Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Είναι τεράστιος! Πέρασε τα διόδια με πόνυ, επειδή δεν προβλέπεται αντίτιμο


Μικρή θεότητα ο Άγγελος Δούκας από το Αίγιο Αχαΐας! Ο τρόπος με τον οποίο διάλεξε να διαμαρτυρηθεί για τις τιμές και το πλήθος των διοδίων στους ελληνικούς δρόμους (το Αθήνα – Πάτρα είναι εξωφρενικό) είναι μοναδικός.

Δεν ξέρουμε πως, αλλά κατάφερε να βρει ένα πόνυ και να φτάσει στα διόδια των Ελαιώνων με το συμπαθητικό ζωάκι, απαιτώντας να περάσει δωρεάν, διότι δεν προβλέπεται αντίτιμο. Η αλήθεια είναι πως δεν προβλέπεται…

Οι υπάλληλοι των διοδίων εκνευρίστηκαν: «Σας παρακαλούμε πολύ κύριε, που πάτε με το άλογο, δεν μπορείτε να περάσετε» του έλεγαν, με τον Άγγελο Δούκα να τους εξηγεί πως είναι πόνυ!

Μακάρι να ήμασταν εκεί, διότι εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές με τους άλλους οδηγούς να βγαίνουν από τα αυτοκίνητα και να τον αποθεώνουν, να φωνάξουν «Πέρνα, πέρνα!» και φυσικά να τον φωτογραφίζουν. Τον χαμό που επιδίωξε τον κατάφερε!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελιά:Το Δέντρο της Ζωής-Επιστημονική Ημερίδα στο Μάζι Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση του Ν. Θηβαίου με την Υπουργό Τουρισμού, Ελ. Κουντουρά

«Συνάντηση του Ν. Θηβαίου με την Υπουργό Τουρισμού, Ελ. Κουντουρά»


Ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Νίκος Θηβαίος, συναντήθηκε σήμερα 19/10 με την Υπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά. Εν όψει και της επικείμενης επίσκεψής του το Σάββατο 21/10 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ο κ. Θηβαίος ενημέρωσε την Υπουργό για την κατάσταση του Κέντρου και συζήτησε μαζί της τις προκλήσεις της χειμερινής τουριστικής περιόδου.
Ιδιαίτερος λόγος έγινε για τις αναπτυξιακές προοπτικές ολόκληρου του Νομού Βοιωτίας σε συνάρτηση με τον τουρισμό. Ο βουλευτής ανέπτυξε τις σκέψεις του για ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν που περιλαμβάνει τον μουσειακό, θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και ευρύτερα πολιτιστικό τουρισμό, πεδία στα οποία η Βοιωτία μπορεί να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αποτελέσει πόλο υψηλής τουριστικής αξίας.
Από την πλευρά της η Υπουργός, κα. Κουντουρά, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού στις προσπάθειες για αναβάθμιση της τουριστικής δραστηριότητας στη Βοιωτία.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή η Κυριακή τα είχε όλα για τους Αλιαρτίστας!!



Έχει γίνει πλέον θεσμός η συμμετοχή των Aliartistas σε ολους τους αγώνες αντοχης. Στο γειτονικό Ακραιφνιο στον 7ο Πτώϊο δρόμο υπήρχε δυναμική παρουσία στα 26 και στα 10 χιλιόμετρα. Η Σπυριδουλα Παλατζα κατέλαβε την δεύτερη θεση( γενικης )στα 26χλμ, ο Μαριος Κουρουνης την τριτη θεση (ηλικιακης)στα 26 χλμ,η Ολγα Μαγγογια την πρώτη θέση (γενικης) στα 10χλμ, ο Σπυρος Μπουζικας και ο Χαρης Στάθης την πρώτη και τρίτη θέση αντιστοιχα(ηλικιακης)στα 10χλμ, η Ελενη Μωραιτη την τρίτη θέση (ηλικιακης)στα 10χλμ. Επίσης συμμετείχαν και τερμάτισαν στον επίπονο αγώνα των 26 χιλιομέτρων ο Γιώργος Τσιωλη ς, ο Μαρρας Κωνσταντινος και ο Αραπιτσας Γιώργος, ενώ στα 10 χιλιόμετρα συμμετείχαν και τερμάτισαν η Βασω Περλεπε στο τρέξιμο και ο νεοεισερχόμενος Τάσος Σταμούλης στο βάδισμα. Στο Καλλίδρομο ειχαμε ορεινό αγώνα 15χλμ με την ονομασια Semi Trail, συμμετείχε η Αλιαρτιστας Πέγκυ Παπακωνσταντίνου και κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση με πολύ καλό χρονο ! Την ιδια μερα στο Μαρκοπουλο Αττικης πραγματοποιηθηκε το Legion Run! Για να τα ξεπερασει κανεις και να φτασει στον τερματισμο χρειαζεται δυναμη,εφευρετικοτητα και συνεργασια! Είχαμε συμμετοχή με τον Δημητρη Τριανταφυλλου και την Μαρια Δριτσα. Τα νέα απο το Βουκουρέστι είναι ευχάριστα! Οι ξενιτεμενοι Aliartistas Δημήτρης Ζαχαρόπουλος ,Αγγελική Μαργωνη και ο μικρός Θεμιστοκλής δε σταματάνε να μας στέλνουν φωτογραφιες απο τους εκεί αγώνες τους! Να τους ευχηθουμε καλούς αγώνες και γρήγορα κοντά μας!



Επόμενο ραντεβού τη Κυριακη 22 Οκτωβριου 2ος Ξενοδαμειος Δρομος Αντικυρας!
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη μελών Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λιβαδειά

Συνάντηση εργασίας με τη Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ κ. Θανάση Αλεστά, τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR) και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε χθές στο Παλιό Δημαρχείο, με θέμα την πορεία και την εξέλιξη της φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα στη Λιβαδειά.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων παρουσίασε την πορεία του προγράμματος στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην πόλη που  υλοποιεί ο δήμος μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (ΚΕΔΗΛ) από τις αρχές Νοεμβρίου 2016, και πλέον εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΕSTIA – Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση».
Αναφέρθηκε στις προκλήσεις του προγράμματος, στη προσπάθεια διατήρησης της ισορροπίας ανάμεσα στους δημότες και τους πρόσφυγες, καθώς και στην ανάγκη χρηματοδότησης προγραμμάτων που ενισχύουν την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων, την ανάγκη ενίσχυσης των ιατροφαρμακευτικών δαπανών και την ανάγκη για είδη ρουχισμού.
Παράλληλα, η Δήμαρχος ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων σε νέο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσής (ΔΟΜ) και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την καταγραφή των δεξιοτήτων των προσφύγων και την αξιοποίησή τους.
Ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), κ. Giovanni Lepri, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Λιβαδειάς, που όπως είπε αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής. Πρόσθεσε ότι η ειρηνική συνύπαρξη αποτελεί πλούτο και όχι απειλή για τις τοπικές κοινωνίες.
Επισήμανε επίσης ότι η βιωσιμότητα του προγράμματος βασίζεται στη συνεργασία των κρατικών αρχών με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που χρηματοδοτεί τα σχετικά προγράμματα.
Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Joseph Murran, τόνισε ότι η επίσκεψή τους στη Λιβαδειά,  η παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος ESTIA και η μελέτη των επιτευγμάτων και των προκλήσεων που προκύπτουν, ενισχύουν τα συμπεράσματά τους για τον μελλοντικό σχεδιασμό.
Αναγνώρισε το σπουδαίο έργο του Δήμου, της ΚΕΔΗΛ και των εργαζομένων που σε σύντομο  χρονικό διάστημα υλοποίησαν με επιτυχία το πρόγραμμα. Διαπίστωσε ότι η επίλυση των προβλημάτων και γενικά η βιωσιμότητα του προγράμματος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς χρηματοδότηση.
Τέλος, επισήμανε την  ανάγκη στήριξης και ανταμοιβής της τοπικής κοινωνίας για τον τρόπο υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων στη Λιβαδειά.
Το πρόγραμμα «ESTIA –Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων στην έκθεση ΝΟΣΤΟΣ στη Ναύπακτο και στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ της Σπάρτης



Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο της τουριστικής και πολιτιστικής προβολής του, της αγαστής συνεργασίας με Δήμους της χώρας και υποστήριξης  δράσεων που διοργανώνουν, απέστειλε εκπροσώπους του και έντυπο τουριστικό υλικό, συμμετέχοντας στις ακόλουθες διοργανώσεις:
 
Στη Σπάρτη, στο Φεστιβάλ “Σπάρτη- Παγκόσμια Πόλη”.
Τον Δήμο Θηβαίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κίτσος, ο οποίος συμμετείχε με ομιλίες στα εγκαίνια, στο “Forum για τον Τουρισμό” που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σε άλλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στις 15, 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2017.
Στη Ναύπακτο, στα εγκαίνια της έκθεσης “Νόστος EXPO” για τον εναλλακτικό τουρισμό στις 13 Οκτωβρίου. Τον Δήμο Θηβαίων εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δ.Θ. κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος και ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Κατσέλης. Ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στη “Νόστος” μέσω των περιπτέρων του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) “ο Αρίων” και του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, με έντυπο τουριστικό υλικό του Δήμου και του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση “Νόστος” συμμετείχαν επίσης οι εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων στον ΣΠΟΑΚ ο Πρόεδρος κ. Σταμάτης Χαλβατζής και τα μέλη κ.κ. Ντίνος Τυρηνόπουλος  και Βασίλης Σωτήρχος. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Αράχωβα: Βρέθηκε τραυματισμένος ο αθλητής του «παραπέντε»

Τραυματισμένος αλλά χωρίς να κινδυνεύει η...
ζωή του βρέθηκε τελικά ο Γάλλος αλεξιπτωτιστής που αγνοούνταν στις πλαγιές κοντά στην Αράχωβα.

Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς με επικεφαλής τον Διοικητή Πύραρχο Γιώργο Σηφάκη, εντόπισαν τον άτυχο αθλητή στη θέση «Σταυρός» 300 μέτρα περίπου πιο ψηλά από τα σπίτια του οικισμού.

Στην ανεύρεση του αθλητή του «παραπέντε» βοήθησε ένας ομοεθνής συναθλητής του ο οποίος και είχε προσγειωθεί με ασφάλεια κοντά στο σημείο. Από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγε καλά στην προσγείωση του φίλου του, ειδοποίησε μέσω του διεθνή τηλεφωνικού αριθμού «112» περίπου στις 2:20 το μεσημέρι της Πέμπτης (19/10) και αμέσως σήμανε συναγερμό σε όλες τις υπηρεσίες.

Τελικά από την ΠΥ Λιβαδειάς που έφτασε στο σημείο με τρία οχήματα και 8 άνδρες εντοπίστηκε λίγο πριν τις 4:15 ο Γάλλος τραυματίας, ο οποίος είχε χτυπήσει στα άκρα του, ωστόσο είχε τις αισθήσεις του. Δύο ασθενοφόρα είχαν προσεγγίσει επίσης στο σημείο και ένα εξ αυτών μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους δικαιούχους

Η δαπάνη ανέρχεται στα 199,5 εκατομμύρια ευρώ
Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα Γ' τριμήνου 2017 στους δικαιούχους που υπέβαλαν αιτήσεις Α21, μέχρι 1η Οκτωβρίου, οι οποίες έχουν ελεγχθεί και πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ.


Σήμερα πληρώνονται εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών. Αυτή η πληρωμή αφορά σε συνολικά 730.000 δικαιούχους και η δαπάνη ανέρχεται στα 199,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Γ' δόση σε πλήθος δικαιούχων που έχει καταβληθεί από το 2013, όταν άρχισαν να πληρώνονται τα νέα οικογενειακά επιδόματα.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων-Πολύτεκνων Οικογενειών θα εισπράξουν, στο πλαίσιο της πληρωμής Γ' τριμήνου, 730.000 οικογένειες δικαιούχων έναντι 716.975 το 2016.

Από την προηγούμενη πληρωμή της Β' δόσης 2017, ο ΟΓΑ επεξεργάστηκε επιπλέον 170.000 αιτήσεις. Επίσης, ο Οργανισμός έχει ήδη εκκαθαρίσει και, συνολικά, πληρώσει φέτος περισσότερες από 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις. Πρόκειται για αιτήσεις, κυρίως, του 2016 και του 2015, αλλά και παλαιότερες, για τις οποίες οι δικαιούχοι δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή αυτά που είχαν προσκομίσει, ήταν ελλιπή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΓΑ, οι υπηρεσίες εργάζονται εντατικά, οι έλεγχοι και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις συνεχίζονται, οι δικαιούχοι ενημερώνονται για την ανάγκη προσκόμισης τυχόν συμπληρωματικών δικαιολογητικών, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω η εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων ταυτόχρονα με την επεξεργασία των Α21 που υποβλήθηκαν, μετά την 1η Οκτωβρίου 2017 και θα υποβάλλονται τους επόμενους μήνες.

Για όσες αιτήσεις συνεχίζεται ο έλεγχος -λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών- και για όσες υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από 1η Οκτωβρίου 2017 και μετά, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με τη δόση του Δ' τριμήνου.

Υπενθυμίζεται πως, για το έτος 2017, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις Α21 στην ΑΑΔΕ (σύστημα taxis), μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2018.

Ο ΟΓΑ θα ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά, ταυτόχρονα, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο - Ύμνος στην ιστορία και στις ομορφιές της Βοιωτίας από το Επιμελητήριο Βοιωτίας

 «Προβολή της Βοιωτίας»
Αγαπητές φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι το Επιμελητήριο Βοιωτίας ολοκλήρωσε μια εκδοτική προσπάθεια με στόχο την προβολή της Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου του  Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με τίτλο «ΒΟΙΩΤΙΑ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ», ενταγμένου στο Τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER,  υλοποιήσαμε και υλοποιούμε μια σειρά ενεργειών για την ανάδειξη της Βοιωτίας.
Ανάμεσα τους και οι κάτωθι εκδόσεις και ντοκιμαντέρ.
Α. «Βοιωτία-Τόπος Ιστορικός», έγχρωμος οδηγός, ο οποίος αναφέρεται στα πλούσια μνημεία της κλασικής αρχαιότητας στην Βοιωτία, για τα οποία πολλά μπορούν και πρέπει να γίνουν ακόμη, για την ανάδειξη και αξιοποίηση τους.
Ο οδηγός είναι αναρτημένος στην διαδικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας: http://www.viotiachamber.gr/viotiaimages/ArxaiologikoFULL_F-1611205140.pdf
Β. «Η Βυζαντινή Βοιωτία», έγχρωμος οδηγός, ο οποίος αναφέρεται στην Βυζαντινή Βοιωτία, καταγράφει τα μοναστήρια της και τις παλαιοχριστιανικές εκκλησίες της. Στόχος του είναι να προκληθεί το ενδιαφέρον για τα μοναδικά μνημεία της βυζαντινής περιόδου στον τόπο μας.
Τον οδηγό θα τον βρείτε στο portal του Επιμελητηρίου και συγκεκριμένα στο link: http://www.viotiachamber.gr/viotiaimages/ByzantinaFINAL_F261555976.pdf
Γ. «Βοιωτία-Η Γη και ο Πολιτισμός της», αυτός ο οδηγός αναδεικνύει την καθοριστική σύνδεση της παραγωγής με την ευημερία και τον πολιτισμό ενός τόπου, αναδεικνύει την γη, το νερό, τα προϊόντα και τους ανθρώπους της Βοιωτίας. Μπορείτε να τον κατεβάσετε από το link: http://www.viotiachamber.gr/viotiaimages/AgrotikiKlironomiaFINAL_F-1648834291.pdf
Δ. «Βοιωτία», ένα ολιγόλεπτο, συνοπτικό και συνάμα πλήρες ντοκιμαντέρ για την τουριστική προβολή της Βοιωτιας.
Μπορούμε να το παρακολουθήσουμε στο https://youtu.be/nzwhNaIYQsE
Ε. «στη Βοιωτία», τρίπτυχο έντυπο προβολής του τόπου μας. Θα το δείτε στο http://www.viotiachamber.gr/viotiaimages/TriptyxoFINAL_F-80219571.pdf
Το Επιμελητηριο Βοιωτιας αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί όλους τους συντελεστές και παραγωγούς του έργου για την εξαίρετη εργασία τους.
Οπωσδήποτε, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας, Γεώργιο, την κα Δήμαρχο και τους κους Δημάρχους της Βοιωτίας για την πολύτιμη συμβολή τους  καθώς βέβαια και την «ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ».
Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε, ότι η μουσική που πλαισιώνει το ντοκιμαντέρ αποτελεί δημιούργημα και προσφορά του συναδέλφου μας και μέλους της διοίκησης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Ηλία Μάστορη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αγνιάδης

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζευγάρι διακινούσε ναρκωτικά στη Λάρυμνα

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν (795,7) γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, ζυγαριά ακριβείας και μεγάλο χρηματικό ποσό


Συνελήφθη, προχθές (17-10-2017) το μεσημέρι στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 52χρονος άνδρας και μία 54χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (759,7) γραμμαρίων,

το χρηματικό ποσό των (15.250) ευρώ και (1) χρυσή λίρα,

ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (140) γραμμαρίων και

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.


Την έρευνα και την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στην κα Ανακρίτρια Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλωσαν οι δουλειές της Αστυνομίας στη Στερεά-Πάνω από 300 παραβάσεις και 53 συλλήψεις σε μια μέρα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (53) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.250) άτομα και (1.099) οχήματα, προσήχθησαν (94) άτομα και βεβαιώθηκαν (327) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν προχθές          (17-10-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.250) άτομα, εκ των οποίων (1.045) ημεδαποί και (205) αλλοδαποί, καθώς και (1.099) οχήματα.

Προσήχθησαν: (94) άτομα, εκ των οποίων (62) ημεδαποί και (32) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (53) άτομα, εκ των οποίων (34) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

  • (7) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
  • (2) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
  • (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
  • (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
  • (12) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • (13) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
  • (3) ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
  • (2) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • (6) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
  • Ζυγαριά ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.
  • Ποσότητες αδασμολόγητου καπνού και λαθραίων πακέτων τσιγάρων.
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (358) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • (327) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (67) για υπερβολική ταχύτητα, (4) για την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (3) για αντικανονικό προσπέρασμα, (7) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (5) για ΚΤΕΟ και (238) λοιπές παραβάσεις.}
  • (4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • (13) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
  • (1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
  • (1) παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.
  • (8) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
  • (4) λοιπές παραβάσεις.


Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα Σ.Π.Ο.Α.Κ. ενάντια στην αδειοδότηση νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στον Κόλπο Αντίκυρας

«Ψήφισμα ενάντια στην αδειοδότηση λειτουργίας νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή "Όρμου Βερεσέ" Κόλπου Αντίκυρας,
Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας»


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ., που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2017 στην Ναύπακτο, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των παρισταμένων μελών δηλώνουμε την αντίθεσή μας ως προς την αδειοδότηση λειτουργίας νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή "Όρμου Βερεσέ" Κόλπου Αντίκυρας, Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας, από την εταιρεία GOLDEN FISH FARM Α.Ε., σε ένα ήδη βεβαρημένο θαλάσσιο περιβάλλον και σας γνωρίζουμε ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι αντίθετη με την υπό ανακήρυξη ένταξη του Κορινθιακού Κόλπου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA.

Το εν λόγω ψήφισμα θα αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

      Για το Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ.

Ο Πρόεδρος

Σταμάτης Χαλβατζής
Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Δαύλειας

“ Ευχαριστήρια Επιστολή για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού”
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος των διδασκόντων και οι μαθητικές κοινότητες του Γυμνασίου & Λυκειακών  Τάξεων Δαύλειας  ευχαριστεί  τους :
τον βουλευτή    Βοιωτίας     κ. ΘΗΒΑΙΟ   ΝΙΚΟΛΑΟ 
την Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε.Βοιωτίας  κα  ΠΑΠΑΘΩΜΑ  ΦΑΝΗ
τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Στερεάς Ελλάδας κ. ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟ ΚΩΝ/ΝΟ
τον Περιφερειακό Δ/τη Π/θμιαςκαι Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟ
την Δήμαρχο Λεβαδέων  κα ΠΟΥΛΟΥ  ΓΙΩΤΑ
τον Δ/ντή  Δ.Δ.Ε  Βοιωτίας κ. ΚΑΡΚΑΝΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
την  ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
τον Αντιδήμαρχο  κ. ΚΑΠΛΑΝΗ   ΚΩΝ/ΝΟ
την Επιτροπή Παιδείας του Δ.Λεβαδέων
τον πρόεδρο της  τοπικής Κοινότητας Δαύλειας  κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και το τοπικό συμβούλιο
τους Δημοτικούς συμβούλους Δαύλειας κ.  ΔΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΤΖΟΥΒΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ
για την μέγιστη συμπαράστασή τους και την συνεισφορά τους  , έτσι ώστε  να  εγκριθούν τα  ολιγομελή τμήματα των ομάδων προσανατολισμού του σχολείου μας .
 Eυχόμαστε να είναι πάντα δίπλα μας για την συνέχιση και ενίσχυση των μαθητών  των σχολείων του τόπου μας.
Μετά τιμής
Το Δ.Σ. του Συλλόγου 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Μπάσκετ Κορασίδων Γ.Σ Αλιάρτου-Κάδμου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστούμε το Νοσοκομείο Θηβών: Θάνατος με Αξιοπρέπεια

Με επιστολή που στάλθηκε στο Permisospress, η οικογένεια Βασιλείου Μπάκα ευχαριστεί το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Θηβών, για την άψογη περίθαλψη και ιατρική φροντίδα του αποθανόντα, πια, πατέρα της οικογένειας.

Αναλυτικά η επιστολή

Λαμβανοντας υπόψιν γεγονοτα των τελευταιων μηνων που αφορουν στην οικογενεια μας, και εχοντας προλαβει να "εμπεδωσουμε" εστω και μερος αυτων θα ηθελα να εκφρασω μια αποψη, οχι και πολυ δημοφιλη, για το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας και να αφησω ενα ευχαριστηριο μηνυμα.
Πιο συγκεκριμενα, ως κατοικος της Θήβας, γνωριζω τη γνωμη της πλειοψηφιας, την απαξιωση του νοσοκομείου οσον αφορα στις εγκαταστασεις και πολλες φορες (δυστυχως) στο προσωπικο που το απαρτιζει. Στον αντιποδα ολων αυτων βρισκονται οσα θα αναφερω. Πριν απο 4 μερες εφυγε απο τη ζωη ο πατερας μου μετα απο 4 χρονια υπομονης, επιμονης και σκληρου αγωνα με τον καρκινο. Κερδισε πολλες μάχες,  αλλα οχι τον πολεμο. Μετα απο ενημερωσεις εξειδικευμενων γιατρων η εξελιξη θα ηταν τοσο ασχημη κ ο θανατος πολυ οδυνηρος. Η αναφορα αυτων των λεπτομερειων δε γινεται με σκοπο την προκληση δραματος ή συμπονιας. Δεν αρεσε στον ιδιο και δεν αρεσει σε κανεναν απο εμας.
Γινεται ακριβως για να τονιστει το εργο των Ανθρωπων που εργαζονται στο συγκεκριμένο νοσοκομειο. Πιο συγκεκριμένα μεταφερθηκε ο ασθενης απο νοσοκομειο της αθηνας στο νοσοκομειο της θηβας , μιας και γνωριζαμε οτι η κατασταση ηταν μη αναστρεψιμη και θελαμε να γυρισει στο "σπιτι" του. Χωρις να ζητηθει απο κανεναν μας, παρακολουθουνταν στενα απο γιατρους και νοσηλευτικο προσωπικο που τον φροντιζε κυριολεκτικα σαν δικο του ανθρωπο παρολο που δεν υπαρχει ογκολογικο τμημα.
 Μηδενος εξαιρουμενου, απο τους φροντιστες καθαριοτητας, τους τραυματιοφορεις του εκαβ μεχρι τους νοσηλευτες και τους γιατρους, μονιμους και επικουρικους, ολοι τους εκαναν οτι ηταν ανθρωπινως δυνατο, μεχρι το τελευταιο λεπτο (κυριολεκτω σ αυτο) να "φυγει" ησυχα ενας ανθρωπος, που χωρις την παρεμβαση τους δεν μπορω να φανταστω ποσο οδυνηρο θα ηταν. Γνωριζω τις ελλείψεις στον τομεα της υποδομης, των μηχανηματων και των εγκαταστασεων λογω υποχρηματοδοτησης, αλλα γνωριζω και με ποσο φιλοτιμο και υπομονη εργαζονται οι ανθρωποι που το στελεχωνουν, παρα τις βαρδιες, παρα τα ωραρια, παρα την πιεση και το αγχος τοσο λιγο προσωπικο να καλυψει τοσες πολλες αναγκες ταυτοχρονα. Γι αυτο μαλλον, καλο θα ηταν να εχουμε περισσοτερους ενθαρρυντες, παρα κριτικους. Ειναι το λιγοτερο που μπορουμε να τους προσφερουμε σε δειγμα εκτιμησης και σεβασμου για το εργο τους. Πραγματικα ειμαστε πολυ ικανοποιημενοι που παρα την αναποφευκτη καταληξη του πατερα μου, ετυχε σε επαγγελματιες με Α κεφαλαίο.

Με εκτιμηση,
Οικ. Βασιλειου Μπακα.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια από την ομάδα του Permissospress
Διαβάστε Περισσότερα »

Η οργή του πατέρα της νεαρής που δολοφονήθηκε στο Β' Νεκροταφείο: Ήταν πληρωμένος δολοφόνος


Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε μια νεαρή γυναίκα αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Η υπόθεση θυμίζει ταινία θρίλερ με την άτυχη γυναίκα να εντοπίζεται νεκρή στο Β’ Νεκροταφείων Αθηνών στην περιοχή της Ριζούπολης με πισώπλατες μαχαιριές και άλλα χτυπήματα στο πρόσωπο.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση, έχει διαπιστώσει ότι ο δολοφόνος άρχισε να χτυπά τη γυναίκα με το μαχαίρι σε απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή. Αυτό μαρτυρούν τα ίχνη αίματος που εντοπίστηκαν.

Η άτυχη γυναίκα παρά τα χτυπήματα έτρεξε να σωθεί και κινήθηκε προς τον χώρο του νεκροταφείου. Ωστόσο ο δολοφόνος φαίνεται ότι την πρόλαβε και την σκότωσε. Ίσως και να την έσυρε βαρια τραυματισμένη.

Πατέρας δολοφονηθείσας : Ήταν πληρωμένος δολοφόνος

Συγκλονίζει ο πατέρας της που μιλά για πληρωμένο δολοφόνο καθώς, όπως λέει, το παιδί του εργαζόταν στο ΣΔΟΕ και χειριζόταν δύσκολες υποθέσεις.

“Να βγει και να πει το ΣΔΟΕ ποιες υποθέσεις χειριζόταν” είπε οργισμένος μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.Όπως είπε ο ίδιος, η κόρη του ήταν στο Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ και είχε κατά καιρούς δεχθεί απειλές, όχι

όμως τώρα τελευταία.

«Ήταν πληρωμένος δολοφόνος», είπε ο τραγικός πατέρας, συμπληρώνοντας ότι «ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου ότι θα μπω μέσα στη φυλακή και θα τον σκοτώσω».

Η νεαρή κοπέλα πήγαινε καθημερινά τον τελευταίο μήνα στο νεκροταφείο, καθώς είχε χάσει έναν φίλο της. Χθες το απόγευμα, γύρω στις 18:00 άγνωστος της επιτέθηκε με μαχαίρι.

Αρχικά την τραυμάτισε, η κοπέλα σύρθηκε για λίγα μέτρα κι εκείνος την πλησίασε και της κατάφερε την έκτη και μοιραία μαχαιριά, στην πλάτη, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό της.

Στο σημείο δεν βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ενώ δεν υπήρξε κανένας αυτόπτης μάρτυρας.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένονται.

"Πονάμε που δεν θα την ξαναδούμε"

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη, μίλησε και η διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά, όπου εργαζόταν το θύμα.

Όπως είπε η άτυχη γυναίκα ήταν στο τμήμα ελέγχου της ΔΥΟ και η απώλειά της έχει συγκλονίσει όλο το προσωπικό.

«Ήταν πολύ όμορφο και καλό κορίτσι» είπε μιλώντας συγκλονισμένη και με τη φωνή της να σπάει στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Όπως αποκάλυψε, η άτυχη Δώρα είχε ξεκινήσει φέτος να κάνει το μεταπτυχιακό της.

«Ήταν φιλική με όλους. Συνάδελφος από τις λίγες, από εκείνους που θέλεις να υπηρετείς μαζί της», είπε η κα Γερακούδη.

«Σήμερα, η Δώμα μας λείπει. Πονάμε που δεν θα την ξαναδούμε», σημείωσε.



Ποια ήταν η άτυχη Δώρα

Η Δώρα είχε σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είχε πτυχίο στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες. Φέτος, αποφάσισε να κάνει και το μεταπτυχιακό της στο Καποδιστριακό.

Ζούσε στην Αθήνα και εργαζόταν στην Α’ ΔΥΟ Πειραιά, στο τμήμα ελέγχου.

Το μήνυμα της 32χρονης πριν δολοφονηθεί στο νεκροταφείο

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η δολοφονία της πανέμορφης κοπέλας στο Β' Νεκροταφείο. Ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι πως η 32χρονη Δώρα δολοφονήθηκε άγρια εκεί όπου πήγαινε για να τιμήσει τη μνήμη ενός αγαπημένου της προσώπου. Το μήνυμά της στο facebook είναι αποκαλυπτικό.  «Γιατί κοιτάς έτσι τον ουρανό; Γιατί εκεί είναι κάποιος που μου λείπει και αγαπάω πολύ!».

Η άτυχη 32χρονη τον τελευταίο καιρό επισκεπτόταν συχνά το Β’ Νεκροταφείο. Είχε χαθεί πρόσφατα ένα αγαπημένο της πρόσωπο και πήγαινε εκεί για να θρηνήσει. Το αποκάλυψε ο πατέρας της, ενώ και η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook μιλούσε για αυτές τις στιγμές.

Δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι γνώριζα αυτή τη θλιβερή συνήθεια. Ίσως είχαν διαβάσει το μήνυμά της. Βέβαιο είναι ότι ο δολοφόνος τη συνάντησε την ώρα που είχε πάει όπως συνήθιζε στο νεκροταφείο…
Δείτε βίντεο από το ξέσπασμα του πατέρα της άτυχης κοπέλας
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφέρεια Στερεάς:Ημερίδα για την επιχειρηματική ανακάλυψη στον Κλάδο της Αγροδιατροφής

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ημερίδα για την επιχειρηματική ανακάλυψη στον Κλάδο της Αγροδιατροφής
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS 3) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η εμπειρία της επιχειρηματικής ανακάλυψης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - Ο Κλάδος της Αγροδιατροφής».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Πλατεία Ελευθερίας 3, Λαμία)
Σκοπός της ημερίδας είναι η διαβούλευση και η ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου της αγροδιατροφής.
Η παρουσία σας θα συμβάλλει θετικά στη διεξαγωγή της ημερίδας.

Κώστας Μπακογιάννης
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 19ης Οκτωβρίου

1453: Οι Γάλλοι με τον Κάρολο Β' ανακαταλαμβάνουν το Μπορντό και λήγει ο Εκατονταετής Πόλεμος. Οι Άγγλοι κρατούν στο ευρωπαϊκό έδαφος μόνο το Καλέ.

1813: Ο Μέγας Ναπολέων ηττάται από τις δυνάμεις του Έκτου Συνασπισμού (Πρωσία, Ρωσία, Μ. Βρετανία, Αυστρία, Σουηδία και Γερμανικά Κράτη) στη Μάχη της Λειψίας, γνωστή και ως η Μάχη των Εθνών. Είναι η μεγαλύτερη μάχη στην Ευρώπη, πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, με εμπλοκή 500.000 στρατιωτών

1863: Ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α' ορκίζεται Βασιλεύς των Ελλήνων ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

1904: Αρχίζει ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος.

1912: Αρχίζει η μάχη των Γιαννιτσών. Μία από τις σημαντικότερες του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Η λαμπρή νίκη του Ελληνικού Στρατού κατά τη μάχη αυτή την επομένη, άνοιξε τον δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη.

1915: Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιταλία και η Ρωσία κηρύττουν τον πόλεμο στη Βουλγαρία.

1919: Ο Χίτλερ γίνεται 55ο μέλος του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος (DAP), το οποίο αργότερα θα μετατρέψει στο ναζιστικό Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (ΝSDAP).

1921: Καταρρέουν οι μετοχές στη Wall Street της Νέα Υόρκη, ενώ κύμα πωλήσεων κατακλύζει την χρηματιστηριακή αγορά.

1934: Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επανεκλέγεται ο Αλέξανδρος Ζαϊμης.

1943: Ο αμερικανός μεταπτυχιακός φοιτητής Άλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει τη στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

1960: Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα. Την ίδια εποχή το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επιβάλει εμπάργκο και σταματά τις εξαγωγές στην κομμουνιστική Κούβα, σε μία προσπάθεια να εκδιώξουν τον επαναστατικό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο.

1972: Αρχίζει η Συνάντηση Κορυφής της ΕΟΚ στο Παρίσι, όπου αποφασίζεται να δημιουργηθεί από την 1η Απριλίου 1973 η ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα.

1980: Η κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη επαναφέρει την Ελλάδα στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, από το οποίο είχε αποχωρήσει το 1974, μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

1987: Ξημερώνει «μαύρη» Δευτέρα για τη «Wall Street». Ο δείκτης Dow Jones χάνει το 22% της αξίας του. Κάποιοι χρηματιστές αυτοκτονούν, πηδώντας από το μπαλκόνι του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

1993: Εκλέγεται Πρωθυπουργός στο Πακιστάν η Μπεναζίρ Μπούτο, τρία χρόνια μετά την εκλογική της ήττα.

2003: Η Μητέρα Τερέζα αγιοποιείται από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'.

2005: Ξεκινά στην Βαγδάτη η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Την προηγούμενη μέρα, απεστάλη και το κατηγορητήριο που συνέταξε η ιρανική δικαιοσύνη κατά του Σαντάμ Χουσεΐν. Όπως διαρρεόταν, ο Χουσεΐν κατηγορείται για βομβαρδισμούς σχολείων και τεμένων, για χρήση χημικών όπλων, για γενοκτονία, για παραβίαση διεθνών συνθηκών και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια του 8ετούς ιρανο-ιρακινού πολέμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θαυματουργός Εικόνα της Αγίας Άννης στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών

Με την Άδεια και την Ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος στα πλαίσια των Λατρευτικών εκδηλώσεων για την ανάμνηση του Θαύματος του Αγίου Νικολάου του Νέου, δια του οποίου διέσωσε την Ενορία από την οργή και τα αντίποινα των Γερμανών Κατακτητών (1943), θα μεταφέρει στον Ναό μας το  Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 5.00 μ.μ, την Θαυματουργό Εικόνα της
Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης  η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Σκούρτων.
Θα ακολουθήσει Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα ενώ το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2017 μετά την Πανηγυρική Θ.Λειτουργία θα ψαλλεί  Ευχαριστήριος Δοξολογία.
Το απόγευμα της Κυριακής στις 5.00 μ.μ  θα ψαλλεί ο Εσπερινός και η Παράκλησις ενώ την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου θα τελεσθή Θεία Λειτουργία  και στις 5.00 μ.μ θα γίνει η αναχώρησις  της Θαυματουργού Εικόνος.


ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:Προκλητική και εκτός πραγματικότητας η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας

Προκλητική και εκτός πραγματικότητας η ανακοίνωση σας!

Επειδή είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου στην πόλη της Λιβαδειάς για τα εγκαίνια των Κοινωνικών Δομών του Δήμου κι επειδή ορισμένοι δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν, το πως η κυβέρνηση κάνει πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες, παραθέτουμε κάποια στοιχεία ώστε να φρεσκάρουν κάποιοι την μνήμη τους.
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ( KEA ).
Αυτή τη στιγμή, 282.901 συμπολίτες μας που ζούν σε συνθήκες φτώχιας, (700 στο Δήμο Λεβαδέων) παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Οι δικαιούχοι εντάσσονται αυτομάτως στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και ένα 10% θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας μέχρι το τέλος του έτους κατά προτεραιότητα μέσω των προγραμμάτων που τρέχουν και θα τρέξουν μέσω ΟΑΕΔ.
Παιδικοί Σταθμοί Vouchers
Θυμίζουμε, ότι με τα vouchers που έχουν διανεμηθεί ( 100.00 για όποιους ξεχνάνε ), έχουν καλυφθεί όλοι οι αιτούντες που ήταν κάτω απ' το όριο της φτώχιας και το 95% των ΑΜΕΑ. Στην πολη της Λιβαδειάς έχουν καλυφθεί όλες οι αιτήσεις για τα νήπια. Παραμένει μία εκκρεμότητα για 40 βρέφη, για την οποία η Υπουργός δεσμεύτηκε δημόσια για την επίλυση της.
Σχολικά Γεύματα.
120.000 παιδιά, παίρνουν αυτή τη στιγμή ζεστά, υγιεινά γεύματα, με στόχο το 2019 τις 500.000 που θα καλύπτουν τα μισά σχολεία της χώρας.
Και όσον αφορά τα γεμιστά, πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι υγιεινότατο και νοστιμότατο φαγητό της κουζίνας μας.

18 Οκτωβρίου 2017

Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση φωτογραφίας «Τα πρόσωπα της κρίσης» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς


Μια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, που διοργανώνεται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και το σύλλογο Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.
Ο πληθυντικός του τίτλου, «Τα πρόσωπα . . .», θέλει εξαρχής να πει πως η κρίση δεν είναι τωρινή, δεν είναι προσωρινή, δεν είναι μόνο μια και κυρίως δεν είναι μόνο οικονομική. Σε ατομικό επίπεδο έχουμε κρίση συνείδησης, οικογενειακή κρίση, κρίση εφηβείας, και άλλοι είμαστε σε κρίσιμη ηλικία, σε οικογενειακό − κοινωνικό επίπεδο έχουμε κρίση σχέσεων, κρίση στις σχέσεις με τα παιδιά μας όταν αυτά έχουν κρίση εφηβείας, προσωπική οικονομική κρίση. Ο πολιτισμός μας περνάει κρίση εδώ και πολλά χρόνια.
Κρίσεις λοιπόν υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, είναι σύμφυτες με τη ζωή, το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη μια κρίσης ή πώς να την αποφύγουμε, που δεν γίνεται, αλλά το τι λύση δίνει κάποιος, τι απαντάει όταν η κρίση «σκάσει» και τι μέτρα πήρε για να προετοιμαστεί. Επιλέχθηκε, λοιπόν, από την Ομάδα Φωτογραφίας αυτό το θέμα «σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε, εμείς πρώτα και στη συνέχεια να αποδώσουμε την έννοια της κρίσης. Ξέροντας πως μπορούμε να φωτογραφίσουμε μόνο το αποτέλεσμα μιας κρίσης προσπαθήσαμε να δούμε μέσα από την κάμερα και τις δικές μας κρίσεις και όχι απλά τις κρίσεις των άλλων».
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Έκφραση», από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έως τέλος του έτους και θα είναι ανοικτά όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Στα εγκαίνια τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μμ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία περί τέχνης και κρίσης από τον παγκοσμίως γνωστό γλύπτη Κώστα Βαρώτσο.
Βιογραφικό του ομιλητή:
O Κώστας Βαρώτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Πεσκάρα και συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Ρώμη και στο πανεπιστήμιο Fullbright Grant στην Νέα Υόρκη. Τώρα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, καθώς το 1999 εξελέγη καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο οποίο διδάσκει Εικαστικές Τέχνες.
Έργα του υπάρχουν σε πολλές  μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες  του κόσμου.
 Αμαλιάδα, Λιβαδειά, Αθήνα είναι οι τρεις πόλεις στις οποίες μεγάλωσε ο Κώστας, και όχι μόνο δεν έκρυψε το πέρασμά του από την πόλη μας αλλά μιλάει με αγάπη και υπερηφάνεια γι' αυτό.
Είναι λοιπόν και «δικός μας» ο Κώστας Βαρώτσος .

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. στη «NOSTOS 2017»




Με μεγάλη συμμετοχή και πολλές παράλληλες δραστηριότητες ολοκληρώθηκε η ετήσια Έκθεση για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό «NOSTOS 2017», από 13-16 Οκτωβρίου, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Ναυπακτίας.
Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. συμμετείχε με δικό του περίπτερο, ενημερώνοντας τους επισκέπτες και τους εκθέτες για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας, στα πλαίσια της εκπροσώπησης των δεκατεσσάρων Δήμων - Μελών.
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο χώρο της έκθεσης, συνήλθε σε προγραμματισμένη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ. και συζήτησε τα τρέχοντα θέματα. Με ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων μελών εγκρίθηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης και παρέμβασης για τα θέματα: α) επέκταση εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών στην πε-ριοχή Δεσφίνας, Βερεσές και νότια όρμου Βερεσές και β) έρευνες για δημιουργία ορυχείων Βωξίτη στα "Γεράνεια όρη", στα όρια του Δήμου Μεγαρέων.
Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, λόγω της παρουσίας τους στην έκθεση, μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας ενημέρωσαν για θέματα της αρμοδιότητάς τους που αφορούν στους Δήμους, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Μπάμπης Καρίμαλης, ο Γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γεώργιος Τζάλας, ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κων/νος Βαρλαμίτης και ο Δ/νων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος. Από την πλευρά μας τους ενημερώσαμε για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου και ζητήσαμε να υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τους Δήμους – Μέλη μας, καθώς και για τη συνολική προσπάθεια που καταβάλει ο Αρίων για την προστασία και ορθολογική ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου. Μας δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί μας για κάθε θέμα αρμοδιότητάς τους και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην εκπλήρωση των στόχων μας.


Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

Διαβάστε Περισσότερα »

Hμερίδα για το ελαιόλαδο στη Χαλκίδα


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  διοργανώνουν  ημερίδα όπου θα  παρουσιαστούν από τον εξειδικευμένο σύμβουλο σε θέματα γευσιγνωσίας και ποιότητας ελαιολάδου Βασίλη Φραντζολά, οι  σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και διαδικασίες στο φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας του ελαιολάδου, από τον ελαιώνα μέχρι το ελαιοτριβείο και την τυποποίηση, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος.

Στην Ημερίδα  θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα που είναι και τα απαραίτητα βήματα για την παραγωγή ενός ποιοτικού ελαιολάδου.

Παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα
Πως και πότε συγκεντρώνει ο καρπός το ελαιόλαδο
Σημασία άμεσης μεταφοράς & ελαιοποίησης καρπών
Η σημασία κάθε σταδίου επεξεργασίας στο ελαιοτριβείο
Οι σπαστήρες – τύποι – η σημασία
Ο χρόνος & θερμοκρασίες μάλαξης – επιπτώσεις
Ελαιοτριβεία 2 ή 3 φάσεων – Διαφορές – Εξελίξεις
Συντήρηση ελαιολάδου – άζωτο η αργκόν
Μικρά επαγγελματικά ελαιοτριβεία – Τα συν και τα πλην
Η Ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  23  Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:00

Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας-Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Λεωφ. Χαϊνά 93
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά και συννεφιά σήμερα σε όλη τη χώρα


Υψηλές θερμοκρασίες με νεφώσεις σε όλη τη χώρα θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα σε όλη τη χώρα για την Πέμπτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές μέχρι το απόγευμα. Τοπικά πειριορισμένη ορατότητα στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές μέχρι το απόγευμα. Τοπικά πειρορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Πρόγνωση καιρού: Αίθριος. Νεφώσεις στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές μέχρι το απόγευμα. Πιθανόν τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Πρόγνωση καιρού: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ