Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Συγκλονιστική η εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Συνεδριακό Θήβας


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Το θείο πάθος μέσα από τους ψαλμούς το λόγο και τη μουσική». Διοργανωτής η Δημοτική κοινωφελης επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων. Συμμετείχαν η φιλαρμονική του δήμου Θηβαίων με μαέστρο τον αρχιμουσικό κ. Ρίζο Κωνσταντίνο και οι βυζαντινές χορωδίες του δημοτικού ωδείου Θηβών και του συλλόγου ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του μητροπολιτικού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών κ. Τσαρουχά Αντώνιο. Τα κείμενα που συνόδευαν τα μουσικά μέλη επιμελήθηκε και παρουσίασε ο προϊστάμενος του ιερού προσκυνηματικού ναού Ευαγγελιστού Λουκά π. Σπυρίδων Βασιλάκος.

Μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Θήβας, είχαμε την ευκαιρία να μπούμε με τον καλύτερο τρόπο στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα από τον πνευματικό λόγο, τις κατανυκτικές μελωδίες και τα βυζαντινά τροπάρια της υμνολογίας της εκκλησίας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρεθήκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Αναστασίου, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Χαρέμης, δημοτικοί σύμβουλοι η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Θηβών κα. Νίκη Πανταζάτου και πλήθος κόσμου που χειροκρότησαν θερμά την εκδήλωση.

Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους κουράστηκαν για να έλθει εις πέρας η μουσική εκδήλωση και σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο Σαρακοστής και καλή Ανάσταση!
 Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ