Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ένα Δεύτερο … Κλειστό Γυμναστήριο στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ


Εγκαίνια Κλειστού Γυμναστηρίου Μαυρομματίου
Ένας Δήμος, σε ένα χρόνο,  Δύο Κλειστά Γυμναστήρια
Την Τρίτη 03 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου της Δ.Ε.Θεσπιέων, του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στο Μαυρομμάτι . Το νέο Γυμναστήριο ήταν κατάμεστο από πολίτες, που παρευρέθηκαν  για  να δουν  το νέο αθλητικό χώρο . 
Ένα έργο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- προϋπολογισμού ,περίπου 1,2 εκ. €.
O Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής ,με την ισχυρή στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κου Κων/νου Μπακογιάννη.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο Γυμναστήριο, το Δεύτερο που εγκαινιάζεται σε ένα χρόνο,  που αποτελείται: από αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής, βοηθητικούς χώρους για τους αθλούμενους, χώρους διοικητικής υποστήριξης, αποθήκη οργάνων, μηχανοστάσιο, κερκίδες χωρητικότητας 360 θεατών και βοηθητικούς χώρους θεατών.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία πολλών επισήμων και εκατοντάδων πολιτών.  Παρόντες, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Ντασιώτη Γεώργιο , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, οι βουλευτές Βοιωτίας κ. Θηβαίος Νικόλαος και κ. Κουτσούμπας Ανδρέας, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α. Φανή Παπαθωμά,ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος,  Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
εκπρόσωποι  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας, οι Διευθυντές Σχολείων του Δήμου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Δημοτικών  και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, καθώς επίσης Πρόεδροι και Εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών και παραγωγικών συλλόγων σωματείων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.
Πριν την τελετή των εγκαινίων έγινε  φύτευση μιας ελιάς στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου από τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιο Π. Ντασιώτη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Π. Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες.
 Στην ομιλία του ο Δήμαρχος ,αναφέρθηκε σε όσους συνέβαλλαν  (Δημοτικούς Συμβούλους  και συνεργάτες, Υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και τις πρώην Δημοτικές Αρχές ) τους οποίους και ευχαρίστησε, ενώ με θερμά λόγια αναφέρθηκε   στην προσωπική συμβολή του Περιφερειάρχη Κων/νου Μπακογιάννη ,για την ολοκλήρωση του έργου «χωρίς την οποία τίποτα δε θα γινόταν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε . Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έναν σύντομο απολογισμό των αθλητικών πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος αφορά τριάντα (30) παρεμβάσεις που αναλύονται σε: Κατασκευή δέκα (10) γηπέδων ποδοσφαίρου, δέκα (10) γηπέδων Μπάσκετ, τριών (3) γηπέδων βόλεϊ, δύο (2) γηπέδων Τέννις, δύο(2) κλειστών Γυμναστηρίων και εκσυγχρονισμό των δύο (2) Δημοτικών Σταδίων.
 ο Περιφερειάρχης  μίλησε με θερμά λόγια για τη σπουδαιότητα του   κλειστού γυμναστηρίου Της Δ.Ε.Θεσπιών,όπως και του αντίστοιχου της Αλιάρτου και την έντονη επιθυμία του να συμβάλλει στην αποπεράτωσή του όταν του ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Το έργο αυτό ,ανέφερε, το έχει ανάγκη η νέα γενιά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωσή του  σε χρόνο ρεκόρ.
Τόσο πριν όσο και μετά την τέλεση των εγκαινίων υπήρξε πληθώρα αθλητικών επιδείξεων από παιδιά του τόπου μας ,ενώ η βραδιά έκλεισε με χορευτικά του  Συλλόγου  Μαυρομματίου.
Το νέο κλειστό γυμναστήριο ενισχύει τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου σε ότι αφορά το μπάσκετ και άλλα αθλήματα, ενώ πλέον μαζί με τις υπόλοιπες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ,δίνουν διεξόδους στη νεολαία μας και καθιστούν το Δήμο μας σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή .
Άλλος ένα μεγάλος στόχος του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  επιτυγχάνεται ύστερα από επίπονες προσπάθειες, υπομονή και επιμονή  για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και για την ενδυνάμωση του αθλητισμού στην περιοχή μας.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα Τοξοβολίας την Κυριακή στη Δομβραίνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ»

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ
Η ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

Tην Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 στο πνευματικό κέντρο Δομβραίνας θα γίνει ενημέρωση με προβολή στο άθλημα της τοξοβολίας και θα ακολουθήσει επίδειξη στο γήπεδο Δομβραίνας. Μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά απο 5 ετών και άνω καθώς και ενήλικες.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Για πληροφορίες: 6972806164 Παλληκάρης Παναγιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου στη "Γιορτή Κάστανου" στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ " ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ"ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30 π.μ.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ 20 ευρώ
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6980644471
ΜΕ ΤΙΜΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γεωργοπεριβαλλοντικά και Κλιματικά μέτρα ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την Στερεά


ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


Δημοσίευση πλαισίου εφαρμογής Γεωργοπεριβαλλοντικών και Κλιματικών μέτρων
του Π.Α.Α 2014-2020.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα ενημερώνει τους αγρότες της, ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προχώρησε στην δημοσίευση του πλαισίου εφαρμογής των δράσεων 10.01.01 «Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας», 10.01.02 «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας» και 10.1.04 «Mείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, προκειμένου να ενημερωθούν και προετοιμαστούν, όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις παραπάνω δράσεις..
Θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης  Ενδιαφέροντος των παραπάνω δράσεων  προκειμένου οι υποψήφιοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος αίτηση στήριξης.
Δικαιούχοι των ενισχύσεων μπορούν να κριθούν γεωργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης. Τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης θα πρέπει να είναι  δηλωμένα στην πλέον πρόσφατη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του ενδιαφερόμενου και να βρίσκονται εντός των περιοχών παρέμβασης της κάθε δράσης.
Περιοχές παρέμβασης δράσης 10.01.01 «Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας», είναι γεωργικές εκτάσεις  των  Ζωνών  Ειδικής  Προστασίας  που είναι: Μικρό & Μεγάλο Λιβάρι, όρος Καντήλι, όρος Κοχύλας, όρος Όχη, όρη Δίρφης, λίμνη Δύστος, νησίδες Σκύρου, Κάτω ρους και εκβολές Σπερχειού ποταμού, όρος Οίτη, Όρος Παρνασσός, ευρύτερη περιοχή Γαλαξιδίου, όρος Γκιώνα, όρος Βαρδούσια, Όρη Άγραφα.
Περιοχές παρέμβασης δράσης 10.01.02 «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας» είναι:
       Δ.Κ. Άμφισσας, Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου, Τ.Κ. Αγ. Κωνσταντίνου, Τ.Κ. Δροσοχωρίου,  Τ.Κ. Ελαιώνος,
       Τ.Κ. Σερνικακίου, Τ.Κ. Προσηλίου, Δ.Κ. Ιτέας, Τ.Κ. Κίρρας, Δ.Κ. Δελφών, Τ.Κ. Χρισσού και Δ.Ε. Αράχωβας.
Περιοχές παρέμβασης δράσης 10.1.04 «Mείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» είναι οι παρακάτω ευπρόσβλητες  από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης ζώνες με τους αντίστοιχους  Καλλικρατικούς Δήμους  που εμπίπτουν ολικώς, μερικώς ή κατ’ ελάχιστον στις περιοχές παρέμβασης:
Κωπαϊδικό πεδίο ( Αλιάρτου,  Αμφίκλειας - Ελάτειας, Δελφών, Διστόμου – Αράχοβας - Αντίκυρας, Θηβαίων, Λεβαδέων, Λοκρών, Ορχομενού, Τανάγρας),
Λεκάνη ποταμού Ασωπού Βοιωτίας (Αλιάρτου, Διστόμου – Αράχοβας - Αντίκυρας, Θηβαίων, Λεβαδέων, Τανάγρας),
Σπερχειός Φθιώτιδας, (Λαμιέων, Μακρακώμης, Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου, Στυλίδας),
Αταλάντη Φθιώτιδας ( Λοκρών),
Αρτάκη Ευβοίας (Διρφύων - Μεσσαπίων, Χαλκιδέων).
Δυτική και Ανατολική Θεσσαλία (Δομοκού, Μακρακώμης),
Η δημοσίευση είναι διαθέσιμη στην  ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής & Αλιευτικής Πολιτικής  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα τηλέφωνα:
Δ/νση Αγροτικής & Αλιευτικής Πολιτικής τηλ.  2231353150 &53173
Δ.Α.Ο.Κ  Βοιωτίας                          τηλ.  2261350165 
Δ.Α.Ο.Κ  Εύβοιας              τηλ.  2221353924 & 53909
Δ.Α.Ο.Κ  Ευρυτανίας                           τηλ.  2237080250 
Δ.Α.Ο.Κ  Φθιώτιδας                           τηλ.  2231353156
Δ.Α.Ο.Κ  Φωκίδας               τηλ.  2265350544

                         Ο Αντιπεριφερειάρχης
Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
    Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται Fiat seicento μοντέλο 1999 σε άριστη κατάσταση


Πωλείται  Fiat seitsento μοντέλο 1999, 141000 χλμ σε άριστη κατάσταση,τιμή 1500€ συζητήσιμη
Τηλ επικοιωνίας τηλ 6973988663




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δράσεις πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου της ΔΗΚΕΘ ( Τέστ ΠΑΠ & Μαστογραφία)

        ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ 

   Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, που υλοποιούνται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων, διά του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις: 
1. Στις 29 Αυγούστου εξέταση Τεστ Παπανικολάου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», στο οποίο συμμετείχαν δεκαέξι (16) γυναίκες.
2. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2017, επαναληπτική εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας για ωφελούμενες από τη Θήβα και της Δημοτικής Ενότητας Βαγίων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού. Συμμετείχαν είκοσι τρείς (23) γυναίκες.

   Ημερομηνίες επαναληπτικών εξετάσεων μαστογραφίας έχουν οριστεί την 23η Οκτωβρίου και  20η Νοεμβρίου 2017. Η εξέταση αφορά γυναίκες 40-69 ετών που έχουν συμμετάσχει ξανά στο Πρόγραμμα και έχουν συμπληρώσει 12 έως 18 μήνες από την τελευταία εξέταση. Για την πραγματοποίηση ραντεβού  νέων εξεταζόμενων έχουν οριστεί τα εξής ραντεβού:
6 Οκτωβρίου 2017
20 Οκτωβρίου 2017
24 Νοεμβρίου 2017

   Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του Μαστού, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι οι εξής:
1) Οι γυναίκα να είναι ηλικίας 40-69 ετών
2) Να μην έχει νοσήσει από Καρκίνο Μαστού
3) Να προσκομίσει εάν έχει προηγούμενη μαστογραφία
4) Να έχει περάσει ένα έτος από την προηγούμενη εξέταση

   Απαραίτητα δικαιολογητικά:  α) Φορολογική δήλωση
                                                  β) Φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Ασφάλισης

   Θα δοθεί προτεραιότητα σε γυναίκες άνεργες, άπορες, ανασφάλιστες, χαμηλού εισοδήματος, ΑΜΕΑ. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το αρμόδιο γραφείο στο τηλέφωνο 22620 28971 (αρμόδια υπάλληλος Κατσιφή Αναστασία) από τις 8.00-14.30

     
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
         ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

            ΧΑΡΕΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς:Δωρεάν Βιωματικό σεμινάριο «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» 2017-2018

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Δωρεάν Βιωματικό σεμινάριο «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» 2017-2018

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, και ο σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ανακοινώνουν την διοργάνωση Βιωματικού σεμιναρίου με τον τίτλο

«Εισαγωγή στη Φωτογραφία»

Διάρκεια σεμιναρίου: από Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 (30 συναντήσεις συνολικής διάρκειας  88 ωρών).
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν. - Κόστος εγγραφής: 30 €.

Εισηγητής Σεμιναρίων: Δαμιανός Μωραΐτης

Η πρώτη συνάντηση στις 12 Οκτωβρίου είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους, και έχει θέμα:
α) Τι, πώς, και γιατί Φωτογραφίζουμε και
β)  Ρύθμιση και χειρισμός της  φωτογραφικής μας μηχανής.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες:
−  Η Τεχνική της φωτογραφίας  (ώρες 6)
Η εξέλιξη της φωτογραφίας και της φωτογραφικής μηχανής, φακοί, φως − σκιά, φωτομέτρηση, ταχύτητα, διάφραγμα,  White Balance (ισορροπία λευκού) κ.α.
−  Η Αισθητική της Φωτογραφίας   (ώρες 8)
Ο Φωτισμός, οι γραμμές, το βάθος πεδίου, το φόντο, οι γωνίες λήψης, το χρώμα, η Α/Μ και η έγχρωμη φωτογραφία, το κάδρο, βασικοί κανόνες σύνθεσης κ.α.
−  Η Πράξη:
Τι, Γιατί και Πώς Φωτογραφίζουμε; Επιλογή θέματος, επιλογή «φόρμας», κριτική επιλογή φωτογραφιών.  Προσωπογραφία και Αυτοπροσωπογραφία, Τοπίο, Αστικό τοπίο, Φωτογράφηση ανθρώπων σε δράση, Φωτογράφιση αντικειμένων, Κοινωνικό ντοκουμέντο, Φωτογράφιση σε ιδιαίτερες συνθήκες.
−  Η Ιστορία της Φωτογραφικής τέχνης
 μέσα από την παρουσίαση και μελέτη του έργου σημαντικών φωτογράφων, στο έργο των οποίων τεκμηριώνεται η ιστορία της Φωτογραφίας.
Εξάσκηση σε πραγματικό χρόνο με εξόδους για φωτογράφηση και ασκήσεις στα παραπάνω θέματα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Media Lab και στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, και απευθύνονται σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τον κόσμο της «Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας», ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και γνώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση:  Η αγάπη για την Φωτογραφία και την Τέχνη γενικότερα.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και on line στο site   http://www.liblivadia.gr

  Πληροφορίες: τηλ.  22610 89979  και 22610 29216.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Κάδμου 7 και Δαιδάλου
Λιβαδειά 32100
τηλ. 22610.89970 & 81340 - FAX 22610.81028
Email: vivlivad@gmail.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΕ Θήβας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στη ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ




Η ασυδοσία που έχει εξασφαλίσει η εργοδοσία από την μνημονιακή κατοχή της χώρας, η συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων από τις εθελόδουλες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ κλπ με την βούλα των δανειστών και της ΕΕ, οδηγεί σε ανεξέλεγκτες σε βάρος των εργαζομένων καταστάσεις. Χωρίς ανθρώπινες αμοιβές, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς την ελάχιστη προστασία από το κράτος, οι εργαζόμενοι γίνονται βορά στην «ανάπτυξη» που επικαλούνται οι ταγοί της εξουσίας, δηλαδή στην εργασιακή ζούγκλα των μνημονίων και έρμαιο των ορέξεων και της απληστίας των εργοδοτών.

Πρόσφατο κρούσμα η απάνθρωπη απόλυση έξι εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΟΡΝΟΣ του κ. Φιλίππου στη Θήβα.
Ο ταξικός αγώνας και η αλληλεγγύη μπορούν να σταματήσουν την αντεργατική δράση της εργοδοσίας και να στείλουν μήνυμα στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση, ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι μπορούν να ανατρέψουν την πολιτική της λιτότητας, της κατάργησης των εργατικών δικαιωμάτων, των απολύσεων, και του εργασιακού μεσαίωνα.
Η Λαϊκή Ενότητα Θήβας καταγγέλλει τον εργοδοτικό αυταρχισμό και συμπαραστέκεται στον αγώνα του σωματείου και των εργαζομένων για την άμεση ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων της ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ.
Η Λαϊκή Ενότητα Θήβας καταγγέλλει την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως υπεύθυνη για την ασυδοσία της εργοδοσίας και τον εργασιακό μεσαίωνα που βρίσκεται πλέον παντού μπροστά μας.

Να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσει κάθε αντεργατική δράση της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Φοιτητής απ’ τη Χαλκίδα κρεμάστηκε στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου-Βίντεο

 Είχε προειδοποιήσει τους οικείους του ότι θα αυτοκτονήσει…

Ένα νεαρό άτομο περίπου 23 ετών βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (3/10) κρεμασμένο στην προβλήτα Αντιρρίου στη γέφυρα.

Το άψυχο κορμί του νεαρού είδαν διερχόμενοι και άμεσα στο σημείο έφτασε η αστυνομία, αλλά και πληρώματα της Πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μετέδωσε το nafpaktianews.gr, ο αυτόχειρας ήταν φοιτητής με καταγωγή από τη Χαλκίδα, ο οποίος μάλιστα είχε προειδοποιήσει τους οικείους του ότι θα προβεί σε αυτή του την πράξη!
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός καιρός και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας


Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα, ενώ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Στα ανατολικά, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί, 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί, 3 μποφόρ και στα ανατολικά 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ