Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Στην τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λιβαδειά παρευρέθηκε η Φανή Παπαθωμά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες  «PYEONGCHANG 2018» παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά

Συνεχίζοντας το ταξίδι της στην Ελλάδα, η Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το 2018 στην πόλη Pyeongchang της Ν. Κορέας, έφτασε σήμερα και στη Λιβαδειά.
 Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη και οι δημότες της Λιβαδειάς, καθώς και μαθητές των σχολείων της περιοχής  τίμησαν  με την παρουσία τους την εμπιστοσύνη που επέδειξε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την απόφαση της να διέλθει η φλόγα από την πόλη μας.

«Εύχομαι να είναι καλοτάξιδη η Ολυμπιακή Φλόγα και να μεταφέρει στην Pyeongchang της  Ν. Κορέας αλλά και σε όλη την  Παγκόσμια κοινότητα και τα δικά μας  μηνύματα φιλίας, ειρήνης και συναδέλφωσης» τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” στη Θήβα


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” στη Θήβα .

Ανήμερα της 28ης τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου. Ακολούθησε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την εκπαιδευτικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κα Αθηνά Χριστοδούλου και εν συνεχεία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων, παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.

Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι: ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα. Φανή Παπαθωμά, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Νικόλαος Θηβαίος και Ανδρέας Κουτσούμπας,  ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχοας κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος,  ο Διοικητής της Π.Υ. Θηβών  Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Εκπρόσωπος της Δ/νσης Αστυνομίας Βοιωτίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Βρούβας Αναστάσιος,  εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής και Σχολεία. 

Αμέσως μετά, παρέλασαν με υπερηφάνεια μαθητές Σχολείων της Θήβας, μέλη Συλλόγων καθώς και τμήματα του Στρατού και της Αεροπορίας,  υπό τους ήχους της πολυπληθούς Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε με  επιτυχία η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση για την “28η Οκτωβρίου 1940”  του Δήμου  Θηβαίων και του Συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας, με θέμα “Το έπος του '40” και ομιλητή τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βαρβαρούση Πάρι. Την εκδήλωση πλαισίωσε η “Παιδική Χορωδία Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θηβών”.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα μηνύματα που καταλείπει το έπος του 1940 και τις διδαχές του για τις επόμενες γενιές και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ελλοπία! Αυτοκτόνησε 48χρονος πέφτοντας στο κενό!

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το μεσημέρι  48χρονος ,στην Ελλοπία,που έπεσε από ύψος 17 μέτρων στον Μύλο όπου εργαζόταν.
Όπως δηλώνουν εργαζόμενοι στο Permissospress,είδαν τoν άντρα στην ταράτσα του μύλου,έτοιμο να πηδήξει.   
Προσπάθησαν να τον πείσουν φωνάζοντας  να κατέβει,  μάταια όμως.
 Ο 48χρονος πατέρας τριών  παιδιών, αδιαφόρησε για τις φωνές  και πήδηξε στο κενό, βρίσκοντας τραγικό και ακαριαίο θάνατο.
Πέφτοντας ακούστηκε να φωνάζει δυνατά «Σας χαιρετώ όλους» σοκάροντας  τους συναδέλφους του.
 Συγγενείς  του 48χρονου  έσπευσαν στο σημείο,  συντετριμμένοι, αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας να βρουν κουράγιο να αντέξουν την τραγική στιγμή.
  Στην Ελλοπία  έχουν όλοι "παγώσει"δεν  μπορούν ακόμη να πιστέψουν το τραγικό γεγονός.
Τα κίνητρα που τον οδήγησαν σε αυτή την απεγνωσμένη απόφαση παραμένουν άγνωστα.
Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες διαδραματίστηκε το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών.
Η κηδεία του άτυχου άνδρα θα γίνει την Τετάρτη και ώρα 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ελλοπίας.
 Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του
 



.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στον Άγιο Χαράλαμπο Αλιάρτου

Το Ιανουάριο του 2016 σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Άγιου Χαραλάμπους Αλιάρτου,π.Παναγιώτη ιδρύθηκε  τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, το οποίο έχει μαθητές από τον καλλικρατικό  Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Αντώνης Τσαρουχάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Το χειμερινό ωράριο των καταστημάτων στη Λιβαδειά

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017,θα παραμείνουν κλειστά.


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα καταθέσετε πινακίδες στην εφορία και τι φόρους και τέλη θα γλιτώσετε

Τι ισχύει για όσους υποβάλλουν δηλώσεις «ακινησίας»

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα έχουν όσοι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στην εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017, δηλώνοντας «ακινησία».

Συγκεκριμένα, όσοι θα υποβάλλουν δηλώσεις «ακινησίας» και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 31-12-2017 θα αποφύγουν:

1. Την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2018. Τα τέλη παραμένουν ακριβά κυρίως για όσους κατέχουν Ι.Χ αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-10-2010 αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία ουσιαστική αλλαγή. Τα τέλη για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων κυμαίνονται από 615 έως 1.380 ευρώ.

2. Το φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι Ι.Χ. κυβισμού 1.029 κυβικών εκατοστών και άνω. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης ξεκινά από τα 287 ευρώ για ΙΧ κυβισμού από 1.929 κ. εκ. και παλαιότητας από 5 μέχρι 10 έτη, ανέρχεται σε 1.780 ευρώ για ΙΧ 3.000 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 5 ετών και φθάνει τα 3.820 ευρώ για ΙΧ 4.700 κ.εκ. και παλαιότητας μέχρι 5 ετών.

3. Την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης. Τα τεκμήρια ανάλογα με την παλαιότητα και το κυβισμό του αυτοκινήτου ξεκινούν από 2.000 ευρώ για αυτοκίνητο 1.000 κυβικών εκατοστών άνω των 10 ετών και φθάνουν στα 23.800 ευρώ για αυτοκίνητο 3.500 κυβικών εκατοστών ηλικίας έως 5 ετών.
Κατάθεση πινακίδων
Οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και θέλουν να αποφύγουν τις φοροεπιβαρύνσεις αποσύροντας από την κυκλοφορία τα αυτοκίνητά τους θα πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.:

- Δήλωση ακινησίας

- Τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας).

- Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75), στην οποία δηλώνεται ότι η ακινητοποίηση του οχήματος γίνεται σε κλειστό ιδιωτικό χώρο, καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αυτού.

Για τα Επαγγελματικά αυτοκίνητα ΙΧ (ΦΙΧ) οι ακινησίες αυτών γίνονται στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σε περίπτωση που τα στοιχεία κυκλοφορίας υποβληθούν στη Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να διαβιβασθούν στις ανωτέρω Υπηρεσίες.
 news.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητική παρέλαση στον Ορχομενό-Βίντεο



Δήμος  Ορχομενού
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 30ης Οκτωβρίου

1793: Εκτελούνται στη γκιλοτίνα οι Γιρονδίνοι της Γαλλικής Επανάστασης, με εντολή των Ιακωβίνων.

1831: Στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, συλλαμβάνεται ο Νατ Τέρνερ, δραπέτης σκλάβος, που ηγήθηκε της πιο αιματηρής εξέγερσης σκλάβων στην αμερικανική ιστορία. Έπειτα από λίγες μέρες θα απαγχονιστεί μαζί με 21 συντρόφους του.

1863: Φτάνει στην Ελλάδα ο Δανός πρίγκηπας, Γεώργιος Γκλύξμπουργκ. Μετά την εκθρόνιση του Όθωνα οι προστάτιδες δυνάμεις, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία δέχονται έπειτα από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις, την αγγλική πρόταση για εκλογή του Δανού πρίγκιπα Γουλιέλμου Γεωργίου Γκλύξμπουργκ στον ελληνικό θρόνο. Ο νέος βασιλιάς φτάνει στην Ελλάδα και αναγορεύεται συνταγματικός βασιλεύς των Ελλήνων με το όνομα Γεώργιος Α'. Την επομένη θα αναλάβει επισήμως τη βασιλική εξουσία, δίνοντας τον προβλεπόμενο βασιλικό όρκο.

1905: «Οκτωβριανό Μανιφέστο»: Μετά τη στρατιωτική ήττα από τους Ιάπωνες και την εκδήλωση της πρώτης Ρωσικής Επανάστασης, ο τσάρος Νικόλαος Β' παραχωρεί συνταγματικά δικαιώματα στο λαό και πολιτικές ελευθερίες, ενώ εγκρίνει τη λειτουργία της Βουλής.

1908: Εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά τραμ, τα οποία αντικαθιστούν σταδιακά τα ιππήλατα. Τα επόμενα δύο χρόνια, το δίκτυο του τραμ απέκτησε 257 οχήματα -150 κινητήρια και 107 ρυμουλκούμενα- μαζί με τα παλιά, που επαναχρησιμοποιήθηκαν ως ρυμουλκούμενα. Το τελευταίο κουδούνισμα από καμπανάκι αθηναϊκού τραμ ακούστηκε έξω από το αμαξοστάσιο της Αγίας Τριάδας Κεραμεικού, τα μεσάνυχτα της 15ης προς 16η Οκτωβρίου του 1960. Παρέμενε, ωστόσο, η γραμμή του τραμ του Περάματος. Στις 4 Απριλίου 1977, Μεγάλη Δευτέρα απόγευμα, το τραμ του Περάματος, προερχόμενο από το Πέραμα και κατευθυνόμενο στον Πειραιά, στολισμένο με λουλούδια και πανό, κάνει το τελευταίο του δρομολόγιο. Σαράντα τέσσερα  χρόνια μετά, το τραμ επέστρεψε στους δρόμους της πρωτεύουσας και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 19 Ιουλίου 2004, σχεδόν ταυτόχρονα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

1930: Βενιζέλος και Ατατούρκ υπογράφουν στην Άγκυρα σύμφωνο φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

1918: Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Υπογράφεται η πρώτη ανακωχή του πολέμου, η Συνθήκη ανακωχής του Μούδρου, μεταξύ του Άγγλου ναυάρχου Κάλθορπ, πληρεξούσιου των Συμμάχων της Αντάντ αφενός και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αφετέρου. Αυτή η συνθήκη θα αποτελέσει την απαρχή της λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

1938: Ο Όρσον Ουέλς σκορπά τον πανικό μεταδίδοντας ραδιοφωνικά με μοναδικό ρεαλισμό την εισβολή εξωγήινων στον πλανήτη μας, πείθοντας τους Αμερικανούς ότι, η Γη δέχεται επίθεση από Αρειανούς.

1941: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούσβελτ, προσφέρει εφόδια αξίας ενός δισ. δολαρίων στους σοβιετικούς.

1944: Η Θεσσαλονίκη απελευθερώνεται από τη ναζιστική κατοχή. Τμήματα του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τους Μάρκο Βαφειάδη και Ευριπίδη Μπακιρτζή απελευθερώνουν τη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς. Ο λαός της πόλης χειροκροτά με έξαλλο ενθουσιασμό αντάρτες και αντιστασιακές οργανώσεις, που παρελαύνουν στη λεωφόρο Νίκης.

1956: Βρετανία και Γαλλία προβάλλουν βέτο στην απαίτηση των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης για κατάπαυση του πυρός στο μέτωπο Ισραήλ-Αιγύπτου, στην κρίση του Σουέζ.

1974: Διεξάγεται στην Κινσάσα του Ζαΐρ ένας από τους κορυφαίους αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας. Ο Μοχάμεντ Άλι νικά με νοκ-άουτ τον Τζορτζ Φόρμαν και επανακτά τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών.

1975: Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Ισπανίας, όταν ο δικτάτορας Φράνκο δηλώνει «πολύ άρρωστος για να κυβερνήσει».

1983: Διεξάγονται οι πρώτες δημοκρατικές εκλογές μετά την πτώση της δικτατορίας στην Αργεντινή.

1995: Σε δημοψήφισμα στο Κεμπέκ, οι γαλλόφωνοι κάτοικοι της περιοχής τάσσονται κατά της απόσχισης της χώρα τους από τον Καναδά (50,6% υπέρ- 49,4% κατά).

2003: Για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια η Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει άρση της ασυλίας μελών της. Πρόκειται για πέντε βουλευτές που κατηγορούνται για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για ψευδορκία και χειροδικία.

2006: Αρχίζει στην Αθήνα το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, που διοργανώνεται από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλώματα οδήγησης… High tech -Οι αλλαγές στις εξετάσεις


Διπλώματα οδήγησης με τον τρόπο εξετάσεων που όλοι γνωρίζουμε τέλος… καθώς οι εξετάσεις αλλάζουν. Οι αλλαγές στις εξετάσεις φέρνουν μάλιστα την τεχνολογία στη διάθεση του εξεταστή και έτσι ο υποψήφιος οδηγός δεν θα έχει καμία επαφή… ώστε να μην υπάρχει και το γνωστό λάδωμα. Η τεχνολογία μπαίνει στον πόλεμο για το φακελάκι, με στόχο όσοι παίρνουν το δίπλωμά τους, να γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά της οδήγησης και να μην… μαθαίνουν στο δρόμο, όπως γίνεται ως σήμερα.

Η πρώτη βασική αλλαγή έρχεται στα μαθήματα οδήγησης, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας η παρακολούθηση των θεωρητικών και όχι μόνο μαθημάτων θα γίνει υποχρεωτική. Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι οδηγοί να… γράφουν και πολλές ώρες στον δρόμο, αλλά και να παίρνουν της βασικές γνώσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας πριν πιάσουν μόνοι τους το τιμόνι στο δρόμο σε πραγματικές συνθήκες.

Εκτός από το έλεγχο για την υποχρεωτική παρακολούθηση των πρακτικών και των θεωρητικών μαθημάτων θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία των εξετάσεων.

Τα οχήματα των σχολών οδήγησης θα αποκτήσουν υποχρεωτικά κάμερες και ακουστικά.

Την ώρα της εξέτασης μαζί με τον υποψήφιο οδηγό θα βρίσκεται στο αυτοκίνητο μόνο ο εκπαιδευτής και κανείς άλλος.

Τις κινήσεις του οδηγού θα βλέπουν μέσω κάμερας οι εξεταστές και θα του δίνουν εντολές μέσω του ακουστικού.

Οι εξεταστές θα βρίσκονται σε ειδικό χώρο όπου θα υπάρχει δυνατότητα λήψης της εικόνας από το αυτοκίνητο και ομιλίας μέσω μικροφώνου για τις εντολές προς τον εξεταζόμενο.

Μέχρι το τέλος του 2019 οι σχολές οδήγησης θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει στους χώρους τους ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου μέσω του οποίου θα ελέγχεται η διαδικασία και η παρακολούθηση των μαθημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο Σύντομος Χειμώνας της Ληστοκρατίας" Βιβλιοπαρουσίαση στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Φθινοπωρινός ο καιρός με συννεφιά και βροχές

Με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές κυρίως στα Δυτικά και Νότια ξεκινάει η εβδομάδα.

Οι άνεμοι Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και νότια έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από το βράδυ κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Στην Αθήνα από 12 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη 11 με 17.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά στα νοτιά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στην Κρήτη και πιθανόν στις νότιες Κυκλάδες.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές κυρίως στα νότια και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ