τη συλλογή είναι αρνητικά, λόγω του καύσωνα κατά την περίοδο της γονιμοποίησης του φυτού, που δεν επέτρεψε τους σπάδικες να «γεμίσουν». Οι παραγωγές στην περιοχή της Βοιωτίας θα κυμανθούν περίπου στα 1.300 κιλά το στρέμμα, μειωμένες πάνω από 150 κιλά σε σύγκριση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον γεωπόνο Γιώργο Σιαμαντούρα, «προσβολή των καλλιεργειών είχαμε από την πυραλίδα και σε μεγάλο βαθμό η παραγωγή επηρεάστηκε αρνητικά και από τον καύσωνα». Οι πρώτες συζητήσεις από την πλευρά των εμπόρων κάνουν λόγο για τιμές κάτω από 20 λεπτά, ποσό που δεν ικανοποιεί τους καλλιεργητές. Ο αγρότης Δημήτρης Μητσόπουλος επισημαίνει ότι στην περιοχή της Λαμίας η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς η παραγωγή φαίνεται να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, περίπου στα 1.400 κιλά το στρέμμα. Το θετικό στην όλη αυτή εξέλιξη της καλλιέργειας είναι και η συμφωνία για τη συμβολαιακή γεωργία του Συνεταιρισμού Λαμίας με τα μέλη του, γεωργούς και κτηνοτρόφους. Όπως παλαιότερα είχε παρουσιάσει η «ΥΧ», ένα από τα βασικότερα προϊόντα που εντάχθηκαν στη συμβολαιακή γεωργία και κτηνοτροφία ήταν και το καλαμπόκι. Σε μικρό χρονικό διάστημα, θα έχουμε και τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος.
ypaithros.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα στο Συνεδριακό Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ & ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ.
στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, στην παρουσίαση του βιβλίου «ΘΕΕ ΜΟΥ ΘΕΕ ΜΟΥ…ΨΥΧΙΚΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ & «ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ»ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ» του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ
 
Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας
Γεώργιος

Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ
Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 10.000 θέσεις εργασίας μακροχρόνια ανέργων

Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται με το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α? 101) και οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου, πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει η δικαιούχος επιχείρηση. Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ, μηνιαίως.

Οι δικαιούχοι που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής- εντολή κενής θέσης -υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr)και την αποστέλλουν, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/), στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

Στην περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημά τους όπου θα προσληφθεί ο ωφελούμενος, προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο, προσκομίζοντας το καταστατικό επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της, καθώς και το ΑΦΜ της. Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Στη συνέχεια, θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα.ΟΑΕΔ:
Διαβάστε Περισσότερα »

Λατρευτικές Εκδηλώσεις του Ι. Ν. Υψώσεως Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού Λεβαδείας ( Πέρα Χωριό )

 Πρόγραμμα Λατρευτικών Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού Λεβαδείας ( Πέρα Χωριό )


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρελθόν από τη Θήβα ο Πλατής

Σε αναζήτηση προπονητή μπήκε από τη Δευτέρα (4/9) η διοίκηση της Θήβας, καθώς προέκυψε «διαζύγιο» με τον Τάκη Πλατή.
Ο Έλληνας τεχνικός είχε τελειώσει την περσινή σεζόν στον πάγκο του Α.Ο. Θήβα ως αντικαταστάτης του Γιώργου Λάμπρου και τον περασμένο Ιούλιο υπήρξε συμφωνία με τους ανθρώπους του συλλόγου για να συνεχίσει και τη νέα χρονιά.
Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν και ο Πλατής αποτελεί πια παρελθόν από τη Θήβα.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Πλατή Δημήτριο. Ευχόμαστε στον κύριο Πλατή ότι καλύτερο στην συνέχεια της προπονητικής του καριέρας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση των levadistas

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6:00μμ. ,στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, ένα χώρο που μας έχει φιλοξενήσει ξανά, θα ξανασυναντηθούμε και θα συζητήσουμε για την καλύτερη οργάνωση μας και θα ψάξουμε πρωτότυπες και χρήσιμες ιδέες για τις νέες δράσεις μας. Όπως είναι γνωστό, οι συναντήσεις μας είναι ανοικτές σε όλους – όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τη διαθεσιμότητα τους και τις προτάσεις τους για τις επόμενες δράσεις της ομάδας. Σας περιμένουμε όλους, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε χρώμα και γέλιο στο καθημερινό γκρίζο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά για τους πρόσφυγες ο Αμερικανός πρέσβης

Σύσκεψη, στην οποία θα παραβρεθεί ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πίατ, θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη της Λιβαδειάς.

Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο.


Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων στο Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου





ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2017:3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων στο Δημοτικό Θέατρο Μοσχοποδίου 8 & 9 Σεπτεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΩΡΑ 8:00μμ

3Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ:

1. ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ» ΘΗΒΑΣ

2. ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΛΑΪΟΣ» ΘΗΒΑΣ

3. ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΣΙΔΕΣ»ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

4. ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΠΗΣ «ΤΟ ΡΟΔΟ»

5. ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΪΟΣ & ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ



ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΩΡΑ 8:00μμ

3Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ:

1. ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΗΒΑΣ

2. ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΥΘΡΩΝ «ΤΟ ΚΡΙΕΚΟΥΚΙ»

3. ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΟ» ΘΗΒΑΣ

4. ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΜΑΤΟΣ

5. ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ «ΦΩΤΕΙΝΟΣ» ΛΕΥΚΑΔΑΣ

6.  ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ» ΘΗΒΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΟ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Παράλληλα, θα σημειωθούν και τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στη δυτική Κρήτη βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ