Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση της ύδρευσης στην Αλίαρτο-φωτο


Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση της ύδρευσης στην Αλίαρτο.
Έγινε η ανέλκυση της καμένης αντλίας ενώ στις 4.30 ήρθε η νέα αντλία και αυτή τη στιγμή γίνονται οι συνδέσεις για την καθέλκυση.




Διαβάστε Περισσότερα »

Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Λιβαδειά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, ημέρα  επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ομιλία – συζήτηση για την ζωή του αγωνιστή της εξέγερσης κατά της δικτατορίας δολοφονηθέντος από τα όργανα της Χούντας συμπατριώτη μας, από το Δίστομο, φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Καΐλη. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων, τον Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου και τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου.
Στον ίδιο χώρο, κατά το χρονικό διάστημα 10 – 17 Νοεμβρίου 2017,  λειτούργησε έκθεση με έργα του Γιάννη Καΐλη,  την οποία επισκέφθηκαν  περισσότεροι από 750 πολίτες και μαθητές από σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων. 
Επίσης, λίγο νωρίτερα στον Κινηματογράφο Φίλιππος πραγματοποιήθηκε η προβολή των ταινιών “Lidice”, η οποία απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείου και “Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα” που απευθύνονταν σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, με ελεύθερη είσοδο.  Τις ταινίες παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών.
Μετά την προβολή της ταινίας “Lidice” ακολούθησε ομιλία με τους μαθητές από τον σκηνοθέτη και ειδικό επικοινωνίας κ. Μάρκο Χαρίτο με θέμα “Η καταστροφή του  Lidice από τα ιστορικά γεγονότα στον κινηματογράφο”.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων, την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και το αρχείο Ιωάννη Ε Σταμούλη. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα 22 – 23 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 10:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων (Δωδεκανήσου 12), διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Στις 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 10:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων (Δωδεκανήσου 12), διανομή πορτοκαλιών στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Βασίλη Τόγια



Έχασε τη μάχη για τη ζωή η Ουρανία Τόγια 51 ετών,  σύζυγος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Βασίλη Τόγια.
Η Ράνια ήταν παντρεμένη με τον  Βασίλη Τόγια και μαζί απέκτησαν δύο  παιδιά.
Η κηδεία της Ράνιας  θα γίνει αύριο στις 4 το απόγευμα στην Καλλιθέα Αττικής.
Τα θερμά μας Συλλυπητήρια

Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρή χαλαζόπτωση στα Βάγια-Βίντεο


Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα Βάγια.
Από την σφοδρή χαλαζόπτωση καλύφθηκε ολόκληρο το οδόστρωμα από τους κρυστάλλους με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δρόμοι. Η χαλαζόπτωση ήταν έντονη και διήρκεσε αρκετή ώρα. Για την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν έχει προκληθεί ζημιά στις καλλιέργειες.
Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς για το Black Friday

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, πέρυσι δοκιμάστηκε για πρώτη φορά η –προερχόμενη από το εξωτερικό- καταναλωτική προωθητική ενέργεια, η επονομαζόμενη ως «Black Friday».  Σύμφωνα με αυτήν, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ, πραγματοποιούνται εκτεταμένες προσφορές προϊόντων, με ξεκίνημα για την χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο κυρίως σε κλάδους όπως τα ηλεκτρικά είδη και τα προϊόντα τεχνολογίας.  Είναι αλήθεια ότι η Black Friday, η οποία για φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή».  Σύμφωνα δε με την ειδική έρευνα του ΙΝΕΜΥ, η περυσινή δοκιμαστική εφαρμογή της αποδείχθηκε επιτυχημένη, καθώς συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και στην τόνωση της αγοράς, παρά την εγγύτητα που η συγκεκριμένη ημέρα έχει με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου.
Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους αλλά να το επιφυλάξουμε μόνοι μας και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.
Για όσους από εσάς τελικώς συμμετάσχουν στην προωθητική ενέργεια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες.  Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα. 
Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την Black Friday. 
Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.  Συγκεκριμένα, για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.  Εάν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.  Ταυτόχρονα με τα παραπάνω μπορεί να επιβάλλεται και αυτοτελές πρόστιμο 1.000 έως 3.000 € για κάθε μία από τις παραβάσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 78 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεότερη ανακοίνωση για την ύδρευση της Αλιάρτου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τους Δημότες, ότι η διαδικασία αντικατάστασης της αντλίας στη γεώτρηση που υδροδοτεί την Αλίαρτο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη (ώρα 10.45 π.μ.). Καθοδόν, από Θεσσαλονίκη  βρίσκεται η καινούργια αντλία ,ενώ σε λίγο ξεκινάει η ανέλκυση της καμένης (δεύτερη σε 3 ημέρες). Έχει τεθεί σε λειτουργία η εφεδρική γεώτρηση, η οποία όμως δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της πόλης. Ζητάμε την κατανόηση.
Θα σας κρατάμε ενήμερους με νεότερες  ανακοινώσεις
Γραφείο Ενημέρωσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση-Συζήτηση για την αναβάθμιση της Εμπορικής κίνησης της Αλιάρτου

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου σας προσκαλεί στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου,σήμερα στις 18:30 για να συζητήσουμε προτάσεις ενίσχυσης και αναβάθμισης της Εμπορικής κίνησης στη πόλη μας.

ΘΕΜΑ: Ειδική σήμανση αποσυμφόρησης του κεντρικού δρόμου και καθιέρωση προσωρινών θέσεων στάθμευσης για τους καταναλωτές.
Με τη συμμετοχή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων
Το Δ.Σ.
Εμπορικός  Σύλλογος  Αλιάρτου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεβαδέων προς το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το Δ.Σ του Γενικού
Νοσοκομείου Λιβαδειάς, που με απόφασή του, το Νοσοκομείο προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση στην Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Λεβαδέων 12 μερίδες φαγητού σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Η προσφορά αυτή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς είναι αξιέπαινη, καθώς αποδεικνύει ότι σε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία δοκιμαζόμαστε όλοι, το Νοσοκομείο δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη του. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 25 θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 17:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Π Ι Ν Α Κ Α Σ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ  21-11-2017 

1. Έγκριση για τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επί της από 25-5-2017 αγωγής του δεύτερου κατά του Δήμου Θηβαίων (σχετ. η υπ’αριθ. 504/2017 απόφαση της Οικον.Επιτροπής).

2. Ανάκληση της υπ’αριθ. 305/2016 Α.Δ.Σ. για τη συγκρότηση επιτροπής προκειμένου να επιχειρηθεί η συμβιβαστική επίλυση του θέματος μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. για την πρόσβαση των δημοτών στον αιγιαλό στην περιοχή ΝΟΥΣΑ Θίσβης Βοιωτίας και  λήψη απόφασης για την επέκταση – διαμόρφωση υφιστάμενου  δρόμου ώστε αυτός να  οδηγεί από τον όρμο του Αγ.Ιωάννη Θίσβης σε παρακείμενη παραλία στη θέση «Ντράσα», με χρηματοδότηση του έργου από τη ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. 

3. Έγκριση για τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στην Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ», έγκριση του καταστατικού αυτής και ορισμός εκπροσώπου στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

4. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου που θα συμμετέχουν στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2017 στα Ιωάννινα και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

5. Έκφραση γνώμης σχετικά με τη ΜΠΕ που αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των εργασιών βελτίωσης των κόμβων Καναβαρίου και Μιχαηλίδη, στα πλαίσια του έργου : «Αδειοδότηση των κόμβων Μαυρομματίου, Καναβαρίου & Μιχαηλίδη» στους Δήμους Αλιάρτου και Θηβαίων Ν.Βοιωτίας.

6. Έγκριση για την αύξηση επιχορήγησης του Δήμου προς το ΝΠΔΔ Δημοτικός  Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.),  για την κάλυψη δικαστικών αποφάσεων.(Σχετ. η υπ’αριθ. 177/2017 απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΘ).

7. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση της χρήσης των καταστημάτων 9 και 19 της Δημοτικής Αγοράς  στη ΔΗΚΕΘ,  για την εγκατάσταση των γραφείων της Δ/νσης Οικον. Υπηρεσιών της Επιχείρησης, μετά από σχετικό αίτημα της τελευταίας.

8. Ορισμός αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους Κων/νας Γκιόκα.

9. Ορισμός δύο (2) δημοτικών συμβούλων ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Κληροδότημα Αφων ΣΤΑΜΑΤΗ».

10. Λήψη απόφασης για τη διοργάνωση εκδήλωσης βράβευσης επιτυχόντων μαθητών Δήμου Θηβαίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017, έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεση σχετικής πίστωσης.

11. Λήψη απόφασης για εορταστικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και διάθεση σχετικών πιστώσεων.

12. Λήψη απόφασης για την απευθείας εκμίσθωση του καταστήματος Ν.34 στη Δημοτική Αγορά.

13. Διαγραφή ποσού 93,84€ από τους χρηματικούς καταλόγους ΒΑΓ2010/81, ΒΑΓ11, ΒΑΓ10, 23%ΒΑΓ10, 23%11Β, που αφορούν κατανάλωση ύδρευσης Δ.Ε. Βαγίων του κ. Τσαραμπάρη Θεόδωρου του Κων/νου.

14. Διαγραφή ποσού 263,72€ από τους χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης Βαγίων ετών 2008-2015 που αφορούν «Κατανάλωση Ύδρευσης Δ.Ε. Βαγίων» του κ. Παπαργυρίου Γεωργίου του Ιωάννη.

15. Διαγραφή ποσού 582,60€ από τους χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης Βαγίων ετών 2009-2015 που αφορούν «Κατανάλωση Ύδρευσης Δ.Ε. Βαγίων» του κ. Βόκαλη Χαράλαμπου του Ανδρέα με ΑΦΜ 039431480.

16. Διαγραφή ποσού 22,72€ από τους χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης Βαγίων έτους 1/11/2014 έως 31/12/2015 που αφορά κατανάλωση ύδρευσης Δ.Ε. Βαγίων της κ. Μποτσαράκη Γεωργίας.
17. Διαγραφή ποσού 134,04€ από τους χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης Βαγίων ετών 2010-2012 που αφορούν κατανάλωση ύδρευσης Δ.Ε. Βαγίων του κ. Σταμάτη Δημητρίου του Ιωάννη.

18. Διαγραφή οφειλών  από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης της Δ.Ε. Πλαταιών του Δ.Θηβαίων, ποσού 96,05€  στο όνομα Χαλκιά Κων/να του Θεμιστοκλή και ποσού 14,24€ στο όνομα Στοιχειού Καλομοίρα του Παντελή.

19. Διαγραφή οφειλών από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης της Δ.Ε. Πλαταιών του Δ.Θηβαίων. 

20. Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου : «Κατασκευή παιδικής χαράς Κεντρικής πλατείας Δήμου Θηβαίων».

21. Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και επιλογή του τρόπου ανάθεσης για το έργο : «Δημοτική οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θίσβης».

22. Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου : «Βελτίωση και αναβάθμιση Κεντρικής Πλατείας Τ.Κ. Μελισσοχωρίου του Δήμου Θηβαίων».

23. Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου γηπέδου τένις στην Τ.Κ. Ξηρονομής».

24. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου : «Διαμόρφωση χώρου για στέγαση Κέντρου Κοινότητας και Κέντρου Ένταξης Μεταναστών».

25. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση 3ης παράτασης περαίωσης των εργασιών του έργου : «Βελτίωση κτιρίου για δημιουργία χώρου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Τ.Κ. Ελλοπίας του Δ.Θηβαίων».



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 20ης Νοεμβρίου

284: Μετά τη δολοφονία του αυτοκράτορα Νουμεριανού, οι στρατηγοί ανακηρύσσουν αυτοκράτορα της Ρώμης το Διοκλητιανό.

1820: Μία λευκή φάλαινα 80 τόνων επιτίθεται κατά του φαλαινοθηρικού πλοίου Έσεξ, 2.000 ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Νοτίου Αμερικής. Από τα είκοσι άτομα που μπαίνουν στις τρεις βάρκες του πλοίου μόνο οκτώ θα επιζήσουν τελικά. Το επεισόδιο θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ, Μόμπι Ντικ.

1873: Η Βούδα και η Πέστη, που τις χωρίζει ο ποταμός Δούναβης, ενώνονται και δημιουργούν την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη.

1910: Ξεσπά η Μεξικανική Επανάσταση, ενάντια στον πρόεδρο Πορφύριο Ντιάζ, υπό την ηγεσία του Φρανσίσκο Μαντέρο.

1912: Β' Βαλκανικός Πόλεμος: Συνάπτεται δεκαπενθήμερη ανακωχή στο Μπαχτσέκιοϊ της Τσατάλτζας, μεταξύ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Βουλγαρίας, η οποία εκπροσωπεί και τις κυβερνήσεις της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Έτσι, μόνο η Ελλάδα συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

1917: Η Ουκρανία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από τη Ρωσία.

1922: Ιδρύονται συνοικισμοί σε ολόκληρη την Ελλάδα για τη στέγαση των προσφύγων. Την ίδια μέρα ξεκινά στην Ελβετία η Διεθνής Συνδιάσκεψη της Λωζάνης, που θα λύσει τις διαφορές ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις και την Τουρκία, μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Συνθήκη της Λωζάνης θα υπογραφεί στις 24 Ιουλίου 1923.

1923: Ο Αμερικανός Γκάρετ Μόργκαν πατεντάρει το φωτεινό σηματοδότη.

1931: Το ισπανικό Κοινοβούλιο κατηγορεί τον βασιλιά Αλφόνσο ΙΓ' για εσχάτη προδοσία και παραβίαση του Συντάγματος της χώρας.

1933: Θεμελιώνεται το νέο μέγαρο της Τράπεζας της Ελλάδας, σε οικόπεδό της επί της οδού Πανεπιστημίου.

1945: Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο για εγκλήματα πολέμου.

1947: Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', τότε διάδοχος-πριγκίπισσα, παντρεύεται τον Φίλιππο Μαουντμπάντεν, δούκα του Εδιμβούργου, στο Αββαείο του Ουεστμινστερ στο Λονδίνο, πέντε χρόνια πριν ανέβει στο θρόνο της Βρετανίας.

1952: Το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο γίνεται μουσείο.

1959: Υπογράφεται στον ΟΗΕ η Διακήρυξη για τα δικαιώματα του παιδιού.

1962: Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι βεβαιώνεται ότι η ΕΣΣΔ έχει απομακρύνει όλους τους πυραύλους της από την Κούβα και διατάζει τη διακοπή του αποκλεισμού του νησιού από τις ΗΠΑ, που διήρκεσε ένα μήνα.

1964: Το Βατικανό αθωώνει τους Εβραίους από την ενοχή για τη σταύρωση του Ιησού.

1974: Σημειώνεται το πρώτο δυστύχημα με αεροσκάφος τύπου Boeing 747. Ανήκει στη γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa και συντρίβεται στο Ναϊρόμπι της Κένυας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 59 άτομα.

1977: Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις δεύτερες εκλογές της μεταπολίτευσης, με ποσοστό 41,85%. Το ΠΑΣΟΚ καθίσταται αξιωματική αντιπολίτευση με το 25,33% των ψήφων.

1979: Ένοπλοι μουσουλμάνοι καταλαμβάνουν τη Μέκκα και κρατούν ομήρους 6.000 πιστούς για δύο εβδομάδες. Η τελική επίθεση απελευθέρωσης των ομήρων θα γίνει από δυνάμεις του Πακιστάν με την υποστήριξη Γάλλων κομάντο. Θα επακολουθήσει ένα μακελειό όπου θα βρουν το θάνατο 377 άνθρωποι και θα τραυματιστούν 600.

1990: Δολοφονική απόπειρα από τη 17Ν με εκτόξευση ρουκετών κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη σημειώνεται στη Νέα Ερυθραία. Το τεθωρακισμένο αυτοκίνητο του επιχειρηματία, του σώζει τη ζωή. Ο ίδιος στην κατάθεσή του, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρξαν πολιτικά κίνητρα στην επίθεση εναντίον του ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους επεχείρησε να τον σκοτώσει η «17N».

1995: Ο Ανδρέας Παπανδρέου εισάγεται εσπευσμένα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

2003: Στην Κωνσταντινούπολη, άλλα 27 άτομα βρίσκουν τραγικό θάνατο και πάλι από παγιδευμένα αυτοκίνητα, που εκρήγνυνται έξω από το βρετανικό προξενείο και τη βρετανικών συμφερόντων τράπεζα HSBC. Η πρώτη επίθεση είχε γίνει πριν από πέντε μέρες, στις συναγωγές Νέβε Σαλόμ και Μπεθ Ισραέλ, με αποτέλεσμα το θάνατο 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Την ευθύνη για τις δύο διπλές επιθέσεις αναλαμβάνει τουρκική ισλαμική οργάνωση για λογαριασμό και της Αλ Κάιντα. Την ίδια μέρα, συλλαμβάνεται ο γνωστός τραγουδιστής Μάικλ Τζάκσον, με την κατηγόρια της αποπλάνησης ανηλίκου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Με την αποψινή εκλογή της Φώφης Γεννηματά ως Επικεφαλής του Νέου Πολιτικού Φορέα της Προοδευτικής Παράταξης  ολοκληρώθηκε η πρώτη πράξη για την συγκρότηση της. Επί  περισσότερο από 80 ημέρες μετείχαμε σε ένα πρωτόγνωρο, ρηξικέλευθο και συνάμα συναρπαστικό εγχείρημα πολιτικής συμμετοχής.
Στην Στερεά Ελλάδα στις 12 Νοέμβρη 8.569 προοδευτικοί πολίτες έδωσαν το παρόν και έγιναν πρωταγωνιστές και συνιδρυτές της παράταξης. Σήμερα, στις 19 Νοέμβρη 2017, 6.824 προοδευτικοί πολίτες ξαναέδωσαν το παρόν ανεβάζοντας το ποσοστό συμμετοχής   στο 79, 63%, δηλαδή πάνω από το εθνικό ποσοστό συμμετοχής  γεγονός που  διατυπώνει το δυναμικό παρόν της Στερεάς Ελλάδας στην αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής καταγράφονται στους πιο απομακρυσμένους και λιγότερο προσβάσιμους νομούς, στην Φωκίδα με ποσοστό 87,70% και στην Ευρυτανία με ποσοστό 83,95%. Στην Εύβοια το ποσοστό ανήλθε στο  78,89%, στην Βοιωτία 78,59% και στην Φθιώτιδα 78,03%.
Τα τελικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι :
Φώφη  Γεννηματά 4.328 ψήφοι ποσοστό 64,17%
Νίκος Ανδρουλάκης  2.414, ποσοστό 35,83%

Ως εκπρόσωπος της διοργανώτριας Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασι΄ν και Δεοντολογίας, της υπό τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο Επιτροπής, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέλω να ευχαριστήσω θερμα τους Υπευθύνους των Νομών, τον Γιώργο Μουλκιώτη, τον Απόστολο Καραχάλιο, τον Θωμά Στάϊκο, τον Βασίλη Καραμπά, τον Γιώργο Μπαντούνα, τον Κωστα Γκιζίμη, την Βάσω Νταντάκου, αλλά και τον Φώτη Παπαευσταθίου, και τον Χρήστο Τσαμαντάνη  για την συνεργασία και την αποτελεσματική δουλειά τους που έφερε αυτό το περίφημο οργανωτικό αποτέλεσμα. Θέλω και εκ μέρους τους να ευχαριστήσω τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Εμπιστοσύνης, τους εκπροσώπους των Υποψηφίων, τους Υπευθύνους των Εκλογικών Κέντρων και τους Εθελοντές και χειριστές που στελέχωσαν τις Εφορευτικές Επιτροπές. Περίπου 300 άνθρωποι αφιέρωσαν τον χρόνο και την ενεργητικότητα τους για να οργανώσουμε τις εκλογές στην Στερεά Ελλάδα. Τα καταφέρανε περίφημα.
Τέλος ευχαριστώ θερμά τους εκπροσώπους των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την κάλυψη των διαδικασιών και την προβολή του εγχειρήματος καθώς και τις Δημοτικές και όχι μόνο Αρχές που μας φιλοξένησαν στους χώρους τους.
Ζήσαμε μία συναρπαστική πολιτική εμπειρία. Με την ίδια αφοσίωση καλούμαστε πλέον ως ενεργοί προοδευτικοί πολίτες να είμαστε παρόντες, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές στην αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης. Στις μέρες που θα έρθουν απαίτηση και προσδοκία είναι η διοργάνωση ενός ουσιαστικού, ανοικτού και δυναμικού πολιτικού διαλόγου για τα μεγάλα διακυβεύματα της παράταξης. Ο δρόμος είναι μπροστά μας και πρέπει να τον χαράξουμε.

Ο Εκπρόσωπος της ΑΕΔΔ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Λιβαδειά-Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ώρα 6:30 μ.μ.: Πολυαρχιερατικός Εσπερινός

Τρίτη 21 Νοεμβρίου, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος-Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία – ώρα 11:00 π.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Εισοδίων της Θεοτόκου
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται σήμερα Δευτέρα. Παράλλαηλα αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά (κυρίως πάνω από 700 μετρά). Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου (κυρίως πάνω από 700 μετρά). Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το βράδυ βελτίωση.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί 5 με 6, βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ βελτίωση.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά του νομού. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και πιθανώς έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κατεπείγουσα ανακοίνωση για την ύδρευση στην Αλίαρτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με χτεσινή μας ανακοίνωση (Σάββατο 18-11-2017), ενημερώσαμε τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου ,ότι αντικαταστάθηκε η υποβρύχια αντλία της γεώτρησης που υδροδoτεί την Αλίαρτο (θέση Μύλος), η οποία σταμάτησε να λειτουργεί μετά από πτώση κεραυνού. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με την εφεδρική ,επισκευασμένη, αντλία που τοποθετήθηκε στη γεώτρηση.
Ωστόσο σήμερα το απόγευμα (19-11-2017),η εφεδρική αντλία που τοποθετήθηκε χτες, παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία της και κατά συνέπεια η υδροδότηση της πόλης. Οι λόγοι της ζημιάς είναι προς το παρόν άγνωστοι.
Ενημερώνουμε τους Δημότες ότι το πρωί θα γίνει, με εντατικές εργασίες, τοποθέτηση καινούργιας αντλίας για να λυθεί το πρόβλημα. Ζητούμε την κατανόηση. Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με ευθύνη του Δήμου. Ο Δήμος ενεργεί άμεσα  για την επίλυσή του ,όμως το μέγεθος της βλάβης και των υλικών και του εξοπλισμού που χρειάζονται, απαιτούν υπομονή από όλους μας.
Θα σας κρατάμε ενήμερους με συνεχείς ανακοινώσεις

Γραφείο Ενημέρωσης Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Κεντροαριστερά: Νίκη της Φώφης Γεννηματά -Δείτε live τα αποτελέσματα

Με ποσοστό 56,97%, έναντι 43,03% του Νίκου Ανδρουλάκη, η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα στην Κενροαριστερά.

Αυτό έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος και αφορά το 89% των ψήφων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο καθηγητής, «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά».

Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται σ΄ όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο ευρωβουλευτής, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά τη ροή της ψηφοφορίας

Την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνεχάρησαν ήδη οι: Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θανάσης θεοχαρόπουλος, καθώς και οι συνυποψήφιοί της στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ