Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Με τα μάτια μιας 14χρονης μαθήτριας ο Δρόμος Αγάπης Δομβραίνα -Θίσβη


Σκέψεις Μαθήτριας για ΄΄Δρόμο Αγάπης΄΄
‘’ Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από την Σωληνουργεία Κορίνθου, που έχει την έδρα της στην Θίσβη, (Δείτε ΕΔΩ)ένας αγώνας δρόμου με την επωνυμία ‘’Δρόμος αγάπης‘’. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει την προώθηση της ευγενούς άμιλλας, και του αθλητικού ιδεώδους και παράλληλα δίνει έμφαση στην κοινωνική συνεισφορά και αλληλεγγύη. Μέσα από αυτόν τον αγώνα, στον οποίο καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ανεξαιρέτως φύλου και ηλικίας, γεννιέται το αγωνιστικό πνεύμα των συναγωνιζόμενων καθώς και η ανάπτυξη συνεργασίας για ένα κοινό σκοπό.
Η Σωληνουργεία Κορίνθου, η οποία είναι μια μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί εκατοντάδες ανθρώπους από την περιοχή, έχει καταφέρει, αφενός μεν να δώσει εργασία βοηθώντας οικονομικά τους κατοίκους της περιοχής αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, αφετέρου να τους ευαισθητοποιήσει ώστε να συμμετέχουν σε κοινωνικές δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα.
Μέσω του συγκεκριμένου αγώνα, φέτος, όπως και πέρσι, δόθηκε η ευκαιρία ιδιαίτερα στα παιδιά, να ζήσουν μια νέα εμπειρία που θα μπορούν να μοιραστούν με τους συνομήλικους τους, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να δραπετεύσουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα παιδιά που ζουν στην επαρχία  δεν έχουν πολλές ευκαιρίες ή δυνατότητες όσον αφορά την ενασχόληση τους με αθλητικές δραστηριότητες. Εκτός όμως από το αθλητικό κομμάτι, αξιέπαινη είναι και η συνεισφορά των ανθρώπων που συμμετέχουν στο κοινωνικό έργο μέσω της παραχώρησης βασικών αγαθών. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το μεγαλείο ψυχής που κρύβουμε όλοι μέσα μας και το πως μπορούμε να ενωθούμε και να συνεργαστούμε για την υλοποίηση ενός κοινού σκοπού.
Εύχομαι να συνεχιστούν τέτοιου είδους προσπάθειες συλλογικών δραστηριοτήτων και η συμμετοχή του κόσμου να είναι όλο και μεγαλύτερη. Τέτοιες δράσεις, εκτός από το κομμάτι της χαράς και της διασκέδασης, φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και καλλιεργούν το ομαδικό πνέυμα. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι << ἡ ἰσχύς ἐν τῇ ἐνώσει >> .

Με αυτά τα λίγα λόγια περιέγραψε μια μαθήτρια/αθλήτρια της Β’ Γυμνασίου την εκδήλωση του ΄΄Δρόμου Αγάπης΄΄. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ