Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικο Γλέντι με Χαρά Βέρρα-Σπύρο Μπρέμπο στο MEMORIES στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλές γιορτές και χρόνια πολλά από Σ.Γ.Κ.Λυκείου Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση γλυπτικής «Real Art», του Αλιαρταίου Κ. Μπαρδώσα στον Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας

Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση γλυπτικής «Real Art», του Αλιαρταίου Κ. Μπαρδώσα στον Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας εγκαινίασε μία διαφορετική έκθεση τέχνης φιλοξενώντας τα μοναδικά γλυπτά του Κώστα Μπαρδώσα.
Ο κ. Μπαρδώσας δαμάζοντας υλικά σκληρά από τη φύση τους και ψυχρά, όπως το μέταλλο, το ξύλο και την πέτρα, κατόρθωσε να δώσει ζωή στα άψυχα υλικά. Δημιούργησε μορφές ανθρώπινες αλλά και πέρα από τον άνθρωπο ή για την ακρίβεια μορφές που ξεπηδούν μέσα από την ανθρώπινη ψυχή. Και δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτές. Ζωντάνεψε με τα έργα του την αρχαιοελληνική μυθολογία, την ελληνική σκέψη και δημιουργικότητα και έδωσε έτσι μία σύγχρονη διάσταση σε απόψεις παλιές και γνωστές προτρέποντας τους επισκέπτες με τον τρόπο αυτό να ανανεώσουν τον τρόπο σκέψης τους και να προχωρήσουν τολμηρά στο μέλλον στηριζόμενοι στην πολύτιμη πείρα του παρελθόντος.
Από τον Μορφωτικό Σύλλογο την έκθεση προλόγισε η Άννα Νικολάου, η οποία μίλησε για την αναγκαιότητα της τέχνης στην εποχή μας, ενώ ο Πρόεδρος Γιώργος Κωσταγιάννης μίλησε για τον γλύπτη Κώστα Μπαρδώσα.
Το έργο του γλύπτη ανέλυσε ο ιστορικός Βάσιας Τσοκόπουλος, ο οποίος εξήγησε τις τεχνοτροπίες και τη χρήση των υλικών. Σχολίασε τις μορφές, και εξήγησε τους συμβολισμούς τους, όπως τους συνέλαβε ο ίδιος και όπως αυτοί καταγράφονται και σε άλλα έργα της Μεγάλης γλυπτικής.

«Για να προσεγγίσουμε τα έργα του Κώστα Μπαρδώσα πρέπει να εξοικειωθούμε με τα εκφραστικά μέσα που διαμόρφωσε η μοντέρνα τέχνη. Δηλαδή τις νέες αισθητικές αρχές που δημιούργησε, από τις αρχές του 20ού αιώνα, ο μοντερνισμός και μέσα σ’ αυτόν ο κονστρουκτιβισμός σε ό,τι αφορά τις εικαστικές τέχνες. Οι αρχές αυτές οδήγησαν στην απελευθέρωση της μορφής από τις παραδοσιακές παραστατικές αφηγήσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσοκόπουλος.
 Συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει την βανδαλιστική ενέργεια στο Μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας


Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει με τον ποιο απερίφραστο τρόπο την βανδαλιστική ενέργεια που τελέστηκε στο Μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας στην συνοικία του Αγίου Μελετίου, στην περιοχή του Συνοικισμού.
Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και αφαίρεσαν την ελληνική και βυζαντινή σημαία από το άγαλμα. 
Η αλγεινή αυτή ενέργεια καταδεικνύει ότι οι υπαίτιοι της καταστροφής δεν σέβονται τα εθνικά σύμβολα και με τις πράξεις τους περιφρονούν την ίδια την ιστορία. 
Ο Δήμος Λεβαδέων θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση του αγάλματος. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το "4ο Κυνήγι του Κρυμμένου Αη Βασίλη"


Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το “4ο Κυνήγι του Κρυμμένου Αη Βασίλη”, το παιχνίδι που έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας.
Με τον καιρό σύμμαχο, κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού, πλήθος παιδιών από όλα τα σχολεία της πόλης μας, συνοδευόμενα τα μικρότερα από τους γονείς τους, διασκέδασαν τρέχοντας σε ολόκληρη την πόλη για να ανακαλύψουν τα σημεία των γρίφων και έτσι να οδηγηθούν στον κρυμμένο Αη Βασίλη.
Για την υλοποίηση του παιχνιδιού πολύτιμη ήταν η βοήθεια των χορηγών, δωροθετών και βεβαίως των εθελοντών όλων των ηλικιών που συνέβαλλαν αποτελεσματικά τόσο στην οργάνωση όσο και στην επιτυχή υλοποίηση του παιχνιδιού.
Ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί τους:
Για το face painting τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ – Ε.Κ. Λιβαδειάς, τμήματος “Αισθητικής – Κομμωτικής” και τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Λιβαδειάς, τμήματος “Κομμωτικής”.
Για τα κεράσματα τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Λιβαδειάς των τμημάτων “Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” και “Τεχνικός Μαγειρικής” .
Την κ. Έφη Πέτσα – Στάμου αργυροχρυσοχόο και εκπαιδεύτρια στο τμήμα Κοσμήματος του ΔΙΕΚ Λιβαδειάς για την επιμέλεια και δημιουργία του επάθλου.
Την κ. Σταματία Στεφάνου εμψυχώτρια, για την επιμέλεια του ντυσίματος των καλικαντζάρων και ξωτικών.
Την κ. Ελπίδα Βαρθολομάτου για την επιμέλεια του ντυσίματος του Αη Βασίλη.
Τους δωροθέτες: 1900 Σουβλάκια, 1900 burger, Marbill, Le petit BISTRO, Sweet and Coffee, το Μικρό, ΒΑΒΕΛ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, Sky net, Κοψίδια, Στροφόμετρο, Cine ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Allegro, Piccolo, ΝΑΝΟΥ, Papen, Escape net cafe.
Τους χορηγούς, τα ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ: Αναστάσιος Καντάς, Il Forno (Παναγιώτης Καντάς), Πανουργίας, Γιατζιτζόγλου, Ασημίνα Ράφα, Τσεσμετζής, Δαυλίτης και Δημήτρης Ζαννιάς.
Τους μέλη των εθελοντικών ομάδων “Levadistas” και “Λεβαδρώ”, τους εθελοντές μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς και του 1ου ΕΠΑΛ – ΕΚ Λιβαδειάς.
Το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς για την βοήθεια τους στην ασφαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Και πάνω από όλους, τους μαθητές που συμμετείχαν στο παιχνίδι, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που για ακόμη φόρα στήριξαν την προσπάθειά μας.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αστυνομία καίει κατασχεμένα ναρκωτικά στη Βοιωτία: «Στην πυρά» 25 κιλά ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη-ΒΙΝΤΕΟ


Πρόκειται για ένα μέρος των ποσοτήτων που έχουν κατασχέσει οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας την χρονιά που τελειώνει
Mια μεγάλη επιχείρηση καύσης και καταστροφής ποσοτήτων κατασχεμένων ναρκωτικών έγινε σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας από την Ελληνική Αστυνομία.
Σε ειδική κάμινο καίγεται ένα μέρος από τις συνολικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που κατέσχεσαν άντρες της ΕΛΑΣ μόνο την χρονιά που πέρασε. Συγκεκριμένα, «στην πυρά» οδηγούνται σήμερα 25 κιλά ηρωίνης, 27 κιλά κοκαΐνης, 1.200 δενδρύλια κάνναβης και 300 κιλά κάνναβης.

Συνολικά το 2017 έχουν κατασχεθεί 16 τόνοι κάνναβης, 302 κιλά κοκαΐνης, 220 κιλά κοκαΐνης και 50.000 χάπια, σε 12.011 υποθέσεις που διεξήχθησαν μέσα στο 2017, κατά τις οποίες συνελήφθησαν 15.581 άτομα.


Παρών στην επιχείρηση, που διεξήχθη παρουσία εισαγγελέα, ήταν ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος χαρακτήρισε σε δηλώσεις του το 2018 «έτος κατά των ναρκωτικών», αλλά και ο επικεφαλής Δίωξης Ναρκωτικών και ο διοικητής Ασφαλείας Χρήστος Παπαζαφείρης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων



Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες

Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων εύχομαι ολόψυχα σε όλους  υγεία, δύναμη, πίστη και ελπίδα.
Ας υποδεχτούμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου με αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, αλληλέγγυο και ειρηνικό για εμάς και τα παιδιά μας και ας αφήσουμε το φωτεινό Αστέρι της Βηθλεέμ να μας οδηγήσει στον δρόμο της αγάπης. 
Και αυτές τις γιορτινές μέρες, όπως και κάθε μέρα, στηρίζουμε τον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται, τους  ηλικιωμένους, την οικογένεια και το παιδί, την τοπική μας αγορά,  την πόλη μας και τους ανθρώπους της.

Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία σε όλους!

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε σήμερα ζωντανά τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. Θηβαίων

Δείτε ζωντανά στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCa6oqYI0N43ZEi5Nh8LpnDQ/live  τη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) σήμερα Τετάρτη 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 και ώρα 18:00
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!


Άλλο ένα σχολειο από την περιοχή μας, το Γυμνάσιο Αλιάρτου, διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στο Διστομο : Οι μαθητές του επισκέφθηκαν το Μαυσωλείο και το Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού και ενημερώθηκαν για το χρονικό της Σφαγής των 228 κατοίκων του Διστόμου από τα γερμανικά, ναζιστικά, στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.
Πολλοί εκπαιδευτικοί από την περιοχή της Βοιωτίας και των όμορων νομών - αλλά και γενικότερα- έχουν ενημερωθεί στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων, συνεδρίων και ημερίδων, είτε των υπηρεσιών του Υπ. Παιδείας είτε άλλων υπουργείων , όπως πρόσφατα του Υπ. Πολιτισμού, για τις δυνατότητες διοργάνωσης εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας,  και για την παρουσίαση θεμάτων που σχετίζονται με τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, την εγκληματική δράση των ναζί, την αξία της ειρήνης. τον αγώνα διεκδίκησης από την Γερμανία επανορθώσεων κ.α.
Επίσης η επίσκεψη στο Διστομο συνδυάζεται από πολλά σχολεία , φορείς κλπ με ξενάγηση και στο παρακείμενο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως και με προσκύνημα στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, της ''Αγιά Σοφιάς της Ρούμελης''.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας επισκέφθηκε, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, εν όψει των εορτών



Την Αντιπεριφερειάρχη υποδέχτηκαν και συνόδευσαν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς η Διοικήτρια, κα. Ευμορφία Βαλλά, οι Προιστάμενοι των υπηρεσιών κ.κ. Γιώργος Κατωπόδης (Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας ), Αριστέα Κουτσούρη (Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας) και Χαρά Μήλιου ( Διευθύνουσα των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών)  και στο νοσοκομείο της Θήβας ο Διοικητής, κ. Αντώνης Αγάτσας .
Επισκέφθηκε τους ασθενείς και είχε τη ευκαιρία να  συνομιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θέματα που αφορούν τη νοσηλεία που τους παρέχεται.
Επίσης συνομίλησε και με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που αυτές τις μέρες κάνουν γιορτές υπηρετώντας το καθήκον τους μακριά από τις οικογένειές τους.
«Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, διαβεβαιώνοντάς τους ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους αυτές τις  δύσκολες ώρες που περνούν εκείνοι και οι οικογένειές τους και τους εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάρρωση», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά από το Γυμνάσιο Δομβραίνας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Λ.Τ Δομβραίνας

σας εύχονται  Καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θήβα η 2η συνεδρίαση της θεματικής Επιτροπής Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Δεύτερη συνεδρίαση της θεματικής Επιτροπής Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το 2017

Η Επιτροπή Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε τη δεύτερη συνεδρίαση για το έτος 2017, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στο Δημαρχείο του δήμου Θηβαίων. 
Η συνεδρίαση εστίασε στην ενίσχυση του πλάνου δράσεων της Επιτροπής για το επόμενο διάστημα για την ευρύτερη διάδοση της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των στερεοτύπων.  Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη ενημερωτική επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Θηβαίων, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις του Κέντρου για την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, τα μέλη συζήτησαν τον προγραμματισμό εκδηλώσεων σε δήμους της Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων. Συζητήθηκαν και μεθοδεύονται οι ενέργειες ανάρτησης μηνυμάτων του κινήματος He for She σε χώρους γηπέδων της Στερεάς Ελλάδας για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του αντρικού κοινού στο θέμα της ισότητας των φύλων. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ευρύτερης προβολής των δράσεων που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η επιτροπή και οι δήμοι μέλη της, για την προώθηση του He for She, προγραμματίστηκε ενημερωτική επίσκεψη των μελών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις αρχές Μαρτίου 2018, με κοινό Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές, με στόχο τη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού  το Σάββατο για να ακολουθήσει νέος γύρος κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας
Χαλάει ο καιρός από την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της χώρας σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της
κακοκαιρίας θα είναι οι πυκνές - κατά διαστήματα - χιονοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μάλιστα και νέα επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο το βράδυ με πτώση της θεμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο της ΕΜΥ σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται αύριο Πέμπτη στις νοτιότερες περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινα και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια). Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, την ανατολική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια).

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο αρχικά από τα 600 μέτρα που σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει και στα ημιορεινά (500-600 μέτρα.

Οι θυελλώδεις βορειοανατολική άνεμοι στη νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές. Επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά) ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.

Το Σάββατο τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίου και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Πιθανή νέα μεταβολή του καιρού το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές από το Γενικό Λύκειο Θεσπιών

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του Ησιόδειου ΓΕΛ Θεσπιών
   σας εύχονται         ''ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"       ¨ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2018''
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός του  2018  & το Ο.Π.Δ. (Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης)

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων o προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2018 και το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης, στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε,  τη Δευτέρα 18-12-2017.
Στη Συνεδρίαση αναλυθήκαν τα στοιχεία του προϋπολογισμού, τόσο  στο σκέλος των εσόδων, όσο και των δαπανών. Βασικό στοιχείο του προϋπολογισμού είναι η ρεαλιστικότητα του, που προκύπτει από  τον ισοσκελισμό Εσόδων – Εξόδων, σε περιβάλλον μείωσης των χρηματοδοτήσεων, αλλά και της όλο και αυξανόμενης ανέχειας των δημοτών.
Η έμφαση για το 2018 δίνεται στην καθημερινότητα με ενίσχυση των παρεμβάσεων αλλά και του εξοπλισμού του Δήμου, στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών, αλλά και των σχολικών υποδομών, καθώς  και στα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Ο Δήμαρχος  στην τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «....υπό τις δεδομένες συνθήκες που περνά η Χώρα  και η κοινωνία μας, ο προϋπολογισμός αυτός  είναι ότι καλύτερο  μπορούμε  να κάνουμε».
Τον προϋπολογισμό του 2018 υπερψήφισε στο σύνολο του η παράταξη  της πλειοψηφίας, ενώ η αντιπολιτευόμενη «Λαϊκή  Συσπείρωση» υπερψήφισε τις δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού, τις ασφαλιστικές εισφορές, τις δαπάνες για τις κοινωνικές δομές  και τις δαπάνες  για τα σχολεία.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης
του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα στη Θήβα

 Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα στη Θήβα 23 & 24 Δεκεμβρίου 2017

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλές γιορτές από τον Νίκο Θηβαίο

Καλές γιορτές!
Με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργικότητα το 2018.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Δίστομο, για τους μαθητές!

Γιορτή για το <<άναμμα>> του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, του μεγάλου έλατου που βρίσκεται  μπροστά στο Δημαρχείο στο Δίστομο, διοργανώνει για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Διστόμου, ο Πολιτισμικός Σύλλογος της Μαρτυρικής κωμόπολης.

Η  Χριστουγεννιάτικη γιορτή  θα γίνει την Παρασκευή 22/12/2017, ώρα 6:30 μ.μ. στο χώρο μπροστα στο Δημοτικό Μέγαρο και το Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού, στην Κάτω Πλατεία.

 Για τους μαθητές και στις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου , του Γυμνασίου και του Λυκείου θα τραγουδήσει η Σταυρούλα Τζιτζώκου

 και θα τραγουδήσουν και θα παίξουν κιθάρα ο Μάριος Πλακίδας και ο Θάνος Κουνούκλας.

Στους μικρούς φίλους θα προσφερθούν  γλυκά και αναψυκτικά για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΗ: Μειώσεις στους λογαριασμούς με τις αλλαγές στις χρεώσεις

Σημαντικές εκπτώσεις στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για την ημερήσια κατανάλωση ρεύματος και αυξομειώσεις στις αντίστοιχες χρεώσεις για τη νυχτερινή κατανάλωση ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου με την τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η κύρια αλλαγή που επέρχεται με το νέο τιμολόγιο των ΥΚΩ είναι πως όταν ο καταναλωτής υπερβαίνει την κατανάλωση ενός κλιμακίου, τότε θα τιμολογείται με την υψηλότερη χρέωση του επόμενου κλιμακίου μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση και όχι για το σύνολο, όπως ίσχυε ως τώρα. Επιπλέον, η ρύθμιση προβλέπει την εφαρμογή του ίδιου κλιμακωτού τιμολογίου ΥΚΩ και για τη νυχτερινή κατανάλωση (για όσους καταναλωτές έχουν νυχτερινό ρεύμα), ενώ τώρα ισχύει ενιαία τιμή για όλες τις κιλοβατώρες ανεξαρτήτως κατανάλωσης.

Αναλυτικά, η νέα κλίμακα για τις ΥΚΩ έχει ως εξής:

Από 0-1600 κιλοβατώρες 0,0069 ευρώ ανά κιλοβατώρα

Από 1601-2000 κιλοβατώρες (οι επόμενες 400), 0,05 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Από 2001 και πάνω 0,085 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η παλιά κλίμακα, στην οποία όμως δεν ίσχυε η κλιμακωτή χρέωση ήταν:

0-1600 kwh, 0,00699 ευρώ ανά κιλοβατώρα

1601-2000 kwh, 0,0157 ευρώ ανά κιλοβατώρα

2001-3000 kwh, 0,03987 ευρώ ανά κιλοβατώρα

3001 kwh και πάνω, 0,0889 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Έτσι, για τετραμηνιαία κατανάλωση 1600 κιλοβατώρες η χρέωση μειώνεται οριακά κατά 1,3 %, από 11,184 σε 11,04 ευρώ. Όμως στις 1601 κιλοβατώρες η παλιά χρέωση ήταν 25,136 ευρώ και μειώνεται στα 11,09 ευρώ (ποσοστό 55,9 %), ενώ στις 2001 κιλοβατώρες η χρέωση μειώνεται από 79,77 σε 31,12 ευρώ (ποσοστό 61 %) και στις 3001 κιλοβατώρες από 134,7 ευρώ μειώνεται σε 116,1 (ποσοστό 13,8 %).

Για τη νυχτερινή κατανάλωση, η νέα κλίμακα είναι ίδια με την ημερήσια, ενώ η παλιά χρέωση ήταν ενιαία, 0,00889 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Έτσι, για καταναλώσεις μέχρι 1600 κιλοβατώρες προκύπτει όφελος για τον καταναλωτή αφού θα χρεώνεται με την τιμή του πρώτου κλιμακίου που είναι 0,0069 ευρώ. Για υψηλότερες καταναλώσεις όμως, πάνω από τις 1680 κιλοβατώρες το τετράμηνο οι ΥΚΩ για το νυχτερινό αυξάνονται.

Η ρύθμιση που κατατέθηκε, χθες, μεταφέρει στον Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) την ευθύνη για την τήρηση του λογαριασμού χρηματοδότησης των ΥΚΩ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών (κυρίως) αλλά και το Κοινωνικό Τιμολόγιο, το τιμολόγιο πολυτέκνων κ.α. Προβλέπεται επίσης ετήσια αναθεώρηση των χρεώσεων ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση ελλειμμάτων στο λογαριασμό, όπως έγινε την προηγούμενη τετραετία, ενώ αν υπάρχουν πλεονάσματα αυτά θα μετακυλίονται άμεσα στους καταναλωτές με μείωση των τιμολογίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωρινός πίνακας κατάταξης πτυχιούχων φυσικής αγωγής στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων


Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Προσωπικού ΠΕ Φυσικής Αγωγής για την υλοποίηση του Προγράμματος «Άθληση για Όλους 2017-2018»Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Σήμερα ημέρα Δευτέρα 18/12/2017, και ώρα 09:00 συνήλθε στα γραφεία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων η ορισμένη με την αρ. 181/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου – Θεσπιέων επιτροπή Αξιολόγησης, για να καταγράψει, αξιολογήσει και μοριοδοτήσει τις υποβληθείσες αιτήσεις και να προτείνει τα προς επιλογή άτομα για την πλήρωση των τριών θέσεων που προκηρύχθηκαν.

Αναλυτικά την διαδικασία αξιολόγησης θα την βρείτε στην σχετική προκήρυξη.
Πρακτικό Αξιολόγησης και προσωρινών πινάκων αξιολόγησης

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την επόμενη ημερομηνία της τελευταίας ανάρτησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο και βροχές σήμερα


Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα Τετάρτη στο βόρειο Αιγαίο, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη δυτική Κρήτη, ενώ χιόνια θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια, οπού τη νύχτα πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1000 μέτρα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Χαλκιδική, οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός νωρίς το πρωί και το βράδυ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα νοτιά θα αυξηθούν και είναι πιθανό τη νύχτα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νοτιά τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νοτιά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη, οπού τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς εύχεται σε όλους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Ευχόμαστε ο νέος  χρόνος να είναι χρόνος ενότητας και ελπίδας , χρόνος  δικαίωσης των συλλογικών αγώνων και διεκδικήσεων , χρόνος δικαίωσης των αγώνων του λαού για τη ζωή και την αξιοπρέπειά του , χρόνος ρήξης και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων  πολιτικών των μνημονίων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                            ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς φιλάθλους ο Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ στη Λιβαδειά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ, την προσεχή Πέμπτη      (21-12-2017) και ώρα 19:30, στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, περιόδου 2017 – 2018, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ