Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Το…γλέντησαν με την ψυχή τους οι Καρβασαριώτες στην Αλίαρτο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Ένα όμορφο Σαββατόβραδο με τον Σύλλογο Καρβασαρά.
Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος "Καρβασαρά" το Σάββατο στην ταβέρνα ΧΡΥΣΙΚΟΣ στην Αλίαρτο.
Μέλη και φίλοι του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν  για να πραγματοποιήσουν ένα αυθεντικό Σαρακατσάνικο γλέντι, με τον Γιάννη Γκόβαρη.
Ο Καρβασαράς είναι ορεινό χωριό του νομού Καρδίτσας. Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.120 μέτρων στις πλαγιές των Αγράφων και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Θεσσαλίας.
Ανήκει στον δήμο ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Οι κάτοικοί του, οι οποίοι διαμένουν στο χωριό μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες,υπάρχουν επίσης και κτηνοτροφικές οικογένειες και τον χειμώνα το χωριό δεν κατοικείται.Οι περισσότεροι κάτοικοι τον χειμώνα βρίσκονται στα Φάρσαλα και στην Αλίαρτο Βοιωτίας,όπου και το Σάββατο έγινε ο ετήσιος χειμωνιάτικος χορός του Συλλόγου Καρβασαρά.

Ο Σύλλογος Καρβασαρά ιδρύθηκε το 1976 και με την βοήθεια σημαντικών για τον τόπο ανθρώπων λειτουργεί εώς και σήμερα.Το πρόσφατα νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται απο την νεολαία του χωριού,με την αγάπη των παιδιών για τον τόπο τους και τις ρίζες τους,ξεκίνησαν να δημιουργούν και να προσφέρουν αυτό που μπορεί ο καθένας με πρώτο μέλημά τους το καλό του χωριού.Έτσι μετά απο αρκετά χρόνια τα παιδιά επανέφεραν τον ετήσιο χειμωνιάτικο χορό του Συλλόγου στην Αλίαρτο Βοιωτίας,διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με τον Γιάννη Γκόβαρη στο τραγούδι,επίσης οι επιχειρήσεις της Αλιάρτου βοήθησαν πολύ τον Σύλλογο με την προσφορά τους για τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς.
Στον χορό παρευρέθηκε  ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης Γεώργιος και το Permisospress.,για να μεταφέρει αυτό το όμορφο γεγονός που διοργανώθηκε στον τόπο μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από:
Πρόεδρος : Αργύρη Δ. Μυρτώ
Αντιπρόεδρος : Κολοβός Φ. Γεώργιος
Ταμίας : Σταφύλη Γ. Αντωνία
Γραμματέας : Μπανάκας Η. Αχιλλέας

Έφορος Υλικού :Καπούλας Π. Παναγιώτης








Όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 47 άτομα στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (47) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.142) άτομα και (846) οχήματα, προσήχθησαν (67) άτομα και βεβαιώθηκαν (223) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (04-12-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.142) άτομα, εκ των οποίων (912) ημεδαποί και (230) αλλοδαποί, καθώς και (846) οχήματα.

Προσήχθησαν: (67) άτομα, εκ των οποίων (35) ημεδαποί και (32) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (47) άτομα, εκ των οποίων (19) ημεδαποί και (28) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(4) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(6) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(1) αλλοδαπός, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών, στο εσωτερικό της Ελληνικής Επικράτειας.
(16) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(1) ημεδαπός, για παραεμπόριο.
(2) ημεδαποί, για επαιτεία.
(6) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

Ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (258) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(223) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (47) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, (3) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (168) λοιπές παραβάσεις.}
(4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(16) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(15) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή "ανάβει" το Δέντρο στη Λιβαδειά-Όλο το Εορταστικό Πρόγραμμα του Δήμου Λεβαδέων

 




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Λιβαδίτης Στρατηγός Δημ. Ιωάννου σε περίοπτη θέση στην Εκθεση για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Παλαιά Βουλή!



Εγκαινιάστηκε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ειδικό ''κεφάλαιο'' στον θρυλικό Λιβαδίτη στρατηγό Δημήτριο Ιωάννου (1861-1927) που διέπρεψε σε σειρά πολέμων - μεταξυ των οποίων και ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος- ειναι αφιερωμένο στην εξαίσια Εκθεση «Ο Μεγάλος Πόλεμος 1914-1918» , που εγκαινίασε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Πρ. Παυλόπουλος, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Παλαιά Βουλή!
Παράσημα του στρατηγού, το μαστίγιό του, το Λοφίο της επίσημης στολής, και αναφορές στην Μάχη του Σκρά όπου διέπρεψε, κοσμούν την Έκθεση μαζί με πολλά άλλα ενθυμήματα και ντοκουμέντα : Στοιχεία που συγκροτούν ένα συνθετικό ''ρεαλιστικό'' αφήγημα του Πολέμου που σημάδεψε την ανθρωπότητα καθως, με εξαιρέσεις διαμόρφωσε την σημερινή Ευρώπη, ενώ όσον αφορά την Ελλαδα- που ειναι το κύριο θέμα- αναφερεται στα μεγάλα πολεμικά γεγονότα αλλά και στιγμές από το μετωπο, τον Εθνικό Διχασμό που σημάδεψε την εποχή, και καταλήγει στην Συνθηκη των Σεβρών με την οποία μεγάλωσε η χώρα , ενώ μοιραία έρχεται στην μνήμη η  μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή που ακολούθησε.
Αυτόν τον συμπατριώτη Βοιωτό στρατηγό με την ευκαιρια της τιμητικής αναφοράς του στην έκθεση, καλό είναι να γνωρίσουμε:
Ο θρυλικός Στρατηγός Δημήτριος Ιωάννου έμεινε γνωστός με διάφορα προσωνύμια, όπως ο Μπαλαφάρας της "Ζωής εν τάφω" του Στρατή Μυριβήλη και ο Ζόρικος Στρατηγός, εξαιτίας του υπεράνθρωπου θάρρους του. Μάλιστα ο Αρχιστράτηγος και ο Πάγκαλος θέλησαν να του αφαιρέσουν τη διοίκηση εξαιτίας της παράλογης γενναιότητάς του αλλά του την ξανάδωσαν οι στρατιώτες του,διαβάζουμε στο βιβλίο των Γεωργίου Κωσταγιάννη - Άννας Νικολάου, "Βοιωτοί Αθάνατοι Ήρωες"- απ όπου και τα βασικά βιογραφικά στοιχεία.
Γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1861 και το 1884 αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός του Μηχανικού.
Το 1897 συμμετείχε στην απελευθέρωση της Κρήτης ως Διοικητής Λόχου με το αποβατικό Σώμα του Στρατηγού Τιμολέοντος Βάσσου.
Μετά την ανακωχή ασχολήθηκε με την οχύρωση της Οίτης και επί σειρά ετών διετέλεσε καθηγητής της Οχυρωτικής σε Στρατιωτικές Σχολές.
Το 1912 ως Αντισυνταγματάρχης διετέλεσε Επιτελάρχης της Στρατιάς της Ηπείρου, ενώ από τις 19 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, κατά την προετοιμασία της επίθεσης για την κατάληψη των Ιωαννίνων αναλαμβάνει τη διοίκηση των 4 ταγμάτων Ευζώνων της Αετόραχης.

Η επίθεση τελικά ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου. Τα Τάγματα Ευζώνων ήταν από τα πρώτα που επιτέθηκαν. Εγκατέστησαν τμήματα ασφαλείας γύρω από τα Ιωάννινα και διέκοψαν την επικοινωνία με το Μπιζάνι. Η τολμηρή τους διείσδυση συνέτεινε στην απόφαση των Τούρκων να παραδοθούν στις 20 Φεβρουαρίου στις 11 μ. μ. Η παράδοση έγινε από δύο Τούρκους αξιωματούχους και τον Επίσκοπο Δωδώνης στις προφυλακές του 9ου Τάγματος Ευζώνων.
Το 1913 ο Ιωάννου γίνεται Διοικητής της νεοσύστατης Μεραρχίας που έδρασε στην Ήπειρο κατά τον Ελληνο - βουλγαρικό πόλεμο.
Το 1915 γίνεται Συνταγματάρχης της 8ης Μεραρχίς Πρεβέζης που μαζί με την 9η των Ιωαννίνων απαρτίζουν το 5ο Σώμα Στρατού με έδρα τα Ιωάννινα. Το 1915 έχει ξεκινήσει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και το 5ο Σώμα Στρατού βρίσκεται στην Καβάλα., αλλά η κυβέρνηση τηρεί ουδετερότητα. Ο Στρατηγός Ιωάννου προσχωρεί στο κίνημα Εθνικής Αμύνης της Θεσσαλονίκης κατά της ουδετερότητας. Η προσωρινή κυβέρνηση που συγκροτούν οι κινηματίες κάνει επιστράτευση και οργανώνει τη Μεραρχία Αρχιπελάγους υπό τον Υποστράτηγο Ιωάννου, που το 1917 παίρνει μέρος στις επιχειρήσεις του Μοναστηρίου με βαρύτατες απώλειες.
Το 1918 η Μεραρχία βρίσκεται στο Σκρα κατά των γερμανοβουλγάρων και καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις μέχρι τη γραμμή Σερφ Βολάν - Τουμουλούς.
Το 1919 ο Αντιστράτηγος Ιωάννου ορίζεται Διοικητής του Σώματος Σμύρνης που το 1920 ονομάζεται Γ΄Σώμα Στρατού.
Από την ενεργό υπηρεσία αποστρατεύτηκε το 1923 και απεβίωσε το 1927 άρρωστος και παντελώς πένης- χαρακτηριστική ειναι η συνεδρίαση της Βουλής τότε ώστε με παρεμβάσεις από πολλες πλευρές ζητήθηκε από την τότε κυβέρνηση να πάρει την σύνταξή του η υπέργηρη ανάπηρη αδελφή του (https://storiacontroversa.blogspot.gr/…/11/blog-post_3439.h…). Στην Λιβαδειά υπάρχει η ''ΟΔΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ'', από τη συμβολή των οδών Γιαννούτσου και Δελφών μέχρι τη Μητρόπολη.
Η Εκθεση γινεται με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τον Πόλεμο και αξίζει να την επισκεφτείτε: Μέσα από ηχητικά, βιωματικά και διαδραστικά εκθέματα, αλλά και σύγχρονα έργα τέχνης, επιχειρείται σύμφωνα με τον επιμελητή Φίλιππο Μαζαράκη -Αινιάν να υπογραμμιστεί η τεράστια σημασία αυτού του πρώτου βιομηχανικού πολέμου με τον οποίο ξεκίνησε ο 20ός αιώνας: «Έχουμε κινούμενη εικόνα, ηχητικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν εκείνη την εποχή αλλά έχουμε και κατασκευές που καλείται ο επισκέπτης είτε να τις χειριστεί, ακόμα και να μπει σε αυτές. Έχουμε κατασκευάσει το ομοίωμα ενός χαρακώματος για να φανεί η αίσθηση του να ζεις κάτω από το χώμα», έχει πει . Ακομα μπορεί κάποιος να φωτογραφηθεί με στολή της εποχής.
===>Διάρκεια έκθεσης έως τις 11 Νοεμβρίου 2018- δηλαδή για ένα ολόκληρο χρόνο!.
Είσοδος ελεύθερη, καθημερινά εκτός Δευτέρας, 9 πμ-2.30 μμ., κατάλληλη για παιδιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων βραβεύει τους νέους φοιτητές

Δήμος Θηβαίων & ΤΟΣΥΝ: Πρόσκληση στην εκδήλωση βράβευσης επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017

O Δήμος Θηβαίων και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δ.Θ.
σας προσκαλούν στην εκδήλωση βράβευσης
των επιτυχόντων μαθητών του Δήμου μας
στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017,
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.
στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας ( Λ.Μπέλλου 1).


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δ.Θ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
                                                                           ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσός ο Λεονταρίτης Σταύρου Παναγιώτης !!!


Ο Χρυσός Παναγιώτης μας, με τον προπονητή του κ. Τσέλλο

 Χρυσός ο Λεονταρίτης Σταύρου Παναγιώτης του Γεώργιου και της Ράνιας, μετά από 4 αγώνες όλους νικηφόρους στο fighting. Έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί στα -15 οπεν, στους αγώνες για το  κυπέλλου Ακρόπολις jiou-jitsu 2017 με τον Α.Σ ΠΥΞ-ΛΑΞ Βαγίων, που έγιναν στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΛΗΣ.
Προπονητής του Παναγιώτη είναι ο κ. Τσέλλος Λουκάς.
Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη και πάντα επιτυχίες!!!
leontari-thivon.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, από τις 5 Δεκεμβρίου και έως τα μέσα Φεβρουαρίου, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων, με στόχο τη διενέργεια εργασιών αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των συστημάτων διαχείρισης κυκλοφορίας των τοπικών σηράγγων.

Ειδικότερα, κατά το διάστημα αυτό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, θα σημειώνεται εναλλάξ και εκ περιτροπής αποκλεισμός, είτε της αριστερής, είτε της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από μια μόνο λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Η Νέα Οδός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός, επίσης, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά για τα 100 χρόνια από την επανάσταση του 1917

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η, αφιερωμένη στην Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, εκδήλωση της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου την Κυριακή στις 6.30 μμ ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα του γιορτασμού των 100 χρόνων από τις μέρες που συντάραξαν τον κόσμο και έφεραν την εργατική τάξη στην εξουσία.
Η εκδήλωση περιλάμβανε κεντρική ομιλία από τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μουσικο-θεατρική παράσταση από φίλους και μέλη του κόμματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφορά της ALPHA BANK στο Φιλανθρωπικό Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας


Την Τρίτη 28η Νοεμβρίου ε.έ. η Ιερά Μητρόπολή μας δέχτηκε την προσφορά της Τράπεζας ALPHA BANK.

Συγκεκριμένα η ALPHA BANK στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Χέρι Βοηθείας» παρέδωσε 400 τροχήλατα σακίδια με τρόφιμα, ώστε να διανεμηθούν από την Μητρόπολή μας, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών της Μητροπόλεως «Η ΑΡΩΓΗ», σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η παράδοση των σακιδίων έγινε στο χώρο της αποθήκης της «ΑΡΩΓΗΣ».

Τα σακίδια με τα τρόφιμα παρέδωσαν από την ALPHA BANK ο κ. Γ.Σ. Καραχάλιος, Διευθυντής της Διευθύνσεως Καταστημάτων Αττικής και Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος, ο κ. Χ.Ι. Γουναρίδης, Υποδιευθυντής της Διευθύνσεως, η κα Σ. Κουρκουλή, Προϊσταμένη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Διεύθυνση Marketing και Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και ο κ. Χ. Ντόλκας, Διευθυντής του Καταστήματος Λιβαδειάς.

Τους Υπευθύνους της Τράπεζας υποδέχτηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος και οι εθελοντές της «ΑΡΩΓΗΣ». Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Καραχάλιο και όλους τους υπευθύνους της Τράπεζας για την προσφορά τους προς τους δοκιμαζόμενους από την κρίση συνανθρώπους της Μητροπολιτικής μας επαρχίας και τους ανέφερε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και ανεργία.

Η προσφορά αυτή της Τράπεζας είναι ένα χέρι βοηθείας προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, αλλά και μια στήριξη στο φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία προσπαθεί με όσες δυνάμεις έχει και με την βοήθεια των εθελοντών κληρικών και λαϊκών να ανακουφίσει τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την κρίση.
imtl.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα Τα σημαντικότερα γεγονότα της 5ης Δεκεμβρίου

1360: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στη Γαλλία νόμισμα με την ονομασία φράγκο. Θα παραμείνει στην κυκλοφορία μέχρι την είσοδο του ευρώ το 2002.

1403: Οι Μογγόλοι, υπό τον Ταμερλάνο, νικούν τους Οθωμανούς Τούρκους και καταλαμβάνουν τη Σμύρνη.

1456: Ισχυρός σεισμός πλήττει την κεντρική Ιταλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35.000 άνθρωποι.

1484: Ο Πάπας Ιννοκέντιος Η΄ εκδίδει παπική Βούλα που ιδρύει την Ιερά Εξέταση και καταδικάζει χιλιάδες ανθρώπους στην πυρά με την κατηγορία της μαγείας.

1492: Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει ένα μεγάλο νησί της Καραϊβικής, το οποίο ονομάζει Ισπανιόλα. Στο νησί σήμερα υπάρχουν δύο κράτη, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή.

1792: Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον επανεκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ.

1804: Ο Τόμας Τζέφερσον επανεκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ.

1831: Αρχίζει η Ε' Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα, μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.

1920: (ν. ημ.) Γίνεται από την κυβέρνηση του Δημητρίου Ράλλη δημοψήφισμα για την επιστροφή του βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ και την επάνοδό του στον θρόνο.

1933: Καταργείται η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ, που είχε επιβληθεί το 1920.

1945: Πέντε βομβαρδιστικά του αμερικάνικου ναυτικού που συμμετέχουν σε άσκηση με πλήρωμα 14 ανδρών εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Πιστεύεται ότι εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Η ομάδα αυτή των αεροπλάνων θα μείνει στην ιστορία ως το «Χαμένο Σμήνος».

1955: Ξεκινά το μποϋκοτάρισμα στα λεωφορεία του Μοντγκόμερι, εν μέρει σχεδιασμένο από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ως διαμαρτυρία κατά των φυλετικών διακρίσεων. Αφορμή αποτέλεσε η σύλληψη της Ρόζα Πάρκς, γραμματέα του NAACP, όταν αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της μέσα στο λεωφορείο σ' έναν λευκό.

1981: Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει το άρθρο 357 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει ποινή φυλάκισης για τη μοιχεία.

1990: Πρεμιέρα του νέου παιγνιδιού του ΟΠΑΠ, Λόττο.

2001: Ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ραούφ Ντενκτάς, πηγαίνει για δείπνο στο σπίτι του τελευταίου, στην αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Ο Κληρίδης περνά από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στην κατεχόμενη Λευκωσία για πρώτη φορά από το 1974.

2003: Τουλάχιστον 46 άτομα χάνουν τη ζωή τους και 160 τραυματίζονται από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιούν τσετσένοι αυτονομιστές σε τρένο στη νότια Ρωσία, το οποίο είναι γεμάτο εργαζομένους που πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992  εορτάζεται κάθε 3 Δεκέμβρη.  Η προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι καθημερινή και συνεχόμενη ώστε να προσφέρουμε στα άτομα με αναπηρία συνθήκες για ισότιμη συνύπαρξη και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στην εργασία, την μόρφωση, τη μετακίνηση και κάθε μορφής κοινωνικής δραστηριότητας.
Ο Δήμος Λεβαδέων διεκδικεί τις αναγκαίες παροχές από την πολιτεία για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Στηρίζει τις δράσεις των φορέων της πόλης μας που ασχολούνται με  τα ΑμεΑ και καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία το Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς που λειτουργεί στη Χαιρώνεια, δίνοντας λύση στο πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας για τη στήριξη της Β'θμιας εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία.
Δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και τη δημιουργία υποδομών για την βελτίωση της ζωής τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά στους Τσουκαλάδες Λιβαδειάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στις      10 /12/2017 και ώρα 16:00 στο΄΄ Σχολείο΄΄ του χωριού μας , θα γίνει η
Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών .
Με χειροτεχνίες , ζωγραφιές , στολισμό του δέντρου του Σχολείου  και μουσική .Σας περιμένουμε όλους,
μικρούς και μεγάλους για να περάσουμε ένα χαρούμενο απόγευμα .
                   
Φέτος , ο στόχος της γιορτής μας είναι νa στηρίξουμε οικογένειες  που έχουν την ανάγκη μας  , για αυτό το λόγο παρακαλούμε , όσους έχουν την δυνατότητα , να φέρουν   από μια σακουλίτσα με τρόφιμα μακράς διάρκειας  (ρύζι ,μακαρόνια ,γάλα κ.τ.λ.)  Με την συνεργασία του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών ‘’Η Αρωγή’’ θα μοιραστούν σε οικογένειες του τόπου μας .
 Δ.Σ. Συλλόγου Τσουκαλάδων ‘’Αμαρυλλίς’’     
                      
Διαβάστε Περισσότερα »

1o κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Θήβας-Βίντεο

Το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Θήβας είναι γεγονός και θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 / Ώρα : 11.00 πμ / Σημείο Έναρξης : Κεντρική Πλατεία Θήβας. Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες των 6 ατόμων και καλούνται να απαντήσουν σε μια ποικιλία γρίφων οι οποίοι θα τους οδηγήσουν σε διάφορα σημεία της πόλης όπου θα βρίσκονται στοιχεία για τη συνέχεια του κυνηγιού. Παίρνοντας μέρος σε μια συναρπαστική, φανταστική(;) ιστορία που διαδραματίζεται στη Θήβα, οι ομάδες καλούνται να χρησιμοποιήσουν το μυαλό, την ευρηματικότητα και τη φαντασία τους για να φτάσουν πρώτοι στον θησαυρό! Κρυμμένα μηνύματα, μυστικοί κωδικοί, ξεχασμένες γλώσσες και πολύ μυστήριο είναι μερικά από όσα σας περιμένουν! Δηλώσεις Συμμετοχών στα Τηλέφωνα : 6983233996 / 6974864114 έως την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας https://www.facebook.com/KYNHGI.THIVAS για περισσότερες πληροφορίες!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ