Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

BINTEO-Μάγεψε τους κριτές του "The Voice Of Greece" ο Λιβαδείτης Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ



 Η φωνή του «μάγεψε»
Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο  Κωτσαδάμ από τη Λιβαδειά.
Τον απολαύσαμε στο σημερινό επεισόδιο του “The Voice” να μας ερμηνεύει το τραγούδι "Άτιμη καρδιά δίχως να ρωτήσεις δίνεις τα κλειδιά "

 Τον διεκδίκησαν έντονα  οι κριτές αλλά αυτός που τον έπεισε να τον ακολουθήσει και να τον εμπιστευτεί ήταν ο Κώστας Μαραβέγιας.

Ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ γεννήθηκε το 1979 στη Λιβαδειά.

Είναι αριστούχος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει φοιτήσει στη Σχολή Κινηματογράφου Κ.Ε.Α. Μπέλλου - Τμήμα Σκηνοθεσίας. Είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών, Ωδικής και Αρμονίας, έχει κάνει σπουδές βυζαντινής μουσικής και από το 1997 τραγουδάει σε μουσικές σκηνές. Εχει κάνει κλασικό χορό και τζαζ και εχει παρακολουθήσει μαθήματα στο «Broadway Dance Center» της Νέας Υόρκης. Είναι τελειόφοιτος στο τμήμα θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει τα πτυχία Ωδικής και Αρμονίας. Παρακολούθησε και μαθήματα αγιογραφίας.
Στην ως τώρα πορεία του έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες σε αξιόλογες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πεζογέφυρα και υπογειοποίηση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ. Σε καλό δρόμο η ασφάλεια του Σιδηροδρομικού δικτύου στην Αλίαρτο
Επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο μας
Σε συνέχεια της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κου Βούρδα,(Δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15-11-2017, στο Γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων, επίσκεψη  τεχνικού κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ συνοδευόμενο από το Βουλευτή κο Θηβαίο Νίκο, προκειμένου να δουν επιτόπου τα σημεία των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού Δικτύου, εντός της πόλης της Αλιάρτου.
Στους τεχνικούς εξηγήθηκε τόσο η αναγκαιότητα, όσο και η σπουδαιότητα των παρεμβάσεων οι οποίες πρέπει να είναι ταχύτατες.
Στην ενημέρωση που παρείχαν οι τεχνικοί στο Δήμαρχο και στον Βουλευτή, ανέφεραν ότι η διαδικασία της ανάθεσης της μελέτης εξελίσσεται γρήγορα και στο σχέδιο περιλαμβάνεται η  λειτουργική και αισθητική ανάπλαση του σιδηροδρομικού σταθμού, καθόσον το απαιτεί και η λειτουργία του προαστιακού που πρόκειται να ξεκινήσει, καθώς και η πεζογέφυρα, αλλά και η υπογειοποίηση του δρόμου της φυλασσόμενης διάβασης.
Η εκτίμηση είναι πως στο δεύτερο εξάμηνο του 2018,θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση το έργο.
  
Από το Γραφείο Ενημέρωσης του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Εθνικό πένθος για την τραγωδία στην Μάνδρα κήρυξε ο πρωθυπουργός

Εθνικό πένθος κήρυξε την Τετάρτη για τους νεκρούς από τις πλημμύρες στην Αττική ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια διαγγέλματος που πραγματοποίησε λίγο μετά τις 18.30.

«Η κήρυξη εθνικού πένθους αυτή την ώρα είναι τo λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εκφράζω βαθιά θλίψη και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε την πυροσβεστική για το έργο της και ευχήθηκε «κουράγιο» σε όσους συνεχίζουν τις προσπάθειες στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.
«Δεσμεύομαι ότι άμεσα θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί αλλά και μέτρα ομαλοποίησης στις περιοχές που έχουν πληγεί» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της».
Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 48 άτομα σε νομούς της Στερεάς

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (48) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.213) άτομα και (945) οχήματα, προσήχθησαν (86) άτομα και βεβαιώθηκαν (235) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (14-11-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.213) άτομα, εκ των οποίων (996) ημεδαποί και (217) αλλοδαποί, καθώς και (945) οχήματα.

Προσήχθησαν: (86) άτομα, εκ των οποίων (57) ημεδαποί και (29) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (48) άτομα, εκ των οποίων (28) ημεδαποί και (20) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(5) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(1) ημεδαπός, για κλοπή.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
(8) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(13) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
(4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(3) ημεδαποί, για επαιτεία.
(2) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

Ποσότητες ηρωίνης.
Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού.
(2) κυνηγετικά όπλα.
(31) φυσίγγια & (2) κάλυκες.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (298) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(235) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (68) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ και (151) λοιπές παραβάσεις.}
(5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(13) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
(1) παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.
(34) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(9) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ:15 οι νεκροί από την κακοκαιρία -Πνίγηκαν η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος



Σε Μάνδρα Αττικής και Νέα Πέραμο συνεχίζουν να μετρούν θύματα και πληγές από το καταστροφικό πέρασμα της θεομηνίας που έπληξε τις περιοχές σήμερα τα ξημερώματα, ενώ όσο πέφτει η νύχτα μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους.
Πνίγηκαν δέκα άντρες και πέντε γυναίκες - Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου - Δεκαεπτά τραυματίες, διασωληνωμένη μια γυναίκα 82 ετών
Στις περιοχές που χτύπησαν τα φυσικά φαινόμενα συνεχίζονται οι έρευνες για τα άτομα που αγνοούνται, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης κάποιων ζημιών, αλλά και εργασίες προστασίας από μία νέα νεροποντή. Η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει αρκετά, ωστόσο τα προβλήματα είναι τεράστια, ενώ πολλοί κάτοικοι δεν έχουν που να μείνουν τη νύχτα.

Την ίδια ώρα όμως τα δυσάρεστα νέα συνεχίζονται καθώς ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τους νεκρούς να είναι πλέον 15, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται. Την ίδια ώρα, 13 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.

Στις 17:15 έγινε γνωστό ότι ακόμη ένας άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός από εξωτερικό χώρο, στο 5ο-6ο χλμ. της Μάνδρας-Θηβών, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 15.

Στις 16:38 έγινε γνωστό από τη πυροσβεστική ότι ανασύρθηκαν δυο ακόμη νεκροί, ένας άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο σπιτιού στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου στην Μάνδρα και μια γυναίκα ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στη συμβολή των οδών Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, επίσης στη Μάνδρα.

Από τους 13 νεκρούς οι 10 είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες.

Στις 16:21 έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη άνδρας μεταφέρθηκε νεκρός στο Θριάσιο και στις 15:40 σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ  μια ακόμη γυναίκα.

Μια ώρα πριν, στο «Θριάσιο» είχε μεταφερθεί  νεκρός ένας ακόμη άνδρας, ενώ η πυροσβεστική ενημέρωνε για δυο ακόμη νεκρούς: «Νεκρός άνδρας #εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και νεκρή γυναίκα από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής».

Εντωμεταξύ, βρέθηκαν δύο σοροί στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.  Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωινή νεροποντή στη Νέα Πέραμο. Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν.
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η περιοχή της Μάνδρας:10 τραυματίες, η μια γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση

Την ίδια ώρα δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί με τραύματα, κατάγματα κ.λπ. και υποθερμία στο Θριάσιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μια γυναίκα είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση καθώς έχει διασωληνωθεί και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Μία γυναίκα έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στο Νοσοκομείο, άλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Τρεις οι αγνοούμενοι

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ηλικιωμένος, βρίσκεται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη και αυτή την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων.

Τα άλλα δύο άτομα είναι εγκλωβισμένα σε βενζινάδικο, στο 2ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθήνας-Θηβών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν έχουν τις αισθήσεις τους και ότι δεν απαντούν στις φωνές των πυροσβεστών. Το σημείο έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις στα προγράμματα Άθληση για Όλους του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα «Άθληση για Όλους»
 του Δήμου
Αλιάρτου – Θεσπιέων
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλλιέργεια και προαγωγή του πνεύματος του Αθλητισμού και του Πολιτισμού και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα υλοποιήσει Προγράμματα Άθληση για Όλους μεγάλης διάρκειας περιόδου 2017-2018. Στα Αθλητικά Προγράμματα που θα υλοποιήσει ο Δήμος μπορούν να  συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι (ενήλικες και παιδιά) ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των πολιτών, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η διέξοδος από τα καθημερινά προβλήματα, η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και η αναψυχή των αθλούμενων και εν τέλει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η άσκηση με συστηματική καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστικά κοινωνική επένδυση, γιατί συμβάλλει στην πρόληψη προβλημάτων υγείας και εκφυλιστικών τάσεων, στην αποτροπή από βλαπτικές συνήθειες και συμπεριφορές και γενικά σε μια καλύτερη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος.

Τα προγράμματα θα είναι δωρεάν και θα υλοποιούνται από Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν την φετινή χρονιά 2017-2018 είναι:
1) Παιδί και Αθλητισμός
2) Αθλητισμός & Γυναίκα
3) Άσκηση στην εφηβική ηλικία
4) Άθληση Νέων
5) Άσκηση σε κατηγορίες πληθυσμού

 Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση το αμέσως επόμενο διάστημα για τους χώρους και το πρόγραμμα εκγύμνασης.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, υποβάλλοντας τις αιτήσεις τους στην Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος Αλιάρτου ή στο Δημοτικό Κατάστημα Θεσπιέων καθημερινά 09:00 – 12:00 από 16/11/2017 έως 30/11/2017. Μαζί με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν Ιατρική Βεβαίωση που να βεβαιώνει την καλή κατάσταση της υγείας και την δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στην               κα Λέτη Μαρίνα στο τηλέφωνο: 22683-50.235 καθημερινά.

Σας περιμένουμε όλους στην μεγάλη μας ομάδα να γυμνάσουμε σώμα και πνεύμα.


Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας
Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού


Σχετικά αρχεία:
Αίτηση Ανηλίκων (word) / (pdf)
Αίτηση Ενηλίκων (word) / (pdf)
Διαβάστε Περισσότερα »

10 οι νεκροί από την κακοκαιρία -Πνίγηκαν η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τους νεκρούς να είναι πλέον δέκα, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται. Την ίδια ώρα, δέκα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.
Στις 14:47, σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν στους οκτώ, έξι άνδρες και δύο γυναίκες, ενώ λίγο αργότερα το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο μεταφέρθηκε νεκρός ένας ακόμη άνδρας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους εννιά.

Νωρίτερα, βρέθηκαν δύο σοροί στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, που ανέβασαν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών στους επτά. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωινή νεροποντή στη Νέα Πέραμο. Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν.

Την ίδια ώρα δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί με τραύματα, κατάγματα κ.λπ. και υποθερμία στο Θριάσιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μια γυναίκα είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση καθώς έχει διασωληνωθεί.

Από τους επτά νεκρούς οι πέντε έχουν βρεθεί στη θάλασσα, όπως προαναφέρθηκε, δύο στα σπίτια τους, δύο σε αυλές και ένα ακόμη άτομο στην εθνική οδό. Στο Θριάσειο έχουν μεταφερθεί έξι από τους επτά νεκρούς, μια γυναίκα 82 ετών και πέντε άνδρες ηλικίας (κατά προσέγγιση) 35, 45, 50, 60 και 70 ετών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ηλικιωμένος, βρίσκεται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη και αυτή την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων.

Τα άλλα δύο άτομα είναι εγκλωβισμένα σε βενζινάδικο, στο 2ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθήνας-Θηβών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν έχουν τις αισθήσεις τους και ότι δεν απαντούν στις φωνές των πυροσβεστών. Το σημείο έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν.


Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το πέμπτο θύμα ήταν μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην οδό Αίαντος στη Μάνδρα. Ο κ. Βασιλείου δήλωσε επίσης, μιλώντας στο στο Ραδιόφωνο 24/7, ότι και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12:15, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρέθηκε και τέταρτος νεκρός σε αύλειο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ Π.Ε.Ο. Μάνδρας - Θηβών.

Προηγουμένως είχε εντοπιστεί τρίτο άτομο νεκρό σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 4 ατόμων στην Π.Ε Βοιωτίας


Ανακοινώνεται η πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, συνολικά 4 εργατών για την κάλυψη κατεπειγουσών εκτάκτων και εποχικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Δ.Σ. στο Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Αλιάρτου

Σας ανακοινώνουμε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες μας.

Πρόεδρος : Νεοφωτίστου    Ευαγγελία

Αντιπρόεδρος : Ζυγογιάννης   Χρήστος

Ταμίας : Μελετίου  Κωνσταντίνα

Γραμματέας : Βουνάτσος    Νικόλαος

Μέλη :  Βέργου Γιόλα - Καρανάσου  Μαρία - Παλιογιάννης Δημήτριος


Με εκτίμηση η πρόεδρος


Νεοφωτίστου Ευαγγελία
Διαβάστε Περισσότερα »

Και νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού


Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Την Τετάρτη (15-11-2017), το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία. Τη νύχτα οι Σποράδες και η Εύβοια και πιθανόν κατά διαστήματα και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

2. Την Πέμπτη (16-11-2017), κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι δυτικές Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

3. Την Παρασκευή (17-11-2017), πιθανόν η ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο, (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας),οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας.

4. Το Σάββατο (18-11-2017), αρχικά όλη η χώρα εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά εκτός από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

5. Την Κυριακή (19-11-2017), πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη τραγωδία: Επτά οι νεκροί από την κακοκαιρία -Πνίγηκαν η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος-BINTEO

Ανεβαίνει ο ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έφθασαν τους επτά. Την ίδα ώρα οκτώ τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσειο νοσοκομείο. 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 12:40 μετέδωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους επτά. Μέχρι στιγμής, επισήμως, έχουν επιβεβαωθεί πέντε νεκροί, ενώ πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι επτά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, οι νεκροί είναι πέντε από τη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου. Το πέμπτο θύμα είναι μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην οδό Αίαντος στη Μάνδρα. Στην ίδια περιοχή σε ένα βενζινάδικο έχουν βρεθεί ακόμη δυο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12:15, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρέθηκε και τέταρτος νεκρός σε αύλειο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ Π.Ε.Ο. Μάνδρας - Θηβών.

Προηγουμένως είχε εντοπιστεί τρίτο άτομο νεκρό σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 65 ετών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμη γυναίκες από τη Μάνδρα έχουν μεταφερθεί με υποθερμία στο «Θριάσιο» νοσοκομείο και ένας ακόμη οδηγός βυτιοφόρου τραυματισμένος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα

Εντωμεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν η περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση. Στην περιοχή πρόκειται να μεταβεί ο ίδιος ο Ν. Τόσκας και ίσως κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ολόκληρο το βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων για την παραβατικότητα των Ρομά


Ένταση στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων,  η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου,για την εγκληματικότητα των Ρομά στη Θήβα.
Μέσα στην αίθουσα ήταν κάτοικοι του Πυριού, οι οποίοι ήρθαν σε έντονη φραστική αντιπαράθεση με δημοτικούς συμβούλους και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Θηβαίο.Στη συνέχεια, τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε.
Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,μέσα σε έξι μήνες κλείνει οριστικά ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ στη Θήβα
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα »

Η λάσπη και οι πλημμύρες σκέπασαν Νέα Πέραμο και Μάνδρα-ΒΙΝΤΕΟ


Σπίτια πλημμύρισαν και αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από την καταρρακτώδη βροχή - Στο 1,5 μέτρο έφτασε το νερό - Διεκόπη η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και στην Ελευσίνας - Θηβών, με προβλήματα η κίνηση στην νέα εθνική - Κλειστά σχολεία σήμερα - Κόπηκε στα δύο ο δρόμος πάνω από το «ρέμα του Γιώργη»
Πολύ σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα ξημερώματα την Νέα Πέραμο, την Μάνδρα και τα Μέγαρα, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να πλημμυρίσουν, οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, ακόμα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου. Οδηγοί αλλά και κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, καθώς τα ορμητικά νερά που φτάνουν σε ύψος και το 1,5 μέτρο δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω!

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από τις 3:30 τα ξημερώματα συνολικά 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ το μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε η νεροποντή που έπεσε περίπου στις 5:30 το πρωί. Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη, καθώς τα προβλήματα στην περιοχή είναι σημαντικά και οι άντρες της Πυροσβεστικής επιχειρούν έως αυτή την ώρα ώστε να απεγκλωβίσουν όσους παραμένουν μέσα στα σπίτια ή τα αυτοκίνητά τους και δεν μπορούν να βγουν.

Όπως δήλωσε πάντως η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, κανενός πολίτη η ζωή δεν κινδύνεψε, αν και η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μάνδρα και Νέα Πέραμος καλύφθηκαν από την λάσπη
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα από τη Δευτέρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ θα βρέχει και σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.  Το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.


Για σήμερα, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα με εξαίρεση τη Θράκη. Στη Θράκη και το Αιγαίο αναμένονται μόνο τοπικές βροχοπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα.

Πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Μακεδονία.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τυπικά ισχυρές στο ιόνιο και κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη νοτιά Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πλημμύρας στην παλαιά εθνική Ελευσίνας- Θήβας

Την
διακοπή κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας έχει προκαλέσει η καταρρακτώδης βροχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Μέχρι πριν από λίγο συνεχιζόταν η έντονη βροχόπτωση.

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιπατητική διαδρομή Λιβαδειάς για τον Νοέμβριο

Περιπατητική διαδρομή Λιβαδειάς Νοεμβρίου 2017

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων  ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι η περιπατητική διαδρομή για τον μήνα Νοέμβριο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. Θα περπατήσουμε την
Γαρδαβίτσα, το βουνό πάνω από την πόλη μας.  Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα μας στις 8.30 π.μ. από το χωματόδρομο που βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων και μετά μέσω Ευαγγελίστριας, Κρύας, σκαλάκια Αγίου Μηνά, Αγίου Ευθυμίου και Ευαγγελιστή Λουκά θα φτάσουμε στην κορυφή Γαρδαβίτσα (υψόμετρο 700 μέτρα). Θα φωτογραφήσουμε την πόλη από ψηλά και θα επιστρέψουμε από δασικό δρόμο – μονοπάτι, μέσω καταφυγίου Δασαρχείου στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Η διαδρομή θα είναι και μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τη διαδρομή του ορεινού αγώνα “Λέβαδος” Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 4:00 - 4.30 ώρες, βαθμός δυσκολίας, μέτρια, υψομετρική διαφορά 500 μέτρα. Ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976 332 156.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ