Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Σκούμας:Μπορεί επιτέλους ο δήμαρχος Θήβας να μας πει τι γίνεται με την Μονάδα Επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων Θήβας

Μονάδα Επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων Θήβας:
Ερήμην των πολιτών με αντιφατικές επιλογές της δημοτικής αρχής και χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου Θήβας εξελίσσεται η προώθηση μιας επιλογής που θα διαμορφώσει μια έντονα αρνητική κατάσταση για την πόλη και την περιοχή της.


Στις 19-3-2018, 2ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας ήταν το εξής:
"2.Έγκριση για τον ορισμό δημοτικών συμβούλων για τη συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης δυο αγροτικών ακινήτων επιφανείας 2.929,83τ.μ. και 17.538,92 τ.μ. αντίστοιχα, με σκοπό την απευθείας εκποίηση αυτών στην Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ«Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας», καθώς τούτα είναι απαραίτητα για την κατασκευή της Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων."

Αφού κατά τη δυνατότητα που έχει η δημοτική αρχή με την πλειοψηφία που διαθέτει στο δημοτικό συμβούλιο, έλαβε τη σχετική απόφαση, τώρα φέρνει θέμα ανάκλησης αυτής της απόφασης και αντί για την πώληση αυτών, προωθεί την δωρεάν παραχώρηση στο ΦΟΔΣΑ ΑΕ,. Οι εκτάσεις αυτές είχαν παραχωρηθεί στη ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, ως χώροι για την κατασκευή του ΧΥΤΑ το έτος 2008. Σήμερα ζητούνται ως απαραίτητοι χώροι για την κατασκευή της Μονάδας σύμμεικτων απορριμάτων Θήβας.
Νομικά, αλλά και ουσιώδη πολιτικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, αφού, η διαχείριση αυτών των θεμάτων παραμένει στο σκοτάδι, λόγω της μεθοδευμένης άρνησης του Δήμαρχου Θηβαίων να ενημερώνει το δημοτικό Συμβούλιο και λόγω βεβαίως ότι το θέμα αυτό διαχειρίζεται ένα διοικητικό συμβούλιο μιας Ανώνυμης Εταιρείας, που πρόκειται να φτιάξει ένα έργο φιλοεργολαβικής διαχείρισης στη Θήβα, με πρόεδρο το Δήμαρχο Λαμίας, που δεν δίνει καμία πληροφορία στους Θηβαίους πολίτες για το γίνεται σ' αυτό.
Πριν λίγο καιρό ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ΣΜΑ (Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), για τον οποίο ο δήμαρχος μας είπε ότι είχε κάνει την πρόταση για το καλό του Δήμου, χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά τελικά μας είπε ότι δεν προχωράει.... Από πρόσφατες πληροφορίες μάθαμε ότι, δημιουργήθηκαν προβλήματα στην εξέλιξη του περιβόητου έργου φιλοεργολαβικής διαχείρισης της ΜΕΑ Θήβας, όταν υποβλήθηκε φάκελος στο αρμόδιο Τμήμα Βιομηχανίας.
Μπορεί επιτέλους οδήμαρχος Θήβας να μας πει τι γίνεται;
Ή να επαναλάβουμε το ερώτημα, ποιος κυβερνά αυτή την πόλη;
Θανάσης Σκούμας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ