Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η μεγαλύτερη Μυκηναϊκή ακρόπολη της Ελλάδας χτίστηκε στη Κωπαΐδα

Η μεγαλύτερη Μυκηναϊκή ακρόπολη της Ελλάδας χτίστηκε πάνω σε έναν λόφο που κάποτε ήταν νησί. Το εντυπωσιακό οχυρό είχε 5,50 μέτρα πάχος και αποτελούταν από τεράστιους ογκόλιθους Βορειοανατολικά της κοιλάδας της Κωπαΐδας ξεπροβάλλει το κάστρο του Γλα. Ένα οχυρό που βρίσκεται στην περιοχή της Βοιωτίας και δημιουργήθηκε την περίοδο της Μυκηναϊκής εποχής.
Το όνομα Γλα προέρχεται από την τουρκική γλώσσα καθώς δεν είναι το γνωστό το αρχαίο όνομα του. Το εντυπωσιακό κάστρο έχει τρία χιλιόμετρα μήκος και θεωρείται η μεγαλύτερη μυκηναική ακρόπολη της Ελλάδας. Χτίστηκε περίπου το 1.300 π.Χ. ώστε οι άρχοντες της περιοχής να επιβλέπουν την πεδιάδα. πεδιάδα της Κωπαϊδας, τα παλαιότερα χρόνια ήταν λίμνη και ο λόφος που χτίστηκε η ακρόπολη, νησί.
Πάνω στο «νησί» χτίστηκε το τεράστιο φρούριο σε ύψος 20 εώς 40 μέτρα από την πεδιάδα. Οι Μινύες ένα προϊστορικό φύλο που έλεγχε την περιοχή της Βοιωτίας, όταν έφτασαν στην περιοχή είχαν αναλάβει την αποξήρανση της λίμνης. Τα επόμενα χρόνια χτίστηκε το κάστρο του Γλα. Δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος υπολογίζεται, σύμφωνα με σημερινές έρευνες, ότι μετακινήθηκαν και 250.000 κυβικά μέτρα από πέτρες χρησιμοποιήθηκαν για το μεγαλόπνοο έργο. 
Το οχυρό είχε 5,50 μέτρα πάχος και αποτελούταν από τεράστιους ογκόλιθους. Για την ολοκλήρωση του, εργάστηκαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Στο εσωτερικό του δεν είναι χτισμένα πολλά κτίρια.
Το μεγαλύτερο και βασικό κτίριο της ακρόπολης είναι το Μέλαθρον. Υπάρχουν δρόμοι που ενώνουν τις τέσσερις πύλες του κάστρου και αναχώματα περιμετρικά για να εμποδίζουν την εισροή νερού. Πηγή: Καστρολόγος Πηγή: Καστρολόγος Πιθανότατα, το κάστρο του Γλα χρησίμευε ως αποθηκευτικό κέντρο των καλλιεργειών και ως χώρος επίβλεψης των εργασιών στην πεδιάδα. Τα ελάχιστα κτίσματα φανερώνουν ότι δεν χτίστηκε για να κατοικηθεί από πληθυσμό.
Πιθανώς, διέμεναν εργάτες και οι άρχοντες που διορίζονταν από τα ανάκτορα των Θηβών και Ορχομενού ώστε να ελέγχουν την αποξήρανση της λίμνης. Λειτουργούσε για να οργανώνονται οι γεωργικές εργασίες, η φορολογία και να ελέγχεται ο τοπικός πληθυσμός. Εκατό χρόνια μετά την δημιουργία του, το φρούριο εγκαταλείφθηκε ξαφνικά. Μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το 1.200 π.Χ. είναι η επικρατέστερη αιτία, η οποία θα προήλθε από κάποιον εχθρό.
 Όταν καταστράφηκε, αυτόματα σταμάτησαν όλα τα έργα. Ο Όμηρος αναφέρει ότι ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ των βασιλείων της Θήβας και του Ορχομενού ήταν η αιτία που η Κωπαίδα έγινε πάλι λίμνη.

 Με πληροφορίες από τον Καστρολόγο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπραντάο με τη... βούλα και πρώτη νίκη για Λεβαδειακό-ΒΙΝΤΕΟ

 Με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπραντάο στο 3' ο Λεβαδειακός νίκησε με 1-0 την Ξάνθη στην Λιβαδειά και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα
Οι Βοιωτοί ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο παιχνίδι με πέναλτι του σταρ Μπραντάο και στο οποίο υπέπεσε ο Μπαξεβανίδης και στην συνέχεια είδαν την Ξάνθη να έχει δοκάρι, αλλά να μην μπορεί να ισοφαρίσει.

Τελικά, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και σήμανε την πρώτη νίκη του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα μετά από τρεις ισοπαλίες και συνάμα την πρώτη ήττα των Ακριτών.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιουσούφ ήταν ο απόλυτος σταρ του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. «Τρυπούσε» την άμυνα της Ξάνθης και σε 3 περιπτώσεις άγγιξε το γκολ, που την μία φορά του στέρησε ο επόπτης.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με τον Επασί στο τέρμα, τους Μεντί, Τριποτσέρη, Λεονάρντο στο κέντρο της άμυνας, τους Ζαραδούκα, Νιάσε, Μητρόπουλο, Τσαμπούρη στη μεσαία γραμμή και τους Γιουσούφ, Σίλβα και Μπραντάο στην επίθεση (σύστημα 3-4-3). Ο Ανιγκό έριξε στο ματς στο δεύτερο μέρος τους Φαβάρο, Γιακουμάκη και Καλτσά προκειμένου να κρατήσει το υπέρ του σκορ με ξεκούραστους ποδοσφαιριστές και τελικά τα κατάφερε.

Για την Ξάνθη σε διάταξη 4-3-3 κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζίβκοβιτς, οι Λισγάρας και Φλίσκας, ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Μπαξεβανίδης δεξιά και ο Κασάδο αριστερά. Λουσέρο, Καμαρά και Ντε Λούκας ήταν στα χαφ, με τους Ρότσε, Γέντρισεκ και Μπρίτο να παίρνουν θέση στην επίθεση. Κίκε και Ορφανίδης μπήκαν ως αλλαγή για να αλλάξουν τα πράγματα, όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν την πρώτη ήττα της ομάδας τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ΦΑΣΗ: Το πέναλτι του Μπραντάο στο 3' που έκρινε την αναμέτρηση, αλλά και το δοκάρι της Ξάνθης στο 37', που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής πήρε σωστή απόφαση στην φάση του πέναλτι, αφού ο Μπαξεβανίδης υπέπεσε όντως σε χέρι και γενικά δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει, όντας σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο. Παρόλα αυτά, ο βοηθός του Σίπκας υπέπεσε σε σοβαρό λάθος στο 28'. Τότε καταλόγισε τον Γιουσούφ σε θέση οφ σάιντ, ενώ ο παίκτης του Λεβαδειακού καλύπτονταν και μάλιστα σκόραρε στην εξέλιξη της φάσης.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Λεβαδειακός δείχνει ότι δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν στο φετινό πρωτάθλημα και αυτό το αποδεικνύουν οι εμφανίσεις του στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό παραμένει αήττητος έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γρήγορο γκολ και στην συνέχεια κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν, όντες πολύ σφιχτοί στον αμυντικό τομέα. Φυσικά, δεν έλειψαν οι ευκαιρίες για την Ξάνθη, που είχε και δοκάρι από μια αδράνεια του Μπραντάο, όμως ο Λεβαδειακός έδειξε πολύ σκληρός για να χάσει στην έδρα του σε ένα ακόμα παιχνίδι.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το βίντεο του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί Μπολά, Μεντί, Τριποτσέρης (66' Φαβάρο), Λεονάρντο, Ζαραδούκας, Νιάσε, Μητρόπουλος (83' Καλτσάς), Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Σίλβα (72' Γιακουμάκης), Μπραντάο.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας (74' Π. Ορφανίδης), Καμαρά, Λουσέρο (83' Κάστρο), Μπρίτο, Ρότσε (66' Κίκε), Γέντρισεκ.
sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου ανά Ταμείο


Από τις 28 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι συντάξεις του Οκτωβρίου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 3 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ θα πληρώσουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου. Ο ΟΑΕΕ θα τις καταβάλει τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όπως και ο ΟΓΑ.

Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα πληρώσουν επίσης, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα δοθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 03 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Τρίτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια διάκριση για το Καρπενήσι-Βραβεύτηκε στη Σεούλ-ΦΩΤΟ

Το Καρπενήσι στη Σεούλ – Η ώρα της παγκόσμιας διάκρισης
Στη μακρινή Σεούλ βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) για το έργο της ανάπλασης του κέντρου του Καρπενησίου ο μελετητής Αρχιτέκτονας Ανδρέας Λαμπρόπουλος .Το έργο της ανάπλασης  πέτυχε μια από τις τρεις πρώτες διακρίσεις ανάμεσα σε  76 πόλεις από 28 χώρες. Το έργο παρουσιάστηκε αναλυτικά  από τον κ. Λαμπρόπουλο, σχολιάστηκε και συζητήθηκε, ενώ έτυχε ιδιαίτερης μελέτης και ευμενούς σχολιασμού από κορυφαίους  αρχιτέκτονες μιας και κέρδισε και την ιδιαίτερη αναφορά της κριτικής επιτροπής που εστίασε στη λειτουργικότητα των έργων που έγιναν στο εμπορικό κέντρο του δήμου  και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για όλους. Συγκεκριμένα, η επιτροπή αναφέρει:
«Προσεκτικά σχεδιασμένοι δρόμοι και πεζοδρόμια που μεταμορφώνουν την εικόνα των κεντρικών δρόμων μίας ορεινής πόλης, ενθαρρύνοντας τους πεζούς και ελαχιστοποιώντας την κυριαρχία του αυτοκινήτου. Η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης βελτιώθηκε σημαντικά, ειδικά για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ τα θερμαινόμενα πεζοδρόμια διασφαλίζουν την πρόσβαση ακόμη και σε συνθήκες χιονιού και πάγου. Η εγκατάσταση γραμμών τυφλών βελτιώνει ακόμη περισσότερο την προσβασιμότητα για ανθρώπους με προβλήματα όρασης».
Στην τελετή απονομής της βράβευσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.  Βασίλης Φακίτσας  και ο αρχιτέκτονας  κ. Ανδρέας Λαμπρόπουλος .
Το έργο  της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Καρπενησίου ξεκίνησε το 2011 και χρηματοδοτήθηκε μέσα από το ΕΣΠΑ. Το έργο δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο. Αυτός  ήταν ο στόχος και το όραμα του τότε Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και όλων όσων πίστεψαν στο έργο και κατάφεραν την ολοκλήρωση του. Το βραβείο προσθέτει αξία και δίνει ποιότητα στο τουριστικό προορισμό της πόλης του Καρπενησίου. 
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον αρχιτέκτονα και τη μελετητική του ομάδα, την τεχνική υπηρεσία του δήμου  για την επίβλεψη του έργου, τη διαχειριστική αρχή για την άριστη συνεργασία και τη ροή της χρηματοδότησης και τους κατασκευαστές του έργου. Το βραβείο  ανήκει σε όλους τους δημότες μας που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Απόστολος Γκλέτσος αποκαλύπτει τον λόγο που μίλησε ανοικτά για το… ψάρι! ΒΙΝΤΕΟ

 «Το θεωρώ μια πατρική και ιερή υποχρέωση ενός ανθρώπου που βγαίνει και μιλάει, να…».

Ο Απόστολος Γκλέτσος ήταν καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής “Λούης Night Show” του Alpha Κύπρου και απάντησε στον Λούη Πατσαλίδη για την περίφημη δήλωση με το ψάρι.

«Δεν πήγα ποτέ με θαυμάστρια, αλλά με τη μαμά της! Ήταν 17 χρονών το κοριτσάκι, δεν κάνει. Η μαμά όμως ήταν… μια χαρά!», είπε αρχικά ο Απόστολος Γκλέτσος και εν συνεχεία απάντησε για την περίφημη δήλωση για το… ψάρι: «Αυτό δεν ειπώθηκε τυχαία. Υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα τότε, μιλάγανε, λέγανε… Και αυτό το θεωρώ μια πατρική και ιερή υποχρέωση ενός ανθρώπου που βγαίνει και μιλάει, να υπερασπιστεί κάποιες ψυχές που υποφέρουν από αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Απόστολος Γκλέτσος: «Μόνο εγώ έχω πάει με άντρα σε αυτή τη χώρα;»

Είναι δύο οι πλευρές που δημιουργούν σε αυτές τις ψυχούλες, στα παιδάκια τα μικρά και σε κάποιες μανάδες και πατεράδες που μπορεί να έχουν πρόβλημα. Είναι δύο οι πλευρές: Είναι αυτοί που βρίζουν και είναι και αυτοί που βγαίνουν να υπερασπιστούν, καταλαβαίνεις τι εννοώ, οι επαγγελματίες. Όλοι αυτοί δημιουργούν ένα τεράστιο μπούλινγκ σε αυτά τα αθώα πλασματάκια. Και βγήκα πολύ απλά και τους λέω ότι εμένα που με θεωρείτε οκ, το ψάρι ψήνεται και από τις δύο πλευρές».
zappit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορυφαίοι Ιεροψάλτες στο 2ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών στη Θήβα

Μεγάλη μέρα σήμερα  για τα ψαλτικα δρώμενα της Επαρχίας Θηβών η συμμετοχή των χορωδιών του συνδέσμου ιεροψαλτών Ευβοίας. Αλλά ιδιαιτέρως η συμμετοχή της χορωδίας Εργαστήριο Ψαλτικής η οποία θεωρώ ότι είναι η πιο ''ολοκληρωμένη'' χορωδία αυτήν​ τη στιγμή στην Ελλάδα!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο μήνας που γεννιούνται οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι

Κι όμως, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου, αν έχει την τύχη να γεννηθείς, είναι πιο πιθανό να γίνεις πετυχημένος.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν τα πανεπιστήμια του Τορόντο, της Φλόριντα και του Νορθγουέστερν ο μήνας αυτός ήταν ο Σεπτέμβριος.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1 εκατ. φοιτητές στη Φλόριντα μεταξύ 1994-2000 βρήκε ότι όσοι είχαν γεννηθεί τον Σεπτέμβριο είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ήταν πιο πιθανό να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο και λιγότερο πιθανό να πάνε στη φυλακή. Αντίθετα, η έρευνα κατέληξε ότι όσοι είχαν γεννηθεί τον Αύγουστο αντιμετώπιζαν περισσότερες δυσκολίες στο σχολείο, σε σχέση με μαθητές και φοιτητές που είχαν γεννηθεί άλλους μήνες του χρόνου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διήμερο Προσκύνημα στην Παναγιά Της Τήνου με την ενορία Λεονταρίου

Η Ενορία μας, διοργανώνει Διήμερο Προσκύνημα Στην Παναγιά Της ΤΗΝΟΥ !!!
Ι.Μ.Θ.Λ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

" ΙΕΡΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ "

6 - 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 70 ΕΥΡΩ (ανα άτομο)

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟ'Ι'ΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ (δίπλα στο Ναό) - ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.

(ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ)

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝO ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΜΑΣ, π.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ !!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Η «Athens Flying Week» απογειώνεται 16 – 17 Σεπτεμβρίου στη Τανάγρα

Η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, η «Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2017», έτοιμη για απογείωση το Σαββατοκύριακο στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017, για δεύτερη συνεχή χρονιά από την  Αεροπορική Βάση της Τανάγρας κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις της Athens Flying Week 2017 και επαληθεύοντας τον τίτλο του αρτιότερου Αirshow της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θεσμό πλέον στη διεθνή αεροπορική κοινότητα.

Πλούσια σε συμμετοχές και θέαμα η 6η Athens Flying Week φιλοξενεί πτητικά σχήματα 9 χωρών της Ευρώπης και της Αμερικής!

Από φέτος και με μόνο σκοπό την ευκολότερη πρόσβαση όλων των επισκεπτών αλλά και τη μεγιστοποίηση της οπτικής απόλαυσης των πτητικών δραστηριοτήτων, το κέντρο του Air Show, μεταφέρεται στο πιο φιλικό για τον θεατή σημείο του αεροδρομίου της Τανάγρας.

Με τη νέα χωροθέτηση, σε αυτό το αεροδρόμιο αιχμής της Πολεμικής μας Αεροπορίας με την μεγάλη επάρκεια χώρων, δίνεται η δυνατότητα στους θεατές να βιώσουν τις διαδικασίες απογειώσεων και προσγειώσεων των αγαπημένων τους αεροσκαφών τζετ, καθώς και το φαντασμαγορικό θέαμα της μαζικής τροχοδρόμησης με καπνό, των ακροβατικών σμηνών, από απόσταση αναπνοής.

Οι επισκέπτες θα θαυμάσουν με άνεση όλα τα αεροσκάφη της μεγαλύτερης στατικής έκθεσης των τελευταίων χρόνων στη χώρα, θα φωτογραφηθούν δίπλα σε αυτά με τους πιλότους κοντά τους και θα ζήσουν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες με τους παγκοσμίου φήμης ακροβάτες αεροπόρους, αλλά και με εκείνους των μαχητικών τζετ, σε εναέριες χορογραφίες που δεν θα έχουν προηγούμενο!

Επίσης, θα παρέχονται πληροφορίες για κάθε τύπου αεροπορική εκπαίδευση στη χώρα από τις αρμόδιες αεροπορικές σχολές, τις Αερολέσχες και την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ). Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιούνται επιδείξεις αερομοντελιστών με κορυφαίο τον Έλληνα expert του είδους Γιώργο Παπαγιάννη σε μία εντυπωσιακή επίδειξη και πολλά πρωτότυπα happenings.

Οι εκδηλώσεις της AFW 2017 ξεκινούν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, με το Θεματικό Συνέδριο ”Aviation Development Conference #6” στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) από τις 09:30 έως τις 14:30. Θα παρευρεθούν προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύοντας έτσι το διεθνές προφίλ του. Με μία ποικίλης ύλης σε θεματολογία agenda, οι διοργανωτές σκοπεύουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον όχι μόνο όλων όσων είναι μυημένοι στα μυστικά της αεροπορίας, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Η είσοδος είναι δωρεάν. Οι εκδηλώσεις της AFW 2017 θα ολοκληρωθούν με το καθιερωμένο closing party όπου θα βραβευτούν όλες οι ομάδες και θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση σε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, στο δημοφιλή τραγουδιστή αλλά και έμπειρο χειριστή και εκπαιδευτή πτήσεων, Κώστα Μακεδόνα, διαχρονικού φίλου και υποστηρικτή του μεγαλύτερου ελληνικού αεροπορικού show.
Το πλήρες ενημερωμένο πρόγραμμα των συμμετοχών μπορείτε να το δείτε 

εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις Αθηναίοι διακινούσαν κοκαΐνη στην Χαλκίδα

Στα σχέδιά τους έβαλε τέλος ένας αιφνιδιαστικός έλεγχος από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε.
Οι τρεις νεαροί εκδρομείς που έφτασαν με αυτοκίνητο από περιοχή της Αθήνας στην Γλύφα της Χαλκίδας, δεν είχαν σκοπό να απολαύσουν την παραλία, αλλά να... πουλήσουν κοκαΐνη σε χρήστες στην ευρύτερη περιοχή! Στα σχέδιά τους έβαλε τέλος ένας αιφνιδιαστικός έλεγχος από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι νεαροί Αθηναίοι έκαναν διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή και, μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν και το σταμάτησαν. Κατά την διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, στην κατοχή των δυο ανδρών ηλικίας 39 και 33 χρόνων και της 29χρονης κοπέλας βρέθηκαν οκτώ συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 8,6 γραμμαρίων που κατασχέθηκαν. Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

*** Αλλά και στο Αλιβέρι Ευβοίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 22χρονος να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης. Σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή το βράδυ της Δευτέρας στο αστυνομικό Τμήμα Λίμνης. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα και στην κατοχή του κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 24,8 γραμμαρίων. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας άσκησε στον 22χρονο δίωξη για κλοπή τροχοφόρου, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ