Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Αλαζονεία, Χουλιγκανισμός και όχι απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή Θήβας

 «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»


 Αλαζονεία & “Χουλιγκανισμός”
Όταν γράψαμε για “κατήφορο” της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να τους προειδοποιήσουμε για αλλαγή πορείας, πριν από την “τελική πτώση”, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αυτή θα είναι τόσο ραγδαία, έτσι ώστε να πιάσουν “πάτο” τόσο σύντομα.

Αντί να απαντήσουν, ως όφειλαν, στα θέματα που τους θέσαμε τόσο εμείς όσο και οι άλλοι δημοτικοί Σύμβουλοι, επέλεξαν να επιτεθούν με ποδοσφαιρικούς όρους “χουλιγκανισμού” στον επικεφαλής της παράταξής μας, λες και επρόκειτο για προσωπική διαμάχη και όχι για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συνδημότες μας, από την απολυταρχικού τύπου άσκηση εξουσίας της Δημοτικής Αρχής.

Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, είτε θεωρούν ότι διαβάλλοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους, θα αποπροσανατολίσουν την συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας.
Το κακό για εκείνους είναι ότι μετά από επτά χρόνια απραξίας, αναξιοπιστίας, αλαζονείας και φθηνού παραγοντισμού, οι δημότες μας έχουν εικόνα και προσωπική εμπειρία, αφού άλλωστε πρώτοι αυτοί έχουν αντιμετωπίσει αυτού του είδους τις επιθέσεις και συμπεριφορές.

Για τα επίμαχα συζητούμενα θέματα, για τα οποία εγκαλείται ο Κύριος Δήμαρχος και απαντάει “ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, επαναλαμβάνουμε τα εξής απλά και κατανοητά.

Εάν ο ίδιος αρέσκεται να έχει διακοσμητικό ρόλο σε εκδηλώσεις και πανηγύρια είναι δικό του θέμα. Μας λυπεί βεβαίως το γεγονός αλλά δεν μας αφορά.

Όταν όμως συζητούνται θέματα τα οποία αφορούν στο Δήμο, είναι υποχρέωσή του να προσκαλεί εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως επίσης όταν έρχεται δημόσιο έγγραφο, το οποίο τον εγκαλεί για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και ειδικότερα για την κατανομή των οφελουμένων στο πρόγραμμα υποστήριξης μεταναστευτικών δομών, δεν μπορεί να το αποκρύπτει από το Δημοτικό Συμβούλιο και να ψεύδεται δημόσια, ότι δεν γνωρίζει τίποτα, πριν αναγκαστεί να το καταθέσει μετά από δική μας πίεση και αναζήτηση.
Είναι δε λυπηρό και ανέντιμο ότι μετά την αποκάλυψη του εγγράφου, με ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες, προσπαθούν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες σε άλλους, εμπλέκοντας και την δική μας παράταξη για δήθεν καταγγελία.

Ελπίζουμε να μην υποστούν κυρώσεις οι εργαζόμενοι του προγράμματος, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη, διότι διαφορετικά οι ευθύνες, για αυτούς που αγνόησαν την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου για το θέμα, θα είναι βαρύτατες.

Ειλικρινά δεν χαιρόμαστε καθόλου για την κατάντια τους. Ανησυχούμε για το μέλλον του Δήμου μας και αυτά που θα ακολουθήσουν.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε καλοπροαίρετα στους αλαζόνες της εξουσίας, είναι μια προφητική και ταυτόχρονα διδακτική φράση από τις παροιμίες του Σολομώντα. “Προ συντριβής ηγείται ύβρις, προ δε της πτώσεως υπερηφάνεια”.

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης » 

1 σχόλιο:

  1. Τι μας ειπες τωρα.......να ανησυχεις για το οτι δεν εχεις κολλησει ενσημο στη ζωη σου,να ανησυχεις για το χοριο σου ,εκει πανω,το καταλαβαινω!..για τους θηβαιους,ασε τους ντοπιους,που πονανε για τον τοπο τους,να ανησυχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ