Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ζητείται άτομο για εργασία γραφείου σε εταιρεία στη Θήβα

 Ζητείται άτομο για εργασία γραφείου σε μεταφορική εταιρεία στη Θήβα.
Απαραίτητη η άριστη γνώση Αγγλικών και ο άριστος χειρισμός υπολογιστή, επιθυμητή γνώση Γερμανικών.
Αποστολή βιογραφικών στο
 info@economoutransport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβεύουν τους νέους φοιτητές στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Σεπτεμβρίου


Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 63.796.674,70 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Σεπτεμβρίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 273.913.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 27 Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη (28/9/2017).
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη Τύπου για τον 5ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον 5ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς
Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα, στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας κ. Ιωάννης Περγαντάς, ο Διοικητής Τροχαίας Λιβαδειάς κ. Παναγιώτης Κανιάρης, οι Αντιδήμαρχοι Λεβαδεών κ.κ. Σωτήριος Καρβούνης και Αθανάσιος Φορτώσης, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Αρχηγός του ΑΚΟΛ κ.κ. Αναστάσιος Ακριδόπουλος και Χρήστος Πολατσίδης σχετικά με την πραγματοποίηση του 5ου Τροφώνιου Ημιμαραθώνιου Λιβαδειάς που θα  διεξαχθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λιβαδειά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Τροφώνια 2017”.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου ευχαρίστησε τον ΑΚΟΛ, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, την Διοίκηση της Τροχαίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού για την εξαιρετική προετοιμασία που έχουν κάνει ώστε ο 5ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Λιβαδειάς να στεφθεί με επιτυχία.  Υπογράμμισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων προσφέρει κάθε βοήθεια που του έχει ζητηθεί και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες, τονίζοντας ότι με την επιτυχία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ο συγκεκριμένος αγώνας καταγράφεται στα σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χώρας.
Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Περγαντάς συνεχάρη τον ΑΚΟΛ που με τις αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιεί πετυχαίνει όχι μόνο την ανάδειξη των ωφελημάτων από τον μαζικό αθλητισμό, αλλά και τις ομορφιές της πόλης.  Ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του όλους όσοι συμμετέχουν στο γεγονός και ιδιαίτερα τους εθελοντές που προσφέρουν την στήριξή τους σε ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη.
Στη συνέχεια ο Διοικητής της Τροχαίας Λιβαδειάς κ. Κανιάρης   διαβεβαίωσε ότι τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Λιβαδειάς όσο και η Τροχαία Λιβαδειάς θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και  αναφέρθηκε στην υποδειγματική προετοιμασία της διοργάνωσης.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σωτήρης Καρβούνης πρόσθεσε ότι ο Ημιμαραθώνιος της Λιβαδειάς είναι η έναρξη της αθλητικής δράσης “Be Active” που διαδραματίζεται το διάστημα 23-30 Σεπτεμβρίου και κάλεσε τους δημότες να υποδεχθούν θερμά τους αθλητές και ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Αθανάσιος Φορτώσης συνεχάρη τον ΑΚΟΛ για την πολυετή προσφορά του και εξήρε την πολύτιμη εθελοντική του δράση.
Ο Πρόεδρος του ΑΚΟΛ ευχαρίστησε όλους τους φορείς, τους εθελοντές και τους πολίτες που στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο και τόνισε ότι στόχος της συμμετοχής στους αγώνες δεν πρέπει να είναι μόνο η πρόκριση και η διάκριση, αλλά κυρίως η διεξαγωγή ενός “καλού αγώνα” που αξία έχει η συμμετοχή.
Στη συνέχεια ο κ. Πολατσίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο Λεβαδέων που ανταποκρίθηκε σε ότι του ζητήθηκε.  Αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των αγώνων επισημαίνοντας ότι θα πραγματοποιηθούν 6 διαδρομές διαφορετικών αποστάσεων και ότι οι επιδόσεις των αθλητών του Ημιμαραθωνίου της Λιβαδειάς θα αποτελούν κριτήριο για την πρόκριση των αθλητών στον εθνικό μαραθώνιο.  Σημείωσε επίσης, ότι θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας, θα δοθούν μπλουζάκια στους συμμετέχοντες καθώς και μετάλλια σε όλους όσοι πάρουν μέρος στους αγώνες.
Οι αιτήσεις για συμμετοχή στους αγώνες έχουν φτάσει στις 300 για τις μεγάλες διαδρομές και αναμένεται να αυξηθούν καθώς θα γίνονται εγγραφές μέχρι την τελευταία στιγμή. Επίσης, θα συμμετάσχουν 300 παιδιά και 50 αθλητές των Special Olympics.
Καταλήγοντας όλοι οι ομιλητές κάλεσαν του πολίτες της Λιβαδειάς να συμμετάσχουν στους αγώνες και να βρίσκονται στους δρόμους που θα διέρχονται οι αθλητές για να τους εμψυχώνουν με το χειροκρότημά τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Μπάσκετ Γ.Σ. Αλιάρτου- Α.Σ. Άρης Αμφίκλειας


Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Βοιωτίας λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Με βάση τον από 19-09-2017 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4) που ισχύει για την Τετάρτη, 20-09-2017,  για την  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
     
Απαγορεύουμε  την κίνηση και την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 19ης Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη 2017,  έως και την   12η  βραδινή της 20ης Σεπτεμβρίου,  ημέρα  Τετάρτη,  στις  ακόλουθες περιοχές :

ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων - Κεραμίδι
Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο Ζαγαράς
Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
Θέση «Καραμπατσέικα» - Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες
Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
Δάσος Μοσχοποδίου
Δάσος Αγίας Τριάδας
Δάσος Κιθαιρώνα.
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
Δάσος Δερβενοχωρίων.
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Περιαστικό  Δάσος Τ.Κ. Κοκκίνου
      Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.

Το Τμήμα  Πολιτικής  Προστασίας  (pprost@viotia.gr)  της Περιφερειακής  Ενότητας  Βοιωτίας  έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς  και  τους Δήμους,  ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
       Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
      Επίσης  υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
      Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

      Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610 - 29036 24ωρου  λειτουργίας), καθώς και στην ιστοσελίδα  (tpp-vio@pste.gov.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Θήβας

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο κέντρο της Θήβας για τις 20/9
στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Στο πλαίσιο πραγματοποίησης των δράσεων του Δήμου Θηβαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα ισχύσουν για την Τετάρτη 20/9/2017 και από ώρες 17:00 έως 20:00 στο κέντρο της Θήβας, οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή
της πεζοπορίας και ποδηλατοδρομίας καθώς και η ασφάλεια των συμμετεχόντων:


Α) Απαγόρευση  εισόδου σε όλα τα οχήματα  :
1. Στην διασταύρωση των οδών Τσεβά & Πελοπίδου επί της Τσεβά (άνοδος)
2. Στην διασταύρωση των οδών Οιδίποδος & Πελοπίδου επί της  Οιδίποδος
3. Στην διασταύρωση των οδών Δράκου & Πελοπίδου επί της  Δράκου
4. Στην διασταύρωση των οδών Δίρκης & Κάδμου επί της  Δίρκης


Β) Υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας προς τα αριστερά
1. Στην διασταύρωση των οδών Επαμεινώνδα & Σπηλιώτη επί της Σπηλιώτη με σκοπό την υποχρεωτική πορεία των διερχόμενων οχημάτων αριστερά προς την οδό  Σπηλιώτη
2. Στην διασταύρωση των οδών Λαϊου, Θρεψιάδου & Αμφίου , Χρυσοστόμου Σμύρνης με σκοπό την υποχρεωτική πορεία των διερχόμενων οχημάτων αριστερά προς την οδό Αμφίου ή προς  την οδό  Χρυσοστόμου Σμύρνης

Γ) Υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας προς τα δεξιά
Στην διασταύρωση των οδών Επαμεινώνδα, Πινδάρου & Ετεοκλέους με σκοπό την υποχρεωτική πορεία των διερχόμενων οχημάτων δεξιά προς την οδό Ετεοκλέους

Δ) Οι οδοί Αντιγόνης & Βουρδουμπά θα διατηρήσουν την πορεία τους.

Οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν με επί τόπου σήμανση που θα υλοποιηθεί με ευθύνη και δαπάνη των δήμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυσλειτουργία στην παροχή νερού ύδρευσης λόγω βλάβης στη Δ.Ε. Θεσπιών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τους Δημότες της Δ.Ε. Θεσπιέων ότι λόγω βλάβης του συστήματος διανομής του πόσιμου νερού θα υπάρχει
δυσλειτουργία στην παροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η βλάβη αποκαθίσταται, αλλά απαιτείται προσοχή στην  κατανάλωση μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα.
Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα θέρμανσης 2017: Ψαλίδι έως 50%, ποιοι θα βρεθούν εκτός της λίστας

Μειωμένο  για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν τα νοικοκυριά για τη νέα χειμερινή σεζόν.

Η περικοπή του επιδόματος, θα ισχύσει την νέα χειμερινή σεζόν (15 Οκτωβρίου 2017 – 30 Απριλίου 2018). Η πρώτη δόση του «κουτσουρεμένου» επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018., όταν και ορισμένα νοικοκυριά θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν τελείως το επίδομα ενώ για άλλους θα κατά είναι πολύ μικρότερο, σύμφωνα με το in.gr.

Η μείωση οφείλεται στο «κούρεμα» κατά 50% της ετήσιας δαπάνης για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, καθώς τα κοινωνικά επιδόματα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» της τρίτης αξιολόγησης.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η μείωση του κονδυλίου από τα 110 εκατ. ευρώ στα 55 εκατ. ευρώ, γεγονός που υποχρεώνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να θεσπιστούν πιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ή θα επιβληθεί μείωση στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης.

Ποιοι θα είναι οι χαμένοι

Το ένα σενάριο λέει ότι για να αποφύγει η κυβέρνηση το μεγάλο πολιτικό κόστος που θα έχει η πλήρης περικοπή του επιδόματος θέρμανσης θα επιχειρηθεί η μείωση της δαπάνης μέσω της περικοπής του ποσού της επιδότησης.

Δεν θα μειωθούν δηλαδή κατά πολύ οι δικαιούχοι αλλά το ποσό που παίρνουν οι δικαιούχοι ανά λίτρο πετρελαίου θα πέσει σχεδόν στο μισό.

Το ίδιο σενάριο μιλάει για μείωση της επιδότησης που είναι σήμερα στα 0,25 ευρώ το λίτρο στα 0,20 ευρώ ή ακόμη και στα 0,15 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο λέει ότι για να γίνει η μείωση της δαπάνης και ταυτόχρονα τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι να είναι αξιοπρεπή, θα πρέπει να μην μειωθεί πολύ το ποσό επιδότησης, αλλά ο αριθμός των δικαιούχων μέσω της αλλαγής των κριτηρίων.

Έτσι χιλιάδες δικαιούχοι θα βρεθούν εκτός της λίστας.

Με βάση τα σημερινά κριτήρια δικαιούχοι είναι οι άγαμοι με εισόδημα ως 12.000 ευρώ/έτος και ακίνητη περιουσία ως 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με εισόδημα ως 20.000 ευρώ/έτος (με προσαύξηση 2.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και περιουσία ως 200.000 ευρώ.
in.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Τρεις νεαροί έχασαν τη ζωή τους (φωτό,βίντεο)

 Μια 18χρονη δίνει μάχη να κρατηθεί ζωντανή στο νοσοκομείο - Αυτοκίνητο διεμβόλισε τις δύο μηχανές που επέβαιναν - Τραγικές οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος
Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων οι δύο 22 και 28 ετών, έχασαν τη ζωή τους και μία 18χρονη κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά. Τα τέσσερα άτομα επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μ. Ανδρόνικου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στους αστυνομικούς της Τροχαίας ότι οι δύο μοτοσικλέτες κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι το τροχαίο προκλήθηκε όταν ένα ΙΧ ανέκοψε την πορεία των δύο μηχανών.



Η σύγκρουση ήταν μοιραία. Οι τέσσερις αναβάτες προσγειώθηκαν στο πεζοδρόμιο και την άσφαλτο. Οι δύο αναβάτες της πρώτης μηχανής σκοτώθηκαν ακαριαία. Ο οδηγός της δεύτερης μηχανής και η συνεπιβάτιδά του μεταφέρθηκαν σοβαρότατα τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Ο νεαρός οδηγός υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά από τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Η νεαρή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δύο πυροσβεστικά οχήματα, σταθμοί της Τροχαίας και αρκετοί αστυνομικοί που απέκλεισαν το σημείο του συμβάντος. Οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν ανατριχιαστικές. Οι αναβάτες της πρώτης μηχανής κείτονταν νεκροί. Ο οδηγός της δεύτερης μηχανής, παρά το ότι είχε διαμελιστεί, είχε τις αισθήσεις του και μιλούσε με τους αστυνομικούς αλλά και με περαστικούς που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Οι δύο αναβάτες που σκοτώθηκαν ακαριαία ήταν πατέρας και γιος. Στην δεύτερη μηχανή επέβαινε έναν νεαρό ζευγάρι. Στο ΙΧ που φέρεται να προκάλεσε το τροχαίο επέβαινε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τουριστών από την Τσεχία, το οποίο μόλις είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη και θα κατευθυνόταν για την Χαλκιδική. Ο 67χρονος οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.


thestival.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Yπέροχο το 2ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών στη Θήβα-Φωτογραφίες

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017,
ο Δημοτικός Οργανισμός Θηβών «ΔΟΘ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών ο Ευαγγελιστής Λουκάς και στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων "ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ" , πραγματοποίησε το 2ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών. Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία απ' όλες τις απόψεις. Πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο και κατάμεστο από πλήθος κόσμου, προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού ναού του «Ευαγγελιστού Λουκά» Θηβών, όπου βρίσκεται και ο πάνσεπτος τάφος του ιδρυτού της Εκκλησίας των Θηβών.
Προσκεκλημένοι από τον οικείο Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών οι χορωδίες του Συλλόγου Ιεροψαλτών νομού Ευβοίας «Ο Παπαγιώργης Ρήγας», υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη, το «Εργαστήριο Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Παϊβανά τους οποίους ευχαριστούμε για την ευγενική τους αποδοχή και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών κ. Αντωνίου Τσαρουχά.
Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ είχε ο Άρχων Υμνωδός τ.Μ.τ.Χ.Ε κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.
Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Χοράρχης του «Εργαστηρίου Ψαλτικής» κ. Αθανάσιος Παϊβανάς στον οποίο ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου απένειμε τιμητική πλακέτα. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι χορωδοί μαζί υπό τη διεύθυνση του κ. Χατζηχρονογλου, έψαλλαν το τροπάριο του Ευαγγελιστού Λουκά. Τη βραδιά έκλεισε με το μεστό και εμπνευσμένο λόγο του ο προϊστάμενος του ιερού προσκυνήματος και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου π. Σπυρίδων Βασιλάκος. Το πρόγραμμα παρουσίασε η πρεσβυτέρα Βασιλάκου Καίτη.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ήρθε φθινόπωρο: Ήλιος αλλά και πτώση της θερμοκρασίας

Οι καύσωνες του φθινοπώρου μας αποχαιρετούν και ο καιρός πλέον αλλάζει... ρότα. Η λιακάδα θα συνεχιστεί και σήμερα, αλλά η θερμοκρασία θα πέσει ως και 10 βαθμούς.

Σήμερα λοιπόν αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες στα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο. Τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο και την κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.  Από το απόγευμα στα δυτικά τοπικές νεφώσεις.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά τις πρωινές ώρες, ανατολικοί πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα βόρεια τοπικές νεφώσεις.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 έως 33 και κατά τόπους στα Νότια 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ANΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια βορειανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ:  Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ