Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Τα Κάστανα Γιόρτασαν με τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος τη 17η "Γιορτή Κάστανου"  στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην πλατεία του χωριού.
Με σύμμαχο έναν άκρως καλοκαιρινό καιρό, ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" παραβρέθηκε στη γιορτή και πραγματικά ενθουσιάστηκε από τη φιλοξενία και  το φυσικό κάλος. Μετά το καλωσόρισμα  του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Καρβέλη και του Δημάρχου Καρπενησίου κ.Σουλιώτη,προσφέρθηκαν στους επισκέπτες άφθονα κάστανα και τοπικά γλυκίσματα.
Ακολούθησε Ρουμελιώτικο γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα.
Έτσι , με τις αποσκευές γεμάτες εμπειρίες,ο Σύλλογος Γυναικών, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, πήρε τον δρόμο της επιστροφής, υποσχόμενος ότι θα γίνει πρεσβευτής όσων είδε και απόλαυσε!!!
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Τασιός.

 Η Αγία Τριάδα είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο χωριό στην καρδιά της Ρούμελης με πέτρινα σπίτια, πνιγμένη στα έλατα, καστανιές, μηλιές, πλατάνια, με πολλά τρεχούμενα νερά και αποτελεί μια συναρπαστική διαδρομή που όσοι την έχουν ακολουθήσει, έχουν μαγευτεί αλλά και όσοι δεν την έχουν επιλέξει μέχρι στιγμής απλά τους προκαλεί και προσκαλεί!!!  Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Βελουχιού (Βελούχι – προέρχεται από τη λέξη βήλος που σημαίνει ουρανός καθώς πίστευαν ότι προσεγγίζει τον ουρανό) και σε υψόμετρο περίπου 770 μέτρα. Απέχει 31 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, 14 χιλιοστόμετρα από το Χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου και υπάγεται στον καλλικρατικό δήμο Καρπενησίου.
Για διαμονή στην Αγία Τριάδα, υπάρχει  παραδοσιακός  ξενώνας  οι "4 εποχές"Τηλέφωνα: 22370 96177  και  6974 646589



 

 




 
 

 Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Αστυνομικοί της Στερεάς δίπλα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η Ελληνική Αστυνομία, ως αρωγός σε προσπάθειες που αναδεικνύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και αγάπη, στηρίζει το έργο που επιτελεί διαχρονικά ο οργανισμός  «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Οι Υπηρεσίες και το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησαν εθελοντικές συγκεντρώσεις διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρθηκαν σήμερα στη δομή του οργανισμού                «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στη Χαλκίδα
Συγκεκριμένα παραδόθηκαν μεγάλες ποσότητες με τρόφιμα, συσκευασίες με είδη βρεφικής περιποίησης, είδη χαρτικών, προσωπικής περιποίησης και καθαρισμού

Η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στάθηκαν σήμερα αρωγοί στο έργο που επιτελεί με συνέπεια ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προσφέροντας, μεταξύ άλλων, μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ειδών περιποίησης, καθαρισμού και χαρτικών.

Ειδικότερα, σήμερα (17-10-2017) το μεσημέρι, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Νικόλαος ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, συνοδευόμενος από τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχο Γεώργιο ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ, Φθιώτιδας, Αστυνομικό Διευθυντή Αστέριο ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ και Βοιωτίας, Αστυνομικό Διευθυντή Μιχαήλ ΤΣΑΤΣΗ, τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, Αστυνομικό Διευθυντή Αθανάσιο ΧΟΛΕΒΑ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ιωάννη ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ, καθώς και αντιπροσωπεία Αξιωματικών επισκέφτηκαν τη Δομή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στη Χαλκίδα.

Πιο συγκεκριμένα, προσέφεραν τρόφιμα και αναλώσιμα είδη, τα οποία με προτροπή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, είχαν συγκεντρώσει οικιοθελώς οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και τα μέλη της αντιπροσωπείας, υποδέχτηκε η κα Βασιλική ΣΤΟΥΠΗ, κοινωνική λειτουργός  και υπεύθυνη του Κέντρου Στήριξης «Παιδιού και Οικογένειας» που λειτουργεί στη Χαλκίδα, η οποία τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, τους ενημέρωσε για τις δράσεις και το έργο που επιτελεί και τους ευχαρίστησε θερμά για την γενναιόδωρη αυτή χειρονομία.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά σήμερα βρισκόμαστε στην δομή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που εδρεύει στην Χαλκίδα, με σκοπό να δείξουμε έμπρακτα ότι η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της, είναι αρωγοί σε προσπάθειες που αναδεικνύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και αγάπη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την προτροπή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συγκέντρωσαν και παραδίδουν (5) περίπου τόνους τροφίμων, ειδών ένδυσης, περιποίησης και καθαρισμού, ως ένδειξη αναγνώρισης στο σημαντικό πραγματικά έργο που επιτελεί διαχρονικά και με συνέπεια ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με την εθελοντική συγκέντρωση αυτών των ειδών πρώτης ανάγκης, θέλουμε αναμφίβολα να στείλουμε ένα μήνυμα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τους συνανθρώπους μας και κυρίως για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τις προτροπές του κ. Αρχηγού μας, παράλληλα με την δύσκολη αποστολή που επιτελεί με συνείδηση και υπευθυνότητα, δίνει πάντοτε ιδιαίτερη σημασία σε αρχές που στηρίζονται στις αξίες της συνεισφοράς, της αλληλεγγύης, της εξωστρέφειας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.»

Συνολικά οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν και παρέδωσαν ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου που επιτελεί διαχρονικά και με συνέπεια ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περίπου πέντε (5) τόνους τροφίμων και συσκευασιών αναλώσιμων ειδών, με προϊόντα βρεφικής περιποίησης, χαρτικά, και είδη προσωπικής περιποίησης και καθαρισμού.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα και με τις προτροπές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί και στο μέλλον ανάλογες κοινωνικές δράσεις, πάντα με γνώμονα και κοινή συνισταμένη την ανιδιοτελή προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λεβαδέων


Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λεβαδέων παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανούς Φωτίου.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ανέφερε ότι ο Δήμος Λεβαδέων είναι ο πρώτος Δήμος μεταξύ των 24 Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που υλοποιεί όλες τις κοινωνικές δομές και με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής που είναι η κοινωνική πολιτική και η άρση των ανισοτήτων που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στόχος ο οποίος επιτυγχάνεται διαμέσου της λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με 11 άτομα.
Η Δήμαρχος τόνισε ότι η Υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου έχει βάλει την προσωπική της σφραγίδα στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και του προνοιακού κράτους με την λειτουργία των κοινωνικών δομών.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου εξέφρασε τη χαρά της που βρέθηκε στην Λιβαδειά για να εγκαινιάσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Υπογράμμισε ότι η δομή του Κέντρου Κοινότητας αποτελεί τον βασικό βραχίωνα της κοινωνικής πολιτικής του κράτους που σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέρει όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες στους πολίτες. Οι πολίτες στα Κέντρα Κοινότητας έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα για τα δικαιώματά τους, για τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για όλα τα προνοιακά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αποτελούν την διασύνδεση του Υπουργείου με τους πολίτες, καθώς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας το Υπουργείο ενημερώνεται άμεσα για όλα τα αιτήματα των πολιτών.
Η Υπουργός ανέφερε ότι η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι στον Δήμο Λεβαδέων 1.700 άτομα έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Υπογράμμισε την αργή απορρόφηση κονδυλίων από το ΤΕΒΑ που αφορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί μόνο 83.000 € από τα 826.000 € που είναι διαθέσιμα.
Κλείνοντας η κ. Φωτίου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι εντός του 2018 θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν στον Δήμο Λεβαδέων δύο ακόμη βρεφικά τμήματα έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον 40 βρέφη και να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών 100%.
Στη συνέχεια ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος χαιρέτισε την εκδήλωση, ευχαρίστησε τον Αναπληρώτρια Υπουργό για την ενημέρωση και σημείωσε ότι η σχετική νομοθεσία που διέπει την κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντική καθώς στηρίζει τα άτομα που έχουν πληγεί από την κρίση.
Η Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τέσσερεις νέες κοινωνικές δομές που λειτουργούν στον Δήμο Λεβαδέων και τις υπηρεσίες τις οποίες θα προσφέρουν στους πολίτες με γνώμονα πάντα την στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση του Νίκου Θηβαίου με το Σύλλογο Πολυτέκνων Λιβαδειάς


Ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Νίκος Θηβαίος, συναντήθηκε τη Δευτέρα 16/10 με εκπροσώπους του Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νίκος Σανιδάς, ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι, τα οποία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Μεταξύ άλλων, τέθηκαν τα ζητήματα της επανεξέτασης των φοροαπαλλαγών των πολυτέκνων και της αύξησης του ποσοστού διορισμού του σε δημόσιες υπηρεσίες. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε τη συμμετοχή της ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας) στο διάλογο για τη λήψη αποφάσεων από την πλευρά της Πολιτείας.
Ο κ. Θηβαίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του συλλόγου για την υποδοχή και την ενημέρωση και δεσμεύτηκε να είναι συμπαραστάτης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι, καθώς και να μεταφέρει τα αιτήματά τους, όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στη διακομματική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για το δημογραφικό.


Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη Σχολής Γονέων του Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε οι Δήμοι μπορούν να σας μπλοκάρουν το ΑΦΜ


Κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ακόμη και με κατασχέσεις
Με δέσμευση του τραπεζικού τους λογαριασμού ή και δέσμευση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών στους δήμους της χώρας.

Μάλιστα στο επόμενο βήμα ακολουθούν οι κατασχέσεις. Μόνο στον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», ένα εκατομμύριο οφειλέτες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ύψους 325 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 70 εκατομμύρια ευρώ αφορούν απλήρωτες κλήσεις.

Στις εφορίες, τα φαινόμενα αγανακτισμένων φορολογουμένων, οι οποίοι διαπίστωσαν πως το ΑΦΜ τους είναι κλειδωμένο για κάθε συναλλαγή ή οι όποιες αποταμιεύσεις τους στην τράπεζα έχουν δεσμευθεί χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο, είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι απλήρωτες κλήσεις αποτελούν μια συνηθισμένη αιτία.

Παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες του δήμου, αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οφειλέτες πριν ξεκινήσει η διαδικασία μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δεν λείπουν τα φαινόμενα - συνήθως λόγω αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας - όπου τα ραβασάκια δεν φτάνουν στον προορισμό τους και οι φορολογούμενοι διαπιστώνουν κατόπιν εορτής ότι ο ΑΦΜ τους έχει κλειδώσει όταν ζητήσουν την έκδοση φορολογικής ενημερότητας ή αναζητώντας την επιστροφή φόρων εισοδήματος.

Η πρακτική της δέσμευσης ΑΦΜ ή της δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη για τις οικονομικές υπηρεσίες των δήμων ανά τη χώρα. Είναι συνήθως ο προάγγελος - μετά τα απαραίτητα ειδοποιητήρια, εφόσον φτάσουν στον προορισμό τους - των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κυρίως με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Συνήθως, ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 300 ευρώ πυροδοτούν δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών ή ΑΦΜ. Κατασχέσεις δεν αποκλείονται ακόμα και για χαμηλότερες οφειλές.

Με τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους δήμους σε έως και εκατό δόσεις, τα κλειδωμένα ΑΦΜ μπορούν να ενεργοποιηθούν και πάλι εφόσον έχει προηγηθεί η εξόφληση τουλάχιστον του 20% της συνολικής οφειλής. Η ρύθμιση των εκατό δόσεων έχει ενεργοποιηθεί στον Δήμο Αθηναίων και σταδιακά σε όλους τους δήμους της χώρας, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν περιορισμένο ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρα εκτροπή στα Οινόφυτα: Νεκρός ο πατέρας σώος ο 9χρονος γιος

Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα με το αυτοκίνητο για έναν πατέρα με τον γιο του, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 63χρονος γονιός από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του στον παράπλευρο δρόμο της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, περίπου στο 62ο χιλιόμετρο, στο ύψος των Οινοφύτων.

Το αυτοκίνητο προσέκρουσε με δύναμη σε παρακείμενη κολώνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Το ευτύχημα είναι ότι ο 9χρονος γιος του βρισκόταν στο πίσω κάθισμα δεμένος, χωρίς να τραυματιστεί, ωστόσο μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Την προανάκριση για το τραγικό συμβάν, διενεργεί το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.
 LamiaReport.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του βιβλίου του Ι.Ν. Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου Θηβών


Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, του Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, του Ηγουμένου της Ι.Μ Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π. Σιλουανού, του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Δημητρίου Ταγκαλέγκα, ιερέων ομόρων Μητροπόλεων και του τόπου μας, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, της Προϊσταμένης της Θ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Αλεξάνδρας Χαραμή, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Ψυχογιού, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γεωργίου Αναστασίου, του τέως Υφυπουργού κ. Γεωργίου Κατσιμπάρδη αλλά και εκπροσώπων της Στρατιωτικής, Αστυνομικής ηγεσίας, Συλλόγων και Σωματείων της πόλεως και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών «Η ΠΑΝΣΕΠΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ(1867)».

Στο πρόσωπο της Θεοτόκου και με θέμα «τα μεγαλεία της Παναγίας» αναφέρθηκε με εξαιρετική δεινότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, στο μνημειακό Ναό με πολλές μάλιστα βιωματικές του εμπειρίες αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ενώ αναφορά στο βιβλίο έκανε ο Εκπαιδευτικός και Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κ. Αθανάσιος Καραπέτσας με τον ξεχωριστό γλαφυρό του λόγο. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου. Την όλη παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος Εφημέριος του Προσκυνηματικού Ναού του Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, ο οποίος με τον μοναδικό του τρόπο συντόνισε άψογα την εκδήλωση.

Στην συνέχεια ο Εφημέριος του Ναού – Συγγραφέας του βιβλίου π. Γεώργιος Τουλουμάκος ευχαρίστησε τους ομιλητές, όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην δημιουργία και συγγραφή του και το πολυπληθές ακροατήριο

Στο τέλος η Βυζαντινή Χορωδία με ιεροψάλτες από Θήβα και Αθήνα υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Νικολάου Ταπραντζή απέδωσε θεομητορικούς ύμνους ενώ την όλη εκδήλωση έκλεισε το τοπικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς αποσπώντας δίκαια τον ενθουσιασμό του κονού.

Το Βιβλίο ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 311 ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 3 ΜΕΡΗ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ:

α)ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ,

β)ΝΟΕΡΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ «ΠΑΛΛΑΔΙΟ» ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ και

γ)Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟ «ΣΗΜΕΡΑ». ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ.

-ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΥΝ: Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

-ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ, ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ.

-ΚΟΣΜΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΗΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

-ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΛΥΧΝΙΑ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Σας αφορά! Ποιοι οδηγοί καλούνται να δώσουν ξανά για δίπλωμα-Βίντεο



Ερχονται ανατροπές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και πλέον τα πρόστιμα θα πέφτουν με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα οι οδηγοί θα χάνουν το δίπλωμά τους, ενώ θα αφαιρούνται και οι πινακίδες του ΙΧ που χρησιμοποιούσαν κατά την παράβαση.

Αναλυτικά ο νέος ΚΟΚ

    Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα. Θα υπάρχει ένα αρχικό πρόστιμο που θα αυξάνεται για τους παραβάτες ανάλογα με τα εισοδήματά τους. Τα οικονομικά στοιχεία θα αντλούνται μέσω TAXIS.
    τρεις κατηγορίες παραβάσεων: 1) Μικρής, 2) μεσαίας και 3) υψηλής επικινδυνότητας.
    τα πρόστιμα για παραβάσεις που δεν συνδέονται με πρόκληση τροχαίων θα μειωθούν.
    πιο αυστηρή η Τροχαία στην αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων κυκλοφορίας.
    παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος:

    η ομιλία των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο,
    η ρίψη του τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου
    η στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων.

    θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς στα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Πότε οι οδηγοί θα καλούνται να ξαναδώσουν εξετάσεις
Αν σε έναν οδηγό αφαιρεθεί δύο φορές το δίπλωμα -διάρκειας ενός ή δύο μηνών, ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδοσφαιρικό προσκύνημα στο Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών

Μια πράξη που αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, συνέβη πριν τον αγώνα Αμβρυσσέα Διστόμου – Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου για τον Δ’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Πηγές από την περιοχή, δημοσιοποίησαν τα στοιχεία της ενδιαφέρουσας επίσκεψης.

Η ομάδα της Μαγνησίας, ανέβηκε σύσσωμη στο Λόφο του Μαυσωλείου όπου φυλάσσονται τα οστά των 228 Σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα Γερμανικα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιούνη 1944, και προσκύνησαν, ενώ κατεθεσε στεφάνι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ομάδας Θανάσης Σπαθής, για όλη την αντιπροσωπεία.

Πρόκειται για μια πράξη η οποία, οπως προκύπτει από τα γεγονότα, επιβεβαιώνει και αναδεικνύει ότι και οι δυο Σύλλογοι έχουν «ιστορική συνείδηση» του τόπου που ανήκουν και του Ποδοσφαιρικό προσκύνημα στο Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων Διστομιτών ρόλου που έχει να παίξει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός, όταν μένει στα ανθρώπινα μέτρα, εκπέμπει πανανθρώπινα μηνύματα και δεν μετατρέπεται σε φανατισμό.

Ουσιαστικά η ομάδα του Βελεστίνου «ανταποκρίθηκε» στην «επιθυμία» του Προέδρου του Αμβρυσσεα Δίστομου Ηλία Καβαλαγιού, οποίος το πρώτο πράγμα που είχε πει στην ΕΡΑ Σπορ, μόλις η ομάδα του πήρε το Πρωτάθλημα και ανέβηκε στην Γ’ Εθνική την περασμένη άνοιξη, ήταν ότι αυτό που θέλει, εκτός από μια αξιοπρεπή παρουσία στη Γ’ Εθνική, είναι να αποκτήσει η Ομαδα έδρα μέσα στον τόπο της, και να έρχονται ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα στο Μαρτυρικό Δίστομο και να μαθαίνουν για την ιστορία του τόπου, μέσα από επισκέψεις στο Μαυσωλείο και στο Μουσείο Θυματων Ναζισμού. Κάτι που εγινε την Κυριακή 15/10/2017 και η πρωτοβουλία της διοίκησης του Ρήγα βρήκε κοινό έδαφος με τον «σχεδιασμό» της διοίκησης του Αμβρυσσέα με την επίσκεψη – προσκύνημα στο Μαυσωλείο, πριν η ομάδα μεταβεί στο επίνειο του Διστόμου, της Παραλία (Άσπρα Σπίτια) για τον αγώνα (το Δημοτικό Γήπεδο Δίστομου, δεν είναι ακόμα έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες).



Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Καβαλαγιός συνόδευσε και μίλησε στα μέλη της φιλοξενούμενης ομάδας και τους φιλάθλους της και τους ξενάγησε μαζί με τον αντιπρόεδρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Χρήστο Παπανικολάου, που τους παρουσίασε το χρονικό.

Οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες του Ρήγα ξεναγήθηκαν στο Οστεοφυλάκιο, ενώ σε μια άλλη επίσκεψη εξέφρασαν την επιθυμία να πάνε και στο ιδιαίτερα γνωστό Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο κέντρο του Διστόμου – τον Μάιο το είχε επισκεφθεί και η Πρωταθλήτρια Ομάδα των νέων του Ολυμπιακού Πειραιώς (Κ-20) στο παιγνίδι για την στέψη της Ομάδας του Διστόμου ως Πρωταθλήτριας Βοιωτίας.

Η αποστολή των Κυανόλευκων δώρισε βιβλία με περιεχόμενο τη ζωή και το έργο του εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή καθώς και την ιστορία του ιστορικού συλλόγου του Βελεστίνου στον Πρόεδρο του Αμβρυσσέα και τον Αντιδήμαρχο Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γ. Αγγελόπουλο.  Λίγο πριν αναχωρήσουν για τον αγώνα (τον κέρδισαν τελικά οι φιλοξενούμενοι 1-2), όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην β’ θέση του Δ’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής μαζι με τον Αλμυρό και την Νίκη Βόλου.

Εκτός βαθμολογικών πινάκων, οι δύο ομάδες είναι «πρωταθλήτριες» στον αγώνα για διάσωση της ιστορικής μνήμης.







Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό μέρισμα 1.000 ευρώ σε 1 εκατ. πολίτες


Ως τις αρχές Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ενώ το μέρισμα θα διανεμηθεί εφέτος σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία των θεσμών.

«Πέρυσι, η αντίρρησή τους ήταν ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιους» συμπλήρωσε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση της (ΔΗ.ΣΥ.) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. για το ερωτηματολόγιο της Ν.Δ. για την Παιδεία

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αναζητά τις λύσεις για τα ζητήματα της εκπαίδευσης μέσω δημοψηφίσματος!

Ακολουθώντας "τη μόδα των καιρών", το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εξέδωσε ερωτηματολόγιο για θέματα παιδείας ενόψει του 2ου Προσυνεδρίου της που θα γίνει στην Πάτρα στις 21 Οκτωβρίου.
Το δήθεν ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση είναι τόσο μεγάλο και η επεξεργασία των θεμάτων τόσο βαθιά και ουσιαστική... που για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση περιορίζεται σε ερωτήσεις όπως οι παρακάτω:
Με ποιον από τους παρακάτω τρόπους θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιωθεί η προσχολική εκπαίδευση; (Μία επιλογή)
Επέκταση του ωραρίου ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς
Αύξηση των θέσεων σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς
Παροχή επιδότησης για συμμετοχή σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς

Με ποιους από τους παρακάτω τρόπους θεωρείτε ότι μπορεί να βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο; (Μέχρι δύο επιλογές)
Με αύξηση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων
Με ενίσχυση του προγράμματος των ολοήμερων σχολείων (δημοτικά)
Με αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων
Με λιγότερες ώρες διδασκαλίας και περιορισμό της διδακτέας ύλης διότι τα παιδιά   είναι παραφορτωμένα
Με κατευθυνόμενα ερωτήματα τέτοιου τύπου είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν και να εμφανίσουν ως αίτημα της κοινωνίας, τις σκληρές νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν στην εκπαίδευση όταν έρθουν στην εξουσία.
Δίκαια αναρωτιέται πλέον και ο πλέον καλοπροαίρετος, πώς είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή των τόσων προβλημάτων στην κοινωνία και την εκπαίδευση, το πολιτικό δυναμικό της Χώρας να αντιμετωπίζει με τόσο επιφανειακό τρόπο, τόσο σοβαρά θέματα!
Τα "σαΐνια"  της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, έχουν τελικά τεράστιο όραμα για την εκπαίδευση αλλά και έχουν εντοπίσει την αιτία των προβλημάτων και με τέτοιες ερωτήσεις θα αποδείξουν τι είναι αυτό που ευθύνεται!! Τους προτρέπουμε να γενικεύσουν τα ερωτηματολόγιά τους και θέλοντας να συμβάλλουμε στη σπουδαία και άξια προσοχής πρωτοποριακή πρωτοβουλία τους, προτείνουμε ενδεικτικά και μερικές ακόμα ερωτήσεις:
Πιστεύετε ότι όσοι πολιτικοί πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ενδιαφέρονται για τη δημόσια εκπαίδευση;
Πιστεύετε πως πρέπει να μειωθεί ο μισθός του Βουλευτή και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να διοχετευθούν σε προγράμματα σχολικής στέγης;
Πιστεύετε πως ο ελληνικός λαός αντί να πληρώνει τις λιμουζίνες των βουλευτών θα ήταν καλύτερο τα χρήματα να πηγαίνουν για τη μεταφορά των μαθητών στην επαρχία από τον τόπο διαμονής στο σχολείο τους;
Πιστεύετε ότι το κράτος δεν πρέπει να πληρώνει επιχορηγήσεις στα κόμματα και τα κονδύλια αυτά να τα δίνει για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών;
Συμφωνείτε ότι ο μισθός του εκπαιδευτικού δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το ποσό που παίρνει ένας βουλευτής για να συμμετέχει σε μία επιτροπή της Βουλής στην οποία κιόλας δεν συμμετέχει;
Πιστεύετε ότι αυτοί που αποκαλούσαν το Ολοήμερο σχολείο parking παιδιών, μπορεί να ενδιαφέρονται ειλικρινά για την ενίσχυσή του;
Πιστεύετε ότι μπορούν κάποιοι ακόμα να παίζουν με τη νοημοσύνη μας;
Επειδή το θέμα όμως είναι πραγματικά σοβαρό, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποσύρει άμεσα το ερωτηματολόγιο και να προσεγγίσει τα θέματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τουλάχιστον τον στοιχειώδη σεβασμό στον θεσμικό του ρόλο. Καλούμε επίσης τη ΔΟΕ καθώς και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να πάρουν άμεσα θέση για το θέμα.

Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Η Ελλάδα κυβερνάται από τον τίποτα και τον κανένα»


Το γνωστό δίλημμα «Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;» αποκρύπτει το βασικό ρόλο του κόκορα στην αναπαραγωγική διαδικασία της όρνιθας. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως η κότα δεν χρειάζεται τον κόκορα για να ωοτοκήσει, κάτι το οποίο ναι μεν είναι σωστό αλλά αποτελεί την μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως, από τα μη γονιμοποιημένα αυγά που γεννά η κότα, δεν θα προκύψουν κοτοπουλάκια. Η απάντηση συνεπώς στο προαναφερθέν δίλημμα, είναι σαφές πως δεν μπορεί να είναι ένα απλό η κότα, ή το αυγό. Η σωστή απάντηση θα ήταν πως η κότα μπορεί να κάνει αυγά, αλλά όλα τα αυγά δεν κάνουν απαραίτητα κοτοπουλάκια.
Το παρών άρθρο δεν έχει ως θέμα τη βιολογία αναπαραγωγής της όρνιθας. Απλά χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο παράδειγμα για να αναδείξω το λογικό αδιέξοδο στο οποίο καταλήγουν αρκετά συχνά, τα  διλημματικού χαρακτήρα ερωτήματα.  Αυτός ο απλουστευτικός, μανιχαϊστικός  τρόπος σκέψης, που αντιλαμβάνεται μόνο το ναι και το όχι και που εκφράζεται από διλήμματα του τύπου «ή εμείς ή αυτοί», ακόμη και αν εκφέρεται από πρωθυπουργικά χείλη, δείχνει έλλειψη καλλιέργειας και δεν οδηγεί σε ρεαλιστική ανάλυση της πραγματικότητας και ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων. Δυστυχώς για όλους εμάς, αυτή η διλημματική λογική, επικράτησε για πολλά χρόνια στην πολιτική, χειραγωγώντας τον τρόπο σκέψης των πολιτών, με αποτέλεσμα την γενικευμένη υιοθέτηση στερεοτύπων. Εν πολλοίς, αυτός είναι ένας λόγος που η Ελληνική κοινωνία δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στη σύγχρονη πραγματικότητα και να κάνει τις απαιτούμενες συνθέσεις, ούτως ώστε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ορθολογικά οργανωμένου και αποτελεσματικού κράτους, που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
Μακάρι όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την αλλαγή φύλου στα δεκαπέντε, να γινόταν για το πως θα βελτιώσουμε την παιδεία. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες βλέπουν το….. φύλο συκής και χάνουνε το δάσος. Δεν αντιλαμβάνονται πως οι κοινωνίες για να προοδεύσουν, έχουν ανάγκη την αριστεία και τα υγιή πρότυπα που θα εμπνεύσουν τους πολίτες. Δεν μάθανε πως, η ιστορία εκδικείται εκείνους που την αγνοούν. Παραβλέπουν πως το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα και πως η επίλυση του θα έπρεπε να ήταν η πρώτη προτεραιότητα όλων των κυβερνήσεων. Ακόμα και τώρα που οι γεννήσεις στην Ελλάδα υπολείπονται των θανάτων, οι κυβερνώντες στρουθοκαμηλίζουν, παραβλέποντας την αλήθεια της ζωής που περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο από τα λόγια του Αθηναίου Στρατηγού Νικία στη Σικελία πως «Άνδρες γαρ πόλις και ου τείχη ουδέ νήες ανδρών κεναί».
 Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί, 900.000 ζευγάρια στην Ελλάδα δεν έχουν αποκτήσει ούτε ένα παιδί. Αν αυτά τα ζευγάρια αποκτούσαν έστω ένα παιδί, θα είχαμε μία άμεση αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 9%, ενισχύοντας σε βάθος χρόνου το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό, την αειφόρο ανάπτυξη της πατρίδας. Αλλά είπαμε, προέχουν οι πολιτικοί «πελάτες» και ο ανεξέλεγκτος δικαιωματισμός. Προέχουν τα παιδιά της «μετριότητας» που γαλουχημένα από τα αδιέξοδα στερεότυπα των «Τσακνήδων», γυρίσανε την πλάτη τους στο μέλλον και έχουν την απαίτηση να τους ακολουθήσει όλη η κοινωνία. Προέχουν οι ακτιβιστικές δράσεις του Ρουβίκωνα, άσχετα αν αυτές χρησιμοποιούν βία. Προέχει το συμφέρον των ιδιοτελών  πολιτικών, που σαν τον Φάουστ του Γκαίτε, πουλήσαν την ψυχή τους στο διάβολο, όχι για να εξασφαλίσουν τη νεότητα, αλλά για να παραμείνουν στην εξουσία. Θέλουν να έχουν την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, γονιμοποιημένα ή όχι δεν έχει σημασία για αυτούς, αρκεί που είναι χρυσά.
Δυστυχώς σε αυτή την κρίσιμη ιστορική συγκυρία που βρίσκεται ο Ελληνισμός, η Ελλάδα κυβερνάται από τον τίποτα και τον κανένα που θέλουνε να μας πείσουν πως, «Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε». Αποτελεί κοινή διαπίστωση πλέον πως όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο μικρότερη θα είναι η καταστροφή που θα αφήσουν πίσω τους.

Παναγιώτης Περγαντάς
Βιολόγος, Επιχειρηματίας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ