Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Σαρωτική η ΑΕΚ! Επική ανατροπή και νίκη επί του Ολυμπιακού



Ένα φαινομενικά χαμένο παιχνίδι η ψυχωμένη και... πεισματάρα ΑΕΚ το μετέτρεψε σε πραγματικό θρίαμβο με μία επική ανατροπή.

Μεγάλη συμβολή στην επική ανατροπή της Ένωσης είχε ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ
Η ομάδα του Χιμένεθ αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της Super League, δεν κατέθεσε τα όπλα και με μπροστάρη τον Χριστοδουλόπουλο, γύρισε τούμπα το ματς, και επικρατώντας με 3-2 αύξησε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από τους Πειραιώτες.

Στο 22ο λεπτό ο Μάριν με ψύχραιμο ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Ανέστη, ενώ στο 46' ο Οφόε νίκησε και αυτός τον γκολκίπερ της Ένωσης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πάντως ο «δικέφαλος» μπήκε εκ νέου στο ματς στο 64ο λεπτό με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος χτύπησε εκ νέου στο 80' ,'οταν με μία εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Για να φτάσουμε στο 90ο λεπτό, όταν η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την επική ανατροπή, όταν ο Λιβάγια έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Μάνταλος που έφυγε γρήγορα στην πλάτη του Ελαμπντελαουί έκανε το 3-2.

Στο 61ο λεπτό ο Ρομαό, που είχε ήδη κίτρινη, θα μπορούσε να είχε αποβληθεί από το ματς για το φάουλ του στον Αραούχο, ωστόσο ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε την παράβαση, χωρίς να τον παρατηρήσει με κάρτα.

Το ματς διεκόπη προσωρινά στο 70' λόγω ρίψης δακρυγόνων, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και το διαιτητικό τρίο να αποσυρθούν στα αποδυτήρια για περίπου 15 λεπτά.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήθελε την ΑΕΚ για πρώτη φορά απόλυτο φαβορί και αυτό επιβεβαιώθηκε (μόνο) στο ξεκίνημα του αγώνα. Μέσα στα πρώτα δύο λεπτά, η Ενωση είχε «πατήσει» τρεις φορές την αντίπαλη περιοχή και είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Αραούχο στο 1΄.

Ο Χάσι διόρθωσε την αμυντική ανορθογραφία στέλνοντας τον Ζιλέ να προσφέρει περισσότερες βοήθειες αριστερά, όπου ο Φιγκέιρας είχε προβλήματα εναντίον του Γκάλο. Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός «ξεφορτώθηκε» την πίεση της ΑΕΚ και της επέτρεψε να έχει την -ανούσια- κατοχή της μπάλας.

Στο 22΄ προηγήθηκε από εξαιρετική «λόμπα» του Μάριν μετά από πλάγιο-ασίστ (!) του Οτζίτζα. Αργή η αντίδραση του Βράνιες, καθυστερημένη η επιστροφή του Γκάλο και το αποτέλεσμα ήταν ένα γκολ ερασιτεχνικού επιπέδου, το πρώτο που δέχεται η ΑΕΚ φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το σοκ ήταν μεγάλο για τους γηπεδούχους και έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν όλα τα σχέδια του Χιμένεθ διαλύθηκαν μέσα στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα του β΄ ημιχρόνου. Στο 46΄ ο Οτζίτζα με εξαιρετικό αριστερό πλασέ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 0-2 δίνοντας στους φιλοξενούμενους τεράστιο πλεονέκτημα.

Στο 64΄ η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο ματς με σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλου μετά από ασίστ του Αραούχο (και λάθος του Καπίνο). Σκόρερ για τρίτο συνεχόμενο ματς ο Λάζαρος.

Αμέσως μετά, στο 70΄, το ματς διεκόπη λόγω ρίψης δακρυγόνων στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ μετά από συμπλοκές φιλάθλων με αστυνομικές δυνάμεις. Ο,τι χειρότερο για τους γηπεδούχους ηταν η δεκάλεπτη διακοπή, τη στιγμή που προσπαθούσαν να πατήσουν γκάζι για την ισοφάριση.

Εκείνος όμως που αδυνατούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Με φάουλ-δυναμίτη στο 79΄ πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του και έστειλε τους οπαδούς της ΑΕΚ στα ουράνια.

Το κρεσέντο της ΑΕΚ όμως δεν είχε τελειώσει. Στο 90' ο Μάρκο Λιβάγια με έξοχη ατομική ενέργεια έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μάνταλο και ο αρχηγός διαμόρφωσε το τελικό 3-2.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ »-Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου


Με τον επίσημο εορτασμό για την Μάχη της Πέτρας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις«ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2017».  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υψηλάντη  εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Στερεάς-Π.Ε. Βοιωτίας,  που ήταν συνδιοργανώτρια  στις εκδηλώσεις μας και προσωπικά στην αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά για τη στήριξή της.  Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το τελετουργικό στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, παρουσία των τοπικών βουλευτών Κου Θηβαίου και Κουτσούμπα , του σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Γεωργίου ,των Δημάρχων  Θήβας κου Νικολάου και Αλιάρτου –Θεσπιέων κου Ντασιώτη, εκπροσώπων  των Σωμάτων Ασφαλείας  και του Στρατού και αντιπροσώπων των Ποντιακών Οργανώσεων . Ευχάριστη έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους αποτέλεσε ο χώρος στο προαύλιο της Ιεράς Μονής στον οποίο γίνονται παρεμβάσεις χωρίς να αλλοιωθεί το φυσικό κάλλος  και η αισθητική  του Μοναστηριού , με πρωτοβουλία του Έφεδρου Ταγματάρχη Φραγκούλη Παντελή τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υψηλάντη κλείνοντας τις εκδηλώσεις του  ανανεώνει  την πρόσκλησή του στα επόμενα «Υψηλάντεια 2018»

                              Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
                      Γιαννακόπουλος Γιώργος

Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη στην πρεμιέρα για τον Παναλίαρτο-Βίντεο,φωτογραφίες


Με το δεξί ξεκίνησε o Παναλίαρτος τις επίσημες υποχρεώσεις του στην Α΄ Κατηγορίας Βοιωτίας. Η ομάδα του Άγγελου Κυριάκου,  επικράτησε 2-1 του Αρματηλάτη για την πρώτη αγωνιστική, κάνοντας έτσι το καλύτερο δυνατό «ποδαρικό» στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βοιωτίας.
Ο Παναλίαρτος έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο,δεν το ευχαριστήθηκε απλά, αλλά προφανώς θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην ομάδα. Και θα αυξάνεται...
  Τα γκολ για τους γηπεδούχους  πέτυχαν οι Φατιόν και Βυλλιώτης.
Ευχόμαστε στην ομάδα της Αλιάρτου καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Βοιωτίας








 







Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Τρεις ημέρες με βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού από τη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους προβλέπει με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν :

    Τη νύχτα της Κυριακής (24-9-17) το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η Κέρκυρα) και πιθανόν οι παραθαλάσσιες περιοχές της ηπείρου.
    Αύριο Δευτέρα (25-9-17) το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιρα Προς το μεσημέρι η δυτική Πελοπόννησος και η δυτική Στερεά και προς το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως οι δυτικές περιοχές) και η Θεσσαλία.
    Την Τρίτη (26-9-17) κατά διαστήματα πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια και πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική και η Πιερία) και η ανατολική Θεσσαλία. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία με 67χρονο στις Θεσπιές -Ο θάνατος τον βρήκε στο χωράφι του



Άσχημο παιγνίδι έπαιξε  η μοίρα για έναν 67χρονο από τις Θεσπιές καθώς βρέθηκε νεκρός στο κτήμα  του, σε αγροτική περιοχή των Θεσπιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress,ο άτυχος άνδρας  είχε πάει εκεί για να κάνει κάποιες εργασίες.
Δεν πήγε στο σπίτι και οι δικοί του άνθρωποι τον αναζήτησαν.
Όμως άργησε να δώσει σημεία ζωής και λίγο αργότερα, ο ξάδελφός του που τον αναζητούσε, πήγε στο κτήμα του  και βρέθηκε μπροστά στον νεκρό άνδρα.
Εκ πρώτης όψεως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας,ωστόσο, ερευνάται το θέμα από το Α.Τ Αλιάρτου.
Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να δώσει η Ιατροδικαστική εξέταση από την νεκροψία και νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί.
Το Permisospress εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.





Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας "ΛΑΙΟΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ»
Πινδάρου 112 ΘΗΒΑ ΤΚ 32200

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατά τη νέα περίοδο στον Σύλλογο θα λειτουργήσουν τα ακόλουθα τμήματα
Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων –Παιδικά
Εικαστικό Εργαστήρι
Θεατρικό Τμήμα
Αιτήσεις εγγραφές στα γραφεία του Συλλόγου κάθε Τετάρτη και Σάββατο 17:00-21:00
Πληροφορίες στο ΤΗΛ 2262023393

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Οι τοπικές βροχές, από το μεσημέρι, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Οι βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και βαθμιαία έως το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

Σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα βορειοδυτικά και πιθανόν αργά τη νύχτα τοπικά στο βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα βόρεια και έως τη νύχτα στα υπόλοιπα τμήματα. Από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι οποίες αργά τη νύχτα πιθανόν πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές από το απόγευμα στη Θεσσαλία, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Από το βράδυ πιθανότητα ασθενών βροχών στην κεντρική Στερεά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στην Κρήτη θα είναι τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακή ενίσχυση στα βόρεια από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ