Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Το Σάββατο στην Αλίαρτο με ζωντανή μουσική ο χορός του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρβασαρά "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ"




Διαβάστε Περισσότερα »

Τα «Βάρβαρα» αναβιώνουν στη Λιβαδειά

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ   ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην αναβίωση,  για πέμπτη συνεχή χρονιά, του
Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα  7.30΄μ.μ., στα Γραφεία του Συλλόγου.

                       
                                                              Το    Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Προσοχή!Αυτά είναι τα νοθευμένα "ελαιόλαδα" που κυκλοφόρησαν στην αγορά

Την εξάρθρωση ενός εκτεταμένου κυκλώματος νοθείας και εμπορίας ελαιολάδου, επιβεβαιώσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).


Από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση διακινούσε συστηματικά διάφορα νοθευμένα έλαια, αμφιβόλου ποιότητας, που τα εμφάνιζε ως Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, με τις εμπορικές επωνυμίες

    «PAROS»,
    «Karpos»,
    «Λιοτριβειό»,
    «Kriti»,
     «Elias drops»,
    «Ελαιώνας/Eleonas»
    και «CRETA drops».
Κατά τις επιχειρήσεις στον νομό Λάρισας, δεσμεύτηκαν 4.600 λίτρα λιπαρής ύλης από δεξαμενή, 10.380 λίτρα από μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων με την επωνυμία «PAROS», καθώς επίσης και 4.290 λίτρα από μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων με την επωνυμία «Karpos», όπου θα πωλούνταν ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο»..

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους πολίτες που έχουν στη κατοχή τους προϊόντα με αυτές τις επωνυμίες, να μην τα καταναλώσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέσεις διερμηνέων στον Δήμο Λεβαδέων

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων ανακοινώνει την πρόθεση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων να συνάψει συμβάσεις μίσθωσης έργου συνολικού αριθμού δύο (2) ατόμων ειδικότητας διερμηνέων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος προσωρινής στέγασης υποψηφίων προς μετεγκατάσταση και αιτούντων άσυλο (Πρόγραμμα Relocation της Υπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ) χρονικής διάρκειας από την υπογραφή της Σύμβασης έως 31/12/2017 :

Α. Περιγραφή Θέσης:

Είναι υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών μετάφρασης και διερμηνείας.

Αρμοδιότητες

–Παροχή υπηρεσιών μετάφρασης και διερμηνείας

-Συνοδεία περιστατικών σε διάφορες υπηρεσίες όταν κρίνεται απαραίτητο

-Οι ενέργειες γίνονται με σεβασμό στον εξυπηρετούμενο και υπόκεινται στον κώδικα δεοντολογίας των μεταφραστών /διερμηνέων

-Συνδρομή στη λήψη κοινωνικού ιστορικού

Β. Προσόντα -Απαραίτητα

    Επαρκής Γνώση της Ελληνικής Γλώσσας
    Επαρκής Γνώση Αραβικών

Επιθυμητά /συνεκτιμώμενα

    Γνώση χειρισμού Η/Υ
    Γνώση Αγγλικής Γλώσσας
    Εργασιακή εμπειρία ή/και εμπειρία εθελοντικής εργασίας σε παρόμοια θέση/σε φορείς που δραστηριοποιούνται στην αρωγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων /προσφύγων/μεταναστών.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους οφείλουν να προσκομίσουν :

-Ευκρινή Φωτοαντίγραφα των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας

-Βιογραφικό Σημείωμα

-Τίτλοι σπουδών και απόδειξη των απαιτούμενων και συνεκτιμώμενων/ επιθυμητών προσόντων της θέσης

Απόδειξη εμπειρίας με προσκόμιση βεβαίωσης εργοδότη ή αντίγραφα βεβαιώσεων φορέων ή βεβαίωση οικείου ασφαλιστικού φορέα ή αντίγραφα συμβάσεων με αναλυτική περιγραφή καθηκόντων ή συστατικές επιστολές ή αποδείξεις/τιμολόγια παροχής υπηρεσιών

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ, ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 15 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τ.Κ 32131, Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πληροφορίες: κ. Αθ. Κοϊτσάνου (τηλ. 22613 -50832) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και κ. Μπόμπας Νικόλαος ( τηλ 22610-88683 ).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς ,το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από 28/11/2017 έως και 1/12/2017 
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιονοδρομική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο της Π.Ε. Βοιωτίας



Η Περιφερειακή Ενότητα  Βοιωτίας και ο Ελληνικός Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Χ.Ο.Σ.) με τη συνεργασία  της Σχολής SNOWPORT, διοργάνωσαν Χιονοδρομική Εκδήλωση στις 25 και 26 Νοεμβρίου στον προαύλιο χώρο  του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας.
Προηγήθηκε της εκδήλωσης ενημέρωση σε σχολεία της Π.Ε Βοιωτίας από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μετά από σχετική άδεια των αρμοδίων Διευθύνσεων.
Περισσότερα από 500 παιδιά κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην άρτια οργανωμένη εκδήλωση η οποία γνώρισε την απόλυτη επιτυχία σε ένα εορταστικό Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.
Η Αντιπεριφερειάρχης , Φανή Παπαθωμά, τόνισε ότι: «σε μια γκρίζα εποχή,  χωρίς χαμόγελο και χαρά η Περιφέρεια προσπάθησε να προσφέρει τα ελάχιστα στα παιδιά μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της χιονοδρομίας, φέρνοντας το βουνό στην πόλη της Λιβαδειάς».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σ.Αρναούτογλου: Έρχεται νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη και πλημμυρικά φαινόμενα


Νέα προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο, με οδηγίες για πρόληψη ενόψει της πιθανότητας να προκύψουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Ποιες περιοχές θα χτυπηθούν.

Αναλυτικά η προειδοποίηση του έμπειρου προγνώστη καιρού της ΕΡΤ:

"ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Πολύ σοβαρή η επιδεινωση του καιρού απο την Πέμπτη 30/11 έως και το Σάββατο 2/12στη δυτική και κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και στη γείτονα Αλβανία!

Οι συνεχόμενες και κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις (κάντε κλικ στους προγνωστικούς χάρτες) – καταιγίδες που αναμένονται απο την Πέμπτη και μέχρι περίπου την Κυριακή στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα (κυρίως Ηπειρο αλλά και στα νησιά του Ιονίου, την ορεινή δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά, και τη Δυτική -βορειοδυτική Πελοπόννησο) εκτός του ότι θα συνδυάζονται με κατά περιόδους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7-8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ, δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και προβλήματα (τοπικές πλημμύρες, υπερχείλιση χειμάρρων-ποταμών- κίνδυνος κατολισθήσεων)! Ανάλογη ίσως και πιο δύσκολη δεν αποκλείεται να είναι η κατάσταση και στη γείτονα Αλβανία.

Αν πρόκειται λοιπόν να μετακινηθείτε απο την Πέμπτη και κυρίως απο την Παρασκευή έως και την Κυριακή στα παραπάνω προαναφερθέντα τμήματα καλο θα είναι:

– να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

– να μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

– να ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.

– Να ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

– να μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.

– να ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση

– να εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.)"
 Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

Διαβάστε Περισσότερα »

"Κι αν θες να νιώσεις Θηβαίος αρκεί να παίξεις λίγο με το μύθο" Ημερίδα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Το Ειδικό δημοτικό σχολείο Θήβας, καλεί τους φίλους του στην ημερίδα  που διοργανώνει την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 17.30, στο Συνεδριακό  Κέντρο της Θήβας.
Μία ημέρα μετά την 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα των ατόμων με  αναπηρία, σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα που εκπόνησαν τα παιδιά του  σχολείου μας και αφορά στον Ηρακλή.
Πιο σημαντική όμως είναι η έννοια της Συνεκπαίδευσης την οποία κάναμε  πράξη και για την οποία και θα μιλήσουμε.
Ο χρόνος που θα μοιραστείτε μαζί μας θα είναι ευχάριστος και δημιουργικός!

Σας περιμένουμε!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ορεινό Τρέξιμο ... Στα "Χνάρια του Δευκαλίωνα"-Προσυγκέντρωση στη Λιβαδειά

Περιπατητική διαδρομή Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων διοργανώνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 περιπατητική διαδρομή, η οποία θα ακολουθήσει μέρος της διαδρομής του ορεινού αγώνα τρεξίματος
“Στα χνάρια του Δευκαλίωνα”.
Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 09:00 στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο – κτίριο ΟΤΕ) ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι από τους συμμετέχοντες δεν διαθέτουν Ι.Χ.
Η περιπατητική διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, θα περάσει από την πόλη των Δελφών με κατεύθυνση το διεθνές μονοπάτι Ε4. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί προς το πλακόστρωτο μονοπάτι για 3 χιλιόμετρα και η διαδρομή θα συνεχίσει στο Ε4 και θα τερματίσει στο 5ο χιλ. στη θέση “Κρόκι” όπου θα υπάρξει ξεκούραση και επιστροφή (συνολικός χρόνος πεζοπορίας περίπου 3 ώρες).
Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα θα πραγματοποιείται αγώνας ορεινού τρεξίματος και θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε μερικούς από τους καλύτερους αθλητές του αθλήματος και να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια τους.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι εξαιρετικής ομορφιάς όπου στην επιστροφή θα έχουμε μια υπέροχη θέα των Δελφών με τα αρχαία μνημεία, της Ιτέας και του Κορινθιακού Κόλπου.
Σημειώνεται ότι ο καθένας συμμετέχει με δική του ευθύνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιπατητική διαδρομή παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον κ. Σωτήρη Καρβούνη τηλ. 6976332156.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:BAZZAR από το Κέντρο Κράτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν πρόγραμμα για εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και το Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας,  οργανώνει Δωρεάν Πρόγραμμα Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου

Η εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου, θα γίνεται με το ηλεκτρονικό πρόγραμμα HeartScore, που έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία.

To πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα ώρες 10.00-13.00, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 22680-23753, στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, αρμόδια Κα Τσιούμα Χριστίνα.

Δικαιούχοι του προγράμματος

1.Κάτοικοι Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (άνδρες –γυναίκες).

2.Ηλικία από 40 έως 65 ετών.

3.Χωρίς καρδιαγγειακά προβλήματα και Σακχαρώδη Διαβήτη.

 Απαραίτητο δικαιολογητικό

Πρόσφατη εξέταση ολικής χοληστερόλης.

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν σε έντυπη μορφή το αποτέλεσμα της εκτίμησης Heart Score, καθώς και τις απαραίτητες συμβουλές για πιθανή τροποποίηση συμπεριφορών υγείας που σχετίζονται με τους παράγοντες κινδύνου, με απώτερο σκοπό την μείωση της πιθανότητας ασθένειας από καρδιαγγειακό νόσημα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γεώργιος Π. Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά ενημερωτική ημερίδα για τους ωφελούμενους του προγράμματος "ESTIA"

Ενημερωτική ημερίδα για τους ωφελούμενους του προγράμματος “ESTIA – Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Χρήστος Παλαιολόγος» από την ΚΕΔΗΛ σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος – εθελόντρια καθηγήτρια στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στους ωφελούμενους του προγράμματος, κα Ειρήνη Καραντζά και ο ψυχολόγος, κοινωνικός επιστήμονας της ΚΕΔΗΛ, κ. Λευτέρης Τριανταφύλλου.
Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν «Η ελληνική ως ξένη γλώσσα και η διαπολιτισμική συνύπαρξη» και το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι πρόσφυγες για εκπαιδευτικά ζητήματα, όπως είναι η ανάγκη εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, οι παράγοντες που συνδράμουν στην εκμάθηση της, η διδασκαλία της και οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν.
Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της διαπολιτισμικής ετερότητας, στην συνύπαρξη μαθητών διαφόρων πολιτισμών, καθώς και στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, στα χαρακτηριστικά και στους τρόπους αντιμετώπισης του.
Το πρόγραμμα «ESTIA –Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς στο Δ.Σ. του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας –Αντίκυρας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς παραβρέθηκε στο χθεσινό ( 27/11/2017 ) δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας –Αντίκυρας , όπου και παρενέβη δια του προέδρου του σε δύο θέματα που αφορούσαν εργασιακά ζητήματα και πιο συγκεκριμένα: α ) την καταβολή στους εργαζόμενους όσων τους οφείλονταν από μη χορήγηση γάλακτος και Μ.Α.Π. από το 2012 έως και το 2016 ( σύμφωνα με το Ν. 4483/2017 ) και β ) για το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που αφορούσε το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων για τις εξαιρέσιμες μέρες , Κυριακές και αργίες . Μετά από την τοποθέτησή μας το πρώτο θέμα υπερψηφίστηκε από όλους  πλην του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου , ενώ το δεύτερο θέμα υπερψηφίστηκε ομόφωνα .
Η απόφαση αυτή αποτελεί μία δικαίωση των προσπαθειών του Συλλόγου των εργαζομένων , ο οποίος έχει μία συνεπή και απαρασάλευτη στάση στο και θέμα  της αποκομιδής των απορριμμάτων , ότι δηλαδή θα πρέπει να βρίσκεται σε δημόσιο έλεγχο και όχι στα χέρια εργολαβικών συμφερόντων.
Καλωσορίζουμε λοιπόν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας , που εκτός των άλλων έχουν και οικονομικό όφελος για τους δημότες , αφού το κόστος της αποκομιδής θα ήταν τουλάχιστον διπλάσιο αν αυτή δινόταν σε εργολάβο  , και περιμένουμε να τις δούμε να εφαρμόζονται στην πράξη .




Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για άδειες διατήρησης στάβλων έως 4 Δεκεμβρίου


 Αιτήσεις έως 4 Δεκεμβρίου για άδειες διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους ότι υπό προϋποθέσεις δίνεται η δυνατότητα έκδοσης «Άδειας Διατήρησης» και συνέχισης της λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός ορίων κατοικημένων περιοχών ή πλησίον αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4056/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, της ΚΥΑ 940/81279 (ΦΕΚ 2741/Β') και της σχετικής εγκυκλίου με ΑΔΑ: ΩΞΘ54653ΠΓ-ΞΤΜ.
Βασική προϋπόθεση αποτελεί οι εν λόγω κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις να ήταν εγκατεστημένες και να λειτουργούσαν (διέθεταν ζωικό κεφάλαιο) κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012. Η ύπαρξη και η διατήρηση του ζωικού κεφαλαίου στο συγκεκριμένο γήπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται.
Η καταληκτική ημερομηνία για την ένταξη στη διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είναι η 04-12-2017.
Επισημαίνεται ότι για τη διευκόλυνση της έγκαιρης υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν, μέχρι την 4/12/2017, κατ’ ελάχιστον αίτηση στην οποία θα δηλώνουν την επιθυμία ένταξής τους στη διαδικασία και εν συνεχεία, ακόμη και μετά τις 4/12/2017 τα δικαιολογητικά για την έκδοση προσωρινής άδειας διατήρησης.
Η συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία δεν αφορά λοιπές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες ή πρόκειται να εγκατασταθούν εκτός ορίων κατοικημένων περιοχών και τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις κατά τις διατάξεις του Ν. 4056/2012.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανήγυρη Κρύπτης Αγίας Βαρβάρας της Ι. Μονής Οσίου Λουκά


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 28ης Νοεμβρίου

1520: Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.

1582: Ο θεατρικός συγγραφέας Ουίλιαμ Σαίξπηρ παντρεύεται, σε ηλικία 18 ετών, την 26χρονη ηθοποιό Αν Χάθαγουεϊ.

1814: Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.

1821: Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.

1907: Ο Λούις Μάγιερ ανοίγει τον πρώτο του κινηματογράφο στη Μασαχουσέτη. Γίνεται ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας κινηματογράφων στη Νέα Αγγλία και το 1917 ιδρύει τη δική του εταιρεία παραγωγής, που έπειτα από σειρά συγχωνεύσεων γίνεται μέρος της Metro-Goldwyn-Mayer.

1909: Στη Γαλλία, η Εθνοσυνέλευση θεσπίζει για τις εργαζόμενες γυναίκες άδεια οκτώ εβδομάδων μετά τον τοκετό.

1910: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, καταλαμβάνοντας τις 300 από τις 364 έδρες της Βουλής.

1912: Η Αλβανία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. (εθνική εορτή)

1915: Μετά την ορμητική προέλαση των Γερμανών και των Βούλγαρων στο σερβικό έδαφος, ο βασιλιάς των Σέρβων, Πέτρος, καταφεύγει με τα λείψανα του σερβικού στρατού στο 'Νησί της Σωτηρίας', όπως ονομάζουν οι Σέρβοι την Κέρκυρα.

1917: Χιονοθύελλα προκαλεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Αθήνα. Οι δρόμοι έχουν κλείσει και η μεταφορά καυσόξυλων από το Τατόι για τις ανάγκες του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής είναι αδύνατη.

1925: Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά από δίκη σκοπιμότητας, εκτελεί με απαγχονισμό στο Γουδί παρουσία πλήθους θεατών τους καταχραστές δημοσίου χρήματος, Δρακάτο και Ζαφειρόπουλο. Την ίδια μέρα, οι παιδαγωγοί Δημήτριος Γληνός και Αλέξανδρος Δελμούζος παύονται από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, καθώς η διδασκαλία τους κρίθηκε εθνικά επιβλαβής. (Μαρασλειακά)

1943: Η Συνδιάσκεψη της Τεχεράνης: Στόχος της συνάντησης μεταξύ του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, του Ιωσήφ Στάλιν και του Ουίνστον Τσώρτσιλ είναι να οριστικοποιηθεί η στρατηγική των Συμμάχων για την τελική φάση του Πολέμου. Αποφασίζεται η επίθεση στη Νορμανδία για το Μάιο του 1944.

1944: Οι κομουνιστές υπό τον Εμβέρ Χότζα αποκτούν τον έλεγχο της Αλβανίας.

1948: Πωλείται στη Βοστόνη η πρώτη φωτογραφική μηχανή Polaroid, στην τιμή των 89,95 δολαρίων.

1951: Ανακωχή στον πόλεμο της Κορέας: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Πανμουγιόμ μεταξύ του ΟΗΕ και των Κομμουνιστών καταλήγουν σε συμφωνία για τη χάραξη μιας γραμμής ανακωχής, περίπου κατά μήκος της 38ης γεωγραφικής παραλλήλου, που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα.

1953: Τελειώνει η Δίκη των Αεροπόρων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται στελέχη της πολεμικής αεροπορίας, που κατηγορούνται για φιλοκομμουνιστικές δραστηριότητες. Δύο καταδικάζονται σε ισόβια, 6 σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης και ένας αθωώνεται.

1960: Η Μαυριτανία αποκτά την πλήρη ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.

1981: Αρχίζει να εφαρμόζεται το μονοτονικό σύστημα στα σχολεία της χώρας μας.

1990: Ο Τζον Μέιτζορ αντικαθιστά τη Μάργκαρετ Θάτσερ στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας.

1994: Η Νορβηγία ψηφίζει «όχι» στην είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

1999: Ολοκληρώνεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας με 19 μετάλλια (4 χρυσά, 10 αργυρά και 5 χάλκινα).

2002: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδικάζει το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων ευρώ (4,6 δισ. δρχ.) ως αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο για την απαλλοτρίωση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας.

2008: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζητά την παραίτηση του ηγούμενου Εφραίμ από όλες τις αρμοδιότητές του στη Μονή Βατοπεδίου μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι εταιρείες δομικών υλικών της Περιφέρειας Στερεάς στο Ντουμπάι


Για πρώτη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών που διεξάγεται στο Dubai World Trade Center στο Ντουμπάι. 9 επιχειρήσεις του κλάδου εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του με την υποστήριξη της Περιφέρειας στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των εξαγωγών και της τοπικής οικονομίας. 

Την ελληνική αποστολή των επιχειρηματιών συνοδεύει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα και συναντήθηκε με εκπροσώπους ξένων εταιρειών για το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών και συμφωνιών μέσω των εξαγωγών μας. 

Για το «άνοιγμα» των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας σε όλο τον κόσμο μίλησε ο κύριος Μπακογιάννης ο οποίος τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας σε σχέση με την συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις, δεν περιορίζονται μόνο στον τουρισμό και την αγροδιατροφή αλλά σε κάθε κλάδο στον οποίο η Στερεά Ελλάδα έχει ισχυρή επιχειρηματική παρουσία. 

«Ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα βιώνει την απόλυτη ύφεση. Την ίδια ώρα όμως, έχουμε επιχειρήσεις που παράγουν και εμπορεύονται ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Είναι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις εργασίας και πρέπει να τις διατηρήσουν ακόμη και να τις αυξήσουν μέσω των εξαγωγών. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό στηρίζουμε έμπρακτα την συμμετοχή τους σε αυτή την έκθεση. Θέλουμε να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας γνωστές σε όλο τον κόσμο και δεν θα σταθούμε μόνο σε αυτόν τον κλάδο. Όλες οι επιχειρήσεις μας πρέπει να βγουν προς τα έξω και να εγκαινιάσουν νέες συμφωνίες, να κλείσουν δουλειές και να μας το επιστρέψουν σε δουλειά για τους εργαζόμενους», επισήμανε ο κύριος Μπακογιάννης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία: 16χρονος αυτοκτόνησε, πέφτοντας από γέφυρα της Αττικής Οδού


Τα στοιχεία δείχνουν ερωτική απογοήτευση...
Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να δώσει ένας 16χρονος μαθητής -και το έκανε με τον...
πιο τραγικό τρόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του katechaki.gr, το ανήλικο παιδί έπεσε από γέφυρα της Αττικής Οδού στην περιοχή του Γέρακα (στο 33χλμ. της Αττικής Οδού) στο οδόστρωμα, ενώ ένας οδηγός διερχόμενου οχήματος δεν πρόλαβε να σταματήσει και τον παρέσυρε για κάποια μέτρα, αν και το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

Όπως μεταδίδει το neoslogosattikis.gr, το δραματικό συμβάν σημειώθηκε στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής. Ο άτυχος 16χρονος κατέληξε στην άσφαλτο της δεξιάς λωρίδας της Αττικής Οδού, με αποτέλεσμα σε κλάσματα δευτερολέπτου να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, όταν ακινητοποίησε λίγα μέτρα παρακάτω το όχημά του, επικοινώνησε αμέσως με την Τροχαία, ζητώντας ταυτόχρονα να ενημερωθεί και το ΕΚΑΒ.
Όμως, στα ένα-δύο λεπτά της συνομιλίας του οδηγού με την Τροχαία, ένα δεύτερο αυτοκίνητο επίσης παρέσυρε το άψυχο σώμα του 17χρονου μαθητή, που ήδη είχε μετακινηθεί στη μέση του δρόμου...

Τελικά, τη σορό του μαθητή παρέλαβε αυτοκίνητο της εταιρείας «Αττική Οδός», που ήδη είχε σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος ταυτόχρονα με περιπολικό της Τροχαίας Αττικής, και την μετέφερε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια ή το ενδεχόμενο ο μαθητής να έπεσε από τη γέφυρα της Αττικής Οδού από απροσεξία ή εξαιτίας προσωρινής απώλειας των αισθήσεών του.

Οι λόγοι που οδηγούν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι ότι ο 16χρονος, σε μη εξακριβωμένη ώρα, επισκέφθηκε την παιδική χαρά που βρίσκεται στον παράπλευρο της γέφυρας χώρο -ειδικότερα, στο χώρο του γκαζόν- στην άκρη του οποίου, για λόγους ασφαλείας, εκτείνεται συρμάτινη περίφραξη ύψους δύο μέτρων.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο μαθητής σκαρφάλωσε στην περίφραξη και προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Προηγουμένως, είχε βγάλει τα αθλητικά παπούτσια του, τα οποία βρέθηκαν ένα-δύο μέτρα από το σημείο που έγινε η πτώση και τέλος, άφησε το δραματικό, προσωπικό αποτύπωμά του, που αναδεικνύει την φορτισμένη κατάσταση, στην οποία πρέπει να βρισκόταν τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Πάνω στο λασπώδες έδαφος, σχεδιασμένη μια καρδιά και στο εσωτερικό της, τα τέσσερα γράμματα του υποκοριστικού ονόματος μιας μαθήτριας, ο έρωτας για την οποία τον οδήγησε στο μοιραίο...

Τραγική λεπτομέρεια; Λίγη ώρα μετά το απονενοημένο διάβημα του γιου τους, δίχως να γνωρίζουν το παραμικρό απ' ό,τι στο μεταξύ είχε συμβεί, οι γονείς του παρουσιάζονταν στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης, δηλώνοντας την εξαφάνισή του...
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές με νεφώσεις, σποραδικά αυξημένες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν σήμερα, ενώ θα πέσουν και χιόνια στα ορεινά.

Παράλληλα αναμένεται βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες μέχρι και το απόγευμα με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Ανεμοι: δυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι και το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά οπού είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Χιόνια στα ορεινά.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 01 ως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων με βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες παροδικές νεφώσεις. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της στέρεας και της Πελοποννήσου.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στις Κυκλάδες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ