Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Παράπονα και εξηγήσεις από τον αντιδήμαρχο του Δήμου Θηβαίων ζητά ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Θίσβης

 Αγανάκτηση και παράπονα για τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Θίσβης  εκφράζει με επιστολή του ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Θίσβης κ.Σάλτας.

Προς  κ. Αντιδήμαρχο   Δ.Ε.Θίσβης

 Επειδή  πήγα  στο  γραφείο σας   στο  δημοτικό  κατάστημα   του  πρώην      Δήμου   Θίσβης , και  δεν  σας   βρήκα,  απευθύνθηκα   στον  προϊστάμενο   του   δήμου   για  να  εξυπηρετηθώ   για  της  ανάγκες   του   χωριού  μου.
Και  αυτές   είναι   πολλές. 1 αρπάγη    2 μερεμέτια  της  κοινότητας  χρονίζουν 3 ανυψωτικό  για  τον  φωτισμό   του  χωριού . 4 φορτηγό  για  αμμοχάλικα    παρένθεση  πολύ  αμμοχάλικα   παίρνει  η  Αλυκή   δεν  ελέγχω  απλώς,  επισημαίνω   και   κάτι   θεσμικό   με  την  διαχείριση   της  ενότητας    η  διαχείριση   δεν  μπορεί  να  γίνεται   δια  τηλεφώνου.
Κύριε  Αντιδήμαρχε    χρειάζεται   και  η   προσωπική  επαφή  με  τους    αιρετούς   της  ενότητας   για    θέματα    που  χρήζουν   λύσης   και  ενημερωτικού   χαρακτήρα   για  υποσχέσεις    που  εκκρεμούν    εδώ  και  πολλούς  μήνες.          
 Όπως:   Ασφαλτοστρώσεις,  φωτιστικά,  ανάπλασης   πλατείας,   διάνοιξη   δρόμου   (ντράσα)
Αν  νομίζετε  ότι  έτσι μπορεί  να  λειτουργήσει   η  ενότητα, εκτός  και  όλα είναι   προσχεδιασμένα    για  λόγους  που  δεν  ξέρω,έχετε  υποχρέωση   να  με  ενημερώσετε.

Επιτέλους   σεβαστείτε   αυτούς   που  σας   ψήφισαν!!!    ΑΝ  δεν  μπορείτε   υπάρχει    και  η  παραίτηση  .      Έλεος   και   ντροπή    δεν  είμαστε   επαίτες   κύριε   αντιδήμαρχε.Λύστε   τα  προβλήματα   της   ενότητας.    Αλλιώς   παραιτηθείτε.
Πρόεδρος της Τ.Κ. Θίσβης
Χρήστος Σάλτας  
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αμερικανός πρέσβης αγάπησε τη Λιβαδειά: Όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να τη δουν-ΦΩΤΟ

Just met w/Mayor Giota Poulou and was impressed by generosity, accommodation plan for asylum-seekers in private apartments. @dimoslevadewn
Μία επίσκεψη στη Λιβαδειά ήταν αρκετή για να... μαγέψει τον Αμερικανό πρέσβη, όπως αποδείχθηκε.

Εκεί, ο Τζέφρι Πάιατ ενημερώθηκε για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, αλλά δεν έκρυψε ότι εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της πόλης.
Beyond the generosity of its citizens, Livadia has some charming districts. All my European colleagues should see it
«Πέρα από τη γενναιοδωρία των πολιτών της, η Λιβαδειά έχει κάποιες γοητευτικές γειτονιές. Ολοι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μου πρέπει να τις δουν», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης.


Heartwarming. Syrian father of six who's been in Livadia since December 2016 waiting to reunite with wife & son in Germany. 
Ο Τζέφρι Πάιατ εντυπωσιάστηκε ακόμη από το πλάνο φιλοξενίας των αιτούντων ασύλου σε διαμερίσματα, ενώ συνάντησε και πρόσφυγες που περιμένουν να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους.
iefimerida.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι θέμα Δημόσιας Υγείας



Γράφει ο
Απόστολος Βανταράκης
αναπλ. καθηγητής Υγιεινής, τμ. Ιατρικής, Παν/μιο Πατρών
Είναι κλειστή και βαθιά θάλασσα που σχηματίζεται ανάμεσα στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Αρχίζει από το Ιόνιο πέλαγος, δυτικά, και καταλήγει στον ισθμό της Κορίνθου, ανατολικά. Εχει συνολικό μήκος 127 χιλιόμετρα. Εχει χαρακτηριστεί σαν μια μικρή Μεσόγειος έχοντας, μια είσοδο και μία έξοδο. Περιβάλλεται από 3 Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδα, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας) και τους Νομούς Αιτωλ/νίας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Αττικής, Κορινθίας, Αχαΐας και από πόλεις & χωριά που βρέχονται από τον Κορινθιακό Κόλπο. Διαθέτει σπάνια προστατευόμενα οικοσυστήματα όπως οι «κήποι» των κοραλλιών, τα υποθαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας, που συνθέτουν το τοπίο στον πυθμένα του κόλπου. Εχει πλήθος υδρόβιων οργανισμών, όπως τα τέσσερα είδη δελφινιών της Ελλάδας, που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτήν την κλειστή θάλασσα.
Κορινθιακός και ανθρώπινη παρέμβαση
Ομως ο Κορινθιακός Κόλπος δέχεται σημαντική ανθρώπινη παρέμβαση. Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις συνέπειες της ρύπανσης εξαιτίας της αργής ανανέωσης των υδάτων του.
Στον Κορινθιακό Κόλπο πραγματοποιούνται διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες όπως τουριστική, βιομηχανική, αστική, αλιευτική, πέρασμα πλοίων με διάφορους σκοπούς με σημαντικές επιπτώσεις.
Μόνο από την κόκκινη λάσπη της αλουμίνας, που απορρίπτεται στον Κόλπο εδώ και 50 χρόνια (1966), έχει ήδη καλυφθεί περισσότερο από το 12% της επιφάνειας του πυθμένα του Κόλπου.Η λάσπη αποτελείται από βαρέα μέταλλα, φυσικά ραδιενεργά συστατικά και άλλες επικίνδυνες και καρκινογόνες ουσίες. Πολλές προσπάθειες πολλών ετών έχουν γίνει από τις οικολογικές οργανώσεις για να δοθεί λύση στο θέμα.
Επιπλέον λόγω της συνεχούς υπεραλίευσης που γίνεται με τις ανεμότρατες και τις τράτες, τα αποθέματα των ψαριών έχουν μειωθεί επικίνδυνα. Θηλαστικά όπως τα δελφίνια, που βρίσκουν καταφύγιο στα νερά του Κορινθιακού Κόλπου απειλούνται θανάσιμα λόγω της μειωμένης διαθεσιμότητας τροφής και της ρύπανσης από χημικά και βαρέα μέταλλα. Παρατηρήθηκαν πάνω από 25 επιβεβαιωμένοι εκβρασμοί νεκρών δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο από Νοέμβριο 2009 μέχρι Φεβρουάριο 2011.
Στη θάλασσα του Κορινθιακού απορρίπτονται χωρίς να υποβληθούν προηγουμένως σε επεξεργασία, αστικά λύματα σημαντικού αριθμού παράκτιων οικισμών που δεν διαθέτουν βιολογικό καθαρισμό ανεξάρτητα της υποχρέωσης που είχε η χώρα για τη δημιουργία τέτοιων υποδομών. Επιπλέον τα απόβλητα των ελαιοτριβείων μολύνουν τη θάλασσα με οξέα, που είναι αδιάλυτα στο νερό.
Σημαντικές επιπτώσεις έχουν προκύψει και από την υπερβολική χρήση πλαστικών που καταλήγουν στον Κορινθιακό Κόλπο. Τα πλαστικά βρίσκονται παντού και διασπώνται σε μικροσκοπικά κομμάτια, ακόμα και σε μέγεθος που δεν είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι. Δεν φεύγουν ποτέ από το περιβάλλον, παραμένουν στα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα, ενώ εισχωρούν στην τροφική αλυσίδα μέσω των θαλάσσιων οργανισμών που τα προσλαμβάνουν.
Σημαντικό φαινόμενο αποτελεί και η διάβρωση ακτών. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Αχαΐα έχασε περίπου 2.500 στρέμματα, τα οποία έγιναν βυθός εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 46% των ακτών από το Δερβένι έως το Αίγιο, έχει υποστεί διάβρωση. Η επέκταση της ανθρώπινης δραστηριότητας στις παραλιακές περιοχές, καθιστά εμφανείς τις επιπτώσεις.
Τέλος, η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει σημαντικά τον Κορινθιακό Κόλπο καθώς ακραία καιρικά φαινόμενα θα συμβαίνουν όλο και συχνότερα στο μέλλον, και καθώς η συνεχώς αυξανόμενη εκπομπή αερίων ρύπων έχει διαταράξει την ισορροπία του κλίματος. Το 49% της ελληνικής γης απειλείται με ερημοποίηση λόγω εντατικής εκμετάλλευσης, λειψυδρίας και διάβρωσης. Η μέση στάθμη του υδάτινου ορίζοντα υπολογίζεται πως τα επόμενα 50 χρόνια θα ανέβει κατά μισό μέτρο, εάν δεν μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.
Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ελλάδας. Τα φαινόμενα τσουνάμι που έχουν καταγραφεί σχετίζονται κυρίως με υποθαλάσσιες κατολισθήσεις λόγω έντονων βροχοπτώσεων ή σεισμών.
Τέλος, φέτος το πρόβλημα με τις τσούχτρες και τις μέδουσες δημιούργησε σημαντικές επιπτώσεις και στην αναψυχή του πληθυσμού αλλά και στην τουριστική κίνηση στον Κορινθιακό Κόλπο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει δύο συναντήσεις στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής (2011 και 2017) για τον Κορινθιακό Κόλπο, με προτεινόμενες λύσεις που μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί. Πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν είναι:
> Καθορισμός του Κορινθιακού Κόλπου ως προτύπου θαλάσσιου καταφυγίου, που θα προστατεύσει τα αποθέματα ψαριών από την υπεραλίευση.
> Προώθηση του αποτελεσματικού ελέγχου όλων των πηγών ρύπανσης του Κορινθιακού Κόλπου.
> Επεξεργασία όλων των αστικών λυμάτων που καταλήγουν σ' αυτόν.
> Απαγόρευση της αλιείας στον Κορινθιακό Κόλπο στις ανεμότρατες και τις τράτες, καθώς και στα αφρόδιχτα.
> Διαρκής έλεγχος των νερών του Κορινθιακού Κόλπου με συχνές δειγματοληψίες και αναλύσεις.
> Αποκατάστασή του από τη ρύπανση που έχει μέχρι τώρα υποστεί και την προστασία του από κάθε μελλοντική υποβάθμιση.
> Συνεχής ενημέρωση των κατοίκων που ζουν στον Κορινθιακό για σεβασμό και επαγρύπνηση.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας της αντιμετώπισης των προβλημάτων του Κορινθιακού Κόλπου 4 εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πατρών (Εργαστήριο Υγιεινής- τμ. Ιατρικής, Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας- τμήμα Φυσικής, Εργαστήριο Ιζηματολογίας- τμήμα Γεωλογίας και Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων- Η/Υ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το ΣΠΟΑΚ (Σύνδεσμος Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου) και δήμους της Περιοχής (Λουτράκι, Κόρινθος, Αίγιο, Θήβα, Δωρίδα κ.α.) υποβάλλουν μια πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος Life2017. Αντικείμενο της πρότασης είναι ο Κορινθιακός Κόλπος και η ανάπτυξη ενός ολιστικού ηλεκτρονικού διαχειριστικού εργαλείου για την προστασία από τη ρύπανση του Κορινθιακού Κόλπου. Το εργαλείο αυτό θα περιλαμβάνει αισθητήρες ρύπανσης του νερού και του αέρα που θα τοποθετηθούν σε σημεία του Κορινθιακού Κόλπου. Επιπλέον στο έργο προτείνεται η δημιουργία ενός Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου που θα χρησιμοποιεί αυτό το διαχειριστικό εργαλείο.
Τα προβλήματα στον Κορινθιακό Κόλπο, είναι προβλήματα που χρειάζονται συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται και όχι αποσπασματική και περιστασιακή αντιμετώπιση. Οι λύσεις υπάρχουν και αυτό που χρειάζεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται για τη Δημόσια Υγεία είναι κυρίως πολιτική θέληση και στρατηγική συνεργασία.



Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Δολοφονική επίθεση σε δημοτικό υπάλληλο από ομάδα ατόμων –Παραλίγο θύματα

Επίθεση ομάδας έξι με εφτά ατόμων δέχθηκε σήμερα το πρωί εργαζόμενος στην καθαριότητας του δήμου Λιβαδειάς μέσα στο χώρο εργασίας του. Συγκεκριμένα, ενώ ο εργαζόμενος βρισκόταν σε χώρο δίπλα στο δημαρχείο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, κοινωφελούς εργασίας,  η συγκεκριμένη ομάδα Ρομά, κρατώντας κατσαβίδια και άλλα αντικείμενα, τον χτύπησαν στο κεφάλι και σε όλο το σώμα, με αποτέλεσμα να διακομισθεί τραυματίας στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εργαζόμενος βρίσκεται εκτός κινδύνου, ενώ η Αστυνομία έχει ήδη ταυτοποιήσει και αναζητά τέσσερις από τους δράστες.

ANAKOIΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ       ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                                        


Ο
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε σήμερα συνάδελφος εργαζόμενος , την ώρα της υπηρεσίας στο Δήμο Λεβαδέων και μάλιστα εντός του κτιρίου της στέγασης των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας , πρασίνου κ.τ.λ.
Εδώ και καιρό έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα θέματα ασφάλειας ( ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΕΠΊΠΕΔΑ ) των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους . Δεν είναι δυνατόν να είναι εκτεθειμένοι  σε οποιονδήποτε κίνδυνο , πολύ δε περισσότερο να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και η ίδια η ζωή τους.  Δεν  είναι δυνατόν να μην υπάρχει καμία φύλαξη των εγκαταστάσεων και των χώρων εργασίας , με συνέπεια οι εργαζόμενοι να είναι έρμαιο στις διαθέσεις του οποιουδήποτε.
Από τύχη δεν θρηνούμε σήμερα ακόμα μια απώλεια συναδέλφου μας.
Για να μην φτάσουμε ποτέ σε τέτοια κατάσταση και επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας , καλούμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Λεβαδέων να πάρει θέση για το γεγονός και  να λάβει άμεσα , όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων .

Για το Δ.Σ.
                                     

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εννέα συλλήψεις για ναρκωτικά σε Βοιωτία,Εύβοια και Φθιώτιδα


Συνελήφθησαν (9) άτομα σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας & Φθιώτιδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, από χθες (11-09-2017) το μεσημέρι έως και σήμερα          (12-09-2017) πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνολικά εννέα (9) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

(4) άτομα σε περιοχές της Λαμίας & Πελασγίας Φθιώτιδας, ηλικίας 39, 33, 23 & 22 ετών, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

(2) άτομα σε περιοχές της Θήβας, ηλικίας 31 & 25 ετών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

35χρονος στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας.

20χρονος στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

41χρονος στη Λαμία, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.


Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΘΑ:Κλείνουν τμήματα στο Λύκειο Διστόμου

         ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ              

ΠΡΟΣ:-Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
        Κον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
  -Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
    Κον Χρήστο Δημητρίου
             
   Απαράδεκτο είναι αυτό που γίνεται με το κλείσιμο Τμημάτων στο Λύκειο Διστόμου, ένα βήμα πριν την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μόνο και μόνο για να εφαρμόσουν τις μνημονιακές πολιτικές.
Έτσι αντιλαμβάνονται την πρόοδο των μαθητών με το κλείσιμο Σχολείων.


ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ     
ΠΡΩΗΝ    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορυφαίοι Ιεροψάλτες στο 2ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών στη Θήβα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2017 σας προσκαλούμε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στον Ιερό προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, όπου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ βυζαντινών χορωδιών. Συμμετέχουν οι βυζαντινές χορωδίες: 
α) του «Εργαστηρίου Ψαλτικής»

β) του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας «παπα-Γιώργης Ρήγας»   

 γ) του Συλλόγου Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς».    

Καλλιτεχνικός  Διευθυντής:  Ο Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε.   κ. Γεώργιος   Χατζηχρονόγλου. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλεξη στην Αλίαρτο:Αλλεργία στο τσίμπημα της μέλισσας-Συμπτώματα & προφυλάξεις




Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις νηπιαγωγών στο Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας

Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 2 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, που εδρεύει στο Δίστομο.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή στη Λιβαδειά οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-"ΟΔΗΓΗΤΗ"-Πρόγραμμα




Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι την Πέμπτη 14/9 οι Εγγραφές στα Δημόσια ΙΕΚ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Προθεσμίες Εγγραφών
Παρακαλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να προσέλθουν απαραιτήτως έως και την Πέμπτη 14-09-2017 μέχρι τις 20:00 μ.μ., στα αντίστοιχα ΔΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής. Σημειώνεται ότι τo ωράριο λειτουργίας των ΔΙΕΚ είναι 13:00-21:00.
Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ καθώς υπάρχει μεγάλο πλήθος επιλαχόντων υποψηφίων Θα ακολουθήσει ανακοίνωση καταστάσεων με ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ από 18 Σεπτεμβρίου 2017 με συμπλήρωση τυχόν κενών θέσεων από τους επιλαχόντες υποψήφιους.
Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής.
Κατά την πρώτη ημέρα εγγραφών Πέμπτη 7/9/2017 παρακαλούνται θερμά και όταν αυτό είναι δυνατόν, να προσέρχονται για εγγραφή, μόνο οι επιτυχόντες με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Κ.
Ταχυδρομικές διευθύνσεις και τηλέφωνα των κατά τόπους ΙΕΚ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/diek_list.xls
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος σήμερα ο καιρός, νεφώσεις και βροχές στα δυτικά

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις
Σήμερα Τρίτη, στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τμήματα όπου τα φαινόμενα θα είναι και τοπικά έντονα. Μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει καλός και διαυγής καιρός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεων 7 με 8 μποφόρ, θα επικρατήσουν στον Κορινθιακό.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Νότιοι Νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα βόρεια και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από Δυτικές διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα στα Δυτικά και τα Βόρεια.
Άνεμοι: Από Δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά Αίθριος.
Άνεμοι: Από Δυτικές Διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά Αίθριος.
Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά Αίθριος.
Άνεμοι: Από Δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 4 και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας στη Θήβα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Θηβαίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης κ΄ η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, σας προσκαλούν να παραστείτε στις εκδηλώσεις, «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» που θα γίνουν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στον προαναφερόμενο  Ιερό Ναό, σύμφωνα με το συνημμένο  πρόγραμμα.



  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
     ΣΠΥΡΙΔΩΝ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Δ Η Μ Ο Σ   Θ Η Β Α Ι Ω Ν


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Εορτασμού της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας

Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017  θα εορταστεί επίσημα στην Ενορία Αγ.Κωνσταντίνου  και Ελένης (Συνοικισμός Θηβών) η ημέρα Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας, το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής :

Ωρα  07:00 Όρθρος
Ωρα 08:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Θηβών κ΄ Λεβαδείας κ.κ Γεώργιου.
Ωρα 10:00 Προσέλευση επισήμων
Ωρα 10:15 .Ιερό Μνημόσυνο Μικρασιατών
 .Ομιλία για την ημέρα μνήμης από τη φιλόλογο και λογοτέχνη κα.Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου
 .Επιμνημόσυνη δέηση- Τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων
   Μικρασιατών
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από :
1. Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  ή εκπρόσωπό του.
2. Τον Δήμαρχο Θηβαίων.
3. Τον Δκτη Ανωτέρας Φρουράς Θήβας.
4. Τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.
5. Τον Δκτη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας.
6. Τον Πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

- Σήμανση προσοχής – ενός λεπτού σιγή – ανάκρουση Εθνικού Υμνου –
   αποχώρηση
- Δεξίωση στο κυλικείο του Ι.Ναού.
- Τελετάρχης του Δήμου Θηβαίων ορίζεται ο κ. Μιχάλης Κολλημένος.


     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                                  Η ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ