Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Τρελαίνει κόσμο ο Λεβαδειακός!


Μέχρι που θα φτάσει αυτός ο Λεβαδειακός; Οι Βοιωτοί παρότι ήταν πίσω στο σκορ για 83 λεπτά από τον Απόλλωνα Σμύρνης, έφτασαν σε μια τρομερή ανατροπή και παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα (2-1). «Τρένο» ο Λεβαδειακός, παρέσυρε στο διάβα του και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι Βοιωτοί παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ από την ομάδα του Ζόραν Βούλιτς (που έκανε ντεμπούτο) για 83 λεπτά, κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπουδαία ανατροπή (2-1), παραμένοντας αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Πολλές διαμαρτυρίες από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Απόλλωνα για το πέναλτι από το οποίο προήλθε η ισοφάριση του Λεβαδειακού με τον Μπραντάο (σσ. ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει παράβαση), ενώ ο Γιακουμάκης με ένα ΑΠΙΘΑΝΟ γκολ στις καθυστερήσεις χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του!

Ο Παπάζογλου είχε ανοίξει το σκορ στο 6ο λεπτό, με το γκολ να αμφισβητείται ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους χωρίς όμως να έχουν δίκιο καθώς ήταν κανονικό αφού ούτε οφσάιντ υπήρχε αλλά ούτε και χέρι.

Στους 10 βαθμούς και στην τέταρτη θέση παρέα με τον Ατρόμητο ο Λεβαδειακός, ουραγός ο Απόλλων Σμύρνης με 2 βαθμούς και χωρίς νίκη μετά το πέρας έξι αγωνιστικών.

Το ματς

Με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Λεβαδειακό μπήκε στο ματς ο Απόλλων Σμύρνης και το κατάφερε. Πριν καν συμπληρωθούν έξι λεπτά, ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια αριστερά, ο Παπάζογλου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και πέφτοντας την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0. Μέχρι να μετρήσει, πάντως, το γκολ πέρασε σχεδόν ένα πεντάλεπτο, αφού ο α’ βοηθός είχε υποδείξει αρχικά οφσάιντ αλλά πήρε σωστά πίσω την απόφασή του και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έξαλλα (πιθανότατα για χέρι) αλλά ο διαιτητής μέτρησε εν τέλει σωστά το γκολ.

Ο Λεβαδειακός δυσκολευόταν να απειλήσει, προσπαθούσε να το κάνει με μακρινά σουτ είτε από τον Νιάσε είτε από τον Τόνι Σίλβα τα οποία δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Τσόβιτς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, πάντως, καταγράφηκε στο 24ο λεπτό όταν ο Νιάσε έκανε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο πορτιέρε του Απόλλωνα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα! Αυτή η φάση ήταν ουσιαστικά και η τελευταία στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απομακρύνουν χωρίς δυσκολία τις όποιες προϋποθέσεις πήγαν να δημιουργήσουν οι παίκτες του Ανιγκό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν για την ισοφάριση και έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες προς την εστία του Απόλλωνα. Αλλά ο Τσόβιτς δήλωσε παρών κάθε φορά που οι Βοιωτοί έβρισκαν τέρμα, είτε στην κεφαλιά του Μεντί είτε στο σουτ του Τόνι Σίλβα! Τα λεπτά περνούσαν, ο Απόλλων αμυνόταν εξαιρετικά και έδειχνε να διαχειρίζεται σωστά το παιχνίδι.

Κάπου εκεί μπήκαν στην εξίσωση και οι δύο προπονητές. Ο Βούλιτς έβγαλε από το παιχνίδι τον καλύτερο παίκτη, τον Χουάρες, φοβούμενος την αποβολή καθώς είχε κίτρινη κάρτα, ενώ ο Ανιγκό πέρασε στο ματς τους Μπελγκαζουανί και Γιακουμάκη. Και ο δεύτερος ήταν εν τέλει αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα. Αφού κέρδισε το πέναλτι στο 82’ από τον Μπιτζιμίν, ο οποίος τον τράβηξε παρατεταμένα, και ο Μπραντάο νίκησε για πρώτη φορά τον Τσόβιτς από τα έντεκα βήματα (83’), ο Έλληνας φορ ήρθε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να σκοράρει με ένα απίθανο σουτ και να υπογράψει την ανατροπή για τον Λεβαδειακό.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Μεντί, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (51' Μπελγκαζουανί), Νιάσε (70' Γιακουμάκης), Μητρόπουλος, Τόνι Σίλβα, Γιουσούφ, Μπραντάο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Μπιτζμίν, Μπαρτολίνι, Κούρος, Χουάρες (73' Κονέ), Παπάζογλου, Μάατσεν, Μενδρινός (87' Μπαμπιάρζ), Αλμπάνης (67' Σιατραβάνης), Καστιγέχος.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κυκλοφορώ στο δρόμο με ασφάλεια"- Εκδήλωση στο 5ο Δημ. Σχολείο Θήβας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΜΕ ΘΕΜΑ :



Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:30
στο χώρο εκδηλώσεων του 5ου Δημ. Σχολείου Θήβας

17:30________Προσέλευση & εγγραφές                   
17: 45 Έναρξη εργασιών
Σύντομοι χαιρετισμοί
Εισαγωγή στο σεμινάριο: «Κυκλοφοριακή αγωγή»
Φραγκούλη Ασπασία, εκπ/κος, κλ. ΠΕ 70

18:00
Κεντρικές εισηγήσεις:
«Κυκλοφοριακή Αγωγή - Οδική Ασφάλεια και Ανάγκη Πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων»
- Τζικόπουλος Κων/νος, Υπεύθυνος Ε.Κ.Α.Β. Βοιωτίας
«Η κρισιμότητα της άμεσης επέμβασης στη διαχείριση του Τροχαίου»
-Αντιπύραρχος Μπαλάφας Αθανάσιος, Πυροσβεστικό Σώμα

18:30
«Παιδί και Οδική Ασφάλεια: Καλές πρακτικές για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών»
-Μακρής Ευάγγελος, Κοινωνιολόγος MSc - Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών
Προγραμμάτων Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»
-Δρανδάκη Αικατερίνη, εκπ/κός- Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών
Προγραμμάτων Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

«Ασφάλεια Πέριξ των Σχολικών Μονάδων»
-Ευσταθιάδης Στέλιος, Συγκοινωνιολόγος - Μέλος Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

  18:50 «Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ)»
-Χαρέμης Κων/νος, Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ
-Θάνου Αναστασία, εκπαιδεύτρια του Πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής
-Σταμάτη Αναστασία, εκπαιδεύτρια του Πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής

 19:10

 «Κυκλοφορώ και έχω τα μάτια 100» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στο Νηπιαγωγείο
-Μπουράκη Ιωάννα , προϊσταμένη 10ου Νηπιαγωγείου Θήβας 
-Μακρή Ελένη,  Νηπιαγωγός 10ου Νηπιαγωγείου Θήβας 
19:25 «Ασφαλώς ποδηλατώ» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο
- Γκουλιουμάκη Ελένη, κλ. ΠΕ 11 του 1ου Δημ. Σχολείου Λιβαδειάς
19:40 -20:00
Συζήτηση - Κλείσιμο εργασιών

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Κομματικές Οργανώσεις Θήβας του ΚΚΕ για το κλείσιμο Σχολικών Μονάδων

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
Κοκορεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι για πρώτη φορά, τα σχολεία φέτος άνοιξαν χωρίς κενά. Όμως δε χρειάστηκαν παρά μερικές μέρες μετά το πρώτο κουδούνι για να φανεί η πραγματικότητα.
Tρεις εβδομάδες λοιπόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απειλούνται με κλείσιμο τα δύο τμήματα κατεύθυνσης στη Γ’ Λυκείου στο Καπαρέλι, το τμήμα ψυκτικών και το τμήμα οικονομίας στο ΕΠΑΛ Θήβας, το νηπιαγωγείο Δομβραίνας - Χωστίων, ενώ δε λειτουργεί οριστικά φέτος η Β’ και Γ’ Λυκείου στη Δομβραίνα. Κατά τα λοιπά, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας διαφημίζει ότι μετά από παρέμβασή της λύθηκε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών της Δομβραίνας στα Βάγια. Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι...
Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι παρά τα παχιά λόγια, η κυβέρνηση της «αριστεράς» συνεχίζει πιστά την πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου. Το απαράδεκτο καθεστώς των αναπληρωτών, που ειδικά σε «περιφερειακά» σχολεία τοποθετούνται ένα και δύο μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς, η απουσία πρόσθετης διδακτικής στήριξης και η αναμονή επί βδομάδες για το αν θα λειτουργήσει τελικά ή όχι μία τάξη ή ένα τμήμα, οδηγεί μία σειρά σχολικών μονάδων στο μαράζωμα και την υπολειτουργία, διαμορφώνει σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων.
Η παραπάνω κατάσταση συνδέεται με την έλλειψη πόρων για κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών που έχουν καταντήσει φυσιολογικό ο γονιός να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για σχολικά είδη, αναλώσιμα κ.α. Το αποτέλεσμα είναι η αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων υποδομής, όπως πχ της κτιριακής ακαταλληλότητας του 1ου Δημοτικού σχολείου Θήβας και του ΕΠΑΛ Θήβας, να θεωρείται εξωπραγματική.
Την ίδια ώρα, οι προσφορές μικροποσών από επιχειρηματικούς ομίλους για προμήθεια πετρελαίου ή για το βάψιμο σχολείων βαφτίζονται κοινωνική ευθύνη και οι βιομήχανοι ευεργέτες. Κουβέντα για το σύστημα μαθητείας που εφαρμόζεται από φέτος στην τέταρτη τάξη («τάξη μαθητείας») των ΕΠΑΛ, όπου οι μαθητές θα δουλεύουν για 4 μέρες στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις της περιοχής, με μεροκάματο 17 ευρώ, από τα οποία ο εργοδότης πληρώνει μόνο τα 6 ευρώ....             Σχολείο προσαρμοσμένο πλήρως στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων, αυτό σχεδιάζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια, αυτό υλοποιούν οι κυβερνήσεις τους όπως και η σημερινή.
Πρακτικά οδηγούμαστε σε σχολεία πολλών ταχυτήτων, που αντί να μορφώνουν ισότιμα όλα τα παιδιά, θα εφαρμόζουν την αντιδραστική θεωρία ότι κάποιοι μαθητές παίρνουν τα γράμματα και κάποιοι δεν τα παίρνουν, λες και η μόρφωση είναι ιδιωτική υπόθεση του κάθε παιδιού. Σχολεία που θα τροφοδοτούν τους επιχειρηματικούς ομίλους με φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, σε καθεστώς μισοανεργίας, χωρίς κανένα δικαίωμα.
Σε αυτή τη λογική κινείται και το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο μετατρέπει τα Λύκεια σε ατέλειωτα εξεταστικά κέντρα, παραμάγαζα των φροντιστηρίων, όπου η γενική μόρφωση σταματάει στην Ά Λυκείου.
Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους δεν έχουν να περιμένουν τίποτε θετικό από τους παραπάνω σχεδιασμούς. Η ανάγκη και το συμφέρον τους βρίσκεται σε ένα σχολείο με πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, το οποίο θα μορφώνει ισότιμα και δωρεάν όλους τους μαθητές, χωρίς οικονομικούς διαχωρισμούς.
Αυτή η υπόθεση είναι θέμα διεκδίκησης, από το το πιο αυτονόητο ζήτημα, όπως η έγκαιρη και πλήρης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, έως το πιο σύνθετο, όπως η ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και τους μαθητές να μη συμβιβαστούν με την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν, να ξεφύγουν από τη στάση της παθητικής αναμονής, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζουν. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα γίνει μάθημα αύριο σε πολλά σχολεία

Γιορτάζεται η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Δεν θα γίνουν αύριο Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, μαθήματα σε πολλά από τα σχολεία όλης της χώρας. Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αύριο εορτάζεται η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η φετινή διοργάνωση έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενική Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων εξέδωσε την Εγκύκλιο για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία για το σχολικό έτος 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Ως Πανελλήνια εναρκτήρια δράση για όλες τις σχολικές μονάδες ορίζεται η παρακάτω:

Στις 8:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο κάθε σχολικής μονάδας ανά τάξεις και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (Δημοτικό: Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μαλακιά μπάλα πετοσφαίρισης, Γυμνάσιο & Λύκειο: μπάλα πετοσφαίρισης) καλούνται οι μαθητές/τριες κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας αρχίζει το μέτρημα από την αρχή. (Η διάρκεια της δράσης ορίζεται στα 5 λεπτά).

Στη συνέχεια κάθε σχολική μονάδα καλείται να αποφασίσει για τις δράσεις τις οποίες θα υλοποιήσει εντός του σχολικού ωραρίου.

Στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.
Δείτε την εγκύκλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Υγεία: Το κρεμμύδι ως «γιατροσόφι της γιαγιάς»


Το κρεμμύδι ως χρήσιμο «γιατροσόφι» στην φαρμακευτική

Όπως αναφέρεται στη διατριβή, "τα "γιατροσόφια" ως πληροφορία είναι ανυπολόγιστα σημαντική για την φαρμακευτική, καθώς αποτελούν την "αρχή του νήματος", δηλαδή οι εφαρμογές τους ως σπιτικά φάρμακα ήταν ή είναι, η βάση για φάρμακα για τη θεραπεία ασθενειών ανθρώπων και ζώων ακόμη και σήμερα".

"Με τη μελέτη τους", προσθέτει η κ. Τσιότσιου, "μπορούμε να εξάγουμε σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα και να ανακαλύψουμε, ενδεχομένως, νέες δραστικές ουσίες για τη θεραπεία ασήμαντων και σημαντικών ασθενειών των ανθρώπων αλλά και των ζώων".

Όπως καταγράφεται στην εθνοφαρμακολογική μελέτη, η αρχική ιδέα των ανθρώπων που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν ένα λαϊκό σπιτικό φάρμακο επάνω τους, προήλθε από την παρατήρηση της συμπεριφοράς των οικόσιτων αλλά και άγριων ζώων. Για παράδειγμα, εάν κάποια εκ των αιγοπροβάτων αντιμετώπιζαν στομαχικές διαταραχές και φούσκωμα, παρατηρούσε ο κτηνοτρόφος πως το ζώο απείχε από την τροφή, σε πολλές περιπτώσεις και από το νερό και το μόνο που κατανάλωνε, θα ήταν κάποιο συγκεκριμένο βότανο, φρέσκο από το χώμα.

Εφόσον το ζώο θεραπευόταν με τη νηστεία και τη βρώση κάποιου βοτάνου, ο κτηνοτρόφος δοκίμαζε το ίδιο βότανο σε αντίστοιχη δική του περίπτωση και επιβεβαίωνε ή απέρριπτε, με τη δοκιμή, την πληροφορία που του χάρισε η παρατήρηση της συμπεριφοράς των ζώων του.

Ποιες είναι οι ιδιότητες του κρεμμυδιού

"Το κρεμμύδι ως φάρμακο", λέει η κ. Τσιότσιου, "όπως παρουσιάστηκε στο 15o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας, δεν αποτελεί κάτι καινούριο και άγνωστο".

"Αυτός ακριβώς ήταν και ο στόχος του εργαστηρίου μας, να παρουσιάσουμε κάτι γνωστό σε όλους και ευρέως αποδεκτό από την τοπική κοινωνία όπου διενεργήθηκε η έρευνα, από τους μεσογειακούς λαούς που καταναλώνουν το κρεμμύδι σε καθημερινή βάση αλλά και από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Θελήσαμε να προσθέσουμε γνώση, να δώσουμε επιστημονική βαρύτητα και με αυτό τον τρόπο να γίνει η αρχή να φέρουμε στην επιφάνεια γνώσεις και πρακτικές του λαού μας που γίνονται θύματα σνομπισμού και άμεσης απόρριψης από την κοινωνία μετά τη βιομηχανοποίηση του φαρμάκου. Σημαντικός λόγος για τον οποίο χάνονται αυτές οι γνώσεις είναι διότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον τα παιδιά των ηλικιωμένων αυτών ανθρώπων να τα μάθουν, έστω να τα σημειώσουν".

Το κρεμμύδι, λόγω των ουσιών του, έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, διουρητικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, επουλωτικές και άλλες δράσεις. Πιο γνωστές και επιβεβαιωμένες ιδιότητες είναι οι αντιμικροβιακές που οφείλονται πιθανώς στα φαινολικά και τα φλαβονοειδή που περιέχει σε μεγάλο ποσοστό καθώς και οι επουλωτικές δράσεις, ειδικότερα σε πληγές σε συνδυασμό με αντιμικροβιακές δράσεις.

Βέβαια, στη μελέτη υπογραμμίζεται ότι ναι μεν η δοκιμή του κρεμμυδιού ως φαρμάκου μπορεί να θεωρηθεί ακίνδυνη για την υγεία του ατόμου αλλά σε καμία περίπτωση δεν συστήνεται η όποια φαρμακευτική χρήση του, χωρίς συμβουλή γιατρού.

 "Σαφώς και δεν συστήνουμε να χρησιμοποιεί κανείς σπιτικά "γιατρικά" αντί της επίσημης και ορθής αγωγής που θα του συνταγογραφήσει ο γιατρός του. Ούτε ισχυριζόμαστε να δοκιμάζεται κατά το δοκούν η αντικατάσταση της ορθής φαρμακευτικής αγωγής με χειροποίητα φάρμακα. Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε, είναι να αποδείξουμε πειραματικά τις δράσεις που έχουν οι ουσίες που βρίσκονται στα φάρμακα φυτικής, ζωικής και ορυκτής προελεύσεως, παρέχοντας καινούρια γνώση στη βιομηχανία φαρμάκου, με σκοπό στο μέλλον να προστεθούν ακόμη περισσότερα προϊόντα εθνοφαρμακολογίας στη γραμμή παραγωγής της και με την καθοδήγηση γιατρού και τη συνταγογράφηση ορισμένης δόσης να γίνεται θεραπεία, μεσω ενός προϊόντος πιο φυσικού, πιο αναγνωρίσιμου από το σώμα και ενδεχομένως πιο ακίνδυνου για υπολειμματική δράση, λόγω της φυσικής του προελεύσεως" καταλήγει η κ. Τσιότσιου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σειρήνες θα ηχήσουν την Τρίτη σε όλη την Ελλάδα


Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια θα λάβει χώρα την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2017».

Στις 11 το πρωί και για 60 δευτερόλεπτα θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, σε διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης.

Στις 11:05 και για 60 δευτερόλεπτα θα σημάνει λήξη συναγερμού, σε συνεχή ήχο σταθερής έντασης.

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα γίνει αν δεν πληρώσατε τον ΕΝΦΙΑ- Ποιες είναι οι επιπτώσεις για τους φορολογούμενους



Έληξε η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Εφόσον η προθεσμία έληξε από δω και στο εξής ο φορολογούμενος έχει δύο επιλογές. ΄Η θα πληρώσει τη δόση με την προσαύξηση ή θα εντάξει όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ σε ρύθμιση.

Σημειώνεται πως αν κάποιος ήταν ενταγμένος στη ρύθμιση των 100 δόσεων και δεν πλήρωσε τη δόση του ΕΝΦΙΑ, χάνει και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όσοι δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση αυτή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Για τους «οικονομικά εξαντλημένους» πολίτες από τις φορολογικές -και όχι μόνον- υποχρεώσεις, υπάρχει η λύση της πάγιας ρύθμισης, ώστε να μην κινδυνεύσουν από κατασχέσεις λογαριασμών.

Η πάγια ρύθμιση είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, όπως τον φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ, σε 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 5%.

Ταυτόχρονα όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αφήνουν απλήρωτες τις οφειλές τους στην εφορία κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

Από τους 1.678.160 οφειλέτες η ΑΑΔΕ έχει επιβάλει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, στο 57,89% ή σε 971.429 φορολογουμένους.

Ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους που έχει ο φορολογούμενος.

Από την κατάσχεση γλιτώνουν μισθοί, συντάξεις και λοιπά βοηθήματα καταβαλλόμενα τακτικά από ασφαλιστικά ταμεία εφόσον έχουν κατατεθεί σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό μισθοδοσίας που έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη στην ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Επιτυχία του Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ στο 35ο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»!-Φωτογραφίες

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ 35ο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»!
ΚΩΝΣΤΑΣ, ΜΠΟΥΤΣΙΝΗΣ, ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ,ΧΡΗΣΤΟΥ, ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΕΣ 2017!!!
Με πρωτοφανή στα χρονικά επιτυχία για τον Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας έπεσε η αυλαία του 35ου Σπάρταθλου 2017, καθώς και οι 4 συμμετέχοντες δρομείς του τερμάτισαν με επιτυχία στην ιστορική υπερμαραθώνια διαδρομή των 246 χλμ από την Αθήνα έως τη Σπάρτη.
Στον διεθνή αυτόν υπεραγώνα, που συμμετείχαν 391 συνολικά δρομείς απ’ όλο τον κόσμο, τερμάτισαν 39 Έλληνες εκ των οποίων οι 4 είναι οι δρομείς του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας, που έγραψαν μία καινούρια σελίδα στην ιστορία του συλλόγου με τους ακόλουθους χρόνους:
ΚΩΝΣΤΑΣ ΛΟΥΚΑΣ              33:54:34
ΜΠΟΥΤΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  34:53:27
ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ       34:53:29
ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        35:38:28
Ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας συγχαίρει τους αθλητές του για την τεράστια αυτή επιτυχία και εύχεται να συνεχίσουν να τιμούν τον αθλητισμό με νέες κατακτήσεις και λαμπρές επιτυχίες.
Ο γεν. γραμματέας                Ο πρόεδρος
Νικολακόπουλος Ξ.       Σκουρτανιώτης Γ.   








Διαβάστε Περισσότερα »

Πού θα βρέξει σήμερα - Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού


Συννεφιά και τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά τμήματα του λεκανοπεδίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά, η οποία παροδικά θα είναι αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο αναμένεται 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Τοπικές βροχές αναμένεται πως θα εκδηλωθούν κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει συννεφιά, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ συγκέντρωση στις 4 Οκτώβρη στη Θήβα

10ημερο δράσης των συνταξιούχων σε όλη την χώρα ενάντια στις αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές πολιτικές και τα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ  βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς,  παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργηση του, των οικογενειακών επιδομάτων.
Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.
Ακολουθούν : Ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία,  αλλά και  νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά -  αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.
Τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ –ΔΗΜΟΣΙΟΥ –ΟΑΕΕ επαρχίας Λιβαδειάς καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν: 
-Τη Δευτέρα 2-10-17 και ώρα 11:00 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των συνταξιούχων στην αρχή του ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.
-Την Τετάρτη στις 4-10-17 και ώρα 9:30 το πρωί θα γίνει αναχώρηση για ΘΗΒΑ για να συμμετάσχουμε στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
Η μετακίνηση προς Θήβα θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με μισθωμένα λεωφορεία
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ - ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Όλοι στα σωματεία - Όλοι στον αγώνα!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΑΕΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ