Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Προετοιμάζονται για τον χειμώνα στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό  Όργανο  Πολιτικής Προστασίας
Συνδιάσκεψη Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, προγραμματισμός δράσεων και λήψη μέτρων ενόψει της χειμερινής περιόδου

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, συνήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, σε δημόσια  συνδιάσκεψη – συνεδρίαση, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ντασιώτη Γεώργιου, με κύρια θέματα τον απολογισμό της θερινής περιόδου 2017 και τον προγραμματισμό δράσεων για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προς αντιμετώπιση κάθε απρόβλεπτου και επικίνδυνου φυσικού φαινομένου αλλά και για την προετοιμασία των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και κινδύνων από χιονοπτώσεις ή παγετούς ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση, αναφέροντας  μεταξύ άλλων στην εισήγησή του: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες και συνεργάζεται αρμονικά με τις αρχές και τους φορείς που αναλαμβάνουν τον συντονισμό ή τη δράση σε τέτοιες περιπτώσεις. Οφείλουμε να εντοπίσουμε τα  σημεία βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε σε απόλυτο συντονισμό. Μπροστά μας έχουμε την χειμερινή περίοδο και η συνδρομή όλων των φορέων που συμμετέχουν στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είναι καθοριστικής σημασίας».

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη συνεδρίαση καθώς παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων οι οποίοι σχετίζονται με το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων αναγκών του τόπου μας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Παπαθανασίου Αθανάσιος, οι αντιδήμαρχοι κκ Μαλέσης Κωνσταντίνος και Αραπίτσας Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σταμούλης Αναστάσιος, ο κος Γρίβας Ιωάννης (Διευθυντής Δ/νσης Δασών), ο κος Δημητρίου Δημήτριος (Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Θηβών), ο κος Νικολός Γεώργιος (Υπεύθυνος Δραστ. Εκμετάλλευσης – ΔΕΔΔΗΕ Θήβας), ο κος Μπακούμης Ηλίας (Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας)  ο κος Βούκατας Δημήτριος (Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου), ο Σμ. Αξιωματικός Υποστήριξης Θεοδωρής Κωνσταντίνος (Αεροπορία Μονάδας Καυσίμων Αλιάρτου), καθώς και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ευαγγελίστριας κος Πισίνας Δημήτριος και ο εκπρόσωπος της Δ.Κ. Αλιάρτου κος Λάμπρου Νικόλαος.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, εισηγούμενος τα θέματα της συνεδρίασης, παρουσίασε λεπτομερώς την υφιστάμενη κατάσταση στην επικράτεια του Δήμου και το Σχέδιο Δράσης – Μνημόνιο ενεργειών του Δήμου, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, που έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία.

Μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και αφού ακούστηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και οι ανάγκες του κάθε φορέα, εξετάστηκαν θέματα, όπως η παραχώρηση οχημάτων και παροχής εξοπλισμού.

Ο Δ/ντης της Δ/νσης Δασών κος Γρίβας Ιωάννης, προέβη στον απολογισμό της θερινής περιόδου και ενημέρωσε για τις ενέργειες της υπηρεσίας ενόψει της χειμερινής περιόδου. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή για την άριστη συνεργασία.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, ο οποίος εκπροσωπούσε το σύνολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Νομό, ενημέρωσε για τις προγραμματισμένες ενέργειες  της Υπηρεσίας ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των επιμέρους Υπηρεσιών (Αστυνομία, ΔΕΔΔΗΕ, κλπ), οι οποίοι ενημέρωσαν το Σ.Τ.Ο. για τα μέτρα που λαμβάνονται εκ μέρους των Υπηρεσιών τους, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. ότι η Π.Ε. Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δηλώνει έτοιμη ενόψει της επικείμενης χειμερινής περιόδου.

Τέλος όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ανέφεραν ότι παραμένουν στην διάθεση του πολίτη 24 ώρες το 24ωρο.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων όλων των  παρευρισκόμενων για την πληρέστερη και ασφαλέστερη προστασία του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων.

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων



Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είπαν στη συνάντηση για την Εμπορική αναβάθμιση της Αλιάρτου-Βίντεο

Σειρά  ενεργειών, μέσω μικρών, αλλά ουσιαστικών παρεμβάσεων,για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του  Εμπορικού Κέντρου της Αλιάρτου,συζητήθηκαν τη  Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Αλιάρτου.
Στη συνάντηση που διοργάνωσε  ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιάρτου σε συνεργασία με το  Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων και τη συμμετοχή του Διοικητή του Α.Τ. Αλιάρτου κ.Βούκατα, μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της  καλύτερης  πρόσβασης  κατοίκων και  επισκεπτών στο Εμπορικό Κέντρο της Αλιάρτου  με την   τοποθέτηση πινακίδων στάσης και στάθμευσης.
Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Αποτελέσματα και οι Βαθμολογίες σε Α’ και Β’ κατηγορία Βοιωτίας

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες σε α’ και β’ κατηγορία Βοιωτίας είναι:

Α’ Κατηγορια
10η αγωνιστική
Παναλιαρτος – Ένωση  0-0

Ύπατο – Κιθαιρώνας   2-2

Δάφνη – Παρνασσός   1-2

Ηρακλής – Απόλλων    2-3

Παμβαγιακός – Πανδαυλειακός  3-1

Δήλεσι – Μαυρομμάτι    0-3

Κυπάρισσος Ολυμπιάδα   1-2

Κόκκινο – Αρματηλάτης   2-2

Βαθμολογία

(σε 10 αγώνες)

Ύπατο———————–34-5——-28

——————————————————

Κιθαιρώνας—————-27-4——-26

Ολυμπιάδα Οιν.———–24-11—–22

Παρνασσός—————–17-9——-20

Απόλλων——————–18-14——-20

\—————————————————-

Ένωση Α.Σ.Α————–20-10——–16

ΠΑΟ Κοκκίνου————-24-18——16

Παναλίαρτος—————-15-13——13

Παμβαγιακός—————-14-30—–12

Κυπάρισσος Αντ.———11-16——11

Αρματηλάτης—————11-17——10

——————————————————-

Δήλεσι————————-7-18——–8

Δάφνη Ερ.——————10-20——–7

Μαυρομμάτι—————–10-25——–7

Πανδαυλειακός————-10-25——-6

——————————————————–

Ηρακλής Ασωπίας———-9-24———4

11η αγωνιστική

Απόλλων – Κόκκινο

Κιθαιρώνας – Δάφνη

Δήλεσι – Παναλιαρτος

Πανδαυλειακός – Ύπατο

Ένωση – Παμβαγιακός

Αρματηλάτης – Κυπάρισσος

Μαυρομμάτι – Ηρακλής

Παρνασσός – Ολυμπιάδα

Β’ Κατηγορία

 1ος Ομιλος

 7η αγωνιστική

Πανγεωργικός – Α.Ε. Ορχομενού  0-3

Παύλο – Υψηλάντης  0-9

Νίκη Λαφ.- Άσκρη   7-0

Π.Α.Ο. Κυριακίου – Ελικώνας  3-1

Κάστρο – Ρήξη Λιβ. 1-0

Ρεπό: Πήγασος

Βαθμολογία

(σε 7 αγώνες)

ΑΕ Ορχομενού*———19-1—18

Υψηλάντης*————–24-3—15

———————————————–

Π.Α.Ο. Κυριακίου——-15-9—-12

Ελικώνας Δομβ.——–16-16—12

Κάστρο*———————9-9—10

Πήγασος*—————–11-12—-9

Πανγεωργικός*————6-7—–7

Ρήξη Λιβ.*——————6-10—-7

Νίκη Λαφ.—————–14-12—-7

Παύλο*———————–6-24—3

Άσκρη———————–1-23—–0
* Έχουν 6 αγώνες

 8η αγωνιστική

Πανγεωργικός – Π.Α.Ο. Κυριακίου

Α.Ε. Ορχομενού – Παύλο

Ελικώνας – Νίκη Λαφ.

Υψηλάντης – Κάστρο

Πήγασος- Ρήξη Λιβ.

Ρεπό: Άσκρη

2ος όμιλος

7η αγωνιστική

Ελλοπιακός – Επαμεινώνδας  1-2

Πλαταιές – Θεσπιακός   6-4

Λεοντάρι – Ελεώνας   4-1

Χώστια – Ιωνικός Αστέρας  2-0

Δόξα Μ.- Κεραυνός    1-4

Πελοπίδας – Οινόφυτα   2-1

Βαθμολογία

(σε 7 αγώνες)

Πλαταιές—————25-11—–19

Θεσπιακός————17-7—–18

Επαμεινώνδας——-13-9—–15

Λεοντάρι—————16-4——14

Κεραυνός————–18-11—-14

Ελλοπιακός———–11-10—–10

Ιωνικός——————6-12——–7

Ελεώνας—————-8-16——–7

Πελοπίδας————-8-12——-6

Οινόφυτα—————7-12——-5

Χώστια——————–4-17——4

Δόξα———————-2-14——–1
8η αγωνιστική

Ιωνικός Αστέρας – Θεσπιακός

Επαμεινώνδας – Πλαταιές

Λεοντάρι – Δόξα Μ.

Ελεώνας – Ελλοπιακός

Οινόφυτα – Χώστια

Κεραυνός – Πελοπίδας
stereasports.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάπτυξη, κοινωνικό μέρισμα και φόροι χέρι – χέρι-Άρθρο του Οικονομολόγου Θωμά Κιούση


Τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη το 2017, επιβεβαιώνουν τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την οικονομία. Από το 2,7% αρχικά, την περιορίζουν τώρα στο 1,6%, που είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους.
Μια μεγάλη διαφορά που μεταφράζεται σε περίπου 2 δις. λιγότερα για την οικονομία.
Αναμενόμενη εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς την υπερφορολόγηση , τις περικοπές, την απουσία επενδύσεων, τις καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, την απουσία  των τραπεζών από την αναπτυξιακή διαδικασία, την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας.
Την ίδια ώρα παρά την επιβράδυνση, η χώρα εμφανίζει πλεόνασμα σε σχέση με το στόχο του μνημονίου και μοιράζει και φέτος μέρισμα από αυτήν την υπεραπόδοση.
Κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος με μια βοήθεια ως ανακούφιση στους πολίτες που δοκιμάζονται τόσα χρόνια από την κρίση. Ας μην έχουμε αμφιβολίες όμως. Αυτού του είδους οι βοήθειες εκτός από τη θετική πλευρά για όσους τις λάβουν, δεν μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική διέξοδο από το πρόβλημα. Είναι η άλλη πλευρά της εθνικής μας μιζέριας. Είναι σαν να μοιράζεται συσσίτιο με τους πολίτες να στήνονται στην ουρά για να το λάβουν και να ξεγελάσουν την πείνα τους.
Δεν μπορεί να είμαστε μια κοινωνία που να στηρίζεται στα «κοινωνικά μερίσματα». Δουλειές είναι αυτό που κυρίως χρειάζονται οι πολίτες.
Το κοινωνικό μέρισμα δεν προσφέρεται για θριαμβολογίες με στόχο να μεγιστοποιηθεί το όποιο  κομματικό και πολιτικό όφελος και για άλλον ένα λόγο:
Προέκυψε ως  υπεραπόδοση (περίσσευμα) σε σχέση με το μνημόνιο, από το «αίμα» πολιτών και επιχειρήσεων με «σημαία» την υψηλή φορολογία.
Η αύξηση των φόρων ξεπέρασε τα 2 δις. ευρώ το 2017. Τα νέα μέτρα ήταν στηριγμένα και αυτά στην αρχική πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7%. Τελικά παρά τις χαμηλότερες επιδόσεις στην οικονομία τα μέτρα παρέμειναν και όχι μόνον επιτεύχθηκε ο στόχος, αλλά υπάρχει και υπεραπόδοση….
Πώς είναι δυνατόν, ενώ η οικονομία αναπτύσσεται με χαμηλότερους ρυθμούς από τις αρχικές προβλέψεις και επομένως η συνολική πίτα είναι μικρότερη, οι φόροι που επιβάλλονται μέσω των μέτρων να είναι περισσότεροι και να επιτυγχάνεται και υπερκάλυψη του στόχου του μνημονίου;
Από τα διαθέσιμα στοιχεία δεν προκύπτει ότι είναι λόγω πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά εξαιτίας κυρίως των υπολογισμών που έγιναν και που τελικά οδήγησαν σε ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών από τις απαιτήσεις του μνημονίου. Ήταν κυρίως η ανελέητη φορολογική επιδρομή, δηλαδή η επιβολή φόρων παραπάνω από ότι χρειαζόταν, σε συνδυασμό βέβαια με τη γνωστή τακτική της καθυστέρησης στην πληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου της μη κάλυψης δαπανών στο χώρο της υγείας, το τσεκούρι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κλπ.
Οι συνέπειες της φορολογικής επιδρομής είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Οι μισοί Έλληνες χρωστούν στην εφορία σχεδόν 100 δις. ευρώ  συν τις υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κλπ και αδυνατούν να ανταποκριθούν.
Τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2016 ήταν χαμηλότερα κατά 2,5 δις. ευρώ σε σχέση με το 2015, αντανακλώντας την οικονομική συρρίκνωση και τη φορολογική εξάντληση, αλλά και την υψηλή πάντα φοροδιαφυγή.
Τον Σεπτέμβριο προστέθηκαν 410.322 νέοι οφειλέτες στην εφορία και  οι φορολογούμενοι στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης φτάνουν το 1 εκατ. καταγράφοντας αύξηση κατά περίπου 20.000 μέσα σε ένα μήνα.
Η υπερφορολόγηση δεν αφήνει τη χώρα να αναπνεύσει και μαζί με τη γραφειοκρατία και τις ιδεοληψίες αποτελούν βασικούς παράγοντας που εμποδίζουν τις επενδύσεις. Αποδεικνύεται ότι δεν αρκούν ανοιχτές προσκλήσεις, αστήρικτη αισιοδοξία και διαβεβαιώσεις στα λόγια, ούτε δηλώσεις ότι οι επενδύσεις «θα είναι τόσες πολλές που δε θα προλαβαίνουμε». Είναι σαν να προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τους επενδυτές μέχρι να ανακαλύψουν την πραγματικότητα και να τα βρουν … μπαστούνα. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και η χώρα πέφτει όλο και πιο χαμηλά στους δείκτες ανταγωνιστικότητας.
Είναι χαρακτηριστική η τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας "Doing Business Report 2018" για τη διευκόλυνση του επιχειρείν, που κατατάσσει την Ελλάδα στην 67η θέση από την 61η το προηγούμενο χρόνο και την 58η το 2016 ανάμεσα σε 190 χώρες. Πλέον η χώρα βρίσκεται χαμηλότερα από την Αλβανία (65η θέση), ενώ Ισπανία και Πορτογαλία καταλαμβάνουν την 28η και 29η θέση, αντίστοιχα.
Στους επιμέρους δείκτες, στην καταγραφή και μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας η Ελλάδα βρίσκεται στην 145η θέση, στην εφαρμογή των συμβολαίων στην 131η, ενώ η επίλυση εμπορικών διαφωνιών είναι προβληματική λόγω καθυστερήσεων στην απονομή δικαιοσύνης.
Αν τέτοιοι δείκτες δε βελτιωθούν η χώρα δε θα μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις.
Χωρίς να σπάσεις αυγά δε φτιάχνεις ομελέτα.
Ποτέ δεν είναι αργά…

* Οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θηβαίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας ο Βασίλης Παγούρας

Υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας θα είναι ο Βασίλης Παγούρας με το ψηφοδέλτιο «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αγνιάδη.
 Οι εκλογές θα γίνουν στις 5 Δεκεμβρίου (Λιβαδειά) και 6 Δεκεμβρίου (Θήβα).
Το Who is Who
Ο Βασίλης Παγούρας γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1986 στην Αθήνα.Ανήκει στην τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών και δραστηριοποιείται ως αυτοκινητιστής (www.viotiataxi.gr , ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΓΟΥΡΑΣ)
ΠαγούραςΑποφοίτησε από το λύκειο Σχηματαρίου και στην συνέχεια από το ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας Πατρών.
Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Πολεμική Αεροπορία και ομιλεί την αγγλική γλώσσα.
Είναι παντρεμένος με την διακοσμήτρια Χριστίνα Λάμπρου και διαμένουν μόνιμα στο Σχηματάρι.
Δραστηριοποιείται με εξαιρετική επιτυχία στον κλάδο του αθλητισμού και της διαιτησίας. Ξεκινώντας την καριέρα του πριν 7 χρόνια και φτάνοντας στο σήμερα, τον παρακολουθούμε να διευθύνει παιχνίδια σε πανελλήνια πρωταθλήματα επιπέδου Football League,περιμένοντας την άνοδο του στην Super League, καθώς θεωρείται από τους πιο εξελίσσιμους διαιτητές.
Παράλληλα ασχολείται με τα κοινά και πολιτιστικά όντας αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Απανταχού Παγούρας1Πετριλιωτών Σχηματαρίου.
Η δήλωση
Και τι λέει ο Βασίλης Παγούρας: «Τι να πρωτοπώ για όλους όσους άμεσα συνασπίζουν τον εαυτό τους μαζί μου, σ` ένα επιμελητηριακό προεκλογικό αγώνα κατά τον οποίο εύχομαι να αφουγκραστούμε όλοι μας τα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και ξανά, έναν ένα, να μπαίνει σε τροχιά διεκδίκησης ή επίλυσής του… Καλή επιτυχία σε όλους και τον καθένα χωριστά. Κυρίες και κύριοι, καλό αγώνα!»


Διαβάστε Περισσότερα »

Aυτά τα γλυκά έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες

Οι πηγές από όπου έχουν αντληθεί οι περισσότερες πληροφορίες που έχουμε σχετικά με τις γαστριμαργικές συνήθειες, τις συνταγές και τα ήθη γύρω από τα τραπέζια της Αρχαίας Ελλάδας είναι δύο. Οι Δειπνοσοφιστές του Αθήναιου, Αλεξανδρινού βιολόγου, γαστρονόμου και ρήτορα που έζησε στα τέλη του 2ου αιώνα μ.Χ., και το έργο του Αρχέστρατου, Συρακούσιου ποιητή και φιλοσόφου του 4ου π.Χ. αιώνα, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της δυτικής γαστρονομίας. Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές αυτές τα γλυκά των αρχαίων Ελλήνων ή αλλιώς νωγαλεύματα ήταν τα εξής:

ο σησαμούς (παστέλι από σουσάμι)

η μουστόπιτα (μουσταλευριά),

ο μηλοπλακούς (κυδώνι βρασμένο σε μέλι),

το λάγανον ή λαλλάγγι (είδος τηγανίτας)

ο κοπτοπλακούς (γλύκισμα με φύλλα ζύμης, αμύγδαλα, καρύδια και μέλι που μοιάζει να είναι πρόγονος του σημερινού μπακλαβά)

οι πλακούντες (πίτες με ζυμάρι, τυρί, μέλι, σουσάμι και καρυκεύματα)

η άμμιλος (τούρτα),

η μελιττούτα (μελόπιτα),

τα τήγανα (λουκουμάδες)
perierga.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο με την Πόρσε στη Θήβα:Αγωγή 1,5 εκατ. ευρώ στον «Mr. Jumbo» από τον Υπάτιο Πατμάνογλου

Εχουν περάσει εννέα μήνες από το τροχαίο με την Πόρσε στην Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Θήβας, αλλά οι επόμενες εβδομάδες φαίνεται πως θα φέρουν εξελίξεις καθώς η πλευρά της οικογένειας Πατµάνογλου κατέθεσε αγωγή και διεκδικεί αποζημώση 1,5 εκατ. ευρώ.

Μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς την περασμένη εβδομάδα έφυγε από την Τροχαία η δικογραφία και εστάλη στην Εισαγγελία Θηβών προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ποινικές ευθύνες τρίτα πρόσωπα πέραν του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον συνοδηγό φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο.

Έτσι, αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου ατόμου, η υπόθεση, όπως λένε αξιωματικοί της Τροχαίας, θα μπει στο αρχείο. Όπως γράφει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο μήνας που έρχεται φέρνει σημαντικές εξελίξεις καθώς εκτός από την αγωγή που κατέθεσε η πλευρά του Υπάτιου Πατμάνογλου και την ολοκλήρωση της δικογραφίας, έχει συνταχθεί και η έκθεση των πραγματογνωμόνων που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο νεαρός οδηγός της Πόρσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κινούνταν με ταχύτητα που άγγιζε τα 320 χλμ./ώρα, πάτησε φρένο, το θηριώδες όχημα πλαγιολίσθησε και μπήκε με μπλοκαρισμένους τροχούς στο πάρκινγκ του 82ου χλ. της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στέλνοντας ακαριαία στον θάνατο τη σύζυγο του Υπάτιου Πατμάνογλου, Αποστολία και το ανήλικο αγοράκι τους, Παύλο.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο άτυχος πατέρας και σύζυγος στις αρχές Νοεμβρίου κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή σύμφωνα με την οποία στρέφεται εναντίον του ιδιοκτήτη του οχήματος, των κληρονόμων του θανόντος οδηγού και της ασφαλιστικής εταιρείας. Η αποζημίωση αφορά σε ψυχική οδύνη, στις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο αλλά και στα προσωπικά αντικείμενα που υπήρχαν μέσα. Όπως τονίζει στην εφημερίδα άτομο που γνωρίζει την οικογένεια Πατμάνογλου, οι χρηματικές αξιώσεις αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 26ης Νοεμβρίου


1703: Το Λονδίνο πλήττεται από καταστροφική πλημμύρα. Ο Τάμεσης υπερχειλίζει και 8.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

1812: Ξεκινά στη Ρωσία η μάχη της Μπερεζίνα, που θα διαρκέσει έως τις 29 Νοεμβρίου και θα καταλήξει σε πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.
1826: Ο γάλλος συνταγματάρχης Φαβιέρος απελευθερώνει την Αθήνα.

1850: Με ψήφισμά της η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ιονίων Νήσων, διερμηνεύοντας τη βούληση του Λαού, ζητά την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

1862: Ο Τσαρλς Λούντβιγκ Ντόντσον, γνωστός με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ, στέλνει ως δώρο Χριστουγέννων στη 10χρονη Άλις Λίντελ ένα χειρόγραφό του με τον τίτλο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

1885: Για πρώτη φορά φωτογραφίζεται μετεωρίτης.

1922: Ο βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ εισέρχεται στον τάφο του Τουταγχαμών στην Αίγυπτο.

1925: Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, μέσα από δίκη σκοπιμότητας, εκτελεί με απαγχονισμό, παρουσία πλήθους θεατών, τους καταχραστές του Δημοσίου, αντισυνταγματάρχες Διονύσιο Δρακάτο και Γεώργιο Ζαριφόπουλο.

1928: Συστήνονται στην Ελλάδα ειδικά δικαστήρια για ανηλίκους.

1940: Η ναζιστική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή τείχους γύρω από το εβραϊκό γκέτο στη Βαρσοβία, με σκοπό να εγκλωβιστούν σ' αυτό 400.000 κάτοικοι.

1941: Ο Λίβανος κηρύσσει την ανεξαρτησία του, μετά από 20χρονη γαλλική κατοχή.

- Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ καθιερώνει την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου ως «Ημέρα των Ευχαριστιών» στις ΗΠΑ.

1942: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία - θρύλος του Μάικλ Κέρτιζ «Καζαμπλάνκα», με πρωταγωνιστές τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν

1943: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα γερμανικά στρατεύματα εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 έλληνες ομήρους. Μεταξύ των εκτελεσθέντων είναι και ο ιατρός Χρήστος Καρβούνης, ο οποίος δε δέχθηκε να φύγει, όπως του πρότειναν οι Γερμανοί (είχε σπουδάσει στην Γερμανία), αλλά τοποθετήθηκε μόνος του μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

1944: Ο Χάινριχ Χίμλερ διατάζει την καταστροφή των κρεματορίων στο Άουσβιτς και το Μπίρκεναου, όπου έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες Εβραίοι.

1949: Η Ινδία ανακηρύσσεται σε αυτόνομη και κυρίαρχη δημοκρατική χώρα με νέο Σύνταγμα.

1955: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσει την Κύπρο η Μεγάλη Βρετανία, λόγω της δράσης της ΕΟΚΑ.

1963: Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ανακοινώνει την εφαρμογή του μέτρου της Δωρεάν Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

1979: Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δέχεται ξανά στους κόλπους της την Κίνα, έπειτα από απουσία 21 ετών.

- Την ίδια μέρα στη Βενεζουέλα, εντοπίζεται κοίτασμα πετρελαίου ανάλογο με τα συνολικά αποθέματα των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ.

1983: Ράβδοι χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνουν φτερά από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

1985: Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Ν», σε αντίποινα για τη δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από τον αστυνομικό Mελίστα, επιτίθεται με βόμβα σε κλούβα των ΜΑΤ κοντά στο Χίλτον, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο αστυφύλακας Ιωάννης Γεωργακόπουλος και να τραυματιστούν δεκατέσσερις άνθρωποι.

1993: Εκτός νόμου κηρύσσονται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κι άλλες 35 κουρδικές ή φιλοκουρδικές οργανώσεις στη Γερμανία.

1995: Στη Γεωργία, πρόεδρος ορκίζεται ο Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 75%.

1998: Ο Τόνι Μπλερ γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που απευθύνεται στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

1999: Ο Πύρρος Δήμας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο αρασέ με 182,5 κιλά, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, το χάλκινο στο ζετέ και το αργυρό στο σύνολο με 387,5 κιλά στην κατηγορία των 85 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος άρσης βαρών, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην ίδια κατηγορία, ο Χρήστος Σπύρου κατακτά αργυρό μετάλλιο στο ζετέ.

2003: Το αεροπλάνο Κονκόρντ πραγματοποιεί την τελευταία του πτήση πάνω από το Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας.

2005: Το θάνατο ενός αστυνομικού έχουν ως αποτέλεσμα τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν και μετά τον αγώνα της ΑΕ Λεμεσού με το ΑΠΟΕΛ (1-1) στο Τσίρειο Στάδιο για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Ο άτυχος άνδρας πέθανε από ανακοπή καρδιάς, όταν χτυπήθηκε από πέτρες.

2008: Σε 185 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και 370 των τραυματιών από τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη. Σημειώνεται τριπλή βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστα σημεία της ινδικής μεγαλούπολης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Όσιος Πατάπιος ο Θαυματουργός στον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοριφέρ, κλιματιστικό ή τζάκι; Πόσο θα πληρώσουμε ανάλογα με τον τρόπο θέρμανσης

Η θέρμανση και κυρίως το κόστος αυτής τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες είναι ένα από τα θέματα που συχνά προκαλούν προβληματισμό.

Με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών έχουν προκύψει πρόσθετες λύσεις για τους πολίτες που είναι διατεθειμένοι να προσαρμοστούν και να αλλάξουν ίσως κάποιες από τις συνήθειές τους.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος και είναι ανεξάρτητοι από τον τρόπο θέρμανσης είναι η γεωγραφική τοποθεσία (στη Βόρεια Ελλάδα οι ανάγκες θέρμανσης είναι διπλάσιες ή και περισσότερο σε σχέση με τη νότια Κρήτη πχ), η θερμομόνωση κελύφους του σπιτιού, η κατασκευή κουφωμάτων, το πόσο ανοίγουμε τα παντζούρια τις πρωινές/μεσημεριανές ώρες ώστε να μπει ο ήλιος, η επιθυμητή θερμοκρασία (πχ αύξηση ενός βαθμού κελσίου στην επιθυμητή θερμοκρασία μπορεί να αυξήσει το κόστος κατά 10%), ο αριθμός των ανοιγμάτων του σπιτιού (μία, δύο, τρεις προσόψεις), ο όροφος του σπιτιού, ο αριθμός των ωρών, που θέλουμε να λειτουργεί η θέρμανση και η καλή συντήρηση του συστήματος.

Όλοι οι τρόποι θέρμανσης έχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα, όπως εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αναστάσιος Γιόβας, που είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και διαχειριστής της ιστοσελίδας 4myhouse.gr.

«Ένα από τα πλεονεκτήματα του πετρελαίου είναι ότι θερμαίνει τους τοίχους μέσω ακτινοβολίας και είναι υγιεινός τρόπος θέρμανσης για τους κατοίκους του σπιτιού. Ωστόσο, το κόστος του είναι υψηλό και παράλληλα τα καλοριφέρ καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στο σπίτι.

Για να εξοικονομήσει κανείς χρήματα θα μπορούσε να εγκαταστήσει σύστημα αντιστάθμισης, το οποίο ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία του νερού θέρμανσης ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή θερμοστατικές κεφαλές, οι οποίες τοποθετούνται σε κάθε σώμα ξεχωριστά και με τις οποίες μπορεί κανείς να ρυθμίζει τη θερμοκρασία ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου», εξηγεί ο κ. Γιόβας, ενώ αναφορικά με το κλιματιστικό αναφέρει ότι στα συν είναι η δυνατότητα χρήσης του για τη θέρμανση ενός μόνο δωματίου και στα πλην ότι ξηραίνει την ατμόσφαιρα.

Τέλος, σχετικά με το τζάκι υποστηρίζει ότι εκτός από τη ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργεί, έχει κυρίως μειονεκτήματα καθώς θερμαίνει μόνο τον κοντινό του χώρο και ρυπαίνει το περιβάλλον των πόλεων με καρκινογόνα μικροσωματίδια.

Εκτίμηση κόστους για μονομελές σπίτι 50 τμ

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο σπίτι έχει ανάγκη 7.000 θερμίδες (cal) για να θερμανθεί. Αυτό αντιστοιχεί σε 8.140 kwh (1 KW/h= 860 kcal/h). Σε όλα τα παρακάτω παραδείγματα θεωρούμε ότι υπάρχει ήδη η εγκατάσταση και υπολογίζουμε μόνο το κόστος του καυσίμου.

Ανάλογα με το καύσιμο, θα ξοδέψει σε ένα χειμώνα τα παρακάτω:

-Πετρέλαιο: Θα χρειαστεί 760 λίτρα πετρελαίου, γιατί κάθε λίτρο πετρελαίου μας δίνει 10,71 kwh (υποθέτουμε απόδοση 90%). Το κόστος είναι περίπου 722 ευρώ με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου (0,95 ευρώ ανά λίτρο).

-Φυσικό αέριο: Η τρέχουσα τιμή είναι 0,056 ευρώ/kwh. Για 8.140 kwh, το κόστος είναι περίπου 456 ευρώ.

-Κλιματιστικό: Για να μας αποδώσει 8.140 κιλοβατώρες το κλιματιστικό μας (έστω inverter με συντελεστής απόδοσης 3,7), θα χρειαστεί να καταναλώσει 8.140 kwh / 3,7 = 2.200 kwh ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση τιμή του ρεύματος (μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις) είναι 19 λεπτά/kwh. Το κόστος είναι περίπου 418 ευρώ.

-Αντλίες θερμότητας: Για να μας αποδώσει 8.140 κιλοβατώρες, η αντλία (έστω συντελεστής απόδοσης 3), θα χρειαστεί να καταναλώσει 8.140 kwh / 3 = 2.713 kwh ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση τιμή του ρεύματος (μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις) είναι 19 λεπτά/kwh. Το κόστος είναι περίπου 515 ευρώ.

-Ενεργειακό τζάκι: Η θερμογόνος δύναμη του ξύλου είναι 4,5 kw/Kg και αν υποθέσουμε βαθμό απόδοσης του ενεργειακού τζακιού 75%, τότε από κάθε κιλό ξύλου παίρνουμε 3,375 kw. Για να μας αποδώσει 8.140 κιλοβατώρες, θα χρειαστούν 2.412 κιλά ξύλο. Με τις τρέχουσες τιμές (γύρω στο 65 ευρώ/κυβικό ή 150 ο τόνος), θα μας κοστίσει 360 ευρώ.

-Κλασσικό τζάκι: Αυτό έχει βαθμό απόδοσης 25%, οπότε το κόστος του είναι το τριπλάσιο από το ενεργειακό, δηλαδή 1.080 ευρώ.

Υπολογισμός για σπίτι 120 τμ (οικογένεια)

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο σπίτι έχει ανάγκη 17.000 θερμίδες (cal) για να θερμανθεί στην ίδια θερμοκρασία με το σπίτι των 50 τετραγωνικών. Επειδή όμως υποθέτουμε ότι υπάρχουν μικρά παιδιά που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες θέρμανσης, θα αυξήσουμε τη θερμοκρασία και τις ώρες λειτουργίας. Έστω ότι απαιτούμε 23.700 kwh.

Σε όλα τα παρακάτω παραδείγματα θεωρούμε ότι υπάρχει ήδη η εγκατάσταση και υπολογίζουμε μόνο το κόστος του καυσίμου.

Ανάλογα με το καύσιμο, θα ξοδέψει σε ένα χειμώνα τα παρακάτω:

-Πετρέλαιο: Θα χρειαστεί 2.213 λίτρα πετρελαίου, γιατί κάθε λίτρο πετρελαίου μας δίνει 10,71 kwh (υποθέτουμε απόδοση 90%). Το κόστος είναι περίπου 2.102 ευρώ με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου (0,95 ευρώ ανά λίτρο).

-Φυσικό αέριο: Η τρέχουσα τιμή είναι 0,056 ευρώ/kwh. Για 23.700 kwh, το κόστος είναι περίπου 1.327 ευρώ με τις τρέχουσες τιμές του φυσικού αερίου.

-Κλιματιστικό: Για να μας αποδώσει 23.700 κιλοβατώρες το κλιματιστικό μας (έστω inverter με συντελεστής απόδοσης 3,7), θα χρειαστεί να καταναλώσει 23.700 kwh / 3,7 = 6.405 kwh ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση τιμή του ρεύματος (μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις) είναι 19 λεπτά/kwh. Το κόστος είναι περίπου 1.217 ευρώ.

-Αντλίες θερμότητας: Για να μας αποδώσει 23.700 κιλοβατώρες, η αντλία (έστω συντελεστής απόδοσης 3), θα χρειαστεί να καταναλώσει 23.700 kwh / 3 = 7.900 kwh ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση τιμή του ρεύματος (μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις) είναι 19 λεπτά/kwh. Το κόστος είναι περίπου 1.501 ευρώ.

-Ενεργειακό τζάκι: Η θερμογόνος δύναμη του ξύλου είναι 4,5 kw/Kg και αν υποθέσουμε βαθμό απόδοσης του ενεργειακού τζακιού 75%, τότε από κάθε κιλό ξύλου παίρνουμε 3,375 kw. Για να μας αποδώσει 23.700 κιλοβατώρες, θα χρειαστούν 7.022 κιλά ξύλο. Με τις τρέχουσες τιμές (γύρω στο 65 ευρώ/κυβικό ή 150 ο τόνος), θα μας κοστίσει 1.053 ευρώ.

-Κλασσικό τζάκι: Αυτό έχει βαθμό απόδοσης 25%, οπότε το κόστος του είναι το τριπλάσιο από το ενεργειακό, δηλαδή 3.159 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα - Χιόνια τη νύχτα στα ορεινά

Χαλάει ξανά ο καιρός σήμερα, Κυριακή. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το μεσημέρι στα δυτικά.

Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στη δυτική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί ή θα εκδηλωθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Μακεδονία, οπού τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρά.
Ανεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως τη βορειοδυτική) θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά στο Ιόνιο 6 στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ