Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ -Ο Άρης Θήβας στη Γ' Εθνική!!! ΦΩΤΟ


 Δεν έπεφτε καρφίτσα σήμερα στο κλειστό της Θήβας με τους φιλάθλους να δίνουν βροντερό παρών ενισχύοντας τις ομάδες τους. 
Ο Άρης Θήβας είναι δίκαια ο πρωταθλητής της Α’ ΕΣΚΑΣΕ κερδίζοντας στο 5ο και τελευταίο αγώνα τον Μάκαρο με 77-51 με τους παίκτες του Χρήστου να μπαίνουν με χρυσά γράμματα στην 38χρονη ιστορία της ομάδας που ανέβηκε για πρώτη φορ΄σε Εθνική κατηγορία!

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πήραν δίκαια σήμερα το ροζ φύλλο αγώνος με όπλο την έδρα τους που φέτος έσπασε μόνο μια φορά, από την…ΑΓΕΧ που υποβιβάστηκε!

Ο Μάκαρος μόνο χαμένος βέβαια δεν μπορεί να αισθάνεται καθώς μόνο και μόνο η συμμετοχή στον τελικό αποτελεί μεγάλη επιτυχία και υποθήκη για το μέλλον για την ομάδα του Παπούλια.
Ντέρμπι σήμερα είχαμε για σχεδόν ένα ημίχρονο, με τον Άρη να ξεφεύγει από το 19′ και έπειτα φτάνοντας στο τελικό +26 που βεβαια δεν αντιπροσωπεύει την διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, αλλα δεν παύει να είναι το σκορ που θα μείνει στην ιστορία στην άνοδο του Άρη στη Γ’ Εθνική.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση με τον Μητρόπουλος αλλά και με ρολίστες που ήρθαν από τον πάγκο, βγάζοντας έξτρα πάθος για την άνοδο.

Ο Μάκαρος με τον Νασάκη (πολύ καλη η άμυνα με βοήθειες πάνω του) στα ρηχά και τους Κουτσογιάννη Λούπουλ να μην φτάνουν τα στάνταρ τους δεν θα μπορούσε να κοντράρει σε διάρκεια τους αντιπάλους του.

Ξεκίνημα με άγχος!

Το άγχος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα του τελικού με άστοχες επιθέσεις και από τις δύο πλευρές.Αρκετοί βέβαια και οι ουδέτεροι παρατηρητές, που ήρθαν από όλα τα σημεία της Περιφέρειας για να παρακολουθήσουν το μεγάλο ντέρμπι.Ο Τριανταφύλλου στο 6:40 πέτυχε τους πρώτους πόντους του τελικού (2-0) για να ακολουθήσει προς το τέλος του δεκαλέπτου ένα κρεσέντο με 3 διαδοχικά εύστοχα τρίποντα για να διαμορφωθεί το 12-14 της πρώτης περιόδου, αλλιώς θα μιλάγαμε για …ιστορικό χαμηλό! Στα αξιοσημείωτα, τα 4 φάουλ από νωρίς του Παπαδημητρίου που κάθισε στον πάγκο στην περισσότερη ώρα του υπόλοιπου αγώνα.

Στη β’ περίοδο ο Άρης κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση παίρνοντας πόντους κυρίως από τον ‘καυτό’ Μητρόπουλο αλλά και από Βλάχο και Στρατέλο για να περάσει μπροστά με 23-18 έχοντας ένα επιμέρους 17-7 από το 6-11 που είχε προηγηθεί ο Μάκαρος. Η ομάδα της Άμφισσας που από το 12’ είχε τον Λούπουλ με 3 φάουλ έβρισκε σε αυτό το διάστημα λύσεις μόνο από τον Φωτητζόγλου.

Η αρχή του τίτλου για τον Άρη

Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Άρης πήρε και διαφορά 9 πόντων που ήταν και η μεγαλύτερη του τελικού με τον Μητρόπουλο να κάνει αρχικά το 33-26 μετά από διπλή ντρίμπλα που δεν σφύριξαν πάντως οι διαιτητές και ο Βλάχος στην εκπνοή του ημιχρόνου με ντράϊβ έφερε τους γηπεδούχους στο +9 (35-26).

Ο Άρης ξεκίνησε τη γ’ περίοδο με ένα γρήγορο 10-0 (45-26) ξεφεύγοντας για πρώτη φορά με +19 και βάζοντας τις βάσεις για να πάρει την κούπα.

Στο 41-26 πάντως ο Ντάνος ήταν …ελαστικός με τον Τριανταφύλλου όταν εκείνος πέταξε τη μπάλα εσκεμμένα στον Λούπουλ, με τον πάγκο της Άμφισσας να ζητάει αποβολή του σέντερ του Άρη και τον ρέφερι να χρεώνει με τεχνικές ποινές τον τριανταφύλλου και τον Παπούλια για διαμαρτυρία.

Η διαφορά με καλάθι του Μανώλα πήγε για πρώτη φορά στο 20 (47-27) ο Άρης προηγήθηκε και με +22 (56-34) για να πετύχει ένα σερί 0-6 στο τέλος της γ’ περιόδου ο Μάκαρος μειώνοντας σε 56-40.

Η ομάδα του Παπούλια μείωσε ακόμα περισότερο σε 56-45 στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου με το σερί στο 0-11 και σχεδόν όλους τους βασικούς του Άρη φορτωμένους με 4 φάουλ!

Ο Τριανταφύλλου με καλάθι και φάουλ πέτυχε το 59-45 δίνοντας απαραίτητες ανάσες στον Άρη , που με συνεχόμενους πόντους των Στρατέλου και Τριανταφύλλου πήρε και πάλι διαφορά ασφαλείας (63-46 στο 5:50 για το φινάλε), ενώ με τον Σταρτέλος έφτασε στο 70-49 στο 3:30 για το τέλος για να τελείωσε κάπου εκεί οριστικά ο τελικός με τον Κουτσογιάννη να αποσύρεται στον πάγκο και τον Νασάκη να είναι ήδη με 5 φάουλ για ναλήξει το ματς μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους πρωταθλητές με 77-51!

Κορυφαίοι των νικητών αναμφίβολα ο Μητρόπουλος που έβαλε τους καθοριστικούς πόντους όταν υπήρχε ντέρμπι, ο Τριανταφύλλου που ήταν κυρίαρχος σε άμυνα και επίθεση, ο Στρατέλος που έδωσε σπουδαίες λύσεις χωρίς να υστερήσουν και οι υπόλοιποι ιδίως στο αμυντικό κομμάτι.

Από τον Μάκαρο ο Φωτητζόγλου ήταν εξαιρετικός αλά υστέρησαν τα βασικά ατού. Ο Κουτσογιάννης ήταν πολύ ακλός στο οργανωτικό αλλά δεν βοήθησε στο σκοράρισμα, ο Νασάκης δεν έκανε αισθητή την παρουσία του και ο Λούπουλ αποσυντονίστηκε μετά το τρίτο γρήγορο φάουλ.

Όσο για τους διαιτητές, που για πρώτη φορά σφύριξαν τρεις σε ένα τελικό (Κοτσιμπός-Ντάνος-Χριστοδούλου), περισσότερο μπερδεύτηκαν παρά έδωσαν έξτρα λύσεις στο ντέρμπι. Ο Κοτσιμπός στο πρώτο ημίχρονο προσπαθούσε να στήσει στις σωστές θέσεις την τριάδα, φάσεις χάθηκαν χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως η διαιτησία καθόρισε τον αγώνα. Με δύο ρέφερι το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο και δεν θα άκουγε και το απαράδεκτο υβρεολόγιο και ο Χριστοδούλου που ήταν ο τελευταίος που έφταιγε καθώς ποτε στην καριέρα του δεν είχε σφυρίξει σε τριάδα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-14, 35-26, 56-40, 77-51.

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Χρήστου): Βλάχος 6, Παπαδημητρίου 4, Φέτα, Γκόλιας 4, Τσιρόπουλος 10 (2), Τσαραμπάρης, Στρατέλος 9, Μανώλας 13, Μητρόπουλος 18 (4), Τσοπανέλης,  Τριανταφύλλου 13,  Μελετίου.

ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (Παπούλιας): Λεοντίου 5 (1), Κουτσογιάννης 11 (2), Οικονόμου 5, Λούπουλ 4, Διαμάντης 5 (1), Τσικνής, Παπαδήμας, Φωτητζόγλου 19, Κρικέλας, Μουτζούρης, Βίλλιας, Νασάκης 2.
Περισσότερα στο eviabasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ