Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

"Τα Παιδιά της Κατοχής" Σαββατοκύριακο στο Κινηματοθέατρο Μαυρομματίου



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο -Έκκληση βοήθειας από τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας ''Ο Ευκλείδης''

Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας ''Ο Ευκλείδης''

Ευχαριστήριο -Έκκληση βοήθειας
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ "αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους με κάθε τρόπο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του Συλλόγου για παροχή βοήθειας στους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις πλημμύρες. Ήδη το πρώτο φορτίο έφυγε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και παραδόθηκε μέσω του Δ.Σ του ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδας & Νήσων στους Δήμους Μάνδρας & Ελευσίνας.Η προσπάθειά μας συνεχίζεται για το 2ο φορτίο την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.
Είδη άμεσης αναγκης:Νερά -ψωμί -παιδικές τροφές -γαλατα παιδικά & εβαπορέ-φρυγανιές-κουλούρια-κάλτσες-παπούτσια-γαλότσες
Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοικτά Τετάρτη - Πέμπτη Παρασκευή 7:00-9:00 το απόγευμα και Σάββατο 5:00-9:00
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ενορία του Λεονταρίου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

Ο Πολιτιστικός - Χορευτικός σύλλογος Λεονταρίου σε συνεργασία με την Ενορία μας έως το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 θα συγκεντρώσει για τους πληγέντες αδελφούς της Μάνδρας Αττικής, είδη πρώτης ανάγκης, ξηρά τροφή και νερό.
Μπορείτε να τα φέρετε στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία την Παρασκευή και ώρα: 4.00 - 5.15 μ.μ. & το Σάββατο 7.00 - 10.00 π.μ.
Παρακαλούμε να κάνετε ότι μπορείτε δυνατό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Διεκδικούμε την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας


Τα σημαντικά προβλήματα που ανακύπτουν από την ενδεχόμενη αλλαγή του εκπαιδευτικού χάρτη των Ανώτατων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας συζητήθηκαν σήμερα στη Λαμία, σε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να διαμορφωθεί κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια, με δεδομένο ότι είναι η μοναδική από τις 13 που δεν διαθέτει πανεπιστήμιο.

Όλοι οι φορείς εξέφρασαν την αναγκαιότητα να ανοίξει ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Στην αναγκαιότητα για την δημιουργία πανεπιστημίου στην Περιφέρεια αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, αναλύοντας συνοπτικά του λόγους και τους άξονες με τους οποίους το πανεπιστήμιο θα αποτελέσει, από τη μία πλευρά, λύση σε πολλά προβλήματα της κρίσης και από την άλλη, μοχλό ανάπτυξης και προόδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τον σχεδιασμό για την σύνδεση του πανεπιστημίου με την καινοτομία, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, αλλά και με την αντιμετώπιση του φαινομένου της μετανάστευσης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, της φτώχιας, της ανεργίας και των ανισοτήτων.

«Η εξέλιξη και ο εκσυγχρονισμός είναι μονόδρομος» είπε χαρακτηριστικά κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης που επισήμανε ότι η εκπαίδευση θα έπρεπε να επανοικοδομηθεί στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας με το ΤΕΙ, των τμημάτων του Πανεπιστημίου, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, τη Βιομηχανική Ζώνη, την Αγροδιατροφή, τον Πολιτισμό και τους φυσικούς πόρους.

Μάλιστα τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της, αξιοποιώντας όλα τα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη του Πανεπιστημίου και των υποδομών του.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ όλων των φορέων και επισήμανε:

«Την ώρα που φεύγουν παιδιά ελληνικών οικογενειών για ξένα πανεπιστήμια, εμείς, αντί να τους δίνουμε διέξοδο να σπουδάσουν εδώ, στον τόπο τους, τους στεκόμαστε στον σταθμό και τους κουνάμε το μαντήλι ή, ακόμη χειρότερα, τα παροτρύνουμε να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η μεγαλύτερη επένδυση μίας χώρας είναι αυτή που στηρίζεται στο ανθρώπινο κεφάλαιο και δυστυχώς η Στερεά Ελλάδα είναι η μοναδική περιφέρεια που δεν της επιτρέπεται να επενδύσει. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να μην μας μετακυλήσει το κόστος της προχειρότητας και των αποσπασματικών αποφάσεων και να αντιληφθεί το κέρδος για όλη τη χώρα από τον σχεδιασμό μίας πολιτικής που θα μετατρέψει την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση σε εργαλεία ώθησης και απεμπλοκής από την οικονομική κρίση. Κάθε μέρα δίνουμε την δική μας μάχη εδώ στην Στερεά για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Σε αυτή την προσπάθεια, αν δεν θέλουν να μας βοηθήσουν, ας μη βάζουν εμπόδια».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ




« Κάθε απαγόρευση προσπαθεί να καλύψει μια αποτυχία να εκπαιδεύσουμε »

Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» έχει ως ιδρυτικό φορέα την Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε. - www.motoe.gr) και τις Λέσχες της. Το Ινστιτούτο είναι φορέας κατάρτισης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν το οδικό περιβάλλον και τη θέση του μοτοσυκλετιστή σ΄αυτό.
Αποσκοπεί στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή και των άλλων καθημερινών χρηστών του δρόμου.
Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας, μετά από έρευνα και εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα τελευταία 15 χρόνια, επέλεξε ως φορέα τεχνογνωσίας και πιστοποίησης τη Βρεταννική Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (RoSPA – The Royal Society for the Prevention of Accidents - www.rospa.com), το σημαντικότερο φορέα στην πρόληψη των ατυχημάτων στη Μεγ. Βρεταννία και έναν από τους καλύτερους παγκοσμίως.
Το Ινστιτούτο, με την ενεργή στήριξη της ΜΟΤΟΕ και των ενδιαφερομένων Λεσχών της, αναπτύσσει σε όλη τη χώρα, μέσω πιστοποιημένων παρατηρητών εκπαίδευσης, δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης.
Η δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας  απευθύνεται  στους νέους ηλικίας 14-17 ετών που πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης. Σκοπό έχει να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές,  βλέπουμε τη μοστοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που τη χρησιμοποιούμε. 
Η δράση εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας απευθύνεται  σε κάθε  μοτοσυκλετιστή,  ο οποίος  επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του. Περι-λαμβάνει προσωπική αξιολόγηση  του τρόπου που ήδη  ο ενδιαφερόμενος οδηγεί, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και επιθυμεί να λύσει. Εφόσον ο μοτοσυκλετιστής το επιθυμεί, μπορεί να μετέχει στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Οι οργανωμένοι μοτοσυκλετιστές δεν εγκαταλείπουν την προσπάθειά τους για ασφαλέστερους δρόμους και το κάνουν προσφέροντας ενημέρωση και εκπαίδευση. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η αντίληψη των εύκολων απαγορεύσεων και των υψηλών προστίμων αλλά κάθε απαγόρευση προσπαθεί να καλύψει μια αποτυχία εκπαίδευσης. Οι πιο πάνω δράσεις γίνονται συγχρόνως στα περισσότερα μέρη της χώρας μας.
 H ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ (ΜΟΤ.ΟΡ.) συμμετέχει ενεργά στις δράσεις αυτές διαθέτοντας πιστοποιημένους παρατηρητές εκπαίδευσης και καλεί τους φορείς και τους μοτοσυκλετιστές που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας (Πληροφορίες: Τηλ: 6906107973 & 6973944709, email: motorxomenos@yahoo.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

1η Αμφικτυονία Φυσικών Επιστημών « Η φυσική μαγεύει την Βοιωτία»

Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο

1η Αμφικτυονία Φυσικών Επιστημών « Η φυσική μαγεύει την Βοιωτία»


Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν τριήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο  1η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ» το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Αντίκυρα – Παραλία Διστόμου στις 24,25 και 26 Νοεμβρίου 2017
Το συνέδριο επιδιώκει να καταγράψει την τρέχουσα επιστημονική γνώση για την γένεση την  πρόληψη και αντιμετώπιση των σεισμών και να τη μετατρέψει σε χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο δράσης επιστημονικών, πολιτικών, και  κρατικών  φορέων.
Τα παραπάνω θα παρουσιαστούν και θα υποστηριχθούν κατά την διάρκεια του συνεδρίου με συμμετοχή ακαδημαϊκών, ολυμπιονικών, καθηγητών και μαθητών καθώς θα παρουσιασθούν «καινοτόμες» και πρωτότυπες ιδέες και εργασίες της μαθητικής  κοινότητας
Παράλληλα επιδίωξη του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της Πολιτισμικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής, η προβολή  των τουριστικών  και ιστορικών σημείων καθώς και η βιομηχανική και τεχνολογική ζωή.
Θα υπάρξει ποικιλία επισκέψεων και περιηγήσεων που θα περιλαμβάνουν το Μουσείο του Διστόμου, την περιοχή της Αράχοβας, το εργοστάσιο Αλουμινίου της Ελλάδος και έκθεση ζωγραφικής.
Στόχος μας είναι η διοργάνωση Αμφικτιονιών Φυσικών Επιστημών να γίνει θεσμός και να αποτελέσει σύνδεσμο της Γνώσης με την Ζωή και της Επιστήμης  με την Καινοτομία.

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος του συνεδρίου
Δρ. Κούτσικος Ηλίας
Φυσικός-Γεωφυσικός, Διευθυντής Λυκείου, Καθηγητής Ε.Κ.Δ.Δ.Α  (π. Πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου)   eliaskoutsikos@gmail.com    6944710106


Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 
 Ευάγγελος Μαυραγάνης
bagelismav@gmail.com      6974747048
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 30 Νοεμβρίου η ρύθμιση 100 δόσεων για οφειλές στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων οφειλών έως 100 δόσεις

Σε εφαρμογή του νόμου 4483/2017 και σύμφωνα με το άρθρο 52 παράγραφος 1, η Διεύθυνση Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων καλεί τους οφειλέτες του Δήμου σε ρύθμιση του συνόλου των οφειλών τους που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος (έως και 30-09-2017).
 Στη ρύθμιση της παραγράφου 1 μπορούν, επίσης, να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:
α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών, γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα.
 Με την υπαγωγή στη ρύθμιση σύμφωνα με το νόμο προβλέπεται απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, σε ποσοστό από 50% έως και 100% ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.
 Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου ήτοι το αργότερο έως 30-11-2017.
 Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 52 του Ν. 4483/2017 η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής σε αυτήν και οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης.
 Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης (πλην της τελευταίας) δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων (Λ. Αθηνών - Αλίαρτος (Δημαρχιακό κατάστημα, ισόγειο), εργάσιμες ημέρες από 08:00 έως 15:00 ή στα τηλ. 22683-50224 , 22683-50219, 22683-50221

Διεύθυνση Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών
 Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η πρωτεύουσα της Βοιωτίας και Αρχόντισσα της Ρούμελης, η Λιβαδειά-Φωτογραφίες

 Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας

Την 21η Νοεμβρίου εορτάζει η πρωτεύουσα της Βοιωτίας και Αρχόντισσα της Ρούμελης, η Λιβαδειά, με τον Μητροπολιτικό της Ναό που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Το εσπέρας της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, των Θεοφιλεστάτων  Επισκόπων Ανδίδων κ. Χριστοφόρου, Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην σύντομη προσλαλιά του ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, υγιεινά και σωτήρια και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τους αγίους Αρχιερείς για την σεπτή παρουσία τους στην τοπική μας πανήγυρη.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο έργο της σωτηρίας των ανθρώπων από τον Θεό, το προοίμιο του οποίου είναι η Είσοδος της Παναγίας στα Άγια των Αγίων του Ναού.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 50 έτη δημιουργικής ιερατικής διακονίας, τα περισσότερα από τα οποία διηκόνησε στην Τοπική μας Εκκλησία. Ανέφερε πως στην εκκλησιαστική και στην κοινωνική ζωή της Βοιωτίας υπάρχει έντονη η προσωπική σφραγίδα του ευλογημένου περάσματος του Μακαριωτάτου. Και ευχήθηκε  στον Μακαριώτατο δύναμη, υγεία, και μακροημέρευση προσφέροντάς του, επί τη συμπληρώσει χρυσού ιωβηλαίου ιερωσύνης, το μετάλλιο με τον Παντοκράτορα της Μονής του Οσίου Λουκά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο για τις προσευχές του και για την συνέχιση του έργου του και εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι τέτοιες μέρες πριν πενήντα χρόνια οδήγησε τα βήματά του σε αυτόν τον χώρο και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε  τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέος,  ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στο Θεομητορικό γεγονός και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας πριν την λιτανεία ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην εορτή της Τοπικής μας Εκκλησίας καθώς και όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της Λιβαδειάς, με την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και με την συμμετοχή των αρχόντων και πλήθους κόσμου.

Στις ακολουθίες έψαλε η βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεώς μας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας κ. Ηλία Στάθη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση για τους μελισσοκόμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
ανακοινώνει τα ακόλουθα που αφορούν τους μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
1. Όλοι οι μελισσοκόμοι κάτοχοι μελισσοκομικών βιβλιαρίων πρέπει να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση κυψελών διαχείμασης στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων  το αργότερο μέχρι την 20/01/2018.
Η αίτηση – δήλωση κυψελών διαχείμασης είναι υποχρεωτική για όλους τους μελισσοκόμους ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στα επιδοτούμενα μελισσοκομικά προγράμματα. Εξαιρούνται οι μελισσοκόμοι οι οποίοι διαθέτουν θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο από 1/9/2017 μέχρι 31/12/2017.
2. Έχει ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση μετακινήσεων» και 3.2 Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας  για το έτος 2018.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας (Πήλικα 28 - Τ.Κ. 34100 - Χαλκίδα) το αργότερο μέχρι την 20/01/2018.
Απαραίτητο δικαιολογητικό για τη συμμετοχή στα προγράμματα, είναι η αίτηση -δήλωση κυψελών διαχείμασης
Δράση 3.1:  Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (αντικατάσταση κυψελών)
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 δηλωμένων μελισσοσμηνών
Δικαιολογητικά
Φωτ/φο θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου
Φωτ/φο αίτησης δήλωσης διαχείμασης.
Φωτ/φο πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης
Τα παραστατικά αγοράς κυψελών γίνονται δεκτά με ημερομηνία έκδοσης από 1/8/2017 έως 20/05/2018.
Δράση 3.2. Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας (Δαπάνη μετακίνησης)
Δικαιούχοι είναι οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων ΟΓΑ, οι οποίοι είναι κάτοχοι τουλάχιστον 110 δηλωμένων παραγωγικών μελισσοσμηνών και με ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 ευρώ.

Δικαιολογητικά:
Φωτ/φο θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου
Φωτ/φο δήλωσης κυψελών διαχείμασης
Φωτ/φο πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης
Βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
Φωτ/φο άδειας κυκλοφορίας ΦΙΧ αυτοκινήτου
Φωτ/φο της πιο πρόσφατης πράξης διοικητικού  προσδιορισμού φόρου
Φωτ/φο της πρώτης σελίδας  και της θεώρησης  θεώρησης βιβλιαρίου ΟΓΑ(συνταξιούχοι ΟΓΑ)
Οι μετακινήσεις είναι επιλέξιμες και ενισχύονται όταν πραγματοποιούνται κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση έως και την 30η Ιουνίου 2018 .
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις  Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ή στο Κέντρο Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας – Διεύθυνση : Πήλικα 28 - Τ.Κ. 34100 - Χαλκίδα. Τηλέφωνα: 22210-20507, 6937041616, 6936638493  & e-mail : meli37@otenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας απευθύνει ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων


Ανοιχτή πρόσκληση αλληλεγγύης στους πληγέντες της Μάνδρας
από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, απευθύνει ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία  συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, για τους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής.
Ειδικότερα, ο Δήμος για την ανακούφιση των πληγέντων από βασικά είδη, ξεκινάει από αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, να συγκεντρώνει :
Είδη υγιεινής: χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες για μωρά και ηλικιωμένους, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, αφρόλουτρα κλπ.
Απολυμαντικά είδη βασικής καθαριότητας (χλωρίνες- απορρυπαντικά) κλπ.
Είδη ρουχισμού-κουβέρτες-σεντόνια-υπνόσακοι-κάλτσες-εσώρουχα κλπ.
Είδη διατροφής: γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, μακαρόνια, όσπρια, νερά, χυμοί,  μπισκότα, παιδικές τροφές κλπ
Φάρμακα: παυσίπονα κλπ
Στους εξής χώρους:
Γραφείο Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου (δίπλα στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου)
 Καθημερινά 10:00 π.μ. -12:00μ.μ. και 5:00 μ.μ – 7:00 μ.μ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976907614
Δημοτικό Κατάστημα Θεσπιέων :
Καθημερινά 09:00 π.μ. – 2:30 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22623-50507
Όποιοι αδυνατούν να μεταβούν στα ανωτέρω σημεία μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του Δήμου 22683-50211 / 22683-50235 προκειμένου να τα παραλάβει ο Δήμος.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων καλεί όλους τους δημότες, συλλόγους, σχολεία και φορείς που επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια και να συνδράμουν στους πληγέντες.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π. Ντασιώτης



Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική Εκδήλωση στην Αλίαρτο για το πρόγραμμα CLLD LEADER


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- 4ο & 5ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας


Ο Δήμος Θηβαίων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο, διοργανώνει άμεσα συγκέντρωση των ακόλουθων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας, κατοίκους του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας.
Μετά από επικοινωνία με τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, υπάρχει ανάγκη για τα ακόλουθα είδη:

1. Νερά εμφιαλωμένα
2. Γάλατα εβαπορέ
3. Τρόφιμα μακράς διάρκειας
4. Κλινοσκεπάσματα ( κουβέρτες-παπλώματα-σεντόνια)

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο χώρο της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων (Πελοπίδου και Αγγελίδη, Θήβα), το οποίο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 08:00 έως 16:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2262350603 & 2262028613.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα στη Λιβαδειά για την ανακύκλωση στα σχολεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

“ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”



8:45 – 9:00 Προσέλευση – εγγραφές

9:00 – 9:30 Έναρξη – χαιρετισμοί

9:30 – 9:45 Παρουσίαση δράσεων από μαθητές και εκπαιδευτικούς των
νηπιαγωγείων
                             
9:45 – 10:45 Παρουσίαση με θέμα: “ Ιδέες και δράσεις για φύση χωρίς
σκουπίδια αλλά και με ανθρώπινες αξίες”

Ομιλήτριες:

Μαρία Ρουσσομουστακάκη, Διδάκτωρ Βιολογίας, συνταξιούχος
Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας
Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)

Αλεξάνδρα Τσίγκου, Δασκάλα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής
Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Αττικής
                         
Παναγούλα Σιόλα, Εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Δικτύου “Φύση χωρίς σκουπίδια”

10:45 – 11:00 Διάλειμμα

11:00 - 13:00 Παρουσίαση δράσεων από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία)

13:00 – 13:30 Παρουσίαση δράσεων από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια - Λύκεια)

13:30 – 14:00 Τοποθετήσεις - συζήτηση


Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Μέρισμα: Ώρα… για ταμείο -Πού θα κάνετε αίτηση (πίνακες)


Το τελικό κείμενο του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος και άλλες διατάξεις.» όπως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με τις τελικές διορθώσεις και αλλαγές.


Στο τελικό κείμενο έχουν συμπεριληφθεί όλες οι νομοτεχνικές βελτιώσεις σύμφωνα με τις οποίες ορίζεται ότι ως «ευάλωτο νοικοκυριό» νοείται το σύνολο των προσώπων που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων ατόμων.

Ο υπολογισμός του Κοινωνικού Μερίσματος γίνεται με βάση την ακίνητη περιουσία, τις καταθέσεις ενώ υπολογίζεται όχι στη βάση του πραγματικού, αλλά του τεκμαρτού εισοδήματος.

Τα γενικά ποσά που ισχύουν

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό
Ετήσιο εισόδημα Ποσό κοινωνικού μερίσματος
Έως 3.000 ευρώ 450 ευρώ
3.001 ως 6.000 ευρώ 350 ευρώ
6.001 ως 9.000 ευρώ 250 ευρώ

Ζευγάρι χωρίς παιδιά
Ετήσιο εισόδημα Ποσό κοινωνικού μερίσματος
 Έως 4.500 ευρώ 675
 4.501 ως 9.000 ευρώ 525
 9.001 ως 13.500 ευρώ 375

Ζευγάρι με ένα παιδί
Ετήσιο εισόδημα Ποσό κοινωνικού μερίσματος
 Έως 5.250 ευρώ 787,5 ευρώ
 5.251 ως 10.500 ευρώ 612,5 ευρώ
 10.501 ως 15.750 ευρώ 437,5 ευρώ

Ζευγάρι με δύο παιδιά
Ετήσιο εισόδημα Ποσό κοινωνικού μερίσματος
 Έως 6.000 ευρώ 900 ευρώ
 6.001 ως 12.000 ευρώ 700 ευρώ
 12.001 ως 18.000 ευρώ 500 ευρώ

Όταν όμως μπαίνει στη… μέση το τεκμαρτό εισόδημα τα πράγματα αλλάζουν.

Για παράδειγμα, ένας άγαμος χωρίς παιδιά με ετήσιο πραγματικό εισόδημα 3.000 δικαιούται από το κοινωνικό μέρισμα 450 ευρώ.

Στην περίπτωση όμως που έχει ένα σπίτι 50 τετραγωνικών στο όνομά του θα προστεθεί τεκμήριο 2.000 ευρώ και έτσι το ποσό θα υπολογιστεί με βάση εισόδημα 5.000 ευρώ. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός να λάβει ποσό 350 ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα. Θα χάσει δηλαδή 100 ευρώ.

Οι φιλοξενούμενοι

Όταν υπάρχουν φιλοξενούμενοι, το ποσό του κοινωνικού μερίσματος θα υπολογίζεται στο σύνολο των μελών, το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε ολόκληρη την οικογένεια συνολικά και όχι ξεχωριστά σε κάθε δικαιούχο.

Έτσι θα υπολογιστεί το συνολικό εισόδημα όλων των μελών και μαζί οι καταθέσεις και η ακίνητη περιουσία και έτσι θα προκύψει το ποσό του βοηθήματος, το οποίο φυσικά και θα είναι μικρότερο σε σχέση με το ποσό που θα λάμβαναν τα μέλη της οικογένειας ξεχωριστά.

Για παράδειγμα εάν υπάρχουν φιλοξενούμενοι τα ποσά συνυπολογίζονται. Δηλαδή εάν ένα ζευγάρι συνταξιούχων μένει στο ίδιο σπίτι με το γιο και τη νύφη τους θεωρούνται έγγαμοι χωρίς παιδιά και δύο φιλοξενούμενους. Τα κριτήρια για του Κοινωνικού Μερίσματος καθορίζονται ως εξής:
Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα Κοινωνικό Μέρισμα
 Έως 7.500 ευρώ 1.125 ευρώ
 Από 7.501 έως 15.000 ευρώ 875 ευρώ
 Από 15.001 έως 22.500 ευρώ 625 ευρώ
Κριτήριο ακίνητης περιουσίας 165.000 ευρώ
Κριτήριο καταθέσεων 22.500 ευρώ

Εάν πάλι ένα ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί μένει στο σπίτι με ένα ενήλικο παιδί που έχει κάποιο εισόδημα μπαίνει στην κατηγορία έγγαμοι με ένα παιδί και έναν φιλοξενούμενο και τα εισοδηματικά κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:
Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα Κοινωνικό Μέρισμα
 Έως 6.750 ευρώ 1.012,5 ευρώ
 Από 6.751 ως 13.500 ευρώ 787,5 ευρώ
 Από 13.501 ως 20.250 ευρώ 562,5 ευρώ
Κριτήριο ακίνητης περιουσίας 165.000 ευρώ
Κριτήριο καταθέσεων 20.250 ευρώ

Εάν ένα ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί διαμένει στο ίδιο σπίτι με δυο ενήλικα παιδιά με εισόδημα ή δυο γονείς συνταξιούχους μπαίνει στην κατηγορία έγγαμοι με ένα παιδί και δύο φιλοξενούμενους και τα εισοδηματικά κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:
Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα Κοινωνικό Μέρισμα
 Έως 8.250 ευρώ 1.237,5 ευρώ
 Από 8.251 ως 16.500 ευρώ 962,5 ευρώ
 Από 16.501 ως 24.750 ευρώ 687,5 ευρώ
Κριτήριο ακίνητης περιουσίας 180.000 ευρώ
Κριτήριο καταθέσεων 24.750 ευρώ

Άγαμες ή διαζευγμένες μητέρες

Όταν πρόκειται για μητέρες ένα παιδί οι οποίες είτε είναι ανύπανδρες είτε είναι διαζευγμένες μπαίνει όριο ακίνητης περιουσίας στα 135.000 ευρώ, αλλά και όριο σε πιθανές καταθέσεις στα 11.250 ευρώ.

Πόσα χρήματα δικαιούνται άγαμες ή διαζευγμένες μητέρες με ένα παιδί
Ετήσιο εισόδημα Ποσό Κοινωνικού Μερίσματος
Έως 3.750 ευρώ 562,5 ευρώ
Από 3.751 ως 7.500 ευρώ 437,5 ευρώ
Από 7.501 ως 11.250 ευρώ 313,5 ευρώ

Άγαμες ή διαζευγμένες μητέρες με δύο παιδιά
Ετήσιο εισόδημα Ποσό Κοινωνικού Μερίσματος
Έως 4.500 ευρώ 675 ευρώ
Από 4.501 ως 9.000 ευρώ 525 ευρώ
Από 9.001 ευρώ ως 13.500 ευρώ 375 ευρώ

Για τις μητέρες δύο παιδιών που είναι άγαμες ή διαζευγμένες το όριο ακίνητης περιουσίας μπαίνει στις 150.000 ευρώ ενώ το όριο καταθέσεων στα 13.500 ευρώ.

Άγαμες ή διαζευγμένες μητέρες με τρία παιδιά
Ετήσιο εισόδημα Ποσό Κοινωνικού Μερίσματος
Ως 5.250 ευρώ 787,5 ευρώ
Από 5.251 ως 10.500 ευρώ 612,5 ευρώ
Από 10.501 ως 15.750 ευρώ 473,5 ευρώ

Το όριο ακίνητης περιουσίας για τις άγαμες ή διαζευγμένες μητέρες με τρία παιδιά μπαίνει στις 165.000 ευρώ ενώ το όριο καταθέσεων στα 15.750 ευρώ.

Η αίτηση για το μέρισμα

Για την αίτηση οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος θα πρέπει να μπουν στην σελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία.





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ


Συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων στο localit.gr ενόψει του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Το φετινό συνέδριό της ΚΕΔΕ βρίσκει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση: την αλλαγή του Καλλικράτη και την προώθηση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Με βάση αυτή την πρόκληση, ποιος είναι κατά τη γνώμη σας ο οδικός χάρτης που πρέπει να χαράξει το συνέδριο και εν γένει η Αυτοδιοίκηση;

Το συνέδριο της ΚΕΔΕ πρέπει να συμβάλει στη χάραξη του οδικού χάρτη βιώσιμης ανάπτυξης των Δήμων, αποτυπώνοντας τα προβλήματα και τις αδυναμίες της Αυτοδιοίκησης, τις απειλές και τους κινδύνους από το εξωτερικό περιβάλλον, προτάσσοντας παράλληλα τις δυνατότητές της, που είναι πολλές,  αλλά και την αξιοποίηση των ευκαιριών,  ώστε να θέσει τις βάσεις και τους στόχους για μία νέα Αυτοδιοίκηση, πλησιέστερη στον πολίτη, αποτελεσματική, τεχνολογικά άρτια, κοινωνική, αξιόπιστη, συνεργατική και ευέλικτη.  Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο και ιδιαίτερα σημαντικό για τη βιωσιμότητα της Αυτοδιοίκησης καθώς επίκεινται η μεταρρύθμιση. Οφείλει αυτό το Συνέδριο να καταθέσει προτάσεις και λύσεις βέλτιστης πρακτικής με αναπτυξιακούς όρους και να στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για έναρξη πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου για «τα του οίκου μας».

Κομβικό σημείο για το μέλλον και το νέο ρόλο που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί η δρομολογούμενη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που τη διέπει. Ποιες αλλαγές θεωρείτε καθοριστικές, ούτως ώστε να μπορούν οι δήμοι να αποφασίζουν για το μέλλον των τοπικών τους κοινωνιών, την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, για βιώσιμες και έξυπνες πόλεις, για τη διασφάλιση της διαφάνειας, για τη μεταρρύθμιση του κράτους και της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Το νέο θεσμικό πλαίσιο πρέπει να δίνει έμφαση και να ενισχύει τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού έχει υποστεί αλλεπάλληλες και σημαντικές περικοπές πόρων. Αφενός επιβάλλεται να τις αποδοθούν το σύνολο των πόρων που προβλέπονται από τον 3852/10, τα παρακρατηθέντα 2010-2016, οι πόροι που αφαιρέθηκαν ( φόρος ζύθου, τέλη χρήσης βοσκοτόπων κα),  αφετέρου πρέπει να προβλεφτούν  νέοι τρόποι χρηματοδότησης (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, δημιουργία Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος  για ΟΤΑ κα.) και ανακατανομή πόρων και  αρμοδιοτήτων με βάση τις  ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε Δήμου.

Το νέο μοντέλο της Αυτοδιοίκησης πρέπει, επίσης, να διασφαλίζει τη διατήρηση των κοινωνικών δομών και τη δημιουργία νέων από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους,  να ενισχύει τη διαφάνεια, με περιορισμό όμως της πληθώρας ελεγκτικών μηχανισμών και την αντικατάστασή τους από εσωτερικούς, να υιοθετεί μία σύγχρονη πολιτική για το ανθρώπινο δυναμικό των ΟΤΑ, το οποίο πρέπει υποχρεωτικά να εκπαιδεύεται συνεχώς, να αξιολογείται με ειδικό σύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης, να εργάζεται με τις βέλτιστες συνθήκες εργασίας αλλά και να μην μετακινείται χωρίς την υποχρεωτική σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων.

Ακόμα, πρέπει να ισχύει η εντοπιότητα στις πάσης φύσεως προσλήψεις, είναι μέτρο που θα συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη μέσω της μείωση της τοπικής ανεργίας.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει επαναφορά του Ειδικού Γραμματέα Δημάρχου και επαναφορά των Ειδικών Συνεργατών/Συμβούλων σε αντιστοιχία με τους Αντιδημάρχους. Οι Δήμαρχοι χρειαζόμαστε τους ειδικούς, επιστημονικούς συνεργάτες/συμβούλους δεδομένου ότι  είναι εξειδικευμένοι σε συγκεκριμένα θέματα/τομείς της αυτοδιοίκησης και συμβάλλουν στην ομαλή διεκπεραίωση ενεργειών, μιας και υπάρχει έλλειψη προσωπικού ή πολλές φορές το ήδη υπάρχουν προσωπικό δεν είναι εξειδικευμένο.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι μία από τις αλλαγές του Καλλικράτη, αφορά στην εφαρμογή της απλής αναλογικής από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Αντιθέτως η θέση της ΚΕΔΕ είναι ότι πρώτα πρέπει να μεταρρυθμιστεί το κράτος και μετά να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή εκλογικού συστήματος. Ποια είναι η δική σας θέση;

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα οδηγήσει τους Δήμους σε ακυβερνησία και σε περισσότερα προβλήματα. Συμφωνώ με τη θέση της ΚΕΔΕ ότι πρώτα πρέπει να μεταρρυθμιστεί το κράτος και μετά να ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού συστήματος και προσθέτω ότι πρέπει και να ολοκληρωθεί πρώτα και η μεταρρύθμιση στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης.

Ένα από τα βασικά αιτήματα που προβάλει η Αυτοδιοίκηση σήμερα είναι να της δοθεί η δυνατότητα να συμβάλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας, την επιστροφή της κοινωνίας στην κανονικότητα, και τον επαναπατρισμό των νέων που «έδιωξε» η κρίση. Με ποιον τρόπο και ποια εργαλεία θεωρείτε ότι μπορούν να στηριχθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες των δήμων σήμερα;

Η αναγκαιότητα για αειφόρο ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας  αφορά και την  Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία οφείλει και πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο σε θέματα που άπτονται του σχεδιασμού και της ανάπτυξης, με στόχο τη βελτιστοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ωφελειών, που απορρέουν από αυτόν. Οι αναπτυξιακές δυνατότητες των Δήμων μπορούν να στηριχθούν μέσα από την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ ( αναφέρθηκα σε προηγούμενη ερώτηση) αλλά και από την άμεση πρόσβαση των Δήμων στο ΕΣΠΑ και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και την αξιοποίησή τους στο μέγιστο βαθμό για έργα με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία υποδομών και γενικά έργα που συμβάλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον, ευκαιρίες και δικαιοσύνη.

Είναι γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην  οκταετία της κρίσης υπέστη πρωτοφανείς περικοπές των εσόδων της, ενώ και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει περαιτέρω μειώσεις . Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι άμεσες οικονομικές διεκδικήσεις των δήμων;

Απάντηση:

α. Άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων που δικαιούμαστε και επαναφορά της απόδοσης των φόρων που μας αφαιρέθηκαν (ζύθου κτλ)

β. Σταδιακή αποκατάσταση των ΚΑΠ και καμία μείωση στους πόρους που μας αποδίδονται μέσω κρατικού προϋπολογισμού, διότι από την έναρξη των περικοπών των εσόδων, συγκεκριμένα για τον Δήμο Θηβαίων οι οικονομικές απώλειες ξεπερνούν τα 3.600.000 ευρώ ετησίως ήτοι από το 2011 μέχρι σήμερα ( 7 χρόνια) ανέρχονται στο ποσό των 25.000.000 ευρώ. Πως μπορεί ο Δήμος Αυτός με 900.000 τ.χλμ, με 23 Τοπικές Κοινότητες και Οικισμούς, με χιλιάδες χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων (κάμπος Θήβας, Λεύκτρων, Καπαρελλίου, Πλαταιών) και με απόσταση της 1ης Τ.Κ. (Ευβοϊκός Κόλπος) και της τελευταίας (Κορινθιακός Κόλπος) 135 χλμ να συντηρηθεί και να επιβιώσει;

γ. Δημιουργία Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συμμετοχή αυτής στα φορολογικά έσοδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιλοτικοί κάδοι σε Θήβα, Χαλκίδα, και Λαμία

Σε συνέχεια αποφάσεων του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε & των Δήμων – Μελών του, δρομολογήθηκε η δημιουργία πιλοτικών προγραμμάτων διαλογής στην πηγή με την τοποθέτηση κάδων με το σύστημα Fbin.

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν από 2 ζευγάρια κάδων στις 3 πόλεις (Χαλκίδα, Λαμία & Θήβα).

Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει την δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου, είτε μέσω υποβοηθούμενου ποδοπετάλ είτε πιέζοντας το πλήκτρο δίπλα από τον κάδο είτε μέσω ειδικής κάρτας για άτομα με αμαξίδια εξασφαλίζοντας πέραν της εύκολης χρήσης, μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων και αποφυγή δυσάρεστων οσμών.

Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένοι κάδοι διαθέτουν σύστημα με ανεμιστήρα κατάλληλα προσαρμοσμένο στο καπάκι με φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Η όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ισχύος 10W 12V.

Τα πρώτα ζευγάρια κάδων ήδη τοποθετήθηκαν στην πόλη της Χαλκίδας στην περιοχή της Κανήθου στη οδό Μακαρίου και την Θήβα, στον χώρο μπροστά από τα γραφεία του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, επί της οδού Δράκου 11.

Στην Χαλκίδα εκτός των κάδων για σύμμεικτα απορρίμματα (πράσινος κάδος) και ανακυκλώσιμα (μπλε κάδος) τοποθετήθηκε και κάδος συλλογής των γυάλινων συσκευασιών (μπλε καμπάνα).

Η συμβολή όλων των πολιτών είναι σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος και θα είναι πρόκριμα για την επέκταση αυτής της κατηγορίας των κάδων και σε άλλα σημεία των πόλεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς: Στοιχεία ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Στα πλαίσια ενημέρωσης & δημοσιοποίησης των στοιχείων της ανακύκλωσης των εγκεκριμένων συστημάτων, σας κοινοποιούμε τα στοιχεία της συγκέντρωσης - ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Τα στοιχεία αφορούν τις συνολικές ποσότητες που συλλέχθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το τρέχον έτος και ειδικότερα από 01/01/2017 έως 31/10/2017.

Α/Α ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΒΛΗΤΟΥ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (σε kg)
1 ΨΥΓΕΙΑ 544.076
2 ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ 15.252
3 ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΓΕΝΙΚΑ 780.544
4 ΜΙΚΡΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ 51.365
5 ΟΘΟΝΕΣ Η/Υ 100.431
6 ΟΘΟΝΕΣ Η/Υ CRT 4.970
7 ΟΘΟΝΕΣ Η/Υ FPD 623
8 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 144.448
9 ΔΟΧΕΙΑ ΤΟΝΕΡ -ΜΕΛΑΝΙΑ 254
10 ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ 327.827
11 ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ CRT 51.050
12 ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ FPD 2.594
13 ΗΧΕΙΑ-VIDEO-ΡΑΔΙΟΚΑΣΕΤΟΦΩΝΑ 12.445
14 ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ 9.370
15 ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ 17.308
16 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 3.827
17 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞ. ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 163
18 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞ. ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΟΘΟΝΗ 145
19 ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ 40
20 ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΘΟΝΗ 617
21 ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛ & ΕΛΕΓΧΟΥ 16.118
22 ΣΥΣΚ.ΑΥΤΟΜ.ΔΙΑΝΟΜ. 13.604
23 BULK WASTE 18.766
ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2.115.837

Η ανακύκλωση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) έχει ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για την ανάκτηση υλικών, αλλά κυρίως για τη διαχείριση των επικίνδυνων υλικών που εμπεριέχονται στις περισσότερες συσκευές. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαιτεί την ανακύκλωση των ΑΗΗΕ σε πιστοποιημένες μονάδες, όπου ανακτώνται υλικά όπως ο χαλκός, ο χρυσός, το ασήμι, κλπ. και εμποδίζεται η διαρροή στο περιβάλλον επικίνδυνων βαρέων μετάλλων όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το κάδμιο, το εξασθενές χρώμιο κ.α.
Τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού έχουν προσδιοριστεί από την ελληνική νομοθεσία ως ρεύμα αποβλήτων προτεραιότητας, λόγω της επικινδυνότητάς τους, της ταχείας αύξησης του όγκου τους και των σημαντικών επιπτώσεων, που προκαλεί η παραγωγή του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο περιβάλλον.
Η ακατάλληλη επεξεργασία και ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων στις αναπτυσσόμενες χώρες συνιστά πρόβλημα για την υγεία των ανθρώπων, που εκτίθενται σε άκρως τοξικές ουσίες όταν αφαιρούν τα πολύτιμα υλικά από τα ΑΗΗΕ, χωρίς μεθόδους προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος.
Αν δεν χρησιμοποιούνται βέλτιστες πρακτικές, χάνονται ανακυκλώσιμα πολύτιμα μέταλλα και πλαστικές ύλες, και προκαλείται σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Με τη σωστή διαχείριση της συγκεκριμένης κατηγορίας αποβλήτων, ελαχιστοποιούνται οι διαρροές επικίνδυνων ουσιών στο περιβάλλον και ανακτώνται πολύτιμα μέταλλα και υλικά.

Στοιχεία από Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε

Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και νεφώσεις σε όλη τη χώρα

Νεφώσεις και χαμηλή θερμοκρασία θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα σε όλη τη χώρα. Στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει και -5 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και θα στραφούν σε δυτικούς. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και στα Δωδεκάνησα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Aναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά.
Άνεμοι: Βόρειοι νορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία τοπικά 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 στο Ιόνιο 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 στα νότια 6 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα αντολικά το πρωί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό το πρωί 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσταση διαμαρτυρίας για την Προσχολική Αγωγή στη Δ/νση Π.Ε. Βοιωτίας (Διοικητήριο)



Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017  και ώρα 13.30΄ 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσα από τις συνεχείς συζητήσεις για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και Α.Τ.Ε.Ι., καλλιεργείται έντονα το κλίμα για τη συγχώνευση των Α.Τ.Ε.Ι. Βρεφονηπιοκομίας με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής. Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στις προτάσεις αυτές.
Μια ενδεχόμενη τέτοια συγχώνευση ή ενοποίηση θα σηματοδοτήσει ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους, καθώς, πιθανότατα, και των εν ενεργεία βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών, για τις ηλικίες από 0 έως 6 ετών (σύμφωνα με υποστηρικτές αυτής της άποψης ενδεχομένως και για τις ηλικίες 0 έως 8 ετών).
Μια τέτοια εξέλιξη συνδέεται με τη δυνατότητα επιλογής των γονέων μεταξύ ιδιωτικών και δημοτικών παιδικών σταθμών και Δημόσιου Νηπιαγωγείου. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος (με πολιορκητικό κριό το Νηπιαγωγείο) για την εκχώρηση της δημόσιας εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση(κάτι που επιχειρήθηκε και στο παρελθόν και απετράπη από τη σθεναρή αντίσταση του κλάδου), για την είσοδο των κουπονιών (vouchers) στη δημόσια εκπαίδευση, των διδάκτρων - τροφείων, καθώς και των ελαστικών ωραρίων και εργασιακών σχέσεων στην υποχρεωτική εκπαίδευση (στο πλαίσιο μιας έντεχνα προωθημένης «ενιαίας» λειτουργίας της εκπαίδευσης). Οι μεθοδεύσεις αυτές οδηγούν στην πλήρη «ιδιωτικοποίηση» της προσχολικής αγωγής, όπου ιδιωτικοί φορείς ή φορείς με ιδιωτικοοικονομική λειτουργία (δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί) θα ανταγωνίζονται για την εξασφάλιση της δημόσιας χρηματοδότησης.
Η ΔOE τα τελευταία τριάντα χρόνια θέτει ως αίτημα την εφαρμογή της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, της φοίτησης όλων των νηπίων και προνηπίων στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κόσμου το 2006, με τον Ν.3518/2006 θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων για ένα έτος στο νηπιαγωγείο (αφορά τα νήπια των 5 ετών). Καμία κυβέρνηση έως τώρα δεν προχώρησε στη θεσμοθέτηση της Δίχρονης Δωρεάν και Δημόσιας Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Η υποτιθέμενη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, σε βάθος τριετίας (σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας) κανένα απολύτως πρακτικό αντίκρισμα δεν έχει μέχρι στιγμής. Επίσης, η πρόσφατη εξαγγελία του για τμηματική εφαρμογή, κατά περιοχές, από την επόμενη σχολική χρονιά χωρίς προηγουμένως να υπάρξει νόμος που θα καθιερώνει τη δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση θα διαιωνίζει τη σημερινή κατάσταση, όπου χιλιάδες προνήπια (ηλικίας 4 ετών) που μένουν εκτός του δημόσιου Νηπιαγωγείου ωθούνται σε δομές των Δήμων (βρεφονηπιακούς σταθμούς) μέσω voucher ή σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, αφήνοντας παράλληλα εκτός δομών τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, δηλαδή όλα τα παιδιά ηλικίας 2-3,5 ετών (περίπου 8.000 παιδιά αυτής της ηλικίας έμειναν εκτός παιδικών σταθμών φέτος).
Η θεσμοθέτηση της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποτελεί μία από τις βασικές διεκδικήσεις του κλάδου, καθώς από το 2006 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές ημερίδες, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και λήφθηκε σειρά αποφάσεων στις Γ.Σ. του κλάδου.
Καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να αφουγκραστεί και να υιοθετήσει τις αποφάσεις του κλάδου και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή μέχρι τέλος του μήνα η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας- Θήβας


Κλειστή θα είναι, από σήμερα μέχρι τις 30-11-2017, η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, για λόγους οδικής ασφάλειας, λόγω των καταστροφών που έχουν προκληθεί από τη φονική πλημμύρα, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος (επιβατικά, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία, μηχανήματα έργων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΕΟ Ελευσίνας-Θήβας, στο τμήμα της από το 5ο χιλιόμετρο (πρατήριο καυσίμων «CYCLON») μέχρι και τα όρια με τον νομό Βοιωτίας, που φτάνει η εδαφική αρμοδιότητα του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών κ.λπ. υπηρεσιών, τα οχήματα που συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, τα οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους έως 3,5 τόνους, καθώς και τα ΙΧ αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων και εργαζομένων (εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.λπ.) σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Δημοσίου που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

Όπως επισημαίνεται από την αστυνομία, ο συγκεκριμένος κυκλοφοριακός περιορισμός μπορεί να επεκταθεί σε όλα τα οχήματα, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στο παραπάνω οδικό τμήμα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις σχετικές πινακίδες, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και να προληφθούν τυχόν τροχαία ατυχήματα. 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ