Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση για την Επέτειο της Μάχης της Αγια-Σωτήρας Μαυρομματίου και τον Αθ. Σκουρτανιώτη στα Σκούρτα

Εκδήλωση για τον Αθανάσιο Σκουρτανιώτη και την επέτειο της μάχης της Αγια-Σωτήρας Μαυροματίου κατά την οποία έπεσαν 70 παληκάρια με αρχηγό τον Αθανάσιο Σκουρτανιώτη πραγματοποιήθηκε την 26η Οκτωβρίου ε.έ. στα Σκούρτα. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, έγινε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Αθανασίου Σκουρτανιώτη, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Τανάγρας.

Η μάχη της Αγια-Σωτήρας έγινε την 26η Οκτωβρίου 1825 όταν ο Αθ.Σκουρτανιώτης με τα παληκάρια του θυσιάστηκαν αντιμετωπίζοντας τους Τούρκους, οι οποίοι έριξαν αναμμένα κλαδιά με θειάφι και ρετσίνι μέσα στην εκκλησία της Αγια-Σωτήρας, όπου βρίσκονταν. Μόνο ένας γλίτωσε, ο μοναχός Πανάρετος, ο οποίος στη συνέχεια μόνασε στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας
imtl.gr/





Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος σεισμός 3,8 Ρίχτερ στα Οινόφυτα

Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί σήμερα το πρωί διπλή σεισμική δόνηση 3,4 και 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Νέα σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.53 το απόγευμα, με επίκεντρο την περιοχή των Οινοφύτων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Αντιστοίχως, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στα 3,7 Ρίχτερ.
Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί  σε  Βοιωτία και   Αττική, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί  ζημιές

Διαβάστε Περισσότερα »

Mε τον Αγνιάδη η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας



Ο Πρόεδρος , τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου και σύσσωμα τα Δ/Σ των Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Θήβας , ενημερώνουμε τα μέλη και όλους τους επαγγελματίες,  που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας,  ότι η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ θα συμμετέχει  στην εκλογική διαδικασία,  που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Δεκεμβρίου 2017 για την ανάδειξη Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Υποχρέωση μας,  απέναντι σε όλα τα μέλη,  είναι η δυναμική εκπροσώπηση των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών στο Επιμελητήριο Βοιωτίας και κατ’ επέκταση η μεταφορά των προβλημάτων μας στην κεντρική εξουσία.

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ συμμετέχει σε αυτήν την εκλογική διαδικασία,  στον συνδυασμό του μέχρι σήμερα Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Αγνιάδη Παναγιώτη,  λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα του για την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής μας, την μέχρι τώρα συνεργασία μας αλλά και για το γεγονός ότι είναι η μοναδική πρόταση στην παρούσα κατάσταση,  που αντιπροσωπεύει τις αρχές της Ομοσπονδίας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας θα ενημερώσει για τους υποψηφίους που θα στηρίξει στις εκλογές καθώς και ο τρόπος που θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμικές δονήσεις 3,4R και 3,2R στα Οινόφυτα


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.06 το μεσημέρι της Παρασκευής στα Οινόφυτα σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, εντοπίζεται 41 χλμ. βόρεια της Αθήνας, 14 χλμ. νότια της Χαλκίδας και τρία χλμ. βορειοδυτικά από τα Οινόφυτα.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 10 χλμ..

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά τον πρώτο σεισμό 3,4R ακολούθησε ένας δεύτερος μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρό του να είναι το ίδιο με τον αρχικό.

Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στην Παλαιά Εθνική Οδό Θήβας- Λιβαδειάς- Λαμίας


Ξεκινούν οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Παλαιά Εθνική Οδό Θήβας-Λιβαδειάς-Λαμίας που προβλέπουν την αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας και τον εκσυγχρονισμό τους, για την ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 2,5εκατ. ευρώ, με το οποίο εκσυγχρονίζεται το δίκτυο που εξυπηρετεί χιλιάδες διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την παλαιά εθνική οδό για να μετακινηθούν πιο οικονομικά, λόγω της αύξησης της τιμής των διοδίων και αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού για την διάθεση συνολικά 6εκατ. ευρώ για έργα στον άξονα Θήβας-Λιβαδειάς-Λαμίας.

Το έργο περιλαμβάνει:

1.    ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στην Π.Ε.Ο.3 Λαμία-Λιβαδειά, στο τμήμα από διασταύρωση με Ε.Ο.Λαμίας-Άμφισσας έως όρια νομών Φθιώτιδας-Βοιωτίας.
2.    ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
3.  ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ε.Ο.3 Η Παλαιά Εθνική Οδός λόγω της αυξημένης βαριάς κυκλοφορίας των τελευταίων ετών, απαιτεί σημαντική συντήρηση αλλά και ενίσχυση του οδοστρώματος. Στα σημεία που εμφανίζονται φθορές, θα γίνει συγκολλητική επάλειψη, αφού προηγηθεί επιμελής καθαρισμός του οδοστρώματος, και στη συνέχεια θα κατασκευαστεί ασφαλτοτάπητας κυκλοφορίας με ασφαλτόμιγμα Α265, πάχους 0,05 μ. και αντιολισθηρός ασφαλτοτάπητας πάχους 0,04 μ. Όπου υπάρχουν καθιζήσεις και ανωμαλίες του οδοστρώματος, της στρώσης του Α265 θα προηγηθεί εξισωτική στρώση με ασφαλτόμιγμα Α260 για την επίτευξη ομαλής επιφάνειας σε όλο το πλάτος της οδού.  Στις περιπτώσεις που υπάρχουν ρηγματώσεις του ασφαλτοτάπητα τα τμήματα του ασφαλτοτάπητα με τις έντονες φθορές θα αποξηλώνονται.

Για το έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης:

«Οικονομική κρίση και λάθος πολιτικές μαζί δημιουργούν μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση, την οποία εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά. Είναι αδιανόητο να μη χρησιμοποιούνται οι σύγχρονοι δρόμοι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, λόγω του αυξημένου κόστους των διοδίων. Η Παλαιά Εθνική Οδός έχει δυστυχώς μετατραπεί και πάλι σε κύριο οδικό δίκτυο, με τους οδηγούς των ΙΧ, αλλά κυρίως των βαρέων οχημάτων, να διέρχονται από αυτή για να γλιτώσουν χρήματα. Δίκη μας ευθύνη, να μπορούν τουλάχιστον να διέρχονται με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν θα κουραστώ να λέω άλλωστε, ότι ο εκσυγχρονισμός κάθε δρόμου, ακόμη και των παλαιών εθνικών οδών, δεν είναι μόνο υποχρέωση, αλλά αποτελεί και μέσο βελτίωσης της καθημερινότητας για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες. Αυτό που επιδιώκουμε, είναι η αλλαγή της εικόνας αλλά και των συνθηκών κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα». 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Θείος Λόγος του π.Αλέξιου που άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων στις Θεσπιές-Βίντεο,φωτογραφίες


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στις Θεσπιές.
Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος από τον  Άγιο Ρηγίνο Λιβαδειάς,  πλαισιωμένος από τον εφημέριο του ναού π.Αλέξανδρο  και τον ιερέα του Προφήτη Ηλία Λεονταρίου π.Γρηγόριο.
Ο Αρχιμ. Αλέξιος Σαμαρτζής,με καταγωγή από τις Θεσπιές, στον Θείο Λόγο που κήρυξε,  μίλησε   για την ψευτιά και την υποκρισία που κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Ο π. Αλέξιος με έναν ρηξικέλευθο τρόπο προσέγγισε το θέμα, μέσα από το γνωστό τραγούδι του αγαπημένου μας καλιτέχνη Διονύση Σαββόπουλου, με τίτλο Άγγελος- Εξάγγελος,το οποίο εξακολουθεί να μας τρομάζει κάθε φορά που πάει να μας πει την αλήθεια. ....
Προσεγγίζοντας με ερμηνευτικά σχόλια τους στίχους του τραγουδιού, ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε πρότυπα τους αγίους μας που πίστευαν στον Χριστό, την όντως αλήθεια και έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για αυτήν.
Στο τέλος του κηρύγματός του ο π. Αλέξιος, που άγγιξε πραγματικά τις καρδιές των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων, ανέφερε ότι πρέπει όλοι μας να αφήσουμε την ψεύτικη και υποκριτική ζωή μας και να ακολουθήσουμε τον Κύριό μας, αναπτύσσοντας μία ειλικρινή διαπροσωπική σχέση με τον Θεό και τον συνάνθρωπο.
Παρόντες στον εσπερινό  ήταν,ο Δήμαρχος Αλιάρτου  Θεσπιέων κ. Ντασιώτης,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης,  ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Τ.Κ.Θεσπιών κ.κ.Χατζής και Παπαδομαρκάκης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
 



 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς:«Χέρια ψηλά» και δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα!

«Χέρια ψηλά» και δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα!
Για τέταρτη χρονιά διοργανώνεται στην πόλη μας από τον Εμπορικό Σύλλογο  η Λευκή Νύχτα. Μία εκδήλωση που πλασάρεται  ως «μια ευκαιρία διασκέδασης, ψυχαγωγίας  για μικρούς και μεγάλους και μια ανάσα αισιοδοξίας στις δυσκολίες που περνά η τοπική αγορά της Λιβαδειάς», η οποία συνδιοργανώνεται μάλιστα με τον Δήμο Λεβαδέων και επιχορηγείται με κονδύλιο 5.000 ευρώ.
Το άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα, που τάχα βολεύει τον καταναλωτή να βγει στην αγορά, οι «εκπτώσεις» και προσφορές στα προϊόντα αποτελούν το «τυράκι» στην «φάκα» που έχουν στήσει οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην πόλη αλλά και τα μεγάλα μονοπώλια σε όλη τη χώρα για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους να γίνει παθητικός δέκτης αυτών των άθλιων αλλαγών στους όρους δουλειάς και ζωής τους. Τα παραπάνω επιχειρήματα μόνο ως κοροϊδία μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού το βασικό πρόβλημα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι οι άδειες τσέπες τους, σε βαθμό που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες.
Τι σημαίνει όμως κύριοι του Εμπορικού Συλλόγου Λευκή Νύχτα και κύριοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ψηφίσατε υπέρ αυτής  για τους εμποροϋπαλλήλους;
Σημαίνει ότι  εμείς οι εργαζόμενοι, πρέπει να ξεχάσουμε την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουμε "ήλιο με ήλιο", χωρίς υπερωρίες, χωρίς Συλλογική Σύμβαση, χωρίς ωράριο και διά της διολισθήσεως να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό , έχουν το θράσος να ντύνουν την απλήρωτη εργασία με το μανδύα της πολιτιστικής εκδήλωσης! Γιατί αυτό είναι για εκείνους πολιτισμός! Εργαζόμενοι να ξεροσταλιάζουν στα καταστήματα μέχρι τα μεσάνυχτα, εργαζόμενοι απλήρωτοι, χωρίς δικαιώματα!
Σε αυτά τα πλαίσια, οι «Λευκές Νύχτες» δεν είναι παρά μια κερκόπορτα για τη γενίκευση της απελευθέρωσης του ωραρίου. Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ε.Ε., που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και την ολοκληρώνει η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία όπου εφαρμόστηκε διεύρυνε τις συνθήκες γαλέρας για τους εμποροϋπαλλήλους, ενίσχυσε τη κερδοφορία των μεγαλεμπόρων, των πολυκαταστημάτων, των μονοπωλίων, έκλεισε μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους. Δεν πρόκειται για τυχαίες ή μεμονωμένες εκδηλώσεις, αν σκεφτεί κανείς ότι  ακόμα και η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, αρχικά, ξεκίνησε «μεμονωμένα», στο όνομα της «τόνωσης της αγοραστικής κίνησης» και πλέον έχει θεσμοθετηθεί.

Καλούμε
τους επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους να μην πέσουν στην παγίδα του Εμπορικού Συλλόγου  αφού κι εκείνοι υποφέρουν από την απελευθέρωση του ωραρίου, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τα εξαντλητικά ωράρια ούτε βλέπουν τον τζίρο των καταστημάτων τους να αυξάνεται.
Συνάδελφοι σας καλούμε
να μη δεχτείτε  να δουλέψετε μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα.
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ανέργους αλλά και τους μικρούς εμπόρους, έχει ήδη αποδειχθεί ότι
το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, οι «λευκές» νύχτες δεν «τόνωσαν την αγορά», δεν δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, δεν σταμάτησε η εντατικοποίηση που υπάρχει, δεν σώθηκε κανένα μικρομάγαζο από το «λουκέτο».
Το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί!
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς  εμμένει στη θέση του για 40ωρο – 5μερο – 8ωρο, με καμιά απελευθέρωση του ωραρίου.
Παλεύουμε για ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια, για μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να ικανοποιούν  τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Όχι στις λευκές νύχτες που μαυρίζουν τις ζωές μας
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Νομοθετική  κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για τα φαινόμενα υπεραλίευσης στον Κορινθιακό Κόλπο




Με επιστολή - παρέμβαση στους συναρμόδιους Υπουργούς ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. καταγγέλει τα φαινόμενα υπεραλίευσης και ζητά την λήψη μέτρων για την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου, την οποία και σας κοινοποιούμε:

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως ενημερωθήκαμε από κοινοποίηση καταγγελίας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής αλιέων, με απόφασή σας επαναφέρεται τη λειτουργία του εργαλείου της βιντζότρατας, η δραστηριότητα του οποίου σε συνδυασμό με άλλα επαγγελματικά αλιευτικά εργαλεία "μεγάλης αλιευτικής έντασης" και με δεδομένα τα ελλιπή μέτρα ελέγχου, όπως προκύπτει και από τη σχετική επώνυμη επιστολή – καταγγελία του επαγγελματία παράκτιου αλιέα την οποία λάβατε προ ημερών, για τη δράση των αλιευτικών σκαφών "γρι-γρι" Δυτικής Αχαΐας, θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υπεραλίευση και ειδικότερα στον ήδη επιβαρυμένο Κορινθιακό Κόλπο.
Με βάσει έγκριτες επιστημονικές παρατηρήσεις και δημοσιεύσεις, τα συμπτώματα αυτής ακριβώς της επιβάρυνσης των προηγούμενων περιόδων, σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της θαλάσσιας μόλυνσης από ανθρώπινες δραστηριότητες, βιώνουμε σήμερα με δραματικό τρόπο, αφού αυτές αναφέρονται ως κύριες αιτίες της εμφάνισης του υπερπληθυσμού των Μεδουσών «τον προάγγελων της καταστροφής των θαλασσών», όπως υποστηρίζουν διεθνούς φήμης επιστήμονες. Οι συνέπειες του φαινομένου είναι καταστροφικές για τους επαγγελματίες του τουρισμού και απαγορευτικές για τους λουόμενους των ακτών του Κορινθιακού.
Με αναφορά στα ανωτέρω καθώς και στην επικείμενη ανακήρυξη της ένταξης του Κορινθιακού στις προστατευόμενες περιοχές του Ευρωπαϊκού Δικτύου NATURA 2000, επιβάλλεται η επανεξέταση του όλου θέματος της αλιείας αλλά και των μέτρων ελέγχου, με βάσει τα νέα δεδομένα.
Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»


Σταμάτης Χαλβατζής
Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων »
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε στη Λιβαδειά!!!

Έφτασε η μεγάλη στιγμή. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε στη Λιβαδειά, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος  διοργανώνει  με τη βοήθεια της Π.Ε. Βοιωτίας και του Δήμου Λεβαδέων,για 4η συνεχόμενη  χρονιά την  "Λευκή Νύχτα Λιβαδειάς".
Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν με πολλές προσφορές, από τις 18:00  έως τα μεσάνυχτα.

Το Permissospress ως χορηγός επικοινωνίας της "Λευκής Νύχτας" θα καλύψει τις αποψινές εκδηλώσεις στη Λιβαδειά.


 Ξεχωρίζει η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στην κεντρική πλατεία της πόλης.
 Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων





Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το παζάρι Λιβαδειάς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης στη Λιβαδειά

Η ετήσια εμποροπανήγυρη στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 28 Οκτωβρίου έως  3 Νοεμβρίου 2017 στον καθορισμένο χώρο που βρίσκεται πλησίον του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς (περιοχή “ΙΣΩΜΑΤΑ”).
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των εμπόρων που θα συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη, παρακαλούμε όλους τους δημότες για την τήρηση των ακόλουθων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για όσο διάστημα θα λειτουργεί η εμποροπανήγυρη:
1. Μονοδρόμηση της ανωνύμου οδού που διέρχεται από την  είσοδο του  χώρου της Εμποροπανήγυρης και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση των οδών που βρίσκεται το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς  προς την οδό Διστόμου με κατεύθυνση  από ανατολικά προς δυτικά (από ΚΤΕΛ  προς 9ο Δημ. Σχολείο Λιβαδειάς ) και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης.
2. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο τμήμα της οδού που οριοθετείται στη συνέχεια της οδού Χαιρωνείας (εκτός σχεδίου πόλεως) από τη συμβολή της με την οδό Ρούμελης έως την συμβολή της με το ΚΤΕΛ  και την ανώνυμη αγροτική, ο οποία παραμένει διπλής κατεύθυνσης.
3. Απαγόρευση εισόδου οχημάτων από την περιφερειακή οδό (παλαιά  Εθνική οδός 48) προς την οδό Διστόμου . 
4. Μονοδρόμηση του τμήματος από το 9ο Δημοτικό Σχολείο έως την περιφερειακή οδό με κατεύθυνση από νότο προς βορρά (έξοδος από εμποροπανήγυρη προς περιφερειακό).
5. Μονοδρόμηση του τμήματος της οδού, συνέχεια της οδού Διστόμου (εκτός σχεδίου) που οριοθετείται  από το  9ο Δημοτικό Σχολείο και μέχρι την συμβολή του με την οδό Ρούμελης με κατεύθυνση από βορρά προς νότο (από το 9ο Δημ. Σχολείο προς την οδό Ρούμελης).
6. Μονοδρόμηση της οδού Ρούμελης από τη συμβολή της με την οδό Διστόμου και μέχρι τη συμβολή της με την οδό Χαιρωνείας με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά.  Στο εν λόγω τμήμα της οδού Ρούμελης  επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση μόνο των οχημάτων των εμπόρων που συμμετέχουν στην Εμποροπανήγυρη 
Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια πιθανή όχληση μπορεί να δημιουργηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρέπει να σας… «ψυλλιάσει» στις συναλλαγές μέσω Facebook

Οι παράνομες και παραπλανητικές πρακτικές από προφίλ που εμφανίζονται ως προμηθευτές

Σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τις συναλλαγές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μετά από καταγγελίες καταναλωτών που προχώρησαν σε συναλλαγές από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα μέσω του Facebook.

Η γενική γραμματεία διαπίστωσε παράνομες και παραπλανητικές πρακτικές από προφίλ που εμφανίζονται ως προμηθευτές και καλούν τους καταναλωτές να καταβάλλουν χρηματικά ποσά για την αγορά αγαθών, χωρίς ωστόσο, είτε να τους παραδώσουν τα αγαθά αυτά, είτε να παραδίδουν αγαθά άλλα από τα παραγγελθέντα ή απομιμητικά / ελαττωματικά χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι κοινή συνισταμένη των εν λόγω καταγγελιών είναι :

-Η απουσία δήλωσης ταχυδρομικής διεύθυνσης του εμφανιζόμενου ως προμηθευτή στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή, σε κάποιες περιπτώσεις, η δήλωση ψευδούς διεύθυνσης στην Ελλάδα.

-Η αδυναμία επικοινωνίας του καταναλωτή με τις προβαλλόμενες γραμμές επικοινωνίας (συνήθως σε κινητά τηλέφωνα της χώρας) ή η προβολή τηλεφωνικών γραμμών που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικούς τηλεφωνικούς αριθμούς της χώρας.

-Η αποστολή των αγαθών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, στα συνοδευτικά δελτία των οποίων δεν αναφέρεται η διεύθυνση επικοινωνίας του αποστολέα ή αναφέρεται ψευδής διεύθυνση.

-Το «μπλοκάρισμα», αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή και παραληφθούν τα προϊόντα, του χρήστη-καταναλωτή από τον αποστολέα των αγαθών, ώστε να καθίσταται δυσχερής η άσκηση των δικαιωμάτων που παρέχει η νομοθεσία στον καταναλωτή για αγορές από το διαδίκτυο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 27ης Οκτωβρίου

1822: Δύο πολεμικά και δύο πυρπολικά των Ψαρών προσβάλλουν τον τουρκικό στόλο στον λιμένα της Τενέδου. Ο πυρπολητής Κωνσταντίνος Κανάρης ανατινάσσει την τουρκική υποναυαρχίδα, προκαλώντας τεράστιες απώλειες στους Τούρκους.

1806: Εισέρχονται θριαμβευτικά στο Βερολίνο ο Ναπολέων Βοναπάρτης και ο στρατός του.

1829: Ο τσάρος Νικόλαος Α' αποστέλλει στην Ελλάδα 6.000 τυφέκια και 12 πυροβόλα, προς ενίσχυση του νεοσύστατου ελληνικού στρατού, κατόπιν αιτήματος του Καποδίστρια.

1904: Εγκαινιάζεται το μετρό της Νέας Υόρκης.

1922: Η φασιστική πορεία προς τη Ρώμη: Πραξικόπημα του Μπενίτο Μουσολίνι για την κατάληψη της εξουσίας. Χιλιάδες μέλη του Φασιστικού Κόμματος συγκεντρώνονται έξω από την ιταλική πρωτεύουσα. Ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός Λουίτζι Φάκτα κηρύσσει την πόλη σε κατάσταση ανάγκης. Ο βασιλιάς Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ΄ δεν επικυρώνει το Διάταγμα. Μετά δύο ημέρες θα ορίσει κυβερνήτη το Μουσολίνι.

1923: Στην Ελλάδα, τελειώνει άδοξα το κίνημα των Μεταξά, Λεοναρδόπουλου, Γαργαλίδη και Ζήρα, που ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου με την αποστολή προκήρυξης στις εφημερίδες, στην οποία ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να διενεργηθούν εκλογές με διαφορετικό εκλογικό νόμο.

1925: Ο Αμερικανός Φρεντ Γουόλτερ πατεντάρει τα πέδιλα του θαλάσσιου σκι.

1927: Η Εθνική Τράπεζα παραιτείται του εκδοτικού προνομίου της υπέρ της νεοσύστατης Τράπεζας της Ελλάδος.

1938: Η χημική βιομηχανία «Du Pont» ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου συνθετικού νήματος, το οποίο ονομάζει νάιλον.

1940: Στην ιταλική πρεσβεία της Αθήνας πραγματοποιείται δεξίωση για την επέτειο της πορείας του Μουσολίνι προς τη Ρώμη. Από εκεί θα φύγει ο Εμανουέλε Γκράτσι για να επισκεφθεί τον Ιωάννη Μεταξά στην Κηφισιά και να επιδώσει το τελεσίγραφο.

1951: Ο Νικόλαος Πλαστήρας σχηματίζει κυβέρνηση με αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών το Σοφοκλή Βενιζέλο.

1958: Οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα στη Βραυρώνα.

1960: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαινιάζει το Καυτατζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη. Λίγο αργότερα θα εγκαινιάσει το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στο χώρο της ΔΕΘ και τις εγκαταστάσεις ΝΟ Θεσσαλονίκης.

1961: Η Μογγολία και η Μαυριτανία γίνονται μέλη του ΟΗΕ.

1968: Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη στην κατηγορία των 60 κιλών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού.

1971: Το Κογκό μετονομάζεται σε Ζαΐρ και ιδρύει την «Δημοκρατία του Ζαΐρ».

1979: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής συναντάται στο Βατικανό με τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β'.

1993: Γίνεται η μεγαλύτερη απογραφή της ιστορίας, στην οποία, ο πληθυσμός της Κίνας υπολογίζεται σε 1 δισ. 8 εκ. κατοίκους.

1995: Δικαστήριο του Μιλάνου καταδικάζει σε φυλάκιση, με την κατηγορία της διαφθοράς, για την παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός τους, δύο πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας, τον Μπετίνο Κράξι και τον Αρνάλντο Φορλάνι.

1998: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ αναδεικνύεται Καγκελάριος στη Γερμανία.

1999: Ένοπλοι εισβάλλουν στο κοινοβούλιο της Αρμενίας και δολοφονούν τον πρωθυπουργό, Βάζγκαν Σαργκισιάν, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Γκαρέν Ντεμιρτζιάν, και έξι ακόμη βουλευτές.

2005: Η ΔΟΕ ζητά πίσω τα μετάλλια της Μάριον Τζόουνς μετά την ομολογία της ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μέτρα της Τροχαίας στην Εθνική Οδό για την 28η Οκτωβίου

Οι απαγορεύσεις που ισχύουν από σήμερα
Ειδικό σχέδιο έχει εκπονήσει η ΕΛΑΣ για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού προβλέπουν:

    Αυξημένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
    Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
    Ρύθμιση της κυκλοφορίας με τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
    Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς).
    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
    Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων όλης της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
    Διενέργεια ειδικών και γενικών ελέγχων από συνεργεία της Τροχαίας, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αντικανονικό προσπέρασμα, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
    Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των άλλων, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

Σήμερα για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00, καθώς και το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017, για το ρεύμα εξόδου, από ώρα 08:00 έως 13:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών - Κορίνθου-Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου.

β) Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι), μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας, από τη Λάρισα (ΧΘ 367+319) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (ΧΘ 410+359) και στην ΠΕΟ Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς (διαδρομή μέσω Κοιλάδας Τεμπών).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (ΧΘ 12+300).

ε) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από το 11ο χλμ (ΧΘ 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (ΧΘ 97+650).

στ) Στην Ιονία Οδό, στο τμήμα από τη (ΧΘ 10+872) έως τον ΑΚ Αμφιλοχίας (ΧΘ 106+197), από τη {ΧΘ 134+435 (Σελάδες)} έως τη {ΧΘ 187+950 (Πέρδικα)} και στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων.

ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από την Κόρινθο έως την Καλαμάτα και από το Λεύκτρο έως τη Σπάρτη.

Την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017, για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15:00 έως 21:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

β) Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (ΧΘ 410+359) μέχρι τη Λάρισα (ΧΘ 367+319), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας, από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) και στην ΠΕΟ Λεπτοκαρυάς- Ευαγγελισμού (διαδρομή μέσω Κοιλάδας Τεμπών).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (ΧΘ 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ (ΧΘ 11+340) αυτής.

στ) Στην Ιονία Οδό, στο τμήμα από τη ΧΘ 187+950 (Πέρδικα) έως τη ΧΘ 134+435 (Σελάδες) και τον ΑΚ Αμφιλοχίας (ΧΘ 106+197) έως τη (ΧΘ 10+872) και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου.

ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Καλαμάτα έως την Κόρινθο και από τη Σπάρτη έως το Λεύκτρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων προς τις αθλήτριες του ΓΑΣ Λιβαδειάς για τις διακρίσεις τους στο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής


Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σωτήρης Καρβούνης συγχαίρουν τις αθλήτριες του ΓΑΣ Λιβαδειάς Παναγιώτα Καλογρηά, Έφη Κοσμίδη, Κωνσταντίνα Γαλανάκου, οι οποίες απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατατάσσοντάς τις ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες Ρυθμικής Γυμναστικής της Ελλάδας.
Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους γονείς και στους προπονητές των αθλητριών, καθώς και στον ΓΑΣ Λιβαδειάς που στηρίζουν τις προσπάθειες τους και καταφέρνουν να πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις σε αθλητικές διοργανώσεις ρυθμικής γυμναστικής  δικαιώνοντας τους κόπους των αθλητριών, ενισχύουν το αθλητικό ιδεώδες και κάνουν όλους εμάς υπερήφανους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα

Ενα μωρό 11 μηνών είναι το πρώτο θύμα της επιδημίας ιλαράς στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα βρέφος Ρομά, που αρρώστησε από ιλαρά και κατέληξε λόγω σηψαιμίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 26 Οκτωβρίου του 2017 έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα συνολικά 326 κρούσματα ιλαράς, ενώ σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

Στην Ευρώπη έχουν ήδη καταγραφεί 19.000 κρούσματα και 45 θάνατοι.

Την τελευταία εβδομάδα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δηλώθηκαν 42 κρούσματα ιλαράς, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 326.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων και επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, πλην της Αττικής και της Πελοποννήσου όπου καταγράφεται ο κύριος όγκος των περιστατικών ιλαράς.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει  τον εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στερεά Ελλάδα κάνει το επόμενο ενεργειακό βήμα

Με την ενεργοποίηση τροφοδοσίας του υφιστάμενου δικτύου Φυσικού Αερίου σε Λαμία και Χαλκίδα, ξεκινά η υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά έργα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η διασφάλιση της δημόσιας χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, οδηγεί και στη διασφάλιση της συνολικής κατασκευής των νέων δικτύων στις παραπάνω πόλεις, αλλά και στη Λειβαδιά, τη Θήβα, το Καρπενήσι και την Άμφισσα, η οποία αναμένεται να αρχίσει μέσα στο 2018.
Με αφορμή την έναρξη της πιλοτικής τροφοδοσίας με 200 συνδέσεις σε κάθε πόλη, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Δήμους Χαλκίδας και Λαμίας και με την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου, διοργανώνει δύο ημερίδες, μία σε κάθε πόλη, για την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την γρήγορη σύνδεση του δικτύου με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 5:30μ.μ. στη Χαλκίδα, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας ενώ νωρίτερα, στις 4.00μ.μ. θα ξεκινήσει η τροφοδοσία από τον Σταθμό τροφοδοσίας της πόλης, στο Πάρκο Λαού. Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 5.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, στη Λαμία, ενώ στις 5.00μ.μ. θα ξεκινήσει η τροφοδοσία στο ΔΑΚ Λαμίας. 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη της τροφοδοσίας, απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους πολίτες να εγκαινιάσουν όλοι μαζί την μετάβαση της Στερεάς Ελλάδας στο επόμενο ενεργειακό βήμα της.

«Καλώ όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να εγκαινιάσουμε μαζί το πέρασμά μας στον ενεργειακό εκσυγχρονισμό και στο επόμενο βήμα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην Περιφέρειά μας. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που καταβάλαμε για να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για την ολοκλήρωση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου, το κουμπί της τροφοδοσίας σε κάθε σταθμό, πρέπει να πατηθεί από όλους. Από κάθε οικογενειάρχη, εργαζόμενο, επαγγελματία, φοιτητή που δικαιούται να απολαμβάνει την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται με την δική του χρηματοδότηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης εν όψει των ημερίδων που διοργανώνονται και προσέθεσε:

«Για όλους όσοι δουλεύουμε επί του σχεδίου παροχής φυσικού αερίου στα αστικά μας κέντρα, αυτές είναι ιστορικές στιγμές. Είναι οι στιγμές που βλέπεις να γίνεται πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο, να επιτυγχάνεται ένας από τους υψηλότερους στόχους. Το πέρασμα της Στερεάς Ελλάδας στο επόμενο επίπεδο ενεργειακής αναβάθμισης. Είναι το αποτέλεσμα μίας μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε από τότε που βάλαμε κάτω το σχέδιό μας για τον εκσυγχρονισμό και την αλλαγή της εικόνας της Στερεάς και δουλεύουμε σκληρά για την υλοποίησή του. Με την έναρξη της τροφοδοσίας από την Χαλκίδα και την Λαμία, βάζουμε σφραγίδα στην συμφωνία που κάναμε με όλους τους πολίτες. Την συμφωνία που λέει ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά στον τόπο μας και γίνονται με τη θέληση όλων. Αυτή η συμφωνία είναι το παράδειγμα ότι αυτή η Περιφέρεια της Ελλάδας κάνει βήματα μπροστά γιατί κατάφερε να κατακτήσει την κοινή ματιά προς το μέλλον, μέσα από την σύνθεση, την συζήτηση και την ενότητα. Η διαφορά και η πρόοδος δεν έρχεται από λίγους, έρχεται για όλους όταν επιδιώκεται από όλους».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται σήμερα ο καιρός προτού ξαναχαλάσει

Αίθριος σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Δωδεκάνησα και Κρήτη λόγω «Δαίδαλου» - Νέα μεταβολή του καιρού ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο
Ένα... μικρό διάλειμμα από το πέρασμα του «Δαίδαλου» κάνει σήμερα ο καιρός προτού ξαναχαλάσει από το Σάββατο, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να γίνει παρέλαση υπό βροχή.
Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή στην περιοχή των Δωδεκανήσων και της Κρήτης αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις πρώτα στα βόρεια και στην συνέχεια στα κεντρικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο βόρειο Αιγαίο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 4 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 8 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 11 έως 22, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 25.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα κατά 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός:Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη με τοπικές βροχλές και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται μια νέα μεταβολή του καιρού ανήμερα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Η μεταβολή θα είναι εξπρές και δεν θα συνοδεύεται από ισχυρά φαινόμενα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρυπνία για τα Νικητήρια της 28ης Οκτωβρίου στον ναό Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ