Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Εκτροπή οχήματος στη Θηβών Λιβαδειάς – Απεγκλωβίστηκε ένας τραυματίας

Εκτροπή αυτοκινήτου είχαμε πριν λίγη ώρα,στη παλαιά εθνική οδό Θηβών Λιβαδειάς στο 34χλμ στη θέση Καλάμι.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Permisospress,ένα τζιπ  εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο 60χρονος οδηγός του και απεγκλωβίστηκε από άντρες της Πυροσβεστικής Λιβαδειάς.
Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς,με κατάγματα και βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

"Προσκύνησαν" στο Μαυσωλείο Διστόμου οι Σπουδαστές της Σχολής Υπαξιωματικών Στρατού

Επίσκεψη  στo μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας πραγματοποίησαν τις προάλλες οι Σπουδαστές της 2ας τάξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ-εδρεύει στα Τρίκαλα), στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού τους προγράμματος.

Οι Σπουδαστές κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού στον ομώνυμο λόφο που δεσπόζει της μαρτυρικής Κωμόπολης και βρίσκεται το οστεοφυλάκιο των θυμάτων και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για το χρονικό της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά, ναζιστικά, στρατεύματα στις 10 Ιουνίου 1944.


Επικεφαλής της αντιπροσωπειας της ΣΜΥ ήταν ο Διοικητής της Σχολής,Ταξίαρχος των Ειδικών Δυνάμεων Δημήτριος Τσιπίδης.

Όλες οι Στρατιωτικές Σχολές - αξιωματικών και υπαξιωματικών - καθως και οι αντίστοιχες αυτές των Σωμάτων Ασφαλείας, επισκέπτονται κάθε ακαδημαϊκό έτος το Μαυσωλείο και το Μουσείο Διστόμου. Επίσης από φέτος έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα τακτικές επισκέψεις στο Δίστομο και το προσωπικό - μόνιμο ή εκπαιδευομενο- όλων των μονάδων του Στρατού Ξηράς στην ευρυτερη περιοχή της αν. Στερεάς Ελλάδας ( Θήβα, Λαμία, Αυλώνας, Χαλκίδα).
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Λεβαδέων προς Ευρωπαίους δημοσιογράφους

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου σε οχτώ Ευρωπαίους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 τη Λιβαδειά με στόχο την ενημέρωση τους για το επιτυχημένο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων “ESTIA”, που υλοποιεί ο Δήμος Λεβαδέων.
Οι δημοσιογράφοι, ανταποκριτές μεγάλων Ευρωπαϊκών ΜΜΕ, έφτασαν στη πόλη συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΛ και επισκέφθηκαν διαμερίσματα, όπου συνομίλησαν με πρόσφυγες για τις συνθήκες διαμονής τους στη Λιβαδειά.
Η Δήμαρχος, κ. Γιώτα Πούλου, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που σχετίζονταν με την απόφαση της δημοτικής αρχής  να φιλοξενήσει στο Δήμο Λεβαδέων πρόσφυγες σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, την υποδοχή και την αποδοχή τους, τις διαδικασίες ένταξης των παιδιών  στα σχολεία και για τις προσπάθειες ενσωμάτωσής τους στη τοπική κοινωνία.
Επιπλέον, ρωτήθηκε για τον τρόπο που ο Δήμος με την ΚΕΔΗΛ κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τόσο πετυχημένο πρόγραμμα, για τις προοπτικές συνέχισής του μετά το 2018, καθώς και για τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας στην περιοχή.
Η Δήμαρχος επεσήμανε τη σημαντική στήριξη του Δήμου και της ΚΕΔΗΛ από την κοινωνία των πολιτών, το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους  Πρόσφυγες, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τις τοπικές δομές Υγείας, τους μηχανικούς του ΤΕΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς που από κοινού συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.
Αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα που θα συμμετέχει ο Δήμος Λεβαδέων καθώς και ο Δήμος Θηβαίων, που σχεδιάζουν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και το Υπουργείο Παιδείας και αφορά στην καταγραφή των εργασιακών  δεξιοτήτων των προσφύγων, καθώς και στην ανάγκη να εκπονηθούν μικτά προγράμματα κοινωφελούς  εργασίας που να μεριμνούν ταυτόχρονα για τους Έλληνες άνεργους και τους πρόσφυγες.
Οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα ESTIA – Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) που υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με Δήμους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και παρέχει στέγαση σε διαμερίσματα και οικονομική βοήθεια σε χιλιάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη πόλη και να λάβουν πλήρες ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.
Το πρόγραμμα «ESTIA –Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει με καταιγίδες ο καιρός από την Κυριακή -Δείτε χάρτες

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία να έχει ανέβει αλλά όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα από την Κυριακή.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook  βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από την Ιταλία θα προσεγγίσει τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής.

Δείτε ολόκληρη την πρόβλεψη:

«ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Από το βράδυ της Κυριακής, φαίνεται ότι ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος πρώτα από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και εν συνεχεία μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι βροχές αλλά και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Στον 1ο προγνωστικό χάρτη θα δείτε τις περιοχές που θα επηρεαστούν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Η 2η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Πολύ γρήγορα, και πριν το ξημέρωμα της Δευτέρας, οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνεται ότι θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της χώρας. Στον χαρακτηριστικό προγνωστικό 2ο χάρτη, θα δείτε τις περιοχές όπου ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

"ΠΕΡΑΣΜΑ" ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ Η ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Το πρωί της Δευτέρας, αν όλα κυλήσουν όπως φαίνονται, οι βροχές και οι πιθανές καταιγίδες θα επηρεάσουν και την περιοχή της Αττικής. Τα φαινόμενα θα είναι γενικευμένα σε ολόκληρο το νομό και όχι τοπικού χαρακτήρα. Η διάρκεια των βροχοπτώσεων δεν θα είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο αναμένεται να βρέξει αρκετά σε διάφορες περιοχές του νομού.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της Δευτέρας, αναμένονται χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά αλλά στα ορεινά. Βέβαια, καθώς θα περνάει η ώρα, τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα χαμηλώσουν γρήγορα και αφού θα έχουν την τάση να επιμείνουν λίγα τοπικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές, αναμένεται να χιονίσει πρόσκαιρα και τοπικά ακόμη και πάνω από τα 550 μέτρα υψόμετρο.

Σαφώς, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα εκδηλωθούν πυκνές κατά τόπους και κατά περιόδους χιονοπτώσεις κυρίως όμως στα πολύ ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας με ενδεικτικό υψόμετρο τα 1900-2000 μέτρα.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύντομο σχετικά "πέρασμα" με βροχές θα υπάρξει και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης κυρίως κατά τις πρώτες ώρες της Δευτέρας. Τα φαινόμενα εκεί δεν φαίνεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα αλλά οι βροχές διαφαίνεται ότι θα είναι και εκεί γενικευμένες.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Κατά τη διάρκεια του περάσματος του βαρομετρικού χαμηλού πάνω από τη χώρα μας (Δευτέρα), οι φορά κίνησης των ανέμων θα ακολουθούν τη φορά που είναι αντίθετη από τη φορά κίνησης των δεικτών του ρολογιού. Οι εντάσεις των ανέμων κατά τόπους, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ και πολύ τοπικά ίσως και ελαφρώς παραπάνω.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού θα είναι γρήγορη, γι'αυτό και δεν αναμένονται πολύωρες βροχοπτώσεις τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ασφαλώς, αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρέξει παντού για 10-15 λεπτά, κάθε άλλο. Αναμένονται γενικευμένα κατά τόπους φαινόμενα, απλά οι βροχοπτώσεις αυτές δεν θα διαρκέσουν για πάρα πολλές ώρες ώστε να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα. Ποτέ όμως δεν ξέρουμε πως ο ίδιος ο καιρός θα αντιδράσει και άρα εκτιμώ ότι πρέπει να είστε αναλυτικά ενημερωμένοι.

Στον 3ο προγνωστικό χάρτη, που απεικονίζει τις περιοχές βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα, μπορεί να καταστεί σαφές ότι τα πιο έντονα φαινόμενα θα απασχολούν πλέον περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και ιδιαιτέρως των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Σαφώς κατά διαστήματα θα βρέχει και στην Κρήτη αλλά και σε τμήματα των Κυκλάδων.

ΥΓ 1 : Επειδή είναι μπροστά μας 3 ολόκληρες ημέρες μέχρι το διαφαινόμενο πέρας της κακοκαιρίας, ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές. Για παράδειγμα μπορεί να πάρει μια "παράταση" η όλη κακοκαιρία και να απασχολήσει και κάποια τμήματα της χώρας και την Τρίτη. Όμως αυτό είναι κάτι για το οποίο θα σας ενημερώσω με επόμενες ανακοινώσεις μου.

ΥΓ 2 :Από το βράδυ της Κυριακής να κρατάτε ομπρέλες, διότι την Παρασκευή και το Σάββατο, ναι μεν θα πυκνώσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας οι νεφώσεις αλλά περιμένουμε λίγες τοπικές βροχές και κατά βάση εξασθενημένες.

ΥΓ 3 : Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, κατά περιόδους θα πυκνώνουν οι νεφώσεις στην Αττική και έτσι θα εκδηλωθούν κάποιες και λίγες τοπικές βροχές (πιθανότητα 30-35%). Θα είναι εξασθενημένες όμως».


Διαβάστε Περισσότερα »

Υπόμνημα διαμαρτυρίας στη ΔΠΕ Βοιωτίας από τον Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς για το σχέδιο υποβάθμισης του Δημόσιου Νηπιαγωγείου

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Για το σχέδιο υποβάθμισης
του Δημόσιου Νηπιαγωγείου

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας  Εκπ/σης Βοιωτίας

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για το σχέδιο υποβάθμισης του Δημόσιου Νηπιαγωγείου κατέθεσε ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς
 στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κατά την παράσταση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24.11.2017 στα γραφεία της ΔΠΕ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσα από τις συνεχείς συζητήσεις για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και Α.Τ.Ε.Ι., καλλιεργείται έντονα το κλίμα για τη συγχώνευση των Α.Τ.Ε.Ι. Βρεφονηπιοκομίας με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής. Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στις προτάσεις αυτές.
Μια ενδεχόμενη τέτοια συγχώνευση ή ενοποίηση θα σηματοδοτήσει ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους, καθώς, πιθανότατα, και των εν ενεργεία βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών, για τις ηλικίες από 0 έως 6 ετών (σύμφωνα με υποστηρικτές αυτής της άποψης ενδεχομένως και για τις ηλικίες 0 έως 8 ετών).
Μια τέτοια εξέλιξη συνδέεται με τη δυνατότητα επιλογής των γονέων μεταξύ ιδιωτικών και δημοτικών παιδικών σταθμών και Δημόσιου Νηπιαγωγείου. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος (με πολιορκητικό κριό το Νηπιαγωγείο) για την εκχώρηση της δημόσιας εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση (κάτι που επιχειρήθηκε και στο παρελθόν και απετράπη από τη σθεναρή αντίσταση του κλάδου), για την είσοδο των κουπονιών (vouchers) στη δημόσια εκπαίδευση, των διδάκτρων - τροφείων, καθώς και των ελαστικών ωραρίων και εργασιακών σχέσεων στην υποχρεωτική εκπαίδευση (στο πλαίσιο μιας έντεχνα προωθημένης «ενιαίας» λειτουργίας της εκπαίδευσης). Οι μεθοδεύσεις αυτές οδηγούν στην πλήρη «ιδιωτικοποίηση» της προσχολικής αγωγής, όπου ιδιωτικοί φορείς ή φορείς με ιδιωτικοοικονομική λειτουργία (δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί) θα ανταγωνίζονται για την εξασφάλιση της δημόσιας χρηματοδότησης.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας  τα τελευταία τριάντα χρόνια θέτει ως αίτημα την εφαρμογή της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, της φοίτησης όλων των νηπίων και προνηπίων στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κόσμου το 2006, με τον Ν.3518/2006 θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων για ένα έτος στο νηπιαγωγείο (αφορά τα νήπια των 5 ετών). Καμία κυβέρνηση έως τώρα δεν προχώρησε στη θεσμοθέτηση της Δίχρονης Δωρεάν και Δημόσιας Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Η υποτιθέμενη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, σε βάθος τριετίας (σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας) κανένα απολύτως πρακτικό αντίκρισμα δεν έχει μέχρι στιγμής. Επίσης, η πρόσφατη εξαγγελία του για τμηματική εφαρμογή, κατά περιοχές, από την επόμενη σχολική χρονιά χωρίς προηγουμένως να υπάρξει νόμος που θα καθιερώνει τη δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση θα διαιωνίζει τη σημερινή κατάσταση, όπου χιλιάδες προνήπια (ηλικίας 4 ετών) που μένουν εκτός του δημόσιου Νηπιαγωγείου ωθούνται σε δομές των Δήμων (βρεφονηπιακούς σταθμούς) μέσω voucher ή σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, αφήνοντας παράλληλα εκτός δομών τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, δηλαδή όλα τα παιδιά ηλικίας 2-3,5 ετών (περίπου 8.000 παιδιά αυτής της ηλικίας έμειναν εκτός παιδικών σταθμών φέτος).
Η θεσμοθέτηση της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποτελεί μία από τις βασικές διεκδικήσεις του κλάδου, καθώς από το 2006 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές ημερίδες, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και λήφθηκε σειρά αποφάσεων στις Γ.Σ. του κλάδου.
Καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να αφουγκραστεί και να υιοθετήσει τις αποφάσεις του κλάδου και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.


Διαβάστε Περισσότερα »

39 συλλήψεις σε στοχευμένες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά




Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (
39) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.158) άτομα και (939) οχήματα, προσήχθησαν (65) άτομα και βεβαιώθηκαν (354) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (23-11-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.158) άτομα, εκ των οποίων (889) ημεδαποί και (269) αλλοδαποί, καθώς και (939) οχήματα.

Προσήχθησαν: (65) άτομα, εκ των οποίων (43) ημεδαποί και (22) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (39) άτομα, εκ των οποίων (18) ημεδαποί και (21) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
(1) αλλοδαπός, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
(6) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(13) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(2) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(1) ημεδαπός και (2) αλλοδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(2) ημεδαποί, για επαιτεία.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος.
(2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.
Κυνηγετικό όπλο.
Ηλεκτρονικές συσκευές.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (408) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(354) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (57) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (6) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (14) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για ΚΤΕΟ και (273) λοιπές παραβάσεις.}
(4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(13) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
(25) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(11) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κρασιά της Στερεάς Ελλάδας στην Αθήνα


Ακόμη μία δράση προβολής και προώθησης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας στηρίζει εμπράκτως η Περιφέρεια.  Οι οινοπαραγωγοί της Στερεάς Ελλάδας συμμετέχουν στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Οινοκεντρικά» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, με ώρες λειτουργίας 12:00 - 16:00 για τους επαγγελματίες και 14:00 - 20:00 για τους καταναλωτές. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η ΕΝΟΑΚΕ.

Η υποστήριξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας αλλά και την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων της Στερεάς για την ανάπτυξη των προϊόντων της στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Κατά την εκδήλωση, επαγγελματίες και καταναλωτές, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν τα ιδιαίτερα κρασιά της Στερεάς Ελλάδας με όλα τα χαρακτηριστικά των αμπελώνων της σε συνδυασμό με φαγητό και προϊόντα, κυρίως τοπικής παραγωγής.
  
Για την υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας για την στήριξη της επιχειρηματικότητας μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι βασικός του άξονας είναι η στήριξη της τοπικής παραγωγής.

«Με αυτό το σχέδιο νομίζω ότι δείχνουμε τον δρόμο για το πώς μπορεί η Στερεά Ελλάδα και ολόκληρη η χώρα να ξεκολλήσει από όλα αυτά που την κρατούν καθηλωμένη. Εμείς αντιλαμβανόμαστε τον όρο επένδυση με την στενή συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων και του Δημοσίου. Βοηθάμε τις επιχειρήσεις μας να γίνουν δυνατές και να ανοιχτούν στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά. Όσο πιο δυνατές γίνονται τόσο δυναμώνουμε και εμείς. Αυτό κάνουμε και σε αυτή την εκδήλωση, πάμε με τους οινοποιούς μας να δείξουμε σε όλους την ποιότητα και τα πλεονεκτήματα των προϊόντων μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Πρωταθλήματος Α.Π.Ο. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ -ΕΝΩΣΗ Α.Σ.Α. στο γήπεδο Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Με δύο συνεδριάσεις τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων



Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 17:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗ

Π Ι Ν Α Κ Α Σ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ  27-11-2017 

1. Έγκριση Προγράμματος Επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος Δ.Θηβαίων έτους 2018.

2. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου που θα συμμετέχουν στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2017 στα Ιωάννινα και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

3. Ορισμός αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους Κων/νας Γκιόκα.

4. Ορισμός δύο (2) δημοτικών συμβούλων ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Κληροδότημα Αφων ΣΤΑΜΑΤΗ».

5. Λήψη απόφασης για τη διοργάνωση εκδήλωσης βράβευσης επιτυχόντων μαθητών Δήμου Θηβαίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017, έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεση σχετικής πίστωσης.

6. Λήψη απόφασης για εορταστικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και διάθεση σχετικών πιστώσεων.

7. Διαγραφή ποσού 93,84€ από τους χρηματικούς καταλόγους ΒΑΓ2010/81, ΒΑΓ11, ΒΑΓ10, 23%ΒΑΓ10, 23%11Β, που αφορούν κατανάλωση ύδρευσης Δ.Ε. Βαγίων του κ. Τσαραμπάρη Θεόδωρου του Κων/νου.

8. Διαγραφή ποσού 263,72€ από τους χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης Βαγίων ετών 2008-2015 που αφορούν «Κατανάλωση Ύδρευσης Δ.Ε. Βαγίων» του κ. Παπαργυρίου Γεωργίου του Ιωάννη.

9. Διαγραφή ποσού 582,60€ από τους χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης Βαγίων ετών 2009-2015 που αφορούν «Κατανάλωση Ύδρευσης Δ.Ε. Βαγίων» του κ. Βόκαλη Χαράλαμπου του Ανδρέα με ΑΦΜ 039431480.

10. Διαγραφή ποσού 22,72€ από τους χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης Βαγίων έτους 1/11/2014 έως 31/12/2015 που αφορά κατανάλωση ύδρευσης Δ.Ε. Βαγίων της κ. Μποτσαράκη Γεωργίας.

11. Διαγραφή ποσού 134,04€ από τους χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης Βαγίων ετών 2010-2012 που αφορούν κατανάλωση ύδρευσης Δ.Ε. Βαγίων του κ. Σταμάτη Δημητρίου του Ιωάννη.

12. Διαγραφή οφειλών  από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης της Δ.Ε. Πλαταιών του Δ.Θηβαίων, ποσού 96,05€  στο όνομα Χαλκιά Κων/να του Θεμιστοκλή και ποσού 14,24€ στο όνομα Στοιχειού Καλομοίρα του Παντελή.

13. Διαγραφή οφειλών από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης της Δ.Ε. Πλαταιών του Δ.Θηβαίων. 

14. Διαγραφή ποσού 608,23€  από χρηματικό κατάλογο ύδρευσης Βαγίων στο όνομα του θανόντος Τζώνη Δημήτριου και χρέωση στο όνομα της Κούτρα Ευμορφίας.

15. Διαγραφή οφειλών από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης της Δ.Ε. Θίσβης του Δήμου Θηβαίων.

16. Αλλαγή υπόχρεου χρηματικών καταλόγων μίσθωσης, λόγω θανάτου στους κληρονόμους της Νερούτσου Αθηνάς σύμφωνα με το το Ν.3463/2006 άρθρο 174 , με διαγραφή προσαυξήσεων.

17. Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου : «Κατασκευή παιδικής χαράς Κεντρικής πλατείας Δήμου Θηβαίων».

18. Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και επιλογή του τρόπου ανάθεσης για το έργο : «Δημοτική οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θίσβης».

19. Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου : «Βελτίωση και αναβάθμιση Κεντρικής Πλατείας Τ.Κ. Μελισσοχωρίου του Δήμου Θηβαίων».

20. Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου γηπέδου τένις στην Τ.Κ. Ξηρονομής».

21. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου : «Διαμόρφωση χώρου για στέγαση Κέντρου Κοινότητας και Κέντρου Ένταξης Μεταναστών».

22. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση 3ης παράτασης περαίωσης των εργασιών του έργου : «Βελτίωση κτιρίου για δημιουργία χώρου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Τ.Κ. Ελλοπίας του Δ.Θηβαίων».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί   στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)     στις  27  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2017  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ  και ώρα 19:00  όπου σε εφαρμογή  του άρθρου 159 του Ν.3463/06 ΚΔΚ θα συζητηθεί το παρακάτω θέμα : 

1. Ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Θηβαίων οικονομικού έτους 2018.

                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων από το Δήμο Τανάγρας

Ανακοίνωση εφαρμογής προγράμματος Διαχείρισης Πληθυσμού Αδέσποτων Ζώων Δήμου Τανάγρας 
Ο Δήμος Τανάγρας, αφουγκραζόμενος την ανάγκη εφαρμογής ενός προγράμματος  φροντίδας αδέσποτων ζώων, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, υπογράφοντας σύμβαση με την κτηνιατρική κλινική της Κας Ταπούτη Ειρήνης, με αντικείμενο τη «Διαχείριση Πληθυσμού Αδέσποτων Ζώων Δήμου Τανάγρας». Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Δήμου 2262 3 51101.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρανος Αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας



Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΞΕΝΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Λεβαδέων και η Κοινωφελής του Επιχείρηση (ΚΕΔΗΛ) τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 π.μ. θα υποδεχθούν στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου, το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A. και 28 εθελοντές από Κύπρο, Αλβανία και Βέλγιο, που συμμετέχουν στο έργο
«Reinventing European Solidarity and Raising Tolerance – RESTART” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014 – 2020».
Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση για την υλοποίηση του  προγράμματος «ESTIA – Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» από την ΚΕΔΗΛ με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες (UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, για τη «Βια κατά των Γυναικών»


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Νοεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.
Τιμούμε την ημέρα αυτή την μνήμη των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών της Δομινικανής Δημοκρατίας οι οποίες βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν, με εντολή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.
Αλλά και την μνήμη κάθε ανώνυμης  και επώνυμης γυναίκας η οποία έπεσε θύμα, οποιασδήποτε μορφής βιασμού (σωματικού, λεκτικού, σεξουαλικού κ.λ.π.)
Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο και εάν δεν συμβαίνει σε εμάς συμβαίνει δίπλα μας.
Όμως σήμερα οι γυναίκες που αποτελούν το μισό πληθυσμό του πλανήτη δεν είναι μόνες.
Έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για το 2017 με σύνθημα:
«Πείτε όχι, σταματήστε την  βία κατά των γυναικών».
Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, παρακαλεί όλες τις γυναίκες να θυμηθούν ότι:
Δεν μπορείς να σταματήσεις τη βία μόνη σου
Μπορείς όμως να αντιδράσεις να αντισταθείς
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ
Η τηλεφωνική γραμμή 15900 λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση παρέχοντας κάθε υποστήριξη.
Επίσης η Δ/νση Υγείας  και Πρόνοιας της Π.Ε. Βοιωτίας με Κοινωνικούς Λειτουργούς παρέχει:
Α)Συμβουλευτική Υποστήριξη
Β)Συναισθηματική στήριξη
Γ)Ανεύρεση χώρων φιλοξενίας για απομάκρυνση από το νοσηρό περιβάλλον.
Για να πετύχουμε πρέπει να
«σπάσετε την σιωπή σας»
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική Συνέλευση για το μέλλον του Α.Ο. Θήβα

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας στην αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ θα γίνει Γενική Συνέλευση του ΑΟ ΘΗΒΑ η οποία αφορά το μέλλον του συλλόγου. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία-Τουρισμός- Επιχειρηματικότητα:Συζήτηση στη Λιβαδειά

«Βοιωτία – Διαδρομές στην Ιστορία»

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Παρασκευή, 24. Νοεμβρίου 2017, 18.30 – 20.00,
Επιμελητήριο Βοιωτίας, Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά

Ο Πολιτισμός - Κεφάλαιο στην Τουριστική Ταυτότητα της Βοιωτίας
Σκοπός και Περιεχόμενο Ημερίδας:
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας διοργανώνει τη συγκεκριμένη εκδήλωση με σκοπό να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να προωθήσει την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη στο Νομό.
Στο πλαίσιο αυτό ο τουρισμός, ένας κλάδος με ιδιαίτερη δυναμική στην χώρα, αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για τη Βοιωτία.
Η Βοιωτία διαθέτει ένα εξαιρετικό πολιτιστικό απόθεμα το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πόρο για την ανάπτυξη τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή. Το απόθεμα αυτό δεν έχει αναδειχθεί και, φυσικά, ούτε αξιοποιηθεί κατάλληλα μέχρι τώρα, στερώντας τις επιχειρήσεις από δραστηριότητες και τους κατοίκους από απασχόληση και εισοδήματα.
Κρίνοντας την ανάγκη για συνεργασία και συντονισμό ανάμεσα στους τοπικούς φορείς αναγκαία στο συγκεκριμένο τομέα, έχοντας μπροστά μας την ενεργοποίηση του ΠΕΠ και του νέου Προγράμματος Leader, επιχειρεί το Επιμελητήριο να ανοίξει τη συζήτηση για την ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος στην περιοχή με σκοπό να καταστεί η Βοιωτία τουριστικός προορισμός.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού και του Τουρισμού στη Βοιωτία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ– ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Παρασκευή, 24. Νοεμβρίου 2017, Επιμελητήριο Βοιωτίας
Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά

18. 30 – 18.45 Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Η Σημασία του Πολιτισμού στην Τουριστική Ανάπτυξη της Βοιωτίας - Το έργο: «Βοιωτία – Διαδρομές στην Ιστορία»
Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας

18.45 – 19.00

Χαιρετισμός Δημάρχου Λιβαδειάς
Το Πολιτιστικό Απόθεμα – Κεφάλαιο για την Τουριστική Ανάπτυξη της Βοιωτίας
Γιώτα Πούλου, Δήμαρχος Λιβαδειάς

19.00 – 19.15
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρωτοπόρος στην Ανάδειξη της Πολιτιστικής Ταυτότητας στην Περιοχή - Το Παράδειγμα του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού
Λουκάς Υπερήφανος, Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας - Δήμαρχος Ορχομενού

19.15 – 19.30
Δυνατότητες Παρέμβασης στον Τοπικό Πολιτισμό από το Νέο Πρόγραμμα Leader
Γεωργία Γκικοπούλου, Διευθύντρια  της ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

  19.30 – 20.00

Συζήτηση
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων
για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου)

Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στην κοινωνία μας, είτε αυτή είναι σωματική, λεκτική ή ψυχολογική, μας σοκάρει. Όμως είναι γεγονός, ότι, ακόμα και σήμερα, είναι ευρύτατα διαδεδομένη σε όλο τον πλανήτη και πολλές φορές ακραία. Χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια, βιώνουν τη βία μέσα στην οικογένεια και τη βία γενικά μέσα στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, trafficking/σωματεμπορία, στέρηση της ελευθερίας). Η κακοποίηση της γυναίκας συμβαίνει σε οικογένειες κάθε φυλής, θρησκεύματος και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε τα μάτια ως άτομα και ως κοινωνία. Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών πρέπει να αντιμετωπιστεί και ο μόνος τρόπος είναι να σπάσουμε  η σιωπή.

Στο Δήμο Θηβαίων, αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη και θέλοντας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, λειτουργούμε από το 2013 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, το οποίο παρέχει δωρεάν συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις γυναίκες θύματα και στα παιδιά τους καθώς και νομικές συμβουλές. Παράλληλα, το κέντρο διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε αυτό το θέμα.

Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει την οποιαδήποτε μορφή βίας και στέλνει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε αυτήν.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα στο Taxisnet τα τέλη Κυκλοφορίας 2018 - Πώς θα τα εκτυπώσετε



Πάνω από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να βάλουν το «χέρι» στη τσέπη για να τα πληρώσουν έως τέλος Δεκεμβρίου
Σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί για το 2018.
Τα καινούργια τέλη θα είναι ίδια με εκείνα του 2017, καθώς, παρά τις εξαγγελίες οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών δεν κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για το νέο πλαίσιο φορολόγησης. Ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια τέλη με αυτά που κατέβαλαν τον Δεκέμβριο του 2016.
Για να δουν τα τέλη που τους αναλογούν, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο Taxis χρησιμοποιώντας είτε τους κωδικούς τους είτε απλώς το συνδυασμό του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και του ΑΦΜ  τους.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. Για τα νεότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα θα καταβάλουν από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα. Απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.
Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη σας
Το πρώτο που κάνουμε είναι να πληκτρολογήσουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr στον υπολογιστή μας. Μετά πατάμε το πεδίο που γράφει "ΕΙΣΟΔΟΣ".

Ακολούθως ο χρήστης μεταφέρεται στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου αναγράφει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του. Μόλις το κάνει, στη συνέχεια πατά στο πεδίο "Αναζήτηση".

Τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα "επιτυχής αναζήτηση". Στο τέλος πατάμε εκεί που λέει "Εκτύπωση".
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με θερμοκρασία έως 19 βαθμούς

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και θερμοκρασία μέχρι και 19 βαθμούς αναμένουμε για σήμερα, Παρασκευή, σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ασθενείς και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Aναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.  Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα Νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά  4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.  Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα Νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.  Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Aνεμοι:  Μεταβλητοί 3 και στην Κρήτη δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός:  Γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα Νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα Νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ