Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Τραγωδία στο Αμπελοχώρι Θηβών- 19χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο-Φωτογραφίες

Ένας νεκρός και τέσσερις ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το βράδυ  στις 8:15’στο κατηφορικό σημείο στο δρόμο προς την Ελευσίνα,στο ύψος του Στρατοπέδου Θηβών.

Ακόμη ένας νέος άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.
Τροχαίο δυστύχημα με θύμα  19χρονο από το Αμπελοχώρι Θηβών,σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο ύψος του στρατοπέδου Θηβών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress., στο   αυτοκίνητο  επέβαιναν τρία  νεαρά άτομα και  συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ.
Αιτία της σύγκρουσης φαίνεται να ήταν η υπερβολική ταχύτητα και η είσοδος του ενός αυτοκινήτου στο αντίθετο ρεύμα.
Αμέσως μετά τη σύγκρουση, στο σημείο του τροχαίου έφτασαν Αστυνομικοί του Α.Τ. Θηβών και η Πυροσβεστική Θηβών, οι οποίοι απεγκλώβισαν τους δύο νεαρούς, καθώς και το 19χρονο που επέβαιναν στο ίδιο όχημα.
Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια,  ο 19χρονος είχε τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ οι άλλοι δύο ελαφρά τραυματισμένοι.
Στο Νοσοκομείο Θηβών   διακομίστηκε ο 19χρονος,όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Οι τραυματίες και των δύο αυτοκινήτων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,στο Νοσοκομείο Θηβών.
Τα θερμά μας  συλλυπητήρια στην οικογενειά του.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης






Διαβάστε Περισσότερα »

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο π. Γεωργίου Γούλα


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπράβο στον κόσμο του Σχηματαρίου! Γέμισε το φορτηγάκι με τρόφιμα και ρούχα για τους πληγέντες!

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η κίνηση ανθρωπιάς του Ερμή Σχηματαρίου να μαζέψει τρόφιμα και ρούχα για τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, με τον απλό κόσμο να ανταποκρίνεται συνεισφέροντας και εκείνος από το υστέρημά του.

Οι θεατές που γέμισαν χθες το κλειστό στο ντέρμπι του Ερμή με τον Λοκρό για τη Γ’ Εθνική δεν πήγαν με άδεια χέρια στο γήπεδο, με το φορτηγάκι να γεμίζει ασφυκτικά από τρόφιμα μακράς διαρκείας και ρούχα!

Η διοίκηση του Ερμή σε συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας που έχει κάνει αντίστοιχες προσπάθειες στην ευρύτερη περιοχή, θα στείλει σήμερα τα είδη ένδυσης και τα τρόφιμα στους αντίστοιχους Δήμους της Δυτικής Αττικής.
eviabasket.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση γλυπτικής «Real art» του Αλιαρταίου Κ. Μπαρδώσα στη Λιβαδειά

Έκθεση γλυπτικής «Real art» με έργα του Κ. Μπαρδώσα στη Λιβαδειά από τον Μορφωτικό Σύλλογο
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την έκθεση Γλυπτικής «Real art» με έργα τέχνης από μέταλλο, ξύλο και πέτρα
του Βοιωτού γλύπτη ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΔΩΣΑ
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα «Στέγη Σ. Σταθά» του Μορφωτικού Συλλόγου Ελ. Βενιζέλου και Μουσών 2 στη Λιβαδειά.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2017, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Φαινόμενο τροπικού είδους η καταιγίδα που προκάλεσε 21 θανάτους στην Ελλάδα

Δορυφορική εικόνα του τυφώνα Νούμα πάνω από τη Μεσόγειο που ελήφθη το πρωί της Πέμπτης, 16 Νοεμβρίου. Φωτογραφία: wunderground.com /NASA

Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και περιλάμβανε ένα τείχος νεφών, όπως οι τυφώνες, αναφέρει η αμερικανική Υπηρεσία για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η καταιγίδα αυτή είχε τροπικά και υποτροπικά χαρακτηριστικά, ήταν δηλαδή υβριδική και ασυνήθιστη για τα σχετικά ρηχά νερά της Μεσογείου. Αν και οι καταιγίδες αυτού του τύπου ονομάζονται συχνά «μεσογειακοί τυφώνες», ελάχιστες είναι οι φορές που αποκτούν την ισχύ ενός πραγματικού τυφώνα, όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Μπομπ Χένσον.

Η χαμηλή πίεση, ωστόσο, τους προσδίδει τροπικά χαρακτηριστικά, όπως συμμετρική δομή και μικρό πυρήνα θερμού αέρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη στην Καλλιθέα Θηβών 55χρονος που καταζητούνταν από INTERPOL για απόπειρα ανθρωποκτονίας


Συνελήφθη αλλοδαπός στην Καλλιθέα Βοιωτίας, διεθνώς διωκόμενος από τις Αλβανικές Αρχές, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας 


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο επιστάμενων ερευνών και αναζητήσεων, καθώς και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (21-11-2017) το απόγευμα στην Καλλιθέα Βοιωτίας, ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος του εκκρεμούσε η από 10-11-2017 Ερυθρά Αγγελία διεθνών αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε συνέργεια, με ποινή κάθειρξης δεκαοκτώ (18) ετών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Έρχεται» το φυσικό αέριο σε Λιβαδειά και Θήβα



326 χιλιόμετρα στο δίκτυο φυσικού αερίου της Στερεάς
 Ένα από τα πιο σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης, που το συνολικό κόστος του αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου που θα πραγματοποιηθεί σε έξι πόλεις και καθιστά τη Στερεά Ελλάδα την πρώτη Περιφέρεια, μετά τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, που κόβει το νήμα της έναρξης κατασκευής.

Η ένταξη του έργου που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 21.200.000 ευρώ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την ΔΕΔΑ, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και αποτελεί το ουσιαστικό βήμα για την

1.     Δημιουργία δικτύου διανομής συνολικού μήκους 326,25 χιλιομέτρων

2.     Κατασκευή παροχετευτικών αγωγών που θα επιτρέψει τη σύνδεση οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών.

3.     Εγκατάσταση τεσσάρων σταθμών μέτρησης και ρύθμισης.

Η έναρξη του έργου προγραμματίζεται στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και υλοποιείται στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λειβαδιά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι με δικαιούχο την «Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας Α.Ε.», ενώ αποτελεί σημαντικό μέρος της υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της, την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, την στήριξη των νοικοκυριών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Παρέμβαση ευθύνης» χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή ένταξής του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και τόνισε ότι κάθε Περιφερειακή Αρχή που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της, έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να «σέρνει το κάρο» μπροστά και να εξελίσσεται αδιάκοπα.

«Είναι η πρώτη φορά που θα αναφερθώ στα μηνύματα που δέχομαι για ένα τέτοιας αξίας έργο. Χαίρομαι που είναι εκατοντάδες, γιατί αποδεικνύεται ότι κανένα από τα έργα μας δεν είναι έργο κορδέλας. Ένα προς ένα στην εφαρμογή τους, καλύπτουν αιτήματα όλων των πολιτών και ανάγκες που έπρεπε να έχουν ικανοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το ζητούμενο στην πορεία υλοποίησης αυτών των έργων είναι να μη χάσεις ποτέ τον προσανατολισμό σου, τον στόχο σου. Σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο δεν τον χάσαμε, αλλά ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη και πάντα τον ξεπερνάμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί ένα τόσο μεγάλο έργο, μόνο με τη στήριξη όλων των πολιτών μπορεί να προχωρήσει και να αποτελέσει το σκαλοπάτι της Στερεάς Ελλάδας για το πέρασμά της στην εποχή που δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από άλλες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και θα τις ξεπερνά σε επίπεδο καθημερινότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερή μπάζα των "βομβιστών" - διαρρηκτών στο Πολύδροσο Παρνασσού-Φωτογραφίες

 Στο μάτι των βομβιστών των ΑΤΜ, βρέθηκε το μηχάνημα της Εθνικής Τράπεζας στο Πολύδροσο

Οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/11) όταν ακούστηκε ισχυρότατη έκρηξη από την κεντρική πλατεία.

Το ΑΤΜ της Εθνικής είχε γίνει κομμάτια και τα υπολείμματα του γέμισαν την πλατεία, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες του polydrososparnassou.blogspot.gr.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δράστες κατόρθωσαν να φύγουν με τις γεμάτες κασσέτες που περιείχαν περίπου 42.000 ευρώ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα σκούρο τζιπ μετά την έκρηξη έφευγε με σβηστά φώτα στον δρόμο που οδηγεί προς την βρύση  (οικία Πάντου) και πιθανότατα από εκεί δεξιά στον δρόμο που οδηγεί στον κεντρικό δρόμο.Η Αστυνομία έστησε αρκετά μπλόκα σε πιθανές εξόδους διαφυγής, ωστόσο δεν εντοπίστηκε ίχνος των δραστών.
lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Σύλλογοι Θεσπιών,Λεονταρίου και Νεοχωρίου πάνε στον "Μύλο των Ξωτικών"




Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου

 



Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 30 Νοεμβρίου η ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στη Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ
ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ΜΕΧΡΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θήβας υπενθυμίζει τη δυνατότητα ρύθμισης για τις κάθε είδους ανεξόφλητες οφειλές των χρηστών (ιδιοκτητών και υπόχρεων) των παρεχόμενων υπηρεσιών της σε εφαρμογή του ν. 4483/2017 και της με αριθμό 257/09-11-2017 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Με την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών μέχρι και σε εκατό δόσεις μειώνονται ανάλογα οι προσαυξήσεις ενώ με την εφάπαξ καταβολή αφαιρούνται σε ποσοστό 100%. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από είκοσι ευρώ (20€) και με την αποδοχή της ρύθμισης και την τήρησή της η οφειλή απαλλάσσεται από περαιτέρω προσαυξήσεις.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. παρακαλεί τους χρήστες (ιδιοκτήτες ή υπόχρεους) να ανταποκριθούν και να εξοφλήσουν εκκρεμείς λογαριασμούς τους ή να προβούν σε ρύθμιση καταβολής τους, προκειμένου να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.
Επίσης η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. παρακαλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είναι υπόχρεοι κατανάλωσης αλλά το ενοικιάζουν ή το παραχωρούν, να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση προκειμένου να ενημερωθούν για την ύπαρξη οφειλών.
Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο έως 30 Νοεμβρίου 2017. Μετά την ημερομηνία αυτή θα είναι δυνατή μόνο η πάγια ρύθμιση σε δώδεκα δόσεις χωρίς δυνατότητα αφαίρεσης προσαυξήσεων.
Πληροφορίες στο Τμήμα Καταναλωτών, τηλ. 2262022547.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα κάνετε αιτήσεις στο Τaxisnet για το κοινωνικό μέρισμα

Τρεις στους δέκα κατοίκους της ελληνικής επικράτειας θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί στον κοινωνικό προϋπολογισμό. Οι δικαιούχοι είναι 1.459.834 νοικοκυριά ( 3.472.734 άτομα) ενώ το ανώτατο εισοδηματικό όριο ορίστηκε στα 27.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2017 μέσω του Taxisnet, μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν και θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα.

Για την υποβολή αίτησης χρειάζονται ο ΑΜΚΑ, ο αριθμό του κινητού, το e-mail και το ΙBAN του τραπεζικού λογαριασμού.

Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων, όλα τα υπόλοιπα συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα. Το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο λαμβάνεται υπόψη στα εισοδηματικά κριτήρια συμπληρώνεται αυτόματα από το σύστημα.

Μπορείτε να να μπείτε απλά με μια κίνηση κάνοντας “κλικ” ΕΔΩ
Όπως ανέφερε τα πέντε βήματα για την αίτηση είναι τα εξής:

Βήμα 1

Εισαγωγή στο σύστημα με τους κωδικούς του Taxis.

Βήμα 2

Ο ενδιαφερόμενος, μόλις κάνει την εισαγωγή, θα κληθεί να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ.

Βήμα 3

Το σύστημα θα εμφανίσει αυτόματα όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να βάλει το κινητό του τηλέφωνο και να συμπληρώσει ένα e-mail.

Βήμα 4

Αφού ο δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος ελέγξει όλα τα στοιχεία για το εισόδημα και τα ακίνητα περνάει στην επόμενη σελίδα όπου το σύστημα θα του ζητήσει να συμπληρώσει τον ΙΒΑΝ για να πληρωθούν τα χρήματα.

Βήμα 5

Στο τελευταίο βήμα ο δικαιούχος του μερίσματος βλέπει το ποσό που θα πάρει και το σύστημα τον καλεί να απαντήσει αν αποδέχεται ή όχι το μέρισμα. Αν το αποδεχθεί θα δει τα χρήματα στο λογαριασμό του μέσα σε λίγες μέρες.
Οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να μπουν στην ίδια πλατφόρμα και δηλώσουν το φορολογητέο εισόδημά τους ώστε να υπολογιστεί το σύνολο του εισοδήματος του νοικοκυριού.

Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Το κοινωνικό μέρισμα δε θα πάρουν όσοι βάσει της τελευταίας φορολογικής δήλωσης εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας. Δηλαδή , δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να είναι νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας κατά την τελευταία πενταετία, να είναι τουλάχιστον μία φορά ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός και να έχουν υποβάλει δήλωση για το φορολογικό έτος 2016.

Κοινωνικό Μέρισμα: Τι θα γίνει με τους άνεργους. Πως θα υπολογιστεί το εισόδημα

Τα κριτήρια καταβολής του κοινωνικού μερίσματος είναι τα εξής:

1) Εισοδηματικά Κριτήρια

Το εισόδημα του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος.

Για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 13.500 ευρώ

Για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τα 15.750 ευρώ,

Για νοικοκυριά με τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα το ποσό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 18.000 ευρώ,

Για νοικοκυριά με τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο ή δύο ενήλικα μέλη με τρία ανήλια τέκνα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20.250 ευρώ

Για τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα με τέσσερα ανήλικα τέκνα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 22.550 ευρώ

Για πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα το ποσό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 27.000 ευρώ.

2) α. Ακίνητη περιουσία:

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ. με τις διατάξεις του ν. 4223/2013 και προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα μέχρι 31.10.2017 πράξη προσδιορισμού φόρου δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

β. Κινητή περιουσία:

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.τ.λ, όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος, πολλαπλασιαζόμενο για κάθε προστιθέμενο μέλος, κατά τον τρόπο που θα προσδιοριστεί με την ΚΥΑ της παρ. 4. Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του φορολογικού έτους 2016, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο:

Εξαιρούνται από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος:

- εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας,

- δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής,

- δηλώνουν δαπάνες για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία,

- δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1.

Κριτήριο διαμονής

Ο δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια για τα τελευταία πέντε έτη, όπως αυτό προκύπτει από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων κατά την τελευταία πενταετία.

Άλλα κριτήρια

- Ο δικαιούχος οφείλει να είναι ασφαλισμένος τουλάχιστον μια φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός μηνός μέχρι και 31/10/2017, όπως αυτό προκύπτει από το μητρώο Άμεσα Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων του ΕΦΚΑ.

- Ο δικαιούχος και όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού πρέπει να έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016, εφόσον έχουν υποχρέωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 22ας Νοεμβρίου

1247: Σύμφωνα με το θρύλο, πεθαίνει ο Ρομπέν των Δασών, μεγάλος υπερασπιστής των φτωχών και των αδυνάτων. Οι φτωχοί του Νότιγχαμ θρηνούν την απώλεια του.

1354: Ο Αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός παραιτείται από κάθε εξουσία και κλείνεται σε μοναστήρι, όπου θα ζήσει ως απλός μοναχός έως το 1383 και θα γράψει την περίφημη ιστορία του.

1821: Ο Γιουσούφ Σελίμ πασάς πυρπολεί την Πάτρα.

1897: Μετά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 υπογράφεται η ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη. Η συνθήκη επιβάλλει στην Ελλάδα Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο και την υποχρέωση να καταβάλλει στην Τουρκία 4.000.000 τουρκικές λίρες, ως πολεμική αποζημίωση. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.

1906: Τα αρχικά S.O.S. καθιερώνονται ως διεθνές σήμα κινδύνου, στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας του Βερολίνου. Θα ταυτιστεί με τα αρχικά της φράσης «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας).

1920: Διενεργείται δημοψήφισμα από την κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη για την επάνοδο του Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε αναγκαστεί από τις δυνάμεις της Ανταντ να εγκαταλείψει το θρόνο το 1916.

1940: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Έλληνες μπαίνουν νικητές στην Κορυτσά.

1943: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Διάσκεψη του Καΐρου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Φρανκλίνος Ρούσβελτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Κινέζος ηγέτης Τσάνγκ Κάι Σεκ συναντώνται προκειμένου να βρουν τρόπο να νικήσουν την Ιαπωνία.

1956: Τελετή έναρξης των 16ων Ολυμπιακών Αγώνων στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

1957: Απαραίτητο γίνεται το απολυτήριο του Δημοτικού για οποιαδήποτε εργασία στην Ελλάδα. Πολλαπλασιάζονται τα νυχτερινά σχολεία για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού.

1963: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται στο Ντάλας του Τέξας από τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ. Ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ορκίζεται 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

1977: Το υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο «Concorde» εκτελεί την παρθενική εμπορική πτήση του, από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη.

1989: Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου και Χαρίλαος Φλωράκης, κατά την τέταρτη φάση των διερευνητικών συνομιλιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη, αποφασίζουν τη σύσταση οικουμενικής Κυβέρνησης, υπό τον ακαδημαϊκό Ξενοφώντα Ζολώτα. Την ίδια μέρα, βόμβα εκρήγνυται στη δυτική Βηρυτό, κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Λιβανέζου προέδρου, Ρενέ Μουαβάντ. Ο πρόεδρος πέφτει νεκρός.

1990: Η βρετανίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ ανακοινώνει την παραίτησή της, έπειτα από 11 χρόνια, όταν αμφισβητείται από την ηγεσία των Συντηρητικών.

2002: Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώνονται σε ταραχές, ζητώντας να μη γίνει ο διαγωνισμός ομορφιάς Μις Κόσμος στη Νιγηρία. Οι ταραχές προκαλούνται από μουσουλμάνους, οι οποίοι εισβάλλουν και καίνε τα γραφεία εφημερίδας που είχε γράψει ότι - αν ζούσε ο προφήτης Μωάμεθ ίσως να είχε παντρευτεί μια από τις διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία για τη Mις Κόσμος. Πάνω από 100 νεκροί, 200 τραυματίες, 12.000 άστεγοι, 22 κατεστραμμένες εκκλησίες και 8 κατεστραμμένα τζαμιά είναι ο τραγικός απολογισμός των ταραχών. Τελικά, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, με νικήτρια την Τουρκάλα υποψήφια.

2005: Η Άγκελα Μέρκελ γίνεται η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας. Το Νοέμβριο του 2007 της απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνος για το έτος 2008, ενώ έχει συμπεριληφθεί στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θήβα

Θήβα: ο Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων 

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος η 21η  Νοεμβρίου, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων  και  εορτή των Εισοδίων της Παναγίας, προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρωί της Τρίτης τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών,  όπου εκφωνήθηκε και ο Πανηγυρικός της Ημέρας από Αξιωματικό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.  Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων  από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας κ. Γ.Αναστασίου  και τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς και Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχος κ. Αθ. Αλεξόπουλο.

Μετά την τελετή ακολούθησε μικρή δεξίωση για τις αρχές και τους πολίτες στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με αφορμή την ημέρα εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων και της  γιορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, που με την της ευλογία της, οι Έλληνες έγραψαν λαμπρές σελίδες ηρωισμού και δόξας σε όλα τα πεδία των μαχών, ευχήθηκε ολόψυχα Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους τους αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, τονίζοντας την ετοιμότητά τους σε οποιαδήποτε απειλή που να αφορά την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη βιωσιμότητα του ΚΕΠΒ Θήβας δήλωσε : “ Υπάρχει θέμα και έχουμε ήδη κάνει επαφή με  τον αρμόδιο Αν. Υπουργό.  Επίκειται συνάντηση με το  Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ και θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή και με τον αρμόδιο Υπουργό Π. Καμμένο καθώς φαίνεται  ότι από τον Μάρτιο του 2018 το ΚΕΠΒ δεν θα δέχεται νεοσύλλεκτους, με βάση σχεδιασμό που έχει γίνει. Το ΚΕΠΒ είναι συνυφασμένο με την πόλη μας  εδώ και 67 χρόνια,  είναι θέμα κοινωνικό για την πόλη, διότι όλα αυτά τα παιδιά που έρχονται κάθε δίμηνο, αλλάζουν την εικόνα της Θήβας, δίνουν ζωή και παράλληλα εξυπηρετείται και η τοπική οικονομία. Θα παλέψουμε να μην εφαρμοστεί ο σχεδιασμός και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”.



Διαβάστε Περισσότερα »

Oμιλίες για την Πρόληψη της άνοιας σε Βάγια και Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιωμένος ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας


Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα. Αναμένεται και μικρή αύξηση της θερμοκρασίας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιότερα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Νωρίς το πρωί θα σημειωθεί τοπικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ