Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ανάβει το Δέντρο στο Νεοχώρι σε ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό

O Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" διοργανώνει Χρστουγεννιάτικη  Γιορτή  το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού.
Ελάτε να ανάψουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα σε μια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα,να μοιράσουμε με τον Άη Βασίλη δώρα στα παιδιά να τραγουδήσουμε τα κάλαντα μαζί με τη χορωδία της Άσκρης, να βρεθούμε στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που φτιάξαμε, μοιράζοντας γλυκά, χυμούς,ζεστή σοκολάτα  για τα παιδιά και προσφέροντας τσιπουράκι στους μεγάλους σε ένα όμορφο γιορταστικό μπουφέ.
Στην εορταστική εκδήλωση θα ακούσουμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια,θα χορέψουμε και θα φωτογραφηθούμε με τον  Άη Βασίλη.
Σας  περιμένουμε όλους 
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΕ ΤΙΜΗ 
ΤΟ Δ.Σ.
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας ο Θεόδωρος Ζησιμόπουλος

Ζητώ την ψήφο σας για να συνεχίσω με συνέπεια στον επιμελητηριακό θεσμό, έχοντας ως γνώμονα την υπηρεσία στον συνάδελφο. Η παρουσία μου σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα πιστοποιεί τα λόγια μου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, στη Λιβαδειά

«Ο δρόμος χαράχτηκε» - 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

H Κ.Ο. του ΚΚΕ σας καλεί στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, την Κυριακή 3 Δεκέμβρη στο Διοικητήριο Λιβαδειάς στις 18.00 με ομιλητή τον σ. Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μουσικο-θεατρική παράσταση.
Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί το έπος που ενέπνευσε την εργατική τάξη και τους λαούς σε όλον τον κόσμο. Τη μεγάλη εποποιία που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι, ούτε ανίκητος. Ότι μπορεί να οικοδομηθεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με κατακτήσεις που διαμορφώνουν μια ζωή ανώτερου επιπέδου, άπιαστο όνειρο για τον καπιταλισμό.
Όλοι αυτοί που πανηγύρισαν την ανατροπή του σοσιαλισμού, είναι αυτοί που σήμερα από τη μια με λύσσα συνεχίζουν τη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία και από την άλλη χτυπάνε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει.
Χρησιμοποιείται ο ωμός είτε ο καλυμμένος αντικομμουνισμός, ώστε ο λαός να μη δει την αλήθεια, να μη στρέψει το βλέμμα του στο δρόμο που μπορεί να του δώσει τη διέξοδο από την ανεργία, τη φτώχεια και τους πολέμους.
Ο σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία, είναι ρεαλιστικός και αναγκαίος!
Ουτοπία είναι να λες πως σε ένα άδικο, βάρβαρο σύστημα, όπως το σημερινό, μπορεί να υπάρξει "δίκαιη ανάπτυξη" για όλους.
Στο ερώτημα αν υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, ο λαός να γευτούν μια ζωή καλύτερη, ανώτερη, απαντάμε κατηγορηματικά: ΝΑΙ
Αυτή η κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός! Σε αυτήν ο λαός είναι ο αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Η εργατική - λαϊκή διακυβέρνηση είναι το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Γι’ αυτήν τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ
Αυτό που φαίνεται σήμερα ακίνητο, αύριο μπορεί να μεταβληθεί ριζικά.
Αυτό είναι το δίδαγμα της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917.

Η εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου,
τον 21ο αιώνα να τον κάνουμε τον αιώνα της τελικής νίκης του "νέου" πάνω στο "παλιό".

Να αφήσουμε το δικό μας στίγμα στην Ιστορία.
Να κατακτήσουμε το μέλλον του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό συσσίτιο της ενορίας Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς διευκολύνει την διαδικασία καταβολής του μισθώματος των βοσκήσιμων γαιών

Η Περιφέρεια διευκολύνει την διαδικασία καταβολής του μισθώματος
 των βοσκήσιμων γαιών 2016 & 2017
Υπενθυμίζουμε  τους κτηνοτρόφους των οποίων οι επιλέξιμες εκτάσεις των βοσκοτόπων τους βρίσκονται στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ότι στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μίσθωσης για τα έτη 2016 και 2017,  στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ( www.pste.gov.gr) και στη θέση «Θέλω να μάθω το μίσθωμά μου για τις βοσκήσιμες εκτάσεις» ανοίγει ειδική εφαρμογή (http://app.php.gov.gr/pste)  όπου οι κτηνοτρόφοι βάζοντας τα έξι (6) τελευταία ψηφία του ΑΦΜ τους μπορούν να πληροφορηθούν για τα μίσθωματα  που πρέπει να καταβάλουν και για τα δύο έτη. (2016, 2017)
Ταυτόχρονα  πληροφορούνται τον τραπεζικό λογαριασμό/Περιφερειακή Ενότητα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ όπου πρέπει να καταθέσουν το μίσθωμα. Στην κατάθεση θα πρέπει να αναγράφουν ως αιτιολογία την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ/ΜΙΣΘΩΣΗΣ (Δεκαψήφιος αριθμός) για κάθε βοσκήσιμη γαία και κάθε έτος .
Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να πηγαίνουν στο Δήμο στα όρια του οποίου βρίσκεται η βοσκήσιμη γαία που τους έχει κατανεμηθεί, προκειμένου να λάβουν γνώση ενυπόγραφα σχετικά με τα στοιχεία της κατανεμηθείσας έκτασης
Για κάθε κτηνοτρόφο εκτυπώνεται έντυπο κατανομής βοσκήσιμης γαίας σε δύο αντίτυπα το οποίο επέχει θέση σύμβασης μίσθωσης
Ο ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος λαμβάνει γνώση προσυπογράφοντας το έντυπο και παραλαμβάνει ένα αντίγραφο
Ο Δήμος ή η αρμόδια ΔΑΟΚ, ενημερώνουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ επισυνάπτοντας στη διαδικτυακή εφαρμογή το ενυπόγραφο έντυπο κατανομής.

Το μίσθωμα που θα καταβάλλουν οι κτηνοτρόφοι προσδιορίστηκε με την Αριθμ. 410/28408/ 13 Μαρτίου 2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 880/16-3-2017).
Οι οφειλές που βεβαιώνονται από την κατανομή του έτους 2016 & 2017, πρέπει να καταβληθούν το αργότερο μέχρι  31/12/2017

Διαβάστε Περισσότερα »

Περιορισμός της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θήβας για λόγους οδικής ασφάλειας

Από την 1η έως και την 23η Δεκεμβρίου 2017 δεν θα επιτρέπεται, για λόγους οδικής ασφάλειας, η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος (επιβατικά, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία, μηχ. έργων) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας-Θήβας, στο τμήμα της από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων «CYCLON») μέχρι τη χ/θ 30,000 (θέση ΚΙΑΦΑ) του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Εξαιρούνται από τον περιορισμό τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, κρατικών υπηρεσιών, όσα συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί, τροφοδοσίας καταστημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους έως 3,5 τόνους, καθώς και τα ΙΧ αυτοκίνητα μονίμων κατοίκων και εργαζομένων σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ο συγκεκριμένος κυκλοφοριακός περιορισμός μπορεί να επεκταθεί σε όλα τα οχήματα, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεθυσμένος υπάλληλος του Δήμου Θηβαίων δεν σταμάτησε σε σήμα Αστυνομικών στον πεζόδρομο της Θήβας-Φωτογραφίες

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στον πεζόδρομο της Θήβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress ένας οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου,υπάλληλος του Δήμου Θηβαίων στον τομέα καθαριότητας, κινούνταν αντίθετα στην Επαμεινώνδα και  όχι μόνο παραβίασε τους κανονισμούς λειτουργίας του πεζόδρομου,αλλά δεν σταμάτησε ούτε στο  σήμα των Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.  Αμέσως ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει, ακολούθησε καταδίωξη με περιπολικό της Αστυνομίας και συνελήφθη υπό την επήρεια μέθης.
Έτσι, οδηγήθηκε στα κρατητήρια,  εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Μουρτζούνης υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Ονομάζομαι Μουρτζούνης Ιωάννης του Χαραλάμπους
Γεννήθηκα στην Λιβαδειά το 1978
Αποφοίτησα από το Τεχνικό Λύκειο Λιβαδειάς
Κατοικώ στην Λιβαδειά
Δραστηριοποιούμαι στον χώρο της εστίασης πάνω από 15 χρόνια
Συνιδιοκτήτης της επιχείρησης 1900 Σουβλάκι από τον Μάιο του 2009 έως και σήμερα
Συνιδιοκτήτης της επιχείρησης ΠΑΝΘΕΟΝ καφέ μπαρ από τον Μάρτιο του 2017.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα Δήμου Λεβαδέων για συμμετοχή στο "4ο Κυνήγι του Αη Βασίλη"

Κάλεσμα προς εθελοντές για την διοργάνωση του παιχνιδιού "4ο
Κυνήγι του Αη Βασίλη"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Δήμος Λεβαδέων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Κυνήγι το Αη Βασίλη για παιδιά και εφήβους με την υποστήριξη της Εθελοντικής Ομάδας “Λεβαδρώ”.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βγουν στους δρόμους της πόλης για να ανακαλύψουν που κρύβεται ο Αη Βασίλης μέσα από τη λύση γρίφων. Μέριμνα μας είναι να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο το παιχνίδι για τα παιδιά.
Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί όλους όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν ως εθελοντές για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και διεξαγωγή του παιχνιδιού να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλ. 22613-50812 και 6948759957.
Οι εθελοντές (μέλη αθλητικών σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων,  θεατρικών ομάδων, εθελοντικών ομάδων κλπ) θα συμβάλλουν στην ασφαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού και στην καθοδήγηση των παιδιών, ενώ θα ήταν ευπρόσδεκτο εάν κάποιοι από τους εθελοντές είναι διατεθειμένοι να ντυθούν με ανάλογες του θέματος στολές (ξωτικά, καλλικάντζαροι, κλπ) για τη δημιουργία μιας εορταστικής ατμόσφαιρας στους δρόμους της πόλης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 3 Γυμναστών στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοινώνει την πρόσληψη τριών (3) θέσεων Π.Ε. Καθηγητών Φυσικής Αγωγής µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου (Ι.∆.Ο.Χ.), µέχρι την 30/06/2018, µε ωριαία αποζηµίωση, για την κάλυψη των αναγκών υλοποίησης των Προγραµµάτων Άθλησης για Όλους, περιόδου 2017-2018 του ∆ήµου Αλιάρτου – Θεσπιέων.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα Τα σημαντικότερα γεγονότα της 30ης Νοεμβρίου

1782: Αμερικανική Επανάσταση: Αντιπρόσωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Μεγάλη Βρετανία υπογράφουν στο Παρίσι τα προκαταρκτικά άρθρα της συνθήκης ειρήνης, η οποία θα επισημοποιηθεί το 1783.

1853: Η Ναυμαχία της Σινώπης: Ο ρωσικός στόλος υπό τον Πάβελ Νακίμοφ καταναυαμαχεί τον Οθωμανικό υπό τον Οσμάν Πασά, στο πλαίσιο του Κριμαϊκού Πολέμου.

1872: Διεξάγεται στη Γλασκόβη ο πρώτος επίσημος διεθνής αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου: Σκωτία-Αγγλία 0-0.

1874: Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. Είναι τα λεγόμενα «Στηλιτικά». Στις στήλες των εφημερίδων δημοσιεύονται για διαπόμπευση τα ονόματα των βουλευτών που στηρίζουν το Βούλγαρη.

1893: Ιδρύεται από τον Αντώνιο Καλλέργη η Τράπεζα Αθηνών.

1900: Γερμανός μηχανικός επινοεί αυτοκίνητο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

1903: Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος δημοσιεύει στο λογοτεχνικό περιοδικό «Παναθήναια» το ιστορικό του άρθρο «Ένας ποιητής» για τον Καβάφη, με το οποίο ο αλεξανδρινός ποιητής γίνεται γνωστός στο ελληνικό κοινό. Την ίδια μέρα η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη της μόνιμη κινηματογραφική αίθουσα, τα «Ολύμπια».

1912: Οι Τούρκοι υποχωρούν στη Μακεδονία, αφού χάνουν και το τελευταίο οχυρό τους στην περιοχή, μετά τη νίκη των Σέρβων στη Ντίμπρα.

1925: Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει στις γυναίκες να φοράνε κοντά φουστάνια όταν βγαίνουν έξω. Το στρίφωμα δεν πρέπει να απέχει από το έδαφος περισσότερο των 30 εκατοστών.

1932: Στην Ελλάδα, καταργείται το Υπουργείο Υγιεινής και οι υπηρεσίες του ενσωματώνονται στο Υπουργείο Πρόνοιας.

1938: Αρχίζει η πλήρης ιατρική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

1940: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Μεγάλη νίκη των Ελλήνων επί των Ιταλών στο Πόγραδετς της Αλβανίας.

1966: Εγκαινιάζεται το Πανεπιστήμιο Πατρών.

1979: Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β' γίνεται ο πρώτος προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας, που παρακολουθεί, μετά από μια ολόκληρη χιλιετία, τη θεία λειτουργία σε ναό της ορθόδοξης εκκλησίας, στην Κωνσταντινούπολη. Την ίδια μέρα, κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία ένα από τα θρυλικά άλμπουμ της ροκ, το «The Wall» των Pink Floyd και πουλάει μέσα σε δύο εβδομάδες 6 εκατομμύρια αντίτυπα.

1981: Για την αντιμετώπιση του νέφους στο κέντρο της Αθήνας, αποφασίζεται η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στην αγορά και η εναλλάξ κυκλοφορία των αυτοκινήτων (μονά - ζυγά).

1982: O Μάικλ Τζάκσον κυκλοφορεί το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, το Thriller.

1982: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της αθλητικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος».

1992: Οι χουντικοί Παττακός, Ζωιτάκης, Μακαρέζος και Λαδάς υποβάλλουν αίτηση χάριτος.

1993: Η Γερουσία στην Ολλανδία εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ευθανασία, με ψήφους 37 υπέρ και 34 κατά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ιερώνυμος στην ''Προσωπική του Γαλιλαία''στον Άγιο Ανδρέα της Μεγάλης Παναγίας Θηβών


Σεμνό και απέριττο προσκύνημα πραγματοποίησε -εκτάκτως απόψε -Παραμονή της Εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου-,ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ πραγματοποιώντας προσωπική του επιθυμία να βρεθεί απλός προσκυνητής  στην ''προσωπική του Γαλιλαία'' από όπου ξεκίνησε την προσωπική ιεραποστολική του πορεία με την τέλεση της μοναχικής του Κουράς  το ίδιο βράδυ ακριβώς πριν 50 χρόνια!
Ήταν 29 Νοεμβρίου του 1967 στον Εσπερινό της Εορτής του Πρωτοκλήτου Αποστόλου όταν ένας μορφωμένο φέρελπις νέος, με λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό κάτοχος πτυχίων Θεολογίας και Αρχαιολογίας, ο Ιωάννης Αναστασίου Λιάπης εκάρη μοναχός από το σεπτό Γέροντά του Μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο, λαμβάνοντας το όνομα ''Ιερώνυμος'' και έμελλε να καταστεί όχι μόνο ο μετέπειτα Ποιμενάρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας (1981-2008) αλλά και ο  Μακαριωτάτος Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Πολλοί Θηβαίοι ενθυμούνται ακόμα τη γεμάτη συγκίνηση και οραματισμούς μορφή του τη στιγμή κατά την οποία εκζητώντας την ευχή των γονιών του,άφηνε για πάντα το κοσμικό του σακάκι, για να φορέσει το τιμημένο ράσο όπως άλλωστε και ο ίδιος με έκδηλη συγκίνηση και τρεμάμενη φωνή ενθυμήθηκε και μοιράστηκε με τους πιστούς και παλιότερα σε Χοροστασία του στον Εσπερινό της Εορτής  το 2001.
Ο Μακαριώτατος απόψε, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη, τον Αρχιδιάκονο π.Ιωάννη Μπούτση, εμφανώς συγκινημένος ανέβηκε στο γραφικό παρεκκλήσιο -που αποτελεί ένα από τα εννέα παρεκκλήσια της Ενορίας της Μεγάλης Παναγίας Θηβών-, άναψε συμβολικά ένα κεράκι και κατευθύνθηκε προεσευχόμενος στο Ιερό Βήμα.
Κατόπιν εψάλλη σύντομη δέηση και ο Μακαριώτατος προσκυνώντας την τεμπλαία εικόνα του Πρωτοκλήτου Αποστόλου, αφιέρωσε με ευλάβεια το προσωπικό του εγκόλπιο τοποθετώντας το στην εικόνα του Αγίου!
Εκτός από τον Εφημέριο της Ενορίας Αρχιερ. Επίτροπο Θηβών π.Γεώργιο Τουλουμάκο τον και εκπρόσωπο του Σεβ/του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου -ο οποίος βρισκόταν στο χωριό Αγ.Ανδρέας Λεβαδείας-, το Μακαριώτατο υποδέχτηκαν περίοικοι και πιστοί οι οποίοι  έκπληκτοι είδαν μπροστά τους το Μακαριώτατο και έσπευσαν να ζητήσουν την πρωθιεραρχική του ευχή και ευλογία ο οποίος αναχωρώντας, τους την προσέφερε ολοπρόθυμα, χαιρετώντας εγκάρδια  τον καθένα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση χορήγησης Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

Παράταση χορήγησης Δελτίων  Μετακίνησης  ΑμεΑ  μέχρι 29 Δεκεμβρίου 2017
Η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με την αριθμ.  Δ24/12/Γ.Π.οικ.56635/1337/29-11-2017 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ανανέωση και έκδοση νέων Δελτίων και κουπονιών  Μετακίνησης ΑμεΑ  λήγει στις 29 Δεκεμβρίου 2017
Η θεώρηση θα πραγματοποιείται τις εργάσιμες ημέρες, από 9:00 έως 14:00 στα γραφεία των Δ/νσεων  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) των Δήμων

Διαβάστε Περισσότερα »

"Μύθοι και πραγματικότητες γύρω από την κρίση" Ομιλία στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Απεβίωσε 52χρονη στο νοσοκομείο έγκλειστη στις φυλακές Θηβών

Απεβίωσε προχθές σε νοσοκομείο των Θηβών, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, η Μ. Κ. του Σ., 52 ετών, που έχει καταδικαστεί ερήμην σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ως πρωταγωνίστρια σε υπόθεση πλαστοπροσωπίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου» η 52χρονη αιτήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου την αναστολή της ποινής της επικαλούμενη σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και η αίτησή της δεν έγινε δεκτή.

Θυμίζουμε ότι είχε κριθεί ένοχη πλαστογραφίας, με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 73.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση, απάτης με περιουσιακό όφελος και προξενηθείσα ζημία, που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 73.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.

Η 52χρονη κατόρθωσε μεταξύ άλλων, να εγγράψει προσημειώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ξένα ακίνητα, να τα ιδιοποιηθεί από την «νύφη» της, εξαπατώντας και την υπερήλικη μητέρα της, να τα πουλήσει και να τα αγοράσει στο πραγματικό της όνομα.

Η δράστιδα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό της «νύφης» της με δάνεια που ουδέποτε συνήψε, οφειλές σε πιστωτική κάρτα, που ουδέποτε χρησιμοποίησε, οφειλές για ηλεκτρικές συσκευές που δεν αγόρασε αλλά και οφειλές σε δόσεις αγοράς αυτοκινήτου, την ύπαρξη του οποίου δεν εγνώριζε το ανυποψίαστο θύμα.

Αθώοι είχαν κριθεί στην ίδια υπόθεση μια κτηματομεσίτης κι ένας δικηγόρος.

dimokratiki.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, οπού τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αναμένονται να σημειωθούν σήμερα Πέμπτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Αναλυτική πρόγωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 στα ανατολικά πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν με πιθανότητα για τοπικές βροχές η καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία, οπού τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και από το μεσημέρι στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν την κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Κρήτη οπού υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας.
Άνεμοι: νότιοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί, στα Δωδεκάνησα 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού αιγαίου 5 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ