Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

1η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στο Νεοχώρι

Οι παραγωγοί του ελαιολάδου της Βοιωτίας, αλλά και άλλων περιοχών που ενδιαφέρονται να εκθέσουν τα προϊόντα τους,μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο:6980644471

Διαβάστε Περισσότερα »

43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Λιβαδειά-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Η προφεστιβαλική εκδήλωση του 43ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του περιοδικού της «ΟΔΗΓΗΤΗ», την Παρασκευή το βράδυ στο πάρκο της Λιβαδειάς (Ζάππειο), πρόσφερε μια ακόμα ευκαιρία στον Λιβαδείτικο λαό να χαρεί τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργικότητα και πολιτική ωριμότητα.

Η φετινή εκδήλωση είχε σαν κεντρικό θέμα τα εκατό χρόνια από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων της Ρωσίας το 1917.
Μια επανάσταση που έδειξε στον κόσμο ότι, ο καπιταλισμός, όχι μόνο δεν είναι ανίκητος αλλά η ανατροπή του είναι αναγκαία για  την δημιουργία δίκαιης κοινωνίας, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
Ότι μόνο με την εργατική εξουσία μπορούν να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των εργαζόμενων για μια ζωή ελεύθερη από τον βραχνά της επιβίωσης. Ότι, οι “φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις” των μενσεβίκων τότε και των οπορτουνιστών σήμερα, όχι μόνο δεν οδηγούν σε “δίκαιη ανάπτυξη” αλλά, αντίθετα, στοχεύουν στην ισχυροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου – “επενδυτές” – παραπλανώντας τους εργαζόμενους με παραμύθια για δήθεν “αριστερές λύσεις με αναγκαίους συμβιβασμούς”.
Η εκδήλωση άρχισε με προβολή ντοκιμαντέρ με τα επιτεύγματα της Σοβιετικής Ένωσης και τις θετικές επιδράσεις που είχαν αυτές και στα καπιταλιστικά κράτη.

Το καλωσόρισμα έκανε η Νικολίνα Φάσσα, στέλεχος της ΚΝΕ και ακολούθησε κεντρική ομιλία του σ. Κώστας Μπασδέκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ που ανέλυσε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε, πάλεψε και τελικά νίκησε η εργατική τάξη δημιουργώντας την πρώτη σοσιαλιστική κοινωνία.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μουσικο-αφηγηματικό αντιπολεμικό σκετς από μαθητές.

Στο χώρο υπήρχε έκθεση σκίτσου με θέμα την Οχτωβριανή Επανάσταση και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» καθώς και έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό»

Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική και τραγούδι.








Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιάνος: Έρχεται η Δευτέρα, η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα


Η πρώτη μέρα της θερμής εισβολής με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ήταν η σημερινή. Ωστόσο, η αυριανή ημέρα, δηλαδή η Δευτέρα, θα είναι η πιο δύσκολη αυτού του καύσωνα, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook o Γιάννης Καλλιάνος.

Η ανάρτηση του κ. Καλλιάνου

«ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ, Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΚΑΥΣΩΝΑ»

Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα σε σχέση με τα προγνωστικά στοιχεία που σας έδωσα τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα Κυριακή, ήταν η πρώτη μέρα της θερμής εισβολής με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Ωστόσο, όπως σας είχα επισημάνει, η αυριανή ημέρα, δηλαδή η Δευτέρα, θα είναι η πιο δύσκολη αυτού του «καύσωνα»

Στην πρώτη κάρτα βλέπετε μερικές από τις μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα Κυριακή σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ακόμη και σε περιοχές της Αττικής, για παράδειγμα στο Τατόι, η θερμοκρασία άγγιξε σχεδόν τους 37°C. Στο κέντρο της πόλης της Αθήνας δεν ξεπέρασε τους 35°C.



ΔΕΥΤΕΡΑ: Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ «ΦΛΕΡΤ» ΜΕ ΤΟΥΣ 40°C ΙΣΩΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (βλέπε κάρτα 2), ο υδράργυρος θα ανέβει ακόμη παραπάνω για τις περισσότερες περιοχές της χώρας διότι οι θερμές αέριες μάζες θα έχουν τη δυνατότητα να «ζεστάνουν» περισσότερο κατά την έλευση τους τα πιο πολλά τμήματα της χώρας.



Θα υπάρξουν ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, που η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38-39°C σε τοπικό επίπεδο. Δεν αποκλείεται δε, να δούμε και περιοχές των αντίστοιχων διαμερισμάτων που σας προανέφερα που θα σημειωθούν καθαρά 40άρια, πολύ τοπικά βέβαια. Επίσης προβλέπονται αρκετά τμήματα που θα βιώσουν τους 38°C, τόσο στη βόρεια Ελλάδα, όσο και στη δυτική αντίστοιχα.

Στην Αθήνα, αύριο Δευτέρα, προβλέπονται 38°C στο κέντρο της πόλης αργά το μεσημέρι. Όμως θα υπάρξουν ενδεχομένως τμήματα στα κεντρο-δυτικά του νομού, που η θερμοκρασία θα ανέβει ίσως και λίγο παραπάνω. Μικρή πιθανότητα, όμως υπαρκτή.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΖΕΣΤΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ

Την Τρίτη, όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στον χάρτη 3, στα δυτικά και βόρεια της χώρας η θερμοκρασία θα υποχωρήσει. Όμως στα ανατολικά και νότια, οι συνθήκες φθινοπωρινού καύσωνα θα κάνουν για άλλη μια μέρα την εμφάνιση τους. Τοπικά , στα ευπαθή στη ζέστη τμήματα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38°C. Στο κέντρο της πόλης της Αθήνας αναμένονται 37-38°C αργά το μεσημέρι.



ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Μετά το πέρας του «καύσωνα», την Τετάρτη το μεσημέρι δηλαδή, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο δεν θα ξεπεράσει τους 34-35°C και αυτό σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Η Ζέστη θα παραμείνει με αμείωτη "ένταση" στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, όπου αργά το μεσημέρι, ο υδράργυρος θα φλερτάρει τοπικά με τους 36-37°C (στην ανατολική Ρόδο ακόμη παραπάνω).

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ «ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;;;

Αυτή η θερμή εισβολή, φαίνεται ότι θα είναι και η τελευταία για το φετινό «γερασμένο» καλοκαίρι, το οποίο κρατά μέχρι και το 2ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Τουλάχιστον έτσι δείχνουν όλα τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι πριν από λίγη ώρα μελέτησα.

Όμως για όλα, ο καιρός έχει τον τελευταίο λόγο...

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους!».




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ανδρέας Κουτσούμπας ανοίγει γραφείο στη Θήβα

Γραφείο και στη Θήβα επανδρώνει ο Βουλευτής ΝΔ κ. Ανδρέας Κουτσούμπας - Ανοικτή πρόκληση στην πολιτική εκδήλωση που οργανώνει την προσεχή Πέμπτη

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι αιτίες που οδηγούν σε θάνατο τους Έλληνες - Τι ταλαιπωρεί την υγεία μας



"Φως" στις κύριες αιτίες που οδηγούν στο θάνατο τους Έλληνες, αλλά και που τους ταλαιπωρούν ως θέματα υγεία έρχεται να ρίξει μία νέα παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 130 χώρες

Οι δύο κυριότερες αιτίες απώλειας της ζωής στην Ελλάδα και παγκοσμίως είναι οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά, ενώ οι δύο σημαντικότερες αιτίες αναπηρίας που εμποδίζουν την υγιή ζωή ιδίως στην τρίτη ηλικία, είναι οι πόνοι στη μέση και οι ημικρανίες.

Μια νέα μεγάλη διεθνής έρευνα (Global Burden of Disease), με τη συμβολή άνω των 2.500 ερευνητών από 130 χώρες, η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", αποκαλύπτει ότι ενώ οι θάνατοι από λοιμώδεις μεταδοτικές νόσους και πρόωρους τοκετούς μειώνονται διαχρονικά, αντίθετα αυξάνονται οι θάνατοι από καρδιοπάθειες, τρομοκρατία και πολεμικές συγκρούσεις.

Σύμφωνα με την μελέτη, που ανέλυσε στοιχεία για 195 χώρες και περιοχές, οι άνθρωποι στη Γη ζουν όλο και περισσότερα χρόνια, καθώς το προσδόκιμο ζωής σταθερά εμφανίζει αύξηση, ενώ από την άλλη οι αιτίες θανάτου δεν παραμένουν σταθερές στο πέρασμα του χρόνου.Το μέσο παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής σήμερα είναι 72,5 έτη ανεξαρτήτως φύλου, ενώ ειδικότερα για τις γυναίκες είναι τα 75,3 έτη και για τους άνδρες τα 69,8 έτη. Το μέσο προσδόκιμο ζωής εμφανίζει συνεχή αύξηση, αφού το 1990 ήταν 65,1 έτη και το 1970 μόνο 58,4 έτη.

Δηλαδή μέσα σε σχεδόν μισό αιώνα (1970-2017) το προσδόκιμο ζωής για έναν άνθρωπο έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 14 χρόνια. Το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής συνεχίζει να έχει η Ιαπωνία (83,9 έτη) και το μικρότερο η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (50,2).

Το 2016 γεννήθηκαν στον πλανήτη μας 128,8 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ 54,7 εκατομμύρια πέθαναν από διάφορες αιτίες (έχουν καταγραφεί πάνω από 330), έναντι 42,8 εκατ. θανάτων το 1970. Σχεδόν τρεις στους τέσσερις θάνατοι (72,3%) οφείλονταν σε μη μεταδοτικές ασθένειες, κυρίως σε καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και καρκίνους.

Οι θάνατοι από μη μεταδοτικές και συνήθως χρόνιες παθήσεις εμφανίζουν αύξηση 16% μεταξύ 2006-2016. Η Νο 1 αιτία θανάτου παραμένει η ισχαιμική καρδιοπάθεια (σχεδόν 9,5 εκατομμύρια θάνατοι πέρυσι), εμφανίζοντας αύξηση 19% από το 2006. Σημαντική αύξηση 31% από το 2006 εμφανίζουν και οι θάνατοι λόγω διαβήτη, που έφθασαν τα 1,4 εκατ. το 2016. Οι θάνατοι που σχετίζονται με το κάπνισμα, υπολογίζονται σε τουλάχιστον 7,1 εκατομμύρια.

Το 19% των θανάτων οφείλονταν σε μεταδοτικές νόσους, σε ασθένειες κατά την εγκυμοσύνη, τη βρεφική και παιδική ηλικία, καθώς και σε παθήσεις σχετικές με την ελλιπή και ανθυγιεινή διατροφή. Η κατηγορία αυτή των θανάτων εμφανίζει μείωση σχεδόν 24% μέσα στην τελευταία δεκαετία (2006-2016).

Μείωση καταγράφεται στη θνησιμότητα όλων των ηλικιακών ομάδων, αλλά ιδιαίτερη πρόοδος έχει επιτευχθεί στη μείωση των θανάτων παιδιών έως πέντε ετών. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία οι θάνατοι μωρών, βρεφών και νηπίων έπεσαν κάτω από τα πέντε εκατομμύρια ετησίως, έναντι 11 εκατομμυρίων το 1990 και 16,4 εκατ. το 1970.

Οι θάνατοι από HIV/AIDS έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό (κατά 46%) από το 2006, ενώ από ελονοσία κατά 26%. Από την άλλη, η παχυσαρκία και η κακή διατροφή σχετίζονται με ολοένα περισσότερους θανάτους (με το 18,8%, δηλαδή σχεδόν με έναν στους πέντε).

Από τις μεταδοτικές νόσους γενικά η θνησιμότητα είναι ολοένα μικρότερη, αλλά αντίθετα αύξηση εμφανίζουν οι θάνατοι από δάγκειο πυρετό (82% μεταξύ 2006-2016) και από ανθεκτική στα φάρμακα φυματίωση (αύξηση 68%). Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι οι θάνατοι από ηπατίτιδες και συναφείς ιογενείς παθήσεις του ήπατος έφθασαν τα 1,34 εκατομμύρια το 2016, ξεπερνώντας τους θανάτους από φυματίωση (1,2 εκατ.), από HIV/AIDS (1 εκατ.) και από ελονοσία (719.000).

Το υπόλοιπο 8% των θανάτων παγκοσμίως προέρχονται από κάθε είδους τραύματα, από πτώσεις και τροχαία έως πολέμους και τρομοκρατικές επιθέσεις. Ειδικότερα οι θάνατοι από συγκρούσεις και τρομοκρατικές ενέργειες το 2016 έφθασαν περίπου τους 150.500, αυξημένοι κατά 143% έναντι του 2006, κυρίως λόγω της πρόσφατης έντασης στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Στην κόσμο οι δέκα κυριότερες αιτίες Χαμένων Ετών Ζωής (προκύπτουν από το συνδυασμό του αριθμού των θανάτων από κάθε αιτία με το προσδόκιμο ζωής σε κάθε ηλικία) είναι κατά σειρά οι εξής:

1. Ισχαιμική καρδιοπάθεια

2. Εγκεφαλικό

3. Λοιμώξεις κατώτερου αναπνευστικού

4. Διάρροια

5. Τροχαία

6. Ελονοσία

7. Επιπλοκές πρόωρου τοκετού

8. HIV/AIDS

9. Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (XAΠ)

10. Επιπλοκές τοκετού-Εγκεφαλοπάθεια νεογνού

Παγκοσμίως οι δέκα κυριότερες σωματικές και ψυχικές αιτίες για τα λεγόμενα Έτη με Αναπηρία λόγω πάθησης, τραυματισμού κ.ά., είναι κατά σειρά τα εξής:

1. Πόνοι στη μέση

2. Ημικρανία

3. Απώλεια ακοής

4. Έλλειψη σιδήρου

5. Σοβαρή κατάθλιψη

6. Πόνοι στον αυχένα

7. Άλλες μυοσκελετικές παθήσεις

8. Διαβήτης

9. Άγχος

10. Πτώσεις
Τι "σκοτώνει" και τι "καθηλώνει' τους Ελληνες

Στην Ελλάδα οι δέκα κυριότερες αιτίες Χαμένων Ετών Ζωής (συνδυασμός των θανάτων από κάθε αιτία με το προσδόκιμο ζωής) είναι οι εξής:

1. Ισχαιμική καρδιοπάθεια

2. Εγκεφαλικό

3. Καρκίνος πνευμόνων

4. Αλτσχάιμερ

5. Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

6. Τροχαία

7. Καρκίνος παχέος εντέρου

8. Καρκίνος μαστού

9. Χρόνια νεφρική νόσος (ΧΝΝ)

10. Καρκίνος παγκρέατος

Στη χώρα μας το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση είναι τα 83,5 έτη για τις γυναίκες και τα 78,4 έτη για τους άνδρες, δηλαδή υπάρχει μια διαφορά τουλάχιστον πέντε ετών ανάμεσα στα δύο φύλα. Όμως στην αρχή της τρίτης ηλικίας, στα 65 έτη, ένας Έλληνας έχει προσδόκιμο ζωής 18,3 έτη και μια Ελληνίδα 21 έτη, δηλαδή η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων έχει πλέον μειωθεί σε λιγότερα από τρία έτη.

Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση εμφανίζει συνεχή αύξηση στη χώρα μας, καθώς το 1990 ήταν 79,5 χρόνια για τις γυναίκες και 74,5 χρόνια για τους άνδρες, ενώ το 2006 ήταν 82,6 χρόνια για τις γυναίκες και 77,1 για τους άνδρες.

Ανάλογη διαχρονική βελτίωση εμφανίζει και το προσδόκιμο της υγιούς ζωής στην Ελλάδα, δηλαδή πόσα χρόνια αναμένεται να ζήσει κανείς υγιής χωρίς κάποια χρόνια ασθένεια ή αναπηρία. Το προσδόκιμο αυτό ήταν το 2016 τα 72 χρόνια για τις γυναίκες και τα 69,2 για τους άνδρες, το 2006 ήταν τα 71,2 και τα 68,2 χρόνια, ενώ το 1990 τα 68,7 και τα 66 χρόνια αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα οι θάνατοι μωρών κατά τη γέννα το 2016 ήσαν 1,9 ανά 1.000 γεννήσεις, οι θάνατοι κατά τον πρώτο μήνα ζωής του βρέφους 2,2 ανά 1.000 γεννήσεις, οι θάνατοι κατά το πρώτο έτος ζωής του παιδιού 1,1 ανά 1.000 γεννήσεις, ενώ οι θάνατοι έως την ηλικία των πέντε ετών 3,9 ανά 1.000.

Όσον αφορά τις δέκα κυριότερες σωματικές και ψυχικές αιτίες για τα λεγόμενα Έτη με Αναπηρία που ζουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα λόγω πάθησης, τραυματισμού κ.α., είναι κατά σειρά οι εξής:

1. Πόνοι στη μέση

2. Ημικρανία

3. Απώλεια ακοής

4. Πόνοι στον αυχένα

5. Μείζων κατάθλιψη

6. Αγχώδης διαταραχή

7. Πτώσεις

8. Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

9. Νωδότητα (απώλεια δοντιών)

10. 'Αλλες μυοσκελετικές παθήσεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στο Αγρίνιο: 43χρονος πυροβόλησε με αεροβόλο 9χρονο στο πρόσωπο

Σοκ έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο το γεγονός ότι ένας 43χρονος επιτέθηκε σε 9χρονο με αεροβόλο όπλο, με συνέπεια να τραυματίσει το παιδί στο πρόσωπο.

Ο άνδρας συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και διάπραξη επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε ανήλικο.

Ο 43χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας patrastimes, φέρεται να πυροβόλησε από απόσταση τον εννιάχρονο με αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πρόσωπο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου όπου του αφαιρέθηκε βολίδα αεροβόλου όπλου από το μάγουλο και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Επειτα από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και ένα κυνηγετικό δίκαννο που κατείχε παράνομα και ένα πολεμικό τυφέκιο παλαιού τύπου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αγρινίου, για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αλλαγές που σκέφτονται στα τέλη κυκλοφορίας

Σε διεύρυνση των κλιμακίων κυβικών εκατοστών των τελών κυκλοφορίας φαίνεται να προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο, με στόχο αφενός να μην υπάρξει και φέτος το φαινόμενο των μαζικών καταθέσεων πινακίδων στο τέλος του χρόνου, αφετέρου κάποιοι από τους κατόχους αυτοκινήτων που είχαν παραδώσει τις πινακίδες τους να τις πάρουν πίσω. Σε κάθε περίπτωση, ο εισπρακτικός στόχος παραμένει ίδιος, δηλαδή 1,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται αρκετά σενάρια αλλά αυτό φαίνεται να είναι το επικρατέστερο. Η διεύρυνση θα αυξήσει τα κλιμάκια από έντεκα, που είναι σήμερα, σε είκοσι, προκειμένου να κλείσουν οι μεγάλες διαφορές που παρατηρούνται. Για παράδειγμα, στην κλίμακα 1.739-1.928 κ.ε. τα τέλη διαμορφώνονται στα 320 ευρώ. Στην αμέσως επόμενη κλίμακα, 1.929-2.357 φτάνουν τα 690 ευρώ. Σε αυτές τις κατηγορίες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προστεθούν ακόμα τρεις, ανεβάζοντας συνολικά σε πέντε τα κλιμάκια από τα 1739 κ.ε. έως τα 2.357 κ.ε.

Δεν αποκλείεται επίσης να επιβληθεί μικρό τέλος στα οχήματα που απαλάσσονται σήμερα από τέλη, λόγω μικρής εκπομπής ρύπων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Athens Flying Week στη Τανάγρα: Εντυπωσιακοί ελιγμοί, εικονικές αερομαχίες, ακροβατικά που κόβουν την ανάσα-ΒΙΝΤΕΟ

Πιλότοι από όλον τον κόσμο έλαβαν μέρος στις αεροπορικές επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο του Athens Flying Week.
Ξεχώρισαν τα θρυλικά Red Arrows της Βασιλικής Αεροπορίας της Αγγλίας, το ακροβατικό σμήνος Silverstars από την Αίγυπτο που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φυσικά τα ελληνικά ακροβατικά σμήνη. Πρόκειται για το ακροβατικό σμήνος των F-16 Zeus και το ακροβατικό σμήνος των Τ-6 Δαίδαλος.
Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές των επιδείξεων ήταν ο μικτός σχηματισμός ενός Mirage 2000 και ενός F-16 σε χαμηλή διέλευση-ταχεία άνοδο και εικονική αερομαχία σε χαμηλό ύψος, σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές, αλλά και πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, σε επιδείξεις αεροπυρόσβεσης.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η εικονική προσβολή-χαμηλή διέλευση-ταχεία άνοδος ζεύγους αεροσκαφών PHANTOM ( F-4 E).
Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν και αυτή τη χρονιά στην 114 Π.Μ. για να παρακολουθήσουν τις επίδειξεις από απόσταση αναπνοής. Εντυπωσιάστηκαν από τις μανούβρες και τους ελιγμούς των πιλότων. Παράλληλα, λειτουργούσε και στατική έκθεση των αεροσκαφών που έλαβαν μέρος, κατά την οποία πολλοί είχαν την ευκαιρία να μπουν μέσα στα αεροπλάνα τα οποία είδαν να πετούν, να φωτογραφηθούν μέσα σε αυτά, να γνωρίσουν τους δεινούς πιλότους-ακροβάτες και να τους ζητήσουν αυτόγραφα.
H Athens Flying Week (AFW) είναι η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στη νοτιοανατολική Ευρώπη.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία -Εως και τους 36 βαθμούς Κελσίου

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός και σήμερα, Κυριακή, καθώς η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα φτάσει κατά τόπους έως τους 35-36 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Τις πρωινές ώρες θα υπάρχει τοπικά περιορισμένη ορατότητα, κυρίως στα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

Αττική

καιρός: αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. θερμοκρασία: από 15 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ