Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινά τη λειτουργία του το τμήμα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής στο Μαυρομμάτι

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Ο Χορευτικός σύλλογος Μαυροματίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει και τμήμα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής (Τμήμα Χορωδίας).  Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα 6.00 μμ.
Ο Σύλλογος απευθύνεται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων
Πληροφορίες : 6974780778.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική ανακάλυψη: Επιγραφή 3.200 ετών «μιλά» για τους μυστηριώδεις Λαούς της Θάλασσας και έναν πρίγκιπα της Τροίας

Μία πέτρινη πλάκα 3.200 ετών αποκρυπτογραφήθηκε από τους αρχαιολόγους.
Αναφέρεται σε έναν πρίγκιπα της Τροίας και στους μυστηριώδεις «Λαούς της Θάλασσας», οι οποίοι είχαν συνάψει μεταξύ τους μια χαλαρή συμμαχία και φέρεται να προκάλεσαν την κατάρρευση πόλεων και πολιτισμών στη Μέση Ανατολή.

Είναι γραμμένη στη Λουβική γλώσσα, τη γλώσσα του λαού των Λουβίων, την οποία μόλις 20 μελετητές στον κόσμο είναι σε θέση να τη διαβάσουν.
Ένας από αυτούς είναι ο Φρεντ Γουντχούιζεν, ανεξάρτητος ερευνητής, ο οποίος κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει ένα αντίγραφο της επιγραφής.

Η επιγραφή έχει μήκος 29 εκατοστά και περιγράφει ένα ισχυρό βασίλειο που ονομάζεται Μίρα, το οποίο εκστράτευσε με επικεφαλής έναν πρίγκιπα από την Τροία, ονόματι Μούξους.

Όπως αναγράφεται στην επιγραφή ο βασιλιάς Κουπαντακουρούντας κυβερνούσε ένα βασίλειο ονόματι Μίρα, στη σημερινή δυτική Τουρκία και είχε υπό τον έλεγχό του την Τροία.
Ο πατέρας του, βασιλιάς Μασουΐτας, πήρε τον έλεγχο της Τροίας μετά την εκθρόνιση ενός Τρώα βασιλιά ονόματι Βάλμους.
Ο Μασουΐτας επανέφερε τον Βάλμους στον θρόνο της Τροίας, με αντάλλαγμα την πίστη και υπακοή του στη Μίρα.
Όταν πέθανε ο πατέρας του, ο Κουπαντακουρούντας έγινε βασιλιάς και «προστάτης» της Τροίας.
Ο Τρώας πρίγκιπας Μούξους ηγήθηκε μιας ναυτικής εκστρατείας και κατέκτησε την Ασκελόν στο σημερινό Ισραήλ, όπου κατασκευάσε ένα φρούριο.

Σύμφωνα με πηγές, ο Κουπαντακουρούντας, γύρω στο 1190 πΧ, έστειλε στρατό προς την ανατολή, εναντίον των βασιλείων που ήταν υποτελή στους Χετταίους. Μετά από νικηφόρες εκστρατείες στην ξηρά, δημιουργήθηκε ένας στόλος στον οποίο ηγήθηκαν τέσσερις πρίγκιπες, μεταξύ αυτών και ο Μούξους της Τροίας.

Η επιγραφή καταστράφηκε τον 19ο αιώνα, αλλά υπήρξαν αντίγραφά της, περιλαμβανομένου ενός που κατείχε ο Τζέιμς Μέλααρτ, ένας διάσημος αρχαιολόγος που πέθανε το 2012.
Ο αρχαιολόγος άφησε πίσω του σημειώσεις στις οποίες επισήμαινε ότι η επιγραφή δεν ήταν δυνατόν να αποκρυπτογραφηθεί πλήρως και να δημοσιοποιηθεί.
Οι ερευνητές της ελβετο-ολλανδικής ομάδας ανακάλυψαν πως είχε καταβάλει πολυετείς προσπάθειες να αποκωδικοποιήσει τα αντίγραφα, ωστόσο δεν μπορούσε να διαβάσει λουβικά.
Παρότι υπήρχαν υπόνοιες ότι μπορεί να πρόκειται για πλαστή επιγραφή οι επιστήμονες θα αναζητήσουν και άλλα στοιχεία, τα οποία δεν θα προέρχονται από τον Μέλααρτ.

Ο Γουντχούιζεν και ο Έμπερχαρντ Ζάνγκερ, γεωαρχαιολόγος και πρόεδρος του Ιδρύματος Λουβικών Μελετών, θα δημοσιεύσουν αναλυτική μελέτη τον Δεκέμβριο, στο Proceedings of the Dutch Archaeological and Historical Society.
huffingtonpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας



Ο δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι πέντε (5) ημερομίσθια κατ΄ατομο για τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2017 , συνολικού αριθμού δέκα (10) ατόμων, προκειμένου να απασχοληθούν σε πρόσκαιρες ή εποχικές ή κατεπείγουσες ανάγκες οι οποίες θα διαπιστώνονται κάθε φορά με την απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Στη Σλοβενία η Περιφέρεια Στερεάς, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου CHIMERA»


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετέχει ως μοναδικός ελληνικός εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Innovative cultural and creative clusters in the MED area- Καινοτόμες πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανικές συστάδες στην περιοχή MED», και ακρωνύμιο «CHIMERA», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «INTERREG MED», με προϋπολογισμό 2,5 εκ Ευρώ και δεκαέξι (16) συμμετέχοντες εταίρους από τις χώρες της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Σλοβενίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε από τις 3 έως και τις 5 Οκτωβρίου 2017 στις συσκέψεις εργασιών, οι οποίες έλαβαν χώρα στη Σλοβενία, και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Λιουμπλιάνα.


Το αντικείμενο του έργου αφορά στην δημιουργία συμπράξεων καινοτόμων επιχειρήσεων πολιτιστικής και δημιουργικής παραγωγής (CCI clusters), που θα εργάζονται στη βάση ενός διακρατικού δικτύου συνεργασίας, για την επίτευξη των τεθειμένων στόχων καινοτομίας.

Το έργο έχει ως Επικεφαλής εταίρο την Αυτόνομη Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia (Ιταλία), ενώ περιλαμβάνει εκτός του Επικεφαλής και τους εξής εταίρους: την Περιφέρεια Basilicata (Ιταλία), την Δημιουργική ένωση συστάδων Apulia (Ιταλία), το Τεχνολογικό Πάρκο της Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), την Τοπική επιχείρηση των πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων της Μάλαγα (Ισπανία), το Εμπορικό επιμελητήριο της Terrassa, (Ισπανία), το Πανεπιστήμιο του Αλγκάρβε (Πορτογαλία), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας NiceCôted' Azur (Γαλλία), το Πανεπιστήμιο της Nice  Sophia Antipolis (Γαλλία) και το Υπουργείο Καινοτομίας και Διοίκησης Αλβανίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας , κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, ως επικεφαλής της ομάδας υλοποίησης και παρακολούθησης του έργου, δήλωσε σχετικά:
«Με τη συμμετοχή της στο έργο η Περιφέρειά μας, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην εξωστρέφεια και την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας χρηματοδότησης. Με  στόχο την αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο πεδίο του πολιτισμού, η μεταφορά κι εφαρμογή μοντέλων καλών πρακτικών από άλλες χώρες είναι ιδιαιτέρως σημαντική».


Διαβάστε Περισσότερα »

Οικογενειακή τραγωδία στο Περιστέρι: Σκότωσε τον 18χρονο γιο του την ημέρα των γενεθλίων του



Οικογενειακή τραγωδία στο Περιστέρι - Μία άτσαλη κίνηση με το μαχαίρι που κράδαινε ο πατέρας κατά τη διάρκεια τσακωμού μέσα στην οικογένεια, βρήκε τον 18χρονο γιο του στον μηρό και του έκοψε την αρτηρία

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το μέγεθος της οικογενειακής τραγωδίας που ξεκίνησε να εκτυλίσσεται από το απόγευμα της Κυριακής σε διαμέρισμα επί της οδού Επικούρου 27 στο Περιστέρι και ολοκληρώθηκε με τον θάνατο του άτυχου 18χρονου στην Εντατική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» χθες το βράδυ.
Οι τσακωμοί στο σπίτι της οικογένειας από την Αίγυπτο που ζούσε χρόνια στην Ελλάδα, ήταν συχνοί για οικονομικούς λόγους,  καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος πατέρας της οικογένειας ήταν άνεργος και αυτό σταδιακά τον έκανε πολύ νευρικό και προκαλούσε έντονες προστριβές μεταξύ των μελών της οικογένειας.
Σε έναν ακόμη ανάλογο τσακωμό το απόγευμα της περασμένη Κυριακής, μεταξύ του πατέρα και της μάνας με την κόρη, η μητέρα κάλεσε τον 18χρονο γιο της να επιστρέψει στο σπίτι για να τις βοηθήσει και να ηρεμήσει τον πατέρα του, ο οποίος στο μεταξύ είχε αρπάξει ένα μαχαίρι και το κράδαινε…
Μόλις μπήκε στο σπίτι ο 18χρονος γιος και προσπάθησε να συνετίσει τον πατέρα του, εκείνος έκανε μία άτσαλη κίνηση με το μαχαίρι και έπληξε τον ίδιο του τον γιο στην μηρό, κόβοντας του την αρτηρία!
Πανικόβλητος ο πατέρας του παιδιού που δεν είχε φαίνεται αυτή την πρόθεση άρπαξε τον αιμόφυρτο γιο του μαζί με την μητέρα του και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και εισήχθη σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ο πατέρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Περιστερίου για ενδοικογενειακή βία και πρόκληση βαρέων σωματικών βλαβών, όμως χθες το βράδυ που ήταν και κατά τραγική ειρωνεία η ημέρα γενεθλίων του άτυχου 18χρονου, υπέκυψε στα τραύματά του και πέθανε.
Ο απαρηγόρητος για την πράξη του πατέρας κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου και πλέον είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του γιου του…

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Νέα μεγάλη απάτη με αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό - Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας από αριθμούς του εξωτερικού

Να εξαπατήσουν τους πολίτες προσπαθούν επιτήδειοι, με κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (SMS) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ).

Πρόκειται για αναπάντητες - ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις (SPAM), από άγνωστους αριθμούς υψηλής χρέωσης του εξωτερικού, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά κανόνα μεταμεσονύχτιες ώρες, ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες, σημειώνει η ΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με καταγγελίες, συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει αναπάντητες κλήσεις προερχόμενες από Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαλδίβες, με κωδικούς κλήσης 00387 και 00960, αντίστοιχα.

Η ΔΔΗΕ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, ώστε να αποφύγουν οικονομική εξαπάτησή τους.

Παράλληλα, τους συμβουλεύει να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες-ανεπιθύμητες κλήσεις και να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος (SMS), αλλά και να το διαγράφουν αμέσως, αφού και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

Η ΔΔΗΕ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για smartphones: FEELSAFE E-COMMERCE

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι μισθούς παίρνουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες στην Ελλάδα-Πίνακας

Μισθούς βασισμένους στο μισθολόγιο του Δημοσίου παίρνουν οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.

Οι μισθοί των δημοτικών εκπροσώπων είναι καθορισμένοι από σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου και στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά οι μισθοί των αιρετών (δημάρχων, αντιδημάρχων), όσο και οι αντιμισθίες που λαμβάνουν οι πρόεδροι των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων.

Αναλυτικά οι μισθοί ανά θέση-κατηγορία:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΠΟΔΟΧΕΣ μέχρι τον καθορισμό με νέα κ.υ.α.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 4.275,00

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ 3.206,25

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΩ 100.000 ΚΑΤΟΊΚΩΝ 4.275,00

ΔΗΜΑΡΧΟΙ 20.000 – 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 3.420,00

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 2.565,00

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΩ 100.000 ΚΑΤΟΊΚΩΝ 2.137,50

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ 20.000 – 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 1.710,00

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 1.282,50



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ μέχρι τον καθορισμό με νέα κ.υ.α.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1.125,00


ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΑΝΩ 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 900,00

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 20.000 – 100.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 720,00

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ 540,00
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ


Να σημειωθεί ότι μέχρι 31.12.15, η αντιμισθία των περιφερειαρχών και των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων ήταν ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου (4.750 ευρώ), των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους ήταν ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων ήταν ισόποση με το 60%. Παράλληλα οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λάμβαναν το 40% αυτής.

Διαβάστε Περισσότερα »

H Θεανώ Φωτίου στα εγκαίνια των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λεβαδέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα γίνει με τους φόρους σε κρασί, τσίπουρο, τσικουδιά

Τι στάση κρατούν οι δανειστές

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές βρίσκεται η κυβέρνηση για την κατάργηση του φόρου στο κρασί. Το θέμα έχει συζητηθεί ήδη με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών κατά την τελευταία επίσκεψή τους στην Αθήνα τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τεχνοκράτες των δανειστών φάνηκαν να μην έχουν αντιρρήσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς η κατάργηση του φόρου δεν ανοίγει σοβαρή δημοσιονομική τρύπα. Ωστόσο αυτό που διαμήνυσαν είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει κάποιο άλλο ή άλλα ισοδύναμα μέτρα για να καλύψει τις απώλειες εσόδων που θα προκύψουν από την κατάργηση του φόρου, η οποία πιθανότατα θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί προανήγγειλε και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας χθες στο Περιφερειακό Συνέδριο της Θεσσαλίας. Η κα Παπανάτσιου περιγράφοντας την πολιτική της κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την στήριξη του αγροτικού τομέα αναφέρθηκε στον φόρο κατανάλωσης στο κρασί και όπως είπε είναι ζήτημα που βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας. «Θέλουμε την κατάργηση του και αναζητούμε ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή των εσόδων που θα χαθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση επέβαλε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 20 λεπτά το λίτρο στο κρασί για να γλιτώσει από τον ΦΠΑ η ιδιωτική εκπαίδευση. Με την επιβολή του φόρου στο κρασί η κυβέρνηση αποσκοπούσε να εισπράξει περίπου 55 εκατ. Ευρώ. Ωστόσο τα έσοδα που μπήκαν στα δημόσια ταμεία είναι ελάχιστα, σχεδόν ούτε τα μισά, ενώ το μέτρο προκάλεσε έκρηξη λαθραίας διακίνησης με πλαστά τιμολόγια και εικονικές συναλλαγές και προκάλεσε καθίζηση του τζίρου στα οινοποιεία ενώ μόνο το 15 % των παραγωγών είχαν φορολογική αποθήκη και μπορούσαν πρακτικά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νόμου.
Τσίπουρο

Παράλληλα η κυβέρνηση θα επιδιώξει να παραμείνει ο μειωμένος ΕΦΚ στο τσίπουρο και την τσικουδιά θέμα για το οποίος η Κομισιόν έχει παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν εφαρμόζει τον κανονικό συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης. Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών η πολιτική βούληση και θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, δηλαδή μειωμένος φόρος 50% για τσίπουρο και τσικουδιά και 5,9 ευρώ ανά χιλιόγραμμο για τους μικρούς παραγωγούς, τους «διήμερους» αποσταγματοποιούς.

Όπως είπε «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι παραβιάζεται η νομοθεσία της ΕΕ και έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Θα υποστηρίξουμε τις θέσεις μας εκεί και πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε. Εξάλλου η Οδηγία της ΕΕ για τα αποστάγματα βρίσκεται σε στάδιο αλλαγής και είναι λίγο περίεργο που η Επιτροπή έσπευσε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Νεφώσεις σε όλη τη χώρα και λίγες τοπικές βροχές

Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα. H θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τα δυτικά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στην κεντρική και ανατολικά Μακεδονία. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ