Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Καλλιαγκακη 19 - Λιβαδεια - 2261024530 - 6976979056
info@pikasishearing.gr    -    www.pikasishearing.gr


Η επιχείρηση μας εδράζεται στη Λιβαδειά, στην οδό Καλλιαγκακη 19 από τον Απρίλιο του 2014. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης κ Σπύρος Πικάσης είναι Μηχανικος Βιοιατρικης Τεχνολογιας - Ειδικος Ακοοπροθετιστης, με πολυετη πειρα στην εφαρμογη ακουστικων βαρηκοιας σε ολες τις ηλικιες.

Αντιμετωπιζουμε καθε προβλημα ακοης με συγχρονα ψηφιακα πολυκαναλα ακουστικα βαρηκοιας καλυπτοντας ολες τις περιπτωσεις. Διαθετουμε εργαστηριο κατασκευων κελυφων και εκμαγειων καθως και ωτοασπιδες απλες ή ηλεκτρονικες. Δωρεαν επισκεψεις κατ οικον για εφαρμογη ακουστικων βαρηκοιας.
Καλυπτουμε ολο το νομο Βοιωτιας, Λιβαδεια Θηβα καθως και την περιοχη της Λοκριδας). Επισκεψεις κατ οικον κατοπιν τηλεφωνικης συνεννοησης

Ωραριο λειτουργειας
Δευτερα - παρασκευη 9-2 και τριτη πεμπτη παρασκευη απογευμα 18-21
Σαββατο με ραντεβου.


ΔΕΙΤΑ ΤΟ SITE πατώντας ΕΔΩ pikasishearing.gr
https://www.facebook.com/pg/pikasishearing/photos/?tab=album&album_id=1900118156940036



 ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ 19 - ΛΙΒΑΔΕΙΑ

2261024530 - 6976979056

ΦΑΞ 2261024530

INFO@PIKASISHEARING.GR

WWW.PIKASISHEARING.GR


Περισσότερα στη σελίδα μας στο facebook





Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης- Χρήσιμες οδηγίες για την παραλαβή

Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να «σκαρφαλώνει» κοντά στο ένα ευρώ, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διαδικασία παραλαβής ώστε να αποφευχθούν «δυσάρεστες» αστοχίες ή χρεώσεις.

Από σήμερα αρχίζει η διανομή του πετρελαίου και όπως εκτιμούν οι πρατηριούχοι η τιμή θα είναι περίπου στα περσινά επίπεδα, από 0,92 ευρώ έως 0,95 ευρώ αλλά με δεδομένο ότι οι περισσότεροι καταναλωτές αδυνατούν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες που θεωρούνται τα 1.000 λίτρα η τιμή είναι πιο τσιμπημένη.

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δίνει τις βασικές και πάγιες συμβουλές, για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης:

1. Δεν επιτρέπουμε να παραλαμβάνουν πετρέλαιο άτομα, τα οποία δε γνωρίζουν τη διαδικασία, με την οποία πρέπει να γίνεται η παραλαβή. Καλό θα είναι, κατά τη διάρκεια της παραλαβής, να παραβρίσκονται περισσότερα του ενός άτομα.

2. Δεν εμπιστευόμαστε το μετρητή του βυτιοφόρου ή τον εξωτερικό σωλήνα ένδειξης της στάθμης της δεξαμενής μας, αλλά χρησιμοποιούμε το δικό μας μέτρο.

3. Δεν παραλαμβάνουμε, το πετρέλαιο βιαστικά και χωρίς να τηρούνται όλες οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας, προς αποφυγή ατυχημάτων και άλλων επιπτώσεων (π.χ. ελλειμματική παράδοση – διαρροή πετρελαίου).

4. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε, αν η απόδειξη ή το τιμολόγιο παραλαβής – πληρωμής δεν έχει συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα, από το νόμο, στοιχεία (όπως: ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, ποσότητα, προμέτρηση και επιμέτρηση, ώρα παράδοσης κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουμε τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».

5. Συγκρίνουμε, μετά από έρευνα ή ενημέρωση, τις αναγραφόμενες, στα πρατήρια της περιοχής μας, τιμές (τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων, σε φωτεινές πινακίδες, εμφανείς, στους καταναλωτές).

6. Πρέπει να ξέρουμε να υπολογίζουμε, με ακρίβεια, πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Για να μάθουμε πόσα λίτρα αντιστοιχούν, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής μας, πολλαπλασιάζουμε το μήκος της (π.χ. 2,00 μέτρα) επί το πλάτος της (π.χ. 1,25 μέτρα) επί το ύψος της (π.χ. 1 μέτρο), δηλαδή: 2 x 1,25 x 1 = 2,5 m3 ή 2.500 λίτρα.

Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2.500 : 100 = 25). Όλες οι προαναφερόμενες διαστάσεις αφορούν τις εσωτερικές διαστάσεις της δεξαμενής.

7. Πρέπει να μετράμε, παρουσία του βυτιοφορέα, το ύψος του πετρελαίου, που έχει η δεξαμενή μας και πριν αρχίσει η παράδοση και μόλις αυτή τελειώσει. Η μέτρηση γίνεται, εύκολα, με μια ευθύγραμμη βέργα και ένα μέτρο: βάζουμε κάθετα, στη δεξαμενή, τη βέργα. Βγάζουμε τη βέργα και μετράμε το ύψος, μέχρι το σημείο, που είναι βρεγμένη. Αυτό είναι το ύψος του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή.

8. Η μέτρηση της ανύψωσης της στάθμης του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή, πρέπει να γίνεται, αφού κατασταλάξει ο αφρός (πρέπει να παρέλθουν 5-6 λεπτά).

9. Απαιτούμε, από το μεταφορέα, να γράψει το ύψος, που μετρήσαμε, πριν και μετά την παράδοση, στην απόδειξη παραλαβής. Το πετρέλαιο, που παραλάβαμε, μπορούμε να το υπολογίσουμε, αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος του πετρελαίου, που προστέθηκε, στη δεξαμενή μας, με τα λίτρα ανά εκατοστό, που αυτή χωράει.

Αν π.χ. η δεξαμενή μας είχε 18 εκατοστά πετρέλαιο, πριν την παραλαβή και 78 εκατοστά μετά την παραλαβή, προστέθηκαν 78-18=60 εκατοστά. Σύμφωνα, με το προηγούμενο παράδειγμα, με τα 25 λίτρα, ανά εκατοστό ύψους, παραλάβαμε 60x25=1500 λίτρα πετρέλαιο.

10. Είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, συντήρηση – ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης. Η συντήρηση αποτελεί προϋπόθεση, για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και, επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων. Καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση, είναι, αμέσως, μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης δηλαδή Απρίλιο και Μάιο, ώστε να μη μείνουν κατάλοιπα καύσης, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός του συστήματος.

11. Καλή θέρμανση σημαίνει να αισθανόμαστε άνετα. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας των χώρων μιας κατοικίας πρέπει να έχει ως εξής: Μπάνιο: 22°C, Καθιστικό: 19-20°C, Υπνοδωμάτια: 18°C. Σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, ένας βαθμός θερμοκρασίας λιγότερος σημαίνει οικονομία 6% περίπου, σε πετρέλαιο.



Διαβάστε Περισσότερα »

O συγγραφέας Θάνος Βασιλείου παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς προκαλεί  στην παρουσίαση του βιβλίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» του συγγραφέα Θάνου Βασιλείου.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στις 7 μμ., στο Media Lab (Iσόγειο) της Βιβλιοθήκης, από τους:

 Γιάννη Παπαθεοδώρου(φιλόλογο-ποιητή)
 Ανδρέα Μαχαίρα (εκδότη)
και τον συγγραφέα

Συντονίζει η Γεωργία Δέδε, συνεργάτις των εκδόσεων Pubbuh, και κείμενα θα διαβάσει η Ειρήνη Γουργιώτη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο Θάνος Βασιλείου γεννήθηκε το 1959 στη Λιβαδειά της Βοιωτίας. Σπούδασε Γεωπονική στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αγάπη του για τη φύση και την οικολογία τον οδήγησε στην επαγγελματική ενασχόληση με τις βιολογικές καλλιέργειες και τη μελισσοκομία, ενώ το ενδιαφέρον του για την ιστορία και τις απόκρυφες πτυχές της, την αρχαία ελληνική σκέψη, τις θρησκείες των λαών  και την εσωτερική αυτοπραγμάτωση του άνοιξαν το δρόμο της συγγραφής.

Η εμφάνισή του στην ελληνική πεζογραφία γίνεται το 2006 με το μυθιστόρημα «ΙΑΣΩΝ». Το «Μέγας Αλέξανδρος – Η απόκρυφη εκστρατεία» είναι το δεύτερο έργο του, με το οποίο μετακινείται από την εκτεταμένη φόρμα του κλασικού μυθιστορήματος σε μια αισθητά μικρότερη, που διατηρεί ωστόσο όλα τα χαρακτηριστικά του ιστορικού μυθιστορήματος.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην τελική ευθεία η παραχώρηση των Κήπων Αλιάρτου και του εκκοκκιστηρίου




       Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12-10-2017, στο Υπουργείο Οικονομικών, συνάντηση για το Θέμα της εκκαθάρισης του Οργανισμού Κωπαϊδας.
      Στη Συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Αλιάρτου- Θεσπιέων   Ντασιώτης  Γιώργος, ο Βουλευτής Βοιωτίας κος Θηβαίος Νίκος, η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά, η εκκαθαρίστρια του τέως Ο.Κ. ,ενώ από την πλευρά του Υπουργείου ο Δ/ντης του γραφείου του Υπουργού κος Παπακωνσταντίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
      Το θέμα της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση της διαδικασίας εκκαθάρισης προκειμένου να αξιοποιηθούν τα ακίνητα.


      Μεταξύ άλλων και δεδομένης της συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το ζήτημα του κτηρίου του παλαιού εκκοκκιστηρίου τέθηκε επιτακτικά από τον κο Μπακογιάννη και την κα Παπαθωμά  προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και η χρήση του για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης έθεσε επιπλέον το ζήτημα της επιτάχυνσης της διαδικασίας ως προς τους Κήπους προκειμένου να παραχωρηθούν στο Δήμο. Και στα δύο ζητήματα συγκλίνουν οι απόψεις όλων και σύντομα αναμένονται θετικές εξελίξεις.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

Ο  Ιατρικός   Σύλλογος   Θήβας  (ΙΣΘ)  με τη συνεργασία του Δήμου Θηβαίων και στα πλαίσια της "Σωστής Ενημέρωσης από τους Ειδικούς",  πραγματοποίησε για άλλη μια   φορά  ημερίδα στις 4 Οκτωβρίου 2017 - στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας - με μεγάλη συμμετοχή  συμπολιτών μας.
 Μάθαμε πολλά χρήσιμα  για Κατσαρίδες, Ψύλλους, Κοριούς, κάθε είδους από Ψείρες, Μύγες,  Κουνούπια, Αράχνες, Τσιμπούρια, Σκνίπες, για  τα τσιμπήματά τους  και τρόπους  προστασίας .  Το πρώτο θέμα, που ανέπτυξε ο κος Νίκος Εμμανουήλ  -Ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών- ήταν: " Έντομα και ακάρεα ως  διαβιβαστές  παθογόνων  νοσημάτων  στον  άνθρωπο".
Το δεύτερο θέμα, που ανέπτυξε η κα Δανάη Περβανίδου -γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ Υπεύθυνη του γραφείου Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές- ήταν:                       " Νοσήματα  που μεταδίδονται  με κουνούπια. Μέτρα  Πρόληψης".  Μάθαμε για την Ελονοσία και τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που έκαναν   την εμφάνισή τους πάλι από το 2009, καθώς και για την έγκαιρη διάγνωση και τα μέτρα προστασίας μας.   Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα  συζήτηση.
Πολλά συγχαρητήρια στο ΔΣ του ΙΣΘ και ιδιαίτερα στην πρόεδρο κα Φιλιώ Πρωτόπαπα για τις τόσες πολλές χρήσιμες συμβουλές,   για  να προλαμβάνουμε ασθένειες και μέτρα για  να  προστατευόμαστε.

ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
                     ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
                                   
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 2 ατόμων στο Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας


Ο δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου, που εδρεύει στο Δίστομο.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Υπουργείο Οικονομικών για την πορεία εκκαθάρισης του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών με θέμα την πορεία εκκαθάρισης του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας. Από την πλευρά του Υπουργείου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού κ. Τσακαλώτου, συναντήθηκε με τον βουλευτή Βοιωτίας, Ν. Θηβαίο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννη, την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Παπαθωμά και τον Δήμαρχο Αλιάρτου, κ. Ντασιώτη.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυση των προβλημάτων στη διαδικασία της εκκαθάρισης. Σε αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκαν άμεσες κινήσεις για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης μέρους της ακίνητης περιουσίας (παλιό εκκοκκιστήριο) στην Περιφέρεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, ώστε να υλοποιηθούν απρόσκοπτα οι νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο.

Παράλληλα, με τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, συζητήθηκε η επίσπευση της παραχώρησης των Κήπων της Αλιάρτου στην Περιφέρεια και κατόπιν  στο Δήμο Αλιάρτου.

Ο κ. Θηβαίος, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να συνεχίσει της ενέργειές του  για την ευόδωση του χρονίζοντος ζητήματος της εκκαθάρισης του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει η εικόνα της πλατείας Αγίων Θεοδώρων στην Κρήνη του Οιδίποδα στη Θήβα


Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Θηβαίων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Η σύμβαση, που υπεγράφη και από τον Δήμαρχο Σπύρο Νικολάου, αφορά στην υλοποίηση του έργου ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου της Κρήνης του Οιδίποδα στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων.

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει το χώρο με σκοπό να αλλάξει, μέσω των παρεμβάσεων στην πλατεία, τη συνολική εικόνα της Κρήνης. Το έργο που θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Θηβαίων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις στον φωτισμό, την προσβασιμότητα, την διαμόρφωση του εδάφους, την τοποθέτηση παρτεριών, φύτευση καλλωπιστικών φυτών και δένδρων και εργασίες που θα αναδείξουν ολόκληρη την περιοχή της Κρήνης.

«Κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας είναι γεμάτη από ιστορία και πολιτισμό. Αυτή είναι η προίκα μας. Η πρόκλησή μας είναι να την διατηρήσουμε και να την αξιοποιήσουμε » τόνισε στις δηλώσεις που έκανε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και αναφέρθηκε στο ουσιαστικό περιεχόμενό της που αποτελεί, όπως είπε, συστατικό προόδου και ανάπτυξης μέσα από την στρατηγική συμμαχία της Περιφέρειας με όλους τους δήμους. «Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση και την αναβάθμιση τέτοιων χώρων. Εμείς, με αυτές τις παρεμβάσεις, έχουμε δει κάτι άλλο. Έχουμε δει την αύξηση των επισκέψεων, την αύξηση των εσόδων και την αλλαγή της εικόνας των πολιτιστικών και ιστορικών χώρων, γιατί μελετήσαμε και σχεδιάσαμε. Συμμαχούμε και υλοποιούμε» Είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας ορεινού τρεξίματος 450χλμ στα ..μονοπάτια της Ευρυτανίας

1 αθλητής, 30 Έλληνες ορειβάτες, 1 κινητή μονάδα υποστήριξης, θα κάνουν για 4 ημέρες τα βουνά της Ευρυτανίας σπίτι τους, διανύοντας 450 χιλιόμετρα no stop έως και τους Δελφούς!

Ο Μεγαρίτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων Σωτήρης Σωτηρίου θα οργώσει τα μονοπάτια των Αγράφων και του Καρπενησίου ακολουθώντας το διεθνές μονοπάτι Ε4 ,σε έναν αγώνα  ultra trail race(ορεινού τρεξίματος)  450 συνολικών χιλιομέτρων με επίσημη χρονομέτρηση,  θέλοντας να σπάσει το ρεκόρ των 80 ωρών .

 Η προσπάθεια αυτή γίνετε για πρώτη φορά από έναν αθλητή και αποτελεί παγκόσμια πρωτιά .Σύμφωνα με τον 46χρονο αθλητή ,που μίλησε στο "VimaPoliti.gr" ,σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να προβάλλει τα πανέμορφα χωριά της Ευρυτανίας,τα ζεστά και φιλόξενα χωριά των Αγράφων.Μεταξύ άλλων τόνισε πριν λίγο κατα την αφιξή του στο χωριό των Αγράφων..

"Ευχαριστώ τους Αγραφιώτες για την θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν.Η επιλογή των Αγράφων γι αυτό το μεγάλο εγχείρημα δεν έγινε καθόλου τυχαία.Γνωρίζω και ήθελα να ζήσω απο κοντά την Αγραφιώτικη φιλοξενία.Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο τα ζεστά και φιλόξενα χωριά των Αγράφων,της όμορφης Ευρυτανίας"..

Ο αγώνας πραγματοποιείται υπο την αιγίδα των δήμων Αγράφων-Καρπενησίου και η ημερομηνία εκκίνησης των 435χλμ θα γίνει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 06:00 απο το χωριό Άγραφα.

vimapoliti.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι και πώς θα πάρουν το εποχικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ


Από σήμερα οι αιτήσεις για το Εποχικό Επίδομα του ΟΑΕΔ - Δικαιούχοι είναι 50.000 ως 60.000 εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς - Τα ποσά κυμαίνονται από 458 ως και 916 ευρώ ανά εργαζόμενο - Δείτε τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις για το επίδομα - Πως υποβάλλεται η αίτηση και ποια είναι η προθεσμία


Από 50.000 ως 60.000 είναι οι εργαζόμενοι που δικαιούνται το Εποχικό Επίδομα του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα.

Το επίδομα κυμαίνεται μεταξύ 458 και 916 ευρώ και χορηγείται κάθε χρόνο το φθινόπωρο. Για τους δικαιούχους που βγαίνουν φέτος σε σύνταξη προβλέπεται ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη (κύρια και επικουρική μαζί) άνω των 495 ευρώ.
Τα επαγγέλματα που υπάγονται στο Εποχικό Επίδομα

Οικοδόμος

Λατόμος

Ασβεστοποιός

Πλινθοποιός

Αγγειοπλάστης

Δασεργάτης

Καπνεργάτης

Μουσικός

Εργάτης ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης

Χειριστής μηχανημάτων

Ηθοποιός

Τεχνικός κινηματογράφου και τηλεόρασης

Χειριστής και βοηθός χειριστής κινηματογράφου

Ελεγκτής κινηματογράφου – θεάτρου

Ταμίας κινηματογράφου – θεάτρου

Μισθωτός τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου

Προϋπόθεση για το εποχικό επίδομα είναι ο εργαζόμενος να έχει κάνει τουλάχιστον 50 μεροκάματα.
Τα ποσά που προβλέπονται

Οικοδόμοι: 678 ευρώ

Σμυριδορύκτες Νάξου: 916 ευρώ

Δασεργάτες, καπνεργάτες αγγειοπλάστες και εργάτες ναυπηγοεπισκευαστικής: 641 ευρώ

Λοιπές κατηγορίες: 458 ευρώ
Η υποβολή των αιτήσεων

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μέσω των ΚΠΑ ΟΑΕΔ ή οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2017.

Για όσους υποβάλλουν την αίτηση μέσω των ΚΕΠ η προθεσμία ξεκινάει από τις 18 Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

Από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου στους δικαιούχους.

Ειδικότερα το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Το ΙΚΑ και το ΝΑΤ, τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις
, Σώματα Ασφαλείας και Πυροσβεστικό Σώμα θα καταβάλουν επίσης τις συντάξεις Νοεμβρίου στις 30 Οκτωβρίου.

Ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ θα καταβάαλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Τέλος το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Σκύρου

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ
Ισχυρή σεισμική δόνηση 5 Ρϊχτερ σημειώθηκε στις 1:49 τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σκύρου.


Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε μόλις 93 χλμ. από την Χαλκίδα, ενώ έγινε αισθητός και στην Αθήνα.
Μετά την ισχυρή δόνηση έχουν καταγραφεί 15 μετασεισμοί με ισχυρότερο αυτό των 2,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου 10 λεπτά μετά την πρώτη δόνηση.

Σύμφωνα με τη σεισμολόγο Γεωργία Πανοπούλου «δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν ήταν ο κύριος σεισμός».

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, πάντως, «η εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας ήταν ομαλή».

Σε κάθε περίπτωση προειδοποίησε ότι «επειδή η περιοχή δίνει αρκετούς σεισμούς όπως το 2001 όταν είχε γίνει σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ, θα γίνονται αρκετοί μετασεισμοί για αρκετές ημέρες».


Ταρακουνηθήκαμε αλλά δεν έχουμε ζημιές
Καθησυχαστικός για τις συνέπειες από τον σεισμό των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης εμφανίστηκε ο δήμαρχος Σκύρου Μιχάλης Χατζηγιαννάκης.

«Δεν έχουν καταγραφεί και δεν αναμένεται να καταγραφούν προβλήματα από τον σεισμό» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Περιγράφοντας τη στιγμή της ισχυρής δόνησης είπε ότι «ταρακουνηθήκαμε αλλά ο σεισμός κράτησε λίγα δευτερόλεπτα».

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι «ευτυχώς που συμβαίνουν τέτοιου μεγέθους σεισμοί γιατί βρισκόμαστε στο ρήγμα της Ανατολίας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Kαλός ο καιρός, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη.

Ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές και στα θαλάσσια τμήματα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα και από τα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις στα δυτικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ