Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Γιορτινές Προσφορές-Εκπτώσεις σε παπούτσια στην Αλίαρτο

Το κατάστημά μας" Υποδήματα Μπινιάρης" που βρίσκεται στην Αλίαρτο,στη Λεωφόρο Αθηνών 28, εν όψει των εορτών  κάνει έκπτωση  10% σε όλα τα επώνυμα υποδήματα όπως,BOXER,PUMA,UMBRO,PAREX,AEROSOLES,MIGATO και πολλά άλλα.
Επιπλέον με αγορές άνω των 85 ευρώ θα δίνεται ένα ζευγάρι παντόφλες δώρο του καταστήματος.
Σας πληροφορούμε επίσης ότι υπάρχουν μεγάλες προσφορές  σε STOK εμπορεύματα έως 50%
Τηλ.επικοινωνίας 22680 23215- 6945851092
Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2018
Κώστας-Βιβή Μπινιάρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο το "ανάβουν" στην Άσκρη

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 4:00 μ.μ...σας περιμένουμε στην πλατεία του χωριού για την χριστουγεννιάτικη γιορτή και το άναμμα του δέντρου μας......θα μοιραστούν δωράκια στα παιδιά και γλυκά....θα προσφερθεί ζεστή σοκολάτα και τσάι σε όλους.......Η Olga Tatsi make-up artist θα βάψει όπως και πέρσι... τα πρόσωπα μικρών και μεγαλων "παιδιων"....Την γιορτή θα την πλαισιώσει η χορωδία του χωριού μας.....και τα παιδιά του Δημοτικου Σχολείου μας με το θεατρικό τους.
Σας περιμένουμε όλους..!!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Άρμα


Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισε η κατασκευή της νέας παιδικής χαράς στη Ξηρονομή-Φωτογραφίες

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας παιδικής χαράς στην Ξηρονομή. Σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και του αναδόχου του έργου η νέα παιδική χαρά,αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση τέλος Μαρτίου του 2018.
Τ.Κ. Ξηρονομής


Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν διακινητές ναρκωτικών στην Αλίαρτο

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί στην Αλίαρτο Βοιωτίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (19,8) γραμμάρια ηρωίνης, (61) ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα κάνναβης και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο


Συνελήφθησαν χθες (14-12-2017) το μεσημέρι, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 & 32 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, βρέθηκε να κατέχουν από κοινού, με σκοπό την διακίνηση και κατασχέθηκε, ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, μεικτού βάρους (19,8) γραμμαρίων.

Από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 47χρονου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και (61) δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ομοίως, από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το ανωτέρω όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη «φάκα» της Αστυνομίας τρεις νεαροί στη Λιβαδειά που «χτυπούσαν» καταστήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις

Σ υνελήφθησαν (3) ημεδαποί, οι οποίοι διέπρατταν κλοπές – διαρρήξεις, σε διάφορα καταστήματα και αθλητικές  εγκατάστάσεις, σε περιοχές της Λιβαδειάς

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε μετά από διάρρηξη πρατηρίου υγρών καυσίμων της περιοχής, ενώ ενέχονται σε ακόμη (7) κλοπές – διαρρήξεις & (1) απόπειρα κλοπή
ς


Συνελήφθησαν, χθες (14-12-2017) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 19, 18 & 17 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα βραδινές ώρες τις 13-12-2017, έως πρώτες πρωινές ώρες της          14-12-2017, όσο ο 18χρονος εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου», ο 19χρονος & ο 17χρονος, παραβίασαν πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (740) ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, το χρονικό διάστημα μεταξύ 30-10 έως 12-12-2017, ενέχονται επιπλέον σε (7) κλοπές – διαρρήξεις και (1) απόπειρα κλοπής, από διάφορα καταστήματα (υγειονομικού ενδιαφέροντος – εμπορικά) και αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα 5X5), σε περιοχές της Λιβαδειάς. 

Σε όλες τις περιπτώσεις, σκοπός τους ήταν η αφαίρεση χρηματικών ποσών, ενώ σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, ενεργούσαν από κοινού, εναλλάσσοντας τους «ρόλους» τους κάθε φορά, με την παραβίαση των «στόχων» τους, να επιτυγχάνεται κυρίως με τη θραύση των υαλοπινάκων αυτών.

Στην κατοχή του 19χρονου & του 17χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει από το πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Αναποφάσιστος θα είναι ο καιρός και μετά την κακοκαιρία εξπρές που θα πλήξει την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, το σκηνικό θα αλλάξει από την Τρίτη ενώ έχουμε και την πρώτη πρόβεψη για το τι θα συμβεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Την Τρίτη οι νοτιάδες σταματούν και το σκηνικό αλλάζει με ένα ψυχρό κύμα που θα επηρεάσει κυρίως τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ θα υπάρξουν και χιόνια στα ορεινά όλης της χώρας, αλλά από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Ετσι, έρχεται κρύο με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ ενδέχεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, όπως σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα.

Οι ανώτερες θερμοκρασίες που αναμένονται αυτές τις ημέρες θα είναι ως 7 βαθμούς στα βόρεια, κοντά στους 11 με 12 στα κεντρικά και ως 14 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Νέα αλλαγή του καιρού έρχεται την άλλη Πέμπτη το απόγευμα σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό. Το κρύο θα “γλυκάνει” λίγο και το θερμόμετρο θα ανέβει 3 με 4 βαθμούς. Το σκηνικό θα είναι γενικά καλό χωρίς έντονα φαινόμενα ως τα Χριστούγεννα.
Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων έρχεται ένα νέο ψυχρό κύμα που θα αλλάξει το σκηνικό ως την Πρωτοχρονιά, όπου η πρόβλεψη, αν και μακρινή, λέει ότι θα υπάρξει νέα κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καμπάνες» για παθητική κακοποίηση και φόλα


«Καμπάνες» για παθητική κακοποίηση και φόλα
Δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις για την προστασία των ζώων στις από το τριμελές πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς (13/12/2017) :
Η πρώτη αφορά την παθητική κακοποίηση δύο σκύλων που διαβίωναν επί χρόνια κλεισμένα σε μια αποθήκη σε άθλιες συνθήκες. Την υπόθεση είχε αναδείξει ο σύλλογος μας που μετά την παρέμβαση της αστυνομίας και του εισαγγελέα, φρόντισε για την απομάκρυνση και την φιλοξενία των δύο ζώων.
Η δεύτερη αφορά ρίψη φόλας με σπασμένα γυαλιά, όπου υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας και είχε προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην αστυνομία. Η φόλα είχε απομακρυνθεί πριν βλάψει κάποιο ζώο.
Και στις δύο περιπτώσεις η αστυνομία ανταποκρίθηκε και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική επιβάλλοντας 10.000€ πρόστιμο και 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή στην υπόθεση της παθητικής κακοποίησης, 5.000€ πρόστιμο και 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή στην υπόθεση ρίψης φόλας.
Οι αποφάσεις αυτές καταδεικνύουν ότι οι νόμοι που αφορούν την κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα όχι μόνο έχουν αλλάξει και ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ !! Όταν γινόμαστε μάρτυρες κακοποίησης πρέπει να μιλάμε.. οφείλουμε να το καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε τα πλάσματα που είναι ανήμπορα να προστατέψουν τους εαυτούς τους!
Ως Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς επικροτούμε τις δικαστικές αποφάσεις και ευχαριστούμε την δικηγόρο μας κυρία Φωτεινή Χανδρά για τις νομικές συμβουλές και την αφιλοκερδή της προσφορά στον σύλλογο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφερειακός Σχεδιασμός για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή στη Λιβαδειά


Πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου η 1η ημερίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης  Ταγκαλέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται όλο και περισσότερο αισθητές και δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στην κοινωνία και την οικονομία. Πρόσφατα άλλωστε παρακολουθήσαμε με τρόμο τα περιστατικά των καταστροφών τόσο στην Μάνδρα Αττικής αλλά και στην Δυτική Ελλάδα. Ανεξάρτητα λοιπόν από τα σενάρια που επεξεργάζονται οι επιστήμονες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την προσπάθεια μετριασμού του φαινομένου, μόνη στρατηγική επιλογή σε Περιφερειακό επίπεδο είναι η λήψη μέτρων προσαρμογής. Η Περιφέρεια μας λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της απειλείται έντονα από την κλιματική αλλαγή. Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα αναθέσαμε πρώτοι από όλες τις Περιφέρειες της χώρας την εκπόνηση του Περιφερειακού Σχεδίου  και ήδη εργαζόμαστε ένα χρόνο πάνω σ’αυτό.   
Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δίνει σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο τομέα την σημασία που του αξίζει, τον τοποθετεί στην κορυφή των δράσεων της Περιφερειακής Αρχής προσπαθώντας να “προλάβει” επιπλοκές και να διασφαλίσει την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των Πολιτών μακροπρόθεσμα.Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σταθερά βήματα μελετά το  Περιφερειακό Σχέδιο Προσρμογής στην Κλιματική Αλλαγή  το οποίο θα καταλήξει σε μέτρα και δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου και το οποίο θα απαιτήσει την συνεργασία όλων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αλίαρτο



Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου μας, την παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ) που για άλλη μια φορά με τη στάση της υπονόμευσε την σημερινή ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Αρκέστηκαν να βγάλουν μόνο μια ανακοίνωση και αυτή στις 13/12/17.

Αρνήθηκαν να πράξουν τα αυτονόητα. Αυτά δηλαδή που είναι υποχρεωμένο να κάνει το Δ.Σ. ενός Σωματείου για την επιτυχία της Απεργίας, να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση και να την περιφρουρήσει.

Οι προθέσεις της πλειοψηφίας φάνηκαν από νωρίς. Στο Δ.Σ. στις 6/12/17 κάνοντας πως δεν βλέπουν τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018, τί μέτρα έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και κουαρτέτο για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, σαν να μη γνώριζαν ότι μόλις δυο μέρες πριν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησε να περάσει με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο το χτύπημα της απεργίας, χαρακτήρισαν την Απεργία «εθιμοτυπική» και επικαλέστηκαν τη δήθεν καθυστέρηση της ΓΣΕΕ να ανακοινώσει το πλαίσιο.

Λες και δεν είναι οι ίδιοι που έχουν εκλέξει αυτές τις πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, που  συντάσσονται και προωθούν την πολιτική της γραμμή. Ακόμα, και στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου  Θήβας στις 30/11/17 , οι ίδιοι, συμφώνησαν με την πρόταση της ΓΣΕΕ και σε συμμετοχή στην συγκέντρωσή της στην Αθήνα.

Η πλειοψηφία του Σωματείου μας, επιβεβαίωσε και με αυτό τον τρόπο ότι αποτελεί στήριγμα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Καμιά εμπιστοσύνη σε τέτοιες δυνάμεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια τους κάνοντας στην άκρη τέτοιες ηγεσίες (ΓΣΕΕ-ΕΚΘ- πλειοψηφία του Σωματείου μας) που δεν θέλουν ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν το κίνημα.



ΘΗΒΑ 14/12/2017

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλή συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 17η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί έγκρισης πρακτικών 15ης/2017 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου.(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
2 Περί της υποβολής πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση της πράξης ΄΄ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ
ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΙΔΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ΄΄ , στο
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΄΄Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία
(ΕΠΑνΕΚ)/ Άξονα Προτεραιότητας 03 ΄΄Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της
επιχειρηματικότητας , στο πλαίσιο της υπό αριθ.πρωτ.5838/740/Α3/13-11-2017 (με
κωδικό 083 και Α/Α ΟΠΣ 2419) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.(Εισηγητής Κος
3 Περί της έγκρισης παράτασης συμβατικής προθεσμίας περαίωσης της σύμβασης
΄΄Τεχνικός Σύμβουλος για το έργο ΄΄Δίκτυα Ακαθάρτων Αλιάρτου΄΄.(Εισηγητής Κος
4 Περί της έγκρισης Προϋπολογισμού και Σχεδίου Δράσης έτους 2018 της Δημοτικής
Κοινωφελούς Επιχίρησης του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγήτρια Κα Τσιώλη)
5 Περί της έγκρισης ΤΑΦΕ.(Εισηγητής Κος Γλύκος)
6 Περί της έγκρισης Πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
7 Περί της εξέτασης αιτήσεως που αφορά πρακτική άσκηση στην Κοινωνική Δομή -Κέντρα
Κοινότητας Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων της ενδιαφερόμενης Μυστακίδου Μαρία του
Βασιλείου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
8 Περί της αποδοχής του ποσού των 23.434,79ευρώ , που αφορά Τέλος Ακίνητης
Περιουσίας.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
9 Περί της αποδοχής του ποσού των 1.165,15ευρώ , που αφορά πρόστιμα ΚΟΚ διμήνου από
04/09/2017 έως 01/11/2017.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
10 Περί της αποδοχής του ποσού των 11.782,30ευρώ , που αφορά τέλη
διαφήμισης.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 16η Ειδική Δημόσια συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί έγκρισης Προϋπολογισμού και ΟΠΔ του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων για το έτος
2018. (Εισηγήτρια Προϊσταμένη Λογιστηρίου Κα Παπαγεωργίου)
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση-διαδήλωση του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά

Απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση στη Λιβαδειά
Με μεγάλη συμμετοχή απεργών, συνταξιούχων και άνεργων κάθε ηλικίας, στην απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά, σήμερα το πρωί στις 10.30 , κορυφώθηκε η κινητοποίηση ενημέρωσης των προηγούμενων ημερών για τα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με την λεγόμενη τρίτη αξιολόγηση.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη των σωματείων και επιτροπών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ όπως, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ, Οικοδόμων, Γυναικών της ΟΓΕ κλπ

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Μπίμης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ως εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Πελέκης, μέλος της Επιτροπής Οικοδόμων Λιβαδειάς και μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στις ομιλίες τους τόνισαν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων μείωσης του λαϊκού εισοδήματος που, ύπουλα, κρύβουν πίσω από φιλοδωρήματα τύπου “κοινωνικού μερίσματος” και “λοταρίες”, προκειμένου να κάνουν πιο κερδοφόρες τις “επενδύσεις” του κεφαλαίου.

http://ls-stereas.gr/wp-content/uploads/2017/12/IMG_20171214_110252.jpg

Κάλεσαν επίσης σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα αντίδρασης στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας που, προσπάθησε να περάσει αλλά δεν τα κατάφερε και, πρόκειται να ξαναπροσπαθήσει σύντομα.

Οι συνταξιούχοι κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση που κάνουν  αύριο 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διαδήλωση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.





Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτεινοί σηματοδότες ρυθμίζουν την κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θήβας


Όπως μας πληροφορεί η σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βιλλίων,φωτεινοί σηματοδότες ρυθμίζουν την κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θήβας και στα επίμαχα σημεία
οπου ο δρόμος έχει υποστεί ζημιές απο την καταστροφική πλημμύρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Σε ορισμένα σημεία της Παλαιάς Εθνικής όπου η διέλευση των οχημάτων χρειάζεται προσοχή έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία.
                                                                                    
Διαβάστε Περισσότερα »

Έριχνε φόλες κι έβαζε μέσα καρφίτσες και γυαλιά στη Δαύλεια Βοιωτίας




Σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς, ένας 85χρονος από τη Δαύλεια Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το zoosos.gr ο ηλικιωμένος το Μάρτη του ’16 είχε πετάξει δηλητηριασμένο κρέας, στο οποίο επιπλέον είχε ανακατέψει καρφίτσες και κομμάτια γυαλιού.

Φιλόζωος που τον είδε να ταΐζει τα αδέσποτα υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί και στο παρελθόν ο ηλικιωμένος είχε ξαναρίξει φόλες στα ζώα. Πράγματι η ανάλυση έδειξε ότι ο υπερήλικας δράστης είχε ανακατέψει μέσα και ναφθαλίνη!

Σύμφωνα με την έδρα ο 85χρονος δεν εμφανίσθηκε στο Δικαστήριο, καθώς πλέον διαμένει σε γηροκομείο.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων:Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων


Ο Δήμος Θηβαίων στις 7/11/2011 προχώρησε στην υπογραφή της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, αναλαμβάνοντας εξ΄ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή, σχετικά με την πολιτική ισότητας.

Στα πλαίσια των υποχρεώσεων αυτών, ο Δήμος με την υπ΄αριθ. 250/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέβη στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, με τις διαδικασίες οι οποίες αναφέρονται στο άρθρο 70 του Ν3852/2010.

Για την επανασύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων καλούνται όσοι φορείς της τοπικής κοινωνίας ενδιαφέρονται να εκπροσωπηθούν στην Επιτροπή (ενεργοί και με έδρα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου), να δηλώσουν συμμετοχή.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων έχουν:

1.Εμπειρογνώμονες στα θέματα ένταξης της διάστασης του φύλου στις τοπικές πολιτικές.

2.Εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων του Δήμου

3. Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου
4. Υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας για πολιτικές φύλου υπηρεσιακής μονάδας του Δήμου


Ενδεικτικά οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων είναι οι εξής:

Η εισήγηση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε επίπεδο Δήμου και σε τομείς και πολιτικές που σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος.
Η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πληροφόρηση των κατοίκων στο ζήτημα της ισότητας με διοργάνωση εκδηλώσεων, ελευθέρων συζητήσεων, σεμιναρίων και άλλα μέτρα δράσης.
Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων των προβλημάτων που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο από κρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου στον τομέα της εργασίας, της παιδείας, της υγείας κ.λ.π.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων από την  Πέμπτη 14/12 έως και την Παρασκευή 22/12/ 2017 στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων (Κύπρου 3) ή μέσω e-mail :prosep@thiva.gr (επισυνάπτεται η αίτηση)
Πληροφορίες στο τηλέφωνο:2262350610

Στη συνέχεια οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει  για τη συγκρότηση της Επιτροπής .
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες νεφώσεις και αφρικανική σκόνη

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά κυρίως μετά το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες, ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:
Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Πιθανώς τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά (κυρίως στην Κέρκυρα και την Ήπειρο). Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά δυτικών διευθύνσεων 3 με 5, βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών τη νύχτα.
Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Στα νοτιά δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ