Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση στον Ορχομενό των Euractiv Ελλάδας κ Ύπαιθρος Χώρα

Η Euractiv Ελλάδας και η εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα
«Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, προοπτική του αγροτικού τομέα - ανάπτυξη της υπαίθρου» . Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου, στο Δήμο Ορχομενού, (Συνεδριακό Κέντρο Πέτρινα ) ενώ θα προβληθεί μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου της Euractiv στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Η δράση χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια οι Ευρωπαίοι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με πολλαπλές προκλήσεις: από το ρωσικό εμπάργκο και την ανάγκη εύρεσης νέων αγορών μέχρι την αστάθεια τιμών και την πολυπλοκότητα συμμόρφωσης με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Η διαβούλευση για την αγροτική πολιτική μετά το 2020 έχει ήδη ξεκινήσει και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, καθιστά σαφές ότι τα κράτη μέλη θέλουν «περισσότερο χώρο» για να διαμορφώσουν τις πολιτικές που θέλουν και κυρίως αρμόζουν στις ιδιαίτερες συνθήκες τους.
Παράλληλα, η συζήτηση επικεντρώνεται και στην ανάγκη επιτάχυνσης της καινοτομίας και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.
Η λεγόμενη «γεωργία ακριβείας» θεωρείται από πολλούς η λύση του μέλλοντος καθώς θα έχει σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μείωσης του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της γεωργίας.
Ωστόσο ζητήματα όπως η διαχείριση των δεδομένων (big data), η προσβασιμότητα και η οικονομική προσιτότητα των νέων αυτών τεχνολογιών καθώς και η θέση του στη νέα ΚΑΠ, παραμένουν ανοιχτά.
Μέσα από την εκδήλωση αυτή θα αναζητήσουμε τις ελληνικές προτεραιότητες, τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις των Ελλήνων αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ