Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη "Λευκή Νύχτα" στη Λιβαδειά




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση της Δημάρχου Λεβαδέων με κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Λιβαδειάς μεταξύ της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Τσάτση, την Αναπληρώτρια Διοικητή Τροχαίας Λιβαδειάς κ. Ζωή Γιαννακοπούλου και τον κ. Διευθυντή Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς κ. Ιωάννη Τσίμπρη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν θέματα ευταξίας της πόλεως καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τις αναγκαίες ρυθμίσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη πραγματοποίηση της εμποροπανήγυρης Λιβαδειάς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και ενημέρωσαν για θέματα αρμοδιότητας τους, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Κυπραίος, Χρήστος Παπαθανασίου, Σωτήρης Καρβούνης και Κωνσταντίνος Καπλάνης.
Διαβάστε Περισσότερα »

28η Οκτωβρίου : Αντιπολεμική- αντιναζιστική ''εκπαίδευση'' στο Δίστομο για τους μαθητές Λυκείου Γλυφάδας

<<Βιωματική εκπαίδευση>> για 92 μαθητές του 3ου Λυκείου Γλυφάδας στο Μουσείο Θυματων Ναζισμού Διστόμου με την ευκαιρια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου!
Οι μαθητές μέσα απο την περιήγηση/προσκύνημα στο Λόφο του Μαυσωλείου και την επίσκεψη στο Μουσειο όπου ξεναγήθηκαν από τους αρμοδίους
 και είδαν και το συγκλονιστικό βίντεο με το ιστορικό της Σφαγής του Διστόμου και τις μαρτυρίες επιζώντων, καλούνται να μετουσιώσουν την εμπειρια τους από το μηνυμα της Σφαγής. Και αυτό μπορούν να το κανουν  σε όποια μορφή θέλουν (ποίηση, θεατρικό,,πεζό,ζωγραφική, γκράφιτι κλπ).Αυτό θα γίνει, όπως μας εξήγησε η φιλόλογος Διονυσία Γιαλαμά, όταν επιστρέψουν στο Λύκειό τους και θα την παρουσιάσουν στην γιορτή της επετείου με θέμα οι συνέπειες του πόλεμου και του ναζισμού.Τους μαθητές και τις μαθήτριες από την Γλυφάδα συνόδευαν επίσης οι καθηγητές Ζωή Κακαβά, Χαρά Θωμά, Δημήτρης Ντόβας και Ξενοφών Κατωπόδης.
Η εκδρομή περιελάμβανε και επίσκεψη στους Δελφούς, το βυζαντινό μοναστήρι του Όσιου Λουκά με τα περίφημα ψηφιδωτά και την Κρύα Λιβαδειάς - όλοι προορισμοί γύρω από το Διστομο. Είναι ένα ''πακέτο'' εκδρομής που ολοένα και περισσότερα δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια πραγματοποιούν.





Διαβάστε Περισσότερα »

Υποτροφίες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Την χορήγηση δύο υποτροφιών για τα προπτυχιακά προγράμματα σε Δίκαιο και Διακυβέρνηση που προσφέρει η διεθνής  Σχολή - Εuropean Law & Governance School με έδρα την Αθήνα αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) που λειτουργεί τη Σχολή στην Ελλάδα, καθηγητή Σπυρίδωνα Φλογαΐτη.

Πρόκειται για τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο συμμετέχοντες, που θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν από τον EPLO, και το κόστος τους θα καλυφθεί πλήρως από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση στα γνωστικά πεδία του Ευρωπαϊκού Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης καθώς και η εξοικείωση με έννοιες και εργαλεία της δημόσιας πολιτικής και των διεθνών σχέσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Η ίδρυση της Σχολής είναι αποτέλεσμα διεθνούς πρωτοβουλίας από ομάδα κορυφαίων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής νομικής σκέψης με επικεφαλής τον συνταγματικό δικαστή και πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας καθηγητή Τζ. Αμάτο. Στόχος της είναι η διαμόρφωση του Ευρωπαίου επιστήμονα του αύριο που ανήκει στην Ευρώπη και προωθεί τις ευρωπαϊκές αξίες. Η δημιουργία, μιας νέας γενιάς κοινωνικά υπεύθυνων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα Προπτυχιακά Προγράμματα περιλαμβάνονται το LLB στο Δίκαιο της Ευρώπης, το BA στη Διακυβέρνηση της Ευρώπης ή το BA σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση που διαρκούν 3 έτη, είναι σχεδιασμένα με ευελιξία, και εκπαιδεύουν τους φοιτητές στις βασικές νομικές αρχές και τη σύγχρονη διακυβέρνησης γύρω από την Ε.Ε  ή το συνδυασμό και των δύο, με δυνατότητα εξατομίκευσης των σπουδών και εκπαίδευσης σε οριζόντιες δεξιότητες.
 Για περισσότερες πληροφορίες:

Την αίτηση μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 18η του μηνός Oκτωβρίου  του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 5.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης, 

      Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1. Απόφαση για ένταξη της πράξης με τίτλο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΚΙΠΕΪΚΑ - ΠΑΛΛΑΙΙΚΑ» σε επόμενη τροποποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
2. Eγκριση Επέκτασης Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στη Τ.Κ Αλαλκομενών
3. Έγκριση Επέκτασης Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στη T. K. Αλαλκομενών Θέση Γύφτικα
4. Εγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών για το έργο ¨”Συντήρηση ανοικτού θεάτρου Κρύας”
5. Εγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα και 3ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ” του Δήμου Λεβαδέων
6. Εγκριση Πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ”.
7. Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”
8. Εγκριση (3) Πρωτοκόλλων Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για εργασίες επισκευής -συντήρησης των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.
9. Εγκριση (5) Πρωτοκόλλων Οριστικής Παραλαβής Υπηρεσίας μίσθωσης ΜΕ για τις ανάγκες της   “ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2017”
10. Εγκριση A ΄ Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας με τίτλο : “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΡΟΛΟΓΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ”.
11. Έγκριση Δ Πρωτοκόλλου Παραλαβής της Παροχής Υπηρεσίας με τίτλο  : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ»
12. Γνωμοδότηση για την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Δ..Ε.Υ.Α.Λ , όπως εγκρίιθηκε με την 92/2017 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της  Επιχείρησης.
13. Έγκριση συμμετοχής στις εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία των χειμερινών αγώνων Pyeong Chang 2018” την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 στον Δήμο Λεβαδέων
14. Πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού Εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου.
15. Εξέταση αιτήματος περί παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων την 27/10/2017 για τη συνδιοργάνωση  πολιτιστικών εκδηλώσεων με τον Εμπορικό σύλλογο Λιβαδειάς.
16. Έγκριση για τη  συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς.
17. Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης 5.000,00 ΕΥΡΩ για την συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με φορείς της πόλης.
18. Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης 600,00 ΕΥΡΩ για εκτύπωση αντιγράφων πινάκων του εικαστικού Θ. Λαζαρή.
19. Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες διοργάνωσης εκδήλωσης για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς 2017
20. Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες διοργάνωσης εκδήλωσης για την δεύτερη ετήσια “Ελικώνια Ορειβατική Συνάντηση 2017”
21. Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες διοργάνωσης εκδήλωσης”Εβδομάδα Κίνησης BE ACTIVE 2017.
22. Έγκριση γενομένων δαπανών για την εκτύπωση τουριστικού οδηγού Καλλικρατικού Δήμου Λιβαδειάς στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
23. Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες πραγματοποίησης πολιτιστικών ,  μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων “Τροφώνια 2017” του Δήμου Λεβαδέων.
24. Εγκριση (20) Πρωτοκόλλων Οριστικής Παραλαβής Παροχής Υπηρεσίας για τις εκδηλώσεις “Τροφώνια 2017”.
25. Aντικατάσταση μέλους Δ/κού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων της Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λεβαδέων”
26. Παραχώρηση σχολικής αίθουσας  του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς στο σύλλογο “Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ”.
27. Παραχώρηση σχολικής αίθουσας  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς στους συλλόγους  “ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ” και “ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”.
28. Παραχώρηση σχολικής αίθουσας  του 5ου Ν/Γ Λιβαδειάς στο σύλλογο “ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”.
29. Παραχώρηση σχολικής αίθουσας  του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για πραγματοποίηση δραστηριοτήτων.
30. Παραχώρηση σχολικής αίθουσας  του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς στο σύλλογο “ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ”.
31. Παραχώρηση σχολικής αίθουσας (πολλαπλών χρήσεων)  του 2ου ΓΕΛ Λιβαδειάς στους συλλόγους  “ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ” &”ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  # ΤΑ  ΑΓΡΑΦΑ # ”.
32. Αίτημα του φιλοζωϊκού συλλόγου Λιβαδειάς για παραχώρηση χρήσης αίθουσας του παλαιού σχολείου της Τ.Κ Λαφυστίου.


                                         
                                  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                                     
                                               ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά» έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σαρρής

Ο αδελφός της Χαρούλας Αλεξίου, γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1948 στη Θήβα και, μεταξύ άλλων, σφράγισε με τη φωνή του μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου, τις θρυλικές «Νταλίκες» των Χρήστου Νικολόπουλου και Μανώλη Ρασούλη
Η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή Γιώργου Σαρρή και αδερφού της Χαρούλας Αλεξίου, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό (και όχι μόνο) χώρο.


Ο Γιώργος Σαρρής πέθανε στον ύπνο του τα ξημερώματα, σε ηλικία μόλις 69 ετών.
Ο Γιώργος Σαρρής (Γιώργος Ρουπάκας) ήταν ο –κατά δυο χρόνια (γεννημένος το 1948) μεγαλύτερος- αδερφός της Χαρούλας Αλεξίου. Βέβαια, δεν είναι απλά ο αδερφός της Χαρούλας Αλεξίου, αλλά ένας λαϊκός τραγουδιστής, που πρωτοανέβηκε στο πάλκο το 1973. Έπρεπε όμως να περάσει μια σχεδόν δεκαετία για να μπει στη δισκογραφία και να έρθει, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η τεράστια επιτυχία του τραγουδιού «Οι νταλίκες» («Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά»), η οποία κυριολεκτικά τον εκτίναξε και τον καθιέρωσε ως έναν γνωστό λαϊκό τραγουδιστή.

Τα ’80ς ήταν κι η πιο επιτυχημένη, από πλευράς δημοφιλίας, εμπορικότητας και σουξέ, δεκαετία της καριέρας του. Η δισκογραφία του, βέβαια, συνεχίστηκε και τη δεκαετία του ’90 ως και τις αρχές του 2000, αλλά πλέον είχαν αλλάξει οι εποχές γενικότερα για το λαϊκό τραγούδι, τουλάχιστον με την φυσιογνωμία που το γνωρίσαμε στη δεκαετία του ’80.

οι συνθέτες που τον καθόρισαν αλλά και του έδωσαν τα μεγαλύτερα σουξέ του είναι ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας κι ο Τάκης Μουσαφίρης.

Οι προσωπικοί του δίσκοι:

1982 «Οι νταλίκες». Σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Μανώλη Ρασούλη, του Λευτέρη Χαψιάδη, αλλά σε ποίηση του Νίκου Λαπαθιώτη. Σε δύο τραγούδια – επιτυχίες(«Καλύτερα παράφωνος» και «Με ιπτάμενο δίσκο») συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου. Το ομότιτλο τραγούδι που έγινε πολύ μεγάλο σουξέ και το σήμα κατατεθέν του Σαρρή, προέρχεται από τον δίσκο των Νικολόπουλου – Ρασούλη «Παίξε Χρήστο επειγόντως» (1982) και λόγω της τεράστιας επιτυχίας του «βάφτισε» και τον πρώτο αυτόν προσωπικό δίσκο του Γιώργου Σαρρή.

1985 «Η αγάπη είναι το θέμα». Σε μουσική του Τάκη Σούκα και σε στίχους των μόνιμων συνεργατών – στιχουργών του συνθέτη: Βασίλη Παπαδόπουλου, Νίκου Λουκά και Γιώργου Βρούβα. Σε δύο τραγούδια, το ένα μεγάλη επιτυχία(«Μια ζωή μέσα στους δρόμους»), συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου, ενώ μαζί λένε και το εξίσου σουξέ, «Όλα για μένα είσαι εσύ».

1987 «Και μόνο που με κοιτάς λιώνω». Ο δίσκος του με τον Τάκη Μουσαφίρη, όπου έγινε μεγάλη επιτυχία το ομότιτλο τραγούδι.

1990 «Τρελός από αγάπη». Σε μουσική του Σπύρου Παπαβασιλείου και σε στίχους του Βασίλη Παπαδόπουλου.

1992 «Όλα παίζονται απόψε», σε μουσική του Τάκη Σούκα.

1993 «Για θυμήσου», σε μουσική και στίχους διαφόρων.

1997 «Φταίνε οι άπονοι καιροί». Ο τελευταίος προσωπικός δίσκος του Γιώργου Σαρρή. Τον έχει επιμεληθεί ο Κώστας Χατζηδουλής, ο οποίος συγκέντρωσε τα μόλις 8 κομμάτια του δίσκου, σε μουσική, όμως, του Μιχάλη Γενίτσαρη, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Θάνου Μικρούτσικου, της Χαρούλας Αλεξίου και του Νίκου Καρανικόλα και σε στίχους του Κώστα Βίρβου, του Μιχάλη Γενίτσαρη, της Βούλας Γκίκα, της Λίνας Νικολακοπούλου και της Χαρούλας Αλεξίου. Σε τρία τραγούδια συμμετέχει η Δέσποινα Ολυμπίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

37 συλλήψεις και 90 προσαγωγές σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (37) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.331) άτομα και (1.005) οχήματα, προσήχθησαν (90) άτομα και βεβαιώθηκαν (282) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (12-10-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.331) άτομα, εκ των οποίων (1.124) ημεδαποί και (207) αλλοδαποί, καθώς και (1.005) οχήματα.

Προσήχθησαν: (90) άτομα, εκ των οποίων (70) ημεδαποί και (20) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (37) άτομα, εκ των οποίων (24) ημεδαποί και (13) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(1) ημεδαπή, για διάπραξη ληστείας.
(2) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(2) ημεδαποί, για διάπραξη κλοπών.
(2) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(10) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(9) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(3) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(1) ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
(1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(1) αλλοδαπός, για επαιτεία.
(2) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

Ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (308) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(282) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (84) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (4) για αντικανονικό προσπέρασμα, (8) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για ΚΤΕΟ και (174) λοιπές παραβάσεις.}
(2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(9) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(8) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(7) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της Αστυνομίας πολυμελής εγκληματική ομάδα Ρομά που είχε "ρημάξει" τη Θήβα

Στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών

Συνελήφθησαν τα (2) «αρχηγικά» στελέχη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν (2) ακόμη ανήλικα μέλη της και συνελήφθη μία ημεδαπή για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε (9) κλοπές & (2) απόπειρες κλοπών, κυρίως σε βάρος γυναικών που ανέμεναν σε στάση υπεραστικού λεωφορείου, καθώς και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, πλησίον του ανωτέρω Οικισμού

 Επιπλέον διακριβώθηκε ότι ένας εκ των συλληφθέντων, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, ενέχεται σε (5) κλοπές - διαρρήξεις από οικίες, στην περιοχή της Θήβας

 Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές


Στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (12-10-2017) το πρωί στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία είχε ως στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τα δύο (2) «αρχηγικά» στελέχη της σπείρας, ηλικίας 30 & 17 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη ανήλικα μέλη της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Επίσης συνελήφθη μία 37χρονη ημεδαπή και ταυτοποιήθηκε ακόμη μία 45χρονη ημεδαπή, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, προηγήθηκε μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της σπείρας, τα οποία έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, αλλά πάντα υπό την εποπτεία ή συμμετοχή των συλληφθέντων, αφαιρούσαν αιφνιδιαστικά ή με τη μέθοδο της απασχόλησης, καθώς και με την παραβίαση οχημάτων, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, καθώς και άλλα αντικείμενα από τα θύματά τους.

Τόσο ο 30χρονος, όσο και ο 17χρονος, ήταν εκείνοι που αναλάμβαναν τη «στρατολόγηση» και την παροχή κατάλληλης τεχνογνωσίας στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ενώ ως «ορμητήριο» της παράνομης και εξακολουθητικής τους δράσης, χρησιμοποιούσαν τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών.

Αναλυτικότερα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 07-09 έως και 11-10-2017, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά εννέα (9) κλοπών & δύο (2) αποπειρών κλοπών, σε βάρος κυρίως γυναικών που ανέμεναν σε στάση υπεραστικού λεωφορείου, σε προσωρινά σταθμευμένα οχήματα και σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Επιπλέον, από την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 24-03-2016 έως και 12-05-2017,  ο 17χρονος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, ενέχεται στη διάπραξη πέντε (5) κλοπών – διαρρήξεων από οικίες στην περιοχή της Θήβας, αφαιρώντας κυρίως χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (20.000) ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν οι κάδοι της ανακύκλωσης


Τον δρόμο για να τοποθετηθούν τέσσερις διαφορετικοί κάδοι για την ανακύκλωση ανοίγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε στην Βουλή.

Μέσα σε έξι μήνες τα συστήματα ανακύκλωσης θα πρέπει να αλλάξουν, καθώς θα γίνεται χωριστά η συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών. Ένας κάδος για χαρτί, ένας για πλαστικό, ένας για γυαλί και ένας για αλουμίνιο.

Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ μπλε και πράσινου κάδου, ενώ υπάρχουν και τα λεγόμενα «σπιτάκια».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ΕΣΔΑ, στη χωριστή συλλογή των αποβλήτων υλικών συσκευασίας, ώστε να ανακτώνται στην καθαρότερη δυνατή και ομοιογενή μορφή τους προκειμένου να επιτευχθούν τα αναγκαία ποιοτικά πρότυπα στους αντίστοιχους τομείς ανακύκλωσης. Σημειώνεται ότι η χωριστή συλλογή θα πρέπει να οργανωθεί τόσο από τα (ΣΕΔ) συσκευασιών όσο και από τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.

Με τις νέες διατάξεις προβλέπεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να προβαίνουν αυτοτελώς στην οργάνωση της εναλλακτικής διαχείρισης των δημοτικών τους αποβλήτων, ενώ με τις ρυθμίσεις του νέου θεσμικού πλαισίου προβλέπεται η παροχή κινήτρων και η επιβράβευση των ΟΤΑ με βάση τα αποτελέσματά τους. Τέλος, ενισχύεται ο ρόλος και η ευθύνη του Ελληνικού Οργανισμού Αvακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) τόσο θεσμικά όσο και με ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο την καλύτερη συνεργασία με τα ΣΕΔ, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις οργανώσεις της κοινωνίας και των πολιτών.

Ήδη στην υπόλοιποι Ευρώπη εφαρμόζεται το σύστημα της χωριστής διαλογής. Υπάρχουν χρωματιστές σακούλες και ανάλογα με το περιεχόμενο απορρίπτονται σε συγκεκριμένο κάδο.

Χθες, κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις».

Με το σχέδιο νόμου τροποποιείται το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών και ρυθμίζονται θέματα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Επίσης, καθορίζονται εκ νέου οι όροι και προϋποθέσεις για την εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασιών και εισάγεται πρόβλεψη για τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις τροποποιείται το βασικό θεσμικό πλαίσιο για την εναλλακτική διαχείριση στη χώρα μας, όπου το 81% των απορριμμάτων εξακολουθούν να θάβονται, ενώ εισάγεται η αρχή «πληρώνω όσο πετάω».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,8R στον κόλπο της Αντίκυρας

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09.23 το πρωί στον κόλπο των Αντικύρων.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Ινστιτούτου το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 98 χλμ δυτικά της Αθήνας, 30 χλμ. νοτιοδυτικά της Λιβαδειάς και 16 χλμ. νότια του Καμαρίου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 5 χλμ.. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Χάθηκαν επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ και 10.000 θέσεις εργασίας από τα λουκέτα στις βιομηχανίες

Επενδύσεις πάνω από 300 εκατ. ευρώ και 10.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Στερεά Ελλάδα από τα λουκέτα που έβαλαν βιομηχανικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Περισσότερες από 100 επιχειρήσεις ανέστειλαν τις εργασίες τους ή έκλεισαν οριστικά ενώ αρκετές μετέφεραν τις δραστηριότητές τους σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Η οικονομική κρίση έπληξε ιδιαίτερα την άτυπη Βιομηχανική  Συγκέντρωση των Οινοφύτων Σχηματαρίου  επισημαίνει ο πρόεδρος  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Ν. Κουδούνης.

Σε ειδικό αφιέρωμα του ΣΕΒ «Η Ελλάδα που παράγει» ο κ. Κουδούνης σημειώνει:

Η κατακρήμνιση της εγχώριας αγοράς τα capital controls, η στενότητα των χρηματοδοτήσεων, το υψηλό κόστος ενέργειας και η υψηλή φορολογία δημιούργησαν περαιτέρω ύφεση και κυρίως αρνητική ψυχολογία και άπνοια επενδύσεων. Η περαιτέρω επιδείνωση της πληθυσμιακής εξέλιξης της Περιφέρειας (μείωση στη δεκαετία κατά 9,66% έναντι 1,61 στο σύνολο της επικράτειας), σε συνδυασμό με την ταχύτερη πληθυσμιακή γήρανση (163,2 ηλικιωμένοι ανά 100 παιδιά, έναντι 137 ανά 100 παιδιά σε επίπεδο χώρας).

Σήμερα που η Οικονομία διέρχεται σοβαρή κρίση, ο πυλώνας Βιομηχανία ο οποίος συμμετέχει στη διαμόρφωση του ΑΕΠ σε ποσοστό 9% με μέσο όρο ΕΕ 16% και στόχο για την ΕΕ 20%, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μία νέα βιομηχανική πολιτική προσαρμοσμένη σε ένα νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό.

Ο ΣΒΣΕ έχει ήδη προτείνει την ίδρυση Συμβουλίου Βιομηχανικής Πολιτικής που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει με εποικοδομητικές προτάσεις στη χάραξη της αναπτυξιακής  πολιτικής, στη διαμόρφωση της  ενεργειακής πολιτικής, στη βελτίωση των αδειοδοτικών διαδικασιών και στην εμπέδωση κλίματος αξιοπιστίας και σταθερότητας του κράτους απέναντι στους εγχώριους και ξένους επενδυτές.

Δεν είναι δυνατό να περιμένει κανείς ανάπτυξη με το ισχύον φορολογικό καθεστώς τη στιγμή που στη γειτονιά μας υπάρχει πολύ ελκυστική φορολογική αντιμετώπιση. Άλλωστε οι προσδοκώμενοι να εισπραχθούν φόροι πρέπει να βασίζονται περισσότερο  στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι στο ύψος του ποσοστού με το οποίο υπολογίζονται.

Κανείς δεν πιστεύει  ότι θα δούμε επενδύσεις αν δεν δούμε προηγουμένως βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Η εφαρμοζόμενη σήμερα τιμολογιακή πολιτική στην ηλεκτρική ενέργ εια και στο φυσικό αέριο που διαμορφώνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής δεν συμβάλει στην βελτίωσή της. Οι αντίστοιχες τιμές που εφαρμόζονται στους ανταγωνιστές μας στην  ΕΕ είναι πολύ χαμηλότερες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωκίδα: Βουτιά θανάτου σε γκρεμό 230 μέτρων – Νεκρή μια γυναίκα

Σε εξέλιξη επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ για την ανάσυρση της άτυχης γυναίκας από τη Φωκίδα.

Η βουτιά θανάτου έγινε νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής 13/10 στη Φωκίδα και συγκεκριμένα στο δρόμο Ιτέας – Ναυπάκτου, στο ύψος των Αγίων Πάντων μετά την Ιτέα.
Έσκασε στα βράχια και έπιασε φωτιά

Το αυτοκίνητο, άγνωστο πώς, έπεσε σε πολύ μεγάλο γκρεμό, ύψους 230 μέτρων, που φτάνει στη θάλασσα και συνετρίβη στα βράχια, ενώ στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ιτέας που ήταν όμως αδύνατο να προσεγγίσουν το αυτοκίνητο.

Έγινε προσπάθεια και από τη θάλασσα, όμως ούτε στους ψαράδες τα βράχια δεν επέτρεπαν μέσα στη νύχτα να προσεγγίσουν το σημείο που είχε πέσει το όχημα.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η ορειβατική ομάδα της της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία, η οποία έφτασε στο σημείο και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε την επιχείρηση κατεβαίνοντας με σχοινιά στο γκρεμό.
Αυτοκτονία ή δυστύχημα;

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μια γυναίκα νεκρή, ενώ ψάχνουν μέσα στα βράχια μήπως υπήρχαν και άλλοι επιβάτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν εκτιναχτεί από το αυτοκίνητο, κατά την πτώση, σε διάφορα σημεία.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία της νεκρής.

Οι πρώτες πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για γυναίκα ηλικίας 40-42 ετών, η οποία είναι από την περιοχή, η οποία επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή της με αυτό τον τραγικό τρόπο.
Πηγή: LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη αυτή η ημέρα



Μπορεί στην Ελλάδα οι προληπτικοί να... τρέμουν την «Τρίτη και 13», σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου όμως, οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη.
Γνωρίζατε ότι ο φόβος της Παρασκευής και 13 έχει και επιστημονική ονομασία; Συγκεκριμένα, ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας.
Στην Πληροφορική υπάρχει επίσης και ένας ιός με το όνομα «Παρασκευή και 13» (Friday 13th), ο οποίος έχει το χαρακτηριστικό να ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει ημέρα Παρασκευή και ημερομηνία 13.
Η ιστορία της Παρασκευής και 13
Πριν τον 19ο αιώνα, ο αριθμός 13 θεωρούνταν γενικά ως φέρων κακή τύχη. Την ίδια εικόνα είχε και η Παρασκευή αν και δεν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των δύο. Η πρώτη αναφορά σε μία "Παρασκευή και 13" έγινε μάλλον στις αρχές του 19ου αιώνα.
Πέρα από τις γραπτές αναφορές, πάντως, πολλές δημοφιλείς ιστορίες υπάρχουν σχετικά με την προέλευση της δεισιδαιμονίας:
Ο Μυστικός Δείπνος, με ιστορίες ότι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης ήταν ο 13ος καλεσμένος, ενώ η Σταύρωση του Ιησού συνέβη κατά ημέρα Παρασκευή.
Ότι η Εύα προσέφερε το μήλο στον Αδάμ κατά ημέρα Παρασκευή (η πεποίθηση ότι ήταν ένα μήλο πιθανότατα προέρχεται από την ομοιότητα της Λατινικής λέξεις malus = "κακό" και Malum = "μήλο").
Θεωρείται λοιπόν πως είναι δυσάρεστη ημέρα για πολλές εργασίες και δραστηριότητες, όπως είναι η γέννηση, ο γάμος, η έναρξη μιας νέας δουλειάς, το ξεκίνημα του πλοίου για ένα νέο ταξίδι, για τις μετακομίσεις, για να κόψει κάποιος τα νύχια του κ.α.
Στην Αμερική και την Αγγλία, επέλεγαν την ημέρα αυτή προκειμένου να απαγχονίσουν τους θανατοποινίτες –με αποτέλεσμα να αποκαλείται συχνά η Παρασκευή και ως Ημέρα του Κρεμασμένου.
Οι Ούγγροι πιστεύουν πως όταν κάποιος γεννηθεί Παρασκευή, μπορεί το κακό να φύγει από πάνω του αν και εφόσον ρίξει λίγο από το αίμα του σε ένα κομμάτι ύφασμα από τα ρούχα του και έπειτα το κάψει, καίγοντας μαζί οποιαδήποτε κατάρα μεταφέρει η μέρα αυτή.
Μονάχα σε δυο περιπτώσεις η ημέρα αυτή μπορεί να είναι ευεργετική, καθώς όλα τα δυσάρεστα παύουν την Παρασκευή πριν το Πάσχα, αλλά και όταν κάποιος δει ένα όνειρο το βράδυ της ίδιας μέρας.
Αν την επομένη διηγηθεί το όνειρο αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο πως ότι είδε θα γίνει πράξη προσφέροντας έτσι χαρά... αν φυσικά το όνειρο ήταν θετικό!
Ο «Μαγικός» Αριθμός 13
Αντίστοιχα με την Παρασκευή, ο αριθμός 13 έχει και αυτός τους δικούς του παράδοξους συμβολισμούς που κάνει αρκετούς να το φοβούνται.
Αν ο αριθμός 12 συμβολίζει την πληρότητα, την κοσμική τάξη και αρμονία τότε ο 13 αριθμεί το διαμελισμό αυτού του τέλειου κύκλου, την εξαναγκαστική συνέχεια της τάξης που οδηγεί στην ασυμμετρία και το χάος.
Δεν είναι παράλογο λοιπόν, που στον Μυστικό Δείπνο του Χριστού, οι παρευρισκόμενοι δεν ήταν ίσοι με τον αριθμό της ισορροπίας, αλλά ήταν δεκατρείς, αριθμός που αντιστοιχεί στον προδότη Ιούδα Ισκαριώτη!
Έκτοτε, ο αριθμός αυτός συνδέθηκε με ό,τι πιο μισητό και γι' αυτό κανένας άρχοντας των περασμένων εποχών, δεν θα φιλοξενήσει στο τραπέζι του 12 επισκέπτες παρά πάντα λιγότερους ή περισσότερους, προς αποφυγήν της επανάληψης εκείνου του μιαρού βιβλικού συμβάντος!
Υπήρχε άλλωστε και ο φόβος, πως όποιος σηκωθεί πρώτος από αυτό το τραπέζι, κάποια στιγμή, μέσα στον επόμενο χρόνο θα συναντήσει το θάνατο...
Εξαιτίας λοιπόν αυτής της αρνητικής –για τους Χριστιανούς πάντα– σημασίας του αριθμού, θεωρήθηκε πως ήταν ο ιδανικός για τη μαύρη μαγεία και τις τελετές αυτών που έστρεψαν το βλέμμα τους αντίθετα από τη βουλή του Κυρίου.
Η απέχθεια απέναντι στον εν λόγω αριθμό, είναι μάλιστα τόσο μεγάλη, ώστε δημόσια έγραφα, συνοικίες αλλά και ολόκληρες πολιτείες αποφεύγουν την αναφορά του. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ολόκληρο το Παρίσι, υπάρχουν ελάχιστες διευθύνσεις όπου ο ακατονόμαστος αριθμός έχει τοποθετηθεί!



Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός σήμερα, έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, σήμερα Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στη Μακεδονία βορειοδυτικοί με 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ενεση ρευστότητας στους Eλληνες αγρότες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αυξάνονται οι προκαταβολές στους αγρότες που πλήττονται από δυσχερείς κλιματολογικές συνθήκες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε σε πέντε ακόμη κράτη-μέλη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, να αυξήσουν τις προκαταβολές στους αγρότες που πλήττονται από δυσχερείς κλιματολογικές συνθήκες, κατά το πρώτο μέρος του 2017 και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Η απόφαση σημαίνει ότι αγρότες σε 15 πλέον χώρες της ΕΕ, είναι επιλέξιμοι για αύξηση των προκαταβολών τους. Για τις πρώτες 10 χώρες (Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τσεχική Δημοκρατία και Φινλανδία) η απόφαση ελήφθη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017.

Τα πέντε επιπλέον κράτη μέλη (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Κροατία και Ρουμανία) ζήτησαν αργότερα έγκριση, ενώ η απόφαση σχετικά με την πρώτη δέσμη αιτημάτων των δέκα χωρών ήταν ήδη υπό επεξεργασία.

Η αύξηση του επιπέδου των προκαταβολών, τις οποίες οι αρχές των κρατών μελών παρέχουν στους αγρότες ετησίως, βάσει των κανόνων της κοινής γεωργικής πολιτικής, αποσκοπεί στο να μετριάσει ορισμένα από τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες, μετά από αντίξοες κλιματικές συνθήκες, όπως ξηρασία ή ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η συμφωνία καλύπτει τις άμεσες ενισχύσεις και ορισμένες ενισχύσεις για την αγροτική ανάπτυξη, τις οποίες κατά κανόνα χορηγούν τα κράτη μέλη από 1 Δεκεμβρίου έως και 30 Ιουνίου του επόμενου έτους. Τα κράτη μέλη μπορούν, ωστόσο, να επιλέξουν να καταβάλουν προκαταβολές για τις πληρωμές αυτές από τις 16 Οκτωβρίου του εκάστοτε έτους, έως το 50 % του συνολικού ποσού των άμεσων ενισχύσεων και έως το 75 % για τις ενισχύσεις αγροτικής ανάπτυξης.

Η απόφαση της Επιτροπής επιτρέπει πλέον στα κράτη μέλη που πλήττονται από τις δυσμενείς συνθήκες να αυξήσουν το μέγιστο ποσό της προκαταβολής στο 70 % για τις άμεσες ενισχύσεις και στο 85 % για τις ενισχύσεις αγροτικής ανάπτυξης.

Εναπόκειται πλέον στις επιλέξιμες χώρες να αποφασίσουν κατά πόσον θα επωφεληθούν, εφόσον είναι σε θέση, από αυτήν τη χαλάρωση των κανόνων για τις προκαταβολές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ