Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Επίσκεψη Νίκου Θηβαίου στο σημαντικό ταφικό μνημείο του Προσηλίου


Το πολύ σημαντικό νέο εύρημα στο Προσήλιο του Δήμου Λεβαδέων είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί σήμερα ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος. Ο κ. Θηβαίος ξεναγήθηκε στο χώρο από την κα. Αλεξάνδρα Χαραμή, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις της σπουδαίας ανασκαφής.

Με δήλωσή του ο βουλευτής ανέφερε πως το συγκεκριμένο εύρημα «ένας εκ των μεγαλύτερων μυκηναϊκών τάφων που έχει αποκαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη αναδεικνύει περαιτέρω την ήδη μεγάλη αρχαιολογική και πολιτισμική κληρονομιά του Νομού Βοιωτίας.»
Ο βουλευτής με αφορμή την επίσκεψή του στο υπό ανασκαφή μνημείο αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρότασή του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, για ανάδειξη του άξονα «Θήβα – Δελφοί» ως ισχυρού πόλου αρχαιολογικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης με παγκόσμια εμβέλεια.
Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το ΔΣ του Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα


  Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την  20η του μηνός Σεπτεμβρίου  του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης,

           Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού (379/2017
2.    Διαπίστωση αδυναμίας με ίδια μέσα του Δήμου της εκτέλεσης των υπηρεσιών καθαριότητας των αθλητικών και κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου και έγκριση ανάθεσης αυτών .
3.    Kατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2017 (7/2017 Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής)
4.    Τροποποίηση της αρ. 497/2016 κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί καθορισμού δημοτικών κοινοχρήστων χώρων προς παραχώρηση χρήσης έτους 2017.
5.    Ανατροπή Αποφάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης.
6.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Υπηρεσίας για την εργασία τοποθέτησης “ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΕΜΠΛΟΚΗΣ ΑΒS ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ” (ανάδοχος ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο.Ε)
7.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής της Παροχής Υπηρεσίας με τίτλο: “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”
8.    Έγκριση  Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής της Παροχής Υπηρεσίας με τίτλο: “ΑΝΥΨΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΡΟΔΑΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ”
9.    Έγκριση  Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής της Παροχής Υπηρεσίας με τίτλο: “ΠΑΡΟΧΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΤ”
10.  Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για την “ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ HELLAS OPEN INTERNATIONAL 2017”
11.  Έγκριση Δ΄ Πρωτοκόλλου Παραλαβής της Παροχής Υπηρεσίας με τίτλο  : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ»
12.  Έγκριση Ε΄ Πρωτοκόλλου Παραλαβής της Παροχής Υπηρεσίας με τίτλο  : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ»
13.  Έγκριση Α΄ Πρωτοκόλλου Παραλαβής της Παροχής Υπηρεσίας με τίτλο : “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ”
14.  Εγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες της εκδήλωσης με τίτλο : “ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ HELLAS OPEN INTERNATIONAL 2017”
15.  Έγκριση για τη συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στην Εκθεση “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo 2017 στη Ναύπακτο (13-16/10/2017 .
16.  Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 2.200€ “Nostos” Greek Alternative Tourism Expo 2017
17.  Έγκριση Επέκτασης Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στη θέση “ΚΟΛΟΜΑΤΑΣ” στη Λιβαδειά.
18.  Κατηγοριοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων
 19.  Υποβολή αίτησης φακέλου στα πλαίσια της με αριθμ.πρωτ.3558/16-8-2017 πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της πράξης με τίτλο : “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΚΙΠΕϊΚΑ -ΠΑΛΛΑΙΚΑ”
20.  Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και Τακτοποιητικού του έργου : “Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Τ.Κ Κορώνειας”.
21.   Έγκριση Απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (1) «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεβαδέων» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002200.
22.  Απαλλαγή χρέωσης τροφείων του παιδιού  Δ.Π .από τον  Παιδικό Σταθμό Κορώνειας. Δήμου Λεβαδέων.
23.   Ορισμός  δημοτικών Συμβούλων ως μέλη στην Εκτιμητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

                                     
                                            O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                     

                                                     ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΦοΔΣΑ Στερεάς


Το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε στην Γενική Συνέλευση  του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, που πραγματοποιήθηκε στην  Αλίαρτο στις 6 Σεπτεμβρίου 2017, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

-         Σταυρογιάννης Νικόλαος, Δήμαρχος Λαμιέων, Πρόεδρος

-         Καθαροσπόρης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, Αντιπρόεδρος

-         Αλημπαντέ Αμφιτρίτη, Δήμαρχος Ερέτριας, Μέλος

-         Ευσταθίου – Σπανού Ελένη, Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Μέλος

-         Καπεντζώνης Γεώργιος, Δήμαρχος Δωρίδας, Μέλος

-         Λιόλιος Νικόλαος, Δήμαρχος Λοκρών, Μέλος

-         Μπαράκος Νικόλαος , Αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Μέλος

-         Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Θηβαίων, Μέλος

-         Ντασιώτης Γεώργιος , Δήμαρχος Αλίαρτου Θεσπιέων, Μέλος

-         Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, Δήμαρχος Δελφών, Μέλος

-         Σουλιώτης Νικόλαος, Δήμαρχος Καρπενησίου, Μέλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυρυτανία:Ασελγούσε επανειλημμένα σε ανήλικη - Το γνώριζαν και οι γονείς!



Η άκρη ενός νέου δράματος στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας.

Μία ακόμη ιστορία ντροπής ήρθε στο φως της επικαιρότητας με θύμα ανήλικη Ρομά, που εκδιδόταν με την ανοχή των γονιών της στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ευρυτανίας, συνέλαβαν την περασμένη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, έναν αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος παραδέχτηκε ότι πήγαινε επανειλημμένα με την ανήλικη έναντι αμοιβής, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς της μικρής που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ευρυτανικού Παλμού» διέμεναν στη Βοιωτία!

Δυστυχώς πρόκειται για μία από τις πολλές δραματικές ιστορίες, που βιώνουν ανήλικα παιδιά στις μέρες μας και ίσως να εξελίσσονται δίπλα μας χωρίς να προξενούν το ενδιαφέρον μας μέχρι κάποιος να σπάσει τη σιωπή του…
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

45χρονη έκλεψε τσάντα και κινητό από χημικό εργαστήριο στη Λιβαδειά

    Συνελήφθησαν (6) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για διάπραξη κλοπών, σε περιοχές της Βοιωτίας και Εύβοιας

Συνελήφθησαν, χθες (14-09-2017) μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, καθώς και σήμερα (15-09-2017) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας, συνολικά έξι (6) άτομα, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη κλοπών. Επιπλέον ένας ημεδαπός κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:
45χρονη ημεδαπή, χθες το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι αφαίρεσε από χημικό εργαστήριο της περιοχής, μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

(3) ανήλικοι αλλοδαποί, χθες το μεσημέρι σε παραλιακή περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, με τη συνδρομή Λιμενικών Αρχών, διότι αφαίρεσαν τσάντα λουόμενης αλλοδαπής, η οποία βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε νομότυπα.

39χρονος ημεδαπός, χθες το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διότι αφαίρεσε από επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή χρηματικό ποσό, ενώ αποπειράθηκε να αφαιρέσει και (2) μπαταρίες αυτοκινήτου, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την πράξη του.


32χρονος ημεδαπός, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διότι αφαίρεσε από οικία αλλοδαπού ένα κινητό τηλέφωνο. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παπαθωμά:Τανάγρα, Θήβα, Αλίαρτος,Ορχομενός, Χαιρώνεια όλη η αρχαιότητα είναι μαζεμένη εδώ….

 Λες και όλη η αρχαιότητα είναι μαζεμένη εδώ….

         Το Προσήλιο του Δ. Λεβαδέων , όπου βρίσκεται το νέο αρχαιολογικό εύρημα  το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους Μινύες του Ορχομενού   (τάφος  του Μυκηναϊκού ανακτόρου του Ορχομενού) επισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης  της Π. Ε. Βοιωτίας , Φανή Παπαθωμά.
     
       Μετά από λεπτομερή ενημέρωση από την Προϊσταμένη  Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας , κα Χαραμή , η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

 «   Η Π. Ε. Βοιωτίας είναι γεμάτη από αρχαία μνημεία , από αρχαία Ιστορία,  λες και όλη η αρχαιότητα να είναι συγκεντρωμένη σε τούτον εδώ  τον τόπο.
     Τανάγρα – Θήβα – Αλίαρτος – Ορχομενός   -  Χαιρώνεια , μια ιστορική διαδρομή που σε ταξιδεύει στην Αρχαιότητα.
     Σήμερα η Βοιωτία συμπληρώνεται και  με την εύρεση  του νέου αυτού μνημείου. Κι όσον αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  σας διαβεβαιώνω  ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάδειξή του».

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός και Φόρο Τιμής από τον ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟ στους αδικοχαμένους Γιώργο Παπαδιά και Δρόσο Πελώνη

 Ο αγιασμός των ποδοσφαιρικών τμημάτων του ΑΠΟ Παναλίαρτος έγινε χθες το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο του Αλίαρτου, παρουσία της δημοτικής αρχής, αλλά και πλήθος κόσμου, ο οποίος βρέθηκε στο πλάι της ομάδας.
Σύσσωμος ο οργανισμός της τοπικής μας ομάδας, έδειξε ότι δεν ξεχνά και απόδωσε φόρο τιμής στους εκλιπόντες, Γιώργο Παπαδιά και Δρόσο Πελώνη, οι οποίοι για χρόνια αποτελούσαν βασικά γρανάζια, πρώτα της παιδικής ομάδας του Παναλιάρτου και αργότερα της αντρικής.
Καλή ποδοσφαιρική χρονιά!
Παναλίαρτος



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανανέωση του ομαδικού ασφαλιστήριου συμβολαίου των μελών του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

«Ανανέωση του ομαδικού ασφαλιστήριου συμβολαίου,
για την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση των μελών του Επιμελητηρίου Βοιωτίας»

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, το Επιμελητήριο Βοιωτίας πριν τρία χρόνια συνεργάστηκε με την ΑΧΑ Ασφαλιστική δημιουργώντας ένα Ομαδικό Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μελών μας.
Στόχος μας  είναι να δώσουμε στα μέλη μας, ιδιαίτερα στα ανασφάλιστα, την ευκαιρία πρόσβασης σε μία ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, με ένα χαμηλό ετήσιο κόστος, εξασφαλίζοντας αντιστοίχως τις καλύτερες δυνατές παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή η συνεργασία μας με την ΑΧΑ Ασφαλιστική υπήρξε επιτυχής, αποφασίσαμε την ανανέωση της, για 4η συνεχή χρονιά.
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι μέσα στα τρία χρόνια που πέρασαν, πολλά από τα μέλη μας αποζημιώθηκαν για εξετάσεις αλλά και για νοσηλεία-χειρουργεία, αντιμετωπίζοντας περιστατικά, χωρίς να «πονέσουν» οικονομικά.

Με τη συμμετοχή τους στο Ομαδικό Συμβόλαιο Ασφάλισης, τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και οι οικογένειές τους θα έχουν δυνατότητα για:
·       Επισκέψεις σε γιατρούς, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα
·       Νοσοκομειακή περίθαλψη
·       Νοσοκομειακό επίδομα
·       Έξοδα από ατύχημα
·       Ασφάλιση Ζωής

Η συμμετοχή στην ασφάλιση αποτελεί ελεύθερη επιλογή των μελών του Επιμελητηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, Κωνσταντίνος Καραΐσκος και συνεργάτες, στην Λιβαδειά, οδό Μπουφίδου 35, τηλέφωνο 22610 81810.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρελός καιρός: Ερχεται σκληρός καύσωνας με 40άρια -Διαβάστε αναλυτικά

Νέος ισχυρός καύσωνας για την εποχή είναι προ των πυλών και έτσι θα περάσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα και ίσως και την Τρίτη με θερμοκρασίες που σχεδόν θα αγγίξουν τους 40°C, και στην ανατολική και στη νότια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην πρόβλεψή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος τονίζει ότι θα υπάρξουν περιοχές οι οποίες είναι ευπαθείς στη ζέστη που ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμη και τους 39°C, ίσως πολύ πολύ τοπικά να φτάσει ακόμη και τους 40°C.

Συνεχίζοντας την πρόβλεψη ανά ημέρα αναφέρει:

Σάββατο: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Το Σάββατο θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος και μάλιστα σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που είναι ευαίσθητες στη ζέστη, η θερμοκρασία εκεί θα προσεγγίσει με σχετική ευκολία τους 36°C. Θα είναι η πρώτη μέρα που μετά από καιρό θα νιώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια καλοκαιρινή ημέρα.

Κυριακή: Η πρώτη μέρα της θερμής εισβολής

Την Κυριακή θα ανέβει κι' άλλο η θερμοκρασία. Στα ανατολικά της Θράκης, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένων και περιοχών της Αττικής) και στην ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν τμήματα, που ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38°C, καθιστώντας την ημέρα άκρως καλοκαιρινή η οποία θα είναι ευχάριστη για τις αποδράσεις σας στις παραλίες της χώρας

Δευτέρα: Η πιο δύσκολη μέρα του Σεπτεμβριανού «καύσωνα»

Η Δευτέρα θα είναι μια επίσης δύσκολη μέρα, ίσως και ακόμη πιο δύσκολη σε σχέση με την Κυριακή. Αυτό σημαίνει πως η θερμοκρασία θα ανέβει σε ορισμένες περιοχές ακόμη μια μονάδα της κλίμακας κελσίου παραπάνω με αποτέλεσμα πια να υπάρξει έντονο «φλερτ» με τους 40°C στα ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας.

Για παράδειγμα, πολλή ζέστη θα επικρατήσει σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς αλλά και της ανατολικής Πελοποννήσου. Μάλιστα, ο υδράργυρος εκεί θα φτάσει τους 38-39°C και ίσως σε κάποια τμήματα ακόμη και να τους ξεπεράσει.

Τρίτη: Ζέστη στα ανατολικά και νότια -Υποχώρηση του υδράργυρου στα δυτικά και βόρεια

Η Τρίτη θα είναι μια ημέρα, που, ναι μεν θα επικρατεί ζέστη στα ανατολικά και νότια, με χαμηλότερες τιμές της θερμοκρασίας σε σχέση με τη Δευτέρα, αλλά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία ήδη θα έχει εμφανίσει σημαντική πτώση.

Μάλιστα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν εκείνη τη μέρα κάποιες πρόσκαιρες μπόρες κυρίως σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει αυτό τη δεδομένη στιγμή.

Από την Τετάρτη, ίσως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη να επικρατήσουν ακόμη καλοκαιρινές συνθήκες, όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα, η θερμή αυτή εισβολή αυτή, θα αποτελεί παρελθόν.










Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει τη βίαιη επίθεση κατά δημοτικού υπαλλήλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
“Καταδικάζουμε απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο την εισβολή ομάδας ατόμων σε δημοτικό κτίριο και την επίθεση -για προσωπικούς λόγους- κατά εργαζομένου της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Λεβαδέων.
Στεκόμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζευγάρι στη Μαλεσίνα είχε αρχαία και χειροβομβίδες

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και κατά περίπτωση περί όπλων

Επιπλέον συνελήφθη ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν κίονας, ανιχνευτής μετάλλων, χειροβομβίδα και μικροποσότητες κάνναβης
Συνελήφθησαν, χθες (14-09-2017) το μεσημέρι στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, δύο (2) ημεδαποί, ένας 63χρονος και μία 59χρονη, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Εν Γένει Της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ ο 63χρονος κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον συνελήφθη ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα σε οικία που διαμένουν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κίονας ύψους (58) εκατοστών,
ανιχνευτής μετάλλων,
χειροβομβίδα στρατιωτικού τύπου, που κατείχε ο 63χρονος, καθώς και
μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, που κατείχε ο 26χρονος.

Το ανωτέρω αρχαιολογικό εύρημα θα παραδοθεί σε αρμόδιο υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, για περαιτέρω αξιολόγηση και εκτίμηση.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.





Διαβάστε Περισσότερα »

Μείωση δημοτικών τελών καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Λεβαδέων σε ευπαθείς ομάδες


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  σε ευπαθείς ομάδες δημοτών,
για μείωση -απαλλαγή δημοτικών τελών “Καθαριότητας - Ηλεκτροφωτισμού”

Ο Δήμος Λεβαδέων στα πλαίσια της συμπαράστασης προσώπων που πλήττονται κοινωνικά, στηριζόμενος στην φιλοσοφία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότιμης σχέσης και της αλληλοϋποστήριξης  και  εξακολουθώντας να παράσχει  υπηρεσίες υποστήριξης σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες , για μια ακόμη χρονιά , δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης (άποροι), σε άτομα με αναπηρία καθώς και σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και μακροχρόνια ανέργους, να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο Λεβαδέων, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο της Μείωσης -Απαλλαγής δημοτικών τελών ¨Καθαριότητας - Ηλεκτροφωτισμού” .

Σημειώνεται ότι η χρέωση του μειωμένου τιμολογίου θα ισχύει μόνο για την παροχή της μονίμου κατοικίας και δεν αφορά επαγγελματικούς χώρους.

Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προσδιορίζονται στον  παρακάτω
 πίνακα 1:

Πίνακας 1 (Εισοδηματικά κριτήρια ανά περίπτωση)
Σε 2400 € ετησίως για ένα άτομο.
Σε 3600€ για ένα ζευγάρι.
Σε 4200 € για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και ένα εξαρτώμενο ανήλικο τέκνο
Σε 4800 € για νοικοκυριά με δυο ενήλικες και δυο εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα
Σε 4800€ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και ένα εξαρτώμενο ενήλικο τέκνο
Σε 5400€ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και ένα ανήλικο και ένα εξαρτώμενο ενήλικο τέκνο
Σε 6000 €  για νοικοκυριά με δυο ενήλικες και δυο εξαρτώμενα ενήλικα τέκνα
Σε 5400€ για νοικοκυριά με δυο ενήλικες και τρία ανήλικα τέκνα
Σε 6000€  για νοικοκυριά με δυο ενήλικες και δύο ανήλικα και ένα εξαρτώμενο ενήλικο τέκνο
Σε 3600 € για νοικοκυριά  μονογονεϊκών οικογενειών με ένα εξαρτώμενο ανήλικο τέκνο
Σε 4200 €  για νοικοκυριά μονογονεϊκών οικογενειών με  δυο εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα
Σε 3600 €  για νοικοκυριά μονογονεϊκών οικογενειών με  ένα εξαρτώμενο ενήλικο τέκνο
Σε 6000 €  για νοικοκυριά μονογονεϊκών οικογενειών με  δυο εξαρτώμενα ενήλικα τέκνα

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα ακόλουθα:
1)  Αίτηση του κατοίκου-δικαιούχου (παρέχεται από την υπηρεσία), όπου θα αναφέρονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει συνημμένα.
2) Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
3)  Πρόσφατος λογαριασμός της ΔΕΗ στο όνομα του αιτούντος ή μέλους της οικογενείας του. Εάν αυτή δεν υπάρχει είναι απαραίτητο να γίνει μεταβολή στη ΔΕΗ.
4) Εκκαθαριστικό εφορίας καθώς και το Ε1 και  Ε9   φ. ε. 2016 όλων των μελών της οικογενείας (Τα προστατευόμενα μέλη του αιτούντος,  θα πρέπει να  αποδεικνύεται από τη  Φορολογική δήλωση, ότι αυτά συνοικούν μαζί του και τον βαρύνουν οικονομικά).
5)  Φωτοαντίγραφο ταυτότητας αιτούντα
6)  Συμβόλαιο κυριότητας της κατοικίας στο όνομα του αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του. Εάν αυτή είναι δωρεάν παραχώρηση, να προσκομίζονται σχετικά αποδεικτικά στοιχεία (π.χ. Ε2 της φορολογικής δήλωσης του ιδιοκτήτη του περασμένου έτους). Τέλος αν αυτή είναι μισθωμένη, θεωρημένο(και σε ισχύ) από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. συμβόλαιο στο όνομα αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του.
7) Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι η όποια αλλαγή προκύψει θα γνωστοποιηθεί άμεσα στο Δήμο μας (π.χ. απώλεια ιδιότητας, μετακόμιση, αλλαγή χρήσης ακινήτου κλπ).
8) Κάρτα ανεργίας σε ισχύ ( όλων των μελών της οικογένειας), καθώς και αντίστοιχες βεβαιώσεις του χρόνου ανεργίας.( εφόσον υπάρχει)
 Επισημαίνουμε ότι προστατευόμενα θεωρούνται τα  ανήλικα τέκνα ή εφόσον σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν  συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας τους και δεν υποβάλλουν μόνα τους φορολογική δήλωση.

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
Προϋποθέσεις δικαιούχων :
Οικογένειες με τρία παιδιά (ανήλικα - προστατευόμενα μέλη), όπως και αυτές που εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους, σύμφωνα με το Ν.3454/2006(ΦΕΚ 75/α/7-4-2006), με ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 7500€ .
Οικογένειες με τέσσερα παιδιά (ανήλικα - προστατευόμενα μέλη) με ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 9000 €. Το ποσό προσαυξάνεται αθροιστικά κατά 1200€ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα προαναφερόμενα και επιπλέον :
Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) σε ισχύ, για την απόδειξη της ιδιότητας του πολυτέκνου
ΑΜΕΑ
Προϋποθέσεις δικαιούχων :

Άτομα με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο ή ίσο με 67% και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα όπως αντίστοιχα αναφέρονται στους Πίνακες 1 και 2 προσαυξανόμενο κατά 3000€.
Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα τα προαναφερόμενα και επιπλέον :
Πιστοποιητικό ΚΕΠΑ
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα άτομα με αναπηρία  να μην νοσηλεύονται σε ιδρύματα και να διαμένουν στην οικία που  η παροχή της αναφέρεται στην αίτηση.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν από 18/09/2017 μέχρι 18/10/2017 στη Διεύθυνση  Δωδεκανήσου 12 στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λεβαδέων. Πληροφορίες κα Μακρή Ελένη  τηλ. 2261020150, κα Λάμπρου Χρύσα τηλ.2261020151.
Επίσης έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν δικαιολογητικά καθόλη τη διάρκεια του έτους εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Διευκρινήσεις:
1. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ – ΤΕΚΝΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Από την ισχύ του νόμου 3454/2006, για να χαρακτηρισθεί κάποιος ως Πολύτεκνος, πρέπει να έχει τις προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006 (το οποίο άρθρο 1 αντικατέστησε το άρθρο 1 του Ν. 1910/1944) και η οποία ορίζει τα εξής:
«Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τεσσάρων τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσοτέρους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους.
Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης».
Περαιτέρω με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου χαρακτηρίζεται με τις ίδιες παραπάνω προϋποθέσεις ως πολύτεκνος και «ο γονέας χωρίς σύζυγο, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των τέκνων του και είναι μόνος υπόχρεος προς διατροφή αυτών … εφ’ όσον έχει τρία τέκνα…»
Ακολούθως δε, με την παρ. 3 του ίδιου άρθρου χαρακτηρίζεται ως Πολύτεκνος με τρία τέκνα και με τις ίδιες προϋποθέσεις «αν ο ένας από τους γονείς κατέστη ανάπηρος εξ οιασδήποτε αιτίας ή ανάπηρος πολέμου σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως».
Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί κάποιος ως Πολύτεκνος.
Από την ώρα που θα χαρακτηρισθούν οι γονείς ή ο γονέας ως Πολύτεκνοι(ος) διατηρούν ισοβίως την πολυτεκνική ιδιότητα, όπως τη διατηρούν και όσοι την είχαν αποκτήσει βάσει των διατάξεων του Ν. 860/1979 και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα, που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων Πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα.

Πολύτεκνοι επίσης είναι:

α) Η μητέρα χήρα με τρία (3) τέκνα, εφόσον είναι υπόχρεη για τη διατροφή τους από οποιοδήποτε λόγο.
β) Ο πατέρας με τρία (3) τέκνα εφόσον κατέστη τελείως ανίκανος για κάθε εργασία, από οποιοδήποτε λόγο και δεν εργάζεται ή είναι ανάπηρος πολέμου με αναπηρία τουλάχιστον 70% και δεν εργάζεται.
 γ) Ο σύζυγος με τρία (3) τέκνα σε περίπτωση θανάτου της μητρός των τέκνων ή εφόσον αυτή κατέστη τελείως ανίκανη για κάθε εργασία από οποιοδήποτε λόγο.
δ) Τα ορφανά από πατέρα και μητέρα εφόσον είναι τουλάχιστον τρία (3), αποτελούν ίδια οικογένεια και απολαμβάνουν αυτοδίκαια των ευεργετημάτων των Πολυτέκνων και τέκνων Πολυτέκνων και εφόσον τα θήλεα δεν έχουν ιδίους πόρους ζωής.
Επισημάνσεις:
Α. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις (α − δ) πρέπει επιπλέον να είναι:
i) τα θήλεα άγαμα ή σε διάζευξη ή σε χηρεία και να τα συντηρεί ένας από τους γονείς τους
ii) τα άρρενα ανήλικα
iii) σπουδαστές μέχρι περατώσεως των σπουδών τους ή μαθητές τεχνών και επαγγελμάτων
iv) ανίκανα προς εργασία από οποιοδήποτε λόγο ή ανάπηρα πολέμου, ανεξαρτήτως ηλικίας και στις δύο περιπτώσεις.
Β. Από 1.1.1983 τόσον τα άρρενα όσο και τα θήλεα πρέπει να είναι ανήλικα (άρθρο 4 παρ. 2 και 116 παρ. 1 του Συντάγματος).
Γ. Μέχρι 17.2.1983 το όριο ανηλικότητας είναι το 21ο έτος.
Από 18.2.1983 το όριο ανηλικότητας είναι το 18ο έτος (άρθρο 3 ν. 1329/1983).

2.ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Σε περίπτωση ανήλικου ανάπηρου τέκνου αν ο γάμος λυθεί το δικαίωμα ασκείται από τον γονέα που έχει την επιμέλεια του ανάπηρου παιδιού με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
Σε περίπτωση ενήλικου ανάπηρου τέκνου το δικαίωμα ασκείται από τον γονέα που είχε την επιμέλεια όσο ήταν ανήλικο.
Σε περίπτωση που η ενηλικίωση του ανάπηρου τέκνου επήλθε πριν την λύση του γάμου το δικαίωμα το παίρνει αυτός με τον οποίο συνοικεί το τέκνο.
Σε περίπτωση που το ανάπηρο παιδί έχει τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής ή λόγω σωματικής αναπηρίας με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, το δικαίωμα ασκείται από τον γονέα που έχει ορισθεί δικαστικός συμπαραστάτης.    
Για την άσκηση του δικαιώματος από τον αδελφό ή αδελφή πρέπει να έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης του ανάπηρου αδελφού ή αδελφής με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής ή λόγω σωματικής αναπηρίας. Και θα πρέπει να συνοικεί μαζί του και να τον βαρύνει.
Το δικαίωμα της μείωσης στην περίπτωση αυτή λαμβάνεται εφόσον τα αδέλφια είναι ορφανά  ή ο γονέας συμπλήρωσε το 75 έτος της ηλικίας του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για την έξαρση ιλαράς, 50 κρούσματα σε 15 ημέρες

Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα. Από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ 150 κρούσματα, εκ των οποίων τα 50 τις τελευταίες 15 ημέρες. Και όλα αυτά ενώ την τριετία 2014-2016 είχαν καταγραφεί στη χώρα μόλις δύο περιστατικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας και διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιο Τσακρή τα αυξημένα περιστατικά της ιλαράς θα πρέπει να κινητοποιήσουν όχι μόνο τους γονείς αλλά και την πολιτεία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην «Καθημερινή» τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν τώρα με τους γονείς να πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα και να εμβολιάσουν έγκαιρα και πλήρως (και με τις δύο δόσεις) τα παιδιά τους. Όπως εξηγεί ο κ. Τσακρής η πρώτη δόση του εμβολίου γίνεται μετά τους δώδεκα μήνες ηλικίας του παιδιού και έπειτα από τέσσερις εβδομάδες ακολουθείη δεύτερη. Όπως τονίζει μάλιστα η δεύτερη δόση χαρακτηρίζεται ως απαραίτητη καθώς ενισχύει το ανοσολογικό προφίλ έναντι της ιλαράς, παρέχοντας κάλυψη που αγγίζει το 100%.

Όσο για την πολιτεία, εκείνη από την πλευρά της θα πρέπει να εντατικοποιήσει τα προγράμματα εμβολιασμού σε ομάδες πληθυσμού με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπως είναι οι Ρομά.
Τι φταίει για την επανεμφάνιση

Ο ιατρικός κόσμος θεωρεί επικίνδυνη την αναζωπύρωση της ιλαράς και αναγνωρίζουν ως βασικό υπεύθυνο το κίνημα του αντιεμβολιασμού.

«Οι συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τα πλοκάμια του οποίου έχουν φθάσει μέχρι την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους», αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος ζητεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας να εντείνουν τις προσπάθειες ενημέρωσης του πληθυσμού για τον εμβολιασμό, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η νόσος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση Βιβλίου στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Λιακάδα και άνοδος θερμοκρασίας όλο το τριήμερο

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός τόσο για σήμερα όσο και για το Σαββατοκύριακο με άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει ακόμα και τους 38 βαθμούς.

Ειδικότερα, για σήμερα Παρασκευή, περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα 6 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός:Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί Βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός:Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αθήνα

Καιρός:Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάηκε πτηνοτροφείο στο Κριεκούκι


Μεγάλη καταστροφή σε πτηνοτροφική μονάδα στις Ερυθρές Αττικής μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα  στις εγκαταστάσεις εκτροφής νεοσσών.
Η εγκατάσταση παραδόθηκε γρήγορα στις φλόγες λόγω και των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν μέσα και παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών. Η πυροσβεστική ολοκλήρωσε την κατάσβεση της πυρκαγιάς τα ξημερώματα,προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ενεργεί την έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν αυτή τη μεγάλη καταστροφή.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ