Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Σε καραντίνα πλοίο στα Άσπρα Σπίτια έπειτα από θάνατο ναυτικού

 Λήξη συναγερμού: Από παθολογικά αίτια πέθανε ο 40χρονος μάγειρας του πλοίου που μπήκε σε καραντίνα για «μεταδοτικό νόσημα»

Σε καρδιακό πρόβλημα οφείλεται σύμφωνα με ιδιώτη ιατροδικαστή, ο θάνατος του 40χρονου Ρώσου μάγειρα που βρέθηκε νεκρός στο πλοίο "blue tune" που κατέπλευσε στις 8 το πρωί στα Αντίκυρα της Βοιωτίας, προκειμένου να φορτώσει προϊόντα από το εργοστάσιο "Αλουμίνιο Ελλάδας" στα Άσπρα Σπίτια.

Σε καραντίνα τέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής το πλοίο «Blue Tune» κυπριακών συμφερόντων το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ιταλία - Αντίκυρα.

Σύμφωνα με το λιμενικό, το πλοίο με δεκαμελές πλήρωμα, έφτασε σήμερα το πρωί (σ.σ.: περίπου στις 08.00) στην Αντίκυρα και ήταν άφορτο. Από τη στιγμή που το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του εργοστασίου του Αλουμινίου στα Άσπρα Σπίτια, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή ότι ο μάγειρας του καραβιού βρέθηκε νεκρός 24ώρες πριν (σ.σ.: πρωινές ώρες της Κυριακής) και έπρεπε να ερευνηθεί το θέμα μήπως πρόκειται για κάποιο μεταδοτικό νόσημα. Στο σημείο έσπευσε γιατρός σε τοπικό επίπεδο ενώ ενημερώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα προβλεπόμενα.

Αυτή τη στιγμή επί του πλοίου βρίσκεται κλιμάκιο με ιατροδικαστή και η πρώτη αυτοψία είναι ότι μάλλον δεν πρόκειται για νόσημα και ότι ο 40χρονος ναυτικός απεβίωσε από παθολογικά αίτια. Θα ακολουθήσει ιατροδικαστική έκθεση και προανάκριση.

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ Δημήτρης Ηλιόπουλος μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι η Υπηρεσία ενημερώθηκε για το περιστατικό το βράδυ της Κυριακής και έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες.

«Κληθήκαμε και δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες όσον αφορά στα μέτρα ατομικής προστασίας από εκεί και πέρα το πλοίο πηγαίνει η Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας, από τη στιγμή που υπάρχει νεκρός πρέπει πρώτα να πάει ιατροδικαστής. Αυτές ήταν οι οδηγίες που δώσαμε, δεν έχει αρμοδιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ να πάει εξ’ αρχής επάνω στο πλοίο» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ