Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Γιατί πρέπει να πλένουμε τα καινούργια ρούχα

Τα καινούρια σας ρούχα πρέπει να πλένονται πάντα προειδοποιούν οι ειδικοί καθώς τα χημικά που χρησιμοποιούνται προκειμένου να μην τσαλακώνονται μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα, ερεθισμούς και αλλεργίες.

Εκτός όμως από αυτό, είναι πιθανό να σας μεταδώσουν βακτήρια που ίσως μετέφεραν οι άνθρωποι που τα είχαν δοκιμάσει πριν από εσάς.

Ορισμένοι μάλιστα επιστήμονες εκφράζουν ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν και τον κίνδυνο για καρκίνο. Συγκεκριμένα, τεστ στη Νέα Ζηλανδία έδειξαν ότι τα επίπεδα τέτοιων χημικών σε ρούχα που είχαν κατασκευαστεί στην Κίνα ήταν 900 φορές υψηλότερα από ό,τι επέτρεπαν τα επίπεδα ασφαλείας.

Γι’ αυτό, καλό θα είναι κάθε καινούργιο ρούχο που παίρνουμε να το πλένουμε καλά και να το ξεπλένουμε δύο φορές πριν το φορέσουμε.

Τα ρούχα απορροφούν διάφορες χημικές ουσίες που υπάρχουν στον αέρα και σε αντικείμενα. Επιστήμονες μάλιστα από το Τορόντο διαπίστωσαν ότι οι ίνες στα βαμβακερά υφάσματα και τα υφάσματα από πολυεστέρα έχουν την ιδιότητα να απορροφούν περισσότερες χημικές ουσίες από τον αέρα συγκριτικά με άλλα υφάσματα.

Οι ουσίες αυτές (π.χ. η δισφαινόλη Α, οι φθαλικοί εστέρες, τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια, οι πολυβρωμιούχοι διφαινυλαιθέρες) έχει διαπιστωθεί ότι επεμβαίνουν στη λειτουργία των φυσικών ορμονών ή μιμούνται τη λειτουργία τους, προκαλώντας μια πληθώρα προβλημάτων, όπως παχυσαρκία, αναπτυξιακές διαταραχές και μειωμένη γονιμότητα.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να πλένουμε, και κυρίως να ξεπλένουμε, τα ρούχα όσο καλύτερα μπορούμε. Πρόσφατα, μάλιστα, βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα φλις (ένα είδος ζεστού υφάσματος) αποτελούν σημαντική πηγή ρύπανσης για το υδάτινο περιβάλλον, καθώς κατά το πλύσιμό τους απελευθερώνονται εκατοντάδες μικροσκοπικές ίνες πολυεστέρα
 medicalnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα 3 – 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 10:00 – 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων (Δωδεκανήσου 12),
διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του  Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη κλιμακίου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος



Αντιπροσωπείες, του Σ.Π.Ο.Α.Κ. με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Σταμάτη Χαλβατζή και Μέλη του Δ.Σ. και του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Γεωργακό και Μέλη του Δ.Σ., είχαμε συνάντηση με στελέχη της Διοίκησης της
Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑΤΕ ) στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην λειτουργία του εργοστασίου, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη έναντι της περιοχής και των κατοίκων.
Από την πλευρά μας ζητήσαμε ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας υπέρ του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Μας έγινε πλήρη ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή και συμφωνήσαμε να υπάρχει ανοικτή γραμμή ενημέρωσης για οποιοδήποτε θέμα απαιτούνται περισσότερα στοιχεία, έτσι ώστε να συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή πληροφόρηση των κατοίκων αλλά και να προλάβουμε οποιαδήποτε πιθανή δυσμενή εξέλιξη για το περιβάλλον.

Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Μαυρομματίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Συνελήφθη 49χρονος που μετέφερε ναρκωτικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ-Φωτογραφίες

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης, μεθαδόνης και ναρκωτικών δισκίων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη χθες          (02-10-2017) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, ένας 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά την πραγματοποίηση προσωρινής στάσης λεωφορείου του Κ.Τ.Ε.Λ., σε ευρύτερη περιοχή της Θήβας, διενεργήθηκε έλεγχος στον 49χρονο, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) φιαλίδια που περιείχαν ποσότητα υγρής μεθαδόνης, συνολικού μεικτού βάρους (192) γραμμαρίων, καθώς και μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.
Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 49χρονου, στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

(4) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (1,80) έως (2,60) μέτρα, καλλιεργημένα στην αύλιο χώρο αυτής,
(3) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (272) γραμμαρίων,
(1) τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης, σε φάση αποξήρανσης και
ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμθηκε προκειμένου να απολογηθεί αύριο, ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί θα ηχήσουν σήμερα οι σειρήνες


Σενάρια πολιτικής άμυνας στην εν εξελίξει άσκηση «Παρμενίων»

Δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας θα γίνει σήμερα σε όλη τη χώρα. Τα σενάρια πολιτικής άμυνας των κατοικημένων περιοχών εντάσσονται στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2017», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη,

Οι σειρήνες θα σημάνουν στις 11 ακριβώς ενώ στις 11:05 θα σημάνει λήξη του συναγερμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση για αίμα για τον τραυματία Στράτο Παπλωματά



Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών βροχών ασθενούς χαρακτήρα τις πρωινές ώρες περιμένουμε σήμερα Τρίτη. Παράλληλα, κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα κατά τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ στα βόρεια,.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ