Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Βοιωτίας για την απόλυση της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού

ΚΑΛΕΣΜΑ 

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ
την ακύρωση της απόλυσης της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ειδικής κατηγορίας (αυτοάνοσο νόσημα) της ΔΔΕ Βοιωτίας που απολύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τυπικούς λόγους !! Η συναδέλφισσα να επιστρέψει στη θέση εργασίας της.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ !!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !!


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 -  11  - 2017  ΚΑΙ  ΩΡΑ  13.30΄



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 - Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   - Η -
                                      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             

ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


                                      ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στη Θήβα


Πωλείται οικόπεδο 470 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο,  πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας.
Πληροφορίες στο τηλ.:6972851506
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις υδραυλικών στη ΔΕΥΑ Θήβας


H ΔΕΥΑ Θήβας ανακοινώνει την πρόσληψη 2 Τεχνιτών Υδραυλικών (ΔΕ) με σύμβαση ΙΔΟΧ 2 μηνών.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

35 νέες συλλήψεις και 67 προσαγωγές στη Στερεά Ελλάδα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (
35) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.192) άτομα και (862) οχήματα, προσήχθησαν (67) άτομα και βεβαιώθηκαν (278) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (07-11-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.192) άτομα, εκ των οποίων (899) ημεδαποί και (293) αλλοδαποί, καθώς και (862) οχήματα.

Προσήχθησαν: (67) άτομα, εκ των οποίων (47) ημεδαποί και (20) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (35) άτομα, εκ των οποίων (23) ημεδαποί και (12) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(1) ημεδαπή, για διάπραξη κλοπής.
(1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(1) ημεδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.
(1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.
(8) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(5) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(4) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(3) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(4) ημεδαποί, για επαιτεία.
(1) ημεδαπός, για υπεξαίρεση.

Κατασχέθηκαν:

Ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.
Κυνηγετικά όπλα, μαχαίρια, φυσίγγια κ.λ.π..
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (298) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(278) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (80) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (6) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικούς ελιγμούς, (5) για ΚΤΕΟ και (175) λοιπές παραβάσεις.}
(3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(3) παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
(5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(4) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(5) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προγράμματα Άθλησης για Όλους στον Δήμο Λεβαδέων

Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ) 2017 - 2018 στον Δήμο Λεβαδέων
O Δήμος Λεβαδέων θα υλοποιήσει τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, (Π.Α.γ.Ο.) 2017-2018.
      Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής;
1. Αθλητισμός και Γυναίκα: καλούνται οι Σύλλογοι Γυναικών και όσες γυναίκες ηλικίας 18 έως 65 ετών, οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 24 Νοεμβρίου 2017 στο Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων (τηλ.: 2261350834 και 2261350888) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες, 07:00 έως 15:00.
Το παραπάνω πρόγραμμα θα υλοποιείται από τον Δεκέμβριο 2017 έως τον Ιούνιο 2018, τρεις φορές την εβδομάδα και θα έχει διάρκεια μίας ώρας σε δημοτικούς χώρους κοντά στον τόπο διαμονής των αθλουμένων. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι έως 5,00 ευρώ το μήνα.
2. Αθλητισμός και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, (ΑμεΑ), καλούνται οι Σύλλογοι ΑμεΑ, τα κέντρα Ψυχικής Υγείας και μεμονωμένα άτομα με Ειδικές Ανάγκες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να επικοινωνήσουν έως τις 24 Νοεμβρίου 2017 με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων (τηλ.: 2261350834 και 226135088), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες, από 07:00 έως 15:00.
Το παραπάνω πρόγραμμα θα υλοποιείται από τον Δεκέμβριο 2017 έως τον Ιούνιο 2018, τρεις φορές την εβδομάδα και θα έχει διάρκεια μίας ώρας σε δημοτικούς χώρους κοντά στον τόπο διαμονής των αθλουμένων.
Η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξυλοκόπησαν τον δολοφόνο της Δώρας -«Αλήτη, μου έφαγες το παιδί»-BINTEO,ΦΩΤΟ


Συγγενείς της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, οι γονείς της, τα αδέλφια της, αλλά και απλός κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια επιτέθηκαν στον δολοφόνο της 32χρονης εφοριακού, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή.

Την ώρα, μάλιστα, που έβγαινε από το γραφείο του ανακριτή, συγγενείς και πολίτες ξυλοκόπησαν άγρια τον 58χρονο, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν με δυσκολία να τον βάλουν μέσα στο περιπολικό για να απομακρυνθεί.

Η μητέρα της Δώρας ούρλιαζε «θάνατο στον δολοφόνο», ενώ ο πατέρας τής άτυχης εφοριακού έλεγε «αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».

Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί και νωρίτερα, όταν συγγενείς και πολίτες προσπάθησαν να λιντσάρουν ξανά τον δολοφόνο.

Ο πατέρας της άτυχης εφοριακού προσπάθησε να τον πλησιάσει για να τον χτυπήσει. «Ποιος είναι; Ποιος είναι;» φώναζε την ώρα που ορμούσε.

Πλήθος παρευρισκoμένων επιχείρησε να τον λιντσάρει, φωνάζοντας: «Αλήτη, έφαγες το κορίτσι, ξεφτίλα, δολοφόνε!».

«Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Εχουμε παιδιά κι εμείς», έλεγαν οι πολίτες στους αστυνομικούς.

Μόλις τον είδαν έπεσαν πάνω του φωνάζοντας «δολοφόνε», με τους αστυνομικούς να τον σώζουν βάζοντάς τον και πάλι μέσα στο περιπολικό. Η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέλφια της Δώρας τον κυνηγούσαν ακόμα και όταν εκείνος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο της αστυνομίας, πετώντας του καφέδες και μπουκάλια με νερό...


Οργή από την αδελφή της Δώρας Ζέμπερη


Eξοργισμένο πλήθος περικύκλωσε το αυτοκίνητο που θα μετέφερε τον δολοφόνο πίσω στην ΓΑΔΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Ν. Θηβαίου και Γ. Πούλου με την Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου


Ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Νίκος Θηβαίος και η Δήμαρχος Λιβαδειάς, κα Γιώτα Πούλου συναντήθηκαν εχθές 7/11 με την Υπουργό Πολιτισμού, κα. Λυδιά Κονιόρδου.
Τα θέματα που έθεσε η Δήμαρχος Λιβαδειάς, μεταξύ άλλων, αφορούσαν την αξιοποίηση έργων ιστορικής διαδρομής του Δήμου Λεβαδέων, τη συντήρηση του Κάστρου της πόλης, την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαιρώνειας και την αξιοποίηση της Πινακοθήκης Λαζαρή.
Ο βουλευτής κ. Θηβαίος έθεσε επιπλέον το ζήτημα της επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών για τη θεσμική λειτουργία του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο.
Από την πλευρά της η Υπουργός, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού στις προσπάθειες για ανάδειξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Λιβαδειάς και γενικότερα της Βοιωτίας και αναγνώρισε την ιδιαίτερη σημασία των παραπάνω έργων, η οποία ξεπερνά τα όρια του Νομού.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η γιορτή των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ - Γιορτάζει η Αεροπορία



Τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων τιμά σήμερα, 8 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας.

Η λέξη Σύναξη ερμηνεύεται, σε σχέση με τη συγκεκριμένη εορτή, ως προσοχή, ομόνοια και ένωση, καθώς επίσης και σε ανάμνηση της αποστασίας του σατανά.

Κατά τον άγιο Δημήριο του Ρωστώφ, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τοποθετήσει τη «σύναξη» των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των «επουράνιων δυνάμεων» στις 8 Νοεμβρίου, για τον εξής λόγο:

Κατά το αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο, πρώτος μήνας του χρόνου ήταν ο Μάρτιος και ο Νοέμβριος ήταν ένατος (το λέει και τ' όνομά του, «ένατος» στα λατινικά). Επειδή οι άγγελοι διακρίνονται σε εννέα «τάγματα», η γιορτή τους τοποθετήθηκε τον ένατο μήνα.

Επειδή εξάλλου οι άγγελοι (όπως φαίνεται π.χ. στο Ματθ. 25, 31, και σε όλη την έκταση της Αποκάλυψης) θα συνοδεύσουν τον Ιησού Χριστό κατά τη δευτέρα παρουσία Του και θα συνεργαστούν ποικιλότροπα στην υπόθεση της σωτηρίας των ανθρώπων κατά την ανατολή της αιώνιας ημέρας, της «Όγδοης Ημέρας της Δημιουργίας», η γιορτή τους τοποθετήθηκε την όγδοη ημέρα του ένατου μήνα.

Τέλος, την ίδια μέρα, 8 Νοεμβρίου, γιορτάζεται και το όνομα Σταμάτης (αν και υπάρχει άγιος Σταμάτιος), σε ανάμνηση της παρέμβασης του αρχαγγέλου Μιχαήλ, που «σταμάτησε» την αποστασία των αγγέλων προς τον Εωσφόρο φωνάζοντας «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού» (ας σταθούμε σωστά, με συστολή απέναντι στο Θεό), ερχόμενος «εν τω μέσω του ουρανού».

Η γιορτή των αγγέλων δεν είναι «μνήμη», αφού δεν υπάρχει ημέρα κοίμησης στους αγγέλους, αλλά μόνο «σύναξη», δηλαδή συγκέντρωση των χριστιανών για να τους τιμήσουν.

Αλλά σήμερα γιορτάζει και η Πολεμική Αεροπορία και, όπως κάθε χρόνο, έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις αεροσκαφών και μέσων σε όλες τις μονάδες, επισκέψεις μαθητών λυκείων σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, πτήσεις αεροσκαφών πάνω από ακριτικές περιοχές, επιδείξεις των ομάδων αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος».

Σημειώνεται πως oι Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό σήμερα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θήβα η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα

  
Το Δήμο Θηβαίων επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής της με τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής  Υποστήριξης γυναικών θυμάτων Βίας. Το Συμβουλευτικό Κέντρο αρχικά εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια εγκρίθηκε η συνέχιση της λειτουργίας του από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Τη Γεν. Γραμματέα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και συνομίλησε μαζί της πριν την έναρξη της σύσκεψης.

H κα Κούβελα, ενημερώθηκε από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου για τη πορεία λειτουργίας του και τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η  ΓΓΙΦ  προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του συνεκτικού δικτύου Δομών  για την καταπολέμηση της βίας (24ωρη γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας της ΓΓΙΦ σε όλη τη χώρα), συμπληρώνοντας ότι οι υπηρεσίες του δικτύου στηρίζονται και διευρύνονται σε περισσότερες ευάλωτες ομάδες γυναικών, ενώ ενισχύεται με τις υπηρεσίες της εργασιακής συμβουλευτικής σε άνεργες γυναίκες.
Με το πέρας της σύσκεψης η κα Κούβελα επισκέφθηκε μαζί με τα  στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, το Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη των οργανισμών που βρίσκονται στο camp και να τους ενημερώσει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δικτύου Δομών της ΓΓΙΦ στις γυναίκες πρόσφυγες.

Στη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων συμμετείχαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων: Χαρούλα Κυριακάκη - Kοινωνιολόγος, Αριστέα Καραμήτρου - Ψυχολόγος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Αθλητισμού Βασιλική Αναστασίου, η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Θήβας και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δωροθέα Προκοπίου και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Ανάπτυξης – Προγραμματισμού – Οργάνωσης και Πληροφορικής - υπεύθυνη Ομάδας Διοίκησης Έργου του Συμβουλευτικού Κέντρου Χαρά Παπαθανασίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Μεγάλη απάτη με δόλωμα την ΔΕΗ

Μηνύματα μέσω e-mail ή sms, ακόμα και τηλεφωνήματα. Με αυτόν τον τρόπο «ψαρεύουν» τα υποψήφια θύματά τους οι απατεώνες που αποσπούν προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα από ανυποψίαστους πελάτες της ΔΕΗ.

Στο μήνυμα που έρχεται αναφέρεται ότι ο παραλήπτης έχει κερδίσει επιστροφή χρηματικού ποσού από την ΔΕΗ, καλώντας τον να συμπληρώσει τα στοιχεία του σε φόρμα, μέσω της οποίας θα πάρει το εν λόγω υποτιθέμενο ποσό.

Η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί τους καταναλωτές της να μην απαντούν σε τέτοιου είδους μηνύματα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, με τις οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιδράσετε αν λάβετε κάποιο τέτοιο μήνυμα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Για την ασφάλειά σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ηλεκτρονικής υποκλοπής προσωπικών στοιχείων των πελατών μας (Αριθμός ΑΦΜ, Αριθμός Ταυτότητας, Αριθμός Κάρτας, τριψήφιου Κωδικού Ασφαλείας), μέσω της αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων (phishing e-mails) για να σας χορηγηθεί δήθεν έκπτωση.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι αυτή η ενέργεια δεν έχει κανενός είδους έγκριση ή σχετική εξουσιοδότηση ή οποιαδήποτε άδεια παρεχόμενη από τη ΔΕΗ Α.Ε.

Σας εφιστούμε την προσοχή έτσι ώστε να μην επιλέγετε όποιο  σύνδεσμο σας προταθεί χωρίς έλεγχο, να μην συμπληρώνετε προσωπικά σας δεδομένα (για παράδειγμα τραπεζική κάρτα) ή να μοιραστείτε προτεινόμενους συνδέσμους με άλλες επαφές του υπολογιστή ή της φορητής συσκευής σας. Παρακαλούμε όπως αγνοείτε και διαγράφετε αμέσως τα ύποπτα μηνύματα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική πληρωμή του λογαριασμού με κάρτα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ Α.Ε. στο προστατευμένο περιβάλλον των Διατραπεζικών Συστημάτων Α.Ε. (ΔΙΑΣ Α.Ε.). Η ΔΕΗ Α.Ε. δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο, τηλεφωνικά ή μέσω e-mail, τα στοιχεία της κάρτας σας και τους μυστικούς κωδικούς σας. Για την επίσημη ενημέρωσή σας παρακαλούμε να παρακολουθείτε τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της εταιρείας μας στο διαδίκτυο https://www.dei.gr/ και στο twitter το https://twitter.com/dei_gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Βοιωτία σήμερα ο υπ. Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επισκέπτεται σήμερα

, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017,  τον Νομό Βοιωτίας.

–      Στις 14:45 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ορχομενού στο κτίριο του Δημαρχείου.

–      Στις 16:00 θα συναντηθεί με τους Δημάρχους του Νομού στο Δημαρχείο Λεβαδέων.

–     Στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ν.Ε. Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, με θέμα τις θεσμικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα- Τα σημαντικότερα γεγονότα της 8ης Νοεμβρίου


392: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Μέγας Θεοδόσιος, καταργεί με διάταγμά του την ειδωλολατρία και απαγορεύει την προσέλευση σε ειδωλολατρικούς ναούς. Ο Χριστιανισμός εδραιώνεται ως επίσημη θρησκεία και πνευματική αρχή στο ρωμαϊκό κράτος.

1620: Τριακονταετής Πόλεμος: Μάχη του Λευκού Όρους: Ο Φρεδερείκος Ε' του Παλατινάτου ηττάται από την Καθολική Συμμαχία υπό τον στρατηγό Τίλλυ. Μετά την ήττα, η Πράγα παύει να είναι η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, καθώς οι ηγεμόνες της Βοημίας χάνουν την εξουσία τους.

1793: Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό.

1864: Επανεκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ ο Αβραάμ Λίνκολν.

1892: Εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ για δεύτερη μη συνεχόμενη φορά ο Γκρόβερ Κλίβελαντ.

1895: Ο γερμανός φυσικός, Βίλχελμ Κόνραντ Ρέντγκεν, ανακαλύπτει τις ακτίνες Χ.

1901: Ευαγγελικά: Βίαιες συμπλοκές ξεσπούν στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική από τον Αλέξανδρο Πάλλη. Επέλαση του ιππικού εναντίον των φοιτητών, με 6 νεκρούς και 80 τραυματίες. Η Δημοτική θα αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους 75 χρόνια αργότερα.

1903: Δύο χρόνια μετά τα «Ευαγγελικά» ξεσπούν εκ νέου ταραχές, με αφορμή αυτή τη φορά την παράσταση του έργου «Ορέστεια» του Αισχύλου από το Βασιλικό Θέατρο, μεταφρασμένο στη δημοτική από τον καθηγητή Γ. Σωτηριάδη. Το αποτέλεσμα των συγκρούσεων είναι τρεις νεκροί και επτά τραυματίες.

1904: Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Θεόδωρος Ρούσβελτ κερδίζει άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο, με την υποστήριξη κυρίως των βόρειων και δυτικών πολιτειών.

1912: Α' Βαλκανικός Πόλεμος: Απελευθέρωση της Λέσβου. Μοίρα του στόλου, υπό τις διαταγές του ναύαρχου Κουντουριώτη καταλαμβάνει τη Μυτιλήνη. Η τουρκική φρουρά θα παραδοθεί μετά από μάχη στην Κλαπάδου. Το νησί έκτοτε θα παραμείνει ελληνικό.

1917: Ρωσική Επανάσταση: Στο Σμόλνι της Πετρούπολης συνέρχεται το 2ο Συνέδριο των Σοβιέτ. Το συμβούλιο των κομισάριων του λαού αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Ρωσίας, μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης.

1923: To «Πραξικόπημα της Μπυραρίας». Ως «Πραξικόπημα της Μπυραρίας» έμεινε στην ιστορία η προσπάθεια του Αδόλφου Χίτλερ να καταλάβει την εξουσία στη Γερμανία το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου 1923. Το πραξικόπημα απέτυχε παταγωδώς, αλλά έκανε γνωστό τον εμπνευστή του, τόσο εντός, όσο και εκτός Γερμανίας

1926: Ιδρύεται ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας ή ΑΠΟΕΛ.

1931: Κλείνει η Διώρυγα του Παναμά λόγω καθίζησης του εδάφους.

1932: Ο Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούσβελτ σημειώνει σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, σε βάρος του Χέρμπερτ Χούβερ.

1949: Ξεσπά στον Πειραιά επιδημία πολιομυελίτιδας. Κλείνουν όλα τα νηπιαγωγεία.

1960: Σε μια μάχη κυριολεκτικά σώμα με σώμα, ο Τζον Φ. Κένεντι κερδίζει το Ρίτσαρντ Νίξον και γίνεται ο νεότερος πρόεδρος των ΗΠΑ σε ηλικία 43 ετών.

1961: Ο αρχηγός της Ένωσης Κέντρου, Γεώργιος Παπανδρέου, κηρύττει τον Ανένδοτο Αγώνα καταγγέλλοντας βία και νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα.

1963: Στην Ελλάδα, ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση Κέντρου υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό και υπουργό Παιδείας.

1977: Ο Μανώλης Ανδρόνικος ανακαλύπτει τον τάφο του μακεδόνα βασιλιά Φίλιππου στη Βεργίνα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.

1988: Ο ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος, κερδίζει τον Μάικλ Δουκάκη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και εκλέγεται 41ος πρόεδρος.

1991: ΕΟΚ και Καναδάς επιβάλλουν οικονομικό εμπάργκο στη Γιουγκοσλαβία, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στα Βαλκάνια.

1992: Μεγάλη πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό Πήλιο, καταστρέφει 20.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

1993: Στη Σουηδία, πίνακες ζωγραφικής αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων «κάνουν φτερά» από το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Στοκχόλμης.

1995: Το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι και η Ελλάδα πήρε μέρος στη μοιρασιά των εδαφών και των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Πότσδαμ το 1945.

1996: Ένα λεπτό κίτρινο σουηδικό γραμματόσημο του 19ου αιώνα πωλείται σε δημοπρασία για 2,26 εκατομμύρια δολάρια και έτσι γίνεται το πολυτιμότερο γραμματόσημο στον κόσμο.

2002: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανοίγει τον δρόμο στις ΗΠΑ του Τζορτζ Μπους για επέμβαση στο Ιράκ.

2003: Το Ριάντ, της Σαουδικής Αραβίας συγκλονίζεται από πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας που αποδίδεται σε βομβιστές-καμικάζι μέλη της Αλ Κάιντα.
Διαβάστε Περισσότερα »

598 άτομα συνελήφθησαν μέσα σε ένα μήνα στη Στερεά Ελλάδα

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας


Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας:

α.
Συνελήφθησαν συνολικά πεντακόσια ενενήντα οκτώ (598) άτομα και ειδικότερα:

Έξι (6) άτομα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ένα (1) άτομο, για διάπραξη ληστείας.
Είκοσι δύο (22) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
Εβδομήντα εννέα (79) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Εκατόν σαράντα δύο (142) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
Είκοσι έξι (26) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
Εκατόν εβδομήντα ένα (171) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
Εννέα (9) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Εννέα (9) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορίας.
Επτά (7) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
Τριάντα ένα (31) άτομα, για παραεμπόριο.
Τριάντα πέντε (35) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων κ.λ.π.).
Πέντε (5) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
Ένα (1) άτομο, για εμπρησμό.
Ένα (1) άτομο, για αποπλάνηση παιδιών.
Ένα (1) άτομο, για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
Δύο (2) άτομα, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Ένα (1) άτομο, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ένα (1) άτομο, για υφαίρεση.
Ένα (1) άτομο, για εκβίαση.
Τέσσερα (4) άτομα, για απειλή.
Δύο (2) άτομα, για εξύβριση.
Πέντε (5) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
Ένα (1) άτομο, για ψευδή καταμήνυση.
Ένα (1) άτομο, για αντίσταση.
Δύο (2) άτομα, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Δύο (2) άτομα, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Τριάντα (30) άτομα, για επαιτεία.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

Δύο (2) απόπειρες ανθρωποκτονίας.
Μία (1) υπόθεση ληστείας.
Σαράντα μία (41) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
Ενενήντα πέντε (65) υποθέσεις ναρκωτικών.
Δώδεκα (12) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
Μία (1) απόπειρα κλοπής.
Τρεις (3) υποθέσεις απάτης.
Δύο (2) απόπειρες απάτης.
Εννέα (9) υποθέσεις παράβασης νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
Πέντε (5) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
Τρεις (3) υποθέσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Δύο (2) υποθέσεις επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

γ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

Κάνναβη: (2) κιλά & (152,5) γραμμάρια
Ηρωίνη: (31,97) γραμμάρια
Κοκαΐνη: (1,4) γραμμάρια
Ναρκωτικά δισκία: 111
Δενδρύλλια κάνναβης: 5
Ζυγαριές ακριβείας: 2
Τρίφτες κάνναβης: 1
Κυνηγετικά όπλα: 7
Μαχαίρια – σουγιάδες: 2
Τσεκούρια: 1
Πυροτεχνήματα: 339
Αδασμολόγητος καπνός: (73) κιλά & (799,38) γραμμάρια
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 13.326
Πλαστά χαρτονομίσματα: 405€
Χρηματικό ποσό: 12.250€
Οχήματα: 6
Κινητά τηλέφωνα: 10
Διαρρηκτικά εργαλεία
Προϊόντα κλοπής
Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά εννέα (9) κλεμμένα οχήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία στο Νότιο Αιγαίο μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και νεφώσεις με τοπικές βροχές στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε σήμερα Τετάρτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά, στην Κεντρική Μακεδονία και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων αναμένεται από τα δυτικά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 12 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 16 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 27 βαθμούς), 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία στο Νότιο Αιγαίο μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, με σταδιακή εξασθένηση.
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στα νότια νότιοι 4 με 6 στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Πρόγνωση καιρού: Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα; λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από τις απογευματινές ώρες στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΧΕΝ Θήβας συμμετέχει στην πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την επικύρωση της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

Η ΧΕΝ Θήβας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της ΧΕΝ Ελλάδος για συλλογή υπογραφών για την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και από την Ελλάδα.

Μια πρωτοβουλία της ΧΕΝ Ελλάδος για τη βία εναντίον γυναικών και παιδιών.Στόχος οι 25.000 υπογραφές μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, από όλα τα τοπικά της Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, άνδρες και γυναίκες να υπογράψουν το σχετικό ψήφισμα προκειμένου να ασκήσουν πίεση, ώστε η Ελλάδα να κυρώσει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών και παιδιών.
https://secure.avaaz.org/el/petition/To_Grafeio_Prothypoyrgoy_O_Proedros_tis_Voylis_Oi_Armodioi_Ypoyrgoi_Gynaikes_kai_Paidia_OHI_pia_thymata_VIAS/?copy&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-453460-To_Grafeio_Prothypoyrgoy_O_Proedros_tis_Voylis_Oi_Armodioi_Ypoyrgoi_Gynaikes_kai_Paidia_OHI_pia_thymata_VIAS&utm_term=noHash%2Bel

Το ψήφισμα με τις υπογραφές θα επιδοθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας Εναντίον των Γυναικών.

Το ψήφισμα της ΧΕΝ:

Η βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών συνεχίζει να υφίσταται παρά την ισχύουσα νομοθεσία σε όλες τις χώρες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες.Κρυφά ή φανερά, στην ιδιωτική ή τη δημόσια σφαίρα, οι αριθμοί είναι γνωστοί και οι στατιστικές αμείλικτες.

Η Ευρώπη αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Για το λόγο αυτό το 2011 στην Κωνσταντινούπολη 42 χώρες υπέγραψαν τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα πλαίσιο εναρμόνισης των εθνικών νομοθεσιών για την αποτελεσματικότερη πάταξη της βίας εναντίον των γυναικών (συμπεριλαμβανομένων των νέων γυναικών κάτω των 18 ετών) και των παιδιών.

Η χώρα μας υπέγραψε τη Σύμβαση αλλά ακόμα και σήμερα, 6 χρόνια μετά, η Βουλή των Ελλήνων δεν έχει κυρώσει αυτό το πλαίσιο. Δηλαδή, δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη να βελτιώσει τη νομοθεσία για να αποτραπεί η βία εναντίον των γυναικών.

Η ΧΕΝ Ελλάδος μαζί με τα 23 τοπικά της Κέντρα σε όλη την Ελλάδα βάζει στόχο να συγκεντρώσει άμεσα 25.000 υπογραφές ανδρών και γυναικών που θεωρούν ότι η βία εναντίον των γυναικών πρέπει να εξαλειφθεί από την ελληνική, αλλά και από κάθε άλλη κοινωνία.

Οι υπογραφές μας θα επιδοθούν στο γραφείο του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων Υπουργών για να πιέσουν για τη βελτίωση της νομοθεσίας, στις 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Εναντίον των Γυναικών.

Η ΧΕΝ εργάζεται για έναν κόσμο χωρίς βία και διακρίσεις.

Υπογράφουμε γιατί θέλουμε στην πράξη μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης.

Υπογράφουμε για να φέρει η Κυβέρνηση προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας



Εµεί̋ς οι κληρικοί τη̋ Ιερά̋ Μητροπόλεω̋ς Θηβών και Λεβαδεία̋ς που συγκεντρωθήκαµε σήµερα, ηµέρα Τρίτη 31η Οκτωβρίου του 2017 υπό την αιγίδα του Σεβασµιωτάτου Ποιµενάρχου µα̋ κ. Γεωργίου στο Κέντρο Επιµορφώσεω̋ς και Επικοινωνία̋ (Συνεδριακό Κέντρο) τη̋ Μητροπόλεώ̋ς µα̋ς στην Ευαγγελίστρια Αλιάρτου για την προγραµµατισµένη ετήσια Γενική Ιερατική Σύναξή µα̋, που έχει σκοπό τον προβληµατισµό πάνω σε επίκαιρα ποιµαντικά, πνευµατικά και κοινωνικά ζητήµατα, τον καλύτερο συντονισµό τη̋ διακονία̋ µα̋, την καθοδήγησή µα̋ από τον Επίσκοπο, την µεταξύ µα̋ επικοινωνία και τη λήψη συλλογικών αποφάσεων.
Εκφράζουµε την ανησυχία και αγωνία µα̋ για τη δυσµενή κατάσταση που επικρατεί εδώ και µια δεκαετία περίπου στην πατρίδα µα̋ σε πολλού̋ τοµεί̋ τη̋ δηµόσια̋ ζωή̋. ∆ιαβλέπουµε ότι η πνευµατική ατµόσφαιρα τη̋ εκκοσµίκευση̋ γενικεύεται και βαθαίνει καθηµερινά και καταγγέλλουµε την επιχειρούµενη συστηµατική προσπάθεια να εξοβελισθεί από τη δηµόσια ζωή κάθε έννοια ιερού και οσίου, να περιθωριοποιηθεί η ελληνορθόδοξη παράδοση και να αποδυναµωθεί ο θεσµό̋ τη̋ Εκκλησία̋, στο όνοµα µάλιστα τη̋ πολυπολιτισµικότητα̋ και δήθεν τη̋ ισότητα̋ των θρησκειών. Χαρακτηριστικό σύµπτωµα αυτή̋ τη̋ περιρρέουσα̋ πνευµατική̋ ατµόσφαιρα̋ είναι το όλο ζήτηµα που έχει τεθεί για το περιεχόµενο και το χαρακτήρα του µαθήµατο̋ των θρησκευτικών σε όλε̋ τι̋ βαθµίδε̋ τη̋ κρατική̋ εκπαίδευση̋. Καταγγέλλουµε ω̋ επιζήµια̋ για το µέλλον τη̋ πατρίδα̋ µα̋ την επιχειρούµενη αλλοίωση και υποβάθµιση του παραδοσιακού µαθήµατο̋ των θρησκευτικών σε δήθεν πλουραλιστικό µάθηµα θρησκειολογικού χαρακτήρα. Φοβούµαστε ότι η ηλικιακή ανωριµότητα και η γνωστική ικανότητα νεαρών παιδιών δεν επαρκεί για τα δεδοµένα ενό̋ τέτοιου ασαφού̋ χαρακτήρα και θολού περιεχοµένου µαθήµατο̋. Η αντικατάσταση των βιβλίων µε την παραδοσιακή µορφή από του̋ λεγόµενου̋ «θεµατικού̋ φακέλου̋» επιτείνει τη σύγχυση. Σαν υπεύθυνοι ποιµένε̋ γινόµαστε αποδέκτε̋ τη̋ ανησυχία̋ και του προβληµατισµού πολλών γονέων και κηδεµόνων µαθητών, οι οποίοι επιθυµούν να παραµείνουν τα θρησκευτικά στην Πρωτοβάθµια και ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση, µάθηµα που καλλιεργεί και ενισχύει την Ορθόδοξη Χριστιανική συνείδηση. Σ’ αυτό το πλαίσιο πολλοί γονεί̋ επέστρεψαν ω̋ απαράδεκτου̋ του̋ αντιπαιδαγωγικού̋ αυτού̋ φακέλου̋ που ίσω̋ εξυπηρετούν σκοπιµότητε̋. ∆ηλώνουµε την υποστήριξη και αλληλεγγύη µα̋ στου̋ γονεί̋ αυτού̋, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και επιθυµούν να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά του̋ µε βάση τι̋ αρχέ̋ και αξίε̋ τη̋ Ορθοδοξία̋ µα̋, που αποτελούν τα ασφαλή θεµέλια ελευθέρων πολιτών και ολοκληρωµένων πνευµατικών προσωπικοτήτων. Συµπαραστεκόµαστε επίση̋ ανεπιφύλακτα σε όλου̋ του̋ εκπαιδευτικού̋ λειτουργού̋, οι οποίοι µε ψυχή και επίγνωση αγωνίζονται στα σχολεία για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών µα̋ σύµφωνα µε τι̋ επιταγέ̋ τη̋ παιδαγωγική̋ επιστήµη̋, αλλά και του Ελληνικού Συντάγµατο̋ που ορίζει (άρθρο 16 παράγραφο̋ ζ) ότι το κράτο̋ αποσκοπεί µε την παρεχόµενη αγωγή στην ανάπτυξη όχι µόνο τη̋ εθνική̋ αλλά και τη̋ θρησκευτική̋ (δηλ. Ορθοδόξου) συνειδήσεω̋. Η δίκαιη απαίτησή µα̋ από την πολιτεία να ανταποκριθεί σωστά στι̋ υποχρεώσει̋ τη̋ για τη θρησκευτική αγωγή στα πλαίσια τη̋ σχολική̋ εκπαίδευση̋, διόλου δεν µα̋ απαλλάσσει από το δικό µα̋ αυτονόητο χρέο̋ για την ορθόδοξη κατήχηση των νέων και γενικά τον επανευαγγελισµό του λαού µα̋ στι̋ αλήθειε̋ τη̋ πίστεω̋. Εκφράζουµε απερίφραστα την αντίθεσή µα̋ στον ανήκουστο νόµο για την αλλαγή φύλου µε βάση τη βούληση του ατόµου και ανεξάρτητα από τα ανατοµικά του χαρακτηριστικά και οποιαδήποτε χρωµατοσωµικά δεδοµένα, σαν να αποτελούσε η ταυτότητα φύλου απλά ζήτηµα ατοµικού αυτοπροσδιορισµού που επικυρώνεται µε δικαστική απόφαση.
Ο απαράδεκτο̋ για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό αλλά και λογικό άνθρωπο αυτό̋ νόµο̋, το περιεχόµενο του οποίου συνιστά διαλεκτική σύνθεση τραγικότητα̋ και γελοιότητα̋, αποτελεί βόµβα στα θεµέλια τη̋ κοινωνία̋ και τη̋ οικογένεια̋, γιατί µε εγκληµατική επιπολαιότητα σε πείσµα κάθε επιστηµονική̋ (ιατρική̋, βιολογική̋, ψυχολογική̋) δεοντολογία̋ παρέχει θεσµική κάλυψη στη διαστροφή τη̋ εκ Θεού δεδοµένη̋ φυσιολογία̋ του ανθρώπου, όπω̋ µε σαφήνεια καταγράφεται στην Αγία Γραφή και στην διαχρονική πατερική σοφία «ἄρσεν καί θῆλυ ἐποίησεν αὐτού̋» (Γεν. ε΄, ζ). Έχουµε την υποψία και το φόβο ότι µε αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόµο̋ για διευκόλυνση «γάµων» οµοφυλοφίλων ζευγαριών και το χειρότερο για διευκόλυνση υιοθεσία̋ ανηλίκων τέκνων εκ µέρου̋ των ζευγαριών αυτών!
Αυτή η τραγελαφική πραγµατικότητα συνιστά υπονόµευση τη̋ παραδοσιακή̋ φυσιολογική̋ οικογένεια̋ και µέγιστο κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία και το µέλλον του έθνου̋ µα̋ και εντάσσεται σαφώ̋ µέσα στο σχεδιασµό σκοτεινών διεθνών κέντρων για την αποδόµηση και απαξίωση διαχρονικών αρχών πανανθρώπινη̋ σηµασία̋. ∆ιατηρούµε την µύχια ελπίδα ότι ο νόµο̋ αυτό̋, που είναι συγχρόνω̋ αντιχριστιανικό̋, αντεθνικό̋ και αντιεπιστηµονικό̋, µη δυνάµενο̋ να εφαρµοσθεί, θα παραµείνει ουσιαστικά αδρανή̋ και θα καταργηθεί εκ των πραγµάτων.
Σαν ποιµένε̋, υπεύθυνοι διάκονοι του Λόγου, θεωρούµε την Ελληνορθόδοξη παιδεία και την οικογένεια ω̋ ύψιστε̋ αξίε̋ και θεµελιώδη «ριζώµατα» του Γένου̋ µα̋. ∆ηλώνουµε την αµέριστη εµπιστοσύνη µα̋ στη νόµιµη και κανονική πνευµατική µα̋ Αρχή, την Ιερά Σύνοδο τη̋ Ιεραρχία̋ τη̋ Εκκλησία̋ τη̋ Ελλάδο̋ υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάση̋ Ελλάδο̋ κ.κ. Ιερωνύµου και προσευχόµαστε στον Αρχηγό τη̋ Πίστεώ̋ µα̋ς, τον Κύριο ηµών Ιησού Χριστό, δια πρεσβειών τη̋ Υπεραγία̋ Θεοτόκου και πάντων των Αγίων να δίδει φωτισµό και δύναµη σε όλου̋, ώστε να διαφυλάξουµε τα ιερά και τα όσια του ευσεβού̋ Γένου̋ µα̋.
Το ψήφισµα εγκρίθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία από του̋ συνέδρου̋ δι’ ανατάσεω̋ς τη̋ χειρό̋ς
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαίδευση προηγμένης οδήγησης για μοτοσυκλέτες στον Ορχομενό

Εκπαίδευση προηγμένης οδήγησης A' Επίπεδο στον Ορχομενό οργανώνει η Μοτολέσχη στις 25 και 26 Νοεμβρίου
Προηγμένη οδήγηση μοτοσυκλέτας (advance riding) είναι η ικανότητα να ελέγχεις τη θέση και την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας με ασφάλεια, συστηματικά και ομαλά, να αξιοποιείς τις οδικές και τις κυκλοφοριακές συνθήκες για να κινηθείς ανεμπόδιστα, με δεξιότητα και υπευθυνότητα. Αυτή η ικανότητα απαιτεί μια θετική, ευγενική συμπεριφορά και ένα υψηλό επίπεδο ικανότητας οδήγησης, το οποίο βασίζεται στη συγκέντρωση, στην αποτελεσματική παρατήρηση ολόγυρα, στην πρόβλεψη και στο σχεδιασμό. Επιπλέον, η ικανότητα αυτή πρέπει να συνδυάζεται με τον επιδέξιο χειρισμό της μοτοσυκλέτας: Η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι στη σωστή θέση στο δρόμο τη σωστή στιγμή, να κινείται με τη σωστή ταχύτητα, να έχει τη σωστή σχέση στο κιβώτιο και να είναι σε θέση να σταματήσει με ασφάλεια, πάντα στη δική της πλευρά του δρόμου και μέσα στην απόσταση που βλέπεις εμπρός ελεύθερη από εμπόδια.
«Μοτοθέσις»

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο τουρισμός της Στερεάς Ελλάδας και στο Λονδίνο


Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market» συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο ανάπτυξης της στρατηγικής της για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των τουριστικών υπηρεσιών της. Η παρουσία επιχειρηματιών από την Στερεά Ελλάδα, αποτελεί μέρος των συμμετοχών της Περιφέρειας σε ανάλογες διεθνείς εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Στο Λονδίνο, μαζί με τους επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού, μετέβη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είχε επαφές με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών πρακτορείων, δημοσιογράφους τουρισμού και επιχειρηματίες από άλλες χώρες.
Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για τον στόχο της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του τουρισμού και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την προώθηση των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας, των υπηρεσιών και των τουριστικών της υποδομών.

«Το ταξίδι μας σε όλο τον κόσμο φέρνει αποτέλεσμα και αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινότητα και τα στοιχεία. Αυτή η έκθεση προστίθεται στην μεγάλη λίστα των διεθνών εκθέσεων που έχουμε κάνει αισθητή την παρουσία μας για να προσελκύσουμε τουρίστες από παντού. Ο τουρισμός θέλει σχέδιο, συνεργασία και προβολή. Και στα τρία επίπεδα καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια. Καταφέραμε να είμαστε μία ομάδα με τους επιχειρηματίες του τουρισμού της Στερεάς Ελλάδας και να βγούμε μαζί στην διεθνή αγορά για να αποκτήσουμε το κομμάτι της πίτας που μας αναλογεί και, πιστέψτε με, η Στερεά Ελλάδα αξίζει να έχει το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτή την πίτα. Όχι γιατί το ζητάμε, αλλά γιατί το αξίζουμε. Έχει γίνει σκληρή και σοβαρή δουλειά από αυτή την ισχυρή ομάδα που δημιουργήσαμε που μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικούμε μέρος του πιο απαιτητικού τουρισμού, γιατί μπορούμε να το εξυπηρετήσουμε. Το ταξίδι συνεχίζεται» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η σύλληψη του δολοφόνου της Δώρας-Την σκότωσε για 25 ευρώ

Στα χέρια των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι από το πρωί της Τρίτης, 7 Νοεμβρίου, ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Σοκάρει η αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος την σκότωσε για 25 ευρώ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας, Απόστολος Λύτρας στον ΑΝΤ1. Μέσα στην τσάντα της είχει 5 ευρώ, ενώ για 20 ευρώ πούλησε το κινητό της αργότερα σε κατάστημα στην Ομόνοια.

«Ο δράστης ομολόγησε ότι η τσάντα της άτυχης Δώρας περιείχε μόλις 5 ευρώ και το κινητό της το πούλησε αντί 20 ευρώ», είπε συγκλονισμένος ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της άτυχης Δώρας. Πρόσθεσε πως στο διάστημα από την δολοφονία μέχρι σήμερα, δέχθηκε πάρα πολλά μηνύματα στο κινητό και το γραφείο του, τα οποία μετέφερε στην Αστυνομία και θεωρεί ότι συνέβαλλαν στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Παράλληλα, ο κ. Λύτρας στηλίτευσε τα δημοσιεύματα που στοχοποιούσαν τον πατέρα της Δώ​ρας ως δολοφόνο.

Αποκλειστικά πλάνα από τη στιγμή της σύλληψης του φερόμενου ως δολοφόνου της 32χρονης Δώρας, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως θα δείτε οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τον 58χρονο και του περνούν χειροπέδες.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε μια γειτονιά της Ριζούπολης, όπως βλέπετε στα αποκλειστικά πλάνα του Star.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ